Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vier Feyenoorders langs de meetlat: ‘Ongelooflijk wat Malacia overkwam’

Laatste update:

Feyenoord heeft in de Eredivisie niets meer om voor te spelen, zo luidt het pijnlijke oordeel van oud-voetballer René van Dieren na de 0-2 nederlaag tegen Fortuna Sittard. De Rotterdammers zijn PSV en Ajax uit het zicht verloren, maar hebben tegelijkertijd een comfortabele voorsprong op nummer vier FC Utrecht. Van Dieren stelt dat trainer Giovanni van Bronckhorst het restant van de competitie moet aangrijpen om alvast te bouwen richting volgend seizoen.

De voormalig verdedigende middenvelder, die tussen 1998 en 2001 tot vijf competitieduels voor Feyenoord kwam en daarna speelde voor onder meer Fortuna en Excelsior, ziet een kans om jeugdspelers in te passen. "Het kampioenschap kan je nu gewoon helemaal afschrijven", benadrukt hij in gesprek met Radio Rijnmond. "Laten we maar gaan bouwen aan volgend jaar en in de beker ons best doen. Als je die verliest heb je gewoon een rampseizoen en zo zag het er de afgelopen weken niet uit."

Van Dieren wordt gevraagd om diverse spelers van Feyenoord langs de meetlat te leggen. Het meest kritisch is Van Dieren op linksback Tyrell Malacia, die zich bij de 0-1 door Lars Hutten het bos in liet sturen. "Ik vond Malacia vandaag slecht. Simpele passes over vijftien meter achter de man. Zo'n pass is het makkelijkste wat er is. Het is heel onrustig allemaal" Wat bij de 0-1 gebeurde, noemt Van Dieren 'echt ongelooflijk'. "Die jongen kapt hem simpel uit en speelt hem terug. Dat mag je gewoon niet overkomen."

Dylan Vente begon door de absentie van Nicolai Jörgensen in de spits. Dat de jeugdexponent niet tot zijn recht kwam, verbaast Van Dieren niet. Vente is volgens de analist een type dat 'voeding' nodig heeft en die kwam er niet. "Fortuna heeft het gewoon goed gedaan. Feyenoord kwam er niet zo makkelijk doorheen. Een spits zoals hij is heel afhankelijk van aanvoer. Het is geen jongen die de ballen gaat opeisen en zelf de aanval gaat opzetten. Dan merk je dat het met Steven Berghuis en Sam Larsson moeilijk is om hem te voeden."

Renato Tapia maakte in de tweede helft zijn opwachting als vervanger van de geblesseerd uitgevallen Jordy Clasie. Het waren voor de Peruviaan zijn eerste minuten in de Eredivisie sinds 23 september. Van Dieren merkt dat Tapia in 'een lastige situatie' zit. "Bij die jongen zit alles tegen. Hij kan niet heel veel goed doen. Ik moet zeggen: verdedigend was het niet heel slecht. Alleen aan de bal was het vertragend en onzuiver. Ik denk dat hij zijn langste tijd heeft gehad. Hij kan ook bij het publiek niet veel goed meer doen."

"Een hele lastige wedstrijd voor die jongen", reageert Van Dieren tot slot op de vraag om het optreden van Orkun Kökcü te beoordelen. De zeventienjarige middenvelder had voor het eerst een basisplek, nadat hij vorige week als invaller debuteerde. "Hij wilde wel, dat zag je aan alles. Hij eist een paar keer goed de bal op, maar ook heel onrustig. Die jongen heeft het door zijn medespelers heel lastig gekregen. Hij kon de bal bijna nooit kwijt. Als je eenmaal de bal hebt zijn er heel weinig aanspeelpunten. Mensen die in beweging zijn zie je bijna niet."

Wie zakte het meest door de ondergrens bij Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nieuwkoop is ook zwaar onder de maat.

16 december 2018 om 20:34

Maar wat waren ze goed tegen psv mensen.

17 december 2018 om 01:35

Stonden dezelfde 11 tegen PSV aan de aftrap dan?

19 december 2018 om 08:16

Wat waren ze goed toen zeg.
Je dacht echt dat de kampioen aan het spelen was. 😏😏

Als je dan daadwerkelijk naar volgend seizoen toe wilt gaan werken, is dit het moment om Gio eruit te gooien. Hij is de trainer geweest van het Feyenoord dat weer prijzen binnenhaalde, maar daar is imo alles mee gezegd. We zijn op het kampioensjaar na al driemaal kansloos tijdens de winterstop wat de titel betreft en die beker kan niet alles blijven verbloemen als je stappen vooruit wilt maken. Zolang er binnen het beleid niets veranderd, blijf je de eeuwige nummer drie; een (sub)topclub, waarbij de haakjes toch wel aanduiden dat Feyenoord geen van beide is. Niet goed genoeg om een echte topclub in NL te zijn, maar te groot om als subtopper af te worden gedaan.

16 december 2018 om 20:23

Dat ligt dan toch aan het beleid en niet aan Gio? Je zegt zelf dat hij juist de man is die eindelijk weer prijzen bracht. Als Feyenoord zich nu al op volgende seizoen gaat richting, ben ik bang dat ze zich de komende jaren steeds na een wedstrijd of 15 op het volgende seizoen kunnen richten.....

16 december 2018 om 22:06

Vorig jaar was je in december al uitgespeeld waarna de ploeg aan het einde (veel te laat) nog een fraaie serie neerzette. Ook nu start je het seizoen waardeloos waarna je tijdelijk weer even een niveau haalt. Die extreme wisselvalligheid krijgt gio er niet uit.
Los van de prijzen is er vrijwel geen enkele speler beter geworden de laatste jaren. Dat maakt het wel lastig om geld te verdienen als club zijnde.

16 december 2018 om 22:09

Van Hanegem was er vandaag vrij duidelijk over, de prijzen werden ook gehaald met het nodige geluk. Maar onder van Bronkhorst ziet hij het elftal niet groeien, niet beter worden. Daar war hij wel de groei bij Ajax en PSV ziet.

Alleen stelde hij wel terecht, kan je een betere trainer vinden?

16 december 2018 om 23:15

Ten Hag was een mooie keuze geweest maar die is al bezet 😁 qua bekende vrije trainers herken ik alleen Bosz als iemand die aantoonbaar spelers beter kan maken...

Van Tapia kun je ook niks verwachten die krijgt nooit een kans. Kocku komt pas net kijken maar die andere 2 verdienen de titel "talent" niet. Vooral Vente begint in mijn ogen lachwekkend te worden.

Vind sowieso al dat Malacia langere tijd al niet echt goed speelt.

Destijds begon Malacia erg goed bij Feyenoord en speelde hij goede wedstrijden vorig seizoen in de Champions League tegen Napoli en begin 2018 (de eerste wedstrijd van ten Hag bij Ajax) tegen Ajax en daarna deed hij het een tijdje nog wel goed.

Hopelijk weet Malacia uiteindelijk de stap vooruit in zijn ontwikkeling weer te vinden, maar wat hij de laatste tijd laat zien is in ieder geval niet best. Vind sowieso al dat Feyenoord weinig jeugd heeft gehad de afgelopen jaren en die Kökcü viel vorige week erg sterk in, maar vandaag viel hij tegen en echt een drama vind ik dat dan weer niet, want hadden Feyenoorders dan verwacht dat Kökcü na vorige week nu in een keer de verlosser of wat dan ook zou zijn?

Dat Kökcü zijn debuut vorige week maakte, had natuurlijk ook te maken met blessureleed van van Persie en Jörgensen, terwijl Toornstra in de wedstrijd vorige week geblesseerd uitviel en Kökcü er dus inkwam en bij Feyenoord komen de laatste jaren de jeugdspelers pas inbeeld na blessures/schorsingen of weet ik veel wat, zoals dus bij Kökcü maar dus ook bij Malacia.

Malacia die kwam vorig seizoen inbeeld bij Feyenoord nadat Haps geblesseerd was en Feyenoord voor de rest geen vervanger had. Uiteindelijk werd Malacia toen tegen Napoli voor de leeuwen gegooid en deed hij het prima, maar ik bedoel meer te zeggen dat het volgens mij verkeerd is dat als jeugdspelers pas kansen krijgen als er iemand geblesseerd is en als er geen alternatieven zijn.

16 december 2018 om 20:23

Wat is er precies met Haps? Voor me gevoel al een jaar niet fit.

16 december 2018 om 20:30

Ik ben met je eens dat er te weinig vertrouwen wordt gegeven aan de jeugd. Bijlow is eigenlijk de enige. De club lijkt op twee gedachten te hinken. Aan de ene kant wordt er flink geinvesteerd in een nieuw jeugdcomplex, maar aan de andere kant zit er een coach die vooral op save gaat. Natuurlijk doet er wel eens een mee, maar de mindset om echt voor de jeugd te gaan lijkt er niet te zijn. Er wordt met oudere spelers desnoods het halve elftal door geschoven om maar te voorkomen dat er een debutant moet spelen. Maar de doelstelling van de club is wel om vol voor jeugd te gaan. Erg tegenstrijdig allemaal. Zeker omdat er steeds geroepen wordt dat de jeugdteams niet onder doen voor die van bv Ajax.

Typisch Feyenoord dit. Leuk tegen PSV en dan denken dat ze weer meedoen. Vervolgens door het ijs zakken, Chapeau.

16 december 2018 om 20:02

bedankt voor de 3 punten

16 december 2018 om 20:39

Ja, graag gedaan! Bedankt voor de velen kampioenschappen de afgelopen 20 jaar! Als we toch bezig zijn met bedanken. Veel plezier met de dvd met hoogtepunten van dit seizoen.

16 december 2018 om 21:30

Wat zijn we toch weer aardig voor elkaar.

16 december 2018 om 22:54

Comment van de dag. Feyenoorders die een grapje proberen te maken maar dat gaat nooit goed.

17 december 2018 om 01:38

Jij ook met de hoogte punten van vorig jaar... dit jaar vroeg uitgeschakeld in de beker, in de CL minder punten weten te halen dan Feyenoord vorig seizoen en het kampioenschap gaat toch wel naar Ajax...

Niet dat ik het oneens ben met deze man, maar het voelt altijd wel ongepast dat iemand een waardeoordeel geeft die als speler zelf in 3 jaar tijd 5 potjes mocht spelen.

16 december 2018 om 20:35

Dan mogen er weinig mensen nog wat zeggen denk ik. Een goed paard hoeft nog geen goede ruiter te zijn maar een slecht paard kan toch een prima Ruiter zijn?

16 december 2018 om 22:37

En waar rijdt het paard die wel of geen goede ruiter is op?

Waarom is Vilhena niet langs de meetlat gelegd?
Hij zou toch goed genoeg zijn voor As Roma?
Waarom geeft hij dan niet thuis in deze wedstrijd en waarom neemt hij het team niet op sleeptouw als hij ziet dat het niet loopt? Van hem mag ondertussen toch wel meer van worden verwacht.

16 december 2018 om 20:16

lulkoek, de afgelopen 3 wedstrijden wel. Vandaag wat minder.
Zelfs bij jouw Ajax levert niet iedereen elke wedstrijd. . Doordat de rest compenseert, win je je wedstrijden

16 december 2018 om 20:22

Heb je voorbeelden dan? Ik denk dat hij doelt op het feit. Dat je ook uit een slechte wedstrijd als deze je team op sleeptouw moet nemen. Beetje wat Tadic, De Ligt de jongens die rijp zijn voor een transfer. Maar bij Feyenoord is het eerder collectief falen vandaag.

16 december 2018 om 20:56

Ja precies. Als Van Persie en Jorgensen er niet bij zijn staat er schijnbaar geen leider op bij Feyenoord om de boel op sleeptouw te nemen.

16 december 2018 om 21:45

@wij
De selectie bij Feyenoord is minder breed en minder getalenteerd.
Als ook Tioornstra er niet bij is, die het de afgelopen wedstrijden aardig deed, hoe je eigenlijk alleen Vilhena en (vooral) Berghuis over die het verschil kunnen maken. Dat is te weinig en als zij het ff minder doen, blijft er weinig over. Dat mag vgeel zich aantrekken en wat aan doen..

16 december 2018 om 22:07

Het verschil is dat Ajax in de breedte veel sterker is. Op het moment dat er een sterkhouder van het team een Off-day heeft valt dat bij Feyenoord meer op dan bij Ajax.

Ik vind het lastig om naar dit Feyenoord te kijken een oordeel te vellen. En toch zou ik het graag willen proberen, zodat ik er ook misschien achter kom wat er nou aan schort bij Feyenoord en waarom het niet wil draaien. Gewoon even hardop denkend
Bijlow: Jonge jongen, zeker talentvol, maar maakt voor nu echt te veel fouten. Zekerheid dat die foutjes er uit gaan heb je niet.
Malacia: In mijn ogen veel te druistig altijd en komt gewoon te kort.
Van Beek: Redelijke verdediger, gewoon voor de pure mandekking, moet zich niet met voetbal bemoeien.
Van der Heijden: Heeft helaas nooit meer zijn kampioensvorm te pakken gekregen. Ik vind hem wel de minst zwakke schakel achterin als ik eerlijk ben.
Nieuwkoop: Regelrecht drama.

Vilhena: Een van de betere spelers dit seizoen bij Feyenoord. Eigenlijk uitgeleerd. Word in dit soort wedstrijden vaak een beetje te nonchalant (wat de Ligt ook aangaf toentertijd)
Clasie: Feyenoord moet gewoon proberen hem terug te kopen, mits in vorm en vertrouwen toch een hele goede speler voor Feyenoord
Kokcu: Talent en meer weet ik er nog niet van
Toornstra: Ik denk dat zijn tijd bij Feyenoord er wel op zit. Heeft echt het maximale uit zijn carriere gehaald.
Van Persie: By far de beste speler bij feyenoord op technisch en tactisch vlak, helaas wordt hij ouder en krijgt hij meer blessures.
Jorgensen: Uitstekende spits voor Feyenoord. Echter had Feyenoord die 20 miljoen toentertijd moeten cashen voor hem, dat zit er nu helaas nooit meer in.
Berghuis: Ten alle tijden koesteren als Feyenoord zijnde, de enige die zich qua techniek en spelinzicht aan van Persie kan meten. Fantastische speler.
Larsson: Dat er gezegd werd dat de weg naar boven door Larsson was ingezet de afgelopen weken is niks van waar. Gewoon je verlies nemen op deze matige speler en doorselecteren. Aan een dood paard moet je niet trekken, tenzij je moe wil worden.

Concluderend: Technisch vlak (bestuur) foute keuzes gemaakt door vertrouwen te houden in bepaalde spelers. Of juist helemaal niet bij sommige spelers. Ten tweede is Feyenoord slecht in het moment aanvoelen om spelers van de hand te doen (jorgensen/toornstra/van der heijden).
Ten derde zou je eigenlijk het meerendeel van de selectie gaan en moeten verkopen. Er moet flink worden doorgeselecteerd. Of dit al dan niet met Gio vB is laat ik voor nu even in het midden. In ieder geval moet er iets veranderd worden aan het bestuur. En de selectie moet ook een impuls krijgen -- doorselecteren. Dat is het woord wat Feyenoord voorop moet stellen de komende tijd.

17 december 2018 om 05:54

Berghuis die dit seizoen 1 max 3 leuke dingetjes in een wedstrijd laat zien en voor de rest niet thuis geeft.
Des tijds Jorgensen in de winterstop laten gaan had ook een tegengestelde risico. Was nl het jaar dat ek werd gehouden. Speelde niet onverdienstelijk helaas dat die geblesseerd terug kwam.

17 december 2018 om 07:31

Ik geloof dat Berghuis voor dit weekend bovenaan stond in het ‘klassement’ kansen creeeren.
Doet dus wel iets meer dan ‘1 max 3 leuke dingetjes’ per wedstrijd

Ik snap nooit zo goed waarom je er individuen uit pikt als een team slecht presteert. Feyenoord heeft het vandaag als team laten liggen en dan is het wel heel makkelijk om een paar (vooral jonge) spelers eruit te pikken.

Dan wordt nu malacia langs de meetlat gelegd.... zon speler begint inderdaad goed bij Feyenoord, maar van hem kun je niet verwachten dat hij het meteen allemaal even levert. Een topclub heeft 3 malacia’s die rustig gebracht moeten worden... Feyenoord is al een tijd geen topclub en dat is helemaal niet erg. Een fantastische aanhang in goede en slechte tijden...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren