Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Lars Veldwijk gaat na geklapt avontuur in Zuid-Korea aan de slag in Spanje’

Laatste update:

Lars Veldwijk is in Spanje om een transfer naar CD Castellón af te ronden, zo meldt de Spaanse journalist Paco Xixidro. De 32-jarige spits zat zonder club na zijn abrupte vertrek bij het Zuid-Koreaanse Suwon FC. De boomlange aanvalsleider uit Uithoorn werd eind september op straat gezet, toen hij zich schuldig had gemaakt aan rijden onder invloed.

Veldwijk gaat zich voegen bij het Castellón van trainer Dick Schreuder. De koploper van de Primera Federacion (Groep 2) heeft met Daijiro Chirino, Jozhua Vertrouwd, Haris Medunjanin en Gervane Kastaneer al meerdere spelers met Nederlandse roots onder contract staan. Veldwijk, zevenvoudig international van Zuid-Afrika, kan zich donderdag bij deze enclave voegen.

De boomlange spits verbleef de afgelopen maanden in Nederland, in afwachting van een nieuw avontuur. Veldwijk maakte er daarbij geen geheim van dat hij het liefst weer in het buitenland aan de slag gaat. De afgelopen vier jaar speelde hij in Zuid-Korea. Eerst voor Jeonbuk Hyundai, later voor Suwon FC.

Afgelopen zomer kwam er een abrupt einde aan het Aziatische avontuur van Veldwijk. De goaltjesdief werd in augustus staande gehouden met te veel alcohol in zijn bloed. In een statement van Suwon betuigde Veldwijk zijn spijt. “Ik wil mijn excuses aanbieden aan alle fans die Suwon liefhebben en zich zorgen hebben gemaakt over dit incident.”

Veldwijk werd door de Zuid-Koreaanse K League voor liefst vijftien wedstrijden geschorst, waardoor Suwon FC besloot dat het beter was om afscheid te nemen van de spits. Dat was een zware beslissing, daar Veldwijk op het veld een zeer waardevolle speler was voor de club.

In totaal speelde Veldwijk liefst 111 officiële wedstrijden voor Suwon FC, waarin hij goed was voor 40 doelpunten en 21 assists. In Zuid-Korea wist de spits één landstitel aan zijn palmares toe te voegen, in 2020 met Jeonbuk Hyundai.

Spanje wordt het zesde land waarin Veldwijk actief gaat zijn als profvoetballer. In Nederland speelde de rechtspoot voor FC Volendam, FC Utrecht, FC Dordrecht, Excelsior, PEC Zwolle, FC Groningen en Sparta.

In Engeland stond Veldwijk onder contract bij Nottingham Forest. Ook speelde de spits in België, namens KV Kortrijk. Noorwegen (Aalesund) en dus Zuid-Korea (Jeonbuk Hyundai en Suwon) completeren het indrukwekkende lijstje van Veldwijk.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo, er zijn slechtere plekken om op je 32ste af te bouwen. Castellon de la plana is echt heerlijk vertoeven, ook maar uurtje rijden naar Valencia centrum. Niveau kan hij makkelijk aan dus werk moet geen probleem zijn.

Goed voor elkaar die Veldwijk.

1 februari 2024 om 12:09

Ach kom op zeg...castellon speelt op het derde niveau in Spanje...die betalen echt geen kut hoor. Veldwijk gaat niet op vakantie maar probeert og wat geld binnen te slepen eze laatste jaren van zn carierre. las je dan voor een minimaal salaris bij Castellon zit, na een halfjaar geen club te hebben, vind ik niet dat je het zo geweldig doet. En eerlijk, tis ook wel best terecht want Veldwijk is natuurlijk ook een zeer beperkte spits wwaarbij het meer draaide om zn tatouages en zn vriendinnen dan om het voetbal...

1 februari 2024 om 12:20

Ik zeg ook nergens dat het sportief of financieel een klapper van jewelste is, ik zeg dat een betaalde vakantie in Castellon de la plana op 32-jarige leeftijd goed vertoeven is.

1 februari 2024 om 12:27

Castellon betaalt zeer goed voor een derdedivisionist, hebben namelijk een rijke eigenaar. Dick Schreuder is er de trainer. Tevens erg ambitieus, willen zo snel mogelijk LaLiga in. En staan geloof ik eerste nu.

1 februari 2024 om 12:51

Hahaha Clarkkent2. Je praat weer eens zomaar wat de ruimte is zonder enige kennis van zaken.

1 februari 2024 om 12:51

Die hebben meer centjes dan je denkt. Een (poker?) miljonair dacht ik. En inderdaad erg ambitieus. Denk dat je je daar nog in vergist wat ze daar betalen.

Dat is niet misselijk afbouwen voor Veldwijk met zijn kwaliteiten een hele mooie carriere gehad. Nu je ex-vriendin nog terugnemen en lekker met het gezin in Castellon de draad weer oppakken, ik had het wel geweten .

1 februari 2024 om 11:13

Denk je dat er geen andere vrouwen bestaan dan Monica Geuzen? Teruggaan naar je ex is helemaal triest. Ik vind de opmerking ook heel Disney/LGBQT achtig. Niet zo reeël.

1 februari 2024 om 11:21

Opmerking vind je "disney/lgbqt achtig". Gast wtf betekent dat nou weer hahaha, zelden zoiets doms gelezen.

1 februari 2024 om 12:24

Het valt nog mee dat hij er niet /deugcultuur/wokedictatuur aan heeft toegevoegd.

1 februari 2024 om 12:27

Easnorts, dan heb jij de dagen met Japie_krekel en Prem93 niet meegemaakt

1 februari 2024 om 12:52

Neem het hem nou niet kwalijk, hij zit gewoon nog vast in de Matrix.

1 februari 2024 om 14:30

Ga je de slimmerik uithangen? Onze uitgesproken meningen worden constant verwijderd op VZ. Diegene die een beetje hersens hebben snappen precies mijn gecensureerde opmerking.

1 februari 2024 om 15:20

what happend to japie krekel trouwens haha.. frenkie te vaak goed in het nieuws gekomen ofso?

Tja voetballen in Spanje is wel lekker natuurlijk maar is wel op het derde niveau. Financieel niet super aantrekkelijk lijkt me. Zouden ze op het derde niveau in Spanje meer betalen dan het rechterrijtje van de Eredivisie?

Gisteren reden ze hier nog naartoe met de Tour de Valencia en heb ondertussen me zitten verlekkeren op de beelden van die mooie omgeving daar. Je kan het slechter treffen dan Lars het doet

Ze promoveren normaliter dit jaar dan zou hij volgend jaar op het tweede niveau voetballen, gewoon een prima stap!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren