Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Voetballend gaan we het niet winnen van Ajax, dus moeten we het anders doen’

Laatste update:

FC Utrecht ontvangt zondagmiddag Ajax in het eigen Stadion Galgenwaard en in de Domstad wordt er al geruime tijd reikhalzend uitgekeken naar de wedstrijd tegen de Amsterdammers. Trainer Dick Advocaat weet dat zijn ploeg het moeilijk gaat krijgen tegen de huidige nummer twee van de Eredivisie, maar de oefenmeester hoopt toch een positief resultaat over te kunnen houden aan het treffen.

“We zullen vooral heel mannelijk moeten spelen. We moeten duels winnen en dan hebben we met de steun van ons publiek zeker een kans. Dan zijn we een lastige tegenstander”, tekent De Telegraaf op uit de mond van de ervaren trainer. “Voetballend gaan we het niet winnen van Ajax. Dus zullen we op een andere manier het verschil moeten maken.”

Advocaat stapte in september in bij FC Utrecht als opvolger van de ontslagen Jean-Paul de Jong en heeft zijn ploeg met zeven overwinningen en twee gelijke spelen uit zijn eerste elf Eredivisie-wedstrijden aardig aan het voetballen gekregen. De 71-jarige coach is dan ook populair in Utrecht, maar is niet van plan om zijn club dit jaar nog duidelijkheid te verschaffen over zijn toekomstplannen: “Nee, dat hoeft helemaal niet.”

“En zelfs in de winterstop hoef ik geen beslissing te nemen. Ik laat het wel weten als ik eruit ben. Ik moet beslissen of ik volgend seizoen nog trainer wil zijn en zo ja waar”, legt hij uit. Advocaat zou er daarom ook begrip voor hebben als FC Utrecht op zoek gaat naar een nieuwe trainer: “Misschien nemen ze daarom wel een ander. Dat zou kunnen.” De voormalige bondscoach van het Nederlands elftal tekende in september een contract tot het einde van het seizoen in de Domstad.

Denk jij dat FC Utrecht een punt of meer over gaat houden aan de wedstrijd tegen Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De wedstrijd van het jaar voor Utrecht! Net zoals zo veel clubs als ze thuis tegen Ajax spelen. Als je als Ajax kampioen wil worden moet je daar mee dealen, maar toch heb ok het idee dat dit bij PSV een stuk minder is. Geem excuus natuurlijk, maar wel een constatering die volgens mij klopt?

21 december 2018 om 14:26

En waarom zou dat perse een nadeel moeten zijn?
Er worden altijd naar excuses gezocht.
Als de tegenstander ervoor kiest om de bus te parkeren en geen duels aan te gaan maar gewoon te blijven staan dan wordt dat uitgelegd dat men tegen Ajax niet voetbalt en extra gemotiveerd is om de boel dicht te houden.
Als de tegenstander hoog druk tegen Ajax gaat zetten en gaat duelleren dan is dit omdat ze extra gemotiveerd zijn door Ajax.
Als de tegenstander op zoek gaat naar het openingsdoelpunt dan wordt dit uitgelegd dat de tegenstander extra gretig is tegen Ajax.
Zo wordt achteraf alles uitgelegd mbt tot de 'rivaliteit' van Ajax.
Het zou eens goed zijn om de voorwaarden en criteria vooraf vast te stellen. Want achteraf wordt alles altijd 'kloppend' gemaakt en uitgelegd aan de hand van de rivaliteit.
Naar mijn mening is het allemaal gebakken lucht.

21 december 2018 om 14:46

LitmanenHeld zegt letterlijk dat het geen excuus is en waarmee begin jij? Met 'zoeken naar excuses'. Zucht. Het is gewoon een feit dat Utrecht tegen Ajax altijd extra gemotiveerd is. Dat geven de supporters ook toe. Voor hen is het de wedstrijd van het jaar. On: ik begrijp uit zijn woorden dat er weer eens flink geschopt zal worden door de Utrechtse spelers. Klinkt bekend.

21 december 2018 om 15:00

@Kyle
Wat hij en jij letterlijk zeggen, is dat de omstandigheden voor Ajax moeilijker zijn dan voor bijv PSV omdat het de wedstrijd van het jaar is. Dit is dus een nadeel in zijn betoog.
Hoe Ajax met dit nadeel omgaat daar is geen excuus voor geeft hij aan. Dat stel ik ook niet ter discussie en dat bespreek ik niet. Ik heb zijn tekst dus goed gelezen. Ik stel de omstandigheden ter discussie waar ik het niet mee eens ben dat Ajax geen nadeligere omstandigheden heeft door de aanname van extra motivatie.

21 december 2018 om 19:24

Bombanera99, je kunt dat wel ter discussie stellen, maar het is simpelweg wel juist wat Litmanenheld stelt. Maar goed zoals bekend werkt de naam Ajax bij jou als een rode lap op een stier. Gelukkig ben je bijna door je punten heen. Onder welke naam kom je terug?

21 december 2018 om 14:50

Ik denk dat het vooral voor Utrecht de wedstrijd van het jaar is. De haat tegen Ajax die sommige Utrechters hebben is heel erg groot. Kan me herinneren dat ik een keer in het stadion zat bij Utrecht - PSV en er oprecht een paar mensen in mijn vak juichten voor PSV omdat ze liever hadden dat PSV kampioen zou worden dan Ajax. De rivaliteit is eigenlijk tussen de vier grote steden, en dan richten Utrecht, Rotterdam en Den Haag zich toch een beetje op Ajax. De trots van veel Utrechters is dat Utrecht als enige ploeg het dan ook echt waar kan maken tegen Ajax de laatste jaren.

21 december 2018 om 19:30

Laat dat beetje maar weg!
Ik werk regelmatig in Eindhoven en er zijn daar vele mensen die wakker liggen als Ajax niet verliest, de naam Ajax niet uitspreken. Zo ook in Rotterdam, kijk in de kuip de haat die er vanaf druipt. Jouw voorbeeld in Utrecht. Ik moet er gewoon om lachen, zulk dom gedrag.

21 december 2018 om 15:24

Het kan net zo goed verlammend werken, zie hoe Feyenoord elk jaar aantreedt in de Arena.

21 december 2018 om 15:50

Elke club heeft zin traditionele tegenstanders waartegen ze het minder doen. Bij Ajax is Utrecht uit een van die wedstrijden.

Alleen wordt het dit jaar wel anders, met Ten Hag en Labyad heeft Utrecht weinig geheimen voor Ajax en fysiek spelen daar hebben Taliafico, de Ligt, vd Beek, Blind, Ziyech, Tadic en Huntelaar absoluut geen problemen mee. Ajax is veel fysieker dan in voorgaande jaren dus of Utrecht het op het fysieke vlak zomaar eventjes wint van Ajax, dat durf ik wel te betwijfelen.

21 december 2018 om 16:57

Leuk om van Ajax te winnen maar afgelopen jaar bijvoorbeeld was de wedstrijd van het jaar gewoon de return tegen Vitesse in de finale van de play-offs. Ik had liever die gewonnen, Europa in gegaan, en het punt tegen Ajax afgeschreven. Leuk die emoties, maar wedstrijd van het jaar is betrekkelijk.

Ik hoop niet zoals feyenoord dat deed. Ik wil wel graag dat ajax wint 11 v 11.
Maar utrecht kennende, op t moment dat de scheids op zn fluitje blaast om de wedstrijd te starten, worden ze super saiyan 3. Ben echt benieuwd hoe ajax t vanaf gaat brengen. Winnen ze deze, dan zie ik echt weinig ploegen die een compleet ajax team kan afstoppen. Na de winter, alleen feyenoord en az uit. Alle andere subtop krijgen we allemaal thuis. Terwijl psv de meeste subtop uit krijgt en ze moeten naar amsterdam.

21 december 2018 om 14:16

Heracles krijgen jullie ook nog uit, is ook vaak nog wel pittig. Ook Groningen wil het topploegen nog wel eens lastig maken. Blijft speculeren natuurlijk.

21 december 2018 om 14:24

Ajax: feyenoord en az reken ik tot de subtop. Heracles en groningen niet. Al doet heracles t goed dit seizoen.

Psv : ajax, Az, utrecht, vitesse, heerenveen(angstgegner van psv, uit dan)

Maar das allemaal op papier. Uiteraard is t allemaal voetbal, voor t zelfde geldt verspeelt ajax punten tegen de graafschap uit.

21 december 2018 om 16:07

Daar heb je gelijk in, ik probeerde meer aan te geven wat nog lastig zou kunnen zijn, had er wel bij mogen zetten dat ik niet op subtoppers doel. Ik denk namelijk dat subtoppers juist wat makkelijker voetballen zijn voor zowel als Ajax als PSV omdat er nou eenmaal meer ruimte vrijkomt. De enige uitwedstrijd (los van Ajax natuurlijk) die ik vrees is Heerenveen uit.

21 december 2018 om 14:46

Het is aan Ajax om dan het hoofd koel te houden en zo'n hoog mogelijk baltempo aan te houden.
In de afgelopen jaren werd Ajax afgebluft op karakter en inzet, zelf vind ik dit niet kunnen, je kunt van verliezen omdat de tegenstander simpelweg beter is, maar verliezen op inzet?
Maar goed, wie ben ik? Als ik er echt verstand van zou hebben, zou ik wel trainer zijn en niet veilig achter mijn computer zitten.
In Nederland kan geen enkele ploeg 90 minuten lang af jagen er er vol bovenop klappen.
FC Utrecht wordt vanzelf moe en dan moet Ajax toeslaan.

Zal wel schoppen worden dan en een hoop agressief geschreeuw vanaf de tribunes. Dat moeten ze gelijk de kop in drukken, gelijk vol de beuk er in en doorhalen op die gasten, terug beuken met die hap, jongens als de Ligt en Tagliafico kunnen dat prima.

21 december 2018 om 14:17

Dan speel je Utrecht juist in de kaart . Uit de duels blijven en ze wegtikken lijkt me beter, al helemaal voor Ajax gezien het voetballende vermogen.

21 december 2018 om 14:21

Vreemd verhaal, dat je er fel bovenop zit en van je af bijt helpt Utrecht absoluut niet in hun spel. Je moet zelf blijven voetballen, maar als je de bal niet hebt zullen we er heel kort bovenop moeten zitten en tikkies terug moeten geven.

Sowieso doen we dat altijd al, we jagen onze tegenstanders altijd kort op en veroveren daardoor vaak de bal, dat je in dit soort wedstrijden wat harder speelt maakt dus helemaal niet dat je Utrecht in de hand werkt.

We gaan niet ineens mouwen opstropen en vechtvoetbal spelen, maar je moet in dit soort wedstrijden wel laten zien dat je niet met je laat sollen.

21 december 2018 om 15:57

Terug beuken zal wel gebeuren, maar doorhalen? Iedereen kan nu al zwart op wit invullen dat Utrecht onwijs veel overtredingen gaat maken, maar wat Quirento zegt klopt echter volledig. Probeer uit de duels te blijven, tik ze scheel.

Ajax kan dit seizoen op fysiek gebied ook echt wel winnen, maar Ajax heeft als voordeel dat ze wel iets beter kunnen ballen dan Utrecht. Waarom zou je de duels aangaan wanneer je ze kan ontlopen door slim te spelen? Nou is Ajax geen Barca dus we komen heus wel in de duels, maar des te minder des te beter.

21 december 2018 om 16:02

Ik doel vooral op het doorhalen. Dan krijg je een nog opgefokter Utrecht en publiek. Rutger legt hieronder inderdaad uit wat ik bedoel. Als Ajax het koppie erbij houdt en uit de duels blijft en gewoon gaat voetballen verwacht ik weinig problemen

21 december 2018 om 19:32

Als het schoppen wordt, dan heeft Utrecht een klotemiddag ben ik bang. Tegenwoordig hebben we een VAR die voor schoppende ploegen een nadeel is. Het komt nu meer op voetbal aan.

Dick, denk aan VAR systeem en dat is voordeel voor Ajax.

21 december 2018 om 15:18

Precies, laat ze maar gaan schoppen. Deed Feyenoord ook. Ze hadden geluk dat ze na vijf minuten niet met negen man kwamen te staan...Utrecht heeft dit seizoen al genoeg rode kaarten gekregen dus laat Advocaat de boel maar opfokken.

Ik hoop dat Ajax slim genoeg is om niet mee te gaan met de opgefokte emoties die daar altijd zijn. Strijd moet je altijd leveren, maar in mijn mening is dat niet schoppen. En dat gebeurt er wanneer de tegenstander rustig blijft en goed weet te voetballen. Dus nog een wedstrijd goed geconcentreerd spelen en lekker winnen.

Utrecht speelt dit seizoen leuk voetbal en maakt ook heus wel kans tegen Ajax, maar als Ajax zijn eigen niveau kan halen, zie ik geen probleem. Dit zal wel weer een ordinaire schopwedstrijd worden van Utrecht. In vorm of uit vorm, tegen Utrecht moet je de scheenbeschermers echt niet vergeten.

Waarom heeft iedereen het de hele tijd over schoppen? Volgens mij krijgt Utrecht nou niet echt vaak rood tegen Ajax? Utrecht speelt het spelletje precies zoals Ajax niet wil dat er tegen ze gespeeld wordt en met het publiek erachter, is dit waarom Utrecht zovaak thuis wint.. Niet omdat ze 8 man geblesseerd schoppen per wedstrijd.

21 december 2018 om 16:26

Utrecht krijgt niet heel vaak rood omdat het in deze wedstrijd gedoogd wordt, het hoort namelijk in deze wedstrijd. Dat dit hele bijzondere situaties oplevert wordt dan minder belangrijk gevonden.
Bijzonder dat Dick zijn mannen gisteren blijkbaar met hele andere instructie s het veld op stuurde,
daar konden ze eindelijk iets winnen ..

21 december 2018 om 17:34

Het hoort namelijk bij deze wedstrijd? Dat het gebeurd betekent niet dat het hoort.. professionele overtredingen is 1, maar bij Utrecht - Ajax zie je soms tackles die je later op Youtube tegenkomt.

21 december 2018 om 17:42

Dat is natuurlijk een onzin opmerking 'dat het in deze wedstrijd gedoogd wordt' dit is natuurlijk niet waar. Dat houdt in dat pakweg PEC tegen Fortuna dezelfde overtrading niet kan maken?
Gisteren was gewoon een offday van Utrecht waar ook ik met 88 minute lang heb lopen irriteren, en volgens mij waren jullie eergisteren ook niet op jullie best.. tegen een subtopper van de Kkd. Komen met je reserves is dan geen excuus, jullie zijn toch de beste? Werd jullie jong team vorig jaar geen kampioen? Jullie reserves moeten Roda ook gewoon pakken.
Oftwel, leuk geprobeerd je reactie, maar in mijn ogen slaat die totaal de plank mis.

21 december 2018 om 18:12

Rutgerr Dat is precies wat ik bedoel te zeggen.
We zijn het helemaal eens.

Djum , bij deze wedstrijd worden andere maatstaven gehanteerd.
Want het hoort nu eenmaal bij deze wedstrijd en gaat de scheids alles bestraffen dan eindigd Fc met zes man..

21 december 2018 om 19:34

Tegenwoordig is er een Var, dat verandert de zaak mbt hard spel wel.

We moeten sowieso wel de 0 kunnen houden tegen een moeilijk scorend Utreg, en dan zelf een foutje achterin afstraffen. Ik heb vertrouwen dat de drie punten naar Amsterdam gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren