Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voetbalpraat voorspelt nieuwe trainer Groningen: ‘Denk dat ze bij hem uitkomen’

Laatste update:

Tijmen van Wissing denkt dat Dick Schreuder op het wensenlijstje van FC Groningen staat om de ontslagen Frank Wormuth op te volgen. Dat zei de verslaggever van RTV Oost maandagavond bij Voetbalpraat. Schreuder staat momenteel op een promotieplek met PEC Zwolle in de Keuken Kampioen Divisie en droeg in zijn actieve loopbaan het shirt van de Trots van het Noorden.

"Ik denk dat ze bij Dick Schreuder gaan uitkomen, die heeft daar ook nog gevoetbald", vertelt Van Wissing. "Ik las vandaag ergens Joop Gall. Nou, als ze zo wanhopig zijn in het hoge noorden... Dick Lukkien is in het verleden ook al eens op gesprek geweest. Die zou eerder al in beeld zijn, maar dat is toen niet doorgegaan. Die heeft daar behoorlijk pijn van. Marcel Groninger (huidige assistent-bondscoach van Jong Oranje en in het verleden werkzaam bij Groningen, red.) staat er ook goed op. Maar ik denk dat Dick Schreuder zeker op de lijst staat."

Kenneth Perez laat de naam van Fred Grim vallen. De voormalig doelman zit inmiddels een halfjaar zonder club na zijn ontslag bij Willem II. "Dat is een trainer die bij RKC een visie heeft neergelegd", stelt Perez. "Bij Willem II ook, om mee te beginnen, alleen donderde dat in elkaar. Maar dat is wel een trainer die een visie heeft en het goed kan overbrengen op zijn spelers. Het is niet zo dat Groningen nu zomaar ergens een goede trainer vandaan kan halen. Je gaat geen trainer vinden die goed bij zijn club zit en dan bij Groningen wil instappen."

Van Wissing zag het stukgelopen huwelijk tussen Groningen en Wormuth al lange tijd aankomen. "Ik denk dat dit zijn leukste werkdag is geweest", zegt hij cynisch. "Ik dacht al na een paar weken dat het gedoemd was om te exploderen. Ik snapte al niet dat Heracles een vierde jaar met hem aanging. Hij is filosofisch en ik denk dat ze daar bij Groningen na drie dagen al klaar mee waren. Hij gaat vaak het conflictmodel aan. Bij Heracles deed hij dat met Kuwas en Van der Water. Dat heeft hij bij Groningen ook geprobeerd."

Volgens Van Wissing valt niet alleen Mark-Jan Fledderus iets te verwijten. "Dit is de meest zwarte bladzijde uit de carrière van Wormuth. Die begon het jaar door Vloet op te stellen, vervolgens slaagde hij er met Heracles niet in om in de laatste drie wedstrijden een puntje te pakken en daarna ging het vanaf de eerste dag mis bij Groningen. Er is zoveel onrust geweest vanaf dag één daar. De communicatie rond Michael de Leeuw, dat heeft hij niet goed gedaan. Dit was gedoemd te mislukken."

Is Dick Schreuder de geschikte kandidaat om Frank Wormuth op te volgen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volgens mij wil Schreuder koste wat het kost bij Zwolle blijven?
Zelfs nu de supporters hem weg willen hebben (wat een idiote gedachte is, maar goed) heeft hij al aangegeven te willen blijven.

15 november 2022 om 08:41

Er is nog een ander Sdchreuder in de aanbieding.

15 november 2022 om 09:33

Dat grapje is nu wel zo'n beetje klaar toch?

Ik zie het niet gebeuren dat hij tijdens het seizoen mag en wil vertrekken.

15 november 2022 om 12:35

Ik zou Erwin Koeman benaderen, die dan als senior meekijkt met Arjan Robben die de dagelijkse coaching oppakt … zal voor Fledderus wel een brug te ver zijn

Dan zullen ze flink wat moeten betalen. Niet alleen qua transfersom maar ook het salaris is behoorlijk wat bij PEC. Tegen de 4 ton zelfs, vraag me niet hoe we dat kunnen betalen maar het is wel zo.

Na het vertrouwen wat ik zou krijgen bij Zwolle zou ik daar lekker proberen te promoveren. Misschien heeft Dickie nog wel zin om een half jaartje de kar te trekken

15 november 2022 om 09:20

Dickie Lukkien? 😜
Ik denk nl dat hij de volgende Groningen trainer wordt. Alleen niet midden in het seizoen.

15 november 2022 om 09:37

Haha, dan is Dickie Advocaat de ideale tussenpaus voor Groningen. Welke andere beschikbare trainers zouden nu willen instappen...

15 november 2022 om 11:59

Zou fantastisch zijn voor de club. Met Robben als zijn rechterhand voor het wisselbeleid, want daar is Dickie niet zo goed in volgens Robben (en de rest van Nederland). 😜

Wormuth was eind vorig seizoen bij Heracles al ontslagen dus hij is niet schuldig aan dat ze geen puntje hebben gepakt de laatste 3 potjes vorig jaar. Waarom lullen mensen over iets waar ze geen verstand van hebben?

15 november 2022 om 08:28

Hij is ontslagen nadat ze de play-offs "veiliggesteld" hadden. Dus de laatste competitiewedstrijd zat hij nog op de bank. Daarna heeft Heracles paniekvoetbal gespeeld en Wormuth op straat gezet. De wedstrijd voor Excelsior ontslagen. Iets met de pot verwijt de ketel.

15 november 2022 om 08:59

Ah ja zo zat het ook alweer, bedankt voor de correctie. Blijf het bizar vinden je trainer zo laat te ontslag though, laat Wormuth het dan ook gewoon afmaken. Scheelt hem wel weer een degradatie op z’n cv, hahaha.

Vind Dick Lukkien een nog logischer keuze eigenlijk.

Ik heb liever dat ze voor alfred schreuder gaan

Probeer Oosting maar die zal wel geen mega duur salaris hebben. Voetbal zeer goed met RKC en de mensen die ik ken via WKE en ACV zijn allemaal lyrisch over hem. Komt voor de camera ook heel duidelijk over en is een no nonsens type die de mentaliteit van het noorden kent. Nog maar een half jaar contract..

15 november 2022 om 09:03

Dat hoop ik niet. Ik ben echt fan van Oosting en gun het hem niet om hem op het Groningse trainers kerkhof te belandden.

Niet dat ze zo vaak mensen eruit gooien, maar alle trainers na Ron Jans zagen hun cariérre na Groningen in rook op gaan.

Ernest Faber, Pieter Huistra, Robert Maaskant, Danny Buijs (is ook alweer ontslagen) en Erwin van der Looi heeft nog wel een leuke baan, maar dat is a) belachelijk (bij jong-oranje hoort een gezicht te staan waar jongens tegen op kijken) en b) hij is van de buitenkant ook een beetje het lulletje van de knvb.

Art Langeler als tussenpaus, let maar op. Die is al bij Groningen binnen. 1 en 1 is vaak 2

En als dat niet lukt mogen ze die andere Schreuder wel hebben.

Krijg ik toch nog gelijk: Schreuder naar FC Groningen!;-)). Alleen las ik liever Alfredo:-( Alleen onder die voorwaarde accepteer ik de ruil dat Wormuth naar Ajax vertrekt.

Ik vestig mijn hoop op Dirk Kuijt

Denk dat het Langeler voor de rest van de toch al verloren seizoen wordt, en Dick Lukkien, die dit jaar uit zijn contract loopt, voor volgend seizoen. Dit is overigens tevens voor Groningen de goedkoopste oplossing. Hoop echt dat Dick deze kans krijgt als jongen van de club. Heeft in ieder geval heel veel krediet bij de supporters.

Ik snap al niet hoe je iemand aanstelt die degradeert naar de KKD. Je kon dit aanzienkomen.

Perez met zijn Grim.. Ik zie nog eerder (en liever) Martin Drent trainer worden.

Zé mogen Alfred wel komen halen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren