Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Van ’t Schip heeft een voetbalvisie die bij Ajax past’

Laatste update:

PEC Zwolle ontvangt zondagmiddag Ajax en dat is een bijzonder duel van John van ’t Schip. De 54-jarige trainer van De Blauwvingers kwam als aanvaller jarenlang uit voor de Amsterdammers en werd er later trainer van de Onder-17, Onder-19, assistent bij zowel het eerste als het tweede én interim-trainer van het eerste elftal.

David Endt, voormalig teammanager van Ajax, kan merken dat Van ’t Schip een Ajax-achtergrond heeft. Hij ziet de ‘Ajax-filosofie’ terug in het spel van de nummer vijf van de Eredivisie, zo vertelt hij aan Ajax Showtime: “Hij is ernstig beïnvloed door Johan Cruijff. Zijn ideeën, het durven, lef hebben om beslissingen te nemen en dat in het kader van voetbal. Dat is echt iets wat Cruijff heeft geïmplanteerd bij een hele generatie.”

Endt voegt daaraan toe dat hij in Van ’t Schip een potentiële trainer ziet voor Ajax: “Ik denk dat zijn voetbalvisie bij Ajax past (…) Hij is veel beter geharnast dan de vele trainers die direct vanaf het veld in de trainersbaan stapten. De wijsheid die je opbouwt, het inzicht en kennis van wat het vak werkelijk inhoudt, is van elementair belang. Plus zijn basisideeën zijn gestoeld op wat Ajax is en wil zijn. Hij snapt de club.”

Van ’t Schip, een geboren Canadees, begon zijn trainersloopbaan zogezegd bij Ajax en later werkte hij bij FC Twente, het Nederlands elftal (assistent-bondscoach), Melbourne Heart en Chivas Guadalajara. Het PEC Zwolle van Van ‘t Schip wacht al sinds 21 september 1988 (4-1) overigens op een overwinning in de Eredivisie op Ajax en scoorde in de zestien daaropvolgende duels slechts zeven keer.

Denk jij dat John van 't Schip op een dag hoofdtrainer van Ajax wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Van ’t Schip doet het fantastisch op dit moment bij PEC Zwolle. Heel erg leuk om te zien. Jans is vergeten alsof het niets is.

Van ’t Schip coach van Ajax? Absoluut. Over een paar jaar dan. Laat hem dit nog één seizoen bij PEC doen en maak daarna een stap richting een subtopper. Of ga wellicht aan het einde van dit seizoen naar Vitesse. En kom daarna, over 3 jaar als Ten Hag uitgespeeld is, richting Ajax.

17 februari 2018 om 14:30

3 jaar voor Ten Hag? Ik help het je hopen.
Ben benieuwd hoe hij het gaat doen, want ik ben (nu) nog niet echt enthousiast over hem. Het Ajax van Keizer speelde op het eind beter.

17 februari 2018 om 14:46

Gun zo'n man ook iets meer tijd dan 4 weken. Zijn start is in ieder geval qua resultaten en spel beter dan die van Bosz en Keizer.

17 februari 2018 om 14:55

Daarom zeg ik toch ook dat ik benieuwd ben hoe hij het gaat doen.
Ik schrijf hem helemaal niet af, maar geef alleen aan dat het begin niet meevalt.

17 februari 2018 om 15:00

3,5 hoop ik

Ik ben ook benieuwd en het is lastig tot nu toe. Maar we gaan het zien. Ik ben het nog steeds oneens met Keizer zijn ontslag, maar eens met de aanstelling van Ten Hag. Ten Hag had in de zomer al gehaald moeten worden.

17 februari 2018 om 17:10

Ten Hag deed het leuk bij Utrecht, maar ook niet meer dan dat, ik zie hem ook als een provincietrainer, net als Keizer. Hij werd behoorlijk opgehemeld en ik vind het niets voor Ajax.

17 februari 2018 om 17:27

Tsja maar t zou ook pas echt nieuws zijn als jij een keer iets positiefs zag in een Ajacied

17 februari 2018 om 17:51

Klopt, maar ik denk dat je naar het "process" (oke flauw) moet kijken. Ten Hag wil anders druk zetten en hij eist andere dingen van de backs, vleugels en het middenveld. Onder Keizer haal je 7 punten in de 1ste 5 wedstrijden en onder Bosz heb je na 3 wedstrijden 4 punten tegen sparta, roda en willem 2. Het spel was hier ook niet goed. Ten Hag moet je gewoon even 3 maanden de tijd gunnen, want bij Bosz en Keizer ging het ook pas ergens op lijken rond November.

17 februari 2018 om 18:33

Simpatico 17 februari 2018 om 15:00

Je bedoelt van het Schip denk ik.

17 februari 2018 om 15:39

Hij heeft zoveel ervaring opgedaan ook toen bij Van Basten in Oranje, doet het erg rustig en weet precies wat er nodig is om het team te laten excelleren. De meeste coaches die gaan veel te hard en uiteindelijk worden een matige coache helaas. Kijk naar Cocu, Frank de Boer, Koeman, Gullit, Van Basten, Bosz en Keijzer, Van Bronckhorst. Allemaal veel te vroeg willen ze de top halen, maar het ontbreekt aan harde zelfreflectie. Bij John van het Schip zie ik juist een rustige man die zich niet onder druk laat zetten en weet precies wat ie nog moet verbeteren. Hopelijk is hij een laatbloeier die een of misschien de beste coach op de Nederlandse velden zal zijn.

17 februari 2018 om 17:10

Ik vind Bosz wel degelijk een topcoach. Alleen is zijn grote beperking dat hij niet wil veranderen. Maar wat hij met Ajax en Vitesse presteerde was buitengewoon knap. Voor de eredivisie is hij gewoon top. Cocu en Frank de Boer zijn gewoon degelijk. Gullit en Kijzer zijn gewoon matig. Hebben als coach niks maar dan ook echt niks gepresteerd.

17 februari 2018 om 20:03

Nou, ik had liever van 't Schip nu al bij Ajax gezien ipv ten Hag.
Hoopte op de terugkeer van Bosz, maar daarna stond John op het verlanglijstje bij mij.
Ten Hag vind ik helemaal niks. Denk dat hij voor aankomende Kerst weer weg zal zijn bij Ajax.

Hij zal wel worden gehaald als Ten Hag ontslagen word lol

17 februari 2018 om 14:44

Ajax heeft de laatste jaren blijkbaar een voorkeur voor trainers die bijna geen haar hebben of kaal zijn: eerst Jol, daarna de Boer, daarna Bosz, daarna Keizer en nu ten Hag. Van 't Schip heeft daarvoor teveel haar, dus dat past niet in de trend die is ingezet😉.

17 februari 2018 om 15:10

Frank de Boer begon ook al zijn haar te verliezen.

17 februari 2018 om 15:12

Hahahahaha

17 februari 2018 om 15:40

Dan Ajax moet Stam terug halen

17 februari 2018 om 16:58

Wanneer zal dat dan zijn? Komende zomer? Of zal hij meer krediet krijgen dan Keizer?

Is toch niet heel raar om in hem een toekomstige Ajax coach te zien. Achtergrond bij de club als speler, doorliep de jeugdopleiding, was er trainer, was International, internationale ervaring als speler en trainer en goed presteren als coach van PEC.

Geen garantie op succes, maar zeker wel iemand die kandidaat zou kunnen zijn.

17 februari 2018 om 17:31

Nou... op basis van wat dan? Hij heeft de juiste Ajax visie volgens Endt. Nou, dan graag wat voorbeelden, want ik lees nu alleen maar subjectieve info over een bekende van hem.
Het is een prima trainer, maar ik zie niet iets bijzonders in van ‘t Schip.
Modale trainer die nog lang niks extra’s aan een team als Ajax zou toevoegen.

17 februari 2018 om 18:16

Op basis van:

Achtergrond bij de club als speler, doorliep de jeugdopleiding, was er trainer, was International, internationale ervaring als speler en trainer en goed presteren als coach van Pec.

Dat kun je toch lezen? Of je vervilgens slaagt als coach van Ajax ,dat is vers twee. Kijk naar Ten Hag. Wat maakt Ten Hag dan geschikt voor Ajax precies??

van het Schip heeft de kwaliteit om toptrainer te worden. Hij liet zijn ploeg goed verzorgd voetbal zien en zetten de spelers op de juiste positie en maakt goed gebruik van de kwaliteit van de spelers. Hij is heel goed met de media, zelfs schuift hij graag aan de tafel bij bv Studio Voetbal.

Dat hoort zeker bij een club als Ajax. Dat zie ik bij Keizer en Ten Hag niet doen. Keizer en Ten Hag komen niet relaxed over de media.

17 februari 2018 om 17:35

Wat vind jij verzorgd voetbal? Achterin rondspelen lang genoeg tot je een gaatje ziet. En vooral geen balverlies en risico. Dat vind ik verzorgd. Ik vind Bosz zijn spelletje een stuk minder verzorgd, maar wel effectief als wel attractief.
Graag zie ik zo’n soort trainer liever bij Ajax.

17 februari 2018 om 18:32

Grappenmaker.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren