Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

V/d Vaart wil debutant in Oranje: ‘Hij is zo sierlijk, ik weet niet wat ik zie!’

Laatste update:

Rafael van der Vaart wil Joshua Zirkzee zo snel mogelijk in Oranje zien, zo laat de analyticus zondagavond weten tijdens het programma Studio Voetbal van de NOS. De spits van Bologna maakte veel indruk op Van der Vaart tijdens het Coppa Italia-duel met Fiorentina, ondanks dat hij niet tot scoren kwam.

Afgelopen dinsdag kwam Zirkzee met zijn ploeg niet verder dan een 0-0 gelijkspel na 120 minuten voetbal, waardoor penalty’s uitkomst moesten brengen. Ondanks dat de Nederlander zijn strafschop benutte, trok Fiorentina aan het langste eind met vijf om vier benutte strafschoppen.

Desondanks heeft de 22-jarige spits een onuitwisbare indruk achtergelaten op Van der Vaart. “Ik heb hem tegen Fiorentina in de Coppa Italia in actie gezien. Ik wist niet wat ik zag. Zó goed. Echt niet normaal. Hoe hij is aan de bal... een beetje Patrick Kluivert-achtig. Heel sierlijk.”

“Ik hoop echt dat hij zich door blijft ontwikkelen, want dan gaan wij nog heel veel plezier beleven aan Joshua Zirkzee”, besluit de analyticus.

Zirkzee zat nog niet eerder bij de selectie van het Nederlands elftal. Wel kwam hij tot dusver negentien keer in actie voor Jong Oranje en in die optredens kwam de aanvalsleider zevenmaal tot scoren.

In Italië wordt al maanden lovend gesproken over Zirkzee, die in het huidige Serie A-seizoen al zeven keer scoorde. Zijn puike prestaties bleven niet onopgemerkt in de Italiaanse top, want transfermarktexpert Gianluca Di Marzio meldde begin januari dat de top van AC Milan op de tribune zat voor de Nederlander.

Eenvoudig wordt het voor AC Milan echter niet om Zirkzee over te nemen. Bologna is in ieder geval deze winter niet bereid vrijwillig mee te werken aan een vertrek van de 22-jarige spits, zo liet technisch directeur Marco Di Vaio eerder weten in gesprek met La Gazzetta dello Sport. Er zou volgens Di Vaio maar één club zijn die aanspraak maakt om Zirkzee over te nemen vanwege een terugkoopclausule: Bayern München.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben ook groot fan van Zirkzee, kijk sinds een aantal maanden bijna elke wedstrijd van Bologna en kan niet wachten tot hij een Oranje shirtje aan mag doen

15 januari 2024 om 09:22

Ik heb een aantal samenvattingen gezien dus ik heb geen compleet beeld van hem, maar wat mij opviel in wat ik zag is dat hij niet echt snel is, maar wel de rust heeft om alsnog een verdediger te passeren of uit te spelen. Hij lijkt mij een goede balbeheersing te hebben in de kleine ruimte, en dat zou Nederland zeker wel helpen af en toe. Geen idee hoe hij is in het afronden verder, want ik heb het gevoel dat hij zich vaak laat terug zakken. Klopt dat?

15 januari 2024 om 10:41

Hij is niet zwak voor de goal. Alleen zoals je zegt laat hij zich vaak terugzakken in het spel dus krijgt hij zelf niet geweldig veel kansen.

Hij kan in ieder geval meer met de bal dan brobbey top voor nl elftal aangezien de spoeling dun is voor op de spits positie

Ik hou van sierlijke voetballers, maar voor mij moet een spits (eindstation) dodelijk in de zestienmeter gebied zijn. We hebben voorin Depay, Bergwijn em Berghuis die ook al sierlijk zijn. Beetje teveel sierlijk voorin als ik Van der Vaart moet geloven.

Heb Zirkzee nooit live zien voetballen, alleen twee samenvattingen.

Vraag me niet waarom. Ik heb Zirkzee in mijn PES team.

15 januari 2024 om 06:39

Alle 3 lekker thuis laten, dan Zirkzee mee. Sierlijk genoeg lijkt me

15 januari 2024 om 06:44

Depay en Bergwijn zijn alles behalve sierlijk. Daar zit net zoveel sierlijkheid in als een vrachtwagen.

15 januari 2024 om 07:11

Daar doe je de gemiddelde vrachtwagen tekort mee.

15 januari 2024 om 14:48

Hoe in hemelsnaam zijn Berghuis en Bergwijn de eerste namen die in je opkomen als je het over sierlijke spelers hebt? Depay en Lang had ik nog begrepen. Gakpo ook. Maar deze 2?

15 januari 2024 om 16:38

Bij beide genoemde spelers zijn zelfs als ze heel slecht spelen, bij vlagen nog mooi om te zien. Maar helaas zijn ze uit vorm. Over Gakpo ben ik niet gecharmeerd van al helemaal niet als hij in de spits speelt. Ook heb ik liever Lang aan de linkerkant dan Gakpo.

15 januari 2024 om 17:38

Dan zijn we het in de verste verte niet eens.

Ik heb liever een sierlijke 10 en een dodelijke spits. Aangezien we die luxe niet hebben, staat Brobbey bij mij op 1. Of, nou ja, op 9 dus.

15 januari 2024 om 14:50

Ik heb graag een spits die kan voetballen. Brobbey valt dus af. Zirkzee is én afmaker én opzetten. En in alle facetten van het spelletje beter dan Brobbey. Dit is zo'n non-discussie. Alsof je Tadej Pogacar vergelijkt met Puck Moonen.

Zou er nog een artikel komen met wat Van der Vaart gisterenavond ergens van vond?

Ik hoop vooral gewoon dat Luuk de Jong zich bedenkt en nog 1 keertje eindronde wil meepakken. Hij is in topvorm en vanouds dodelijk vanuit standaard situaties

Die Van der Vaart riep een paar maanden geleden nog dat het Nederlandsefltal rondom Xavi gebouwd moest worden. 😂😂😂

Ik dacht dat Luuk De Jong in de spits moest bij Oranje volgens Van der Vaart.

Zirkzee is tegenovergestelde van Weghorst en Brobbey. Zijn acties lukken wel erg vaak, en zijn schoten zijn veel doelgerichter. Denk als hij nog 1 seizoen goed doorontwikkeld. Dat hij wel transfer kan maken naar clubs als Inter, AC Milaan of Juventus. Bayern kan ook, maar dan zou ik hem adviseren om nog 2/3 seizoen goed te voetballen en dan wachten tot Kane afbouwt. Anders is het verloren zaak. Want de topscorer kan je niet eventjes uit de basis spelen, tenzij ze met 2 spitsen spelen. Maar dat zie ik niet snel gebeuren.

Blijf het zeggen bij een gebrek aan een echte spits moet je met 2 halve spitsen spelen. Zirkzee met Depay afwisselend 9 en 10. Gakpo op links en Simons rechts op de flank. Simons mag zwerven wetende dat Dumfries opkomt en Frenkie en Reijnders controlerend.
Achterin Ake, Botman en Van Dijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren