Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eindelijk antwoord op de vraag: ‘Wat is er aan de hand met Tyrell Malacia?’

Laatste update:

The Athletic weet wat er aan de hand is met Tyrell Malacia. De Nederlandse linksachter speelde dit seizoen nog geen minuut voor Manchester United en werd onderwerp van heel veel geruchten. The Athletic heeft in een uitgebreid artikel een tijdlijn gemaakt van het seizoen van Malacia.

In het voorseizoen maakte Manchester United bekend dat Malacia niet meereisde op trainingskamp. De voormalig speler van Feyenoord fungeerde vorig seizoen als stand-in voor de blessuregevoelige Luke Shaw, maar kreeg tegen het einde van het seizoen last van zijn meniscus.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Hierop werd besloten om Malacia in de zomer van 2023 te opereren aan zijn knie. Manchester United wilde dat de linkspoot in Londen onder het mes ging, maar de speler wilde zelf liever revalideren in Nederland en werd geopereerd in zijn geboorteland. Buiten het toezicht van de club.

Het bezoek van Malacia aan Nederland afgelopen zomer heeft vragen opgeroepen bij de medische staf van Manchester United. De verdediger liet niets van zich horen en de club vraagt zich af of de juiste procedures zijn gevolgd.

Bronnen die dicht bij Malacia staan, wijzen met de beschuldigende vinger naar de club. Volgens hen was de medische staf van de club niet altijd in staat om hem genoeg aandacht te geven.

Een anonieme bron bevestigt het nieuws: “De blessurelijst was zo lang, soms kregen andere spelers prioriteit zodat zij snel weer terug konden keren op het veld.”

Na de zomer keerde Malacia terug naar Manchester, waar hij in oktober de trainingen op het veld hervatte. Voor het Champions League-duel met FC Kopenhagen werd hij door de Engelse media gespot op het trainingscomplex. Doktoren bij de club verzekerden Erik ten Hag dat in januari terug zou keren in de selectie.

In december ging het echter weer mis voor Malacia. Uit een scan bleek dat er nog altijd stukjes kraakbeenfragmenten rond de meniscus te zien waren. Malacia kreeg twee opties voorgeschoteld: doorgaan en hopen dat het kraakbeen vanzelf herstelt, of opnieuw onder het mes.

Dat het kraakbeen vanzelf zou herstellen, is geen garantie, dus werd in december besloten om Malacia opnieuw te opereren. Deze operatie werd uitgevoerd door dezelfde dokter in Nederland, maar dit keer onder toezicht van Manchester United.

Manchester United communiceerde dat Malacia een terugval had in zijn herstel en dat de aankoop van 17 miljoen euro opnieuw was geopereerd. De speler zou ‘begin 2024’ weer in actie kunnen komen. Die inschatting bleek te optimistisch: naar alle waarschijnlijkheid komt hij dit seizoen helemaal niet meer in actie.

Toch is Malacia nu eindelijk op de weg terug. Hij traint met een externe expert in Barcelona, Nederland en Manchester en nadert de laatste fase van zijn herstel. Over een paar weken kan hij de groepstraining hervatten. Een wedstrijd zal hij waarschijnlijk pas spelen in de voorbereiding op komend seizoen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Poh zuur hoe dit allemaal voor hem gelopen is. Door dat gesukkel en de pech loopt hij ook nog eens een mooi eindtoernooi mis. Het past ook wel in het beeld dat bijna iedereen die naar United gaat er niet beter op wordt.

11 april 2024 om 12:21

Hij had nu zeker eens kans gemaakt nu Hartman niet mee gaat. Wel vervelens hoe het allemaal is gelopen afg jaar

11 april 2024 om 12:23

Dat is inderdaad echt schrijnend. Het is ook echt iedereen (behalve Bruno Fernandes) en niet alleen Nederlanders.

Shaw, Martial, Depay waren o.a. best wel grote talenten en dan vergeet ik nog een hele karrenvracht denk ik Wan-Bissaka, Antony, Bailey enz. enz.

Je zou zeggen dat het ook niet meer aan de manager ligt, omdat er na Fergusson er nu wel genoeg zijn geweest.

Nu zullen er heel veel mensen zijn die denken te weten waar het wel aan ligt, maar als het zo makkelijk was......... Het valt in ieder geval wel op.

Malacia. Ik was hem al bijna weer vergeten. Hij deed het toch niet geheel onaardig bij Manchester dacht ik zo. Jammer dat een blessure je dan zo kan teruglaten vallen in je niveau en ook vertrouwen.

11 april 2024 om 12:18

Mwah kon het niveau niet aan soms. Hij is erg gretig en werkt hard maar mist toch kwaliteit. .

11 april 2024 om 12:38

Muah ik zou hem nog niet afschrijven. Hij is nog jong en heeft genoeg kwaliteiten. Een Shaw was ook al 100 keer afgeschreven.

11 april 2024 om 13:30

Vooral nog niet gewend aan het speltempo en hij moet wat werken aan zn aanvallende kwaliteiten. Verder deed hij veel goed en moet je in t begin ook wat fouten kunnen maken.

11 april 2024 om 13:52

Malacia heeft het niveau niet en gaat het niveau niet krijgen, daar geloof ik niets van. Hij kan er misschien nog een carrière als invaller uit halen á la Wan-Bissaka, maar basisspeler gaat hij sowieso niet worden.

Hij is best aardig in de korte combinatie, maar heeft nagenoeg geen voorzet in huis. Daarnaast is hij verdedigend vaak doortastend en heeft hij de longen van een paard, maar die heeft hij ook keihard nodig omdat hij positioneel echt slecht is; hij staat (zeker bij het tempo in de PL) gewoon echt heel vaak verkeerd en dan moet hij altijd ingrijpen waardoor hij inderdaad verdedigend fel lijkt.

Voor de rest is hij ook helemaal niet te vergelijken met Shaw omdat het hele andere backs zijn met een ander carrièreverloop, met als enige vergelijking dat ze nu allebei bij United zitten en daar hoofdzakelijk linksback van dienst zijn. Shaw was een heel groot talent bij Southampton en één van de duurste tieners aller tijden. Begon ook erg goed en veelbelovend bij United, tot die enorme blessure die hij opliep in 2015 in het CL-duel met PSV toen Hector Moreno hem (ongelukkig weliswaar) meenam met zijn standbeen in een glijdende tackle.

Hij heeft er toen anderhalf (!) jaar uitgelegen en er jaren over gedaan om weer de oude te worden, met nog latere blessures ook. Een fitte Shaw is echter gewoon één van de beste linksbacks van de PL en doet niet zo heel veel onder voor de wereldtop. In het seizoen dat United 2e werd in de PL onder Solskjaer was hij gewoon de beste linksback van de PL en vorig seizoen was hij ook één van de beste spelers van United omdat hij eigenlijk alles beheerst wat een back moet kunnen en ook nog CV kan spelen. Hij heeft echter elke keer gewoon tijd nodig om terug te komen van blessures en als je een paar zulke zware blessures gehad hebt gaan voetballiefhebbers/supporters vanzelf twijfelen of een speler wel weer op het niveau van voor de blessure kan komen.

Dat is echter een hele andere vorm van 'afschrijven' zoals dat nu bij Malacia gebeurt. Die schoot namelijk vorig seizoen (zelfs toen United een tijdje fantastisch draaide) echt flink tekort na drie of vier goede wedstrijden aan het begin. Het was niet voor niets zo dat Ten Hag met de stijf rechtse Dalot op linksback ging spelen en Wan-Bissaka op rechtsback toen Shaw noodgedwongen CV moest spelen, dat was niet omdat Malacia toen al geblesseerd was.

Ik heb toevallig een zelfde probleem en een operatie ervoor gehad. Kraakbeen herstelt sowieso niet uit zichzelf. Er zijn tegenwoordig behandelingen zoals 'icepicking' (google maar) die kunstmatig een soort vervangend kraakbeen kunnen creeeren. Voor mij inmiddels 2 jaar geleden en als niet-topsporter nog steeds niet optimaal herstelt. Nu zullen er voor profvoetballers meerdere deuren open kunnen maar dit is een heel vervelend en hardnekkig probleem. Umtiti had dit geloof ik ook

11 april 2024 om 14:08

Heb dit zelf ook gehad met een behandeling zoals jij die omschrijft. Heeft me bijna 2 seizoenen gekost voor ik weer wedstrijden kon spelen en 3 jaar voor het pijnvrij was. Blij dat ik uberhaupt weer kan voetballen (in de Kelderklasse) laat ik maar zeggen..

11 april 2024 om 15:24

Is dit hetzelfde als Dirk Marcellis had? Ik heb een kraakbeen reconstructie gehad, 18 maanden revalidatie staat daar voor (bij mij was t in 9 al terug op “niveau”) maar dat zijn best zware operaties en revalidaties volgens mij..

11 april 2024 om 18:53

Kishna ook als ik me niet vergis

Goed om hier eindelijk duidelijkheid over te hebben, al vraag ik mij wel af waarom hier zo ‘mysterieus’ over is gedaan. Door geen transparantie te geven zijn de wildste verhalen benoemd rondom zware depressies en lugubere verhalen rondom het trainingscomplex. Succes Malacia!

Hoe kan een grote club zo enorm amateuristisch zijn? United is echt een grap.. echt lachwekkend hoe United hiermee om is gegaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren