Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse wikt en weegt: GelreDome kopen of nieuw stadion bouwen

Laatste update:

Aan het einde van de maand wordt bekend wat er met het GelreDome gaat gebeuren. Eigenaar Eurocommerce is failliet gegaan en Vitesse wil het stadion graag kopen, maar dan moet er wel een boete van tafel verdwijnen. Gebeurt dat niet, dan wil Vitesse gaan beginnen aan de bouw van een nieuw stadion, zo zegt algemeen directeur Erwin Kasakowski in de Gelderlander.

/

Vitesse kan het GelreDome op dit moment alleen kopen als er een boete van 11,3 miljoen euro wordt betaald. Deze clausule is in 2003 gekozen door de provincie Gelderland om te voorkomen dat het stadion alleen voor voetbal zou worden gebruikt. Vitesse laat uitzoeken of dit beding nog stand houdt en is niet van plan om de boete op tafel te leggen.

De club wil graag meer profiteren van de opbrengsten van bijvoorbeeld horeca tijdens wedstrijden. De combinatie voetbal en evenementen blijft volgens de algemeen directeur bestaan als Vitesse de baas wordt in GelreDome. Mocht de provincie blijven vasthouden aan de boete, dan gaat Vitesse proberen om een nieuw stadion te bouwen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voor hoeveel personen zou dit stadion dan moeten worden?
Want ik weet de precieze verkoop aantallen niet van de kaarten tijdens een wedstrijd, maar als ik dat zo op tv zie zie ik altijd grote plekken waar geen supporter zit.

En dan zegt m'n boeren verstand als je die plekken nu niet bezet krijgt hoe gaat dat lukken met een eventueel groter stadion?

Iemand anders hier die daar meer van weet?

5 oktober 2012 om 08:23

Merab wil graag een eigen stadion voor Vitesse hebben, als Gelredome dan afvalt denk ik dat het nieuwe stadion ook zo'n 20000/25000 stoeltjes krijgt.

5 oktober 2012 om 10:00

Ik had ergens gelezen dat Merab een nieuw stadion ging bouwen - dat speciaal voor Vitesse is maar wat ook het Gelredome gaat vervangen qua concerten.

Merab noemde zelfs als voorbeeld de Bayarena (30.000) maar wilde dan een constructie als met Euro 08 en Euro 12.

De Bayarena heeft een groot VIP gedeelte - en telt een tweede ring. (7500) de bedoeling is dat deze ring er niet opkomt bij de eerste bouw - maar dat die net zoals bij veel stadions in Oostenrijk/zwitserland die er wel opgebouwd kan worden bij een eventuele uitbreiding. (de bedoeling was een gesloten 2e ring niet open als bij de Bayarena - wat de uitbreiding niet met 7500 verhoogt maar met 10 tot 12.000)

wat het nieuwe stadion uiteindelijk brengt op 22.500 toeschouwers in de eerste bouw. en ongv 35.000 bij een uitbreiding.

ik hoop ook wel dat het voorbeeld de Bayarena wordt. dat is echt een gaaf stadion

5 oktober 2012 om 10:59

het gaat erom dat wanneer vitesse besluit de huidige stadion over te kopen eerst een bedrag van 11 mil moet neerleggen en dan nog wat stadion waard is dan zit je al gouw rond de 20mil ...dan snap ik wel wanneer vitesse zoiets heeft van misschien kunnen voor dat geld een nieuwe bouwen, dan heeft vitesse weer een eigen nieuwe stadion en kan de gemeente het lekker uitzoeken met die boete. en hoeveel mensen dan in de stadion zitten op dat moment is dan volkomen irrelevant..dus aub mensen kom niet meer met dat lege stadion gedoe ieder keer ...thanks

5 oktober 2012 om 11:34

@jeronsaik

Je mag hopen , maar er gaat echt geen nieuw stadion komen. De gemeente zou wel gek zijn om een vergunning te verlennen voor een nieuw stadion terwijl men grote investeringen in het Gelredome hebben gedaan , nog geen 20 jaar geleden.

Daarnaast is de vraag of Vitesse na 75 miljoen euro verkapte overheidssubsidie , nog wel op een bijdrage kan leveren. Als Jordania het stadion op eigen kosten wil maken dan is dat uiteraard geen enkel probleem.

Ze komen er onderling wel uit verwacht ik , tenslotte heeft het Gelredome Vitesse nodig als bespeler.

5 oktober 2012 om 11:47

Maar een nieuwe bouwen kost 50 tot 60 miljoen. Dan kun je het beter kopen.

5 oktober 2012 om 12:16

Hoe kom jij in godsnaam bij 75 miljoen? Ik denk dat je in de war bent; Vitesse (vooral investeerders 'vrienden van vitesse' krijgt nog 45 miljoen van de 'overheid' (lees: provincie).

5 oktober 2012 om 13:49

Je bedoeld dat de vrienden van Vitesse claimen dat ze 45 miljoen moeten krijgen van de provincie. Tot op heden is er nog altijd geen uitspraak in dit lang lopende dossier. De provincie is in ieder geval niet bereid te betalen.

Hoe ik aan de 75 miljoen kom ? Dat zijn cijfers die zijn opgevraagd en al in 2011 gepubliceerd zijn.

http:// www.groene.nl/2011/20/ wie-betaalt-het-voetbal

5 oktober 2012 om 20:30

@adzevedo : 75 miljoen overheidssubsidie? Het wordt wel steeds meer. Toevallig heb ik hier ooit eens echt onderzoek naar gedaan en bepaalde documenten mogen inzien m.b.t. diverse 'reddingsplannen', 'leningen' en 'giften'. Ik kan je melden dat die 75 miljoen verre van juist is en de valse campagne van met name de gemeente resultaat gehad heeft...
Vitesse heeft uiteindelijk tweemaal een 'reddingsplan' gehad. Eerst in 2003 (waarbij Gelredome, op dat moment in eigendom van enkele banken en de provincie wel gered is) en daarna nogmaals in 2008 toen toenmalig algemeen directeur Van der Kraan via het crediteurenakkoord de schuld van vitesse vrijwel geheel weg wist te krijgen. Om even concreet te worden, in 2003 heeft de gemeente vitesse een lening van 12 miljoen euro tegen een rente van 12 (!!) verstrekt om de acute financiële problemen op te heffen. Dat heeft een tijd inderdaad gewerkt, totdat er opnieuw sportieve tegenvallers kwamen (lees geen transfers) en de lening afgelost moest worden. Vitesse heeft jarenlang de rente braaf betaald zonder af te (kunnen) lossen dus daar zat geen probleem. Een berekening die ik indertijd gemaakt heb leerde me dat er aan rente uiteindelijk bijna 8 miljoen euro betaald is door vitesse. Een idioot hoog bedrag natuurlijk. Toen in 2008 het crediteurenakkoord er doorheen gejaagd werd moest de gemeente inderdaad de lening van 12 miljoen afstrepen tegen een bedrag van 6 ton. Dat klinkt alsof er 11,4 miljoen euro 'verdwenen' is in een soort gifft aan vitesse en dat is ook wat indertijd in de media stond. Dit klopt echter niet. Immers 12 miljoen - (7, 8 miljoen 0,6 miljoen) = 3,6 miljoen euro. Nog steeds een flink bedrag, maar heel wat minder dan de gemeente en de media naar buiten brachten...
Voor wat betreft de hoge genoemde bedragen. De media halen Vitesse en Gelredome al jaren door elkaar. Het zijn twee aparte bedrijven die Niets met elkaar te maken buiten dat vitesse een huurder van Gelredome is. Gelredome heeft inderdaad veel overheidsgeld gekost, echter vitesse staat hier volledig buiten. Dat met name de provincie geld in een dergelijk stadion steekt (in ruil voor een jarenlange skybox waar vitesse niets aan verdiende) en beloftes doet over huurverlaging etc die nooit nagekomen zijn is voor hun eigen rekening. Ik wordt er een beetje moe van dat vitesse hier continu op aangekeken wordt.dat moet nu maar eens afgelopen zijn...

p.s ik ken de uitkomst van jouw genoemde 'onderzoek'. Dit staat vol van allerlei onzin en foute aannames. Dat dit journalistiek genoemd mag worden is een wonder aangezien de groene meer onzin dan waarheden geplaatst heeft. Helaas baseert iedereen verder zijn mening hier op zonder zelf op onderzoek uit te gaan...

5 oktober 2012 om 22:45

Graag zwart - gele stoeltjes met in het midden het Vitesse logo erin verwerkt.
Dan merk je meer dat je bij Vitesse bent.
Vind dit stadion niets hebben. Dat is mijn mening, dus ik hoop dat Vitesse een nieuw stadion neemt.
20.000 is inderdaad genoeg. Want volle tribunes ziet er wel wat gezelliger uit.
En je kan ooit nog als Vitesse de loop der jaren succes krijgt uitbreiden naar 30.000 !!
Ik hoop op een mooi stadion met tribunes vlak bij het veld en mooi rond.

5 oktober 2012 om 08:37

Je boerenverstand zou dan ook lezen dat nergens staat dat het een groter stadion wordt.
Inmiddels zitten er tegen de kleinere clubs 18000 man en tegen de toppers zullen dat rond de 22000 zijn. Voor een bescheiden stad als Arnhem met 10 jaar dramatisch beleid is dat gewoon prima.

5 oktober 2012 om 09:42

Te makkelijk... Waar was Twente 10 jaar geleden dan... Compleet in een dal. En kijk nu, een 30.000 stadion.

5 oktober 2012 om 11:36

Op televisiebeelden zie je inderdaad een groot gedeelte van de Oost tribune met name vooraan.
Deze zitplaatsen schijnen door Vitesse niet gebruikt te mogen worden.
Een uitvloeisel van eerdere wedstrijden van het EK voetbal die ook in het Gelredome werden afgewerkt.

Ben het wel met je eens dat het stadion qua toeschouwerscapaciteit niet veel hoeft te groeien.
Als de koop van het Gelredome niet doorgaat, bestaat er een kans dat het nieuwe stadion bij Papendal gebouwd gaat worden. Daar ligt ook binnenkort het nieuwe trainingscomplex van Vitesse.

5 oktober 2012 om 13:53

Er wordt toch nergens gesproken over een stadion met een hogere capaciteit maar toch alleen maar over de bouw van een nieuw Eigen stadion?
Dat ze een eigenstadion willen is begrijpelijk omdat ze op die manier ook de horeca in eigen beheer hebben en daar dus ook nog inkomsten uit kunnen genereren

5 oktober 2012 om 22:15

Ik kwam vroeger met vitesse altijd in een half leeg diekman. Kijk nu hebben jullie een groter en vol stadion. Als dat bij twente kan dan kan het ook in ernum.

Gewoon het gelredome kopen !! Het stadion is nu al nooit uitverkocht waarom dan een nieuwe bouwen ?!

5 oktober 2012 om 08:35

Bijvoorbeeld omdat je niet perse een groter stadion hoeft te bouwen. Je kan ook een kleiner maar mooier stadion bouwen die elke vol zit met uitbouwmogelijkheden. Nou ziet het er niet uit. Het stadion is al vrij lelijk en met al die lege stoeltjes ziet het er helemaal niet uit. Heb wel het idee dat als die boete eraf gaat dat Vitesse het stadion gewoon gaat kopen. De mogelijkheid voor een nieuw stadion lijkt me er meer op gericht om een sterkere onderhandelingspositie te krijgen.

5 oktober 2012 om 13:04

Misschien in het stadion van Agovv dan wel wat voor ze ! misschien krijgen ze die wel vol

5 oktober 2012 om 20:51

Hahaha, grappig. Not! Vitesse trekt gemiddeld 17500 toeschouwers. Daarmee scoren slechts 7 clubs beter...

Als ik eigenaar van Vitesse was met die ambities en zo'n financiele achterban had, zou ik gewoon een nieuw stadion neer knallen.. Het gelderdome is echt een gruwelijk lelijk stadion met 0 procent sfeer.

Aan de andere kant moet je je afvragen of het wel zin heeft. Een nieuw multifuncioneel stadion neerzetten heeft weinig zin aangezien het gelderdome blijft bestaan. Ook krijgen ze nu het stadion al niet eens vol, willen ze nog een groter stadion gaan bouwen dan?

5 oktober 2012 om 08:32

Als ze een nieuw stadion neerzetten blijft het Gelredome dan wel bestaan ? Als eurocommerce nu al failliet is gegaan met Vitesse als huurder lijkt het me niet dat iemand dat ding winstgevend krijgt zonder dat er iemand in voetbalt en uitsluitend van concerten en andere evenementen moet worden geleefd. Maar goed ken die bedragen ook niet precies wat ze daar mee verdienen.

5 oktober 2012 om 08:43

Het kan natuurlijk overgenomen worden door een andere partij die het alleen als evenementen hal kan gaan gebruiken.
Verder weet ik niet hoe het met de cijfers zit, maar ik denk dat er wel meerdere opties zijn, anders kan Vitesse het voor een appel en een ei overnemen, want als er geen andere mogelijkheden zijn om het winstgevend te houden dan moeten ze het wel aan Vitesse verkopen en kunnen ze ook zelf de prijs bepalen.

5 oktober 2012 om 15:41

Het probleem zijn de vergunningen; er mogen maar een beperkt aantal evenementen per jaar georganiseerd worden (buiten het voetbal om). Als die eis komt te vervallen is Gelredome wel rendabel te maken zonder Vitesse. Het is een ideale plek voor evenementen door o.a. de parkeermogelijkheden en goede uitvalswegen. Ligt ook redelijk centraal (noord/zuid).

Gewoon een nieuw stadion en dan zo bouwen dat deze later gemakkelijk kan worden uitgebreid, a la Enschede.

5 oktober 2012 om 09:06

Inderdaad een mooi praktisch vooreeld, stadion had in eerste instantie een capaciteit van ik dacht 11 a 12 duizend.

Nu is het na al die jaren uitgegroeid tot een machtig mooi stadion.

Gelredome is voor ongeveer 75% gevuld tijdens wedstrijden, het lijkt echter leger door de stoeltjes voor oost en West die afgekeurd zijn en waar dus geen supporters zitten. Dat zijn de voorste rijen aan beide kanten.

Toen wij bovenin meedraaide zat het hier overigens vol, en zoals Twente in mindere tijden het kleinere stadion niet vol kreeg. Als er succes is komen daar mensen op af.

5 oktober 2012 om 08:42

@varnhem, wil jij zeggen dat de eerste 8 rijen in het Gelredome zijn afgekeurd? Sinds wanneer?
Bij concerten mag je er wel zitten.
Overigens aan de korte zijde (die van het uitvak) is het ook akelig leeg hoor.
Maar inderdaad met succes komt het stadion voller, dat zie je overal.
Overigens vanaf het moment dat Fc Twente naar het nieuwe stadion verhuisde was het altijd volle vak (12.000 toeschouwers), voor de SCC waren wachtlijsten (al dan niet lang).

5 oktober 2012 om 08:54

Deze zijn toen extra gebruikt tijdens euro 2000 maar wegens veiligheid mochten deze later niet meer gebruikt worden nu zitten de rolstoelers met begeleiding daar.
Op noord moet ook weer een paar rijen vrij gehouden worden ivm veiligheid met het uitvak. Ik weet het.... daar is lekker over nagedacht.

5 oktober 2012 om 09:10

Dat deze stoelen niet gebruikt worden bij wedstrijden heeft deels met veiligheid te maken. Volgens de regels van de Knvb moeten er extra stewards worden ingezet voor deze kleine onderste ring, omdat de plaatsen zich voor de glazen afscheiding bevinden. Aangezien Vitesse nog genoeg lege plaatsen heeft, kiest de club er voor om deze plaatsen niet te gebruiken. Dat scheelt weer kosten voor steward inzet.

5 oktober 2012 om 20:56

@standvast : De eerste 6 rijen voor oost en west zijn geen onderdeel van de vaste constructie van Gelredome. Dit zijn zogenaamde 'noodtribunes' (zoals Zwolle nu ook neer gaat zetten) met een beperkte houdbaarheid qua levensduur. Origineel zouden deze na euro2000 (waar ze voor gebouwd zijn) nog maximaal 4 jaar blijven staan om door vaste tribunes vervangen te worden. We weten allemaal dat na 2000 vitesse in een vrije val raakte door slecht bestuur waarmee de verbouwing niet meer nodig was. Gelredome had deze echter wel nodig tijdens concerten en dus is indertijd besloten ze te laten staan. Nu 12 jaar later staat deze noodtribune nog steeds. Echter, de brandweer heeft deze inmiddels afgekeurd voor gebruik tijdens wedstrijden wat de capaciteit van Gelredome van 25000 naar 23500 verlaagd omdat deze stoelen niet verkocht mogen worden.

Zit nooit vol dus misschien moeten ze maar een kleinere bouwen. Ze kunnen natuurlijk ook nog ff wachten want ze zullen er de komende jaren nog succesupporters bij krijgen. Dan weten ze hoe groot ze het stadion moeten maken

Vitesse pakt dit weer slim aan. Of die clausule van 11,3 miljoen verdwijnt of we gaan voor een nieuw stadion. Lezen mensen er word gesproken over evt. nieuw stadion niet per se groter. Als Vitesse een stadion laat bouwen moet deze de mogelijkheid hebben om in de toekomst uitgebouwd te kunnen worden. Dit is nu met het Gelredome niet mogelijk.
Als Jordania 1 ding is dan is hij wel een goede maar harde zakenman. Zal mij benieuwen wat het gaat worden.

5 oktober 2012 om 09:44

Het is gewoon een pokerspelletje. Jordania krijgt nooit een vergunning voor nieuwbouw van een stadion van de gemeente op een andere plek in Arnhem. En ook de provincie Gelderland heeft nog wel een appeltje te schillen met Vitesse. Slimme (maar in mijn ogen doorzichtige) manier van proberen zaken te doen en er het maximale uit te halen. De gemeente zit met een stadion en dat heeft Vitesse nodig.

5 oktober 2012 om 09:51

Vitesse heeft nog een appeltje met de provincie te schillen zul je bedoelen. Ga het niet uitleggen maar Vitesse krijgt nog miljoenen van de provincie (google maar).

5 oktober 2012 om 10:02

Dus ook omgekeerd, dacht je niet. Een gedeputeerde, die ten onrechte zijn boekje te buiten is gegaan. Daar zijn ze bij de provincie echt niet blij mee. Dus veel vrienden hebben ze daar niet. En toevallig heeft de provincie ook een flinke vinger in de pap bij het verstrekken van dit soort vergunningen.

5 oktober 2012 om 10:16

Zoals ik al zei: Jordania is een goede maar harde zakenman. Het gaat hem niet om die vergunning maar om het stadion Gelredome. En google nou maar eens wie zijn afspraken niet is nagekomen, de provincie of Vitesse.
Vitesse is niks zonder stadion maar het Gelredome is ook niks zonder Vitessse. Vitesse legt straks miljoenen neer voor het Gelredome maar laat zich niet het vel over de oren trekken en heeft nog genoeg achter de hand om dit te realiseren. Let maar op.

5 oktober 2012 om 16:21

wielaart; het is geen emotionele kwestie. Het is zakendoen en een beetje prof weet dat te scheiden. Ik denk dat er maar weinig mensen op het provinciehuis van wakker zullen liggen. Eerder zijn ze blij omdat ze dat zorgendossier kunnen sluiten straks.

5 oktober 2012 om 11:16

Het is een leuke truc, maar ik denk dat dit spelletje tegen de overheid verloren gaat worden.

Een nieuw stadion krijg nooit een vergunning van de gemeente , helemaal niet als ze ook een bijdrage aan een nieuw stadion zouden moeten leveren. Ze hebben al zo'n 25 miljoen aan steun verleent voor stadion en trainingscomplexen. Als gemeente sta je ook compleet voor schut in het geval van nieuwe steun , want 20 jaar geleden investeerde men in het Gelredome. Uiteraard staat Vitesse niet geheel kansloos , want het Gelredome heeft Vitesse nodig. Ze zijn elkaars probleem maar tegelijk elkaars oplossing.

Al met al lijkt me wel dat beide partijen eruit komen met een compromis.

natuurlijk koop vitesse de gelredome, een extra inkomsten bron (was ooit door aalbers bedoelt was) door concerten en evenementen is dan extra verdienen.

mocht vitesse een nieuw stadion willen bouwen en de gelredome dus niet kopen gaat de gemeente echt geen vergunningen geven voor de bouw. arnhem met 2 'voetbaltempels' gaat niet gebeuren.

5 oktober 2012 om 08:50

Inderdaad, de gemeente gaat het echt niet toelaten helemaal als ze Vitesse willen naaien. De gemeente gaat hooguit die boete verlagen maar Vitesse zal gewoon in het Gelredome blijven.
Dit is politiek en Vitesse legt druk op de gemeente,. niet zo slim want uiteindelijk moet de bouwvergunnning vanuit diezelfde gemeente komen.

5 oktober 2012 om 08:59

Maar als de insteek is om die prijs juist naar beneden te krijgen is dit gewoon een slimme zet. De eerste optie is ook om het gelredome te kopen.

5 oktober 2012 om 09:12

Ja maar de gemeente kan ook zeggen dat de boete niet word verlaagd en Vitesse andersom in een lastig pakket zetten. Al met al is Vitesse op de juiste weg en ze zullen vast een oplossing hiervoor hebben. De gemeente moet in zekere zin meewerken want Vitesse levert ook de gemeente genoeg geld op.

5 oktober 2012 om 09:43

De gemeente zal omgekeerd ook druk op Vitesse kunnen zetten, maar ik denk dat ze bij Vitesse nog net iets beter weten dat Arnhem Vitesse absoluut niet kwijt wil. Zeker nu niet nu Vitesse weer veel in het nieuws is.

Stukje werkgelegenheid en uitstraling voor Arnhem.

Idd, Gelredome kopen als hoofdhuurder vertrekt is natuurlijk niet echt interessant. Vitesse heeft bewezen met nieuwe trainingscomplex dat het niet alleen loze woorden zijn. Ik geloof best dat andere hem nu knijpen en eventuele kopers twijfelen.

5 oktober 2012 om 08:47

Alleen gaat de gemeente zoals dzwanziger al heeft gemeld nooit toestaan dat er 2 stadions in een stad als Arnhem komen.

5 oktober 2012 om 11:45

Onzin. Gelredome kan zich prima bedruipen met alleen evenementen. Toen Vitesse een aantal jaren geleden failliet dreigde te gaan liet de directeur van Gelredome doorschemeren dat hij dat eigenlijk wel prima vond. Een nieuw stadion wordt geëxploiteerd door Vitesse en kost de gemeente ook niks. Die heeft dus niets te verliezen.

Natuurlijk gaat Vitesse het stadion kopen. Ze willen gewoon van de clausule af. Door volgens Nederlandse maatstaven goed te polderen zou de clausule rond de 5 miljoen worden.

http://www.mva-makelaars.nl/veilingx/aanbod/biljet...

5 oktober 2012 om 21:21

Polderen? Waarom? Die hele clausule kun je bij een verkoop gewoon terzijde schuiven mits juridisch bij de overdracht aan vitesse duidelijk vastgelegd wordt dat zij als nieuwe eigenaar ervoor moeten zorgen dat het stadion multifunctioneel moet blijven. Eventueel valt in een dergelijke clausule in het koopcontract zelfs vast te leggen hoeveel andere evenementen er plaatst dienen te vinden in Gelredome. Als Vitesse eigenaar is hebben ze daar zelf overigens ook baat bij aangezien ze hier huur uit ontvangen. Die boete is er immers alleen om de multifunctionaliteit te garanderen waarbij er vanuit gegaan werd dat vitesse dit nooit zou doen. Iets wat in mijn ogen onzin is...

ze moeten gewoon de gelredome kopen en een beetje veranderen naar een voetbalstadion. je kan de zitplaatsen uitbreiden maar het probleem blijft dat je stadion altijd voor 70% gevuld is wat wel vreemd is voor een stad met 150.000 inwoners en nog meer in de omstreken. heerenveen heeft 3 keer zo weinig inwoners en een iets grotere stadion maar toch is het altijd gevuld

5 oktober 2012 om 13:19

hereveen heeft geen 50000 inwoners maar kleine 30000 dus is 5 keer zo klein als arnhem

5 oktober 2012 om 17:57

ik bedoel niet letterlijk 3 keer zo klein ik bedoel in een zin van dat het veel kleiner is

7 oktober 2012 om 15:20

okej is goed

5 oktober 2012 om 14:52

Komt ook omdat Heerenveen een hele grote achterban heeft he, van Harlingen tot Zwolle zo'n beetje.

5 oktober 2012 om 21:22

In Heerenveen lopen de bezoekersaantallen inmiddels ook behoorlijk terug aan de vele lege plaatsen te zien...

tuurlijk koopt vitesse dit stadion. In de provincie is nooit plek voor 2 stadions van 20-30.000 plekken. Daarnaast betwijfel ik of vitesse de vergunningen krijgt om uberhaupt nog een stadion te mogen bouwen. Iedereen is beteraf als jordania en co dit stadion kopen.

Ik persoonlijk vind het betalen van die clausule onzinnig. Bij de overname van het Gelredome door wie dan ook moet het multifunctionele karakter gewoon gewaarborgd worden. Vitesse kan het stadion dan eventueel nog verder uitbreiden. Door de stoelen onderin het stadion permanent te maken of door de hoeken dicht te bouwen of zelfs door een extra ring, volgens mij was dit ook nog mogelijk.

5 oktober 2012 om 08:54

mits er succesen gaan komen waardoor een uitbreiding noodzakelijk wordt natuurlijk.

5 oktober 2012 om 11:41

@the Iskra

Die clausule is opgesteld omdat het stadion gefinancierd is met overheidsgeld. Omdat de EU de overheid verbied steun te geven aan voetbalclubs moet er een multifunctioneel karakter zijn wil men investeren in het stadion. Dat is gedaan en het behoud van het multifunctionele karakter is de dekmantel van de investering.

Zo ver ik trouwens weet was uitbreiding door middel van een extra ring niet mogelijk. De hoeken en grachten vullen is dat geloof ik wel, maar dat levert uiteraard niet zoveel extra plaatsen op. Overigens is uitbreiding momenteel niet noodzakelijk , de huidige capaciteit word al niet volledig bereikt.

5 oktober 2012 om 12:38

adzevedo,

Het Gelredome heeft geen grachten...met het opvullen van de hoeken en permanent maken van de onderste rijen moet de 30000 makkelijk gehaald kunnen worden denk ik. Mooi begin. Maar dan nog even over de clausule. We zijn het volgens mij gewoon met elkaar eens. Een boete betalen, wat die clausule gewoon is, is niet noodzakelijk als het multifunctionele karakter gewaarborgd kan blijven.

5 oktober 2012 om 21:24

@adzevedo : Je zegt het al, Gelredome heeft meer overheidssteun ontvangen dan vitesse. Iedereen telt deze twee losse bedrijven samen en komt dan dat vitesse miljoenen 'gekregen' heeft terwijl dit gewoon niet klopt...

6 oktober 2012 om 10:55

@yatsemata

Discutabel , moeten we de investeringen van semi overheidsbedrijf Nuon niet mee tellen ? dan kom je daar ver boven. En anders klopt het inderdaad , er is meer geld in het Gelredome gestoken dan in de rest van Vitesse.

Toch vind ik niet dat je die 2 zo makkelijk van elkaar mag los koppelen. De enige reden waarom de Gelredome er is gekomen was omdat Vitesse een nieuw onderkomen nodig had. De enige reden waarom het multifunctioneel is gemaakt is omdat de overheid mee kon doen in het project. De investering in het Gelredome kun je dus niet geheel loskoppelen van Vitesse.

Uiteraard moet er wel bij vermeld worden dat Vitesse de grond onder het oude stadion afdroeg aan de gemeente, waar de gemeente ook weer rijkelijk geprofiteerd van heeft. En tegenwoordig worden alle nieuwe stadions met behulp van de gemeente gerealiseerd , omdat het gewoon zeer onvoordelig is het te realiseren van eigen vermogen en externe financiers.

Of de gemeente deze vorm van overheidssteun moet doen laat ik in het midden , want de gemeente financiert ook bouw van musea en andere gebouwen waar de lokale samenleving iets aan heeft. En voor 1x per 2 weken duizenden mensen die naar een stadion gaan valt wel wat voor te zeggen.

5 oktober 2012 om 21:22

Die hele clausule kun je bij een verkoop gewoon terzijde schuiven mits juridisch bij de overdracht aan vitesse duidelijk vastgelegd wordt dat zij als nieuwe eigenaar ervoor moeten zorgen dat het stadion multifunctioneel moet blijven. Eventueel valt in een dergelijke clausule in het koopcontract zelfs vast te leggen hoeveel andere evenementen er plaatst dienen te vinden in Gelredome. Als Vitesse eigenaar is hebben ze daar zelf overigens ook baat bij aangezien ze hier huur uit ontvangen. Die boete is er immers alleen om de multifunctionaliteit te garanderen waarbij er vanuit gegaan werd dat vitesse dit nooit zou doen. Iets wat in mijn ogen onzin is...

Ik neem aan dat die boete dan gewoon verdwijnt, wat moet de gemeente Arnhem nou met zo'n stadion?

concerten (geluid is perfect door de vorm van het stadion)
evenementen (moster jam, rommelmarkten ect)
dance feesten
bedrijven geven er conferenties e.d

zelfs als vitesse zou verdwijnen uit de gelredome kan je nog genoeg winst maken uit het stadion!

Toen er een aantal weken geleden ook een bericht over het Gelredome hier op VZ stond schreef iemand dat na de periode Aalbers er afspraken zijn gemaakt dat Vitesse en het Gelredome in de toekomst nooit meer onder 1 eigenaar mocht komen te vallen. Is hier iets van waar of is dit onzin ?. Als dit waar is zou Jordania de Gelredome dus niet kunnen kopen.

Denk overigens persoonlijk dat het gewoon een onderhandelingstactiek is om te roepen dat ze anders naar een ander stadion gaan. Schrikt andere partijen natuurlijk ook wel wat af als de hoofdhuurder dreigt te vertrekken. Niet onverstandig om dit een aantal keren te laten vallen.

5 oktober 2012 om 10:25

Lees de tekst zou ik zeggen. Het staat er gewoon in:

Vitesse kan het Gelredome op dit moment alleen kopen als er een boete van 11,3 miljoen euro wordt betaald. Deze clausule is in 2003 gekozen door de provincie Gelderland om te voorkomen dat het stadion alleen voor voetbal zou worden gebruikt. Vitesse laat uitzoeken of dit beding nog stand houdt en is niet van plan om de boete op tafel te leggen.

5 oktober 2012 om 10:48

@don_c Volgens mij zijn dit 2 verschillende zaken. Met dit boete beding wil men veilig stellen dat het Gelredome een multifunctioneel stadion blijft i.v.m. de uitstraling voor stad en provincie. De reactie waar ik op doel was bedoeld om toestanden zoals onder Aalbers te voorkomen en zodoende het risico voor stad en gemeente te beperken wanneer de Vitesse wederom in de problemen zou komen. Men wil niet meer omwille van een kostbaar stadion de voetbalclub moeten redden vandaar dat men gescheiden eigenaren wil. Deze info kwam overigens van een Vitesse fan hier op dit forum en ik vraag me gewoon af of dit waar is want ik vind het nogal vreemd. Overigens ook deze boete die betaald zou moeten worden vind ik vreemd. Want wanneer Vitesse de eigenaar zou worden hoeft dat toch niet te betekenen dat het stadion niet voor meerdere zaken gebruikt gaat worden. Het gaat Vitesse er toch gewoon om om meer inkomsten uit het stadion te genereren en dan moet je juist ook andere zaken organiseren.

5 oktober 2012 om 12:44

Die afspraken waar die Vitessenaar het over had is deze boete. De 11,3 miljoen euro boete is als een BVO of iemand die daaraan gelieerd is het stadion koopt.

Vitesse/jordania kán het stadion dus kopen maar zouden dan een boete moeten betalen van 11,3 miljoen euro. Vanzelfsprekend wil Jordania dit niet extra betalen.

5 oktober 2012 om 22:51

Die hele clausule kun je bij een verkoop gewoon terzijde schuiven mits juridisch bij de overdracht aan vitesse duidelijk vastgelegd wordt dat zij als nieuwe eigenaar ervoor moeten zorgen dat het stadion multifunctioneel moet blijven. Eventueel valt in een dergelijke clausule in het koopcontract zelfs vast te leggen hoeveel andere evenementen er plaatst dienen te vinden in Gelredome. Als Vitesse eigenaar is hebben ze daar zelf overigens ook baat bij aangezien ze hier huur uit ontvangen. Die boete is er immers alleen om de multifunctionaliteit te garanderen waarbij er vanuit gegaan werd dat vitesse dit nooit zou doen. Iets wat in mijn ogen onzin is...

gelredome is geen voetbal stadion ,is een theater ,dus weet niet ,maar een nieuw stadion zou fanastiche zijn voor vitesse ,ik hoop het echt ,weg dat gelredome ,of je moet het kunnen kopen ,en de hoeken eruit en zelf mag bepalen wat je er mee doet ,ja zo simpel

Is er geen mogelijkheid om die hoeken in het stadion te verwijderen er daar ook stoeltjes neer te zetten? Dan heeft Jordania zijn uitbreid mogelijkheid! Blijft het Gelredome bestaan en is de gemeente ook blij!

5 oktober 2012 om 16:44

Hoeken eruit is bouwkundig volgens mij niet mogelijk. Er is wel gesproken om daar glazen wanden te plaatsen met horeca / kroegen erachter, maar dat is nooit doorgegaan...

Doe dan maar een nieuw stadion. Dat is ook voor de toekomst beter.

De mensen zien graag weer grootheidswaanzin in Arnhem. Ze spreken niet over een groter stadion. Al is het misschien wel mogelijk want de resultaten zitten ook in de lift.
Ik ben totaal geen fan van de praktijken in Arnhem, maar het lijkt wel dat het er steeds rustiger word.

5 oktober 2012 om 10:06

De onrust neemt af maar Vitesse leeft steeds meer. Zie ook hier:

Vitesse opent nog voor het einde van het jaar een nieuwe winkel in het centrum van Arnhem. Aan de Jansbinnensingel is Vitesse druk bezig om een geheel vernieuwde winkel, inclusief kaartverkoop, te laten verrijzen. Algemeen directeur van Vitesse, Erwin Kasakowski, vertelt in gesprek met Vitesse.nl over de plannen.

Algemeen directeur Erwin Kasakowski praat met gepaste trots over het vernieuwende concept: "vitesse vindt het belangrijk om aanwezig en zichtbaar te zijn in de stad. We hechten veel waarde aan contact met onze supporters. De afstand van Gelredome naar de binnenstad is nu te groot. Vitesse moet bereikbaar en toegankelijk zijn voor iedereen. Vanaf vorig seizoen zijn we al veel meer zichtbaar in de stad. Met deze winkel komen we nog dichterbij de supporters". De nieuwe winkel is volgens de algemeen directeur pas de eerste stap in een totaalconcept. "op de binnenplaats van de winkel kunnen we in de zomermaanden activiteiten voor de Kidsclub organiseren. In de winkel is straks ook specifieke Nike-merchandising te verkrijgen. Een gedeelte van de winkel is ingericht met schoenen en kleding van onze kledingsponsor. De connectie met Alexander Büttner en Manchester United is dan ook snel gelegd", refererend aan de mogelijkheid om ook wedstrijdshirts van andere clubs te kunnen kopen op termijn.

Op de eerste twee verdiepingen van de 155 vierkante meter grote winkel kunnen supporters terecht voor wedstrijdkaarten en merchandising. Kasakowski is merkbaar enthousiast als hij vertelt over de opening van de shop: "zie het als een grote Vitesse ‘hotspot’ midden in het centrum. Niemand moet om Vitesse heen kunnen," zegt Kasakowksi.

Met de opening van het nieuwe pand is de Fanzone in Gelredome alleen nog rondom thuiswedstrijden geopend. "we hebben ervoor gekozen om de permanente winkel in de stad onder te brengen”, aldus Kasakowski. “uiteraard blijft de Fanzone in het stadion rondom de thuiswedstrijden gewoon open. De shop in de stad wordt straks dé plek voor Vitesse-supporters!".

Ik zou in dat geval ook een nieuw stadion bouwen, eerder dat dit gelredome er naar wens uit zien moet er veel gebeuren. Liever een stadion als in Aken!

Merab Zjordania is in ieder geval wel de meest bijdehandte clubeigenaar waar ik ooit van gehoord heb.
Het zou me niet eens verbazen als hij al 3 jaar geleden wist dat het bedrijf waar dat eigenaar is van dit stadium op springen stond.

Anyway, ook dit maal staat de provincie met hun rug tegen de muur, want wat moeten ze nou met dit stadium als Vitesse er niet eens meer in wilt spelen?
Met andere woorden, Vitesse zal het spoedig wel vrijwel cadeau krijgen.

In de gelderlander staat vermeld dat het nieuwe stadion 40 000 plaatsen zou moeten krijgen..lijkt me wel erg veel

Mensen praten over een nieuw stadion neerzetten alsof je een dakkapel op je huis wilt zetten. Allereerst zullen er vergunningen afgegeven moeten worden en dat zal in Arnhem niet snel gebeuren voor een nieuw stadion terwijl er al een stadion is. In de 2e plaats zal de financiering rond moeten komen, in deze tijd ook geen makkelijke opgave. Het beste is dat Vitesse het stadion koopt. Al is en blijft het moeilijk om een stadion winstgevend te kunnen exploiteren.

Dit is natuurlijk kolder vanuit de hoek van Vitesse. De gemeente en provincie gaan nooit instemmen met de bouw van een nieuw stadion. Daarnaast ben ik ook benieuwd of Vitesse niet toevallig contractueel vast heeft liggen dat ze de komende 10, 20 of 30 jaar voor een bepaald bedrag gebruik mag maken van het stadion. Dit werkt dan natuurlijk wel wederzijds en daar kan men dus niet zomaar onderuit...

Nee, doet er nu alles aan om zo min mogelijk geld uit te geven. Niet meer en niet minder.

5 oktober 2012 om 12:15

Waarom zouden ze niet instemmen? Er zijn beleidsregels voor bouwvergunningen hoor, als Vitesse aan die 'richtlijnen' voldoet, zie ik niet in waarom Vitesse geen vergunning krijgt..? Wat zou het motief van de gemeente Arnhem kunnen zijn om te weigeren dan?

5 oktober 2012 om 14:27

Bestemmingsplan om er maar 1 te noemen. Tel daarbij op dat niemand op een ongebruikt stadion zit te wachten enzovoort. Er is totaal geen gegronde reden voor de gemeente en provincie om in te stemmen en dat weet men bij Vitesse ook wel. Vorige keer was het al zo goed als zeker dat ze het niet zouden doen en nu is dit boete een probleem, het is puur tactiek.

7 oktober 2012 om 11:58

Knap dat jij al weet wat de mogelijkheden zijn binnen het bestemmingsplan.. Het stadion wordt toch verkocht? Als het niet aan Vitesse is, dan wel aan 'iemand' anders, en die zullen het niet kopen omdat het leuk op de balans staat, dus ongebruikt zal het nooit worden. Ik weet niet of je het mee hebt gekregen, maar er worden geregeld concerten en andere evenementen gehouden in het Gelredome..

Ik dacht ergens gelezen te hebben dat het gelredome alleen als totaal pakket te koop zou zijn (gelredome+10 andere panden)
Is dit alweer van de baan?

Mensen die zeggen dat Arnhem nooit in stemt met nieuw stadion hebben het mis.

Voordelen van nieuw stadion :

Bouwsector lostrekken dat ze werk hebben.
Geld ontvangen voor de vergunning.
Op die plek waar Vitesse dan wilt bouwen komen ook weer Winkels goed voor de stad Arnhem.

En met de bouw op papendal kreeg Vitesse ook erg makkelijk een vergunning voor de bouw van het Complex.

5 oktober 2012 om 18:56

Even je argumenten langslopen:
- de situatie in de bouw is in eerste plaats geen zorg voor de gemeente
- gemeenten die grote bouwprojecten graag gerealiseerd willen zien zijn vaak juist erg schappelijk als het om leges aankomt
- Welke plek zie je als mogelijke bouwlocatie voor een stadion? Bovendien is er is op dit moment totaal geen markt voor nog meer winkeloppervlak in Arnhem
- Met de bouw van het trainingscomplex werd geïnvesteerd in bestaande voorzieningen die passen bij het karakter van Papendal.
Kortom: de kans dat er binnen 10 jaar een nieuw stadion in Arnhem staat is nihil

Boete moet gewoon betaald worden, en niet weer de belastingbetaler.

5 oktober 2012 om 11:19

Ik weet niet hoe het over de waal is met clausules, maar de belastingbetaler betaald de 'boete' niet als die boete word weggehaald. Het is niet zo dat er extra kosten voor de provincie komen als de boete word weggehaald.

5 oktober 2012 om 12:51

Die gedachte is begrijpelijk als in jouw stadje de belastingbetaler telkens de dupe is bij de schimmige spelletjes tussen gemeente en club rondom het stadion. Maar misschien dat je eens moet (leren) lezen voordat je er zomaar wat onzin uitkraamt..

Dit pand staat niet voor 1 euro te koop

Verder lijkt me dit gewoon een onderhandelingstactiek van jordania, om de Gemeente en Provincie te laten zien wie nu de baas is bij Vitesse en dat hij niet met zich laat sollen door de bureaucratische heren en dames. Slimme zet.

Ik vind Gelredome ook een lelijk stadion, maar er kan wel veel geld uit gehaald worden.
Dus dan heb ik liever dat we Gelredome kopen en dat Vitesse de exploitatie gebruikt om onafhankelijk te worden van Jordania (wat het ook het doel van Jordania is) . Dan dat we een mooi stadion bouwen en Vitesse nog steeds afhankelijk is van Jordania, iets wat Vitesse en Jordania niet wil.

De Gemeente Arnhem mag wel eens wat geld terug zien van Vitesse na al die reddingsoperaties.

5 oktober 2012 om 11:48

De gemeente Arnhem heeft gespeculeerd met zowel de gronden van Monnikenhuizen als Gelredome en daar fors op verdiend. Dus het valt reuze mee hoezeer de gemeente Arnhem te lijden heeft gehad hieronder.

5 oktober 2012 om 12:57

Zoals hierboven al gezegd, alles in totaal meegenomen, dus ook de verkoop van de grond in Monnikenhuizen en bij het Gelredome slaat de balans positief door voor de Gemeente Arnhem. Laten we nog de extra verdiensten dankzij de evenementen in het Gelredome buiten beschouwing.

En dat ze zo dom zijn om het Gelredome met een flink verlies te verkopen aan Eurocommerce ipv op eerder hogere biedingen in te gaan, tja dat valt Vitesse natuurlijk niet aan te rekenen. De gemeente heeft meer verlies op hun eigen domme handelen geleden dan op de club Vitesse, wees maar gerust.

5 oktober 2012 om 23:15

Toevallig heb ik hier ooit eens echt onderzoek naar gedaan en bepaalde documenten mogen inzien m.b.t. diverse 'reddingsplannen', 'leningen' en 'giften'. Ik kan je melden dat die 75 miljoen verre van juist is en de valse campagne van met name de gemeente resultaat gehad heeft...
Vitesse heeft uiteindelijk tweemaal een 'reddingsplan' gehad. Eerst in 2003 (waarbij Gelredome, op dat moment in eigendom van enkele banken en de provincie wel gered is) en daarna nogmaals in 2008 toen toenmalig algemeen directeur Van der Kraan via het crediteurenakkoord de schuld van vitesse vrijwel geheel weg wist te krijgen. Om even concreet te worden, in 2003 heeft de gemeente vitesse een lening van 12 miljoen euro tegen een rente van 12 (!!) verstrekt om de acute financiële problemen op te heffen. Dat heeft een tijd inderdaad gewerkt, totdat er opnieuw sportieve tegenvallers kwamen (lees geen transfers) en de lening afgelost moest worden. Vitesse heeft jarenlang de rente braaf betaald zonder af te (kunnen) lossen dus daar zat geen probleem. Een berekening die ik indertijd gemaakt heb leerde me dat er aan rente uiteindelijk bijna 8 miljoen euro betaald is door vitesse. Een idioot hoog bedrag natuurlijk. Toen in 2008 het crediteurenakkoord er doorheen gejaagd werd moest de gemeente inderdaad de lening van 12 miljoen afstrepen tegen een bedrag van 6 ton. Dat klinkt alsof er 11,4 miljoen euro 'verdwenen' is in een soort gifft aan vitesse en dat is ook wat indertijd in de media stond. Dit klopt echter niet. Immers 12 miljoen - (7, 8 miljoen 0,6 miljoen) = 3,6 miljoen euro. Nog steeds een flink bedrag, maar heel wat minder dan de gemeente en de media naar buiten brachten...
Voor wat betreft de hoge genoemde bedragen. De media halen Vitesse en Gelredome al jaren door elkaar. Het zijn twee aparte bedrijven die Niets met elkaar te maken buiten dat vitesse een huurder van Gelredome is. Gelredome heeft inderdaad veel overheidsgeld gekost, echter vitesse staat hier volledig buiten. Dat met name de provincie geld in een dergelijk stadion steekt (in ruil voor een jarenlange skybox waar vitesse niets aan verdiende) en beloftes doet over huurverlaging etc die nooit nagekomen zijn is voor hun eigen rekening. Ik wordt er een beetje moe van dat vitesse hier continu op aangekeken wordt.dat moet nu maar eens afgelopen zijn...

Het probleem met het Gelredome is de beperkte exploitatie mogelijkheden!

5 oktober 2012 om 13:50

huh hoe bedoel je ?
Gelredome is ideaal vanwege de goede akoestiek. Het lijkt me dat er genoeg mogelijkheden zijn om het te exploiteren.

17 oktober 2012 om 15:35

Ze mogen maar een beperkt aantal evenementen per jaar organiseren.
Daar doelde ik op.

Als Vitesse supporter zou ik het niet erg vinden als Jordania een stadion zou bouwen met een toeschouwers aantal van 22.000 man met voor de toekomst uitbreiding tot 30.000 of meer.

Al denk ik niet dat het zover zal komen. Dit is allemaal harde onderhandelings technieken.
Wel zou het mooi zijn als Vitesse het Gelredome koopt, de inkomsten van concerten ook binnen stromen.
Zo betalen de niet supporters van Vitesse ook heerlijk mee aan ons mooie clubje als ze een concert bezoeken.

5 oktober 2012 om 18:07

14 jaar, Gelredome is van 1998.

Alleen die koude betonnen hoeken weghalen en tribunes plaatsen. Zal de sfeer verbeteren. Verder denk ik dat een Vitesse dat in de top meedraait ook zeker een potentieel toschouwersaantal van rond 30000 moet hebben. Een regio als Twente is echt niet veel groter qua inwoners en daar denken ze aan een potentieel van zelfs boven de 40000.

5 oktober 2012 om 19:21

even rechtzetten, de hoeken zijn niet van beton, maar zijn grijze dekplaten, die om de stalen constructie zijn gemaakt.

6 oktober 2012 om 10:38

Daardoor zien ze er als beton uit, koud en kil dus hetgeen niet aan de sfeer bijdraagt.

Even een vraag voor degenen die er meer vanaf weten ?

Als vitesse een nieuw stadion wil bouwen kan de gemeente arnhem toch gewoon zeggen dit gebeurd niet.
En geven ze daar toch gewoon niet de vergunningen voor af.
Dan zal vitesse voortaal Vitesse elst of renkum moeten gaan heten ?

5 oktober 2012 om 18:46

In de stichting die Vitesse is zijn een paar zaken statutair vastgelegd: De speelstad is Arnhem en de kleuren van het tenue liggen vast.

5 oktober 2012 om 23:29

Dan kan jordania toch helemaal niet dreigen met een ander stadion . De gemeente bepaalt toch of er wel of niet nog een stadion in hun stad komt.

De mededeling van Kaskowski moet verstaan worden in het kader van het spel om het stadion Gelredome en de mogelijkheden van exploitatie en uitbouw ervan.
Vitesse wil er niet te veel voor betalen, en wil de rechten om het stadion te exploiteren of uitbouwen zonder al te veel last te hebben van een evenementen-organisatie en bestaande vergunningen.
De gemeente en de provincie willen niet te veel (financieel) gezichtsverlies lijden en hebben belangen bij de voorwaarden waaronder het complex geexploiteerd wordt.
Gelredome is trouwens niet los te koop. De koper zal ook nog een duur pakketje met ander vastgoed erbij aan moeten schaffen.

Kom dan maar met een nieuw, echt, voetbalstadion. Het Gelredome lijkt nu al meer op een evenementengebouw dan op een voetbalstadion en als Vitesse er niet meer voetbalt kan het misschien ook met de juiste akoestiek nog beter gebruikt worden om er meer een soort HMH van te maken, alleen dan evt wat groter.

Daar heeft Vitesse naar mijn mening ook wel baat bij, omdat je met een ander stadion hoe dan ook meer uitbreidingen kan doen en het kan maken naar de wensen van de club en de supporters, zodat bijv. die gekke hoeken verdwijnen, want in het Gelredome is uitbreiden in de toekomst nagenoeg uitgesloten, omdat Gelredome enorm op akoestiek voor concerten is gebouwd die hoogstwaarschijnlijk verloren gaat indien het aantal zitplaatsen uitgebreid moet gaan worden.

Ook hangt er in het Gelredome door de uitstraling dat het stadion heeft bijna geen sfeer tijdens de wedstrijden, je zit namelijk niet bij elkaar, iedereen zit maar wat alleen.

Dus wat ik hoop is dat Jordania ervoor kiest om te beginnen met een stadion van zo'n 20.000 zitplaatsen met de mogelijkheid om in ieder geval tot +-35.000 uit te breiden. Dat is toch wel het maximale aantal toeschouwers dat Vitesse gaat trekken de komende 20 jaar, gezien het aantal andere clubs in de omgeving en er is ook geen zekerheid over hoe sterk het plan van Jordania door zal zetten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren