Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vermoedelijke XI Nederlands elftal: Georginio Wijnaldum lijkt te starten

Laatste update:

Het Nederlands elftal speelt vrijdagavond een oefeninterland tegen Schotland. Doordat verdedigers Stefan de Vrij en Quilindschy Hartman donderdag het trainingskamp van Oranje moesten verlaten, heeft bondscoach Ronald Koeman minder verdedigende opties in huis. Op basis van zijn persconferenties deze week heeft Voetbalzone een vermoedelijke opstelling gemaakt. De wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA begint om 20:45 uur en is live te zien op NPO 3.

Ajax-spits Brian Brobbey meldde zich maandag al af bij Koeman, waardoor de keuzeheer nog twintig spelers en drie keepers over heeft voor de oefeninterlands tegen Schotland en Duitsland (dinsdag 26 maart). Tijdens de persconferentie van donderdag onthulde Koeman al welke doelman tegen de Schotten gaat keepen: Mark Flekken staat vrijdag onder de lat.

Het lijkt erop dat Oranje tegen Schotland ‘gewoon’ weer gaat aantreden met drie centrumverdedigers en twee wijde vleugelverdedigers. Denzel Dumfries krijgt hoogstwaarschijnlijk weer de voorkeur boven Bayer Leverkusen-sensatie Jeremie Frimpong, terwijl Daley Blind op links de meest logische vervanger van Hartman is.

Premier League-sterren Virgil van Dijk en Nathan Aké lijken twee zekerheidjes in het centrum van de vijfmansdefensie. Daarnaast verwacht Voetbalzone dat Feyenoorder Lutsharel Geertruida de voorkeur krijgt boven Matthijs de Ligt.

Tijdens de persconferentie van maandag liet Koeman al vallen dat Georginio Wijnaldum gaat spelen deze week. “Ik heb hem nu bij me en dan kan ik beoordelen of hij kans maakt. Is het een examen? Wat is een examen… Ik denk dat het voor iedereen grotendeels een examen is. Er zijn niet zoveel momenten. We spelen nu wedstrijden en dan kan ik hem nog beter beoordelen. Hij zal een gedeelte van beide wedstrijden gaan spelen. Van één wedstrijd, of beide wedstrijden. Of een hele wedstrijd. Daar zijn we nog niet over uit.”

Voetbalzone denkt dat Wijnaldum tegen Schotland direct gaat starten. Tijjani Reijnders, die tijdens de afgelopen interlandperiodes een uitstekende indruk achterliet, zal hem vergezellen op het middenveld. Mats Wieffer moet daarbij voor de controle zorgen in de basiself van Koeman.

Voorin kan Koeman weer beschikken over Memphis Depay, die volgens de bondscoach zeer gretig is. “Memphis zei ook tegen mij dat hij zoveel mogelijk minuten wil maken. Dat is zijn goed recht, maar Memphis vindt altijd dat hij alweer heel veel kan. Hij zou een van beide duels wel negentig minuten kunnen spelen.”

“Maar dat hangt er ook vanaf hoe zijn fysieke gesteldheid ervoor staat in de slotfase van het duel. We zullen het moeten aankijken”, aldus Koeman. De verwachting is dat Memphis in de basis start tegen Schotland, als aanvalspartner van Cody Gakpo. Met Xavi Simons, Donyell Malen en Wout Weghorst heeft de bondscoach dan nog een aantal aanvallende smaken achter de hand.

Vermoedelijke opstelling Oranje:

Flekken; Dumfries, Geertruida, Van Dijk, Ake, Blind; Wieffer, Wijnaldum, Reijnders; Memphis, Gakpo.

Vermoedelijke wisselspelers Oranje:

Bart Verbruggen, Marco Bizot; Jeremie Frimpong, Matthijs de Ligt; Jerdy Schouten, Marten de Roon, Teun Koopmeiners, Quinten Timber, Joey Veerman; Donyell Malen, Wout Weghorst en Xavi Simons.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja ik zou toch eigenlijk dit een perfect moment vinden om Frimpong uit te testen in plaats van Dumfries. Of je zou hem zelfs eens kunnen uitproberen als linker wingback. Die jongen steekt in een fantastische vorm dat je hem toch gewoon veel kans moet geven om in te passen? Straks als de Vrij en Frenkie terug zijn die nog even in de basis knallen samen met Xavi en dan staat er op papier een leuk elftal.

22 maart 2024 om 09:11

Het begint inderdaad zeer hinderlijk te worden hoe spelers in ons nationale elftal niet worden opgesteld op basis van hun vorm. Je kan nooit Wijnaldum oproepen, laat staan in de basis beginnen. Je moet altijd met Simons als meest geavanceerde middenvelder spelen in deze formatie. Dumfries moet je passeren voor Frimpong die één van de beste vleugelbacks ter wereld is fit seizoen (noem me een betere?).

Maar goed, het is al absurd dat we een stuk of 5 spelers hebben die zijn uitgevallen en dat ome Roon dan 0 vervangers oproept. Lekker sfeertje creëer je onder de afvallers, en reken maar dat er meerdere nog meegaan die niet zijn opgeroepen vandaag. De halve selectie is van glas.

22 maart 2024 om 09:16

Hoezo Dumfries passeren? Misschien wel de best presterende Oranje international van de afgelopen jaren. Toen Frimpong debuteerde bij Oranje was hij behoorlijk onwennig.

Bongiorno op NOS legt Koeman uit dat hij een de Roon en Wijnaldum ook meeneemt voor de kleedkamer met o.a. hun ervaring. Daar moet je ook rekening meehouddm op een eindtoernooi.

22 maart 2024 om 09:20

Omdat Frimpong de betere speler is. Dan moet je hem sws kansen geven in oefenwedstrijden.

22 maart 2024 om 09:24

Frimpong de betere op basis van een paar jaar Leverkusen? Dumfries heeft met Inter de CL finale gehaald en wordt dit jaar ook gewoon kampioen.

22 maart 2024 om 09:36

Frimpong beter op basis van dat iedereen met een paar ogen dat kan zien.

22 maart 2024 om 09:36

Op basis van het spel misschien? Hoevaak heb je beide zien spelen bij hun clubs?

22 maart 2024 om 09:41

Arsenal890 een goede clubvoetballer maakt nog geen goede international en andersom. Noem een Klose, Podolski. Seedorf, Mathijsen, Heitinga, Giroud, Benzema.

22 maart 2024 om 09:42

Frimpong is dit seizoen de beste rechter wingback van Europa. Die gast heeft statistieken waar zelfs Robben in zijn Bayerntijd tevreden mee zou zijn. Dumfries daarentegen is lang niet zo constant bij Inter. Dunfries levert vaam in Oranje, maar tegen een inzakkende tegenstander heb je er weinig aan, omdat ie totaal niet kan voetballen zonder ruimte.

22 maart 2024 om 09:45

@Pieterpost

Aké, van Dijk, de Jong, Depay, Dumfries, misschien een Weghorst- stuk voor stuk zeer ervaren voetballers met uitgebreide en diverse internationale ervaring. Een de Roon en Wijnaldum voegen precies helemaal niets toe.

En Dumfries die goed speelt voor Oranje is leuk, maar het is ook heel erg een "in het land der blinden is éénoog koning"-situatie. Wuif het maar weg dat Frimpong al vanaf zijn 20e een dragende speler is bij een topploeg in één van de beste competities ter wereld met absurde statistieken en dit jaar een sleutelrol in een uniek kampioenschap.

Dumfries is daarentegen steeds minder relevant bij Inter. Frimpong verdient die kans gewoon. Je hoeft Dumfries niet volstrekt te passeren maar het is wel echt een aanfluiting hoe weinig mogelijkheden Frimpong krijgt.

22 maart 2024 om 09:47

Pieterpost jij bent eigenlijk net als Koemand, je kijkt niet naar de huidige vorm. Als je niet inziet dat Frimpong op dit moment misschien wel de beste wingback is in de voetballerij in dit systeem dan dan weet ik niet hoe serieus we het nog moeten nemen. Natuurlijk moet je hem de kans geven om zich te laten zien. Dumfries is voetballend heel beperkt en als hij niet kan stieren is hij compleet nutteloos bij vlagen.

22 maart 2024 om 09:49

Hoe kun je hem beoordelen als international als die geen kans krijgt?

22 maart 2024 om 09:49

Dumfries was tijdens zijn eerste twintig of dertig interlands ook nogal onwennig. En daarbij is het niet zo moeilijk om te zien dat Frimpong echt een heleboel slagen beter is.

22 maart 2024 om 09:51

Dat is jouw mening. Qua statistieken misschien, maar Dumfries heeft gewoon meer status nog op het moment in Oranje. Hij is ook nog een stuk jonger dan Denzel, dus die krijgt z’n kans echt nog wel (waarschijnlijk zal Koeman sowieso al gaan afwisselen). Aanvallend misschien minder echter is Dumfries verdedigend ijzersterk en hij is ook een slimme speler.

@JK Ajax, ik ga gewoon deels achter het team en de trainer staan wat ik zelfs ook deed toen de Boer bondscoach was. Pff wat een afgunst jegens Dumfries. Zullen we anders het team alvast om Frimpong bouwen net als met Xavi Simons? Belachelijk.

22 maart 2024 om 10:00

Heb je Frimpong tegen Frankrijk zien invallen? Die liep Theo Hernandez 2 keer voorbij alsof die er niet stond

22 maart 2024 om 10:05

De enige ervaring die Wijnaldum nog kan delen met de kleedkamer is dat die oliemiljoenen makkelijk verdiend kunnen worden. Met een van Dijk, de Jong, de Roon en Weghorst zijn er voldoende routiniers aanwezig om de kleedkamer in het gareel te houden. Wijnaldum had wat mij betreft nooit geselecteerd mogen worden en ik vind het tekenend voor het beleid van Koeman die blijft terugvallen op voor hem bekende spelers.

22 maart 2024 om 10:07

Ik zou ook het liefst Xavi en Frimpong zien, maar toch kan je er niet omheen dat het logisch is dat Koeman ook vertrouwen heeft in spelers die onder zijn hoede geleverd hebben.
Memphis en Wijnaldum waren goed voor een enorm aantal doelpunten en Dumfries is in het Nederlands elftal een van de beteren geweest de laatste jaren.
Prima dat iedereen zijn voorkeur heeft, maar ga nou niet doen alsof het raar is wat Koeman doet.

22 maart 2024 om 10:13

@allen: Gisteren al over gehad. Pieterpost heeft een zeer pessimistische kijk op voetbal en is niet van plan naar onderbouwing te luisteren.

Wat betreft de opstelling hierboven: Er is al vaak gebleken dat dit niet klopt. Hier ga ik nu ook vanuit dus.

Persoonlijk zou ik met Frimpong (wat inderdaad de veel betere speler is t.o.v. Dumfries, hoe immens fan ik ook ben van Denzel) starten. Alleen misschien wel met allebei. Frimpong links, waar hij bij Celtic ook regelmatig speelde en Dumfries rechts. Blind op linksback kan echt niet. Zet hem dan centraal naast Aké en Van Dijk. Dan kan hij nog met passjes strooien.

22 maart 2024 om 10:18

Dus omdat Wijnaldum jaren geleden een goede korte periode kende is het logisch dat hij nu opgeroepen wordt? Terwijl hij al jaren niks laat zien. Dat is gewoon een raar hoor

22 maart 2024 om 10:19

Pieterpost, "meer status" moet nooit een argument zijn. Je moet bij Oranje zitten op basis van je prestaties en als je spelers die keihard presteren op clubniveau passeert voor wisselspelers van Internazionale en een routinier die in de zandbak speelt de voorkeur geeft boven een speler die voor Leipzig ook al het hele jaar bloedeffectief is, dan ben je een slechte voetbalmanager.

22 maart 2024 om 10:20

@faptherooster, als je goed leest zeg ik al dat Koeman waarschijnlijk zal gaan afwisselen tussen Dumfries en Frimpong. Het enige wat er pessimistisch is is zijn sommige reacties hier. Ik probeer Koeman nog enigszins te begrijpen/verdedigen, noem het maar pessimisme eerder optimisme.

22 maart 2024 om 10:24

@pieterpost: Ik snap dat jij jezelf anders ziet, haha. Dat is niet anders dan menselijk. Iedereen probeert dit vanuit Koeman te zien, maar dat maakt het allemaal wel bijzonder nog steeds

@arsenal890: Eens dus. Wijnaldum nu mee snap ik nog enigszins door alle afzeggingen. Ervaring dat op de jonge groep kan inpraten nu. Hij weet wat er gevraagd wordt. Maar starten met een gemankeerde speler als Wijnaldum kan echt niet. Dat verbaast mij zeer.

22 maart 2024 om 10:30

Hèhè daar ben ik me ook wel bewust van natuurlijk. Ook al lijkt dat op een forum natuurlijk niet per se zo. Ik kan ook wel gaan roepen dat Xavi Simons op 10 moet, Frimpong op rechtsback en Memphis een lul is omdat hij het voor Promes opnam, maar het is allemaal complexer dan wij denken en nog 1 keer een goede clubvoetballer maakt nog geen goede international heeft het verleden wel uitgewezen.

22 maart 2024 om 10:33

Geef Frimpong is een kans, dan kun je zien of het een goede international is.

22 maart 2024 om 10:37

Depay een lul vinden daarom slaat nergens op. Het verdedigen van Promes an sich is natuurlijk zo dom als wat. Als mijn beste vriend houdt van mensen neersteken en drugs smokkelen, dan laat ik hem ook vallen als een baksteen.

En een goede bondscoach (wat we zeker niet hebben) kan spelers die in vorm zijn natuurlijk wel laten renderen. We hebben een hartstikke leuke selectie weer eens. Zeker wanneer iedereen fit is. Met Van Dijk, Frenkie, Frimpong, Van Der Ven, Aké en Simons heb je meerdere wereldtoppers (of schuurt er tegenaan). Je hebt eronder een lijstje met Gakpo, Depay, Reijnders, Zirkzee, Malen enkelen dat er een groep onder zit, maar zeker geen slechte spelers. Hier moet je als bondscoach zéker iets van kunnen maken.

22 maart 2024 om 10:37

Die krijgt z’n kans echt wel. Hij zit toch niet voor niets sinds kort bij de selectie?

22 maart 2024 om 10:45

Hij presteert al 2 jaar en heeft amper een kans gekregen. In deze oefenwedstrijd lijkt hij ook weer gepasseerd te worden.

22 maart 2024 om 10:46

@bongiorno,
Meer status is wel degelijk een argument.
Als een Messi, Ronaldo, Xave, Ibrahimovic of Iniesta slecht speelden bij hun club dan stond hun positie bij het nationale elftal echt niet ter discussie hoor..

En voordat mensen weer op de hoogte van de status ingaan. Nee, ik zeg niet dat Dumfries die status heeft, maar je kunt niet ontkennen dat hij het in oranje de laatste jaren gewoon goed heeft gedaan.

22 maart 2024 om 11:16

Waarom noem je Klose en Giroud? Die zijn toch zowel bij land als bij club geslaagd?

22 maart 2024 om 12:53

@FR10FRDAM

De spelers die jij noemt zijn spelers van wereldklasse. Als Xavi twee jaar uit vorm was geweest en daarna een jaar in de zandbak had gespeeld (op de leeftijd van Wijnaldum) dan was ie ook op een gegeven moment gepasseerd hoor, zo gaat dat.

Maar goed, ik zal je meegeven dat het inderdaad niet 100 procent is dat status totaal niet meetelt voor een oproep voor de nationale ploeg. Maar dan gaat het om echt de top van de wereld. Kunnen we dat nou echt op Dumfries toepassen?

22 maart 2024 om 09:14

@ Frimpong als linker wingback, terwijl hij juist schittert als rechter wingback? Die snap ik niet. Je moet spelers toch in hun kracht gebruiken en niet misbruiken? Ik zie het dan nog eerder gebeuren dat zowel Dumfries als Frimpong op de rechterflank komen te staan.

Ik snap dat je Frimpong graag wilt zien spelen, maar dan wel op een positie die hem past.

22 maart 2024 om 09:30

Toen hij begon bij celtic speelde hij ook op links..

22 maart 2024 om 09:48

@mason38
Dat is geen logica, je moet altijd de beste 11 opstellen. Als Frimpong 3x beter is dan de huidige linksbacks dan mag je hem best misbruiken maar ik vind weer juist dat Koopmeiners op linksback moet spelen.

22 maart 2024 om 09:51

Nou ja gewoon een probeersel, hoe mooi zou het zijn als je met twee uitstekende wingbacks kan spelen als het experiment lukt? Dat is beter dan dat je Dumfries of Frimpong moet banken in mijn ogen.

22 maart 2024 om 10:10

Nee, Koopmeiners kun je niet op linksback kwijt. Deze jongen heeft het merendeel van zijn wedstrijden dit seizoen in een aanvullende rol op het middenveld gespeeld. Zijn kwaliteiten liggen niet in het verdedigen. Alleen voetballen kan hij vanuit de positie van linksback wel wat toevoegen, maar er kleven veel risico's aan die ik als trainer/coach niet zou nemen.

22 maart 2024 om 17:19

Eeuwig zonde als we dmv Koeman’s vriendjespolitiek succes op het ek mislopen.

Ben benieuwd, Schotland natuurlijk niet-echt een fatsoenlijke tegenstander, maar je ziet snel genoeg of Wijnaldum nog de handelingssnelheid heeft of dat die net zo’n eigen doelpunt maakt als eerder deze week in dat interview.

Rest van de opstelling ziet er ok uit, maar waarom Frimpong er niet in.

22 maart 2024 om 09:14

Schotland is een prima tegenstander, zijn altijd gemotiveerd. Zijn ook beter dan bijv ierland en Griekenland, ze hebben in de kwalificatie gewonnen van spanje.

En helemaal met je eens dat Frimpong juist nu getest kan worden.

22 maart 2024 om 09:48

Frimpong hoort gewoon te spelen. Op het moment de beste rechtervleugel verdediger van de wereld terwijl Dumfries niet eens basisspeler is. Xavi verkeert ook in uitstekende vorm. Ik zou hem verliezen boven Gakpo. En ook zeker boven Gini, en Memphis. Maar dat zijn de lievelingetjes van Koemans dus die gaan zeker spelen.

22 maart 2024 om 09:59

Denk dat je Schotland daar aardig onderschat. Hele stugge tegenstander.

Eigenlijk lijkt mij dit een best een mooie opstelling. Gakpo heeft de laatste jaren stappen gemaakt, en met een fitte Depay lijkt mij dit aanvallend de meest logische keuze. Benieuwd naar Wijnaldum. De oordelen liggen hier al klaar, terwijl niemand hem echt goed heeft kunnen volgen de laatste maanden.

22 maart 2024 om 09:11

Ook ik kijk zelfs een beetje naar Gakpo en Depay uit, Wijnaldum moet onze monden ook maar gewoon snoeren met z'n voeten! Ook ik ben echt kritisch naar laatsgenoemde, helemaal na z'n echt belachelijke interview. Maar de spelers worden geselecteerd om hun voetballende kwaliteiten en de complementerende functie binnen de groep, dus laat het maar zien!

Ik zou alleen wel een totaal ander voetbalend elftal opstellen dan deze conservatieve "zekerheid" van Koeman.

Daar kon je op wachten. De enige fanboy van Wijnaldum is Koeman.

Koeman zet Depay en Wijnaldum altijd bovenaan zijn lijstje om op te stellen, terwijl beide spelers de laatste jaren een hoop hebben ingeleverd qua kwaliteit. Het lijkt wel alsof Koeman 5 jaar terug leeft!

22 maart 2024 om 09:04

Aanvallend heeft Nederland gewoon een zwakke lichting. Achter Depay staat een Weghorst, dat zegt eigenlijk wel genoeg. van Gaal probeerde het met Gakpo in de spits, dat was niet echt een succes. Alternatieven heb je niet echt. Anders had je die wel benoemt....

22 maart 2024 om 09:10

Achter Depay kan ook Malen staan of bijvoorbeeld een Xavi

22 maart 2024 om 09:15

aanvallend ben ik met je eens dat het geen absolute wereldtop is. Maar als je kan kiezen uit memphis, gakpo, malen, simons, brobbey, zirkzee, lang, dan is dat nog best prima.

22 maart 2024 om 09:11

Speelden Geertruida, Wieffer, Gakpo, Reinders en Aké 5 jaar terug ook mee dan? Xavi Simons raakt nog geen deuk in een pakkie boter op 10 bij Oranje gewoon logisch dat Gini die veel heeft betekend voor Oranje nog 1 keer de kans krijgt voor een eindtoernooi.

Memphis is daarbij qua goals en assists de best renderende Oranje speler aller tijden en dan verbaas je je dat hij vanavond speelt? Atletico-Inter ook niet meegekregen zeker.

22 maart 2024 om 10:06

Veel heeft betekend? Wijnaldum heeft 20/30 meer slechtere interlands gespeeld dan Xavi. Tegen Tsjechie op het ek de slechtste interland die ik ooit van een international heb gezien. In alle facetten en laten we al die verstoppertje wedstrijden van hem niet vergeten. Vandaag zal je ook weer zien dat Reijnders de bal niet aan hem kwijt kan omdat hij vaak in de dekking blijft staan

Xavi doet het nog niet goed in Oranje, maar ff hoe kan je nou Wijnadum opstellen ipv hem. Hoe.dan.Koe.man.

22 maart 2024 om 09:27

Inderdaad grote onzin. En 5 verdedigers opstellen is ook onzin.

Beste opstelling:

Flekken

Dumfries - De Ligt - De Vrij - Ake

Veerman - Reijnders - Xavi

Malen - Depay - Gakpo

22 maart 2024 om 09:31

Dit, maar dan wel van dijk aub

22 maart 2024 om 09:52

Virgil is toch uitstekend in vorm en moet gewoon basis staan. Ik zie ook niet in waarom je Veerman boven Frenkie zou zetten.

22 maart 2024 om 10:05

Omdat Veerman een Psv’er is. Ajacieden hebben we liever niet in Oranje 😉

22 maart 2024 om 12:03

Frenkie is geblesseerd. Maar goed, De Vrij ook en dat is ook een LCV.

Vrij logisch vanuit Koeman dat hij Wijnaldum laat starten, als we de opstelling mogen geloven. Hij roept hem op om te kijken of hij wat toevoegt en wat zijn niveau is. Het is een oefenpot en het geeft hem de gelegenheid om wat anders te proberen. Hoop zelf wel op meer speelminuten voor Frimpong, we hebben hem nog weinig gezien in oranje.

22 maart 2024 om 10:08

Het is niet zomaar een oefenpot. We hebben maar een paar wedstrijden om het team te kneden voor het toernooi. Mensen vinden het maar normaal dat internationals zich afmelden en er van alles word geprobeerd. Straks staan we weer te huilen als het team niet ingespeeld is op het ek

Snap dat je bepaalde spelers wil testen, maar de basis 11? Komop.. Breng hem lekker ergens de 2e helft in om z'n niveau te testen, basis kan echt niet meer.

Het zou wel mooi zijn als Frimpong op linksachter kan starten. Dan heb je twee opkomende backs met scorend vermogen. Verder een vrij logische opstelling lijkt mij en om af te tasten wat de toevoeging van Wijnaldum nog kan zijn.

Het is natuurlijk een oefenwedstrijd, maar ik zou De Ligt boven Geertruida kiezen. Ik zou ook altijd Xavi voor het voetbal inbrengen evenals een Schouten, Veerman en Q Timber. Maar we kennen Koeman nu wel een beetje: die gaat voor conservatief consolideren in plaats van mooi aanvallend voetbal.

22 maart 2024 om 09:18

Oke dus je wil kiezen voor voetbal, maar dan wel de Ligt voor Geertruida? Dat is een beetje tegenstrijdig.

22 maart 2024 om 09:23

Nee, want Geertruida heeft de vorige campagne echt totaal niets gebracht. Van mij mag die man zeker kansen krijgen in zijn goede seizoen voor Feyenoord hoor, maar als RCV zou ik iemand opstellen die daadwerkelijk mannetjes uitschakelt naast de veelal apathische Virgil van Dijk. Daarbij kan De Ligt prima voetballen, op een significant hoger niveau dan Geertruida tot nu toe getoond heeft.

Maar ik wist dat ik Feyenoorders voor 't hoofd zou stoten.

22 maart 2024 om 09:28

De Ligt heeft meermaals aangetoond dat hij die positie niet kan invullen. Hij zou alleen in plaats van Van Dijk kunnen spelen. Op de positie van de LCV en RCV in een driemansachterhoede heb je dynamische en snelle verdedigers nodig die kunnen indribbelen. Dat is allesbehalve de Ligt met een draaicirkel van een vrachtwagen.

22 maart 2024 om 09:30

De Ligt brengt ook niks in Oranje.

22 maart 2024 om 09:37

Noem jij De Ligt traag? Nou vind ik in Oranje het echte probleem ook Virgil van Dijk. Daar zou ik denk ik De Ligt in een vijfmansverdediging De Ligt zetten, maar je kan ook niet om Virgil heen in zijn goede seizoen. Het punt is een beetje dat van alle verdedigers De Ligt absoluut de beste is in het totaal uitschakelen van (top)spitsen.

22 maart 2024 om 09:56

@marocberkane: Dat heeft Geertruida ook meermaals aangetoond op die positie.

22 maart 2024 om 10:09

Zeker niet Geertruida die altijd 1 cruciaal foutje maakt in Oranje waaruit een goal komt. De Ligt dus niet maar Geertruida ook niet. Schouten dan als inschuivende gebruiken

22 maart 2024 om 10:14

De Ligt heeft je hoogstpersoonlijk 2 eindtoernooien gekost en de goede wedstrijden in Oranje zijn op 1 hand te tellen in al die jaren. Toch blijft hij altijd in de basis gepraat worden. De Ligt heeft nb zelf toegegeven dat die rol in een vijfmansachterhoede niet echt bij hem past.

22 maart 2024 om 10:17

Ik vind het niet verrassend dat juist Myvision De Ligt boven Geertruida verkiest.
En dan als opmerking "geertruida heeft niet geleverd in de vorige campagne".
Los van het feit dat Geertruida soms nog wat onwennig is in oranje, wat logisch is na 6 interlands, heeft De Ligt eigenlijk nooit voor een lange tijd geleverd en maakt de Ligt na meer dan 40 interlands nog regelmatig fouten. Daarbij heeft De Ligt laten zien in dat systeem niet te kunnen voetballen.

En dan over Koeman zeggen dat hij van conservatief consolideren houdt dan mooi aanvallend voetbal, maar dan in Blind wel een wing back zien in dit systeem. Nee, die komt lekker mee op voor het aanvallende voetbal.
En Geertruida is aan de bal comfortabeler dan De Ligt.

22 maart 2024 om 09:21

De ligt als middelste verdediger of in een 4 mans verdediging geef ik je gelijk hoor. Maar als rechter centrale verdediger in een 3 mans verdediging is de ligt gewoon niet sterk. Hij past niet in dat systeem. Dan wil je dus een veel beweeglijkere speler zoals Geertruida of Timber.

22 maart 2024 om 09:25

Nou, dit vind ik wel een aardige overweging inderdaad. En daarvoor is een oefencampagne natuurlijk ook een prima moment, al vond ik Geertruida dus de vorige keer uiterst ongelukkig spelen.

22 maart 2024 om 09:37

Klopt hij speelde inderdaad ongelukkig. Maar de ligt vond ik op die positie ook vrij ongelukkig. Je staat vaak als rechtsback en dat is allesbehalve de sterke punten van de ligt.

22 maart 2024 om 09:45

Eens. Maar zoals boven beschreven: het totaal uitschakelen van de spitsen vind ik De Ligt dan weer meesterlijk in. Dus misschien een onpopulair standpunt, helemaal na z'n weergaloze seizoen, maar de in mijn ogen apathische Virgil van Dijk is misschien wel niet zo geschikt in een vijfmansverdediging.

22 maart 2024 om 09:51

Klopt en daarom maakt hij ook kans in een 2 mans verdediging. Van dijk passeren, tja kan maar het is wel gewaagd. Vooral omdat de ligt ook vrij wisselvallig is in oranje.

22 maart 2024 om 09:26

Conservatief consolideren je bedoelt v Gaal in Qatar? Geef Koeman even een eerlijke kans in Duitsland. Heeft nog geen eindtoernooi meegemaakt als bondscoach.

22 maart 2024 om 09:33

En waarom was Van Gaal ook alweer in Qatar en niet Koeman? Alsof ik medelijden ga hebben met Koeman die Oranje liet zitten, niet andersom he?

22 maart 2024 om 09:37

Omdat Barcelona zijn droomclub was en het waarschijnlijk de enige kans voor hem was om daar ooit trainer te worden. Was ook blij dat v Gaal naar het WK ging weer, maar hij heeft daar wel een wanprestatie geleverd.

22 maart 2024 om 10:20

Hahah zoveel mensen blijven salty op Koeman omdat hij zijn kans bij Barcelona, zijn droomclub pakte, nadat het eindtoernooi was uitgesteld.
Welkom in de grote mensen wereld, waar mensen met ambitie hun kans pakken.

De tandjes.... ik ben al jaren niet zo'n fan van Wijnaldum. Nu die naar Saudie-Arabië is gegaan dacht ik hem eindelijk niet meer in oranje te zien. Verkeerd gedacht met Koeman blijkbaar lol. Erg matige opstelling ook dus ik heb er weinig vertrouwen in vanavond, al hoop ik uiteraard dat de spelers mijn ongelijk bewijzen

Wat een lachertje zeg duidelijk een vriendje van Koeman

Wat een armoedige bende weer, 5 verdedigers tegen nota bene Schotland.
Eindoverwinning is toch een illusie, ga gewoon lekker voetballen.

22 maart 2024 om 09:30

Lees 3-4-3, aangezien je veel balbezit zal hebben. Dus vanuit dat oogpunt snap ik het wel + met de spelers die erin staan kan ook eenvoudig naar 4-3-3 gewisseld worden mocht dat nodig zijn

22 maart 2024 om 09:36

Ja dat hebben we gezien de afgelopen tig interlands, het loopt gewoon van geen kant. Is ook onzin dat 433 nu niet mogelijk zou zijn. Gakpo, Depay, Malen is gewoon een prima voorhoede. Als je dan behoudend wil zijn speel je met de punt naar voren op het middenveld maar dat moet toch gewoon genoeg zijn. Dat je dit doet tegen een Frankrijk kan ik nog inkomen maar dit is gewoon pure armoede.

Tegen Schotland kun je inderdaad met Blind op links beginnen aangezien hij in werkelijkheid meer middenvelder dan verdediger zal zijn, zodoende is de keuze voor Geertruida op rechts ook begrijpelijk aangezien hij ook als verkapte rechtsback uit de voeten kan. Laat Wijnaldum maar aantonen dat hij nog een beetje kan ballen, al heb ik niet het vermoeden dat hij op dit EK basisklant zal zijn. Met zijn ervaring kan hij wel prima stand in zijn, mits hij niet begint te piepen op de bank.

Tegen Duitsland zou ik toch voor Frimpong op links gaan en de Ligt ipv Geertruida. Dan kun je kijken of het systeem functioneert zoals het hoort te functioneren met daarbij Reijnders, Xavi en Wieffer/Koopmeinders en Depay + Gakpo in de spits. Zonde dat Brobbey en Zirikzee er niet zijn, hadden nu hun kans kunnen pakken.

Moet zeggen dat ik qua verwachtingen toch best positief gestemd ben. Als Frenkie en De Vrij weer hersteld zijn staat er toch best een compleet elftal met ook prima backup. Weghorst puur als pinchitter gebruiken.

Is het nou nog niet klaar met die gozer? Wordt voetballend alleen maar minder en qua leeftijd lijkt hij per jaar dommere uitspraken te gaan doen. Ik was toch al niet van plan om te gaan kijken, en nu al helemaal niet meer.

En als hij Wijnaldum dan graag een keer wil zien spelen, stel Frimpong dan ook een keer op daar was ik dan wel benieuwd naar.

Je kan zoveeel betere opstellingen maken, maar die koppige Koeman is weer fantasieloos pfff.. zucht...
Mijn opstelling is er eentje waarin je vanuit je eigen kracht uitgaat.

Flekken
Frimpong
de Ligt
van Dijk
Maatsen
de Jong
Reinders
Maalen
Xavi
Gakpo
Depay
22 maart 2024 om 09:55

Als je jezelf Fcknuddeuh noemt snap ik dat je Ake er niet in zet... maar zelfs dan begrijp ik het nog niet helemaal.

22 maart 2024 om 10:00

Wat snap je hier niet aan.. lezen is toch niet zo moeilijk.

Koemans opstelling gaan toch altijd gepaard met een teleurstelling. Waarom is die man zo conservatief? Leuk dat jongens goed zijn voor de kleedkamer, maar uiteindelijk draait het om de kwaliteiten. Op deze manier zorg je er juist voor dat spelers met kwaliteit en een toekomst niet in deze kleedkamer kunnen integreren.
Er loopt zoveel rond en dan speel je toch weer met een blind, dunfries, wijnaldum en depay. Probeer eens wat uit met een frimpong op rechts (of links), xavi of koopmeijners op tien, of roep een maatsen extra erbij voor op links. Je kan toch niet weer met een blind op links gaan spelen terwijl maatsen het gewoon super goed doet in de europese subtop?

Hopelijk schuttert wijnaldum dan nog 1 laatste keer in oranje om daarna nooit meer opgeroepen te worden

Hoe die het voor elkaar krijgt krijgt ie t voor elkaar maar iedereen stoort zich toch?

Waarom 5-3-2 als Memphis toch speelt. Ga gewoon 4-3-3 / verkapte 4-4-2 spelen en zet Simons op rechts, als hij naar binnenkomt is er ruimte voor Dumfries of Frimpong.

De keeperstombola duurt voort.
Dan ga je 5-3-2 spelen en dan kies je voor Dumfries... i.p.v. Frimpong.
Geertruida en Blind snap ik gezien 5-3-2, maar aangezien ik 4-3-3 zou spelen is 1 van de 2 niet nodig.

Het middenveld is wel het toppunt. Geef gewoon Koopmeiners zijn kans nu Frenkie er niet is. Die is in topvorm, hij weet zelf ook wel dat hij onder gepresteerd heeft. Nu ga je er niet achter komen, laat hij het wel zien heb je een hele goede aan hem.

Dan zou ik altijd nog eerder Timber opstellen boven zowel Wieffer en helemaal Wijnaldum!

Memphis is altijd maar weer de vraag hoe hij in Oranje presteert, maar snap nu wel dat hij speelt uiteraard.

Gelukkig nog 1 pluspunt: Hup Cody!

Xavi Simons is in absolute topvorm bij Leipzig en loopt iedereen voorbij alsof ze er niet staan. Is nu echt een klasse beter dan de laatste interland periode. In deze vorm maakt hij ook het verschil bij Oranje maar dan gaat Koeman weer terug naar Gini die al niet meer op niveau speelt en Memphis die zelden tot nooit in de basis staat bij Atletico. Echt niet te geloven dat hij weer terug gaat naar dat zogenaamde tandem. Vorige toernooien hebben ze er niks van gebakken maar iedereen blijft Memphis maar bekronen op tv.

Ik zou het ongelooflijk vinden als dat het middenveld wordt. Reijnders, Wijnaldum én Wieffer is echt veel te veel van hetzelfde (box-to-box), met weinig creativiteit en weinig specifieke kwaliteiten aan de bal. Veerman moet natuurlijk in elk geval spelen, dat is de speler die het dichtst bij Frenkie de Jong zit qua voetbal (haalt de bal op en verlegt vervolgens het spel, al doet De Jong dat met dribbels en korte passes en Joey meer op (lange) passes). Wil je een ingespeeld team ontwikkelen richting het EK, is dat echt de beste optie om een elftal te bouwen dat zo dicht mogelijk tegen het best mogelijke elftal aanligt. In de komende wedstrijden dan ook testen wie je op de 6 positie zet, al heb ik een sterke voorkeur voor Schouten omdat ik die comfortabeler aan de bal vindt, aangetoond heeft op CL niveau mee te kunnen en ervaring heeft op het hoogste niveau.

Xavi Simons hoort er gewoon in Reijnders hoort meegenomen te worden, Crysencio Summerville wordt over het hoofd gezien, waarde 18 mln, wellicht naar chelsea. Dallinga had nu kans kunnen krijgen.

Je had het elftal mooi kunnen opfrissen en proberen, de besten laten spelen...wijnaldum waarom in godsnaam...nou laat maar vlammen. Memphis hoe vaak speelt hij bij Atletico...
Altijd maar hetzelfde groepje. Koeman faalt hierin. Ron Jans zou mooie opvolger zijn.

Koeman je speelt zoutloos zonder met het idee van controle en hopen op eenindividueel momentje. Zonde dat deze trainer zo hoog staat aangeschreven. Bij barca hadden ze dit snel gezien. Eeuwig zonde dat de knvb niet doorgeselecteerd heeft.

Tsja. Frimpong testen tegen sterkere Duitsland dan maar....

Verder snap ik niet wat Wijnaldum in de basis moet. Ook nog tegen de minste tegenstander van de 2?

Kom op zeg. Je gaat bouwen aan een team richting een eindtoernooi. GEen snoepreisje hé Koeman...

Ook enorm raar dat Malen op de bank begint. Veel beter in vorm dan een Gakpo bijvoorbeeld...

Ook zou ik wel eens Koopmeiners op 10 willen zien.

Wieffer - Reijnders - Wijnaldum is bijna alleen maar loopvermogen, waarbij Reijnders nog wel eens ene goede bal wil geven....

Ik was ook eerder dan (als je persé met Wijnaldum op 10 wilt starten) gestart met Veerman of Schouten naast Reijnders (die leek mij onbetwist momenteel)

Blind op de wingback is pure armoede. Slaat nergens op dat een Maatsen of Meijer niet opgeroepen is. Kunnen die rol 10 x zo goed invullen als Blind...

Ik heb de statistieken net ff bekeken van alle aanvallers. Depay 772 minuten gespeeld in La Liga, 1 keer 90 min en 85% invalbeurten. Gakpo in 10 van de 26 PL wedstrijden basis met maar 1 keer 90 min en voornamelijk Europa League 90 min. Malen veel basis gestaan in de Bundesliga met 90 min maar tegen de grote ploegen geblesseerd of snel eruit na rust. In CL alleen tegen psv gescoord met een poule des doods. Weghorst gek genoeg vaak 90 min in de Bundesliga bij Hoffenheim en ook tegen de grote ploegen veelal 90 min. Enkel 5 goals in de competitie maar wel het vertrouwen om veel wedstrijden af te maken.Vooral Depay en in mindere mate Gakpo moeten echt meer minuten maken willen ze van waarde zijn op het EK. Van eerstgenoemde is het natuurlijk lachwekkend dat hij zoveel krediet krijgt terwijl hij bij Atletico als 3de/4de spits word gezien. Xavi Simons 9 goals en 13 assists waarbij hij eigenlijk op 14 assists zit maar eentje werd met een teen aangeraakt door de verdediger. Deze jongen hoort ten aller tijden te spelen ipv Depay of Gakpo

Tja in een oefenwedstrijd kun je experimenteren. En je een beeld van sommige spelers vormen. Dus dat zal ook het doel van deze opstelling zijn. Ben wel echt benieuwd wat de eigenlijke eerste beoogde 11 van Koeman zijn.

Misschien Frimpong de kans geven. Dumfries is een belangrijke speler bij Oranje, maar komt vooral vanaf de bank bij Inter dit seizoen. Frimpong tegelijkertijd gewild door de hele Europese top.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren