Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Castellón bevestigt komst Dick Schreuder met contract voor vier seizoenen

Laatste update:

Dick Schreuder is definitief de nieuwe trainer van Castellón, zo maakt de Spaanse club woensdag bekend. Dinsdagochtend kwam het verrassende nieuws naar buiten dat de 51-jarige Barnevelder per direct opstapte bij PEC Zwolle. Een dag later heeft hij zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract in Spanje.

Schreuder is blij met zijn nieuwe uitdaging. "Ik ben erg enthousiast om dit nieuwe project te starten en dankbaar voor al het vertrouwen dat voorzitter Bob Voulgaris en zijn team mij hebben gegeven", laat hij weten in een eerste reactie op de clubsite. "De weg naar succes is wanneer we samen zijn in de manier van denken, in de manier van spelen en in de mentaliteit van de spelers."

Het is altijd Schreuders droom geweest om in de Spaanse competitie te voetballen. "Nu heb ik mijn kans als coach en ik ben vereerd om deze geweldige kans te vervullen door bij een historische club te werken", stelt de in Barneveld geboren oefenmeester. "Ik volg de club al een tijdje en ik ben verheugd om de passie, de sfeer die Castalia ademt en het enthousiasme van de fans voor hun team te zien. Laten we dit samen laten werken."

Castellón speelt in de Primera Federación, het derde niveau in Spanje, en is in handen van Haralabos Voulgaris, een 47-jarige steenrijke pokerspeler. Hij heeft de ambitie om binnen zes jaar naar LaLiga te reiken. Afgelopen seizoen slaagde Voulgaris er met zijn 'speeltje' net niet in om promotie naar het tweede niveau af te dwingen. In de finale van de play-offs werd de ploeg uitgeschakeld. Met Schreuder aan het roer moet de komende jaren wel promotie worden afgedwongen.

Ook clubs in Nederland waren graag in zee gegaan met Schreuder. De naam van de keuzeheer viel onder meer bij FC Groningen, Fortuna Sittard en FC Twente. Hij geeft echter de voorkeur aan een avontuur op het derde niveau in Spanje. Schreuder stapte in november 2021 in bij PEC als opvolger van de opgestapte Art Langeler. Hij wist de ploeg niet te behoeden voor degradatie, maar slaagde er wel in om binnen een jaar terug te keren naar de Eredivisie.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat lijkt me nogal een gok…

27 juni 2023 om 11:31

Brentford en Brighton zijn ook in handen van gokkers. En die beschikken over data die andere clubs niet hebben. Soort van moneyball maar dan anders. Die van Brentford en Brighton werkten ooit samen en kunnen elkaars bloed wel drinken.

Vet! Lijkt me een leuk project. Wonen in Valencia is ook niet misselijk, zou wel een goede boterham verdienen. Een stap die niet iedereen zou maken, maar ik begrijp het ergens wel.

27 juni 2023 om 11:40

Valencia is prachtig ik had deze stap ook zeker gedaan.

27 juni 2023 om 12:25

Daarintegen is Castellon niet echt een mooie stad, het centrum is aardig voor de rest een beetje saaie stad, zou dan zelf ook liever in één van de dorpjes aan de kust gaan wonen, maar zeker een mooie stap en als hij de tijd krijgt is er ook aardig wat mogelijk

28 juni 2023 om 21:19

Louis van Gaal heeft sinds zijn tijd bij Barça ook gekozen voor een huis in Sitges. Gezien de mooie omgeving, lijkt de kans me aannemelijk dat Schreuder is vergelijkbaars gaat doen in zijn omgeving, zoals Benicassim.

27 juni 2023 om 13:18

Deenb

Denk ook goed salaris

Mooie omgeving om te wonen, leuk en spannend project en dik betaald worden. Wat wil je nog meer.

Een mooie club uit de 2e divisie van Spanje zoals Levante of Eibar had ik nog begrepen. Maar voor zo'n avontuur had ik Eredivisie met PEC niet ingeruild.

27 juni 2023 om 10:53

Nouja, je gaat een club in Valencia met ambities trainen. Maar vooral op je 51e lekker genieten én helemaal mooi meegenomen als je nog promoveert ook.

27 juni 2023 om 11:20

Levante en Eibar zijn ook geen fantastische clubs ofzo. Bij lange na geen Gijon/Zaragoza/Depor/Santander. Castellon heeft redelijk wat seizoenen in de La Liga gespeeld en de ambitie nu weer. In de omgeving van Valencia is ook geen straf om te wonen. Ja Levante komt ook uit de omgeving van Valencia maar ik denk qua potentie, gelijkwaardige clubs en dit is echt wel een leuk project om in te stappen als ik het zo hoor

27 juni 2023 om 11:45

Levante is wel een echte stadsclub van valencia hoor en relatief groot.
Faas Wilkes en Johan Cruijff hebben er zelfs gespeeld.

Van deze club heb ik geen idee, volgens mij tijdje terug hier eens wat over gelezen mbt een bekerloting tegen real of barca oid? Komen uit de regio valencia ipv de stad toch?

27 juni 2023 om 11:53

Levante heeft voor de 00s ook amper seizoenen in La Liga gespeeld. Er is eigenlijk ook maar 1 club die er echt toe doet in die regio in mijn ogen

27 juni 2023 om 12:02

Ik heb geen idee verder hoor. Ben niet erg into Spanje qua voetbal.
Toen ik opgroeide (ben van 1983) kan ik mij herinneren dat depor toen zij bijna kampioen werden ook als nieuwe rijke club bv werden gezien.
In Spanje heb je wel relatief veel grote steden (steden met meer dan 200k inwoners imo) die een goede/grotere/succesvolle voetbalclub moeten kunnen hebben qua supportersschare. En dan heb je al snel een lokale zakenman die ergens een tijdje geld in de lokale club pompt en als die dan weg zou vallen om wat voor reden dan zakt zo’n club in een.
En als je relatief veel grote steden hebt dan heb je ook wat vaker een wisseling vd wacht.

27 juni 2023 om 12:32

Levante is in deze omgeving veel groter en populairder dan Castellon en niet zo'n klein beetje ook, dat jij het geen fantastische club vind is prima, maar doe niet alsof dat de standaard is.

28 juni 2023 om 21:27

Schei een partij uit. Eibar is een heerlijke club en prachtig gelegen! Om dan te zeggen dat het "bij lange na geen Santander" is, bv, is lachwekkend.

Levante doet net zo goed niet onder voor Sporting.

Leuk project! En als je niet meteen presteert, zit je weer in Barneveld (of waar Schreuder ook woont). Leuk!

27 juni 2023 om 10:51

0342 de gekste :-p

Tja.. poen poen poen he! En natuurlijk het heerlijke klimaat in Spanje. Waarom zou je dit eigenlijk ook niet doen? Als er een goed verhaal achter zit en er ruim budget is voor aankopen. Wie weet wordt het wel een succesverhaal met promotie na promotie!

Groot gelijk, lekker genieten van de Spaanse zon en vast een behoorlijk salaris! Lijkt me beter dan een rotseizoen met PEC, want de selectie is tot nu toe niet best.

Eerlijk gezegd een vreemde stap vanuit Schreuder gezien om Zwolle de ED te verlaten voor een nietszeggende club op het 3e niveau in Spanje. Wanneer je voor een mooie club uit de Segunda Division had gekozen was het misschien beter te begrijpen. Of als je voor een traditieclubs als Deportivo La coruna of Malaga koos in de 3e divisie maar deze club? vreemd.

27 juni 2023 om 11:09

Is PEC ook niet een nietszeggende club maar dan ook nog eens gelegen in de stad Zwolle? Ik ben helemaal geen Spanje-liefhebber, maar geef hem groot gelijk. Het is ook niet zo dat die mooie clubs zoals jij ze beschrijft wel hun interesse in Schreuder kenbaar maken of gaan maken.

27 juni 2023 om 12:41

PEC heeft tenminste prijzen gewonnen op het hoogste niveau. En met Zwolle is ook niks mis! Beetje denigrerende toon, van waarschijnlijk iemand die uit het westen komt😉

27 juni 2023 om 13:17

@ikea, persoonlijk zou ik PEC geen nietszeggende club uit de ED noemen, er zijn clubs die daar meer voor in aanmerking komen. Bedoelde dat meer in de zin van waarom zou je een seizoen met PEC in de ED laten schieten voor een nietszeggende club uit de 3e divisie van Spanje waar nog nooit iemand van gehoord had? Beetje vreemde stap in mijn ogen tenzij ze daadwerkelijk veel meer als PEC betalen.
De clubs die ik beschrijf zullen inderdaad niet gekomen zijn alleen stel dat deze 2 clubs zouden komen bij Schreuder had ik zijn keuze voor de 3e divisie van Spanje wel beter kunnen begrijpen als nu.

27 juni 2023 om 17:13

Ik bedoelde meer, Zwolle, leuke naam, leuke stad. We kennen het van de topografie les en van die paar leuke seizoenen eredivisie, maar denk je dat de gemiddelde Spaanse voetbal kijker van wel van Zwolle heeft gehoord? In dat licht bezien zou ik PEC net zo goed kunnen afschilderen als nietszeggend. Als je dan een redelijke modale hoofdtrainer bent en erop uit bent om iets meer te verdienen in een land dat wij hier voornamelijk als vakantiebestemming kennen, geef ik hem absoluut geen ongelijk.

En @dangkeizer, in het geval van Emmen en Zwolle cultiveer ik altijd een beetje een denigrerende toon, om een niet bestaande vete tussen clubs te laten ontstaan. Neemt niet weg dat museum de Fundatie een schande is, wat betreft uiterlijk, als museum directeur als tentoonstellingen.

27 juni 2023 om 18:02

Ik val bijna van mij stoel! Je kent een gebouw dat daadwerkelijk in Zwolle staat. Chapeau!

Lekker in Valencia wonen, mooi salaris aanvallend voetbal mogelijk want je speelt om promotie veel doorgroeimogelijkheden ik had dit ook liever gedaan dan met PEC in het koude Nederland vechten om degradatie

Nou steenrijke eigenaar? Ik heb even gekeken naar zijn pokerinkomsten en hij heeft in totaal 3 miljoen in cashes. Natuurlijk een prachtig bedrag, maar steenrijk? Nee dat valt mee voor een eigenaar van een voetbalclub. Zijn net-worth wordt ergens tussen de 2 en 5 miljoen geschat.

Al met al lijkt het mij wel een mooie plek om te wonen maar ik ben benieuwd hoe ambitieus de eigenaar is en wat de plannen voor de toekomst zijn. Want qua voetbal niveau is dit niet perse een stap omhoog, maar wie weet ligt er wel een heel mooi plan?

Zou het wel mooi vinden als die over een paar jaar in de La Liga speelt.

27 juni 2023 om 11:06



Dan is hij niet rijk Peter Gillis en Salar Azimi hebben zelfs al zijn vermogen x20

27 juni 2023 om 11:32

Cash-games worden natuurlijk nergens geregistreerd

27 juni 2023 om 11:42

Cash-games niet inderdaad, en schijnbaar heeft die ook het eea verdiend aan NBA-bettings. Maar als je dan ziet dat zijn net worth rond de 2-5 miljoen wordt ingeschat dan is dat natuurlijk peanuts in vergelijking met de echt grote jongens in de voetbalwereld.

27 juni 2023 om 13:21

Hij is helemaal geen prof poker speler. Hij is idd prof in sportsbetting, waar hij gebruik maakt van ‘fouten’ in odds door bookmakers. Hij pokert er beetje bij, maar zeker geen elite speler.

Een uitdaginkje... Leuk dat hij dit probeert. Zal overigens financieel ook wel aantrekkelijk zijn.

Deze Schreuder heb ik veel vertrouwen in. Was voor mij de ideale kandidaat om Slot op te volgen bij een vertrek deze zomer. Gelukkig blijft Slot maar van Dick Schreuder horen we vast nog wel. Hij zal de keuze zeker ook maken voor een goed salaris maar er zit ook wel een gedachte achter dit project

Vind het wel een vreemde stap, van Eredivisie naar het derde niveau in Spanje met de hoop over 6 jaar Primera Division te spelen.

Krijgt PEC nog een goede afkoopsom of laten ze hem zoals wel vaker bij PEC gratis of voor veelste weinig gaan?

De Familie Schreuders is opportunisme niet vreemd. Het klimaat en het geld gaan voor echte ambitie met deze keuze

Dan ben je gewoon een geldwolf.

Segunda division kan ik nog begrijpen, maar dit slaat nergens op.

27 juni 2023 om 12:34

Maar je held Ziyech gaat natuurlijk in Saudi-Arabië voetballen voor de sportieven uitdaging . Het is zo makkelijk om iemand als geldwolf af te schilderen terwijl we nauwelijks zijn beweegredenen weten. Wie weet wat voor toekomstperspectief en financiële mogelijkheden hem daar geboden worden om te promoveren. Het valt me ook vaak op dat mensen die anderen voor geldwolf uitmaken zelf voor 100 Euro meer in de maand van baan wisselen.

De eigenaar is niet zomaar een pipo die toevallig wat geld heeft gewonnen met pokeren, hij loopt al jaren mee in de sportwereld, recentelijk nog als "director of Quantitative Research and Development" bij de Dallas Mavericks in de NBA. Ik heb hem behoorlijk vaak gehoord de laatste jaren in podcasts van The Ringer, vooral met Bill Simmons, klinkt als een zeer realistische en verstandige kerel.

Ik vind het vooral heel opvallend dat hij bij Schreuder uitkomt, blijkbaar geven de data aan dat dat een goede keuze is qua prijs - kwaliteit. Ik ben benieuwd of dat zo gaat werken maar ik kan me heel goed voorstellen dat Schreuder een heel goed doortimmerd verhaal te horen heeft gekregen. Hij zal er ook een prima salaris krijgen maar ik betwijfel of hij het puur daarvoor doet, ik denk dat het een investering is in zijn carriere. Een of twee keer promoveren in Spanje en je staat er heel behoorlijk op voor eventuele grotere clubs. Terug naar Nederlandse clubs van niveau PEC kan altijd nog, wat er ook gebeurd bij Castellon.

Castellon is een spaanse plaats met ongeveer 150.000 inwoners ongeveer (30 minuten van Valencia). De grootste club in de buurt is Villarreal wat er naast ligt. Er zijn veel "rijke" bedrijven in deze omgeving die in de ceramische sector actief zijn. Genoeg potentie om een club uit het rechter rijtje van La Liga te worden.

Wat een stap van hem, ik vind het moeilijk te begrijpen. Van de Eredivisie naar het derde niveau in Spanje. Lijkt mij geen stap vooruit en ook qua club lijkt het mij geen vooruitgang. Maar de eigenaar heeft dus wel een duidelijke ambitie. Als Dick daarin kan slagen en deel hiervan kan uitmaken en het wordt een succes, is het wel geweldig natuurlijk.

Haralabob is een pokerliefhebber, geen professional. Hij heeft zijn sporen verdiend met sportsbetting op NBA wedstrijden. Dat deed hij op basis van data zo goed, dat de Mavericks hem hebben gecontracteerd als onderdeel van de scouting. Daar is hij weggegaan (ondertussen in crypto lekker geboerd) en is in het voetbal terecht gekomen. Maar goed, lekker makkelijk om iemand als 'rijke gokker' weg te zetten he.

Lijkt me een perfecte club en combinatie. Naast de eigenaar, is ook Pablo Hernandez een aandeelhouder ( overigens ook actief als speler) .
Best een club waar je op vrij korte termijn mee kan promoveren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren