Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verweij deelt Mislintat compliment uit: ‘Dat is 40.000 euro per minuut’

Laatste update:

Mohamed Daramy staat voor een transfer naar Stade de Reims. De Franse club heeft met Ajax een akkoord bereikt over een transfersom van 15 miljoen euro exclusief bonussen, zo bevestigt De Telegraaf. Daramy kwam in twee jaar tijd tot slechts 16 officiële duels in Ajax 1, maar levert de Eredivisionist dus alsnog een fraaie transfersom op.

Ajax nam Daramy in de zomer van 2021 voor 12 miljoen euro over van Kopenhagen. Het afgelopen seizoen werd de 21-jarige buitenspeler verhuurd aan de Deense club, waardoor hij in totaal maar 368 minuten in de hoofdmacht van Ajax speelde. Daardoor levert hij de Amsterdammers uiteindelijk nog 40.000 euro per speelminuut op.

Door bonussen kan het bedrag dat Ajax voor Daramy ontvangt zelfs oplopen tot 17 miljoen euro. "Knap staaltje van Mislintat", schrijft Ajax-watcher Mike Verweij op Twitter. “Ook bij de transfer van Daramy is sprake van het fenomeen ‘Ajax-bonus’, die spelers van Ajax om de een of andere reden duurder maakt dan die van PSV of Feyenoord.”

Volgens Verweij kleeft er ook een nadeel aan het door hem genoemde ‘fenomeen’. “Ook bij het kopen van spelers loopt Mislintat tegen de Ajax-bonus aan, omdat verkopende clubs weten dat hij geld in kas heeft en naar aankopen snakt.” Daramy is momenteel in Frankrijk om zijn overgang naar Reims af te ronden. De vleugelaanvaller leek eerder nog dicht bij een overstap naar Burnley, echter wist Reims de transfer vervolgens te kapen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben van mijn stoel gevallen....

Mike Verweij die een compliment uitdeelt aan Mislintat..... De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Ik dacht dat Mislintat liep te profiteren van het werk van Overmars?

11 augustus 2023 om 11:13

1 compliment om weer 37 negatieve comments te kunnen delen

11 augustus 2023 om 11:32

En al die tere zieltjes maar janken dat de Telegraaf tegen hun clubje is.

Zie je nou? Is helemaal niet waar....ze maken gewoon een compliment

11 augustus 2023 om 12:33

Als Valentijn Driessen nu Verweij zou moeten becommentariëren zou hij zeggen: dit is een slap compliment en een goedmakertje, hij zegt dit onder druk van alle fans. En vanwege de inflatie is het geld toch minder waard geworden. Dus eigenlijk maakt Ajax hier verlies. Mislinat heeft gewoon slecht onderhandeld!

11 augustus 2023 om 11:35

Huh, ik ben ook verbaasd. Eerst is die man bijna een dag stil en dan komt er een compliment!? Wat is er gebeurd, ik maak mij zorgen om Verweij
Ik kan maar één reden bedenken; hij heeft een leuke date gehad en leeft ff op een roze wolk.

11 augustus 2023 om 12:21

Hij heeft waarschijnlijk Chatgpt gevraagd hoe hij zin integriteit kan herstellen en toen werd dit antwoord gegenereerd.
Hij heeft toen heel lang voor de spiegel staan oefenen om er zeker van te zijn dat ie het zn strot uit krijgt. Hij heeft hierna volgens mij niet zo best geslapen.

11 augustus 2023 om 12:29

Of hij stapt eens uit zijn comfortzone. Heb altijd wel waardering voor mensen die dat durven!

11 augustus 2023 om 12:41

Of zal het een deepfake video zijn?

11 augustus 2023 om 13:01

Dat is wel het meest voor de handliggend eigenlijk.

11 augustus 2023 om 12:21

@paulr_1982,

Het wonderbaarlijke is eigenlijk dat de post niet ergens nog afsluit met een onderliggende sneer, het gehele stuk is gewoon een positief stuk. Wow!

11 augustus 2023 om 12:32

Het zal toch niet zo zijn dat hij te horen heeft gekregen dat hij ernstig ziek is?

Laten we hopen van niet natuurlijk maar dit is toch wel even wennen hoor. Ik ben namelijk groot fan van pessimistische Verweij.

Om gelijk toch even met een kritische noot te volgen, wat is er toch de laatste tijd met de populaire term ‘transfer kapen’? Daar erger ik me nou aan.

11 augustus 2023 om 14:13

En dan rekent Verweij nog een “0” te weinig. 15mln / 368 min. is imo ruim €40k p/min.

Zo! Een compliment van Verweij aangaande ajax? Moet niet gekker worden....... straks gaat driessen ook nog positieve opmerkingen maken....

11 augustus 2023 om 12:13

Niet overdrijven he 😉

Allemaal leuk en aardig, maar dat geld op de bank gaat je geen kampioen maken. Tijd voor versterkingen, want op dit moment is het pure middelmaat wat er aankomend weekend aan de aftrap verschijnt..

11 augustus 2023 om 11:31

Daramy gaat je ook geen kampioen maken, dus dit is gewoon heel goed gedaan

11 augustus 2023 om 11:37

Forbs is al gehaald. Daarnaast had je al Bergwijn en Godts.

11 augustus 2023 om 11:43

Zwaar overdreven, ervan uitgaande dat Sutalo komt is het centraal prima bezet met Sutalo, Hato, Medic en eventueel Kaplan. Middenveld en aanval (ervan uitgaande dat Kudus blijft) zijn gewoon prima bezet al zou een creatieve 10 best prima zijn. Alleen de backs ben ik niet zo blij mee echter kan je daar niet voor gaan kopen zonder dat er eerst mensen weg gaan.

11 augustus 2023 om 12:13

Heeft Sutalo al getekend dan ? Je leest allerlei namen maar er is nog niet getekend en zaterdag begint da competitie eer dat je een ingespeeld team hebt ben je een maand verder als er al nog wat bijkomt , waar ik mijn twijfels over hebt want volgens mij wordt de broekriem aangehaald .

11 augustus 2023 om 12:37

Nog niet. Hij speelt nog 1 potje voor Zagreb. Wel tricky trouwens. Zal je net zien dat hij geblesseerd raakt ofzo

11 augustus 2023 om 13:29

Hij speelt de volgende voorronde CL nog toch? Samen met Ivanusec...hopen dat ze daarna beiden blessure vrij het vliegtuig naar NL pakken.

11 augustus 2023 om 13:37

Ik zeg toch ook 'ervan uitgaande dat Sutalo komt'? En als je de kranten mag geloven is die kans vrij groot.

11 augustus 2023 om 12:33

Zijn ze toch mee bezig? Daramy wegdoen voor dit bedrag is simpelweg goed onderhandeld

11 augustus 2023 om 19:40

Weet jij hoeveel er precies op de bank staat dan? En wat precies alle sponsor bedrsgen en dergelijke zijn? Je mist sowieso al 40mil aan cl inkomsten dat moest sowieso eerst terug verdient worden. Nu kunnen ze gaan bouwen door verkopen en gesneden in de salaris uitgaven

Ahh fijn, weer een Mislintat artikel. maar de ehcte vraag hier is; hoeveel verdiend hij per dag voor Ajax? en hoe is dit te vergelijken met Marc-Netto?

11 augustus 2023 om 11:34

Dat kan je pas over het hele seizoen bekijken. Al die verkopen zijn leuk, maar als er vervolgens geen Europees waardige selectie staat waardoor je met andere inkomsten buiten de boot valt dan streept dat weer tegen elkaar af. Eerst nog afwachten wat hij qua inkomende transfers gaat brengen verder, want die zijn nog zeker nodig in mijn optiek.

11 augustus 2023 om 12:17

Al met al kan je toch wel al een aardig beeld krijgen? De spelers waarvan verwacht werd dat ze zouden vertrekken (timber, Alvarez, Kudus) zijn voor goede bedragen verkocht of staan op het punt verkocht te worden (in het geval van Kudus, alhoewel die transfer onzeker is). Dan heeft hij ook nog bijzonder goed geld ontvangen voor Bassey en dus nu Daramy. Zeker die laatste is wat mij betreft echt gevonden geld. Het vertrek van Tadic vind ik eerlijk gezegd ook geen gigantische misser. Die kostte de club ruim 5 miljoen per jaar salaris en is natuurlijk behoorlijk op z'n retour (alhoewel nog steeds toegevoegde waarde).

De aankopen die tot nu toe zijn gedaan zijn over het algemeen logisch (alhoewel ik die keeper niet zo goed begreep). Het is achterin nog wat mager, maar als Kudus blijft is het middenveld en de aanval goed bezet.

Tot nu toe is 32.5m geïnvesteerd terwijl de verkopen al zijn opgelopen tot ruim 100m en de selectie lijkt niet veel zwakker te zijn geworden. Daarbij zal de salarishuishouding beter op orde zijn. Dus met enige voorzichtigheid is mijn tussenconclusie dat het de goede kant op gaat met deze TD. Ik vraag me alleen af of dit voldoende is om (met name) Feyenoord te verslaan dit jaar.

11 augustus 2023 om 12:52

Hoe kan je een aardig beeld krijgen als je voornamelijk veel verkopen hebt gedaan? De aankopen zijn inderdaad logisch, maar in mijn optiek nog niet genoeg voor een Europees waardige selecte.dit gaat vast in de komende 20 dagen nog gebeuren. Met Sutolo, mits deze definitief wordt, gaat het al wat meer de goeie kant op in de verdediging. Ik heb voorderest ook geen kritiek of iets dergelijks. Ik zeg alleen dat je de vergelijking met Marc overmars pas kan trekken na het seizoen. Dan weet je namelijk of het werk goed is gedaan en hoeveel hij gemiddeld per dag verdiend heeft in het totaal plaatje.

11 augustus 2023 om 13:28

Ik ben tot nu toe alleen echt onder de indruk van zijn verkopen. De aankopen zijn zeker niet allemaal logisch en in sommige gevallen behoorlijk duur.

Misinlat heeft wat dat betreft nog genoeg te doen de komende weken.

"ik vraag me alleen af of dit voldoende is om (met name) Feyenoord te verslaan dit jaar."

Ik zou PSV niet al te makkelijk uitvlakken. Die zijn er wat mij betreft echt op vooruit gegaan tov vorig seizoen. (Met name 2e seizoenshelft.) Oom al kun je nu nog geen waarde oordeel vellen, ben ik tot nu toe meer onder de indruk van PSV dan Feyenoord.

Wow, dat is pas nieuws. Een compliment van de Telegraaf voor Mislintat.

"knap staaltje van Mislintat"

Laten we hopen dat de Telegraaf zich over het gedoe met Jansen en Heitinga heen zet en de relatie wat normaliseert.

11 augustus 2023 om 11:29

Daar is nu Sneijder wel bij gekomen, als je zag hoe ontsteld Valentijn was dat Wesley niet met onmiddellijke ingang in een troon naar binnen werd gehesen.

Ajax heeft een goede naam opgebouwd en kan daardoor lekker cashen bij dit soort spelers. Feyenoord en PSV hebben een minder grote naam. Zo moeilijk is dat allemaal niet.

Ajax moet alleen oppassen dat er niet te veel van dit soort spelers mislukken en dat ze in de CL blijven meedoen. Als dat een paar jaar niet gebeurt, ga je weer minder ontvangen voor je spelers.

Het is nu nog een groot mysterie of de ogen van Mislintat echt van diamant zijn. Komend seizoen wordt heel veel bepalend voor Ajax. Voornamelijk achterin moet het nog wel beter. 2 goede cv's in de basis en verder slechte back-up en matige backs. Ook Rulli is niet een echte zekerheid.

11 augustus 2023 om 11:30

Feye_88, wil beginnen met zeggen dat ik je comments heel vaak goed kan waarderen, superneutraal over de toch grote concurrent. Daar kunnen velen wat van leren.

Ik begrijp wat je zegt over het mislukken in het buitenland, maar we hebben het nu over een speler die eigenlijk bij Ajax niet eens een kans heeft gekregen dan wel mislukt is bij Ajax. Daarom denk ik dat stel dat Daramy in Reims niet lukt, dat het niet veel afbreuk doet aan de naam en imago van Ajax die de meeste spelers voor de Europese competities voortbrengt zo'n beetje. Komt nog bij dat er juist de spelers zijn die het bij Ajax niet haalden, het nu erg goed doen in Europa: Schuurs, Botman, Lang zijn vrij recente voorbeelden.

De spelers die wel gelukt zijn bij Ajax en een toptransfer maakten, slaan ook Europa volgens mij positief uit: De Ligt, De Jong, Martinez, Neres, Onana als meest recente voorbeelden. Daar tegenover staan Van de Beek en Ziyech als niet gelukt. Antony maakt misschien vooralsnog zijn bedrag niet waar, maar speelt gewoon wel in zijn debuutseizoen 40 potjes voor United.

11 augustus 2023 om 11:35

Of Daramy slaagt of niet gaat idd niet veel veranderen aan de status die Ajax internationaal heeft opgebouwd.
Overigens denk ik dat jongens als Botman en Lang enzo. niets toevoegen aan die status omdat die bij Ajax nooit echt geslaagd zijn in het 1e voor ze naar het buitenland gingen en het daar wel goed deden.

De goede naam die Ajax heeft opgebouwd en daardoor dit soort bedragen kunnen krijgen voor hele middelmatige spelers, hebben ze over verschillende decennia opgebouwd. Dat zal niet zomaar even veranderen zolang er naast dit soort mislukkingen nog steeds spelers blijven door komen die wel slagen in het buitenland.

PSV en Feyenoord hebben wat dat betreft nog een enorm lange weg te gaan.

11 augustus 2023 om 11:47

Helemaal met je eens Bizzlad. Enige wat ik over de niet-gelukte spelers bij Ajax kan zeggen is dat het soms ook het type voetbal gewoon niet bij die spelers past. En dan vooral de verdedigers: een Botman en Schuurs doen het logischerwijs goed bij clubs die niet zoveel ruimte in de rug hebben en die clubs zijn er vaak meer dan de clubs die spelen als Ajax wil spelen.

Een Lang en vooral Daramy hebben pech dat de concurrentie gewoon te groot is of was. Lang zou nu bij Ajax echt wel meedoen om de basis.

Dat Feyenoord en PSV nog een weggetje gaan hebben, ben ik het eens alleen kunnen ze ook mooi meeliften op de bedragen van Ajax. Ajax is dit jaar achter die clubs geëindigd, dus vind ik dat ze ook gewoon lekker hoog in de boom moeten zitten. De verkoopbedragen van Kokcu en Gakpo vond ik dan ook bijzonder tegenvallen, al waren die wel broodnodig. Juist nu zou je zeggen dat zowel Feyenoord als PSV weer een stap gaan maken. Je ziet dat bij Geertruida, dat bedrag ging de goede kant op.

11 augustus 2023 om 13:23

Haha echt....hou op met me.
Ik ben nog steeds enigzins gefrustreerd over de Kokcu deal. Veel te lief en zacht aardig. Alles onder de 40mln hadden ze lachend van tafel af moeten vegen.

Maar goed....done deal. Gelukkig hebben ze idd bij Luts de poot wel stijf gehouden.

11 augustus 2023 om 11:41

Het lijkt erop dat er eerst flink puin moet worden geruimd. Wat dat betreft is Mislintat goed bezig. Op alle flops eigenlijk geen verlies en dat is met genoemde bedragen voor Bassey en Daramy erg knap.
Tegelijkertijd moet er ook gebouwd worden, nog zo'n jaar en het zal niet weer lukken om zulke bedragen te krijgen. Achterin lijken Sutalo en Ito te komen. Jongens met toekomst en al de nodige ervaring. Dan zal Hato linksback komen te staan en blijft vooral de rechtsback een zorgenkindje. Rulli is een beetje een zesje. Voor nu geen prioriteit, maar kun je er een mooi bedrag voor krijgen (en een waardige vervanger) kun je het doen, maar heb nog wel vertrouwen in hem.

Dat we dit nog mee mogen maken, Mike Verweij deelt een compliment uit aan Milsintat.

Mike Verweij merkt dat hij totaal niet serieus genomen word en irrelevant wordt met zijn opmerkingen en gooit de tact nu om betreft Mislintat. Beetje laat en voorlopig totaal niet serieus te nemen.

11 augustus 2023 om 12:13

Laten we ons geen illusies maken over de mate waarin onze comments hier bij VZ bijdragen in het besef van Verweij over zijn eigen (ir)relevantie.

Dat gezegd hebbende, laten we vooral kritisch blijven op de hoeveelheid aandacht die Verweij en Driessen hier krijgen terwijl zij toch hoofdzakelijk ongefundeerde nonsens uitkramen. Daar doet één positieve tweet niets aan af, te meer omdat zijn stelling boekhoudkundig (zie hieronder Helmond_sport) niet klopt.

11 augustus 2023 om 15:02

Nou het is toch ook een reflectie van de samenleving, deels. Ook dit forum, dus hij krijgt het heus wel mee dat mensen klaar zijn met het gebabbel van Verweij en niet zitten te wachten op zijn meninkjes die niets voorstellen. Verder ben ik het eens met je over die aandacht, wat mij betreft zou dat zeker minder mogen voor die irrelevante dinosaurussen Driessen en Verweij.

Waarom denkt iedereen dat die inkomende transferbedragen een netto zak met geld zijn? Zeker van een journalist mag je beter verwachten toch? Van die 15 miljoen snoept eerst de belastingdienst er nog wat vanaf, dan nog wat opleidingsteams, de makelaar pakt zijn deel en tot slot zal Daramy ook nog wat uit de buidel pakken. En dan is zijn salaris en overige onkosten gemakshalve ook nog buiten beschouwing gelaten. Vervolgens komt Verweij met een berekening tot op de cent nauwkeuring wat Ajax per minuut aan hem verdiend heeft. Wat een onzinbericht.

11 augustus 2023 om 12:41

Ja man helemaal gelijk. Ik denk dat Ajax zelfs geld heeft moeten toeleggen. Gaaaap

Laat hem eerst maar eens een paar goede aankopen doen waar je beter van wordt. Het is allemaal nog matig wat er ingekocht is. Geld op de bank hebt je niks. Je kapitaal moet op het veld staan.

11 augustus 2023 om 11:34

Ga jij eerst maar eens afwachten hoe die aankopen daadwerkelijk spelen voor je je oordeel velt. Jij weet namelijk nog helemaal niet of er matig is ingekocht.

Mike die een compliment aan Mislintat uit deelt? Bel de Telegraaf! Oh wacht….

Heel bizar om te lezen dat iemand die nog geen 2 weken geleden uitgekotst en afgeserveerd werd door de supporters nu opeens een soort heldenstatus heeft gekregen en volgens sommigen al een standbeeld verdiend.
Die uitgaande hoge transfers had iedereen die recht kan plassen nog wel voor elkaar gekregen, her gaat erom hoe straks de aankopen presteren en hoe de nieuwe aanvoerder Ajax weet neer te zetten tijdens interviews.

11 augustus 2023 om 11:36

Uitgekotst door de supporters? Wat een leugen.

12 augustus 2023 om 17:01

heb je speciaal hiervoor je avatar gewisseld?
Lees de berichten er maar op terug, bijna iedereen schreef hem al na enkele dagen, weken af omdat hij niet paste in het verhaaltje Ajax.

12 augustus 2023 om 17:03

Nee ik heb toen er geboden werd op Daramy gezegd dat als het boven de 15 miljoen zou worden ik Zlatan zou inruilen voor Mislintat.

Vind dit altijd een beetje onzin. Als meerdere clubs interesse hebben en Burnley biedt gelijk 15m, want dat was het openingsbod. Een andere club biedt hoger omdat ze hem ook willen hebben. Dan hoeft Mislintat in principe niet veel te doen. Hij is ook voor 13 incl bonussen binnengekomen dus zo speciaal vind ik het niet..

Hij zit er factor 10 naast.
€ 15.000.000 / 368 minuten = € 40.760,87.

11 augustus 2023 om 12:14

Hahaha, het moest ook wel mis gaan. Is hij eindelijk positief, klopt het cijfermatig niet (laat staan boekhoudkundig, zie hierboven Helmond_sport).

Komisch.

Deze rekensom zegt toch helemaal niets.. Het is gewoon een mooi bedrag voor iemand die weinig heeft gespeeld. Wat heeft het voor zin om dat terug te rekenen naar gespeelde minuten?

11 augustus 2023 om 12:32

En buiten dat het to-taal nergens op slaat om dit zo uit te rekenen klopt het nog niet ook, het zou dan namelijk 40.760 euro per minuut zijn, geen 4.076. Ongelooflijk wat een tranentrekkend niveau die Verweij keer op keer laat zien, zit ie dit popie-jopie op de cent uit te rekenen om wat sensationeels te melden, doet ie zelfs dat simpele deelsommetje verkeerd. Man x3.

Daramy ontvangt toch ook gewoon salaris? Of vergeet Mike dit?

Ik denk dat het tijd wordt dat we een fruitmandje moet sturen naar meneer Verweij. Wat hij precies heeft is onduidelijk, maar dat het niet goed met hem gaat is zeker.

Deed vast pijn Mike, sterkte.

Rekenen is ook niet je sterkste punt vermoed ik

Daramy heeft gewoon een goed seizoen gespeeld bij Kopenhagen. De prijs is goed, maar dat krijgt Ajax vaker voor spelers die nog weinig gepresteerd hebben, Botman, Schuurs etc. Dat is de status die Ajax heeft opgebouwd de afgelopen jaren. Als we straks 4 weken onderweg zijn in de competitie wil ik nog wel zien hoe de reacties dan zijn over zgn “onze” Sven. We zullen zien..

Tot nu toe zeer goede aankopen en verkopen. Branco, Forbs, Tahirovic, Sutalo and more to follow. De kritiek verstomt en het team moet het waarmaken

Ziyech was als 10 jarige te licht bevonden door Ajax ,ze hadden klaassen al lopen. En nog wat afgevloeide namen.
In de A jeugd is hz aangeboden bij Ajax maar volgens Danny Blind geen Ajax matriaal(alleen opleidingskosten betalen).na zijn doorbraak bij Heerenveen wou Ajax hem niet hebben voor 3.5 miljoen ze zagen maher mislukken bij psv en drachten die fout gaan wij niet maken(zelfde type),ze haalden liever gudelje duarte en sinkgraven. Van fctwente wouden ze hem volgens Mark Overmars nog steeds niet.ze verliezen een week later van rotstock en hij werd gekocht voor 11 miljoen. En de rest is geschiedenis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren