Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kenneth Perez denkt aan Dick Schreuder als Ajax-trainer en heeft heldere reden

Laatste update:

Kenneth Perez noemt de naam van Dick Schreuder als mogelijk nieuwe trainer van Ajax vanaf volgend seizoen. De analist van ESPN is van mening dat Pascal Jansen, die halverwege januari werd ontslagen bij AZ, ‘niet bijzonder’ genoeg is voor de monsterklus in Amsterdam. Perez denkt daarnaast niet dat de naam Schreuder ‘besmet’ is door het mislukte avontuur van Alfred. “Dat zou de grootst mogelijke onzin zijn.”

John van ’t Schip stapte eind oktober in bij Ajax om Maurice Steijn op te volgen en de boel weer op de rit te krijgen in de Johan Cruijff ArenA. De zestigjarige oefenmeester verlaat de trainerspost aan het einde van dit seizoen om zich vanaf de zomer op een andere technische rol binnen de club te gaan richten. De discussie over wie volgend seizoen aan het roer moet staan bij Ajax komt de laatste tijd steeds meer op gang en heeft ook Voetbalpraat bereikt.

Perez laat zijn licht schijnen op de situatie. “Of Jansen bijzonder genoeg is om trainer van Ajax te worden? Ik denk het niet”, steekt de Deen van wal. De ex-trainer van AZ is de laatste tijd regelmatig aanwezig geweest in de Johan Cruijff ArenA en werd in de zomer van 2023 al benaderd door Ajax, zo bevestigde zijn zaakwaarnemer Nathan van Kooperen begin februari.

Toch denkt Perez aan een andere naam. “Ik vind Dick Schreuder een hele interessante trainer. Bij PEC Zwolle, wat wel een heel ander niveau is, heeft hij het met nagenoeg dezelfde spelers helemaal omgedraaid.” Arno Vermeulen, ook aanwezig in het praatprogramma, vraagt zich af of het mislukte avontuur van Alfred Schreuder een struikelblok zou kunnen vormen. “Ik bedoel het niet lullig, maar is die naam dan niet ‘besmet?’” Perez: “Dat zou de grootst mogelijkste onzin zijn.”

“Dat hoorde ik ook bij FC Twente als ik dat opperde: ‘Nee, want z’n broer...’ Nee, dat zou echt de grootst mogelijke onzin zijn. Het goede van Dick is dat hij naar Spanje is gegaan, naar de derde divisie”, aldus de analist. “Hij bouwt daar iets op en gaat promoveren. Dan kom je misschien anders terug in plaats van dat je alleen de trainer van PEC Zwolle bent geweest. Het is wel een trainer die iets kan veranderen.”

“Er lopen nu geen goede spelers rond bij Ajax en dat is wel een heel groot probleem”, zegt Valentijn Driessen. Perez is het daar niet mee eens. “Het is niet zo dat ze helemaal niks kunnen, ze kunnen wel iets. Een écht goede trainer kan er wel iets van maken. Niet dat ze gelijk kampioen worden en zich plaatsen voor de Champions League, maar wel dat het beetje bij beetje beter gaat.”

Schreuder


Schreuder was gedurende zijn carrière assistent-trainer bij onder meer Philadelphia Union, TSG Hoffenheim en Vitesse alvorens hij in november 2021 als hoofdtrainer tekende bij PEC Zwolle. De trainer uit Barneveld kon niet voorkomen dat de Zwollenaren dat seizoen degradeerden, maar zorgde er wel voor dat de club na één jaar in de Keuken Kampioen Divisie direct weer promoveerde.

Sinds 1 juli staat hij voor de groep bij Castellón in de Spaanse derde divisie. Die club boekte 21 overwinningen in de 30 wedstrijden onder Schreuders bewind tot dusver en staat op de eerste plaats in de competitie. De Nederlander ligt nog tot medio 2027 vast in Spanje.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom B categorie trainers aanstellen? Ajax moet nu gewoon een ervaren coach binnen halen, dit gaat niet werken.

12 maart 2024 om 17:17

We hebben inderdaad gezien wat het Ajax heeft gebracht met schreuder, Heitinga, Steijn en van t schip. Dus mag toch hopen dat ze dit keer inderdaad iets meer voor de trainer uittrekken anders mag Ajax komend seizoen blij zijn als ze wel 3e worden.

12 maart 2024 om 17:58

Op dit moment zie ik Ajax ook niet zomaar weer even 1e of 2e worden hoor. Dat is niet alleen de invloed van een trainer, maar die zeer matige selectie moet ook op de schop.

12 maart 2024 om 20:25

Misschien wil die andere Dick nog wel Ajax op zijn imposante CV toevoegen. Dickie weet wel hoe je met 5 verdedigers moet voetballen.

12 maart 2024 om 17:25

@Wetenschapper en jij denkt dat een ervaren coach of een coach met een naam naar Ajax wil momenteel.
Ja misschien in de gouden jaren vanaf 2017 maar nu gaat een coach als hij nu Ajax ziet spelen echt niet er heen

12 maart 2024 om 17:39

Oh daar is er weer een. Ajax draait een seizoen slecht, niemand wilt meer naar Ajax komen. Net als toen AC Milan slecht draaide. En Barca, United, Juventus. Net als Tottenham en Chelsea wat coach na coach de afgrond in reed. Wees gerust Mitch, er zijn genoeg coaches die nog naar Ajax willen.

12 maart 2024 om 17:59

@AfcaEric op je teentjes getrapt ofzo.
De laatste 3 jaar vindt ik het voetbal niet echt om over naar huis te schrijven.
En we moeten niet denken dat wij een City enz zijn waar elke trainer naar toe zou willen.
Zou je denken, ik vindt het momenteel een wespennest

12 maart 2024 om 18:07

De laatste drie jaar nog wel. Dus inclusief dat jaar waarin ze alle groepswedstrijden van de CL wonnen. Hoge standaard heb jij zeg.

12 maart 2024 om 18:15

@afcaEric Trainers willen nu alleen naar Ajax als ze ook 100+ miljoen mogen uitgeven aan een nieuwe selectie. En die centjes zijn er vooralsnog niet. Dus trainers willen allemaal niet de nieuwe Schreuder, Heitinga, Maduro, Steijn of van t Schip worden inderdaad.

12 maart 2024 om 18:42

Afcaeric, je kan die clubs toch niet serieus vergelijken met Ajax? Er zullen inderdaad best coaches zijn die naar Ajax willen, maar gezien de huidige staat kun je een grote naam wel op je buik schrijven. Zelfde geldt overigens voor spelers.

12 maart 2024 om 19:38

@oigatinha het gaat er bij mij meer om dat iedereen maar denkt dat elke ervaren coach of een coach met naam heel graag voor Ajax zou willen kiezen.Tijdsbestek weet ik niet exact maar het is toch niet om aan te gluren het voetbal en dan denken vele dat ze wel even trainer van Ajax willen worden. Word wakker

12 maart 2024 om 17:39

Iedere coach is een B-categorie coach op een bepaald moment in z'n carriere. Waar het om gaat is of de trainer een realistische speelwijze kan implementeren op een manier die werkt. Al het andere is voor de buhne. Nou zeg ik niet direct dat Dick Schreuder de aangewezen persoon is voor Ajax overigens.

12 maart 2024 om 18:41

Ik denk alleen dat Dick daar heel weinig trek in heeft. Die zit nu bij een mooi project, redelijk relax, voor behoorlijk wat centjes en in nog beter weer. Ik zou het wel weten als ik Dick was. Of hij moet de drang hebben om zijn broer de loef af te steken.

Als Dick Schreuder idd het beste is wat Nederland nu aan trainers te bieden heeft, dan lijkt het mij een heel goed idee om naar buitenlandse trainers te kijken..

12 maart 2024 om 17:20

Ik denk dat het een prima trainer is met denkbeelden die nauw aansluiten bij "het Ajax Dna". Misschien inderdaad iets meer vlieguren op hoger niveau.

12 maart 2024 om 17:40

Hoezo? We weten nog helemaal niet hoe goed hij is. Dat merk je pas als de relevantere uitdagingen voorbijkomen.

Ja, joh, Perez. Ajax moet nu trainers gaan halen uit de derde divisie in Spanje. Dat is de oplossing....

Nou lijkt het mij een prima trainer,maar dat Castellon heeft ook wel echt veruit het allermeeste geld te besteden van de clubs in die 3e divisie van Spanje

Als PSV-supporter hoop ik van harte dat dit een reële optie is. :-) Maar als Ajax moet je dit toch niet willen? Je bent niet in de positie om wéér te experimenteren met een trainer die zich nog niet heeft bewezen op een hoger niveau.

Zullen we dit maar niet doen, Kenneth? Ik heb niet zulke prettige herinneringen aan de familie Schreuder.

Dan lijkt mij Frank de Boer of doorgaan met van 't Schip nog verstandiger en reëler.

Nooit meer een Schreuder bij Ajax. Ook Joep Schreuder zou ik een gebiedsverbod opleggen.

Waar komt het idee vandaan dat het een Nederlandse trainer moet zijn? Dat is net zo achterlijk als Bergwijn halen voor 30 m omdat het een Nederlandse speler is. Nou we hebben gezien wat je daar aan hebt, helemaal niets. Dat gedateerde 4-3-3 speelt geen enkele topclub meer en de redenen mag je zelf invullen. Zoek alsjeblieft buiten Nederland als dit je beste optie is.

12 maart 2024 om 17:42

4-3-3 gedateerd? Iedere formatie heeft z'n voor- en nadelen. Het belangrijkste is hoe je het invult. Dat bepaalt of je er succes mee haalt. Bovendien kun je de CL-winnaars van de afgelopen jaren er misschien even bijhalen? Het gros speelde minimaal met een viermansverdediging en vaak was het een 4-3-3 formatie. Denk aan Liverpool, Manchester City, Real Madrid, Bayern...

12 maart 2024 om 17:58

Man City en Real Madrid 4-3-3, lol. Pep speelt al bijna 2 jaar 3-2-4-1 en Real Madrid mag dan op papier wel eens starten met een 4-3-3. In praktijk klopt daar niets van want zolang Gareth Bale al weg is bij Madrid staat daar geen vaste rechts buiten op de flank. Meestal is dat Valverde die inzakt om het loopwerk voor Kroos of Modric op te knappen.

12 maart 2024 om 18:06

Volgens mij is 4-3-3, inclusief varianten daarop zoals 4-2-3-1 populairder dan ooit.
Er liggen andere accenten dan 20 of 30 jaar geleden, en er wordt steeds meer gevraagd van spelers, maar je kan niet zeggen dat het een gedaterd systeem is. Dat er andere accenten liggen is niet raar, het 4-3-3 van van Gaal in '95 was ook al anders dan het 4-3-3 uit de jaren 70.
Daarnaast zegt de formatie toch ook lang niet alles over hoe je speelt, het klassieke catenaccio is immers ook een variant op 4-3-3 en pas later kwamen er ook 5-3-2 varianten.

20 of 30 jaar geleden speelde vrijwel iedereen 4-4-2, als er nu een formatie is die je in de top veel minder ziet dan is het dat wel.

Hou toch op man,alsjeblieft hé…. Trek anders nog een blik met zulk soort gasten

Ik zeg dit met pijn in mijn hart, maar ik denk dat Oosting een goede trainer kan zijn voor Ajax. Als hij volgend jaar nog een keer erg goed presteert met Twente zou ik het als Ajax proberen.

Goh, zelf Kenneth Perez, ja zelf hij is de draad kwijt geraakt. Natuurlijk haalt Ajax hem niet. Te onervaren en gewoon een kopie van zijn broer. Als je het op dit niveau zoet dan zijn er nog veel alternatieven.
Bijvoorbeeld Roger Schmidt

Ik heb werkelijk geen idee waarom Kenneth Perez Pascal Jansen als 'niet bijzonder genoeg' betitelt en klaarblijkelijk Dick Schreuder wel bijzonder genoeg vindt. Overigens denk ik dat de naam Schreuder wel degelijk besmet is in Amsterdam waar het voetbaltrainers betreft, Ik zou Ajax adviseren een ervaren buitenlandse trainer te halen die niet besmet is door het gekonkel binnen de bestuurslagen van Ajax. Op dit moment zijn er genoeg ervaren trainers beschikbaar, als reactie op een ander artikel opperde ik al, met een kwinkslag, de naam Sarri.

Omdat hij kaal is natuurlijk !

Wat mij betreft kom je uit bij Hassenhutl, Knutsen, Potter. Iets uit die categorie lijkt me het beste voor Ajax momenteel. Nederlandse trainers die het gewenste niveau hebben zijn momenteel niet beschikbaar, dus imo gewoon doorschakelen en een buitenlandse trainer aanstellen.

Eventuele andere haalbare opties; Andre Villas-Boas, Jesse March

Jesse March heeft mijn voorkeur; tactisch sterke coach en is natuurlijk bekend van de legendarische half-time speech tegen Liverpool in zijn tijd bij RB Salzburg. Laat zijn teams in bizar veel verschillende formaties spelen, vol pressie en met passie. Zit momenteel zonder club na zijn periode bij Leeds (waarmee hij degradeerde, maar het materiaal was ook ver beneden PL-niveau en ze hadden toch regelmatig prima wedstrijden tegen de top 6).

Pascal jansen is niet bijzonder genoeg... en Dick schreuder wel?
Kenneth heeft een slechte nacht gehad vermoed ik..

Ik vermoed dat Roger Schmidt binnenkort vrij komt. Lijkt mij een betere optie dan iedere andere Nederlander incluis D. Schreuder.

Hij heeft wel een punt , Pascal jansen is een Steijn 2.0. Dick schreuder is tactisch veel beter

Kees van Wonderen is beschikbaar einde van het seizoen. Dat zou een goede voor Ajax zijn

Ze hebben nu honderden miljoenen uitgegeven aan spelers, laat ze ook maar een keer wat geld reserveren voor een fatsoenlijke staf. Echt, je kunt nu niet meer aankomen met Dick Schreuder, Kees van Wonderen, Danny Buijs, Ron Jans en dat soort coaches die lekker in de middenmoot moeten trainen. Ajax moet en zal hoger gaan inzetten.

Hij heeft dit jaar in ieder geval al kennis gemaakt met het niveau spelers wat er bij Ajax ook rond loopt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren