Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verschillen in verkiezing klein, Van Gaal stemt op trio van Bayern

Laatste update:
/

Cristiano Ronaldo werd maandag met 27,99 procent van de stemmen verkozen tot de beste speler over het kalenderjaar 2013. De aanvaller van Real Madrid bleef in de verkiezing om de FIFA Ballon d’or Lionel Messi (24,72) en Franck Ribéry (23,36) voor. De stemmen lagen dit jaar dus aardig bij elkaar.

Niet alle stemgerechtigden hadden echter voor een top drie met CR7, La Pulga en Scarface gekozen. Louis van Gaal, bondscoach van het Nederlands elftal, zette de aanvaller van Bayern München op één. Hij noteerde Thomas Müller op plaats twee en koos voor Arjen Robben als de derde beste speler ter wereld. Oranje-aanvoerder Robin van Persie koos voor achtereenvolgens Robben, Zlatan Ibrahimovic en Ronaldo. Ibracadabra bleef overigens niet met lege handen: hij won de Ferenc Puskás Award. De spits van Paris Saint-Germain eindigde met 5,29 procent van de stemmen als vierde in de verkiezing om de Ballon d’Or.

/

Vincent Kompany, verdediger van België en Manchester City, week ook af van het uiteindelijke podium. Hij zette Ribéry op één, Yaya Touré op twee en landgenoot Eden Hazard op drie. Marc Wilmots, de bondscoach van De Rode Duivels stelde een lijstje samen met Ibrahimovic, Robert Lewandowski en Hazard. Ook bij Hugo Lloris, de aanvoerder van Frankrijk, eindigde Ribéry als winnaar. De keeper van Tottenham Hotspur koos verder voor collega Manuel Neuer en Gareth Bale. Opvallend was dat Ronaldo en Messi niet op elkaar of op Ribéry stemden. De winnaar benoemde Radamel Falcao tot winnaar en had ook plekjes over voor Bale en Mesut Özil.

Messi koos voor ploeggenoten Andrés Iniesta, Xavi en Neymar. De Braziliaan eindigde met 3,17 procent van de stemmen op de vijfde plaats in de verkiezing. Paulo Bento, de bondscoach van Portugal, koos voor Ronaldo, Falcao en Robben en Iker Casillas zette de Bedummer van Bayern ook op drie; hij koos verder voor Ronaldo als winnaar en Ribéry als runner-up. Vicente del Bosque, de keuzeheer van regerend Europees- en wereldkampioen Spanje, wilde geen partij kiezen tussen Messi en Ronaldo en stemde op Xavi, Iniesta en Ribéry.

Bekijk hier de uitgebrachte stemmen voor de FIFA Ballon d’Or

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bewijs dat CR7 met een extra verlengde stemronde gewonnen heeft.
Nog nooit is de stemronde verlengd. Echter dit jaar waren ze bij de Fifa bang voor een afgang en manipuleren ze de stemming.

Niet dat CR7 mag winnen ofzo. Echter is het aanpassen van een deadline uiterst dubieus.

13 januari 2014 om 20:54

Hoezo miss had Ronaldo eerst meer stemmen? of kan je er gewoon niet tegen dat ronaldo gewonnen heeft?

13 januari 2014 om 21:00

Dan hadden ze het toch lekker zo kunnen laten. Alleen Messi kon ik stemmen achteruitgaan aangezien hij geblesseerd was en geen WK kwalificatie wedstrijden speelde.

13 januari 2014 om 21:03

Nee, Messi had eerst meer stemmen. Nadat de stemboxen open waren gegaan is Ronaldo hem uiteindelijk voorbij gegaan.

13 januari 2014 om 21:07

De Fifa is pro-Ronaldo en anti-Messi. Nu weten we wel hoe die zielige fanboys in elkaar zitten. Wees gewoon een vent als de Messi fans die het wel konden toegeven. Ronaldo was dit jaar gewoon superieur aan iedereen, zelfs aan Messi. Zijn blessures deden daar niets aan af, want zelfs toen had Ronaldo de betere statistieken en was hij vaker bepalend.

Daarnaast komt nog eens dat zelfs voor Ronaldo de verlengde stemronde nadelig had kunnen uitpakken. Ook Ribery ging na de kwalificatie namelijk met zijn land naar het WK, dus ook hij had zomaar aan stemmen kunnen winnen in plaats van Ronaldo.

Nogmaals: wees een echte vent en erken het gewoon. Het begint namelijk nogal zielig te worden. Messi wint hem hooguit nog 1x en daarna is het gewoon afgelopen. Dan gaat de nieuwe generatie opstaan.

13 januari 2014 om 21:21

Eindelijk! dan toch nog iemand die niet goedkoop maar wat komt haten en na praten.

0n ; Die verlenging heeft geen pepernoot uitgemaakt. Ook zonder verdiende Ronaldo gewoon die bal. En al dat gedoe over Messi zijn blessure. Phfff da word hier met de dag zieliger en zieliger!

Mensen moeten eens beginnen in te zien dat ook Messi wel eens zijn mindere jaren zal hebben. Iedereen verwacht dat Messi nog 10 jaar die gouden bal zal pakken. Ik hoop echt dat zowel Messi als Ronaldo die bal volgende uitreiking niet zullen winnen.

14 januari 2014 om 12:08

Anti-messi ? Volgens mij zijn ze pro-messi en anti-ronaldo kijk wat blatter zei over ronaldo en kijk wat platini zei dat Ribery moest winnen

13 januari 2014 om 20:57

Het vermoeden van manipuleren word natuurlijk alleen maar versterkt door het feit dat ze de deadline voor de stemronde met een week verlengden zodat de beslissende wedstrijd in de play-offs voor het WK ook nog werden meegenomen.

Toch raar dat Ronaldo op Falcao, Bale en Özil heeft gestemd, als een willekeurige persoon met zo een lijst aankom verklaard iedereen hem voor gek.

13 januari 2014 om 21:02

Messi's lijstje is ook niet geheel objectief te noemen. ..

13 januari 2014 om 21:06

Zelfde geldt toch voor Messi dat ie op Neymar, Xavi en Iniesta stemde. Hoelang speelt Neymar in Europa? half jaartje ofso, Xavi lang niet alles gespeeld ivm blessures en ouderdom en ja Iniesta is gewoon geniaal. Keuze van Ronaldo persoonlijk valt deels te verklaren. Falcao heeft een ongelooflijk jaar gehad bij Atletico en Bale werd beste speler van de PL. En Ozil tsjah wat een voetballer is dat, de voetballer die Ronaldo het best begreep en hem dus ook heel erg geholpen heeft met het maken van de doelpunten.
Als je sommige landen hun stemmen ziet is dat echt om te lachen btw

14 januari 2014 om 03:11

Twinranger, Neymar een half jaar in Europa? Nou en? Het gaat niet alleen over Europa.

13 januari 2014 om 20:59

Het is eerder een afgang dat vele stemmen op ploeggenoten en/of landgenoten en/of vrienden en niet gewoon bekijken wie ze echt de beste vinden. Vriendjespolitiek.

13 januari 2014 om 21:01

Het valt me echt op dat ieder jaar ze stemmen op hun vrienden of landgenoten in plaats van op de speler die hem individueel meer verdient. Het begint op een gunprijs te lijken. Ook lachwekkend om te zien dat sommige aanvoerders van bepaalde landen Neymar boven Ronaldo of Messi zetten.

13 januari 2014 om 21:08

Ja maar er zijn verschrikkelijk veel landen die niet op een vriend of teamgenoot kunnen stemmen, en een stem uit Bahrein telt even zwaar.

13 januari 2014 om 21:13

Neymar heeft tenminste nog prijs gewonnen en dat kan je van iedereen zeggen.

13 januari 2014 om 21:04

Extra stemronde is verklaard: er waren niet genoeg stemmen, veel stemmen waren te laat én er waren nog mooie wedstrijden (wk-kwalificatie o.a) om de stem te veranderen (of voor sommigen om nog te maken).

13 januari 2014 om 21:23

@sab80

Stfu met die excuusjes. Messi-lover.
Zielige gezeik.

13 januari 2014 om 21:56

Dat de Fifa niet deugt, oke! Maar waarom moet er dan altijd worden afgegeven op deze organisatie? Als Messi zou winnen, wat dan nog? Wat kan de Fifa er aan doen dat captains en coaches op de Argentijn zouden stemmen.

Overigens ben ik sowieso van mening dat deze verkiezing gewoon lachwekkend is. Het is een en al vriendjespolitiek. Ploeggenoten en landgenoten stemmen op elkaar, waardoor er gewoon niet objectief gekeken wordt naar de prestaties van de voetballers op de hele wereld. Een Cristiano Ronaldo heeft Messi nooit in zijn top 3 opgenomen en dat geldt andersom ook zo. Als je een echte sportliefhebber bent dan zet je gewoon elkaar op 1 en doe je daar voor de rest niet moeilijk over. Maar blijkbaar hebben de heren het beiden te hoog in de bol zitten.

13 januari 2014 om 22:17

Waar is die zielige Thisisit ahahahaha. Werelds beste voetballer is gekozenn. En messi is tweede.

Ronaldo gewoon terecht gewonnen dus bespaar ons meer gezeik, alvast bedankt...

13 januari 2014 om 21:07

Vertel me dan maar waarom de stemronde is verlengt. Corrupte fifa.

13 januari 2014 om 21:17

Blatter wilde zijn blundertje rechttrekken, maar eigenlijk zou Ronaldo Blatter moeten bedanken, juist door hem kreeg hij extra stemmen en ging men massaal pro Ronaldo vanwege Blatter zijn uitspraken.

13 januari 2014 om 21:24

@icoon97

Bel ff naar de FIFA zou ik zeggen.
Zeurpiet.
Allemaal huilen ze omdat Messi niet gewonnen heeft Hahahah

13 januari 2014 om 22:19

Omdat er nog belangrijke wedstrijden gespeeld moesten worden. De kwalificatiewedstrijden voor het WK. Waarin Ronaldo WEL doorslaggevend was tegen Zweden en Ribery onzichtbaar tegen Oekraïne. Beide heren hadden de kans om zich aan het einde van het jaar nog te bewijzen, maar de Fransman heeft zijn kans niet gepakt, zoals verwacht. Want hij is niet zo constant zoals Ronaldo en Messi dat zijn.

14 januari 2014 om 15:00

Ribery onzichtbaar tegen Oekraïne?

Dan heeft van Gaal er dus geen verstand van.

Opvallend dat Messi tweede is geworden. Voor de rest een terechte top 4. Neymar op 5 is ook al hoog zeg!

13 januari 2014 om 20:58

Er is veel sympathie voor neymar, hij is echt niet beter dan een rvp, suarez, rooney, reus, aguero, toure, ookal zijn dat andere spelers.

13 januari 2014 om 21:01

Belachelijk hoog. De jongen heeft absoluut potentie, maar ik kan je zo 20 voetballers opnoemen die op dit moment beter zijn

Laten we het niet afreageren op Ronaldo dat de Fifa een domme fout (met deadline)heeft gemaakt.

Gefeliciteerd Real/ Ronaldo fans, hij heeft verdiend gewonnen. De emoties vond ik wel leuk om te zien.

Off.: ik vind het wel kinderachtig dat Ronaldo en Messi niet op elkaar hebben gestemd...

13 januari 2014 om 21:02

Het is ook kinderachtig dat er gestemd wordt op ploeggenoten en/of landgenoten en/of vrienden en er niet gestemd wordt op wie daadwerkelijk de beste zijn.

13 januari 2014 om 21:07

Klopt helemaal, het is belachelijk.

13 januari 2014 om 21:12

Die verkiezingen slaan nergens op. Het is net als wanneer kinderen jarig worden en de klassen rond mogen gaan en ze dan hun beste vrienden kiezen om mee te gaan.

13 januari 2014 om 21:15

Uiteindelijk zal de invloed hiervan wel beperkt zijn, maar het blijft toch kinderachtig. Je bent een volwassen mens, zeg gewoon wie je beter vind. En als je ploeggenoot niet akkoord is, so be it. Als hij echt de beste is, dan heeft hij je stem toch niet nodig.

13 januari 2014 om 21:16

Helemaal mee eens.

ZO Zie je maar dat uiteindelijk alles tog eerlijk is en alsnog mensen blijven die anders stemmen

Bewijst ook weer dat iedereen op vriendjes stemt of op ploeggenoten. Beter dat France Football deze prijs weer gaat uitreiken, gewoon een onpartijdige jury uitkiezen.

Had gedacht dat Ribéry ten minste 2de zou eindigen, maar je ziet de subjectiviteit. Vindt het leuk dat Wilmots en Kompany voor Hazard hebben gestemt, maar hij hoort natuurlijk niet in de top 3 van het voorbije jaar vind ik. (qua aanvallende spelers).

Het probleem is dat het gaat om vriendjespolitiek, maar Ronaldo en Ibrahimović hebben verdiend gewonnen.

Wel triest eigenlijk dat iedereen een voorkeur heeft voor een landgenoot of teamgenoot oid. Kompany en Wilmots bijvoorbeeld, leuk hoor die Hazard, maar die mag nog wel heel wat beter gaan voetballen wil hij op het podium komen. En Messi al helemaal, stemt hij op 3 ploeggenoten, kom op zeg.

De FiFa krijgt de schuld' maar je ziet ook dat veel coaches en aanvoerders gewoon zwaar oneerlijk stemmen, terwijl ze weten wie de bste is. Iiteindelijk stemmen alleen de jornalisten Eerlijk denk ik. Dus houd maar op met gezeur en alles naar Fifa gooien

Voor de duidelijkheid de stemming was verzet kmdat er te weinig mensen hadden gestemd, ze hadden meerdere opinies nodig. Dus stop met een excuus zoeken messi fanboys en Ronaldo haters.

13 januari 2014 om 21:04

Mensen houden nou eenmaal van samenzweringstheorieën.

13 januari 2014 om 21:04

Is onzin als de helft niet stemt tellen ze toch de stemmen die ze wel hebben en maken daar een winnaar uit? Niemand is verplicht om te stemmen de deadline stond vast toen hadden ze hem moeten sluiten en de stemmen moeten tellen wat ze hadden zei geven iedereen hier nu aanleiding iets te denk over een complot of wat dan ook als hun zich aan de afspraak hielden zei niemand wat

13 januari 2014 om 21:05

Zei*zij

Hmm eerlijk is eerlijk, ik had al 't gevoel dat cristiano de gouden bal zou winnen, maar met zo'n klein verschil?? Cristiano verdient 'em gwn en ik hoop dat hij d'r oprecht blij mee is, want het is moeilijk om te zeggen dat het een gouden bal is die alleen maar gewaardeerd word om de kwaliteiten van Cristiano. Want Messi was helaas geblesseerd (verschillende periodes) en dan heb je nog het verlengen van de deadline om te stemmen.....

Messi door blessures een minder jaar, alsnog zo'n klein verschil. Volgende gouden bal komt weer terecht bij de man die simpelweg de beste voetballer ooit is.

13 januari 2014 om 21:01

Hoebedoel je Messi voor de blessures een minder jaar. Daarvoor speelde en scoorde hy veel meer als Ronaldo' volgens mij eindigde hy alsnog als topscorer van Spanje

13 januari 2014 om 21:09

Een minder jaar voor zijn doen. Anders had hij t record van 50 goals in La Liga van hem zelf, een jaar eerder, opgegeten. En voordat hij geblesseerd raakte in de wedstrijd tegen betis was hij ook al goed bezig en ook nog 6 goals in 3 wedstrijden in de CL.

Hier heeft messi 24.27 % van de stemmen in het andere artikel heeft hij 24.72%?

Nou ja anders stemmen... oud-trainer van bayern Munchen stemmen op spelers van BM, spelers van Real Madrid stemmen op spelers van Real Madrid; Belgen stemmen op Belgen, Nederlanders op Nederlanders en Fransen op Fransen. Allemaal behoorlijk politiek correcte stemmen. Ze zouden daarom eigenlijk de stemmen anoniem moeten houden.

Zo zie je maar weer dat de meeste spelers een teamgenoot altijd verkiezen boven een ander op de 2e plek. Blijft toch een discutabele verkiezing

Dit is echt een grote grap deze verkiezing. Beter zetten ze volgende keer een jury neer met Cruijff, Pele, Maradona, Di Stefano, Zidane, Van Basten en Laudrup ofzo.

Overigens vind ik Ronaldo wel de terechte winnaar. Van de drie dan, had liever Lahm gezien. De manier van stemming vind ik helemaal niks.

Is het in het vervolg geen optie dat spelers gewoon niet op team- en landgenoten mogen stemmen?

13 januari 2014 om 21:16

Dat is dan weer ook oneerlijk. Stel je voor dat je team- of landgenoot de beste was.

13 januari 2014 om 21:25

Hm ja dat is waar, maar als hij de beste was krijgt hij toch sowieso genoeg stemmen neem ik aan. Ach ja je kunt zo'n verkiezing zo nooit eerlijk laten verlopen voor iedereen, er is altijd wel iemand die wat te zeiken heeft.

13 januari 2014 om 21:34

Wat ik zou doen is. Eerst gewoon stemmen zoals ze nu doen en wanneer de finalisten bekend zijn dan weer stemmen (enkel op de finalisten). Daarmee zul je veel domme stemmen 'uitschakelen'.

13 januari 2014 om 21:43

Dat is inderdaad een goede optie, nog niet echt aan gedacht eigenlijk.

Veel strategisch of bevooroordeeld stemmen. Je moet je afvragen hoe eerlijk zo'n stemming eigenlijk is. Opvallende zaken voor mij zijn Muller op 2 door van Gaal(voor Robben), Lewandowski op 2 door Wilmots(beetje idioot om hem boven Ronaldo of Messi te kiezen) en Robben op drie door de Portugese Coach, als is het natuurlijk duidelijk dat die Portugees niet op Ribery of Messi zou stemmen.

Wat zeuren al die Messi-lovers nou??
Ti's nog te belachelijk voor woorden dat ie 2e is geworden. Ribéry had plaats 2 meer verdiend dan die kleine trol.
Dus voor al die Messi-lovers....

STFU and BEHAVE

Ik vind het lijstje van de coach van Hong Kong wel mooi!
1) van Persie
2) Ronaldo
3) Robben

13 januari 2014 om 21:45

Nog steeds Engels georiënteerd hè daar

Ook mooi van van persie dat hij duidelijk zijn respect uitspreekt voor Robben. Geen catfights of zo. Laat die twee oranje maar bij de hand nemen. Twee rasvoetballers die weten waar het om gaat.

Iedereen stempt dus op ploeggenoten of landgenoten. Hier moet echt wat aan gedaan worden.

Hoe kan Ribéry 3e geëindigd zijn?

13 januari 2014 om 23:16

Doordat iedereen stemt op hun favoriet.
Had wel gedacht dat Ronaldo zou winnen met Ribery op nr2.
Als je kijkt naar de Media stemmen dan was Ribery dik de winnaar
met Ronaldo op plaats 2 en ver achter hun Messi.

Maar dan komen al die vriendje politiek stemmen er nog bij en ligt
het ongelooflijk dicht bij elkaar.

Mij valt op dat het grootste gedeelte van de media ribery op 1 heeft staan. Zouden die dan meer kijken naar prijzen?

Feit blijft dat een fitte Messi 2de plaats Ronaldo betekend. Messi is magistraal mensen zo'n voetballer zie je niet snel terug.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren