Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Gaal: 'Als hij zo speelt, kan ik niet tegen hem zeggen: 'Ga naar de bank'

Laatste update:

Juan Mata speelde dinsdag een goede wedstrijd tegen Stoke City, dat op Old Trafford met 3-0 werd verslagen. Louis van Gaal vindt het echter vreemd dat de Spaanse spelmaker niet eerder dit seizoen zo dwingend aanwezig was. De Nederlandse coach eist dan ook verbetering.

/

Alhoewel Mata niet scoorde, was hij wel nadrukkelijk betrokken bij alle drie de doelpunten van de thuisploeg. “Hij droeg zijn steentje bij en dat is wat ik graag van hem wil zien”, zei Van Gaal na afloop. “Als hij speelt zoals hij nu speelt, is de kans groot dat ik hem als nummer tien laat staan. Maar iedere speler moet zich iedere week weer opnieuw bewijzen, ook Mata.”

Dat geldt ook voor aanvoerder Wayne Rooney, die de laatste weken zijn oude vorm lijkt te hervinden. “Vergeet niet dat hij nog op de bank zat in de uitwedstrijd bij Stoke City (afgelopen december, red.). Zo werk ik altijd”, aldus Van Gaal. “Je moet het iedere wedstrijd, iedere training laten zien. Dan speel je. Als Mata speelt zoals nu kan ik niet tegen hem zeggen: ‘Ga naar de bank’.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kan ik hier uit concluderen dat Van Gaal niemand een slechte wedstrijd 'gunt'?

3 februari 2016 om 13:18

Nee, je kan hieruit concluderen dat hij niemand een slecht half jaar gunt

3 februari 2016 om 13:23

Ja, dat is ook de reden waarom het niet echt frivool loopt allemaal. Die zijn allemaal bang dat ze op de bank belanden. Lekker voor een talent als Memphis, die nooit 1-2 slechte wedstrijden kan spelen want dan beland hij op de bank. Dan moet hij zich weer bewijzen als hij invalt in de 75-80 minuut, nou ga er maar aan staan!

3 februari 2016 om 13:28

Bij elke PL team beland je op de bank als je een paar wedstrijden slecht speelt.

3 februari 2016 om 13:51

Een paar wedstrijden idd wel. En dat is ook logisch. Maar v gaal schuift wel heel erg veel. Bijv Darmian heeft ook een tijd op de bank gezeten terwijl diegene die er in plaats van komt te staan, geen haar beter is. Dan denk ik: laat Darmian gewoon staan ook al speelt hij even wat minder. Vlgs mij heeft louis nog geen 2 wedstrijden achter elkaar met dezelfde 11 gespeeld

3 februari 2016 om 14:05

Darmian stond er even naast omdat hij niet geheel fit was.

3 februari 2016 om 14:13

Zet mata dan gewoon iedere week op tien ipv op rechtshalf dat slaat nergens op. Mata is geen flankspeler! Het valt me vaker op dat hij gewoon redelijk tot goed niveau haalt als hij op tien staat

3 februari 2016 om 15:01

Ja inderdaad ik snap er ook niks van dat ie Mata soms rechtsbuiten zet. Heeft geen diepgang en geen snelheid. Gewoon lekker op 10 laten staan dat is waar Mata thuishoort.

3 februari 2016 om 18:25

In de periode van september tot en met oktober zaten wel meer dan 1-2 wedstrijden, dat mag je van mij aannemen. Memphis is een heel slecht voorbeeld, want die kreeg destijds echt veel te veel speelminuten voor iemand van zijn doen.

3 februari 2016 om 13:42

Van Gaal heeft het niet alleen over slechte wedstrijden, maar ook om wat de spelers in de voorafgaande week trainingen laten zien. Dat neemt hij naar eigen zeggen vaak mee in zijn beslissingen wie er gaat spelen de komende wedstrijd.

3 februari 2016 om 14:10

Van Gaal moet beseffen dat hij afhankelijk is van Mata en niet andersom. Als een speler slecht speelt dan leg je m uit waarom hij slecht speelde en wat hij niet meer moet doen. Als Mata een slechte wedstrijd speelt dan zet ie daar een speler die niet op die positie kan spelen, alleen zodat Mata niet speelt.

Zo ben je de schlemiel, zo ben je de man. De voetbalwereld is een rare opportunistische wereld.

3 februari 2016 om 13:30

Nee welkom tot de media wereld anno 2016 haha

De ene dag gaat Nederland naar de verdoemenis binnen 10 jaar en de andere dag lezen we een leuk berichtje van het CBS dat het weer goed gaat met de Nederlanders op de banenmarkt

Soms vraag ik me wel eens af, waarom lees ik het nog...

Goh raar he. De enige speler met creativiteit in de hele selectie van ManU.

3 februari 2016 om 14:33

Dan vergeet je zijn Spaanse kompaan Herrera en Martial. En in mindere mate Rooney, die toch handige balletjes kan geven.

3 februari 2016 om 15:03

Martial is toch wel 'de' creatieve man op het moment. Zoekt continu z'n man op en passeert hem en is continu dreigend.

Eindelijk - Hij moet Mata gewoon vertrouwen geven op de 10 positie - laat hem daar gewoon eens 6 maanden acter een stuk voetballen, niet telkens dat verplaatsen naar flanken. LVG heeft wat dat betreft niet de structuur dat teams zoals Leicester / Arsenal etc hebben, waar er gewoon een vaste 10 staat.

Mata kan enorm belangrijk zijn voor Man United, maar dan moet hij wel de positie gegund worden!

3 februari 2016 om 13:22

Wie speelt er standaard op 10 dan bij Arsenal? Wisselt zich ook af, want Ozil begon het seizoen op links als ik me niet vergis?

3 februari 2016 om 13:26

Ik gebruik deze site (http://www.football-lineups.com/team/Arsenal/FA_P...
Vergelijk het eens met hoe LVG speelt - dan kun je zien dat Arsenal meer met een vaste 10 (ozil) speelt dan Man U.

Mata verdiende gisteren eigenlijk wel goal

3 februari 2016 om 13:23

Hij kreeg er kansen genoeg voor..

Zoals hij gisteren liep te jagen, snel schakelen en zijn precisie in zijn passing was mooi om te zien. Hoop dat hij dit vol weet te houden.

Hij noemt Mata, maar het mooiste moment van de wedstrijd vond ik nog dat moment dat Rooney in de bal kwam en passte op Martial en dat Rooney met zijn gezicht naar de grond even extra hard sprintte om op tijd in de 16 te zijn. Dat vind ik dus mooi om te zien; arbeid voor elkaar en voor het team.

Ik heb zijn mentaliteit in de eerste maanden vaak terecht aangekaart, maar nu hij het heel goed deed moet dat ook vernoemt worden vind ik.

Louis toch.. De enige reden waarom Mata tot nu toe nog niet zo dwingend speelde ben jij. Het is voor elke aanvallende speler moeilijk geweest om zich te uiten dit jaar en dat komt door de gestructureerde tactiek van Louis. Dit geldt dus ook voor Mata. Daarnaast kreeg hij ook weinig vertrouwen en moest hij aanzien dat een Fellaini vaker de voorkeur kreeg i.p.v. dat Herrera daar stond en Mata op 10.

De beste opstelling voor United blijft gewoon Schneiderlin met Herrera op cm, daarvoor Mata en op de flanken Martial en Lingard/depay. Rooney in de spits natuurlijk. Ik snap echt niet hoe het kan dat Mata en Herrera bijna nooit samen spelen. Ofja, Louis zal wel bang zijn dat het de balans verstoord, maar ik denk dat dat echt wel meevalt.

3 februari 2016 om 14:08

Daar ben ik het zeker mee eens. Ik ben best wel een fan van Herrera, al is hij de laatste tijd ook wel ondermaats. Met Mata op 10 en Herrera er achter heb je 2 spelers die veel vanuit de beweging voetballen. Naar mijn idee zal het dan ook veel beter lopen.

3 februari 2016 om 15:06

Helemaal mee eens.wordt echt tijd dat van Gaal zo'n opstelling ook gaat hanteren, want dan zullen er structureel resultaten worden geboekt!

Tuurlijk wel. Dan zet je hem zoals voorgaande weken weer op de flank vanwege blessures om hem dan toch weer op de bank te gooien. Fellaini moet toch in de basis he Louistje

3 februari 2016 om 18:15

Heren, met jullie opstelling krijg je wekelijks 3 goals om de oren.
Herrera heeft hele seizoen niets laten zien, behalve gevaarlijk balverlies.
Mata op 10 prima, maar dan geen Herrera erachter. Dat is ook dilemma voor LvG.
Hij kan er maar 11 opstellen, daarom stond Mata altijd op rechts. Nu Lingard zich aandient, moet Louis wel met Mata op 10 als hij hem wol opstellen.

Eindelijk! Hier schreeuwen de fans al maanden om, dat hij op 10 komt te spelen. Nu vrees ik wel dat Van Gaal meteen weer terugvalt op zijn eigen manier van doen zodra het 1 wedstrijd minder gaat. Zo koppig is die man wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren