Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tiental Bayer Leverkusen toont karakter na echec in EL en verovert beker

Laatste update:

Bayer Leverkusen heeft zaterdagavond beslag gelegd op de DFB-Pokal. In het Olympiastadion in Berlijn werd met 0-1 gewonnen van 1. FC Kaiserslautern uit de 2. Bundesliga. Granit Xhaka was met een schitterend doelpunt de matchwinner van Leverkusen, dat het duel met tien man eindigde na de rode kaart voor Odilon Kossounou kort voor rust. De dubbel is een feit, want het elftal van trainer Xabi Alonso werd enkele weken geleden voor het eerst in de clubhistorie landskampioen.

Er waren revanchegevoelens bij Leverkusen, dat woensdag vrij kansloos met 0-3 verloor van Atalanta in de finale van de Europa League. Kaiserslautern toonde echter geen ontzag in de beginfase en doelman Lukas Hradecky moest handelend optreden toen Daniel Hanslik een poging waagde. Het werd ook snel duidelijk dat Jeremie Frimpong op rechts zowel aanvallend als verdedigend veel arbeid moest verrichten.

Leverkusen nam de leiding na ruim een kwartier spelen. De bal rolde voor de voeten van Xhaka, die van net buiten de zestien raakschoot in de linkerhoek: 0-1. De vreugde was groot bij de Zwitser en zijn ploeggenoten. Die Werkself gingen direct op zoek naar de tweede treffer, die er mede door het stugge verdedigen van Kaiserslautern niet kwam in de eerste helft in Berlijn.

Kort voor het rustsignaal moest Leverkusen opeens met tien man verder. Kossounou ging er met gestrekt been in en moest met zijn tweede gele kaart inrukken. De landskampioen leek van slag, want kort nadien schoot Tobias Raschl maar net langs het doel van Hradecky. Alonso greep halverwege in en liet Patrik Schick en Jonas Hofmann achter in de kleedkamer. Josip Stanisic en Amine Adli waren hun vervangers.

In de beginfase van de tweede helft lag de bekerfinale even stil vanwege vuurwerk op de tribune. Na de hervatting was zowel Stanisic als Adli dicht bij de 0-2 voor Leverkusen. Kaiserslautern probeerde te profiteren van de overtalsituatie, al liet Hradecky zich niet verrassen door de poeier van voormalig Sparta Rotterdam-speler Ragnar Ache.

Met nog een kwartier op de klok stuurde Florian Wirtz Frimpong weg. De rechtspoot omspeelde de doelman van Kaiserslautern, maar was vervolgens niet egoïstisch genoeg. Frimpong zette voor, maar kon geen ploeggenoot bereiken. Leverkusen verzuimde dus om de finale van de DFB-Pokal te beslissen in de slotfase.

Leverkusen maakte ondanks de ondertalsituatie een redelijke comfortabele indruk. De 0-1 voorsprong werd over de streep getrokken, waardoor de dubbel een feit is voor het elftal van Alonso. De minieme overwinning in de bekerfinale in de Duitse hoofdstad werd uitbundig gevierd door spelers en supporters.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer zeg. Kaiserslautern heeft prima weerstand geboden vandaag in de laatste wedstrijd van Friedhelm Funkel. De supporters mogen trots zijn op dit bekeravontuur, zeker niet onterecht in de finale gekomen. Een geweldige tifo een mooie pyro show en een onverwacht spannende wedstrijd. Geen Kaiserslautern en Stuttgart international helaas. Een mooi DFB pokal seizoen met de nodige verrassingen.

25 mei 2024 om 22:10

Prima weerstand oke. Maar vond je niet dat ze helemaal niks hebben laten zien, ook niet toen ze met een man meer stonden? Het leek erop alsof ze het niet eens probeerden. Ook geen slotoffensief niks. Alsof het al die tijd 11 tegen 11 was.

25 mei 2024 om 22:14

Wat verwacht je? De nummer 14 van de 2. Liga tegen een van de beter voetballende ploegen van Europa. Ook met 10 man had ik een 0-3 voor Lev verwacht. Kaiserslautern is van het niveau Excelsior ofzo.

25 mei 2024 om 22:12

Stuttgart tweede en BVB in de CL finale zijn de enige positieve ontwikkelingen in de Bundesliga van dit seizoen. Oke Leverkusen is mooi hoor voor de afwisseling maar dat blijft ook maar een dooie farmaceutische club wat mij betreft

25 mei 2024 om 22:16

Eens. Ik ga daar mijn mening niet over geven daar heb ik een ban voor gekregen, maar de Bundesliga is nog nooit zo oninteressant geweest voor de liefhebbers. De 2. En 3. Liga zijn veel interessanter aankomend jaar. Gaat spektakel worden. Ook echt benieuwd naar VfB volgend seizoen.

25 mei 2024 om 22:19

Dresden, Rostock en Cottbus gaat superveel vuurwerk(letterlijk en figuurlijk) opleveren in de 3.Liga. Alemannia Aachen eindelijk terug is ook meer dan top. Superveel zin in de 2 en 3. Liga volgend seizoen!

25 mei 2024 om 22:22

Yes yes yes. Heb weer behoefte aan een wedstrijdje tussen Hansa en Dynamo. Jammer dat ploegen als Verl en Elversberg etc er nog tussen zitten, maar goed. Beloofd spektakel.

25 mei 2024 om 22:24

Ja heb je gelijk in. Moet zeggen dat ik het erg knap van Münster en Ulm vind dat ze van de Regionalliga gelijk zijn doorgestoten naar de 2.Liga. Oldschoolstadions hebben beide ook nog, ook eens leuk voor de verandering

25 mei 2024 om 22:49

Is ook mega knap natuurlijk, vind het voornamelijk jammer dat Munster volgend seizoen niet de derby speelt tegen Bielefeld.

26 mei 2024 om 03:31

Duitsland heeft enorm veel Traditionsvereine. Of het nu 3e, 2e of 1e BL is. Gewoon mooi om te zien!

Wat vooral ook mooi is zijn de samenvattingen op zaterdagavond van 3e BL tot dames tot 1e BL. Brengt een hoop meer binding met lagere competities met zich mee! Zouden ze in NL ook moeten doen, iig KKD en ED in 1 programma

26 mei 2024 om 06:30

Alemania Aachen is echt geweldig! Ben er dit seizoen een aantal keren geweest. Wat een sfeer en wat een hoop publiek (meer dan 30.000 man in Regionalliga West). Ik kan iedereen Alemania Aachen aanraden. Zeker als je in die regio woont.

Offtopic: nu Leverkursen de beker heeft gewonnen, gaat de nummer 8 van de Bundesliga ook Europa in?

25 mei 2024 om 22:09

Heidenheim gaat Europa in. De Bundesliga is qua line-up nog nooit zo diep gezonken. De 2.Bundesliga is de nieuwe Bundesliga, Köln er ook nu bij, wat een competitie

25 mei 2024 om 22:12

Uiteindelijk toch 2 verassingen in de Bundesliga, aangezien heidenheim voor het eerst in de Bundesliga speelt dit seizoen en een Europees ticket bemagtigd

25 mei 2024 om 22:24

Qua namen van clubs. Die vooral gestoeld zijn op het verleden. Dat zegt niets over de kwaliteit nu. Dat zou je als volger van Blackburn toch moeten weten.

25 mei 2024 om 22:32

Nah veel kleine clubs met weinig fans en lagere begrotingen gaan het algemene niveau over het algemeen niet verbeteren. Zie nu bijvoorbeeld de Eredivisie. Een Bundesliga met HSV, S04, Köln, Nürnberg, Kaiserslautern, Hertha etc in volle glorie is natuurlijk veel beter dan een Bundesliga met Darmstadt, Heidenheim, Augsburg, Kiel, ST Pauli, Mainz in volle glorie.

25 mei 2024 om 22:38

Dit meen je toch niet echt he? Oke, het zijn van oudsher grote clubs maar gewoon niet goed genoeg. Zet ze tegenover een Leverkusen, Leipzig of Stuttgart en die 'grote' clubs verliezen er meer dan ze winnen.. geschiedenis gaat je niet helpen in een wedstrijd.

25 mei 2024 om 22:48

Natuurlijk gaat HSV er nu niks van bakken, maar ik had het dan ook over de gevallen clubs in volle glorie. Stuttgart is trouwens wel gewoon een hele grote club

26 mei 2024 om 08:15

Kleine clubs kunnen ook groot worden middels goed beleid en een beetje geluk. Te lang blijven vasthouden aan wat ooit was helpt ook niet.

Jammer. Kaiserslautern is en blijft in alles een veel mooiere club. Als nummer 13 in de 2.Bundesliga 43.000 man+ gemiddeld op de Betzeberg. Zie ze supergraag weer spoedig terug in de Bundesliga. Machtige mooie club, geweldige tifo en pyro's ook vandaag. Helaas gewoon totaal niet goed genoeg qua spelers om het Leverkusen het moeilijk te maken

Jammer voor Kaiserautern. Als klein kind zie ik Eric Gerets nog bij de hekken staan om de supporters van psv tegen te houden. Gefeliciteerd Bayer fans

Leverkusen heeft iets speciaals gepresenteerd door lang ongeslagen te zijn en landstitel, maar ook mooi klein beetje het verval te zien en dat ze dus geen machine zijn en Alonso niet een of andere hack heeft gevonden haha. Ben eigenlijk benieuwd hoeveel Leverkusen kan behouden. Die Wirtz blijft sws. Grimaldi gok ik ook. Maar de rest?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren