Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spanje in de ban van Nederlander: hoogste puntengemiddelde van alle clubs

Laatste update:

Dick Schreuder maakt furore in Spanje. De 52-jarige Barnevelder, broer van Alfred Schreuder, gaat met CD Castellón aan kop in de Spaanse derde divisie en behaalt tot dusver gemiddeld (samen met LaLiga-revelatie Girona) het hoogste puntenaantal van alle clubs in de grootste Spaanse competities. "Hij is de sensatie van de nieuw gevormde club", schrijft Marca.

Het verhaal van Schreuder is bekend. Afgelopen zomer kwam de Nederlander, toen nog in dienst bij PEC Zwolle, plots op de radar bij het ambitieuze Castellón, uitkomend in de Primera Federación, het derde niveau in Spanje. De club is in handen van Haralabos Voulgaris, een 47-jarige steenrijke pokerspeler, en heeft grootse plannen.

Voulgaris heeft de ambitie om binnen zes jaar naar LaLiga te reiken. Afgelopen seizoen slaagde De Griekse Canadees er met zijn 'speeltje' net niet in om promotie naar het tweede niveau af te dwingen. In de finale van de play-offs werd de ploeg uitgeschakeld. Met Schreuder aan het roer ligt de club nu wel op koers om te promoveren.

Castellón gaat namelijk aan kop in de Primera Federación met 31 punten uit 12 duels en behaalde daarmee een puntengemiddelde van 2,6 punt per wedstrijd. Castellón verloor dit seizoen slechts één keer. Het Girona van Daley Blind heeft in de hoogste afdeling overigens 34 punten uit 12: eveneens 2,6 punt per wedstrijd.

"Ik probeer niet te veel belang te hechten aan tactiek", verklaart Schreuder zijn geheim in Marca. "Ik vind het belangrijker dat iedereen zich verenigd voelt en hard werkt. Ik wil dat mijn spelers de vrijheid voelen om zich te uiten."

Schreuder erkent dat een loopbaan als trainer geen vanzelfsprekendheid was. "Het klopt dat ik nooit de wens had om voetbaltrainer te worden. Het was niet alleen dat ik er niet in geïnteresseerd was of door aangetrokken raakte. Ik wilde gewoon niet verder in het voetbal."

In zijn nopjes
Voulgaris is in zijn nopjes met Schreuder. "Dick is een hecht persoon. Hij communiceert in het Engels, hoewel hij Spaans leert. De prestaties van het elftal hebben ervoor gezorgd dat zelfs de internationale pers in ons geïnteresseerd is geraakt en naar Castalia komt."

"We volgden Dick al heel lang vanwege zijn agressieve, aanvallende speelstijl", gaat de eigenaar verder. "Dat sluit volledig aan bij de manier waarop ik wil dat onze ploeg speelt. Misschien dat de spelers de eerste weken van de voorbereiding gesloopt waren, maar inmiddels zijn ze eraan gewend. Dat betaalt zich uit op het veld."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is niet zo raar toch? Op het niveau waar hun spelen gebeurt hetzelfde als op het hoogste niveau in Frankrijk. 1 club geeft 3x zoveel uit als alle andere teams van die competitie bij elkaar opgeteld.

18 november 2023 om 14:42

Alleen heeft Castellon vooralsnog niet veel uitgegeven en zijn het veel transfervrije aankopen. En als je het overzichtje kijkt van alle andere clubs in de derde divisie, dan zie je dat alle clubs dezelfde trend hebben gevold. En vooralsnog hebben een Real Madrid Castilla en Malaga, gedegradeerd van de Segunda, een betere selectie dan Castellon. Dus PSG vergelijken met Castellon gaat niet echt op.

18 november 2023 om 15:13

Ook niet aan salarissen bijvoorbeeld? Want dat kan op een dergelijk niveau wel een heel groot verschil maken natuurlijk.

18 november 2023 om 15:39

Ja geen idee, volgens mij gingen de geruchten wel dat Schreuder een prima vergoeding kreeg bij Castellon. Maar als je kijkt naar de gehaalde spelers die transfervrij zijn binnengehaald, dan is het ook niet heel denderend. Een oude Medunjanin, een transfervrije Kasteneer, Chirino van Pec en Vertrouwd van Jong Utrecht als bekende namen.

Club hoort ook gewoon op het tweede niveau. Begroting en achterban etc is veruit het grootste in Spanje.

18 november 2023 om 15:53

Hebben inderdaad een grote achterban, groter dan Villarreal bijv. Met Del Bosque zelfs nog in de Primera División gespeeld.

31 punten delen door 12 is 2,58.
Girona: 34 punten delen door 13 is 2,61 ; )

Alsnog knap van Schreuder!

Edit: Ik zie dat VZ het erbij heeft gezet. Maar Girona heeft 13 wedstrijden gespeeld ipv 12 haha.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren