Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Leeuwen blijft FC Twente nog even uitdunnen: ‘We zijn er bijna’

Laatste update:

Ted van Leeuwen verkocht de voorbije weken al vier spelers van FC Twente: Darryl Lachman aan Sheffield Wednesday, Luc Castaignos aan Eintracht Frankfurt, Andreas Bjelland aan Brentford en dinsdag kwam Cuco Martina er nog bij: die ging naar Southampton. De transfermarkt is nog net open en FC Twente blijft voorlopig nog bezig met het wegdoen van spelers, bevestigt Van Leeuwen.

/

In gesprek met de NOS geeft de technisch directeur van FC Twente aan dat de uittocht nog niet helemaal ten einde is. “We moeten een bedrag ophalen aan transfergelden en een bedrag bezuinigen aan salarissen. Nou, we zijn er bijna. De noodzaak om spelers weg te doen neemt af”, aldus Van Leeuwen. FC Twente liet al tien man gaan en haalde zo’n negen miljoen euro op.

Van Leeuwen benadrukt dat FC Twente nog goede spelers overheeft en dat er inmiddels wel ‘iets’ mogelijk is bij de club, maar kopen zit er echt nog niet in. Iemand huren of transfervrij contracteren is wél een optie. De fans vragen zich gespannen af of Hakim Ziyech, Jesús Corona en Renato Tapia wel behouden blijven voor de club. Van Leeuwen zegt alleen dat FC Twente bijna zo ver is, dat het ‘nee’ kan zeggen als er op die spelers geboden wordt.

Denk jij dat FC Twente een van zijn beste spelers nog moet wegdoen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tapia en Ziyech zijn pareltjes. Zouden bij elke Nederlandse club het goed doen. Het is dat we al 9 middenvelders hebben.. maar een nieuwe 10 zou best welkom zijn

8 juli 2015 om 09:28

Dat is mssn zo maar ik denk niet dat Feyenoord er veel voor gaat betalen Twente gaf vorige week aan dat ze voor die 3 spelers nu de hoofdprijs kunnen vragen alleen dan voor die 3 maar als ik eerlijk ben is heel twente behalve Ziyech corona tapia behoorlijk laag niveau bijv. Schilder, marsman, mokhtar

8 juli 2015 om 09:38

van twente uit moet je niet naar feyenoord gaan, is alleen ajax en psv echt hogerop want die doen mee om de titel en cl. ik hoop dat feyenoord daar weer bijkomt maar voorlopig is dat nog te vroeg.

8 juli 2015 om 09:50

Feyenoord is 2e, gedeelde 2e, 2e en 4e geworden. Hoezo zit je dan niet bij de top? Twente is een club die nu eerst door een dal moet. Dan is Feyenoord gewoon een stap hogerop.

8 juli 2015 om 10:16

Twente6 is waarschijnlijk in het kampioensjaar blijven hangen. Sindsdien hebben de meeste Twente supporters het idee dat een overstap naar de 'klassieke' top 3 in NL geen stap hogerop is voor een Twente speler. Maar inmiddels is dat waanidee ook alweer ingehaald door de realiteit.

8 juli 2015 om 10:28

Jullie zijn juist blijven hangen in de oude tijd. Feyenoord is al lang geen absolute topclub meer in Nederland. Ze laten het altijd afweten de laatste jaren. Feyenoord is een grotere club, maar sportief vind ik het geen stap hoger op.

8 juli 2015 om 10:39

@Feye88, omdat je nooit meedoet om plaats 1 al 10 jaar lang en je europees achter bovengenoemde ploegen staat en volgens mij niet eens top 100?

8 juli 2015 om 10:42

Feyenoord is wellicht geen kampioenskandidaat en clubs als AZ, Feyenoord en Vitesse staan dicht bij elkaar, maar van Twente die nu duidelijk een jas heeft uit gedaan is Feyenoord wel een stap hogerop

Twente is namelijk geen subtopper meer, afgelopen seizoen niet en met de verkoop van zoveel spelers komende seizoen ook niet

8 juli 2015 om 11:15

Liefhebber9

Geen suptop meer laat me lachen kerel.
Waarom zouden ze geen suptop meer zijn omdat ze 1x niet in de top 8 zitten.
En wie nu allemaal verkocht zijn. Zijn niet ons belangrijkste spelers.
Dus vind ik belachelijk dat je zeg dat Twente geen suptop club is.
Als Twente volgende jaar in top 4 zit praten we wel wie geen suptop club is

8 juli 2015 om 11:52

feyenoord is een topclub maar zit nu niet op het niveau van psv en ajax, kampioenschap doen ze nog niet aan mee mijn inziens, ik zou vanaf twente alleen naar ajax of psv gaan binnen nederland, mijn mening. Ik zeg niet dat feyenoord geen stap vooruit is maar ik vind de stap te klein omdat feyenoord geen kampioen gaat worden de komende jaren

8 juli 2015 om 11:56

qua club is feyenoord groter maar sportief is van twente naar feyenoord de stap te klein omdat feyenoord geen kampioen gaat worden en geen cl haalt, ik zou binnen nederland alleen naar psv en ajax gaan omdat die om het kampioenschap meedoen en voor cl gaan, daar komt feyenoord niet.

8 juli 2015 om 12:35

Ik zie niet in wie er dan veel beter is. PSV verliest zijn twee sterspelers (misschien gaat Willems ook nog). Nieuwe spelers moet je maar afwachten. Feyenoord heeft Kuyt gehaald (scorende spits), een goede vervanger voor Clasie en heeft weer een nieuw fitheidsprogramma ingesteld, waar onder Rutten niemand meer scherp was aan het einde van het seizoen. Ze waren niet stabiel, maar in de onderlinge duels altijd de bovenliggende partij. Met een scorende spits erbij en vertrouwen in jongens als Boetius zie ik ze best meedoen.

Ajax speelde echt belabberd afgelopen seizoen. Die moeten zich op meerdere plaatsen versterken om onder middelmaat uit te komen. Voorlopig alleen Gudelj gehaald.

8 juli 2015 om 12:56

Bij Feyenoord gaan de vervangers het goed doen en bij Psv moet je dat nog maar zien? De hoop is weer de vader van de gedachte.. Alsof Kuyt er elk jaar 20 inlegt momenteel. Daarbij gaat Willems niet weg, Psv heeft het geld niet nodig.

9 juli 2015 om 00:42

Maak je om ajax maar niet druk, zelfs in uiterst slecht seizoen nog tweede, bazoer, sinkgraven, gudelj, heitinga, riedewald, muric, cerny, fischer, savastano, dijks zijn er ten opzichte van vorig jaar bij.

9 juli 2015 om 03:21

Zelfs met jullie belangrijkste spelers zijn jullie ook buiten de top 8 geeindigd, dus waarom zou dat volgend jaar anders zijn?

9 juli 2015 om 13:04

Dat heb ik al uitgelegd. Even goed lezen.

9 juli 2015 om 14:39

gutierrez is er weer bij, heel belangrijke speler die er het hele jaar uitlag. verrotte appels als lachman zijn weg, castagnios die kans op kans mist is eindelijk weg, bjelland en martina mis je ook niet. het is maar afwachten wie er terugkomen maar heb wel vertrouwen in van leeuwen, hake is nu assistent en de ja knikkers mulder wonderen palplatz zijn weg, de rust is wedergekeerd omdat de financiele situatie verbeterd is.

Het valt me wel op,dat het telkens over dit drietal spelers gaat.
Hoort Felipe Guitterez hier niet bij?
Volgens mij wel.
Zonder blessureleed is ook deze jongen van grote waarde voor Twente.

8 juli 2015 om 08:14

Daar zeg je het al, was bijna 1 jaar geblesseerd dan raak je in de vergetelheid

En misschien zijn clubs bang dat gutierrez nooit meer zijn oud niveau gaat halen.

Gutierrez zou voor AZ een redelijke vervanger van de bijna niet vervangbare Ortiz zijn

8 juli 2015 om 08:19

Gutierrez is de beste speler van de eredivisie. Was al belangrijker voor twente dan tadic twee jaar geleden.

8 juli 2015 om 08:39

Haha inderdaad, en dan komt hij met AZ en Ortiz aanzetten.

8 juli 2015 om 08:58

Gutierrez is geweldig, en ja: ik denk dat hij zelfs beter is dan Guardado van Psv. Gutierrez gaat een half seizoen bij Twente voetballen en dan een miljoentransfer maken naar een mooie spaanse ploeg.

8 juli 2015 om 09:01

Een bijna niet vervangbare vervanger van Ortiz....

Ortiz is een goede voetballer maar Guti is echt veel betere versie van Ortiz. Heeft meer handelingssnelheid, beter in de kleine ruimte, pakt meer ballen af en is ook nog beter in het aanvallende spel.

Al met al een betere voetballer op die positie.

8 juli 2015 om 09:05

@Nolimit: Niet zo uit de hoogte doen. Jullie zijn net als ons een provincieclub die een paar jaar aan de top hebben mogen ruiken. Wij door de miljoenen van Scheringa, jullie door het luchtkasteel van Ome Joop. Prima verder maar ga je niet beter voordoen dan je bent. Zeker niet na zo'n lachwekkend seizoen.

8 juli 2015 om 09:11

Gutierrez is trouwens toch die speler die eerst tijden wissel heeft gezeten, daarna een leuk half seizoen heeft gespeeld, om vervolgens een jaar in de lappenmand te zitten? En hem dan meteen beter noemen als Guardado. Ze hebben het in Tukkerland echt nog een beetje te hoog in de bal. Joop is dus niet alleen.

8 juli 2015 om 09:12

Lichtelijke overschatting van je eigen spelers lijkt me. Gutierrez is een prima voetballer, maar om te beweren dat hij ook nu nog de beste speler van de eredivisie is zou lariekoek zijn. Dat was hij twee jaar al niet en na een jaar stil te hebben gestaan al helemaal niet.
Als je sommige Twente supporters moet geloven komt er maar geen eind aan het rijtje met toppers die bij Twente hebben gespeeld. Toch raar dat ze op een enkel uitzondering na bij een grotere club niet uit de verf komen of zelfs volledig mislukken. Ruiz, de Jong, Elia, Engelaar, Wielaert,

8 juli 2015 om 09:22

@AZAlkmaar2
Een iemand beweert het en je hebt het gelijk over 'ze'. Als Tukker vind ik Guti een van de beste spelers bij Twente, maar beste van Eredivisie ook weer niet

8 juli 2015 om 09:31

@azalkmaar
Gutierrez heeft inderdaad, net als Corona, eerst een jaar wissel gezeten om te wennen in Nederland. Vervolgens heeft hij een seizoen lang (niet een half) zeer goed gespeeld en is hij geblesseerd geraakt op het WK. Bij het AD werd hij verkozen tot speler van het jaar, noem het maar "een leuk half seizoen".

@polop
Wat een makkelijke reactie, wat moet ik nu doen dan? Even het rijtje opdreunen van Twente spelers die wel slagen? Feit is dat Twente supporters Gutierrez een geweldenaar vinden. Als iemand het zou kunnen weten zijn zij het, ze zien immers alle wedstrijden van de club. Hoe dan ook: ik durf met droge ogen te beweren dat Gutierrez met de winterstop een toptransfer gaat maken.

8 juli 2015 om 10:40

Een gevaarlijke uitspraak, maar de blessure van Guttierez is misschien nog wel meer de reden dat het spel zo slap en geinspireerd was dan dat Schreuder aan het roer stond. Zo slap als het afgelopen jaar zagen we het niet eerder, en daarnaast zag je de laatste wedstrijden (waarbij Guttierez wel speelde) een opleving.

8 juli 2015 om 10:45

Dat supporters van Twente Gutierrez een geweldenaar vinden en zelfs de beste van de eredivisie is juist het punt. Dat vonden ze van die spelers die ik op noem ook. Ruiz was volgens velen uit Twente zelfs beter dan Suarez.... Zo reëel is de kijk van die supporters dus niet.

Ik zou het lijstje met spelers die een succes waren bij een grotere club inderdaad wel eens willen zien. Die is volgens mij namelijk niet zo lang. Maar wellicht vergis ik me en dan laat ik me graag verrassen.

8 juli 2015 om 11:29

Eigenlijk zou de schifting ook moeten worden gemaakt tussen "beste speler" en "best tot zijn recht komen". Ruiz kwam bij Twente geweldig tot zijn recht, maar dat maakt hem niet de beste speler. Suarez daarentegen heeft Ajax niet veel meer gebracht dan een goede transfersom.

Azalkmaar2... wat een onzin. Maar laat ik het iets netter doen dan jouw schofferende bewering "ze hebben het in Tukkerland echt nog een beetje te hoog in de bal", want volgens mij zijn we (vrij) volwassen mensen die fatsoenlijk kunnen communiceren toch?
Het eerste seizoen heeft Guttierez al 27 wedstrijden gespeeld, en dat is behoorlijk wat voor een speler die net uit Zuid-Amerika komt. Haal je hem niet door elkaar met Corona die het eerste jaar als het ware moest "acclimatiseren"?

8 juli 2015 om 12:06

Komt het lijstje: Tadic, Promes, Tiote, Chadli, Fer. Volgens mij doet De Jong het nu ook niet zo slecht wel? Overigens zijn dit een zelfde aantal namen die jij noemde die het niet haalden.

Dat velen Ruiz beter vonden dan Suarez is een onzin bewering. Wat vele Twente supporters toen hebben aangegeven is dat Ruiz belangrijkere goals maakte voor Twente dan Suarez voor Ajax. Wat waar is.

8 juli 2015 om 15:48

Promes doet het erg goed. Chadli houdt zich ook goed staande en Tadic heeft een aardig seizoen achter de rug. Daarmee houdt het toch echt op.

De Jong is hopeloos mislukt in Duitsland. Dat je die noemt is grappig. Fer speelt in de kelder van de BPL en is helemaal niet geslaagd bij een grote club dan Twente. Speelt zelfs in een team van minder niveau. Tiote was geen top bij Twente. Was zelfs voornamelijk 2e keus op het middenveld.

Wbt Suarez-Ruiz raad ik je aan de verschillende fora eens terug te lezen. Onzin namelijk wat je zegt.

8 juli 2015 om 16:08

@ Jansen Joenite

Ruiz kwam verschrikkelijk goed tot zijn recht bij Twente. Hij was zeer belangrijk in het behalen van het succes in die jaren. Dat team van Twente haalde veruit het beste in hem naar boven.

Dat Suarez Ajax alleen maar geholpen heeft aan een goede transfersom is mijn inziens te kort door de bocht. Het winnen van prijzen is de beste indicatie voor de kwaliteit van een team. Maar daar is 1 speler slechts een onderdeel van. Suarez was bij Liverpool ook de beste spits van de Bpl. Aguero werd kampioen met City maar was bij lange na niet zo goed als Suarez vorig jaar. Om te zeggen dat Aguero City meer gebracht heeft dan Suarez raar zijn. City en ook Twente hadden dat jaar als team simpelweg meer te bieden dan het team van Suarez. Maar dat betekent niet automatisch dat Suarez individueel niet als beste presteerde.

8 juli 2015 om 16:45

@polop
Je geeft eerder aan: "toch raar dat ze op een enkel uitzondering na bij een grotere club niet uit de verf komen of zelfs volledig mislukken". Vervolgens zeg je nu dat De Jong hopeloos is mislukt in Duitsland, maar vergeet even te melden dat hij wel één van sterkhouders van de titel bij PSV was. De laatste keer dat ik checkte was PSV een grotere club dan Twente.

Dat je aangeeft dat Tioté geen top bij Twente was doet niets af aan het feit dat hij zeer goed presteert bij een grotere club toch?. En om Norwich City en QPR per definitie een team met minder niveau als Twente te noemen vind ik nogal een "bold statement". Ik zie Twente er nog niet zo van winnen.
Al met al dus weinig steekhoudende argumenten.

De "verschillende fora" teruglezen is zo algemeen. Vind je niet? Welke fora doel je op? En op die Fora reageren "velen" uit Twente? Ik weet niet anders dat Suarez als persoon niet heel geliefd was bij Fans buiten Amsterdam, maar dat zijn voetbalkwaliteiten zondermeer buiten kijf stonden/staan. Daarbij moet ik wel aangeven dat ik het heel jammer is dat Ruiz niet heeft kunnen excelleren in Engeland, hopen dat hij nu in Portugal wel meer kan laten zien.

de uitspraak van Van Leeuwen heeft te maken met het feit dat Bilal nog niet officieel verkocht is. Er is wel een akkoord met Benfica maar er moet nog getekend worden. De transfersom bedraagt ongeveer € 2.000.000. Geld is pas binnen als de handtekeningen staan.

Na de verkoop van Bjelland en Castaignos zei hij dit ook al. Nu Martina is verkocht is dat bedrag dus sowieso gehaald?

8 juli 2015 om 09:41

Misschien wilt hij nog Ebecillo en mokotjo weg doen.
Ik zie het wel goed komen.

8 juli 2015 om 09:59

Zolang Ziyech, Tapia, Corona en Guti maar blijven vind ik het goed

8 juli 2015 om 10:20

Dat is allemaal handigheid. Twente is echt wel bereid om een van hun sterspelers te verkopen om wat meer financiële armslag te krijgen. Maar dit roepen ze om straks de 'hoofdprijs' te kunnen vragen. En gelijk hebben ze!

8 juli 2015 om 10:44

nou die hebben Twente anders sportief vorig jaar ook weinig gebracht en zullen zelf wel weg willen die zijn destijds naar twente gekomen om top 3 te spelen niet om top 10 te spelen

8 juli 2015 om 11:41

Verkoop van spelers voor een bedrag van 9 miljoen euro betekent niet dat de noodzakelijke besparing van 9 miljoen euro is behaald.

Het is in de voetballerij gebruikelijk om transfersommen in termijnen te betalen. Daarnaast moet Twente bij een groot aantal spelers een deel van de transfersom afstaan aan investeerders.

Verkoop van spelers voor een bedrag van 9 miljoen euro levert Twente dus maar een beperkt bedrag op. Gokje: 3 miljoen (rest in termijnen), waarvan een derde deel (1 miljoen) naar investeerders gaat.
Directe verkoopopbrengst derhalve slechts 2 miljoen euro, maar wel direct een miljoenenbesparing op de salariskosten (maar vervangers kosten ook salaris).

Twente zal dus heel graag nog afscheid willen nemen van de overige grootverdieners in de selectie. Besparing op salariskosten van grootverdieners levert in tegenstelling tot de verkoop van spelers direct resultaat op.

Weet iemand meer of al deze inkomsten uit de transfers in één keer worden overgemaakt of gespreid?
Want dan staat het hele finanaciele proces toch in een ander daglicht?

Nu zijn het niet de grootste bedragen wat clubs voor onze spelers moeten betalen. Zou alleen jammer zijn dat ze zich al rijk rekenen voordat ze de laatste cent hebben.
Zo zijn we ook langzaam langzaam aan de verkeerde kant van de heuvel afgegleden.

8 juli 2015 om 09:17

Bijna alle transfersommen gaan gespreid. Dat betekent echter niet dat financiele positie minder goed is, tenzij ze spelers hebben verkocht aan clubs die bijna failliet zijn. Maar dat is ook niet het geval

Als Van Leeuwen nog een speler als Ebecilio, Mokotjo of Mokhtar weet te lozen zou dat geweldig zijn. Voegen allen niet bijster veel toe aan het team voor het salaris dat ze krijgen. Corona, Tapia en Ziyech mogen weg tegen goede bedragen. Maar op zich is daar niets nieuws onder de zon: dat was ook zo geweest als Twente in rustiger vaarwater had gezeten.

Voor wat betreft nieuwe spelers: Twente kan nu zelfs nog een team op de been brengen dat zeer behoorlijk is voor eredivisie begrippen. Ik geloof dat ook niets van de voorspellingen van sommigen dat het middenmoot of zelfs degradatievoetbal gaat worden. Er moeten nog wat goede mensen voor op de bank (cv, backs, vleugelspelers, spits) gehaald worden en Twente is klaar.

Stevens
Ter Avest
Katsikas
Andersen
Schilder
Tapia
Ziyech
Guitierrez
Corona
Börven
Mokhtar
8 juli 2015 om 09:31

schilder borven en mokthar zijn pure middelmaat, die horen niet in de basis. katsikas stond 4 jaar lang niet eens in de basis bij paok saloniki dus moet ik ook nog eens zien. ter avest andersen tapia zijn natuurlijk nog erg jong maar kunnen er prima staan, voor de eredivisie nog een redelijk team, al komt dat vooral door het middenveld en corona.

8 juli 2015 om 09:40

Schilder, Börven en Mokhtar zijn nuttige spelers voor het Twente dat er nu gaat staan. Wellicht dat het nog wat moet inzinken, maar die "pure middelmaat" waar je het nu over hebt is het niveau waarop we wat jaren gaan voetballen. Daarbij: uiteindelijk zal Börven het niet effectief niet slechter doen dan Castaignos en een fractie van het salaris kosten.

Voor wat betreft Katsikas is het opstellen wat je nu hebt. In het recente verleden zijn we bij Twente doodgegooid met grootverdieners als Onyewu en Boyata die de verdediging wel even zouden gaan leiden. We hebben het gezien.....dan beter een gok met deze man voor een stuk minder salaris.

8 juli 2015 om 10:33

Klinkt als een prima opstelling! Ebecilio heb ik nog wel vertrouwen in, deed het het eerste seizoen gewoon erg goed. Vorig jaar weinig gespeeld door de moordende concurrentie maar hij is nog jong!

Wel zou ik Andersen en Katsikas omdraaien en misschien Jari Oosterwijk in de spits zetten ipv Börven.

Ook kan je misschien in een 442 opstelling spelen. Eghan kan je rouleren met mokotjo en ebecilio en Mokhtar kun je rouleren met Oosterwijk en Börven. Op deze manier gebruik je tenminste je klasse-middenvelders, terwijl je minder aanvallers hoeft te gebruiken (aangezien die op corona na van een veel minder niveau zijn)

Stevens
Ter Avest
Andersen
Katsikas
Schilder
Tapia
Eghan
Gutierrez
Ziyech
Corona
Mokhtar

Haha, laat Ted en Gerald eens om tafel zitten zodat er 1 duidelijk verhaal naar buiten komt.

Ik denk dat Twente er financieel wel zo'n beetje is voor het komende jaar, maar je moet voor volgend jaar natuurlijk niet weer dezelfde problemen hebben. Sponsors e.d. zal het komende jaar wel niet veel toenemen.

Voor de supporters is het mooi dat de goudhaantjes er nog zijn, maar ik denk dat ze op dit moment buitenproportioneel veel salaris verdienen voor de begroting van de club. Ik zou ze het liefst verkopen voor een redelijke prijs, pas dan kan Twente opnieuw gaan bouwen aan een nieuw elftal.

Volgens mij kan Twente volgend jaar veel beter 4-4-2 gaan spelen. De beste spelers van ons staan op het middenveld, waarom er dan maar 3 opstellen?

Met de voorhoede van Corona en Eghan zul je tegenstanders helemaal ziek draaien.

Marsman
Ter Avest
Andersson
Katsikas
Schilder
Mokotjo
Tapia
Gutierrez
Ziyech
Corona
Eghan
8 juli 2015 om 11:06

Dan Börven verkopen of Oosterwijk verhuren?
Weet niet hoeveel Börven waard zal zijn.
Vond Mokotjo een slecht seizoen had. Misschien herpakt die zich.
Eghan hopelijk gaat die goed in spits doen dan.

8 juli 2015 om 11:41

Borven ligt er sowieso tot de winterstop uit. Is geopereerd aan zijn heupen.

8 juli 2015 om 12:00

Arg.... Ja dat kunnen we 4-4-2 spelen wat Tukker1993 zegt,

Mensen hier praten echt achterlijk, hoe kun je nu al weten dat twente het niet goed gaat doen? alleen omdat er een paar spelers weg zijn? kijk eens naar pec zwolle die toen uit de jupiler kwamen, doen het toch echt prima .. ook geen grote namen

Ik blijf geloven in fcTwente!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren