Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Malacia moet vrezen voor seizoen zonder speelminuten bij Manchester United

Laatste update:

Tyrell Malacia komt dit seizoen hoogstwaarschijnlijk niet meer in actie voor Manchester United, zo bevestigt manager Erik ten Hag aan The Athletic. De 24-jarige linksback uit Rotterdam speelde dit seizoen nog geen minuut namens the Red Devils en daar lijkt geen verandering in te komen. Zodoende kan Malacia door zijn zware knieblessure ook een streep zetten door het EK van 2024 in Duitsland met het Nederlands elftal.

Ten Hag houdt geen rekening met een terugkeer van Malacia in het seizoen 2023/24. “Ik denk dat het dit seizoen lastig voor hem gaat worden om nog speelklaar te zijn. Hij zal vechten om terug te keren en staat weer op het veld, maar nog niet in de teamtraining en zijn revalidatietraject heeft wat tegenslagen gekend. Hij gaat heel langzaam vooruit, maar het einde van het seizoen nadert al.”

Malacia zou eigenlijk al in januari terugkeren bij Manchester United, maar door de woorden van Ten Hag lijkt het erop dat hij dit seizoen geen enkele minuut gaat maken als Red Devil. Een bittere pil voor de negenvoudig international van Oranje, die tijdens het WK van 2022 nog deel uitmaakte van de selectie van Oranje.

Ten Hag heeft spijt van de keuze om Sergio Reguilón terug te sturen naar Tottenham Hotspur. Luke Shaw, concurrent van Malacia op de linksbackpositie, ligt eveneens nog weken uit de roulatie. Reguilón speelt inmiddels als huurling voor Brentford, terwijl Diogo Dalot, Sofyan Amrabat en Victor Lindelöf elkaar afwisselen als gelegenheidlinksback op Old Trafford.

“De medische staf verzekerde mij dat Shaw en Malacia in januari allebei fit zouden zijn”, aldus Ten Hag. “Dan hadden we drie linksbacks gehad en had ik altijd één vleugelverdediger moeten teleurstellen.” Een snelle terugkeer van Shaw zit er niet in. “Ik verwacht hem net als Malacia niet meer terug. Hooguit in de laatste wedstrijden van het seizoen.” Manchester United speelt dit seizoen minstens nog twaalf wedstrijden in de Premier League en FA Cup.

Malacia werd door Manchester United in de zomer van 2022 voor 15 miljoen euro overgenomen van Feyenoord. Bij de huidige nummer zes van de Premier League ondertekende hij een contract tot medio 2026, waarin de club een optie heeft opgenomen om zijn verbintenis met een seizoen te verlengen.

Volgens Transfermarkt is Malacia nog altijd 18 miljoen euro waard. In zijn debuutseizoen kon de Rotterdammer rekenen op veel speelminuten onder Ten Hag. De teller staat vooralsnog op 2.684 minuten namens Manchester United, verdeeld over 39 optredens. Daarin wist Malacia nog niet te scoren en geen assists af te leveren.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Voetbalzone (Feyenoord/Ajax/PSV/Transfer) nieuws? Volg dan nu ons WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Aaah, dat is wel echt heel sneu en doodzonde met een EK in het vooruitzicht. We kunnen zulke jongens goed gebruiken!

9 maart 2024 om 11:32

We hebben op die positie genoeg alternatieven. Heeft bijna een jaar niet gespeeld. Hartman, maatsen, Ake, blind kunnen daar. Malacia krijgt op deze manier gewoon een soor donny vd Beek carriere bij man utd.

9 maart 2024 om 13:07

Malacia zou nooit een soort donny worden. Die had zonder zijn blessure gewoon bijna alles gespeeld dit jaar, vorig jaar kwam die ook voldoende in actie. Donny heeft dat nooit gehad bij man utd.

10 maart 2024 om 16:15

Dit jaar zou hij in actie zijn gekomen bij blessures van anderen. Het is gewoon een backup. Ook vorig seizoen toen shaw een aantal keer geblesseerd was. Dus nooit een Donny worden? hij is aardig op weg.

9 maart 2024 om 11:52

Hoezo? Heeft geen minuut gemaakt dit seizoen. Sneu voor Malacia inderdaad maar deze jongen had toch niks toegevoegd met zo weinig minuten? Daarnaast is z’n laatste basisplaats in Oranje bijna 2 jaar geleden dus betwijfel of hij überhaupt wel was meegegaan..

9 maart 2024 om 12:53

Ik neem aan dat hij het sneu en zonde vindt voor Malacia. Als hij niet geblesseerd was geraakt dan had ie vrijwel alles bij United kunnen spelen. En als hij zich dan goed had ontwikkelt, dan had hij wellicht ook mee naar het EK gekund en zou zijn carrière er heel anders uitzien

Terug naar zuid om Hartman tijdelijk te vervangen, minuten en vertrouwen opdoen. Jammer voor hem dat hij het zo moet ervaren. Had wel verwacht dat hij veel minuten zou maken, maar helaas.

9 maart 2024 om 11:30

Wat een onzin.

Malacia speelde gewoon veel voor z’n blessure, dus zie niet in waarom ie naar Feyenoord zou moeten gaan.

Mocht je hem verhuren, dan in de PL.

9 maart 2024 om 11:40

Op het einde kreeg Dalot regelmatig de voorkeur op de linksachter ten opzichte van Malacia. Leuke speler, maar het niveau Man U is te hoog voor hem denk ik persoonlijk.

9 maart 2024 om 12:21

Denk ik ook Lierse, maar je gaat toch niet nu al terug naar Feyenoord als je zo'n 25 wedstrijden per jaar bij United speelt? Dan kun je prima ergens in de subtop Bundesliga oid een club vinden.

9 maart 2024 om 12:34

Hangt er van af wat je wil. Als jongen van de club voor een titel in eigen land spelen gecombineerd met Europees voetbal of in Duitsland een van de vele passanten worden bij een club die zomaar eens 11e kan worden.

9 maart 2024 om 12:46

Malacia gaat zijn Man United salaris niet zomaar opgeven. Niemand gaat zijn 75k pond per week salaris betalen in de eredivisie. Omgerekend zo’n 4,5 miljoen euro bruto. Van den Beek raakten ze ook maar niet kwijt.

9 maart 2024 om 12:55

Hebben ze die zo een salaris gegeven? Want dan zou ik ook blijven als ik hem was.

In Engeland gaat er ook gekscherend een meme rond waarbij men denkt dat hij van de aardbodem verdwenen is. Je ziet hem nergens meer, weinig updates en heeft al 9 maanden op social media niets gepost wat voor deze generatie toch uniek is. Snel herstellen en wellicht laten verhuren naar Nederland.

9 maart 2024 om 13:32

Eigenlijk vind ik dat nu juist wel verfrissend, een profvoetballer die niet elke drie tellen allerlei meuk op SM slingert.

Toch wel een grove fout om Reguilon terug te sturen omdat je hoopte op Malacia en Shaw. Terwijl er éã©n al het hele seizoen niet eens mee kan doen met de groepstraining, laat staan wedstrijden. En de ander is bekend om zijn blessuregevoeligheid. Ook is het wel vreemd wat er nou precies aan de hand is met Malacia. Is het dus zo erg met zijn knie terwijl er nooit echt is gecommuniceerd wat er nou aan de hand is met zijn knie.

9 maart 2024 om 12:03

Zelfs met Reguilon in de selectie werd Lindelof regelmatig boven hem gekozen. Aanvallend leuk, maar verdedigend is Reguilon echt heeeeeeel zwak. Ze hadden die Fernández niet moeten laten gaan naar Benfica.

United/ten Hag geven nooit zoveel info over de blessures van de spelers.

Vind het wel vreemd dat een Timber met een redelijk zware knie blessure eerder terig is dan een Malacia en zelfs Mount. Dan ben je idd benieuwd wat voor blessures ze dan hebben.

9 maart 2024 om 15:53

Omdat Reguilon ook geblesseerd een tijdje was. Anders zou Lindelöf nooit spelen als linksback…

Wat voor blessure is het eigenlijk? Duurt wel erg lang in ieder geval, zonde....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren