Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Virgil van Dijk vertelt openhartig over pijn en slapeloosheid na gemiste penalty

Laatste update:

Virgil van Dijk heeft slecht kunnen slapen na de verloren kwartfinale op het WK. De centrumverdediger miste zijn strafschop in de penaltyreeks tegen de Argentijnen, die mede daardoor doorstootten tot de halve finale in Qatar. Op Boxing Day speelde Van Dijk voor het eerst weer een officiële wedstrijd, waarin hij direct trefzeker was. Op bezoek bij Aston Villa (1-3 winst) tekende de Nederlander de 0-2 aan.

“Het werd weer eens tijd om te scoren. Het was belangrijk om op deze manier terug te komen”, opent Van Dijk voor de camera van Viaplay. De centrumverdediger erkent dat hij het mentaal even zwaar heeft gehad na het WK-duel met Argentinië. “Natuurlijk ben ik de strafschop nu weer vergeten, want het leven gaat verder. Het duurde in dit geval twee dagen voordat ik het kwijt was. Ik heb niet kunnen slapen na de wedstrijd. Dat is logisch, want je bent heel dichtbij na een 2-0 achterstand. Helaas mis je de penalty en ben je uitgeschakeld. Dat was heel zwaar die avond en de nacht daarna.”

Van Dijk besloot om na de verloren kwartfinale rust te nemen en met zijn gezin op vakantie te gaan. “Ik was even afgesloten van de voetbalwereld en we waren echt als gezin – en ik echt als vader – aan het genieten. Dat heeft me wel heel erg geholpen.” De stopper kwam afgelopen weekend in het verloren EFL Cup-duel met Manchester City (3-2) nog niet in actie, maar tegen Aston Villa stond hij wel in de basis. Enkele minuten voor het rustsignaal zorgde Van Dijk op aangeven van Mohamed Salah voor de 0-2.

Naast Van Dijk en Salah kwam ook de achttienjarige Stefan Bajcetic tot scoren. “Wat het meespelen van Bajcetic over dit Liverpool zegt? Dat we blessures hebben”, zegt Van Dijk glimlachend. “Hopelijk komen er nieuwe spelers die ons als club kunnen versterken. Kwaliteit is altijd welkom bij Liverpool, maar de jonge jongens doen het ook goed. Dat is belangrijk voor ons”, aldus de centrale verdediger, die niet wil aangeven op welke posities hij zijn ploeg graag versterkt ziet worden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze man moedt natuurlijk nooit de eerste pingel nemen. Wel mooi om te zien dat hij gelijk een goaltje maakt bij zijn terugkeer.

26 december 2022 om 21:33

Was wel gewoon een goed ingeschoten penal. Alleen jammer dat die achterlijke keeper er heel goed bij zat.

26 december 2022 om 21:34

Een penalty die gepakt wordt is niet goed ingeschoten.

26 december 2022 om 21:36

Een penalty die niet gepakt wordt is altijd goed ingeschoten?

26 december 2022 om 21:41

Viel wel mee, de hoogte van deze bal is volgens mij de slechtste keuze. De keeper is hier met zijn handen het snelst/makkelijkst bij vanuit de beginpositie.

26 december 2022 om 22:02

Is wel kut voor Virgil. Hij is 31 en dit was pas zijn 1e WK. In 2018 had Oranje zich niet geplaatst voor het Wereldkampioenschap en in 2014 had hij wat problemen met LVG. Dus op zijn 31e heeft hij pas voor het eerst een WK meegemaakt. Ik snap dat als je 2-0 achterstaat en vervolgens 2-2 maakt in een kwartfinale en dan eruitvliegt door penalty's het hartstikke zuur voelt! Ook extra zuur is dat de tegenstander dan met de wereldbeker ervandoor gaat! Komend EK dan maar de beker winnen. Extra pijnlijk weetje : Argentinië heeft Oranje 3x van de wereldbeker op het mondiaal berooft. 1x in de finale, 1x in de halve finale in 2014 en vervolgens in 2022 in de kwartfinale. Lijkt een angstgegner te zijn.

26 december 2022 om 22:05

Op een heerlijke hoogte voor de keeper. Verdeel een goal in 8 vakken en schiet de bal in 1 van de 2 buitenste vakken van de bovenste lijn en je scoort altijd.

26 december 2022 om 22:12

Dat zei Frank de Boer, huuuh ik dacht dat ik em tegen het zijnetje schoot, toen Toldo zijn pingel pakte

26 december 2022 om 22:16

Hoe kom je erbij dat Van Dijk in 2014 problemen had met LvG? Is echt onzin namelijk.

26 december 2022 om 22:24

@lord ja, precies, dat daar niet specifiek op getrained wordt. De 1ste 2 penalties op keepershoogte ingeschoten en natuurlijk gestopt door die dwaas.

26 december 2022 om 23:51

En in 1998 dan? die vergeet je te
vermelden. Argentinië was toch een angstgegner. Dan heeft Nederland Argentinië van de Wereldbeker beroofd. Of niet? Klinkt raar he. Is het ook. Net zoals dat het raar is dat Argentinië Nederland van de Wereldbeker beroofd in 2014 en 2022. Hoe kan je een ploeg van de Wereldbeker beroven in kwart of halve finale? Dat is niet logisch. Als je die wedstrijd had gewonnen dan ben je nog geen wereldkampioen! Verder beroven?2022 won Argentinië terecht. In 2014 ook. In 1978 niet daar tegenover won Oranje onterecht van Argentinië in98 . Argentinië was beter. Dus ja wie heeft wie beroofd

27 december 2022 om 12:14

Integendeel, die pingel van Van Dijk is wel degelijk slecht genomen. Half-hoog ingeschoten pingels zijn als vlees voor de slager. De keeper kan er sneller bij en je hebt niet eens veel lengte nodig. In voetbaltermen heet hek ook wel "picture shots".

26 december 2022 om 21:53

De penal was niet slecht genomen, alleen de hoogte kon beter. Keeper pakt hm gewoon goed. Jaap Stam in 2000 was slecht genomen

26 december 2022 om 22:42

Het was een matige en voorspelbare penalty. Ja, hij miste het doel niet zoals Stam. Zo kun je alles goedpraten.

26 december 2022 om 23:52

Stam schoot tegen de lat heren. Kijk het maar eens terug.

27 december 2022 om 11:22

Het was gewoon een hele slechte penalty. De keeper hoefde alleen maar in de goede hoek te duiken. De penalty van jaap is uiteraard nog een slechtere versie, maar dat maakt v dijk zijn penalty niet beter.

27 december 2022 om 13:37

Die bal van Jaap was juist beter, want die was buiten bereik van de keeper...

Zijn penalty was zo slecht nog niet eerlijk gezegd. Keeper dook helaas de goeie richting op.

26 december 2022 om 21:50

Krankzinnig om een CV de eerste te laten nemen. Helemaal nadat Vlaar in 2014 ook de eerste nam...

26 december 2022 om 21:56

Vlaar moest nemen omdat de spelers op het lijstje niet wilden nemen! En van Dijk had de beste cijfers qua penalty nemen op de training, altijd achteraf gelul..

26 december 2022 om 22:26

Eerder krankzinnig om een speler die niet echt bekend staat om zijn geweldige trap techniek een penalty te laten nemen. Penalty nemers moeten spelers zijn met een goeie trap techniek en/of spelers die gewend zijn om, veel, te scoren. Van Dijk is geen van beide.

27 december 2022 om 00:22

Frank de boer was ook een CV die altijd penaltys nam. Dus heeft niks met CV te maken.

27 december 2022 om 06:24

Ja want als Vlaar hem 8 jaar geleden als CV nam, betekent het dat CV s nooit als eerste moeten. Goede maatstaaf

27 december 2022 om 14:32

De penalty was wel degelijk slecht genomen. Precies de juiste hoogte voor de keeper. En als je hem op die hoogte schiet moet hij straks langs de paal in het zijnet

Na twee dagen is hij dat trauma al te boven? Wat een aanvoerder zeg. Loopt altijd weg voor z'n verantwoordelijkheid. In het veld als hij weer eens niet ingrijpt en er zeer gemakkelijk gescoord wordt en nu weer. Een nachtje slecht slapen doe ik op de bank na een matige ruzie met de vrouw. Kom op zeg.

26 december 2022 om 21:54

Wat moet hij dan, paar weken in rouw en zoals jij schijnbaar doet, even ruzie maken met de vrouw? Ik snap die aversie niet zo tegen hem, zoveel doet hij toch niet verkeerd? In het veld staat hij zijn mannetje en daarnaast staat hij de pers netjes te woord als aanvoerder. Voor iemand die schijnbaar altijd wegloopt voor zijn verantwoordelijkheden is het dan toch vreemd dat hij wel de eerste strafschop nam.

26 december 2022 om 22:01

Romarky. Heeft hij zijn mannetje gestaan ja? Volgens mij liet het voornamelijk aan zijn 2 kompanen over op het wk toch? Het moment dat hij zogenaam zijn mannetje moest staan (of beter, zijn eigen egootje moest vervullen) miste hij een strafschop.

26 december 2022 om 21:54

Stel je niet zo aan, snap niet dat jij als voetbalfan denkt dat je weet hoe t voelt om daar te verliezen als voetballer. Echt prietpraat

26 december 2022 om 22:11

Neu, heeft meer te maken met mentaliteit. Natuurlijk moet je doodziek van het feit dat als je er moet staan, er weer niet staat. Dit was de mogelijkheid om Argentinië uit te schakelen daar waar alles en iedereen tegen je was. Weghorst, die heeft mentaliteit.

27 december 2022 om 08:22

Het is inderdaad een wonder dat vDijk met zijn slappe mentaliteit en instelling bijna een gouden bal won en de wereldtop bereikte. Met de instelling van Weghorst had hij op zn minst 5 gouden ballen in de vitrinekast staan… wat een quatsch

26 december 2022 om 21:55

Gast wil je dat die een maand in een hoekje zit te huilen ofzo? Het leven gaat gewoon door zoals hij zegt en je moet niet te lang stilstaan bij een slecht moment. Daarnaast is hij gewoon de beste aanvoerder die we hebben of wil je liever weer Wijnaldum zoals op het EK. Hij neemt zeker wel zijn verantwoordelijkheden anders nam hij de eerste penalty niet en kwam hij op voor het team toen Paredes die bal tegen de dug-out schoot. Snap niet waarom Van Dijk opeens het pispaaltje is gewordenã¢â‚¬â¦



26 december 2022 om 21:59

Lol. Zelfreflectie is 1 van de krachtigste punten van een goede leider. Bij maar 2 dagen rouw bij deze jongen is herhaling van fouten verzekerd. En er zijn meer mensen dan Van Dijk en Wijnaldum he? Wijnaldum moet nooit meer opgeroepen worden, maar van Dijk is opzich ook een hele goede in dat rijtje hoor

26 december 2022 om 22:03

Hij heeft er toch twee dagen niet van geslapen. Wat wil je nog meer? Je hoeft niet in zo’n negatieve spiraal te blijven. En jij kan in de toekomst kijken ofzo dat je na twee dagen rouw weer dezelfde fout maakt? Het belangrijkste is dat je doorgaat ondanks deze tegenslag en jezelf blijft verbeteren en hopen dat er weer een kans dient om je revanche te nemen. Daarnaast wie zou volgens jou aanvoerder moeten zijn dan? Van Dijk is met afstand de beste die we hebben.

26 december 2022 om 22:17

Ik ben groter fan van Frenkie dan van Virgil, maar Frenkie heeft een nog veel slechter WK gespeeld. Voor mij met stip de grootste tegenvaller na zijn goede vorm bij Barca.

26 december 2022 om 22:23

Frenkie de Jong als captain lmao, het moet niet gekker worden zeg...



26 december 2022 om 22:25

Eens dat Frenkie niet al te best was of kon zijn maar dat had vrees ik ook met het systeem te maken. Virgil moet gewoon dat dodelijke slot op de deur zijn en dat was hij dit WK alleen toen die idioot de bal in onze dug-out schoot. Dat was het enige moment waarop ik trost op Virgil was haha.

26 december 2022 om 22:39

Ja was wel een hoogtepuntje haha. Ik vond van de laatste linie alleen Aké goed. Naja en Dumfries 1 wedstrijd.

27 december 2022 om 00:00

@Modric: Neem wel even mee dat MyVision enkel kan reageren met een bizar immens clubvoorkeur. Dat verklaart zijn optie tot Frenkie. Het is een bizarre optie. Dat ziet de rest ook wel. Maar zijn "kritiek" op Van Dijk is net zo ridicuul

27 december 2022 om 00:14

Verrassend dat jij weer in de derde persoon over me gaat spreken om zieltjes te winnen. Ik noemde Van Dijk al jaren apathisch en daar zijn behoorlijk wat oud wereldvoetballers bij aangesloten. Daarbij heeft m'n clubvoorkeur niet veel te maken met m'n keuze voor Frenkie, dat is meer omdat hij en de beste voetballer is en de beste babbel heeft in mijn optiek.

27 december 2022 om 09:06

1988m10

Jij weet zelf ook wel waarom Depay niet in goede doen was. Dit is totaal onnodig om weer een moment te zoeken om Depay, jouw toekomstig topscoorder allertijden, te bashen. Heel zielig.

27 december 2022 om 09:27

@myvision Ik wordt een beetje moe van Frenkie en dat systeem excuus. Hoe lang gaan de Frenkie fans dat nog volhouden? Hij is in tig systemen uitgeprobeerd maar het ligt nooit aan Frenkie. Dat kan je dan van elke bekritiseerde speler op de wereld zeggen. Ja, zal wel aan het systeem liggen. Maguire, Pogba, Memphis, allemaal slachtoffers van het systeem

27 december 2022 om 11:33

Memphis was idd nog slechter, maar dat was een minder grote teleurstelling, omdat ik er niks van had verwacht. Die gozer is 3 maanden geblesseerd en speelt uberhaupt nauwelijks. Hij is bij uitstek iemand die ritme en vertrouwen nodig heeft, vooral omdat hij totaal niet in staat is te doseren en vorm of geen vorm, bij elke actie de moeilijkste oplossing zoekt. En das top als hij in vorm is, maar echt afschuwelijk als ie het niet is.

Gelukkig deed ie wel een leuk dansje bij z'n goal.

27 december 2022 om 14:28

Bij Frenkie heeft het altijd met het systeem te maken. 5 wedstrijden gespeeld, 4x waardeloos, alleen tegen VS haalde hij een 7 en dat moet je beste speler voorstellen. Nee sorry, je beste speler is Virgil van Dijk.

26 december 2022 om 21:56

Wat lul jij nou weer op een idiote manier, loopt altijd weg voor zijn verantwoordelijkheid? Hij neemt verdomme de eerste penalty in een kwartfinale van een WK en staat altijd voor de groep als een echte aanvoerder die het voor een ieder zou opnemen. Wat moet ie dan, vol in de depressie terecht komen na een potje voetbal? Doe normaal myvision, gedraag je.

26 december 2022 om 22:08

Ik zou graag willen dat onze aanvoerder zich als een leider en aanvoerder gedraagt.

26 december 2022 om 22:43

Vandaar dat hij de eerste penalty nam. Hij nam die verantwoordelijkheid alsof hij een echte leider een aanvoerder is!

26 december 2022 om 23:08

Blijkbaar kan Virgil goed relativeren. Natuurlijk is het kut om zo'n belangrijke penalty te missen, maar met jezelf finaal in de put praten schiet je vervolgens ook niks op. Dus uithuilen, les leren, en door.

Uiteindelijk, en excuses voor de dooddoener, is het ook 'maar' voetbal. Zou een van je dierbaren iets ernstigs overkomen, daar behoor je pas echt goed ziek van te zijn.

26 december 2022 om 23:25

Hij is letterlijk naar zijn verantwoordelijkheid toe gelopen gap. Van Gaal was ik uitermate tevreden met hem als aanvoerder en praktisch iedereen in Oranje heeft respect en ontzag voor van Dijk.

27 december 2022 om 09:46

Ik had wel een stukje gezien , ik dacht uit de documentaire over van Gaal, dat van Dijk zegt dat hij de eerste penalty zal nemen en dat van Gaal zegt je moet dat kunnen...Het leek er op dat van Gaal niet echt overtuigd was

27 december 2022 om 05:15

Haha wat een onzin. Het is een kwartfinale geen finale.
Juist de aanvoerder moet niet te lang stil staan bij dit soort dingen.

27 december 2022 om 10:33



Pffff, dit is toch wel vermoeiend om te lezen, is het een beetje lekker tikken vanachter je tabletje? Heb je een zwarte kijk op voetbal, of op het leven in het algemeen? Of is het gewoon de drang om te zeiken of grappig te zijn?

Van dijk verteld hier gewoon hoe hij zich heeft gevoeld na een verloren wedstrijd en daar lijkt me verder niks mis mee. En je kunt er eigenlijk ook weinig argumenten tegenover zetten, het is wat het is.

Haha nou Bajcetic zal erg dankbaar zijn voor je vertrouwen en woorden Van Dijk. Waardeloze communicator ook nog eens. Indirect brandt hij die jongen compleet af door lachend te zeggen dat er veel blessures zijn en er nieuwe jongens hoog nodig zijn. Daarbij ook maar 2 daagjes lopen rouwen om het verlies en zijn hoofdrol daarin met een gemiste strafschop? De gemiddelde oranje supporter was nog langer in rouw. Weg met deze jongen aub.

26 december 2022 om 21:47

Ach hou toch op zeikerd. Mogen blij zijn met een topverdediger als van dijk.

26 december 2022 om 21:53

Blij zijn? Topverdediger? Op het moment supreme geeft hij Blind geen rugdekking en mist hij een belangrijke pingel. Hij acteert de grote leider maar prestaties ho maar.

26 december 2022 om 21:57

Prestaties ho maar? Zeer belangrijk aandeel in de eerste landstitel voor Liverpool in 30 jaar, CL-winst en nog een aantal bekers en hoge klasseringen en finales.

26 december 2022 om 22:06

Blind moet meelopen met zijn mannetje, niet Van Dijk. Als Ake uitstapt moest Blind zijn mannetje dekken. Dat deed hij niet. Van Dijk gaat niet helemaal naar links toe als die in het midden staat. Dus weet niet waarom iedereen hem de schuld geeft. Je laat het midden niet open als Messi met de bal eraan komt.



26 december 2022 om 22:09

Blind is geen verdediger, ook niet in de omschakeling want daarom stond Ake er. Van Dijk geeft nooit rugdekking of je moet in dat schijnverdedigen trappen.

26 december 2022 om 22:10

Hij acteert de grote leider niet alleen, hij is dit ook. Vorig seizoen op de laatste speeldag geen kampioen geworden met van Dijk als leider van de defensie (2e plek in Engeland is gewoon goed). Daarnaast Champions Leauge finale gehaald. In 2020 de titel gewonnen en in 2019 de CL. Heeft zijn carrière verstandig opgebouwd, komt goed uit zijn woorden en is na zijn zware blessure meer dan goed terug gekomen. Een penal missen kan gebeuren, jouw opmerking over rugdekking is lachwekkend dit viel van Dijk niet aan te rekenen en ook al stond Blind te slapen het maken van fouten is inherent aan voetbal. In Nederland zijn wij altijd enorm goed absolute legendes te bespotten en (onterecht) af te schrijven.

26 december 2022 om 22:15

Daarom is de gemiddelde Oranjesupporter ook ongeschikt voor topsport. Als he blijft hangen in teleurstelling is je focus weg. Natuurlijk vindt ie het nog steeds kut, maar wat moet ie dan zeggen?

26 december 2022 om 23:27

Zowat de beste Nederlandse verdediger van de afgelopen 10 jaar en dit is het respect dat hij krijgt? Schandalig echt.

27 december 2022 om 09:48

De gemiddelde Oranje supporter schat ik dan ook.weer niet zo hoog in , als ik mannen als de tietenman zie. Dan denk ik dat er.mentaal nog wel.wat aan mankeert.

Jammer dat die idiote Argentijn vandaag niet op goal stond.. anders na het doelpunt even een raar dansje in zijn richting maken. Volslagen debiel die kerel. Ook met die pop van Mbappe.. vergeet alleen even dat die hem 4x passeerde in de finale 😅

26 december 2022 om 21:59

Hij heeft wel de wereldbeker gewonnen🏆. Denk dat zo'n dansje van Virgil hem niks doet.

26 december 2022 om 22:39

Klopt, maar speelt voorlopig maar bij Aston Villa. Dat je dan met wat hulp van de fifa een WK titel pakt is leuk, maar Mbappe zal in zijn carriere veel meer gaan bereiken. Had met 18 al een WK titel op zak en speelt elk jaar CL.. om die jongen dan zo belachelijk te maken is een beetje misplaatst 😅

27 december 2022 om 00:18

Nu Dibu wereld kampioen is geworden zal het hem echt een zorg zijn of hij de rest van zn carrière bij Aston Villa speelt of ergens in de derde klasse in Italië. Zijn grootste wens was wereldkampioen worden en dat is gelukt. Laat van Dijk vooral lekker dansen...

27 december 2022 om 00:32

1x een wereldtitel pakken is leuk, maar je clubcarriere bepaalt grotendeels hoeveel geld er binnenkomt. Denk dat de gemiddelde voetballer liever 5x de CL pakt met Real Madrid dan 1x de wereldtitel met je land en dan bij een 3e rangs clubje speelt. Maar goed, dat zal geen enkele Argentijnse fan toegeven natuurlijk.

26 december 2022 om 23:12

Rustig afwachten, Liverpool komt Aston Villa nog wel tegen in de competitie.

Nog los van dat Martinez zich sowieso niet al te populair heeft gemaakt, dus er zijn er nog wel meer die een appeltje met hem te schillen hebben. En we weten nu allemaal wat een dorpsidioot Martinez is en hoe makkelijk hij op de kast te krijgen is, dus ik verwacht dat de supporters van menig Premier League club ook nog wel iets in petto hebben voor hem.

Toch wel zuur dat hij meteen scoort bij Liverpool en tijdens het WK niet echt dreigend was.

Ik snap opzich wel dat Virgil zo snel al over die penalty trauma heen is. Robben daarentegen wordt volgensmij +10 jaar na dato nog steeds af en toe zwetend wakker van zijn misser in de wk finale. Zit nogal wat meer lading achter dan het missen van een penal in de kwartfinale, en de manier waarop al helemaal.

Lijk me.wel.goed dat je je daar snel overheen kan zetten . Alles even een plaats geven , relativeren en door gaan met het leven. Zoals ze bij de VI zullen zeggen er zijn wel.ergere dingen die er gebeuren in de wereld.

Wie the fu.... is overleden dan dat we moeten rouwen? Als je moet rouwen dan heb je toch echt wel veel te hoge verwachtingen van dit ned voetbal gehad we lost ik hoef daardoor niet weken met een zure koo te lopen shit 2 dagen bind ik zelf te veel man. Paar uurtje en het leven gaat door.

27 december 2022 om 16:47

Juist die mindset zorgt er voor dat wij als Nederland geen eindtoernooi gaan winnen. Want ja, het is maar voetbal. Kan ik prima mee leven hoor met die mindset. Maar dodelijk voor een topsport mentaliteit.

Van Dijk is een beetje het type; hij blaft wel maar hij bijt niet. Dit Nederlands elftal mist gewoon paar smeerzakken in het elftal zoals van Bommel, Jan Wouters, Nigel de Jong. Gasten die koste van alles willen winnen. Ik heb zelf niet zo veel met de huidige Nederlandse voetbal generatie. Allemaal ideale schoonzonen. Win je dus niks mee en waren mentaal niet opgewassen tegen Argentinië.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren