Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Onbegrip voor keuze Van 't Schip bij Ajax: 'Stel die jongen dan niet op man!'

Laatste update:

Willem van Hanegem is van mening dat de supporters van Ajax hun spelers te snel op het schild heffen. Dat zegt de Kromme vrijdag in de AD Willem&Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad. Van Hanegem merkte de afgelopen weken dat Ajax-fans wel heel positief waren over verdediger Ahmetcan Kaplan, terwijl hij donderdagavond zag dat Sivert Mannsverk tegen Aston Villa (4-0 nederlaag) aan de druk ten onder ging.

“Ik had zelf wel gehoopt dat er iets zou gaan gebeuren”, begint Van Hanegem over Kaplan. “Maar ik dacht niet gelijk: dat is er één! Als je dan ziet hoe ze allemaal in hun vel zitten daar, kan het niet dat ze ineens ongelooflijk goed gaan voetballen met z’n allen.”

Volgens de voormalig middenvelder van Feyenoord creëren niet alleen de supporters van Ajax een ‘hype’ rondom spelers van de Amsterdamse club. “Veel mensen op televisie roepen het ook direct als het één wedstrijd wel aardig is”, stelt Van Hanegem. “Dan willen ze dat direct uiten om te laten zien dat ze ook nog steeds voor die club zijn. Daar erger ik me wel aan.”

Van Hanegem is ook kritisch op Ajax-trainer John van ’t Schip, die er de laatste weken voor kiest om Mannsverk een kans te geven. “Er zit nu een speler bij die pilletjes neemt om rustig te worden en hij wordt er nu weer uitgestuurd... Stel die jongen dan niet op man! Dat is niet goed voor de club, maar ook niet voor die jongen.” Mannsverk ontving in Birmingham na 66 minuten zijn tweede gele kaart, waarna hij vroegtijdig mocht douchen.

Verder is Van Hanegem nog altijd niet onder de indruk van doelman Diant Ramaj, die hij zeer wild vindt. “Weet je waar hij wel goed in is? In IJshockey! Hij zit telkens met zijn benen in een spagaat en duikt zomaar overal heen. Wij hebben ook een keeper (Justin Bijlow, red.), die daardoor af en toe geblesseerd raakt.”

Wel denkt Van Hanegem dat Ramaj van Bijlow kan leren. “Die is ook een stuk rustiger geworden. Dat is nu een geweldige keeper, net als die jongen die er nu in staat. Ramaj is nu echt nog een spring-in-t-veld.”

Wanneer Van Hanegem de vraag krijgt met wie hij zou doorgaan bij Ajax, stemt vooral de naam van Jorrel Hato hem positief. “Ja, natuurlijk!” Ook over Brian Brobbey is hij te spreken, al heeft hij medelijden met de jonge spits. “Ik begrijp niet dat ze met vijf man achterop spelen. Ga gewoon weer voetballen man."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

In het land der blinden is 1oog koning.

Ramaj was gisteren echt dramatisch. Waar hij de afgelopen weken vaak terecht lof kreeg was het gisteren bij vlagen echt komedy keepers wat hij liet zien. Bracht zichzelf meerdere malen in gevaar door te lang met de bal aan de voeten te blijven ‘lokken’, uitkomen was zwak en had twee passjes die hij zomaar bij Villa inleverde.

Het is een keeper van extremen is dit seizoen al meermaals gebleken, zowel in positieve als negatieve zin.

15 maart 2024 om 15:52

Dat is echt overdreven. Gisteren was geen beste pot, en uit bij Marseille maakte hij een foutje met die strafschop. Voor de rest kan ik geen blunders of dramatische potten van hem noemen, ik hoor graag waar dat nog meer het geval was.

15 maart 2024 om 16:25

Zijn fouten vallen niet zo op, maar hij laat veel houdbare ballen door. Tegen NEC zowel uit en thuis, PSV uit, Heracles, etc.

Heeft 2 hele goede wedstrijden gespeeld en best een hoop matige. Hele overschatte keeper.

15 maart 2024 om 18:00

Afgelopen weekend nog. Die goal van Duarte was een enorme fout inde korte hoek. Een beetje keeper pakt die bal.

15 maart 2024 om 16:03

Maar zeg nou zelf, de potten waar hij zogenaamde minder speelde die je opnoemt, die had Ajax zelfs zonder zijn fouten toch ook niet gewonnen? Tegen Marseille had het dan hoogstens een punt opgeleverd, maar dat maakte niet het verschil tussen Europa League of Conf. League.

Ik durf wel te beweren dat Ajax had verloren van zowel GAE als Bodo uit als Ramaj niet keepte zoals hij deed.

15 maart 2024 om 16:14

Vertel mij dan ook even waar hij die bal kwijt kan, behalve bij de spelers direct voor hem? Want nu Ajax weer betonvoetbal speelt, is het positiespel in en rond het strafschopgebied weer heilig verklaard. Met alle levensgevaarlijke situaties tot gevolg. Maar als je een middenveld met twee brekers en 2 onzichtbare aanvallers hebt, met een spits op een eiland, zijn er ook amper goede afspeelmogelijkheden. Los van het feit dat hij gisteravond ook bij mij redelijk vaak overkwam als een kamikaze piloot. Maar je zult maar in dit elftal keeper zijn....

15 maart 2024 om 18:02

Juist omdat hij die bal nergens kwijt kan moet hij hem lang spelen. Laten ze het dan voorin uitzoeken en voor de 2e bal gaan. Altijd beter dan zo ontzettend dom en met veel risico in te spelen. En dan ook nog vaak veel te slap.

Voordat iedereen Willem gaat afbranden (waarschijnlijk met een gekleurde bril), hij slaat hier toch wel de spijker op de kop? Kijk eens naar de hype die er was rondom een taylor en een rensch na een paar leuke potjes. Dit heeft ze zelfs international gemaakt. Je legt die jongens ook gewoon een veel te hoog verwachtingspatroon op.

15 maart 2024 om 16:01

Ik heb geprobeerd te kijken, maar ik heb geen hype gevonden rondom die twee.

15 maart 2024 om 16:22

Ik heb dus echt nog bijna nooit het gevoel gehad dat mensen nagenoeg unaniem lovend waren over Taylor. Zelfs toen Ten Hag hem op een gegeven moment vaak in de basis posteerde, kreeg hij al kritiek, ongeveer dezelfde kritiek als nu. Datzelfde geldt overigens voor Rensch, daar waren mensen wel iets positiever over na zijn eerste wedstrijden, maar ook hij kreeg toen al dezelfde kritiek als nu (verdedigend slap en positioneel geen rechtsback).

Bij Taylor vind ik het soms zelfs de andere kant op slaan, waarbij mensen zeggen dat hij bij 16 van de 18 Eredivisieclubs bijvoorbeeld geen basis zou staan terwijl ik zeker weet dat hij onder Bosz speelminuten zou maken bij PSV, zelfs met 'onze' keuze op het middenveld.

15 maart 2024 om 17:18

Hoezo weet je dat zo zeker, als ik Taylor gister zie denk ik niet dat die wel even Tillman, Til, Babadi, Saibari, en zelfs Land op de bank zou houden. Zou ik een lachwekkende keuze vinden van Peter Bosz.

15 maart 2024 om 16:23

Er mag best onderscheid gemaakt worden tussen ophemelen door de achterban of een paar keer op tv genoemd worden door onze karige analisten op tv. Taylor en Rensch zijn bij uitstek spelers die totaaaaaaal niet gehypet worden. Brobbey wordt nu al een tijdje meer genoemd, maar dat mag ook wel met zijn inbreng in dit matige team. Types als ramaj, mansverk, haro en kaplan worden volgens mij niet chronisch gehypet, maar gewoon realistisch met positiviteit/hoop benaderd. Dat zulke types dan uiteindelijk voor tientallen miljoenen over de toonbank gaan, tja..marktwerking

15 maart 2024 om 17:04

Wat mij betreft zijn ze objectief beschouwd niet gehyped, maar omdat ze beide na twee keer een goede helft in Ajax 1 al bij het Nederlands elftal zaten (wat natuurlijk achterlijk was, maar daarvoor moet je de bondscoach aankijken ipv Ajax fans), wordt de lat een stuk hoger gelegd, en dan krijg je inderdaad van die tegenreacties in de trent van dat het FC Emmen materiaal is.

15 maart 2024 om 17:14

Maar is die “hype”anders dan rondom Wieffer, Hartman en nu Timber? Die zijn ook allemaal binnen een seizoen bij Feyenoord opgeroepen. Rensch vond ik toen ook vreemd maar Van Gaal legde het uit dathij zowel als linksback, centraal als rechtsback kon spelen waardoor het niet helemaal zonderuitleg was.

Taylor speelde in de laatste weken onder Ten Hag echt fantastisch en nam toen als nieuweling Ajax bij de hand naar het kampioenschap toen de ervaren spelers niet thuis gaven. Die lijn trok hij ook in de eerste maanden onderSchreuder door. Die oproep was destijds volkomen terecht. Zeker omdat Timber, Veerman, Reijnders, Koopmeiners ook nog niet op het niveau waren waar ze nu op zijn.

15 maart 2024 om 17:17

Maar is die “hype”anders dan rondom Wieffer, Hartman en nu Timber? Die zijn ook allemaal binnen hun eerste goede seizoen bij Feyenoord opgeroepen. Rensch vond ik toen ook vreemd maar Van Gaal legde het uit dathij zowel als linksback, centraal als rechtsback kon spelen waardoor het niet helemaal zonderuitleg was.Taylor speelde in de laatste weken onder Ten Hag echt fantastisch en nam toen als nieuweling Ajax bij de hand naar het kampioenschap toen de ervaren spelers niet thuis gaven. Die lijn trok hij ook in de eerste maanden onderSchreuder door. Die oproep was destijds volkomen terecht. Zeker omdat Timber, Veerman, Reijnders, Koopmeiners ook nog niet op het niveau waren waar ze nu op zijn.De oproep van Timber, Wieffer en Hartman zijn overigens ook terecht hoor.

15 maart 2024 om 18:33

Wieffer en Hartman spelen al twee seizoenen sterk, en Timber speelt al drie seizoenen Eredivisie waarvan dit jaar erg sterk. Taylor en Rensch hadden voor m'n gevoel nog geen 1000 minuten Eredivisie in de benen toen ze opgeroepen werden, da's wel een wezenlijk verschil.

15 maart 2024 om 17:42

@mr.305, aan afbranden doe ik niet. Maar ik vind dit niet de spijker op zijn kop.

Als ik naar PSV kijk, zie ik daar ook Schouten ook enorm gewaardeerd worden, daar wordt ook enorm lovend over gesproken. Deels terecht, maar daar wordt ook regelmatig in overdreven.

Van de week las ik Van der Vaart Malen de potentie van absolute wereldtop toedichten. Gisteren was Leao direct de vervanger van Mbappe. Bij Feyenoord werd Hartman volledig op het schild gehesen toen die nog echt als een jeugdspeler speelde, en enorm druistig was.

Ik heb het idee dat veel voetbalvolgers moeite hebben om Ajax wat neutraal te benaderen; iemand die PSV een warm hart toedraagt is vaak prima in staat redelijk objectief naar Twente of Feyenoord te kijken en vice versa. Maar als iemand Kaplan potentie toedicht na 2 leuke wedstrijden wordt dat anders geregistreerd in de bovenkamer als toen hetzelfde bij Hartman gebeurde.

Willem zit vast in een tunneltje; hij vind dat Ajax-spelers teveel opgehyped worden, en als Mannsverk (wat imo prima speler is voor top ED, doet een beetje aan Frenkie denken, maar veel minder potentie uiteraard) positieve kritieken krijgt na 2 leuke potjes, en dan daarna een keer slechte dag heeft wat heel normaal is voor jong talent als hij, staat Willem vooraan om zijn 'gelijk' te halen. Want als je ervan overtuigd bent dat Ajax-spelers teveel worden opgehemeld, valt je het ook direct op als er een keer iets positiefs wordt gezegd. Maar als dat daarna ook 2x voor een Feyenoorder of PSV-er gebeurd, is hij daar minder scherp op, en dus ontgaat hem dat veel meer, of het voelt veel meer als terechte waardering.

Verder is het wel zo dat Ajax in verhouding veel aandacht op TV en in media krijgt, wat heel logisch verklaarbaar is doordat ze enerzijds grootste fanbase hebben, en anderzijds de meeste aversie oproepen, de Willems van deze wereld staan immers ook op scherp om te controleren of er alweer een Ajacied opgehemeld wordt. En ieder medium wil kijkcijfers en veel clicks, dus spelen ze daar op in. Dat heeft niets met clubvoorkeur te maken.

Dus Mannsverk komt terug na een blessure. Zijn voorgangers hebben het heel slecht gedaan en hij krijgt een kans. Hij speelt dan redelijk tot goed en dat wordt door sommige benoemd. Waarom zou Van ‘t Schip hem dan precies niet moeten opstellen?

15 maart 2024 om 18:02

Helemaal mee eens, gewoon opstellen. Tot nu toe het beste op die plek wat ik gezien heb. Gisteren natuurlijk wel heel matig. Ik vond het wel opmerkelijk dat het zo lang duurde voor de wissels kwamen. Kaplan, Sutalo en Rensch hebben samen zowat 10 minuten op de grond gelegen en nog staan de wissels niet klaar op het moment dat ze bij de zijlijn aankomen.

Nu heb je 1x met 10 en 2x met 9 man gestaan. Met 10 man kreeg je bijna meteen een goede kans tegen en met 9 was het helemaal opletten. Ook Mannsverk die aan de noodrem trekt op het moment dat hij cv staat. Ik vond het nogal amateuristisch.

Die wissels hebben ook gewoon nog een tijdje langs de kant staan kijken voor ze erin konden. Trap dan die bal buiten, veel beters werd er toch niet mee gedaan. Dan maar wisselen en organisatie enigszins op orde.

Conceicao is vandaag opgeroepen voor Portugese elftal. Goed dat we die weer hebben weg gestuurd. Ik ben er helemaal klaar mee. Grote schoonmaak nodig. Allemaal poep. Bedankt Mislintat, Steijn, van t schip en alle idioten in het bestuur.

15 maart 2024 om 18:04

Die is wel helemaal opgeleefd bij porto, vraag me wel af of hij dezelfde ontwikkeling door had kunnen maken in dit kwakkelend Ajax.

15 maart 2024 om 18:05

Waarschijnlijk niet, zeker niet dit seizoen, maar toch als je kijkt dat hij eigenlijk ruimte moest maken voor een hoop jongens die weinig hebben laten zien is het heel treurig. Zeker nu je in deze fases geen buitenspelers hebt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren