Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Wolfswinkel verlaat Vitesse na één seizoen voor FC Basel

Laatste update:

Ricky van Wolfswinkel heeft Vitesse verlaten voor FC Basel. De club uit Arnhem meldt woensdagavond dat de spits Arnhem heeft verlaten voor de Zwitserse landskampioen. De clubtopscorer van Vitesse heeft zijn handtekening gezet onder een driejarig contract in Basel.

De 28-jarige spits kwam in de zomer van vorig jaar over van Real Betis. Bij Vitesse hoopte hij weer veel aan spelen toe te komen en belangrijk te zijn voor zijn ploeg. Dat lukte, want met twintig competitiedoelpunten had hij een groot aandeel in de uiteindelijke vijfde plaats. Met twee doelpunten in de finale van de KNVB Beker hielp Van Wolfswinkel Vitesse aan de eerste prijs uit de clubgeschiedenis.

“We waren op zoek naar een spits met ervaring”, laat sportief directeur Marco Streller weten op de clubwebsite van Basel. “We wilden iemand die bewezen heeft voor veel gevaar te stichten. Mijn collega’s van de technische commissie en ik hebben Ricky van zeer dichtbij geobserveerd. Onafhankelijk van elkaar kwamen we tot dezelfde conclusie. Ik kende hem al persoonlijk van toen ik met Basel tegen Sporting Lissabon speelde. Het is niet moeilijk om te zien welke ongelofelijke kwaliteiten hij met zich meedraagt. Ik ben heel blij met zijn komst.”

“Om Ricky afgelopen zomer naar Vitesse te kunnen halen, hebben we specifieke afspraken over het vervolg van zijn carrière gemaakt”, reageert algemeen directeur Joost de Wit op de clubwebsite van Vitesse. “Dat was ook afhankelijk van zijn presteren. En gepresteerd heeft hij, dus ik snap zijn keuze voor FC Basel. Mede dankzij de inbreng van Ricky, zowel binnen als buiten het veld, hebben wij een prachtig seizoen mogen beleven. Voor het eerst in ons 125-jarig bestaan hebben we een geweldige prijs gepakt en in de Eredivisie zijn we als vijfde geëindigd.”

DONE DEAL!?? Ricky van Wolfswinkel is speler van FC Basel! #vanwolfswinkel #vitesse #fcbasel #transfer #veelsucces

A post shared by Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) on

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie club voor van Wolfswinkel. Rijke historie, redelijk kapitaal en gegarandeerd Europees voetbal. Niveau van de competitie is dan wel wat lager dan hij aan zou kunnen. Aan de andere kant: buiten Nederland heeft hij nauwelijks gepresteerd om in aanmerking te komen voor een grote competitie.

14 juni 2017 om 18:12

Lager? Ik schat hem niet zo hoog in hoor

14 juni 2017 om 18:26

Van Wolfswinkel heeft afgelopen seizoen weer laten zien wat hij kan. Niveau in Zwitserland is, buiten een paar clubs, lager dan in Nederland.

Zijn er geruchten over de transfersom?

14 juni 2017 om 18:13

5 miljoen werd gezegd

Vitesse is goed bezig! Van Wolfswinkel na 1 jaar voor het 10 voudige doorverkopen. Nu krijgt eindelijk Zhang de kans zich te bewijzen, een fysiel sterke spits die past in het spel van Vitesse. Top!

14 juni 2017 om 18:31

Dit is nog maar de vraag, ik verwacht dat hij alleen de kans zal krijgen wanneer hij zijn contract verlengt. Anders zal Yuning verkocht gaan worden.

Erg jammer voor Vitesse, maar het is hen gegund. Gelukkig was er ook goed nieuws omtrent Rashica en Serero!

Dus geen punten in EL van vitassss! Top voor het nederlands voetbal.

Ontopic: mooie stap en club

14 juni 2017 om 18:12

Zo zeker is dat niet. Vitesse is goed bezig laatste jaren. Echt een leuk elftal, jammer van de beperkte interesse vanuit Arnhem.

14 juni 2017 om 18:19

Mag ik je glazen bol?

14 juni 2017 om 18:49

Hij voorspelt toch niks?

14 juni 2017 om 19:52

@kowalski,

Ik neem aan dat je C_h_a bedoelt?

14 juni 2017 om 18:29

Ik vrees sowieso voor een dramatisch jaar in dat opzicht. Hoop dat ik het mis zal hebben

14 juni 2017 om 18:32

Want Vitesse bestaat maar uit 1 speler en gaat geen vervanger voor hem halen?

14 juni 2017 om 19:16

Op zich beter juist. Stel PSV had de beker gewonnen, dan had een andere club zich kunnen blameren in de kwalificatie. Nu kan PSV in alle kwalifikatie wedstrijden extra bonuspunten pakken (daar waar Vitesse was uitgeschakeld)

Mooie transfer. Topclub in Zwitserland en naar mijn mening het mooiste land van de EU. Geweldige mensen, hoog salaris en daarnaast waarschijnlijk het meest leefbare land in de EU. Weet niet of hij kinderen heeft, het onderwijs daar is echt bizar goed. Kortom: prachtig land waar Nederland veel van kan leren. Het ga je goed Ricky!

14 juni 2017 om 18:26

Het zit alleen niet in de EU...

14 juni 2017 om 18:47

Misschien in Europa, maar niet de EU

14 juni 2017 om 18:19

Vraag me af of het niveau in de Eredivisie veel hoger is

Mooie club voor hem, maar wel jammer

Wat een fantastisch mens! is Ricky ook van harte gegund. Jammer voor mijn club, maar wat een geweldige stap voor je! Dankjewel voor het mooie jaar!

14 juni 2017 om 18:57

CL spelen of voorronde EL. Tuurlijk verkies je CL boven vEL.

14 juni 2017 om 19:09

sowieso zitten ze al in de groepsfase. geen voorronde.

Mooie transfer voor hem! zoals al gezegd een prachtig land. de levensnorm ligt daar een stuk hoger, dus hier kan hij echt gaan cashen!

Ná het binnenhalen van de beker kan men bij vitesse ook niet negatief tegenover deze transfers staan

14 juni 2017 om 19:13

Is dat zo? Volgens mij zijn er meerdere redenen mogelijk waarom een speler voor een club kiest. Zo speelt een sterke competitie/weerstand een rol, maar vinden spelers over het algemeen geld ook niet onbelangrijk. En wat te denken van de omgeving (in de buurt van vrienden/familie blijven wonen)?

Gefeliciteerd Ricky, goed gedaan, het ijzer smeden als het heet is!! k begrijp dat je vriendin ook uit die hoek komt, dan is de keuze al weer wat makkelijker. De omgeving is idd mooi. En als je dan ook nog eens op het nabij gelegen Frankrijk gaat wonen... Hoe dan ook goed gedaan en thnx voor je diensten hier bij Vitesse, je hebt het maximale eruit weten te halen hier..en nu cash je dat Super!. Voor Vitesse is het ook top want de club zal er financieel niet slechter van zijn geworden. Een nieuwe spits zal het nu moeten gaan laten zien, ik heb er alle vertrouwen in dat dit goed komt, Vitesse is best goed bezig de laatste tijd. Ze bouwen aan een stabiele (sub)topploeg, dit gaat stapje voor stapje, met een steeds beter kloppend huishoudboekje..gaaf toch?ga zo door Vitesse ik heb er steeds meer vertrouwen in.

Ricky, bedankt voor alles dit seizoen, met als hoogtepunt je 2 goals in de bekerfinale en je goal tegen nec, succes bij Fc Basel, het is je gegund. Enige mindere is de 5 miljoen, maargoed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren