Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verbeek walgt van ‘obscene’ Michiel Kramer: ‘Het is stuitend en absurd’

Laatste update:

Gertjan Verbeek is bepaald niet te spreken over Michiel Kramer. De aanvaller van RKC Waalwijk leek na zijn benutte strafschop tegen AZ een obsceen gebaar te maken richting de meegereisde fans uit Alkmaar, al was dat op de videobeelden niet heel goed te zien. Het gebaar leek niet in de richting van juichende en jonge fans van RKC op de lange zijde te zijn, zoals bleek uit de beelden van ESPN. Desondanks is Verbeek zeer kritisch op Kramer.

"Hij maakt een obsceen gebaar. We hebben een voorbeeldfunctie en daar zijn afspraken over gemaakt", verzucht Verbeek tijdens zijn analyse bij ESPN in de rust van het treffen tussen RKC en AZ. "Dat had de scheidsrechter kunnen bestraffen met geel. Waarom doe je dit? Waarom provoceer je? Je schiet hem (de penalty, red.) goed binnen en je staat 1-0 voor. Tegenover een vak met mensen met kinderen. Het is weer een actie van Kramer die je moet veroordelen. Het is gewoon bij het belachelijke af. Je provoceert de tegenpartij en waarom?", is Verbeek heel duidelijk over het voorval met de RKC-spits.

Michiel Kramer lijkt een obsceen gebaar te maken richting de AZ-fans.

"Moet die wedstrijd dan weer gestaakt worden? Want daar reageert natuurlijk weer iemand op. Ja, ik vind het stuitend van Kramer." Verslaggever Cristian Willaert oordeelt dat Kramer hiervoor een gele kaart had verdiend. "Absoluut", is Verbeek het daar volledig mee eens. "Voor mijn part haal je hem als trainer van het veld af. Hij heeft een voorbeeldfunctie, dus houd daar nou eens mee op. Leg het niet altijd bij de supporters neer en daag ze niet uit. Dat heeft geen zin, gedraag je op een fatsoenlijke manier. En juich op een normale manier. Het is absurd, ik heb er geen woorden voor. Laten we het maar ergens anders over hebben."

Kramer als recidivist
Kramer kwam in de afgelopen jaren vaker negatief in het nieuws. In maart nog leek hij NEC-doelman Jasper Cillessen vol in het gezicht te raken. De keeper liet bij een redding de bal los, waardoor hij en Kramer allebei voor de rebound konden gaan. Cillessen tikte de bal alsnog weg. Daarna liep de aanvaller van RKC door op de keeper, die licht geraakt werd aan het hoofd. Cillessen hield een klein sneetje op de neus over, maar kon wel doorspelen. "Het is volgens mij de derde of vierde keer in mijn carrière dat hij bewust doorloopt", zei Cillessen na afloop. "En nu dus weer. Ik heb geen idee waarom, dat moet je aan hem vragen." Kramer ontkende in alle toonaarden: "Ik ga niet iemand bewust op zijn hoofd slaan of schoppen of weet ik wat", zegt de spits van RKC. Van vorige incidenten weet Kramer zogenaamd niets. "Nee, nee. Volgens mij gebeurt hier verder helemaal niks."

1 december 2013: ADO Den Haag - Ajax (0-4) – Kramer slaat Cillessen en krijgt flinke schorsing
Kramer ging bijna tien jaar geleden voor het eerst in de fout jegens Cillessen, destijds de keeper van Ajax. De aanvaller, toentertijd speler van ADO, plantte een elleboog in het gezicht van de Ajax-goalie. Kramer kreeg een gele kaart, maar scheidsrechter Reinold Wiedemeijer verklaarde na afloop het incident zelf niet te hebben gezien. In het pre-VAR-tijdperk kon de aanklager betaald voetbal dan achteraf nog ingrijpen. Kramer werd vier duels geschorst, waarvan een voorwaardelijk. "Ik had rood moeten krijgen voor mijn actie tegen Cillessen", zei Kramer destijds. "Het valt niet goed te praten."

30 november 2014: ADO Den Haag - Ajax (1-1) – Kramer laat voet hangen en raakt Cillessen op hoofd
Een jaar later vond een nieuw akkefietje plaats. Een bal die tussen Kramer en Cillessen inviel leverde een botsing op tussen de spits van ADO en de keeper van Ajax. Cillessen pakte de bal, Kramer sprong niet hoog genoeg op en sleepte met zijn schoen over het hoofd van de goalie. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük zag geen aanleiding om een kaart te trekken. De aanklager betaald voetbal stelde ditmaal geen onderzoek in.

23 oktober 2016: Feyenoord - Ajax (1-1) – Kramer loopt bewust met been door op hoofd van Onana
Kramer raakte twee jaar later als speler van Feyenoord opnieuw in opspraak. Ajax had Cillessen inmiddels ingeruild voor Onana, die eveneens te maken kreeg met Kramer. Nadat Dirk Kuijt de 1-1 laat in de wedstrijd op het scorebord had gezet, maakte Kramer bij het juichen een beweging met zijn been in het gezicht van de doelman. Aan de hand van televisiebeelden vond de aanklager dat geen sprake was van een zeer zware overtreding waar een vooronderzoek voor gestart kon worden: opnieuw kwam Kramer weg.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Raad de transfer! ????
Reacties

Ergste is nog wel dat hij er waarschijnlijk nog over nagedacht heeft ook en het dan ook nog gaat uitvoeren. Blijf dit altijd een vreemde vogel vinden, die ik persoonlijk niet ga missen als die de voetbalwereld verlaat.

20 augustus 2023 om 18:27

Om eerlijk te zijn vind ik zulke spelers de eredivisie leuker maken. Mensen die een beetje anders zijn. Hij doet hiermee niemand kwaad. Een eredivisie vol ideale schoonzonen is ook saai.

20 augustus 2023 om 18:30

Er zit nog een hoop ruimte tussen ideale schoonzonen en debielen die aftrek bewegingen maken.

20 augustus 2023 om 18:31

@Analist1995 Hij doet niemand kwaad… Werkelijk? Hoe kortzichtig is jou analyse dan? Je hebt het hele stuk niet eens gelezen maar komt net een analyse… werkelijk. Hoe kortzichtig kun je reageren…

20 augustus 2023 om 18:27

Had van mij rood mogen krijgen

20 augustus 2023 om 18:31

Meest bijzondere vind ik nog wel dat dit dan de aanvoerder, en dus het uithangbord, van de Rooms-Katholieke Combinatie Waalwijk is. Nou ben ik zelf niet gelovig, maar ik dacht toch altijd dat gelovigen dit soort gebaren niet heel tof vonden, laat staan rooms-katholieken.

20 augustus 2023 om 18:40

Ach wat er allemaal gebeurde achter de schermen in de rooms-katholieke kerk kon het daglicht ook niet verdragen. Zal mij niks verbazen dat dat nog allemaal gebeurt daar, dus die zijn wel wat ergers gewend dan dat soort gebaren.

20 augustus 2023 om 18:41

Katholieken zijn van het carnaval he. Die nemen het niet zo nauw.

20 augustus 2023 om 18:47

Die zijn nog erger dan je denkt die katholieke

20 augustus 2023 om 18:57

@spursfan96

Inderdaad is dit echt geen gedrag voor katholieken. Die hadden dat gebaar wél richting de kinderen gemaakt.

(sorry Mods. het is een grapje. Ban me niet)

20 augustus 2023 om 20:08

Ik heb zelden een grappigere opmerking op VZ gezien.

20 augustus 2023 om 20:26

Ik ben katholiek maar braak tegen de kerk aan met Carnaval, dus je hebt de goeie stroming niet te pakken Ducktaildo, maar ik snap je punt.

Deze "idioot" zal het nooit leren..

20 augustus 2023 om 19:24

Die “” kun je wel weglaten

Dat deze man nog op een voetbalveld staat. Een totale idioot die totaal niet in staat is om normaal gedrag te vertonen.

20 augustus 2023 om 20:43

En toch maar weinig rode kaarten gehaald zou het dan toch allemaal wel meevallen? Mag tegenwoordig ook niets meer

Sjonge jonge kramer maakt een gebaartje, rest van het seizoen schorsen lijkt me het enige juiste. Dit is echt abnormaal!

20 augustus 2023 om 18:26

Van Kramer verwacht iedereen dit soort ongein, maar het erge is dat er best wat mensen zijn die dit echt niet erg vinden. Kramer doet ieder jaar wel iets waar hij een lange schorsing voor verdient.

20 augustus 2023 om 18:31

Nou ik vind zo'n gebaar niet erg, het enige is dat ik wel denk de beste man is 34, is dit wel nodig? Maar goed het blijft maar een gebaartje

20 augustus 2023 om 18:28

Zo'n gebaar doen is inderdaad abnormaal. Blij dat zelfs jij dat inziet

20 augustus 2023 om 18:35

@Kueftenbeld, en Als dat gebaartje uit loopt in een flinke rel waarbij kinderen geraakt worden? Oftewel, wanneer is iemand verantwoordelijk voor de gevolgen van zijn acties? Kramer provoceert en doet dat in een publieke functie. Aanpakken die recidivist.

20 augustus 2023 om 18:43

Ik ben wel benieuwd hoe je dat voor je had gezien?

20 augustus 2023 om 20:31

Simpel, op de tribune zitten genoeg gasten die voor minder zich als idioten gaan gedragen. Zij zijn natuurlijk voor hun eigen daden verantwoordelijk. Maar als je gaat provoceren lok je dat uit. Zie het als heling…de heler “lokt” een dief ook uit om iets te stelen…

Vond het ook rare actie, maar dat is Kramer beetje ten voeten uit, mooi dat hij zegt en doet wat hij wilt, maar hij weet dan weer niet de grenzen..

Als er vervolgens iemand over het hek klimt om op de vuist te gaan, dan is dat de schuld van Kramer, die de boel loopt te provoceren.

20 augustus 2023 om 18:37

Nee, dan is het de schuld van de persoon die over het hek klimt. Je blijft nog altijd verantwoordelijk voor je eigen gedrag.

Dat deze clown nog ergens aan de bak komt na zulke fratsen. Hij leert het nooit.

20 augustus 2023 om 18:42

Vorig seizoen direct betrokken bij 16 goals en nu al 2 goals in de eerste 2 wedstrijden. Natuurlijk komt hij ergens aan de bak. Sterker nog, ik denk dat hij voor her gehele rechterrijtje van de Eredivisie een aanwinst zou zijn.

20 augustus 2023 om 20:45

En denk voor sommige linker rijtje ook wel. Hele irritante speler maar voor een club als rkc goud waard. En als je hem persoonlijk spreekt snap je helemaal niet waar die geintje vandaag komen

20 augustus 2023 om 18:43

Zelfs aanvoerder 😂😂

Ach Michiel Kramer moet je niet al te serieus nemen, dat doet hij zelf ook niet en dat is ook wel mooi soms. Dat grealish kapsel er ook bij. Ik zit nog steeds te wachten op het moment dat hij toegeeft dat hij eigenlijk een cabaretier is die per ongeluk wel goed wat balletjes kan intikken en af en toe uit he tniets een wereldgoal maakt. Kan me bijna niet voorstellen dat je ECHT zo bent en dat het niet een act is.

Als hij maar 3 keer rood pakt op een seizoen heb je nog mazzel. Maar na deze actie zal hij vast wel weer een paar schorsingen aan zijn broek krijgen.

Misschien was dat wat hij uitbeelde bij zijn broek, de schorsing die eraan komt te hangen

20 augustus 2023 om 18:28

Volgens mij niet eens 3 rode kaarten ooit gekregen in zijn hele carrière, maar laten we lekker overdrijven om je punt mee kracht bij te zetten.

20 augustus 2023 om 18:32

Welk punt? Ik vind het wel een mooie vent hoor, af en toe slaan de stoppen door maar kan er zelf wel om lachen, hij is tenminste wel zichzelf. Hij had er zeker 10 kunnen hebben, hoeveel hij er daadwerkelijk heeft gehad weet ik niet.

20 augustus 2023 om 18:35

Heeft 2 rode kaarten gekregen in z’n carrière.

20 augustus 2023 om 18:38

Diederik laten we het er maar op houden dat hij mazzel heeft dat hij een groot deel van zijn carriere voor het VAR tijdperk heeft gespeeld.

20 augustus 2023 om 19:09

En 7x een schorsing naderhand. Dus gewoon 9x geschorst.

Mooie vent die Kramer. Ik vind het prachtig dat hij het allemaal niet zo serieus neemt.

20 augustus 2023 om 18:37

Ja joh, mooi dat je als professional zo bekend staat. Rare snuiter

Ik kon het niet zo goed beoordelen.
Zolang hij niet als adebayor 90 meter het veld overrent om het vak van de rivalen te provoceren, vind ik dat je sommige dingen ook moet laten als fans. Verbeek slaat een beetje door.

20 augustus 2023 om 18:28

Ik vind het nogsteeds belachelijk. Wel op deze manier een doelpunt vieren maar als er een leeg bekertje bier op het veld land gaan we huilen en moeten we naar binnen. Laat dat uitlokkerige gedrag dan ook bestraft worden met geel.

20 augustus 2023 om 20:47

Vandaag niet vloog een beker op het veld in n je zag die scheidsrechter kijken , maar liet toch doorgaan

Tja, ik ken Kramer niet persoonlijk maar de voetballer heb ik altijd al een heel naar mannetje gevonden. Ik zou toch blij zijn als ik dat gezicht van hem niet meer voorbij zie komen op TV. Je hebt vervelende mannetjes als Tadic, Berghuis, van Bommel en Toivonen maar daarbij gaat het wel altijd om het winnen van een wedstrijd, Kramer lijkt het er gewoon om te doen.

Belangrijke speler voor RKC maar wel een met een gebruiksaanwijzing

Ik zag laatst een interview met hem op tv. Een normaal interview waarbij ik echt dacht dat ie verandert was. En dan zie je nu dit weer

20 augustus 2023 om 18:30

tja als je zelf gevoetbald hebt (of nog doet) dan heb je er vast wel zo 1 in je team gehad.
buiten het veld een topgozer niks op aan te merken, maar in het veld is het de meest irritante/aggressieve/gemene speler.

heel apart hoe dat soms werkt!

20 augustus 2023 om 19:28

Klopt! Helemaal met je eens dat het binnen en buiten het veld een wereld van verschil kan zitten. Maar hij heeft natuurlijk al vaker in het middelpunt gestaan, en dan zijn zulke dingen niet slim en vooral niet als aanvoerder zijn

Waarom moeten al die zo genaamde doorloop acties vermeld worden in een artikel over eventuele obscene gebaren.
Dit is precies waarom van Hooijdonk van tv gehaald is. Dit is namelijk bewust zonder reden schade aanbrengen aan een individu.

20 augustus 2023 om 18:33

Om aan te geven dat hij een steek los heeft zitten. Normaal vertoont hij dit achterlijke gedrag dus alleen tegen Ajax maar nu ook tegen Az. Aan dit rijtje had ook nog wel het expres geschorst worden voor de wedstrijd tegen Feyenoord waar ook gewoon een extra schorsing voor moest worden uitgedeeld wat niet is gebeurd

20 augustus 2023 om 18:45

Dat Kramer niet goed wijs is, is inmiddels wel duidelijk. Maar om dan je punt te maken met voorbeelden waarvan de meest recente 7(!) jaar geleden is, riekt naar een rancuneuze Pierre actie.

20 augustus 2023 om 19:49

Expres de wedstrijd in de kuip missen was vorig jaar vriend. Zijn gewoon keiharde feiten, meer kan ik er niet van maken.

20 augustus 2023 om 18:33

Ik heb een schijthekel aan Kramer. Die man is gewoon niet helemaal in orde in zijn bovenkamer. Maar toch heb je hier een punt RikF. We gaan Kramer even aan de schandpaal nagelen. Past helemaal in deze tijdsgeest.

20 augustus 2023 om 18:39

"dit is precies waarom van Hooijdonk van tv gehaald is. Dit is namelijk bewust zonder reden schade aanbrengen aan een individu."

A) Er is dus wel een reden. Kramer die naar zijn kruis grijpt t.o.v. een aantal kids op de tribune in kwestie
B) Play stupid games, win stupid prizes
C) Niet alles met de mantel der liefde bedekken. Als je je debiel gedraagt, moet je ook kunnen incasseren dat mensen een oordeel over je hebben. Ik geloof overigens wel dat Kramer daar schijt aan heeft.

Rian Rosendaal heeft vermoedelijk iets privé met Kramer. Doet ff een Van Hooijdonkje.

Is de nieuwe analyticus van FC Rijnmond. Beetje meer respect hoor voor je "collega" Gert-Jan😁🫡😉

Hou wel van een speler zoals als kramer. Lekker beetje gek en overal schijt aan.

Dat correcte en woke ben ik wel beetje klaar mee.

20 augustus 2023 om 18:55

Wat heeft dit nou weer met woke te maken? Kramer maakt een mastruberende gebaar richting supporters, dan ben je in mijn ogen niet goed bij je hoofd

20 augustus 2023 om 19:02

Ach die Kramer heeft een IQ van een goudkarper die weet niet beter , die is gewoon te stom om te begrijpen dat je als voetballen ook een voorbeeldfunctie hebt je kunt het dit soort lui niet eens kwalijk nemen

20 augustus 2023 om 19:05

Hij zegt “rukkers” lekker boeiend.

Waar mensen zich druk om maken tegenwoordig. Alles moet
Maar correct zijn tegenwoordig.

20 augustus 2023 om 20:51

Precies dit krijgt de hele wedstrijd dingen naar zijn hoofd gegooid reageert ( wel of niet goed) en is meteen debiel en niet goed in zijn bovenkamer. En de az supporters dan?

Er is vrij weinig aan de hand. Maar sommigen mensen hebben duidelijk iets tegen Kramer, inclusief de auteur van dit artikel. Zijn oude incidenten worden er ook weer eens bijgehaald. Persoonlijk vind ik het wel kleurrijke toevoeging aan de Eredivisie.

De scheidsrechter en VAR lieten het gewoon weer eens gebeuren. Maar als je een middelvinger opsteekt krijg je zonder pardon rood. Dit was obsceen en uitdagend tegelijk. Puur om reactie uit te lokken.

20 augustus 2023 om 20:03

Dat is ook zelden tot nooit gebeurd, een rode kaart voor een middelvinger. Wat een gelul..

Kramer is natuurlijk niet goed wijs dat weet iedereen en ik denk zelfs hij zelf ook. Maar we hebben ook wel veel mensen met tere zieltjes hoor. Zo'n gebaar lekker laten gaan.

Tjah Michiel Kramer is ook maar verdwaald in de voetballerij. Die had natuurlijk eigenlijk gewoon morgenochtend om 4 uur met de vissersboot uit de haven van Urk weg moeten varen ipv voetballer zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren