Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verrassing op het FIFA-gala: Lionel Messi opnieuw Best FIFA Men’s Player

Laatste update:

Lionel Messi is maandagavond uitgeroepen tot Beste Speler ter wereld. De Argentijnse superster van Inter Miami was samen met Erling Braut Haaland (Manchester City) en Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) overgebleven voor de prijs die sinds 2016 wordt uitgereikt. Messi mag zich net als in 2019 en 2022 The Best FIFA Men’s Player noemen.

Zodoende weet Messi de prestigieuze prijs voor de eerste keer in zijn carrière te prolongeren. De winst van de legendarische linkspoot is enigszins opvallend te noemen, daar bij de FIFA-awards wordt gekeken naar de prestaties van spelers tussen 19 december 2022 en 20 augustus 2023.

De gewonnen WK-finale met Argentinië werd gespeeld op 18 december en telde dus niet mee. Wel wist Messi in 2023 beslag te leggen op de Franse landstitel. Met Inter Miami won hij de Leagues Cup. Volgens diverse toonaangevende media was Haaland maandag de grote favoriet, maar Messi gaat er dus alsnog met de eretitel vandoor.

Voor Haaland is de treble met Manchester City dus niet genoeg voor deze individuele prijs. Ook werd hij vorig seizoen dankzij liefst 36 doelpunten topscorer van de Premier League. Mbappé won samen met Messi de Ligue 1 namens Paris Saint-Germain. Met 29 doelpunten werd hij topscorer van Frankrijk.

Haaland, Mbappé en Messi waren maandag allen niet aanwezig tijdens de ceremonie in de Hammersmith Apollo in Londen. Laatstgenoemde mocht eind oktober ook de achtste Ballon d'Or (gekozen door journalisten) aan zijn palmares toevoegen. Bij de FIFA-awards hebben de bondscoaches, de aanvoerders van de nationale teams, fans én journalisten het voor het zeggen.

Onder meer Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk, Mbappé, Mohamed Salah, Luka Modric, Harry Kane en Robert Lewandowski stemden op Messi als nummer één. Zelf zette de Argentijn Haaland op de eerste plek. Mbappé was Messi’s nummer twee, terwijl Julián Álvarez zijn derde stem kreeg.

Opvallend genoeg kregen Haaland en Messi precies evenveel punten van alle stemgerechtigden. De 36-jarige wereldkampioen won enkel omdat de aanvoerders van de nationale elftallen hem vaker bovenaan de stemlijst hadden gezet. In het reglement staat dat bij een gelijke stand wordt gekeken naar welke speler het vaakst vijf punten heeft gekregen van de aanvoerders van de nationale ploegen. Daardoor was Messi de gelukkige.

Is Lionel Messi de terechte winnaar?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit moet een grap zijn toch

15 januari 2024 om 21:59

Moet wel. Anders lach ik me echt rot om niets

15 januari 2024 om 22:02

Wordt tijd dat Messi ermee stopt. Dan is dat vriendjespolitiek ook voorbij. Voor hoe hij opgehemeld wordt echt overschat.

15 januari 2024 om 22:05

Zelfs als Messi stopt, zie ik hem nog een prijs winnen🙈

15 januari 2024 om 22:29

Vriendjespolitiek hahaha. Bijna alle voetballers hebben hem vijf punten gegeven. Van dijk, salah, kane, valverde, modric etc

15 januari 2024 om 22:34

Maar op basis waarvan?? Heeft geen bijzonder jaar gehad, en kom aub niet met het WK dat was van het jaar ervoor..

15 januari 2024 om 22:40

Geen idee. Wees er alleen op dat het geen vriendjespolitiek is.

15 januari 2024 om 22:52

Misschien zijn dat de vriendjes wel

15 januari 2024 om 23:12

Die spelers vullen gewoon snel wat in zonder erbij na te denken joh, interesseert ze waarschijnlijk niks deze prijs.

16 januari 2024 om 00:03

Het interesseert zelfs Messi niks, die zit momenteel te chillen in Miami met zijn vrienden . Die lacht zich rot, al die tranen op social media.

15 januari 2024 om 22:06

Dat Robbert Muhren die prijs nooit gewonnen had voor 200 doelpunten in de KKD blijft idd een verassing..

15 januari 2024 om 22:06

Wat denken al die spelers, coaches en journalisten als ze stemmen. Je ziet duidelijk dat het geldt na het WK. Snap dan niet hoe je op Messi kan stemmen als je spelers zoals Rodri en Haaland afgelopen jaar zag. Echt vriendjespolitiek op zijn top en het wordt elk jaar erger...

15 januari 2024 om 22:46

Hoe kan je spreken van vriendjes politiek als spelers zelf stemmen? Modric en Valverde (Madrid spelers) hebben Messi op 1 gezet onder andere. Zijn dat matties van Messi toevallig?

15 januari 2024 om 22:59

Het zou mij niet verbazen als ze de spelers die mochten stemmen zouden vragen waarom ze Messi op 1 hebben gezet, ze over de WK winst beginnen. Meeste voetballers zijn niet de allerslimste. Zou mij niet verbazen als zij niet snapten dat het WK niet meer meetelt.

16 januari 2024 om 00:14

Modric en Valverde zijn omgekocht door de FIFA om op Messi te stemmen! Net zoals alle andere spelers en coachen die mochten stemmen! Dat kan gewoon niet anders.

16 januari 2024 om 00:59

Ik denk eerder dat ze gewoon zeggen dat hij de beste voetballer is. Er is op dit moment geen enkele speler op de velden te vinden die beter is. Dus gewoon logische uitslag.

16 januari 2024 om 07:19

Met jouw redenatie had Maradona er 10 moeten hebben en Ronaldinho er ook een stuk of 6 en zou Messi hem ook nog krijgen als hij over 3 jaar met vrienden in een Sunday League team gaat voetballen. Zo werken dit soort prijzen niet. Het gaat om voetballend vermogen en om prestaties op niveau

16 januari 2024 om 08:13

FR010 Ik ben het er ook zeker niet mee eens, maar bepaal jij waar mensen om stemmen? Ik had Mbappe of Bellingham de prijs gegeven. Haaland zit voor mij voetballend geen eens in de top 10, ja hij is een fenomeen maar toch nooit de beste speler van het jaar? Wellicht de belangrijkste !

16 januari 2024 om 08:29

Nee, ik bepaal niet waar mensen op stemmen, maar het is bizar dat de gehele Voetbalwereld inmiddels persoonlijkheid verloren heeft en Messi ondanks zijn gemiddelde seizoen op 1 zet. Het is geen oeuvre prijs

15 januari 2024 om 22:07

Inmiddels hebben deze prijzen al hun glans verloren. De laatste jaren heeft Messi ze cadeau gekregen.

15 januari 2024 om 22:34

Nee, dit is volledig terrecht. Miami staat ondertussen al 1 naar laatste heh, zonder Messi hadden ze zeker laatste gestaan.

Tja 1 grote grap die uitreikingen. Populaire gedoe altijd

15 januari 2024 om 22:06

Al die verkiezingen zijn toch complete onzin.
Zo een City wint alles wat er te winnen valt, maar Messi is de beste. En of t nou FIFA gala of Ballon d’Or heet, dat maakt niet uit. Beetje populariteitsverkiezing.

Hoe dan? En dat zeg ik als extreem Messifan🤣 Voor mij als 30 jarige is het de beste voetballer die ik ooit heb gezien, maar toch niet dit jaar ?

15 januari 2024 om 22:19

Precies. De beste speler ooit (of in ieder geval van de laatste 30 jaar), maar afgelopen jaar? Afgelopen jaar had hij er 0 recht op

16 januari 2024 om 01:01

Maar wie was er dan een betere VOETBALLER? anderen hebben misschien meer prijzen, meer goals gemaakt. Echter maakt ze dat nog geen betere voetballer. De prijs gaat toch over wie de beste voetballer is. Dus terecht gewonnen.

16 januari 2024 om 09:08

Wat is voetbal? Zorgen dat jouw team (mede) door jouw individuele kwaliteiten wint toch? Met jouw kwaliteiten bijdragen aan het niveau van jouw team. Dat doet Rodri verdedigend heel goed, Haaland aanvallend heel goed. Zij laten hun team beter renderen (door te leunen op goals of op defensieve zekerheid).

Natuurlijk is Messi compleet, maar hij heeft geen invloed gehad afgelopen jaar. Haaland (wat mijn favoriet was geweest), Rodri, Bellingham of zelfs Wirtz, Kvaratschelia of weetikveelwie hebben allemaal een veel grotere invloed gehad.

15 januari 2024 om 22:33

Ja de ballon do’r is geen discussie over mogelijk. Hij was de beste van het wk en won de beker ook nog eens. Maar deze prijs gaat over een periode van na de wk finale tot aan de zomer van 2023. Had niet het idee dat Messi nog serieus iets toevoegde bij psg en of hij er überhaupt wel zin in had om iets toe te voegen..

15 januari 2024 om 22:38

Ik zie nu dat Mbappé, Salah, Bacuna (mooi voor hem om in dit lijstje te staan), Robertson, Son, Kane, Van Dijk, Calhanoglu, Modric, Valverde e.d. allemaal Messi stemden. Allemaal mensen die tegenover hem hebben gestaan. Ze erkennen zijn grootheid, maar vergeten doodsimpel de periode waarover dit gaat lijkt het...

Tsja wie neemt deze competities nog serieus?

15 januari 2024 om 22:08

Na vandaag helemaal niemand meer mag ik hopen.

15 januari 2024 om 22:25

Valverde en modric hebben beiden messi op 1 gezet. Een beetje meer respect naar je eigen spelers losblancos.

15 januari 2024 om 22:30

@origami, dus? Kan jij met droge ogen beweren dat hij deze prijs verdient?

15 januari 2024 om 22:40

Vind ik een bizarre keuze van die spelers maar heeft verder geen invloed op mijn respect voor ze hoor.

15 januari 2024 om 22:41

of hij hem verdient weet ik niet. Maar alleen raar om te lezen dat mensen corruptie roepen als iedereen z’n favoriete speler op hem heeft gestemd lol.

Dit neemt nu wel hele bizarre proporties aan. Wat heeft Messi gepresteerd in 2023?

Ik denk dat we allemaal wel kunnen zeggen dat deze prijs niet gewonnen is op basis van prestaties

Nou wat een verrassing zeg... Messi moest winnen, net als met de Gouden Bal

Nou kunnen we gelijk die hele award opdoeken natuurlijk. Jammer voor alle toekomstige topspelers van de wereld dat deze award nu kennelijk niks meer waard is..

Zolang deze gast voetbalt, is hij de beste. Als al deze prijzen daadwerkelijk op persoonlijk spel gebaseerd waren in plaats van teamprestaties en prijzen, had Messi van elke persoonlijke prijs er zo’n 9/10 gehad.

15 januari 2024 om 22:21

Eens hoor. Niemand die ooit op dezelfde hoogte kon staan. Gewoon onmogelijk ook.

Alleen afgelopen jaar? Nee. Dit kan echt niet meer. Dit moest Haaland zijn. Of zelfs Bellingham. Maar niet Lionel Messi...

16 januari 2024 om 01:03

Haaland maakt goals, maar ga nou niet zeggen dat hij kan voetballen. Haaland komt wat mij betreft dus niet in aanmerking.

16 januari 2024 om 11:38

Schiet de zwaarste competitie aan gort maar je kan beter in een semi amateur competitie voetballen blijkbaar. Wint de CL waar Messi tegen de eerste goede tegenstander onzichtbaar is en de treble. Koekoek

15 januari 2024 om 22:36

@shiraz,
Overdreven fanboy geleuter. Hij is de laatste jaren helemaal niet meer de beste. Hij laat bij vlagen goede dingen zien, maar bij lange na niet meer genoeg om dit soort prijzen te winnen

16 januari 2024 om 17:21

Gelukkig voor jou wordt deze prijs gegeven op basis van stemmen van medespelers hahahahah. Hoe wil je er nog kritiek op hebben als ze er zelf voor hebben gekozen?

Hahahaha nu word wel heel gênant… Waarom wint hij hem nu? Heeft ie voorassist gegeven in de MLS?

Lachwekkender dan dit kan haast niet meer.. Deze prijzen kunnen het liefst niet meer uitgereikt worden want de uitkomst slaat al jaren op niets..

Dit is natuurlijk een grap he😅 Op basis van wat?Ja! Messi is jarenlang de beste geweest. Maar dat is hij al eventjes niet meer he 👀Deze man is lekker aan het aftaaien in Miami, een competitie vergelijkbaar met een 2e niveau en als nog wint deze man hem!

1 april is tegenwoordig in Januari?

Ik heb niks met City, maar ik had hem aan Rodri gegeven. Uberhaupt raar dat hij niet in het elftal van het jaar staat. City met of zonder hem is een enorm verschil.

Gewoon populariteitsprijsje, niet te serieus nemen. Neem aan dat hij zelf ook denkt van wat is dit toch weer

Hier snapt toch werkelijk niemand meer wat van toch? Ook is de beste man een GOAT natuurlijk. Dit kan je niet meer serieus nemen.

Wat moet je nog van de fifa awards denken...
Op basis van wat is hij uitgekozen?

Dit is erg overdreven. Kom op zeg wat is dit nou. Wk cadeau gegeven aan messi en nu dit.

Waarom geven we niet meteen alle awards tot Messi zijn pensioen aan hem? Scheelt weer tijd en zijn prestaties zijn toch niet van invloed blijkbaar.

Treble winnaar Haaland, die topscorer in zowel de PL (zelfs record allertijden) en CL was, wint hem niet. Maar Messi, die met PSG net aan kampioen werd met Lens als concurrent, kansloos uitgeschakeld was tegen Bayern in de CL en daarna naar de MLS ging (waar die de laatste 1,5 maand ook niet speelde), wint hem wel. Zelfs Rodri verdiende het veel meer. Absolute grap zeg....









Dit slaat werkelijk waar nergens op.
Messi is zeker 1 van die voetballer zo niet de allerbeste die ik heb zien spelen. Maar laten we met zijn alle eerlijk zijn. Hij is nu over zij top en is echt niet meer de allerbeste. Er zit een aardig propaganda netwerk achter zijn pr. Man man man

De grootste voetballer ooit

Hahahahha, hou op man. Jarenlang had je al twijfels bij deze prijzen, maar dit is nu toch wel echt 1000% bevestigd.

Vreemd natuurlijk, maar om eerlijk te zijn denk ik dat er bij de stemmers gewoon verwarring is ontstaan. Bij de Ballon D'or telde het WK nog mee en ik denk dat veel stemmers dachten dat dit bij deze award ook nog zo zou zijn.

De meest krankzinnige uitverkiezing ooit!

Deze prijs gaat dus om 2023:

- WK dus niét meegeteld
- vroeg uitgeschakeld in CL met PSG
- Sinds augustus geen bal meer aangeraakt

Hoe kan je dan in hemelsnaam winnen boven iemand die treble won en overal topscorer werd.

16 januari 2024 om 01:05

Omdat degene waar jij op doelt niet kan voetballen. Dat is een pure afmaker.

16 januari 2024 om 01:29

Oke dus dan maar automatisch aan Messi geven? Gozer heeft niks gedaan afgelopen jaar.

Ik ben de grootste messi fan, maar dit slaat nergens op.

Kan 20 spelers opnoemen die hem nog meer zouden verdienen..

Dit begint echt te genant voor woorden te worden hoor. Niemand maar dan ook helemaal niemand los van Messi en zijn naasten zelf begrijpt hier geen ene hol van.

Wat een grap … meer heb ik niet te zeggen. Ongelofelijk wederom ..

Water is nat...

Ik durf bijna te wedden dat hij hem in 2035 ook nog wint, zo'n 10 jaar na zijn pensioen.

Maar goed, we wisten de uitslag bij voorbaat al.

Die uitreikingen neem je toch niet meer serieus? Je weet toch wel wie er wint, net zoals Lewandowski die geen gouden bal kreeg en Messi wel.

Belachelijk.
De prijs als geheel, toekomst en verleden, worden hiermee geweld aangedaan.

Zouden de mensen die gestemd hebben, weten dat het ging over 2023? Dus dat het WK niet meetelde.

Messi heeft al 4 maanden geen bal aangeraakt.

Vroeg uitgeschakeld in CL

Als Mbappe, van Dijk en Salah allemaal Messi op 1 zetten, dan is dit dus het resultaat. Leuk voor hem, weer eentje erbij.

15 januari 2024 om 22:30

Ja, ik snap hen ook wel. De beste speler tegen wie ze ooit hebben gestaan natuurlijk. Alleen niet afgelopen jaar... Dat lijken ze allemaal te vergeten

Niks verrassend aan de grap die fifa al een tijdje is maar het begint steeds lachwekkender te worden. Messi heeft werkelijk niks speciaal gepresteerd in 2023.

Als hij op een dag op pensioen gaat zal hij nog elk jaar ballon dor krijgen tot aan zijn dood en zelfs na zijn dood mensen zullen het op zijn graf leggen dit staat ook op zijn testament.

Dit kan echt niet meer serieus genomen worden. Misschien het publiek laten stemmen

Zeer terecht gewonnen door Lionel Messi, de beste speler van deze generatie, wint toch 2 prijsjes, + een hoop individuele prijzen in 2023, Haaland en Mbappe mogen er vanaf dit jaar om strijden. Maar wie heeft er gestemd? Aanvoerders en choaches? Hoe dan ook zeer terecht gewonnen door de beste speler van 2023

15 januari 2024 om 22:26

Hahaha je bent niet serieus nu toch

15 januari 2024 om 22:33

Dat is juist het meest lachwekkende Kaka2007.

15 januari 2024 om 23:22

Ik kan dit niet lezen zonder te lachen. Het is natuurlijk onterecht dat hij deze prijs heeft gewonnen. Er had maar 1 winnaar moeten zijn en dat is Haaland en daar zou geen onderbouwing voor nodig moeten zijn als je kijkt naar de prijzen en prestaties die hij is 2023 heeft neergezet.

15 januari 2024 om 23:33

Eric, je komt nu over als een Ajacied die zegt dat Ajax de beste Nederlandse ploeg van 2023 is. (Of een Feyenoorder die zegt dat Feyenoord de beste Nederlandse ploeg was het afgelopen half jaar) Het is niet erg om ergens fan van te zijn, maar je mag er best wat realistischer naar kijken.

16 januari 2024 om 00:21

De laatste jaren waren heerlijk als Messi-supporter. 3 extra Ballon D'ors, 2 extra FIFA The Best's, tot het winnen van nog een Copa en het WK als beste speler. En het beste zijn nog alle tranen op social media, heerlijk om te lezen. De beste speler met de beste carrière aller tijden.

16 januari 2024 om 01:23

Aaai ik moet je zeggen dat ik het gênant zou vinden… Dit bevestigd alleen maar dat Messi die prijzen Cadeau heeft gekregen en dat het doorgestoken kaart is sinds zijn vertrek na PSG. De man is compleet mislukt daar in de Farmer League. Stond in de schaduw van Mbappe hij was niet eens PSG zijn beste speler. Maar dit is toch wel het toppunt dat hij deze prijs krijgt over het kalenderjaar 2023… Je gaat me niet zeggen dat je dat oprecht ook vind? Anders verdenk ik je er van dat je een tweelingbroer van Eric bent.

16 januari 2024 om 07:23

Juist ja, Messi heeft al die prijzen cadeau gekregen. Ik heb toch een beetje medelijden met de mensen die dat denken. Ze zijn sinds het WK helemaal de weg kwijt.
En over dat Messi "compleet mislukt" zou zijn. Kijk volgende keer eerst eens een wedstrijd. Hij had een heel goed tweede seizoen in Frankrijk, waar hij vooral in dat tweede seizoen een stuk beter was dan Mbappé. Tenzij je enkel en alleen kijkt naar goals. Gezien je gênante gebruikersnaam snap ik dat je denkt dat goals het is enige is wat telt. Geeft niet, als je ouder wordt snap je wel waarom Messi de beste is.

16 januari 2024 om 07:24

Geniet jij daarvan ja? Dat die prijzen de glans verloren hebben? Die saaie GOAT discussie? Die zielige fanboys. Bah. Geef mij maar de jaren 90 en begin 2000 waar de top 10 vol stond met klasbakken en de gouden bal ging naar een speler die het echt verdiend had.

16 januari 2024 om 08:16

Dat de GOAT discussie saai is, ben ik het mee eens. Die is al een tijdje beslist inmiddels. En dat de prijzen de glans verloren hebben, komt door de verliezende partij. Alles en iedereen is omgekocht tegenwoordig. De trainers en spelers mogen stemmen op wie zij de beste speler vinden. En opeens is het vriendjespolitiek. Volgens mij ligt het niet aan de prijzen, maar aan de toeschouwers die er een mening over vormen. In de jaren 90 en begin 2000 was er geen commotie geweest.

16 januari 2024 om 08:32

Verliezende partij? Ik ben niet voor Messi of Ronaldo of Haaland maar vind dat de prijs alle waarde verloren heeft. Messi heeft er verschillenden cadeau gekregen

16 januari 2024 om 08:34

En als jij vindt dat dit terecht is verlies je ook je geloofwaardigheid

Niet meer serieus te nemen.

Belachelijk dit natuurlijk. Messi is de allerbeste, maar dit slaat nergens op. Net als die Gouden Bal, en nu begin ik ook meer te geloven dat het WK een grote farce is geweest en voor dat het WK begon, Messi deze moest winnen.

Ben echt benieuwd naar Ronaldo zijn reactie op social media🤣

16 januari 2024 om 00:17

Ja, klopt UEFA kocht spelers om zodat ze Messi op 1 moesten zetten. Kom op man.

Grootste Messi fan, maar dit slaat nergens op. Beetje dom van de Fifa, hiermee geef je de conspiracy theories natuurlijk wat extra gewicht..

Deze prijs krijgt hij dus voor die periode dat hij maar wat aan het wandelen was en gewoon slecht speelde in Frankrijk en terecht werd uitgefloten door zn eigen fans. Ik nam al die persoonlijke prijzen al jaren geleden niet meer serieus, maar er gaan bij andere mensen nu ook eindelijk de ogen open heb ik het idee.

Messi is wat mij betreft met afstand de beste voetballer ooit maar dit begint wel gewoon een beetje triest te worden. De beste man speelt op een te laag niveau om zich te kunnen meten met spelers als Haaland en Mbappé. Hoewel hij bij een club als City misschien nog steeds geweldige statistieken zou neerzetten vind ik wel dat dit soort prijzen toebehoren aan spelers op het allerhoogste niveau.

Wat een lachertje en ongelofelijke schande dit.. deze zogenaamde verkiezing heeft alle geloofwaardigheid verloren!!!

Fantastische voetballer maar hier klopt toch geen ene moer van.
Hij krijgt ze nu wel echt cadeau terwijl andere ze verdienen zoals een Mbappe en Lewandowski

Ik ga nu alvast geld inzetten op dat Messi volgend jaar weer wint. Want ook al stopt 'ie morgen, deze prijs wint 'ie geheid!

Voetbal prijzen serieus nemen moet je ook nooit doen. Stille krachten, zoals rodri, worden totaal niet gewaardeerd. Terwijl grote spelers zoals messi, prijzen krijgen voor de kwaliteit van vroeger ipv die van vandaag.

Toch eerlijk gekozen? Volgens de regels gegaan. Maar goed, laatste x dat t gebeurt gok ik!

Verassend….. maar op basis van de meeste stemmen/punten en volgens de regels : tsja, dan kunnen we allemaal hoog en laag springen maar valt er niemand iets te verwijten. Meeste stemmen mijns inziens verkregen op basis van nostalgie, waardering voor zijn carrière en grenzeloze talent….. allemaal niet echt 2023-gebonden, maar geeft nogmaals aan hoe populair Messi is…. Zo te lezen niet bij iedereen, maar bij meer mensen wel dan niet….Nou, in juli nog even de Copa America winnen en hij is wederom kansrijk :-) 🇦🇷

Haha zelfs Henry wist niet wat die moest zeggen! 😂

Geef m anders ook meteen een grammy, nobelprijs en weet ik veel wat allemaal haha.
Wat een onzin is dit zeg. Dit bewijst nogmaals dat Argentinië 100% het WK moest winnen vanwege hem.

16 januari 2024 om 07:24

Klopt helemaal, alle coaches en spelers zijn omgekocht... dit bewijst het!

neemt iemand dit nog serieus dan? echt bizar dat Messi gewoon weer wat wint.

Tja, er was nu eenmaal niemand die er bovenuit stak dit jaar. Haaland is een geweldige spits en doelpuntenmachine, maar heeft als nadeel dat het geen voetballer is waarvoor je naar het stadion gaat. Het is dat hij helaas het halve seizoen geblesseerd was, anders had ik Kevin De Bruyne wel een geschikte winnaar gevonden. Ook raar trouwens dat de prijs niet over een heel seizoen of kalenderjaar werd toegekend. Weet iemand wat daar de reden voor was?

Is hij nog niet met pensioen? Beetje gerechtigheid is hard nodig in het voetbal.
Denk dat veel mensen hem nu wel spuugzat zijn, goede voetballer. Mentaliteit van niks en door Guardiola zo gegunt dat hij jarenlang zijn kunstjes mocht doen en de rest werken voor hem.

Voor mij zal hij wel herrinerd worden als hele goede voetballer, puur vanwege het feit dat verdedigers hem niet konden aanpakken.

Bij barca op de training mocht het niet van de trainer, maar tegenstanders deden dat ook niet.
Voor de rest kan je beter een elftal zonder hem hebben dan met.

16 januari 2024 om 11:57

Mentaliteit van niks zegt ie. 3 finales achter elkaar verloren bij Argentinië en er toch vol voor gaan en het WK winnen, als leider van het team. Dat is mentaal sterk zijn

16 januari 2024 om 13:40

Toch knap om met zo’n mentaliteit van niks een erelijst op te bouwen (zowel qua individuele prijzen als record teamprijzen) die er niet om liegt. Duidelijk een comment van iemand die een hele vervelende decembermaand heeft gehad in 2022

Belachelijk!! Ongelooflijk dit weer

Hoe kunnen mensen met 'nee' antwoorden op deze stelling? Messi is met afstand de beste speler ter wereld.

16 januari 2024 om 12:17

Nope

Zeer verdiend! Zolang Messi zijn voetbalschoenen aandoet, moet hij de prijs krijgen. Hij had die Gouden Bal al sinds 2005 moeten krijgen, toen hij tijdens het EK onder 20 met Argentinië het WK-20 won en iedereen kapot speelde. De beste ooit die een bal heeft aangeraakt. Daarna Maradona en vervolgens Cruijff.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren