Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

V/d Vaart zegt Ajax af: ‘We vonden het netjes de club in te lichten’

Laatste update:

Rafael van der Vaart en Ajax worden komende zomer niet met elkaar herenigd. De 32-jarige middenvelder vertrok in de zomer van 2005 uit Amsterdam, nadat hij er zes jaar in het eerste had gespeeld. Van der Vaart heeft een aflopend contract bij Hamburger SV en Frank de Boer zag het wel zitten, hem er vanaf het volgende seizoen bij te hebben. Inmiddels heeft Van der Vaart echter laten weten dat hij niet terugkeert in de hoofdstad.

/

Voetbal International meldt maandag dat Robert Geerlings, zaakwaarnemer van de routinier, directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax het nieuws heeft meegedeeld. Aan het weekblad legt Geerlings uit dat zijn cliënt er nog niet uit is, waar zijn sportieve toekomst zal liggen. Hij moet vertrekken bij HSV, maar Ajax wordt niet zijn nieuwe bestemming.

“Ajax heeft lang genoeg gewacht, we vonden het netjes de club daarover in te lichten. Ik ga er vanuit dat Ajax gaat overschakelen naar andere opties. En daar hebben we alle begrip voor”, aldus Geerlings. Eerder besloot Sporting Kansas City uit de Verenigde Staten zelf een aanbieding aan Van der Vaart in te trekken. De club wilde niet meegaan in de salariseisen van de 109-voudig Oranje-international.

Een verstandige beslissing van Rafael van der Vaart?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed zo. Dat is duidelijk en die hoeven we wat mij betreft ook niet meer te vragen. Nu op zoek naar een echte spits voor achter Milik en de verdediging nog wat versterken. En in de zomer hard, heel hard, schaven aan het spelsysteem.

25 mei 2015 om 12:44

Inderdaad hoeven we hem nu nooit meer te vragen om als speler terug te keren naar Ajax, dit had misschien nog maar zijn enige seizoen geweest waar die wat had kunnen toevoegen.
In mijn ogen moet Ajax gaan voor type spelers als Huntelaar, de Jong, Heitinga gewoon eentje di ervaring heeft en de beuk erin gooit.

25 mei 2015 om 12:53

Terugkeren in NL is een risico. Giga verwachtingen en het pakt bijna nooit goed uit. En VdV is al niet meer de speler dat hij was. Boek dicht en de volgende opties doorlichten

25 mei 2015 om 12:56

Als je niet met druk en verwachtingen kan omgaan ben je voor Ajax niet de juiste man en pas je ook niet bij een NL topclub.

25 mei 2015 om 13:18

Maar geef ook eens een reden waarom hij terug zou willen keren naar Ajax? Het salaris is slecht (vergeleken bij andere clubs), je betaald hier belachelijk veel belastingen. De competitie is niet aantrekkelijk, je krijgt een generatiekloof van hier tot Jericho tussen van der vaart en de rest van de selectie en in denkt toch wel dat hij een soort van eenling wordt in de selectie, gezien zijn leeftijd ten opzichte van de rest van die gasten.

Verder kan hij alleen nog maar tegenvallen in Nederland omdat het hier zo is dat als je presteerde het normaal is en als het even tegen zit je een bak ellende over je heen krijgt. Ik snap best dat hij het totaal niet ziet zitten. Wie weet wil van der Vaart ook helemaal geen leidersrol op zich nemen maar gewoon nog een aantal jaar lekker voetballen zonder de kar te hoeven trekken?

25 mei 2015 om 13:22

1: Om de club Ajax te helpen met heel veel supporters en een groot stadion 2: Om in het NL efltal te spelen 3: om voor de prijzen te spelen 4: Om europees te spelen (cl).

Hij zou juist gehaald worden om er meer een team van te maken, maar dat durft hij schijnbaar niet. Het is zijn keuze, maar ik hoef hem nu ook niet meer bij Ajax te zien.

25 mei 2015 om 13:53

Gewoon Zyech halen. Kan je over twee jaar weer met winst verkopen en je hebt dan de beste 10 in Nederland in huis.
Ik snap VDV trouwens wel. Ik zag het zelf ook niet gebeuren ondermeer om de redenen die elninoo hierboven aangeeft

25 mei 2015 om 14:06

Hansje. Ziyech halen is wat mij betreft nu onzin. Je hebt Sinkgraven voor dezelfde positie, die met een serie wedstrijden op een vaste basispositie echt niet onder gaat doen voor Ziyech. Was ook voorstander van Ziyech op het moment dat hij nog bij Heerenveen zat, maar met de komst van Sinkgraven is het nu echt overbodig.

25 mei 2015 om 14:28

Tja maar wat is dan de zin om VDV te halen? De boer wil een speler voor nummer 10.
Zyech is toch een andere speler. Heeft veel meer rendement dan Sinkgraven.
En we moeten ook niet streven naar precies 11 goede spelers. Seizoen is lang genoeg. Dus ja ik zie hem er graag bij dus. Ik was vorig jaar trouwens net als jij ook al een groot voorstander om Zyech te halen

25 mei 2015 om 15:30

De Boer wilde Raffie als valse 9 neerzetten. Er was nooit sprake geweest van versterking op het middenveld met zijn komst. Dit heeft Frank de Boer meermaals aangegeven in interviews.

25 mei 2015 om 20:20

Sinkgraven was gewoon n miskoop. Gewoon Ziyech halen haha. Overmars heeft al zoveel fouten gemaakt. Alsof het nu nog iets uit maakt.

25 mei 2015 om 22:47

Hij durft het inderdaad gewoon niet. Het kan ook bijna niet goed gaan, een man uit vorm aan het einde van zijn carriere bij een onsamenhangend team jonge honden.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben een groot fan van van der Vaart (geweest). Hij heeft in zijn kleine teen meer talent dan de halve selectie van Ajax samen. Echter, de spelers in de Nederlandse competitie zijn wel gewoon fit. Hij zou zeker wat toe kunnen voegen aan Ajax, maar de verwachtingen zijn veel te hoog als hij terug komt. Het Nederlandse (ajax) publiek is geweldig zo lang het goed gaat, maar gaan je niet steunen als het tegen blijkt te vallen. Van der Vaart heeft daar schijnbaar gewoon geen zin in (i.c.m. een hongerloontje).

25 mei 2015 om 13:20

Ik denk dat we werkelijke reden ligt in de financieen. Hij heeft natuurlijk thuis ook iemand zitten die het nodige wil uitgeven en dan kan je maar beter meepakken wat je kan (desnoods in Qatar)

25 mei 2015 om 15:29

Ajax heeft al goede spitsen.
Alleen moeten ze niet met zijn allen naar voren schuifelen.
De spits kan zo zijn werk niet doen.
Spits moeten tussen de linies aangespeeld worden en hij moet nog de ruimte krijgen om op het doel af te rennen met de bal.

Frank kan en wil niet anders spelen
Dus eerst moet Frank weg
Daarna kan er weer mooie aanvallend gespeeld worden.

Tja weet niet of ik hier nou treurig om moet zijn. Wel raar dat meneer zich blijkbaar toch nog te goed voelt voor Ajax terwijl hij de afgelopen twee jaar bij een degradatiekandidaat niets heeft klaargespeeld.

25 mei 2015 om 12:52

Wie zegt dat hij zich te goed voelt, misschien kan hij ergens anders wel 3x zo veel verdienen. Dan is de keus makkelijk gemaakt

25 mei 2015 om 15:48

Volgens mij is de keuze nog niet eens gemaakt, ze zeggen alleen dat ze Ajax niet langer op willen houden en dat die wat hen betreft verder mogen kijken. Van der Vaart wilt dus gewoon wachten of er nog iets beters komt en dat is zijn goed recht. Hij geeft Ajax daarbij de ruimte om het boek dicht te doen, zodat we geen Eto'o situatie krijgen en dat waardeer ik wel.

25 mei 2015 om 13:02

Oke ff zien. Je bent op je retour en je kunt kiezen om voor een miljoen euro per jaar te spelen in de Arena voor een publiek dat constant fluit als het ff misgaat .daarnaast ook nog eens een paar jonge voetballers coachen in het veld die nog het nodige moeten leren.

Of, je kunt ergens anders heen. Misschien een land met een warmer klimaat, misschien verwacht men daar veel minder van je en je verdient misschien wel 3 x zoveel als bij Ajax.

Wat een lastige keuze met 3 ex vrouwen hijgend in je nek.

25 mei 2015 om 13:18

Wie is die 3e ex?

25 mei 2015 om 13:42

Deze is te makkelijk haha. Een inkopper maar ik zeg niks. Voordat ik een ban krijg haha

Ben dan toch wel erg benieuwd waar vd Vaart zichzelf wel ziet spelen straks. Wijst twee mooie opties af, maar laat zelf niet echt een spelniveau zien waardoor hij zich veeleisend op kan stellen. Ik zou er als ajacied niet al te rouwig om zijn dat hij niet komt, had in topvorm nog zeker zijn waarde gehad, maar risico was met hem ook erg groot dat hij de teugels bij Ajax nog verder zou laten varen en uiteindelijk weer met zijn vorm zou gaan worstelen. Aan zo'n van de Vaart heeft niemand meer wat.

25 mei 2015 om 12:52

Ben er vooral niet al te rouwig om omdat zijn positie eigenlijk al bezet is door spelers die nog verder gaan groeien. Ik zie dat hele valse spits systeem met v.d. Vaart totaal niet zitten en op het middenveld heb je met Gudelj, Bazoer, Klaassen en Sinkgraven 4 hele sterke basiswaardige middenvelders. Met v.d. Vaart erbij zou je dan alweer 2 hele goede spelers hebben die niet aan spelen toekomen, of in ieder geval niet zoveel als gewild.
V.d. Vaart was naar mijn mening zeker een sterke toevoeging geweest, maar op positie waar hij naar mijn mening of niet uit de verf was gekomen (spits) of waar eigenlijk geen toevoeging nodig is (middenveld). Zo'n ervaren kwaliteitsinjectie is centraal in de verdediging nodig en/of eventueel nog een echte spits.

als ie nu niet komt hoeft ie over een jaar of twee ook niet meer aan te kloppen als hij weer ergens geflopt is

Beste nieuws van de dag! Sowieso veel te oud en versleten

Gelijk doorschakelen naar ziyech. De ideale nummer 10 voor ajax.

25 mei 2015 om 12:47

Een middenvelder heeft ajax niet meer nodig. Kunnen beter de voorhoede/achterhoede gaan versterken

25 mei 2015 om 13:01

Ik vind hem wel nodig. Hij kan ajax aan de nodige scorende vermogen helpen. Sinkgraven heeft geen scorend vermogen.

25 mei 2015 om 13:07

Ajax heeft belachelijk weinig creativiteit. Dat is al het gehele seizoen te zien.
Ziyech zal zeker wat toevoegen qua goals en assists of gewoon passeer acties op het middenveld. Helaas zal Ajax zich niet melden voor Ziyech (sinkgraven dan 2 jaren of zo verhuren aan Twente). Was naar mijn mening ideaal geweest.

Maar goed Ajax wilt een spits erbij een geen middenvelder. Hopelijk een fysiek sterke, meevoetballende spits zoals die jongen bij Utrecht.

Mocht Kishna verkassen Adnane derbij en sowieso een LCV erbij.

25 mei 2015 om 14:39

Ben ik natuurlijk met jullie eens hoor. Alleen het is in mijn ogen kapitaalvernietiging als je nu nog een middenvelder haalt. Betekend dus dat er van bazoer/klaassen/sinkgraven/gudelj/ziyech er 2 naast zitten.

25 mei 2015 om 16:07

@merselo120: Heeft Ajax wel meteen een geweldige bank.
En daarnaast Bazoer en Sinkgraven komen net kijken die gaan echt geen vol seizoen spelen in de basis en belangrijk zijn die krijgen nog een terugval in het seizoen.
Dan hou je Klaassen en Gudelj over en als een Ziyech daarbij komt heb je echt een geweldig bezet middenveld plus bank.
Kan je Serero verkopen en Andersen verhuren en Schone hou je mooi wissel voor de flanken in wedstrijden waar je iets behoudener wilt spelen.

De verdediging zou je misschien ervaring kunnen aantrekken voor inplaats van Moisander of je kan Riedewald daar testen of dat een plek voor hem is.
En Boilesen verkopen en kijken of je Urby kan overtuigen om al terug te komen kan die mooi met Dijks uitvechten voor de basis.

Dan nog Cillessen verkopen voor een mega bedrag naar United en Stekelenburg terughalen heb je daarmee ook weer een bak ervaring erbij die de jonge verdediging goed kan leiden en hoef je alleen nog maar te kijken naar een spits waar je dan wel wat voor kan uitgeven om een goede eerste spits te hebben met Milik erachter. Sigthorsson verkopen en Zivkovic verhuren aan Groningen en je bent snel klaar met je nieuwe elftal en je kan volgend jaar meedoen om te titel en misschien wel de CL voorronde doorkomen.

Maar denk vast niet dat Ajax dat zal gaan doen.

25 mei 2015 om 12:50

Van der Vaart zou als spits gehaald worden...

25 mei 2015 om 13:12

Vorig jaar zomer hoopte ik al dat Ziyech zou komen. Hij koste volgens mij maar 2.5mil omdat hij maar 1 jaar contract had bij heerenveen.
Maar kwaliteit kopen ze liever niet bij ajax liever spelers als Duarte, vd hoorn, Viergever.
Nu betaalde ze 8.5mil voor Sinkgraven, leuke speler maar die scoort nooit is niet dwingend aanwezig daar is niemand bang voor.
Hoop serieus dat ajax Ziyech koopt.

Opzich niet zo erg. Heb toch grote twijfels over de fitheid van VdV. Daarbij komt het feit of hij ook daadwerkelijke van toegevoegde waarde zal zijn.

Die komt dus nooit meer terug.
Aan de andere kant ook logisch als ie nog even ergens wil cashen.

Volkomen logisch.

Je krijgt relatief gezien veel minder salaris, speelt waarschijnlijk geen CL en de verwachtingen zijn altijd hooggespannen en daarom ook vaak niet waar te maken. Vd Vaart gaat denk ik ergens naar een flut competitie om ontzettend veel geld te verdienen in een paar jaar tijd.

Jammer dan, was de laatste kans voor beiden. Voor Ajax jammer dat de routine nu mist, voor de doorgroei van een Milik en Zivkovich beter. Die vaste routine in het team moet dan nu ergens anders vandaan komen en weet eerljik gezegd niet waar vandaan. Heitinga was middelmaat, Urby, Maduro en Babel nog minder dan dat. De Jong komt nooit niet terug en zal voor nog meer middenvelders gaan zorgen wat ook niet voordelig is voor Ajax. Conclusie: jammer

25 mei 2015 om 12:46

Maduro en Urby Emanuelson zouden echt nog wel van waarde zijn voor dit Ajax. Het Ajax van nu is niet meer het Ajax waar deze spelers ooit bij vertrokken zijn. Als Urby zich zou schikken in de linksbackpositie is hij een fantastische aanwinst voor dit Ajax.

25 mei 2015 om 12:53

Emanuelson naar mijn mening ook, Maduro zou nooit en te nimmer een toevoeging zijn op dit middenveld.

25 mei 2015 om 12:56

Ookal speelt Maduro vaak als laatste man, hij is nu zo sloom geworden en Urby, heb je die wel eens zien spelen de laatste tijd? Zit zelfs bij Atalanta op de bank, het team dat net boven de degradatiestreep staat in Italie... Als die Ajax moet gaan redden? Als Ajax eindelijk met een 10 gaat spelen betekent dat ook dat de linker en rechter verdedigers weer meer verdedigers worden. Dan hebben we sober spelende dekkers nodig, geen Urby's.

25 mei 2015 om 12:57

Ik denk dat hij nog wel het nodige zou kunnen brengen, al zou ik hem in het huidige Ajax (met het overschot aan middenvelders) ook niet halen voor het middenveld, maar eerder als toevoeging aan de verdediging, die toch erg wankel is.

25 mei 2015 om 14:00

Ajax heeft helemaal geen overschot aan middenvelders. 5 spelers voor 3 posities, dat is gewoon normaal, en de Boer wilt zelfs iedere positie dubbel bezet dus dan mist hij nog een speler. Niet zo meepraten met de rest ;-)

#*$$, had er heel erg op gehoopt.

Ik vraag me echt af waarom dit soort spelers niet meer terug willen. Geld is belangrijker maar toch niet het enige in de wereld!

En het niveau is geen excuus want dat gaat vanzelf omhoog als dit soort spelers komen.

Overigens zat ik te denken aan Alfred Finbogasson zou dat geen goede optie zijn naast Milik?

25 mei 2015 om 12:50

Je denkt wel na zie merk maar veel te kort. Denk eens langer na en zet de voor en tegens tegenover elkaar misschien kom je dan tot een andere conclusie. Succes

Denk dat VD vaart het risico niet wilt nemen als je kijkt naar de voetballers die terugkeerde V Bommel, Boulahrouz, Matthijsen etc is dat niet vaak een success geweest, had hem er graag bijgehad, nu kijken naar andere opties, kan er niet veel verzinnen , misschien Emanuelson, Nigel de Jong, misschien dat je een Thomas vermaelen kan huren voor een jaar.

25 mei 2015 om 13:26

Emanuelson of De Jong zouden wel wat zijn, helaas is Vermaelen meer geblesseerd dan wat anders dus dat moet je niet willen.

Mooi zo. Laat m maar nimmer terug komen als hij zich zelfs op zijn huidige niveau te goed vindt voor Ajax. Beter wordt hij toch niet meer.

32 jaar, niet meer een wedstrijd 90 min kunnen volhouden en dan je nog te groot vinden voor Ajax. De club waar die wel 15 jaar heeft gevoetbald. Ongelofelijk!!!

25 mei 2015 om 13:05

Zullen we het maar bij 12 jaar Ajax houden?

25 mei 2015 om 14:28

Ook prima!

25 mei 2015 om 13:24

Dat zegt inderdaad het nodige over vd Vaart maar nog veel meer over de huidige status van Ajax.

Raffie bedankt maar nu hoef ik je ook niet meer te zien, niet vanwege de afwijzing want dat is je goed recht. Maar omdat je je zelf toch énorm overschat en daardoor ook de kansen op een EK verprutst. En hey als jij zelf je eigen glazen ingooit wie ben ik dan? Daaaag van der vaartje daaaag daaaag!

Terecht, je wordt compleet in de grond gezeken als je als routinier terug komt. Makaay, Van Bommel, Mathijssen, Bouma, noem maar op. Het is een gouden kans voor clubs om jongens met ervaring in de ploeg te hebben, en juist oud-spelers willen dat nog wel voor een mager salaris doen, maar als je ze dan zo behandelt in stadions en op tv dan zou ik ook lekker eieren voor mijn geld kiezen en zakken vullen in Turkije, VS of Dubai

25 mei 2015 om 12:58

Dat komt omdat die niet brachten wat er van verwacht/gehoopt werd. Het is gewoon een risico wat spelers en clubs nemen. Het kan echter ook goed uitpakken. Er zijn hele mooie voorbeelden van zoals Cocu en Rijkaard en nog eerder Cruijff.

Raffie wil gewoon nog ergens flink cashen. Bovendien komt er bij een terugkeer naar Ajax verl te veel druk op zijn schouders en daar heeft ie kennelijk geen zin in.

Dit was te verwachten v.d.vaart kan nog een paar jaar goed geld verdienen. het zou me niet verbazen als hij weer naar engeland gaat. Persoonlijk denk ik dat het ook beter is voor ajax. Ik had niet het gevoel dat hij het zou gaan maken in de spits bij ajax. Hoofdstuk gesloten en opzoek naar een echte spits.

Wat ik irritant vind, zijn voetballers die altijd hun mond vol hebben van een mogelijk terugkeer naar hun jeugdliefde. Zelden komt het er echter van. Ze willen liever 8 miljoen op de bank dan 7 miljoen. Wat een flauwekul.

Voor de NL competitie is het jammer. Ik vind het altijd mooi als spelers bij hun oude club komen afsluiten.
Echter denk ik dat Ajax hier gewoon heel blij mee moet zijn. Ik denk niet dat Raf ooit nog op niveau komt en daarnaast haal je een gigantisch mediacircus binnen. Het is beter zo.

Als Ajacied kan ik hier alleen maar blij mee zijn.

25 mei 2015 om 12:55

Ik niet. Vind t erg jammer. Kan nog genoeg op het veld en ervaring is sowieso mooi meegenomen.

Goed dat het duidelijk is, 1. nu kunnen we andere opties zoeken en 2. hij is ajacied af voor mij, dit was de ideale gelegenheid Ajax te helpen want we hebben een ervaren spelers zoals rafael nodig en hij was haalbaar qua kosten. Hij laat dit na, zijn keuze, maar aan zon jongen hebben we niks. 3. Vergeet het NL elftal Rafael.

Lekker naar Qatar, Raffie! Doei!

Die zien we dus nooit meer in een Ajax shirt. Aan de ene kant vind ik het wel jammer.

Goede keus, omdat hij er persoonlijk op afgerekend zou worden als het niet lekker loopt.

Nou lekker dan. Er zouden ervaren versterkingen bij komen maar nu zijn alleen gudelj en dijks de nieuwe aankopen. Gudelj moet zich eerst nog maar zien aan te passen aan spelen bij ajax en dijks was al eerder niet goed genoeg bevonden.
Gaan ze nu overschakelen naar Cardozo?

25 mei 2015 om 13:04

Het is pas eind mei en je spreekt al van 'tot nu toe' alsof de hele selectie een week na het einde van de competitie al rond moet zijn. Je kan ook overdrijven.

25 mei 2015 om 13:11

Ajax kennende doen ze niet veel aankopen meer als ze er al twee hebben gehaald.

25 mei 2015 om 13:09

Haha tot nu toe, je weet dat t nog Juni moet worden. de tranfsermarkt is nog niet eens open. Het seizoen is nog maar een week voorbij. Gaat t niet snel genoeg voor je?
Overigens met Gudelj en Dijks al 2 aankopen die het team drastisch gaan versterken.

25 mei 2015 om 13:23

Misschien, wie anders?

Oke Rafael. Met je zogenaamde Ajax hart... Het was graag of niet. Wens je veel succes in de zandbak toe. Meujj

Prima dit, Hij is al lang niet meer zo goed als hij pak m beet 5 jaar geleden was. En daarbij vind ik een Sneijder bijvoorbeeld veel beter dan hem. En voor de spits positie haal gewoon een echte spits. Maar goed ik heb sowieso al mijn vertrouwen in de trainer F. De Boer verloren en in gierigaard Overmars. Vrees dat het volgend seizoen niet veel beter wordt met Ajax.

25 mei 2015 om 13:13

Frankie heeft altijd schone nog om in de spits te zetten...:
Waarom haalt ie eigenlijk niet een elftal vol middenvelders om overal neer te pleuren. Hij houdt er blijkbaar erg van middenvelders in verkeerde linies te misbruiken. Vrees ook dat volgend seizoen net zo'n seizoen wordt als dit seizoen. iedereen klaagt al maanden over het trage balletje breed, balletje terug voetbal maar Frank schijnt het gewoon niet te horen en blijft maar doorgaan met dat ***voetbal.

Hoe veel hij ook houdt van Ajax, ik zou ook niet terug zijn gegaan als ik hem was. Verwachtingen zijn zó hoog, je kan eigenlijk alleen maar tegenvallen. Waarom zou je jezelf dat willen aan doen? Nee, compleet begrijpelijk en ik hoop dat ie dan ook ook een geschikte club vindt.

25 mei 2015 om 13:24

Ambitieloos. Een ervaren speler zou wel de druk van Ajax aan moeten kunnen, hij kent het zelfs maar schijnbaar heeft hij flink ingeteerd op die ambitie en motivatie, dan is hij ook volledig ongeschikt. We moeten alleen spelers hebben die er alles uit willen halen en niet bang zijn voor druk.

25 mei 2015 om 13:26

Er is een groot verschil tussen druk en onterechte kritiek. (bijna) alle oud-spelers die in de Eredivisie kwamen, werden afgebrand en belachelijk gemaakt. Waarom zou je jezelf dat willen aandoen? Heb je jezelf alleen maar mee, en daar help je Ajax ook niet mee. Zéker omdat hij op een andere positie zou komen te staan dan hij de afgelopen 10 jaar heeft gespeeld. Stel dat pakt niet goed uit, dan is je carriere in een klap voorbij. Bij andere clubs begint hij met een nieuwe uitdaging met een schone lei.

25 mei 2015 om 13:47

Babel, Poulsen en Pantelic, bij ajax hebben we een beter trackrecord zou ik zeggen. En wat te denken van een Cocu?

25 mei 2015 om 18:54

Ik doel op spelers die eerder (relatief) groot in Nederland waren. Daarnaast kwam Babel niet in de herfst van zijn carriere. Cocu absoluut, Rijkaard ook, daarnaast zijn er maar weinig namen ten opzichte van de velen die mislukt zijn.

25 mei 2015 om 15:52

Verwachtingen zijn zo hoog? Ik hoor mensen juist alleen maar roepen dat van der Vaart het toch niet meer aan kan, dus hoezo zijn de verwachtingen zo hoog? Ik heb nog niemand horen zeggen dat van der Vaart ons persoonlijk naar alle titels gaat schieten volgend jaar, alleen bij Voetbal International roepen ze continu dat een terugkeer naar Nederland een afbraak van je status is als oudspeler.

25 mei 2015 om 18:56

Je weet wat de reacties zullen zijn als hij het inderdaad niet aan zou kunnen. ''zie je wel, wat een mislukkeling is het.'' ''tja, dit kon Ajax weten, slecht bestuur.'' ''hahaha en die wilde in Oranje.'' En ga zo maar door.

25 mei 2015 om 22:44

Ik denk zelf wel dat het aardig overdreven wordt en bovendien zie ik van der Vaart ook niet slechter presteren dan wat we de laatste jaren gewend zijn.

Ik verwachte al zoiets want het duurde allemaal te lang en had het idee dat Ajax aan het lijntje gehouden werd in afwachting van mooiere aanbiedingen en blijkbaar zijn die nu gekomen. Raffie gaat nog ff zijn zakken vullen en dan de cursus betaald voetbal doen om stage te gaan lopen bij Ajax en meer zit er niet in.

IK denk dat Ajax hier blij mee mag zijn. De slijt zit er al behoorlijk in en ik denk dat een nieuw trainingsloos barbecueseizoen hem er niet beter op maakt.

Oh wat ben ik hier blij mee. vd Vaart in de spits bij ajax, moet er niet aan denken. Nou frank wat ga je nu doen. Hem kennende Sigi nog een keer laten verlengen en nog een jaartje houden.....:

Jammer dat VD vaart niet naar Ajax komt had het ook niet verwacht. Nu pijlen richten op een andere aanvallende middenvelder. Davy Propper zou een optie kunnen zijn?

25 mei 2015 om 13:14

Heb jij wel opgelet? We moeten juist blij zijn dat ie niet komt. Frank wilde hem voor de spits positie halen dus waarom kom je nu met propper aan. We hebben al 80 middenvelders bij het 1e. We hebben een spits nodig. Geen 81ste middenvelder.

25 mei 2015 om 13:23

Propper kan ook in de aanval als spits vulgeren, denk ook dat hij degelijk voor meerwaarde voor dit Ajax kan zijn.

Oke.. Ik vind dit toch jammer. Mensen zeggen, de slijt zit erop bij deze man. Nou dat zal wel, maar dit is zo'n schat aan ervaring en nog steeds voetballende kwaliteit. Vergeet niet dat VdV een van de laatste grote Nederlandse Ajax voetballers is, samen met Wesley. Ik had hier wel op gehoopt. Maar nu hoeft ie niet meer te komen, ondanks dat de Eredivisie misschien een afvoerputje is, zo moeten ons niet laten behandelen. Hopelijk kan hij nog een paar jaar mooi geld pakken.

25 mei 2015 om 13:34

Zijn er meer die het hebben gezegd...heb je daar ook problemen mee?

25 mei 2015 om 14:14

Klinkt het alsof ik daar problemen mee heb?

"netjes de club daarover in te lichten" Ja duhhhhhhh, koketteer nou niet met deze uitspraak.... totaal misplaatst... schande als je het op z'n beloop zou laten en Ajax het uit de media zou moeten horen dat v/d Vaart ergens anders getekend zou hebben.

Ben er wel blij mee dat hij niet komt, duurde ook veel te lang wat meneer nou wel of niet wilde, nu gewoon kijken naar een versterking in de achterhoede,zelf maar is mijn mening zou ik gaan voor Botteghin van Groningen

Een begrijpelijke keuze. Hij heeft bij HSV al een aantal mindere jaren gehad. De kans dat hij bij Ajax hopeloos zou falen, is gewoon te groot. Dat beseft hij zelf blijkbaar ook.
Daarbij zal hij bij een buitenlandse club ook nog eens veel meer kunnen verdienen. Voor Vd Vaart de juiste keuze en heel erg netjes dat hij dit al zo vroeg laat weten. Dan weet Ajax ook waar het aan toe is en kan het zijn vizier op andere (en misschien wel betere?) opties richten.

Pfff, laat me even mijn zakdoek pakken om mijn tranen van verdriet te drogen...Maar niet heus..

25 mei 2015 om 13:25

Nou tubes, vd vaart had best wat kunnen toevoegen aan dit ajax. Jongen van de club, kan de jongelingen op sleeptouw nemen. Ben als psv-er eigenlijk wel blij dat ie niet naar ajax komt

Jammer, ik was toch wel benieuwd of hij nog wat toe kon voegen aan dit Ajax. Maar ja.

Cardozo is bij ajax aangeboden. Vorig jaar wou ajax eerst eto'o halen en schakelden ze vervolgens over op milik. Ben benieuwd waarmee ze nu mee aankomen als tweede optie.

25 mei 2015 om 13:25

Eto o wou gewoon niet, zoals nu van der Vaart. Erg jammer want dit soort spelers heeft Ajax nodig, hopelijk lukt het met Cardozo wel.

Graag of niet. Maar dan ook nooit meer !!

Ai dit is jammer voor Ajax want ik denk dat hij best van waarde zou zijn, echter wel een logische beslissing vanuit zijn optiek. Het huidige Ajax lijkt me nou niet een club waar je jezelf als routinier na al die jaren graag weer bij zou aansluiten. Het voetbal is erg matig, verdiensten hoef je het ook niet voor te doen en de meeste voorgangers die terugkeerden in Nederland werden ook niet echt een daverend succes. Kan alleen maar op een teleurstelling uitdraaien. Rusland of de zandbak in.

update mike verweij:

'het is geen nee van @rafvdvaart maar afspraak was zondag na Bundesliga knoop door te hakken over #ajax maar kan niet door play-offs #hsv"

"geerlings en @rafvdvaart hebben begrip als #ajax doorschakelt. Maar deur niet definitief in slot. Focus nu alleen op #hsv"

we zullen zien...

Vraag me altijd af wat voor reacties er hadden gestaan als bekend was geworden dat hij had getekend haha...

Vd.vaart zelf nuanceert het. Hij heeft ajax niet definitief afgewezen. Hij wilt zich eerst richten op de play offs met Hsv. Maar hij kan begrijpen dat ajax over gaat schakelen naar een andere speler.

Jammer voor Ajax, maar zat er aan te komen.
Ik heb trouwens begrepen dat Luis Figo weer vrij is nu hij niet meer FIFA-president kan worden.
Is dat niet iets, meneer Overmars?

Van de vaart heeft gewoon voor zijn kunnen en doen een te hoge salaris eis. Als Ajax hem 3-5 miljoen zou betalen dan was hij gegarandeerd gekomen, maar zo ver gaat Ajax niet en dat is logisch.

Ik denk dat van de vaart snel moet gaan realiseren dat hij niet zoveel salaris kan vragen en dat die anders volgend jaar nergens voetbalt. Clubs haken af als ze zijn salaris eis horen en eerlijk is eerlijk dat is van de vaart gewoon bij lange na niet waard.

Hij is zelden fit, snel geblesseerd, beperkte conditie en wil het salaris hebben van ver boven de miljoenen. Kan me niet voorstellen dat er gekken zijn die dat doen.

Hij zal water bij de wijn moeten doen, want hij behoort al tijden niet meer tot de subtop, maar wilt nog wel het salaris van een topspeler.

We hebben hem niet nodig alternatieven genoeg alleen die moeten ze vinden en dat gaat goed komen, een nieuw iemand moet gevonden worden voor de voorrondes van de CL, vdv hebben we niet nodig

Dirk Kuijt 2. Hij zal op zijn 35e nog wel willen. Als ie nog even een paar miljoen heeft opgehaald in het buitenland. Wat dat betreft zijn er nog maar weinig echte clubmensen.

25 mei 2015 om 13:50

Ja, de Xavi's de Gerrards en de Puyols sterven uit. Jammer

Aan jou hebben we toch niks Rafael.

Eerst verdedigd zowat elke Ajacied dat hij het heus nog wel aan kan. Nu maakt hij bekend dat hij niet komt kan hij er ineens helemaal niks meer van. Prachtig om te lezen. Vdv wil gewoon nog even flink cashen zonder belachelijk veel druk op zijn schouders en daar heeft hij groot gelijk in.

25 mei 2015 om 13:53

Hij heeft ajax nog niet definitief afgewezen. Hij geeft alleen aan dat hij het kan begrijpen als ajax doorschakeld.

Als hij echt een grote ajax supporter was had hij dat wel gedaan. Maar volkomen logisch als hij kiest voor meer geld en minder kritisch publiek/media. Terugkomen in NL doe je niet voor de lol want iedereen zeikt je af als je het niet elke week brengt. Nu lekker zakken vullen met lekker weer en Sabia thuis op de bank prima toch.

Lachen hoe de Ajacieden Van der Vaart afkraken nu hij niet komt. Hij heeft groot gelijk. Hij kan nu nog een paar jaar cashen in de woestijn. Beter dan in Nederland afgezeikt worden als het wat minder gaat.

Aan de ene kant jammer, want het is wel een speler met kwaliteiten die iets toevoegt. Maar ik denk niet dat Van der Vaart als valse spits de oplossing is. Als je Zivkovic wilt verhuren haal er dan ook een echte spits voor terug.

Als we dan toch een ervaren middenvelder gaan halen zie ik liever iemand als Kallstrom komen. Die is ook transfervrij en zou mogelijk via een transfer naar Ajax een plek in de Zweedse selectie voor het EK 2016 kunnen afdwingen.

25 mei 2015 om 18:17

Is Janko niet wat voor Ajax?
Oud Twente en Porto spits?

Nu transfervrij aangezien zijn contract niet werd verlengd in Australië.
Kan een bal vasthouden en is ook een afmaker.

25 mei 2015 om 18:29

Die komt voetballend veel tekort voor Ajax, bij FC Twente kwam hij voetballend eigenlijk al tekort. Is natuurlijk wel een ideale back up met zijn afmakende kwaliteiten en fysieke kracht.

Persoonlijk hoop ik eerder op Barrios of Cardozo. Maar ik betwijfel of zulk soort spelers naar Ajax komen, simpelweg omdat die natuurlijk het nodige verdienen en dus zullen moeten inleveren.

25 mei 2015 om 19:40

Janko zou in ieder geval niet minder zijn, dan wat er nu rond loopt.

Maar wilt Ajax nog verrassen in de Cl.voorronde, dan is een goede spits noodzakelijk. Denk dat die spitsen die jij noemt ook niet gaan komen.
Maar Ajax heeft het geld, dus die ene keer een goede spits kopen kan er wel van af.

Waarom zou salaris nog een reden zijn als je al een miljoen of 60 op de bank hebt staan? Wat maakt het verschil of er 2 jaar later 62 of 67 miljoen op staat? Ik weet dat geld heel belangrijk is, maar in deze verhoudingen maken enkele miljoenen verschil toch geen ene donder uit?

De echte reden zou moeten zijn of je het leuk vind weer voor je oude club uit te komen en misschien met het oog om daarna nog een verder carriere in de club te kunnen invullen. Maar dit ligt er natuurlijk helemaal aan wat je voor je oude club voelt.

Goed nieuws ook. We zoeken naar betere alternatieven, due fitter, feller en dynamischer zijn.

Goed nieuws! Kijken of uberhaupt nog een club hem wil hebben. Misschien kan hij naar Australie of China.

Ik kan vd vaart heel goed begrijpen. Ik zou komend seizoen ook niet willen strijden om plaat 3 t/m 6.

Die vd vaart ziet ook wel dat het niet goed gaat bij de club uit a,dam.

25 mei 2015 om 16:00

Oh man wat ga jij die woorden inslikken komend seizoen, lekker doen of je nooit zoiets had gezegd.

Grappige is dat ze feeitelijk niks aan elkaar hebben

Ajax heeft niks aan vd vaart
En vd Vaart heeft niks aan Ajax behalve een gegarandeerde inkomen.

Die hoeft dan ook nooit meer terug te komen.

Wat een geluk voor de goedwillende supporters!

Goed nieuws voor Ajax. Is echt over zijn hoogtepunt, ook voor de eredivisie in mijn ogen.

En hij doet het nogmaals!!! Ajax klopt aan bij meneer en laat ze lang wachten en zegt dan vervolgens glashard nee. En toch zeggen dat je ajacied bent. Nee Raffie dat ben je niet. Je laat je fans en Ajax weer stikken. Nou ik hoop dat je op een dag spijt krijgt van je beslissing. En de mensen die je wel graag terug hadden willen zien in de Arena. Die heb nu ook echt nogmaals teleurgesteld. Ik hoor hier absoluut niet bij. Ik heb van begin af aan al gezegd wat moeten we ermee? Ik zie liever Pröpper of Vejinovic komen dan dat Rafael weer terug komt. Het zou echt geweldig zijn als we na Gudelj ook Pröpper voor de neus van PSV kunnen weg kapen. Tot nooit meer ziens Rafael en veel plezier in Italië... Of waar je ook heen mag gaan.

Hij kiest dus voor het geld.
Want sportief gezien is er geen betere keuze dan Ajax, tenzij je bij een mindere club wilt spelen.

IJdele loser zeg! Als hij t wel zou doen is het zeer de vraag of vdv wel potten zou breken, maar het is wel duidelijk dat het om het geld gaat hier... Net als bij Dirk Kuyt drie jaar geleden!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren