Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Veltman heeft een heel stuk van Elia in zijn mond, hij at hem helemaal op'

Laatste update:

Frank de Boer genoot zondagmiddag van het optreden van zijn ploeg tegen Feyenoord. Ajax kwam vroeg in de wedstrijd met 0-1 achter, maar boog dat om in een 2-1 voorsprong en gaf vervolgens nog maar weinig weg. Met name het optreden van Joël Veltman kon de oefenmeester bekoren: de gelegenheidsback had weinig te duchten van Eljero Elia, die twintig minuten voor tijd binnen de lijnen werd gebracht bij de Rotterdammers.

/

Giovanni van Bronckhorst hoopte met de international in de ploeg de gelijkmaker te forceren, maar die opzet slaagde niet. Elia viel matig in. “Volgens mij heeft Veltman een heel stuk van Elia in zijn mond, want die heeft hij helemaal opgegeten”, zei de glunderende De Boer na de ontmoeting voor de camera van FOX Sports.

De coach van de Amsterdammers genoot ook van het verhitte karakter van de wedstrijd, al plaatste hij ook een paar negatieve kanttekeningen. Zo miste Nemanja Gudelj bij een 2-1 stand een strafschop. “We hadden uit kunnen lopen naar 3-1 en 4-1. Dat gebeurde niet en dat is jammer, want dan had je de spanning van de wedstrijd af kunnen halen”, aldus De Boer.

Saai werd de wedstrijd mede daardoor nooit; een winstpunt na de magere resultaten van de afgelopen weken, waarin Ajax punten liet liggen tegen Heracles (0-0) en Roda JC (2-2). “Voetbal moet allereerst uit je hart komen, daar begint alles mee. Dat was ook mijn insteek deze week. Als je dat doet, kan je nooit slecht spelen en geeft de kwaliteit uiteindelijk de doorslag”, weet De Boer. “En wij hebben meestal meer kwaliteit dan de tegenstander.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi gesproken en goede analyse wederom zoals Frank dat eigenlijk altijd wel heeft. Goede keuzes vandaag met Schone en Veltman was Elia helemaal aan het opeten inderdaad, maar ook Viergever won een duel van Kuijt waar de 2-1 uit kwam.

7 februari 2016 om 15:59

Hoe zo was schone een goede keuze? Kon het amper belopen en was ook in de passing slecht.

7 februari 2016 om 16:04

Schone slecht?? Heb jij de wedstrijd wel bekeken? Hoj was een zeer belangrijke schakel vandaag. Zou naar mijn mening altijd in de basis moeten staan. Balvast, rustig, goede actie, meeverdedigen, goede vrije trap en goed in de combinatie zijn een aantal sterke punten. Dat hebben fisher en el ghazi niet.

7 februari 2016 om 16:06

Schöne was helemaal niet zo goed.. Vgm heb jij een oude wedstrijd gekeken. Kongolo was steeds sneller en sterker dan hij

7 februari 2016 om 16:10

Schone speelde helemaal niet zo goed. Miste duidelijk ritme en heeft niet erg veel toegevoegd.

7 februari 2016 om 17:11

Hahaha altijd in de basis bij een andere club ja. Hij speelde matig zoals gewoonlijk wanneer hij in de basis staat

7 februari 2016 om 18:07

@lee

Ik ben inmiddels wel gewend dat je moeilijk positief kon zijn, maar het aanvalspel was veel beter en dat kwam door Klaassen en Schone die een bal wel gewoon naar een medespeler kunnen spelen. El Ghazi was ook aardig, in ieder geval sterk en dreigend.

7 februari 2016 om 18:57

Schone was prima maar vooral balvast waardoor er neer gecombineerd kon worden. Snelheid lever je dan wel in maar was een bewuste keuze. El Ghazi is duidelijk geen spits. Als een bal vanuit de lucht komt kan hij deze niet inschatten en koppen kan hij al helemaal niet.

Veltman bewijst zijn potentie weer eens. Wat is hij goed zeg zowel 1 op 1 als in de lucht eenzelfde aanvallend. Hopelijk dat hij wat meer krediet krijgt want dat verdiend hij.

7 februari 2016 om 19:12

Jullie leggen de lat echt op degradatie niveau.
Man hoe kun je nou stellen dat Schone goed speelde?
Hij speelde simpelweg matig. Geen snelheid, amper voorzetten, veel balverlies. Geen schot op doel. Wat deed hij goed? Wat????
Ja hij werkt hard, maar dat mag ook wel of wat?
Is het minste wat je kunt doen.
Met Schone en Fischer in hun huidige vorm op de flanken wordt je echt geen kampioen. Zal een wonder zijn.
We hebben gewonnen dus veel mede Ajacieden zien in alles het positieve. Nou ik doe niet mee aan die blinde hap. Schone, Fischer en Viergever speelden matig en de rest redelijk tot goed.

7 februari 2016 om 22:04

Je hoeft toch niet meteen slecht te spelen als je niet betrokken bent bij belangrijke statistieken? Schone was erg goed in de combinatie met het middenveld. Kroop naar binnen waardoor ajax op het middenveld telkens met een man meer kwam te staan waardoor veltman erover heen kon. En ik heb schone ook gewoon een paar goede acties zien maken. Doe nou niet alsof je alles uit hebt gevonden lee, want schone speelde gewoon goed.

8 februari 2016 om 03:03

Precies, schone speelde een uitstekende wedstrijd, zorgde af en toe voor wat dreiging door combinaties aan te gaan, kongolo had echt een moeilijk, maar ook geen makkelijke dag.. Tot slot is schone nog steeds een CAM..als je vind dat hij slecht speelde dan heb je totaal geen verstand van voetbal..

8 februari 2016 om 18:56

Waardoor miste hij ritme, speelt toch niet meerdere wedstrijden, maar is altijd wel een belangrijke speler. Hij heeft een goede trap en miss had schone de penaltie moeten nemen.

7 februari 2016 om 16:01

Elia komt al weken geen lantaarnpaal meer voorbij. Straks ga je Dijks ook nog credits geven dat hij Bilal heeft afgestopt

7 februari 2016 om 16:10

Wat maakt het uit? Het mooie van dit seizoen vind ik dat Ajax duels wint. Vandaag won Ajax veel meer duels dan Feyenoord. Feyenoord moet het zogenaamd van hard werken hebben, maar daar doet Ajax niet meer voor onder. Als ik Dijks Bilal zie wegzetten en Veltman Elia, dan word ik daar heel blij van.

7 februari 2016 om 16:16

Ik snap die reacties niet? De enige die door voetbalde was Schone , vooral de smerige overtredingen op hem. Hij bleef lopen in plaats van telkens zielig op de grond huilen als ze een klein tikkie kregen, en met name heb ik het hier over de Feyenoord-spelers. Hier zouden alle spelers een voorbeeld van nemen, niet janken en spelen daar gaat het om. Waar is het oude voetbal gebleven!

7 februari 2016 om 16:47

Nou Markoesj, geen idee waar jij je wijsheid vandaan haalt met betrekking tot waar Feyenoord het van moet hebben. Waarschijnlijk uit het grote boek der clichés want als er een team is dat al een maand zijn duels niet wint dan is het Feyenoord wel.

7 februari 2016 om 18:34

En daarom verliezen ze ook zo veel de laatste tijd!

Elia was nergens te bekennen. Ongelofelijk hoe hij zich laat opfokken en vervolgens alleen maar gefrustreerd kan doen. Veltman had hem de volledige 20 minuten in zijn broekzak.

7 februari 2016 om 15:55

Veltman is toch een aardige rechtsback! Hard werken, man uitschakelen en klaar

7 februari 2016 om 15:58

Elia speelt na tig jaar bankzitten ook niet voor niets bij Feyenoord. Waar ie in een van de belangrijkste wedstrijden op de bank begint. Die is al lang over zijn hele lage top heen

7 februari 2016 om 16:00

De vorige Klassieker speelde Elia ook al gefrustreerd, maar toen leverde dat nog een beetje op voor Feyenoord. Vandaag was het, voor Ajacieden, genieten om Elia bezig te zien. Gefrustreerd en kansloos in de duels met Veltman. Veltman speelde uitstekend! Dit hele seizoen speelt Veltman al sterk, op enkele momenten na. Hij lijkt zich uiteindelijk toch te ontwikkelen. Mooi om te zien!

7 februari 2016 om 17:18

Elia is al weken zo niet maanden een misselijk gefrustreerd ventje op t veld die zichzelf alleen maar uit de wedstrijd haalt, van mij mag hij hoor want ik ben voor afcaaaa

Elia was nergens .. Alleen met een bak porem misschien in beeld af en toe.. Was meer met zichzelf bezig dan met voetballen.. Maar goed als je zo uit de wedstrijd wordt gespeeld kan je ook niet veel anders.. Al moet ik zeggen dat hij wel erg ondermaats speelde. Desalniettemin heeft Veltman m ook geen enkele kans gelaten om wél in t spel te komen. Mooi hoe t er nu steeds beter uitziet bij Veltman. Beetje gegaan zoals bij Blind. Eerst met de grond gelijk gemaakt.. En na een aantal jaar steevast een vd betere.. Laten we zeggen dat stabiliteit na jaren komt. Ipv van dat gebash altijd .. Geef ze eens een aantal naar en je ziet hoe t kan gaan. Toppie

7 februari 2016 om 17:05

Ik vind Veltman wel beter dan Blind, zeker als verdediger. Veltman geeft leiding aan zijn defensie.

Zonde hoe Elia zich hier liet opfocken, totaal onnodig.

Voordat jullie Veltman .helemaal gaan verheerlijken: dat is elke rechtsback sinds december gelukt.....

7 februari 2016 om 16:13

Veltman ligt altijd onder een vergrootglas. Alleen objectieve mensen zien dat hij sinds de wedstrijd met PSV uitstekend speelt. Zowel als CV als RB.

7 februari 2016 om 16:36

Lekker makkelijk om andere meningen weg te zeggen door de jouwe te verheven naar objectieve waarheid.

7 februari 2016 om 17:20

Ik vond hem bij de 0-1 anders heel erg zwak verdedigen tov Vilhena....

7 februari 2016 om 22:34

Alle 3 de verdedigers waren erg zwak bij dat doelpunt. Maar Veltman is al een hele lange tijd goed bezig, alleen Europees was het heel erg matig en dan vooral Wien.

In sommige commentaren las ik dat Elia heel slecht was en het niveau van Feyenoord niet aankon.
Ik zat in het vliegtuig toen de wedstrijd werd gespeeld en kon dus niks zien.
Was Elia zo slecht, Veltman zo goed of een combinatie van beide?

7 februari 2016 om 16:19

Een combinatie naar mijn mening. Elia kwam geen lantaarnpaal voorbij en met z'n uitdagende acties werd hij ook simpel afgetroefd door een goed spelende Veltman.

7 februari 2016 om 16:36

Combinatie, voordat Elia erin kwam was Veltman ook heel sterk. Zowel aanvallend als defensief. Verbaasde mij zelfs. Elia was niet goed maar kwam wel met name door Veltman die hem geen enkele centimeter gunde. Elia moest achter Veltman aanlopen inplaats van andersom. Verder is Veltman een aardige speler maar geen topper. Maakt vaak nog domme fouten. Gelukkig vandaag niet!

Wat was die Elia belabberd zeg. De laatste weken begint hij een beetje Boetius vormen aan te nemen, komt geen lantaarnpaal voorbij. Had dan lekker Toornstra erin gelaten.

7 februari 2016 om 16:05

Zeer matige speler en enkel rennen en duwen. Verwacht toch wel echt meer van een Elia.

7 februari 2016 om 18:12

Maar ook Bilal rollebol was helemaal niets. Eerlijk is eerlijk. En ja, Elia heeft het ff niet meer. Toch sonde, begin dit seizoen was hij wel degelijk zeer dreigend en nuttig !

Jammer alleen dat niemand van Ajax grip kon krijgen op Vilhena en dat ook Dirk Kuyt af en toe met groot gemak door de verdediging van Ajax mocht combineren.

Enigszins beschamend was de wijze waarop de ploeg van Frank zich de laatste twintig minuten terug trok in de eigen stellingen en zich geen raad wist met de enorme ruimte die Feyenoord liet liggen op de eigen helft. Een snelle balvaste spits met een neusje voor de goal: die hadden ze vandaag goed kunnen gebruiken.

7 februari 2016 om 17:01

Dat is het grote probleem van Ajax dit seizoen. De aanval kan niet met ruimte omgaan. Bizar hoe slecht het weer uitgespeeld werd. Zorg dat je altijd Zivkovic en Cerny op de bank hebt zodat je in ieder geval wat snelheid kan brengen.

Ik moet zeggen dat ik Joël Veltman vandaag prima vond spelen. Eigenlijk speelt hij dit seizoen sowieso wel goed, op 'n paar hele kleine foutjes na en ik was een van de mensen die veel kritiek op Veltman had, maar als hij zo blijft spelen, zoals vandaag en de laatste weken, dan mag hij zeker van mij blijven staan en hopelijk blijft hij zich zo goed doorontwikkelen.

Als rechtsback speelde hij vandaag ook gewoon erg goed. Hij won z'n duels, stond verdedigend prima en zorgde zo nu en dan voor wat gevaar in aanvallend opzicht.

7 februari 2016 om 16:50

Hij heeft in de jeugd ook op de gehele rechter flank gespeeld, rechtsvoor, rechtsmid, en rechtsback, zijn laatste jaartjes Rcv.

Ik heb altijd gezegd dat Veltman op rechtsback zou moeten spelen. Veltman passeert vaak 3 of 4 man tegelijk. Elia is zo weer zo niks maar Veltman staat nu eigenlijk op de positie waar hij hoort. Gewoon Tete cv maken. Veltman kan als CV geen topclub halen met david luiz terrys en ramosjes van deze tijd maar wel als rechtsback.

Elia is al.weken een drama en mede door hem is je hele linkerflank gewoon erg slap. Elke rb houdt hem tegen dus zo boeiend is het niet dat veltman hem moeiteloos af stopte.

Elia komt tegenwoordig de back van Roda nog niet eens voorbij. Dus dat Veltman Elia in z'n broekzat had, is nou niet zo bijzonders.

7 februari 2016 om 22:43

Ik moet zeggen dat ik die back van Roda (Belic/Melic?) erg goed vond spelen tegen Ajax vorige week.

Elia speelt altijd in het begin van het seizoen erg goed en zakt dan steeds verder weg naar een bedenkelijk niveau.

Tja, Veltman speelde top, maar dat was dan ook echt niet moeilijk vandaag. Zeker toen Elia op hem speelde. Die kerel komt nog geen lantaarnpaal voorbij de laatste maanden

Nou nou, Ajax voegt zich in een rijtje met ADO Heerenveen en az. Dit Feyenoord wint de helft van de eredivisie inmiddels van.

Je had vandaag zelfs Tete tegenover Elia kunnen zetten, met zijn gipsen poot en zonder krukken. Ook daar was Elia niet voorbij gekomen, wat een drama vandaag. Driftkikker.

Ik kom net uit De Arena.
Ik begrijp niet dat Elghazi een 7.1 krijgt hierboven.
Elghazi heeft vandaag werkelijk niets goeds gedaan.
Speelde een draak van een partij.

7 februari 2016 om 19:35

Hij toonde veel inzet en won veel duels. Nee, aanvallend was het niet bijzonder maar dat was Ajax in het totaal niet. Met inzet maak je echter veel goed, iets waar het Ajax vaak aan ontbreekt. Doen ze het wel een keer krijg je dit soort mensen die gaan zeuren dat ze een te hoog cijfer krijgen..

7 februari 2016 om 22:46

Hij won helemaal niet veel duels. Hij verloor ze vrijwel allemaal. Ik weet niet welke wedstrijd jij gezien hebt.

8 februari 2016 om 19:08

Op tv ziet je het toch net wat anders, el ghasi was dan niet zo als je gewend bent van hem, maar had ook goede dingen gedaan.

Dit is de Veltman, die we willen zien. Fel, kort op de man en geconcentreerd. En dat moet hij ook tegen Groningen - Excelsior - Utrecht laten zien. Dus ga lekker zo door !

Ik zat in het stadion en vroeg me rond de 75e minuut af of Elia ook mee deed. Op een gegeven moment zag ik iemand een overtreding maken, dat was Elia. Dus Veltman heeft zijn werk gewoon goed gedaan want heb echt werkelijk niets van Elia gezien.

Hij had rood moeten hebben voor het doormidden schoppen van Bilal.

7 februari 2016 om 19:33

Het doormidden schoppen van Bilal hoeft mijn insziens nooit rood op te leveren. Vieze jankende toneelspeler. Maar goed, ik ben subjectief in deze want ik heb een ongelofelijke hekel aan die vent.

7 februari 2016 om 19:53

Dus als je objectief zou zijn zou het wel kloppen wat ik zeg.

7 februari 2016 om 20:09

Klopt. ;-)

7 februari 2016 om 22:51

Dan zijn we het daar in ieder geval over eens En ik begrijp je hekel aan Bilal ook wel.
Ik heb me ook al vaak geïrriteerd aan zijn spel en zijn gedrag maar nog steeds geloof ik in die jongen. Hij is nog steeds pas 20 jaar en dan is het niet makkelijk om overeind te blijven in dat idiote voetbalwereldje. Ondanks de vele tegenslagen (vaak op de bank of de tribune, vormcrisis, fluitconcerten in de Kuip) blijft hij toch alles geven om te slagen als profvoetballer. Hij zoekt geen excuses voor zijn falen maar rekent het zichzelf aan.
Die instelling in combinatie met zijn snelheid en acties (al zien we daar nu weinig van) kunnen er voor zorgen dat hij nog wel gaat slagen. Met wat meer vertrouwen door een paar goede wedstrijden kan hij weer in een flow komen en dan ook bij Feyenoord uitgroeien tot een van de betere vleugelspelers.

Veltman speelde een dijk van een wedstrijd, erg blij mee. Vanaf nu deze achterhoede aanhouden en van rhijn lekker op de bank laten.

Ik vond Schone eigenlijk ook wel goed spelen. Niet belachelijk opvallend maar ook niet slecht. Hij voorkwam de counter van Feyenoord in de derde minuut, haalde een bal van de lijn en had een paar leuke acties langs de lijn. Iedereen kan wel roepen dat hij veel duels verloor van Kongolo. Dat Kongolo sneller was en fysieker, maar oh shit Sherlock, meen je dat nou? Als hij even ruimte had ging het al beter, vooral in combinatie met Veltman.

Die Elia. Ooit een gevreesd fenomeen bij Twente die elke back kapot maakte. Hij heeft zich niet bepaald doorontwikkeld. En dan druk ik me nog zacht uit.

7 februari 2016 om 23:01

Doet me een beetje denken aan Ruben 'bless' Schaken. Die snoerde na 1 goede wedstrijd ook altijd de mondjes om vervolgens 4 weken te presteren als de rechtsbuiten van een gemiddeld 6-klasse amateur elftal.
Als Elia maar een klein beetje de instelling had zoals Robben dan had hij misschien ook in de buurt van dat niveau kunnen komen. Maar het succes (geld) is hem naar het hoofd gestegen en daardoor is hij veel te veel bezig met randzaken. Nou is het natuurlijk niet heel stom om buiten het voetbal ook veel geld te verdienen met andere bedrijven want over een jaar of 8 gaat hij met voetbalpensioen en heeft hij andere inkomsten nodig voor zijn dure levensstijl. Maar helaas gaat dat voor ons voetballiefhebbers wel ten koste van zijn spel.

Schone speelde prima partij...had alleen el ghazi eruit gehaald en younis laten staan..el ghazi is veel te veel met zichzelf aan het worstelen...geen oog voor het spel of medespelers en zonder bal totaal inactief

Met Van Der Hoorn erin had Ajax nooit gelijk gespeeld tegen Roda jc. Gewoon met Veltman op rechtsback tot Tete terug is . Schone mooi op de bank laten en Cerny een kans geven.

7 februari 2016 om 22:47

Schone speelde een puike pot, juist.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren