Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Dijk imponeert bij Oranje met speech: ‘Hij kreeg de zaal doodstil’

Laatste update:

Guus Hiddink stelde de afgelopen weken een selectie samen voor de interlands tegen Italië en Tsjechië. De bondscoach riep een paar namen op die niet mee waren naar het WK 2014: Jeroen Zoet, Erik Pieters, Ibrahim Afellay en Davy Klaassen. Later kwam ook Virgil van Dijk daar nog bij en net als de vier anderen moest hij een speech houden voor de groep als een soort van ‘ontgroening’.

/

De meesten komen niet verder dan een kort optreden, maar Van Dijk imponeerde met zijn woorden. Dat vertelt Hiddink donderdagochtend in De Telegraaf. Hij laat nieuwelingen altijd even wat zeggen en doorgaans speelt zich dan hetzelfde tafereel af. “Meestal duren dat soort speeches niet langer dan 15 tot 45 seconden alvorens de sprekers worden ‘weg geboehd’ door hun ploeggenoten.”

“Toen vertelde Virgil vanuit zijn hart zijn belevenissen van de laatste dagen waarin hij vader werd en kreeg daarmee de zaal doodstil”, zegt de bondscoach. De 23-jarige Van Dijk kende een hectische zomer. Behalve dat hij vader werd, hoopte hij ook een transfer te kunnen maken. Celtic zette hem echter ‘gevangen’ en verbood hem resoluut te vertrekken.

Voorzie jij een succesvolle interlandloopbaan voor Virgil van Dijk?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zolang hij in Schotland speelt niet, moet komende winter/zomer echt een transfer maken anders komt hij stil te staan. Denk dat er in de toekomst wel een top verdediging staat hoor als je ziet wie we nu hebben in de categorie onder de 23!

4 september 2014 om 07:36

En jongens als de Vrij en Martins Indi ook nog. Ik heb er vertrouwen in.

4 september 2014 om 07:51

Voor zover ik weet zijn die ook nog onder de 23 . Doelde ook op die generatie met Veltman, de Vrij, Indi, Kongolo. Daarnaast hebben we ook nog backs die jaren meekunnen en die nu al op een goed niveau spelen in Frankrijk en Engeland. Met Cillesen hebben we ook een geweldige keeper in huis.

4 september 2014 om 08:04

Het enige wat echt ontbreekt is een vervanger voor De Jong en Van Persie. Depay kan namelijk net zo beslissend gaan worden als Robben als hij zich zo blijft ontwikkelen als dit jaar. Verder heb je op het middenveld Wijnaldum, Van Ginkel, Fer (mocht hij nog een stapje hogerop gaan doen en eventueel Maher.

4 september 2014 om 08:07

Vervanger voor De Jong hebben we al hoor. Op het WK zag je dat Clasie dat echt wel kan. Is een betere voetballer dan De Jong en kan bikkelen als het moet

4 september 2014 om 08:11

Zie Clasie inderdaad wel als opvolger van de jong. Anders gaan we zonder een echte breker spelen maar met Blind op cvm. Die is tactisch en positioneel goed genoeg om dat bikkelen te compenseren. Ben zeer benieuwd of die het gaat redden in de Premier League. Hoop dat Narsingh stappen gaat maken voor de rechtervleugel. Laat vooral de laatste weken toch wel een positieve indruk achter. Wie zijn jullie als potentiële oranje spits? Ik kom niet verder als De Jong of Castaignos op dit moment. Wordt ik zelf niet heel vrolijk van....

4 september 2014 om 08:13

We moeten weer terug naar 5-3-2 en dan Blind, De Vrij, Vlaar, Van Dijk en Janmaat in de verdediging! De rest spreekt voor zich

4 september 2014 om 08:16

Nigel de Jong was op die leeftijd ook nog maar een rechtsback bij Ajax en is pas later de middenvelder geworden doe hij hij nu is. Ervaring en fysieke ontwikkeling zijn een belangrijke factoren op zijn positie.

4 september 2014 om 08:22

@CFCRotterdam: ik schat de potentie van Van Dijk hoger in dan Vlaar en De Vrij. Al is Van Dijk nu natuurlijk nog niet beter dan Vlaar. En Cillessen een geweldige keeper? Het is een degelijke keeper. Krul, Vermeer en Stekelenburg (in normale doen) zijn een klasse beter.

4 september 2014 om 08:50

Az, lig je nog te slapen? De vrij is een stuk verder als van dijk. Jij kijkt je echt stuk op celtic. Die ploeg stelt echt niks voor. Van dijk is niet voor niks ook meegegaan naar het WK of ben je dat vergeten hoe dat afliep met De Vrij

4 september 2014 om 09:19

ik denk dat clasie er niet in komt, aangezien je nog Kevin Strootman hebt.
verder mist nederland inderdaad een goede spits, het is te hopen dat een locadia opeens gaat schitteren.

4 september 2014 om 09:22

Een geweldige keeper in huis? Op basis van ? Hij kan leuk keepen maar kan zo 20 keepers noemen die veruit beter zijn, daarbij is hij alweer 26 wat natuurlijk niet oud is voor een keeper maar ik hoop dat er betere talenten opstaan want dit is geen keeper als vd Sar en dat niveau zal hij nooit halen ook.

4 september 2014 om 09:39

@azalkmaar2

Vermeer een betere keeper dan Cillessen?
Hoe kom je daar nou bij? Ik ben blij dat wij Cillissen op doel hebben, denk dat ik namens 90 procent van de Ajax supporters spreek. Als Ajacied, bekijk je wedstrijden van Ajax met een emotie (zoals jij waarschijnlijk bij AZ doet), IK heb de afgelopen jaren wel 100 hartverzakkingen gehad. Bij corners, vrije trappen, verkeerde passen etc etc. dat zie jij denk ik niet. Of je wil gewoon even de Ajacieden dissen.

Begrijp me niet verkeerd, Vermeer is een prima keeper, en Feyenoord heeft een top deal gedaan, maar beter dan Cillissen? Nee, hij zat niet voor niets achter Cillissen op de bank.

On:
V.dijk moet idd een competitie switch maken. In Schotland blijven wordt hij zeker niet sterker van.

4 september 2014 om 10:04

De Vrij heeft afgelopen WK laten zien dat hij ook onwijs goed kan verdedigen, terwijl hij bij Feyenoord op verdedigend vlak nog wat belangrijke steekjes liet vallen. Dus in mijn ogen is De Vrij nog steeds meer een opbouwer (die zoals ik al zei heel Nederland heeft geimponeerd door zijn sterke defensieve optredens). En Van Dijk is opbouwend niet zo sterk maar meer een echte mandekker! Waarvan we al snel zagen dat hij wel over een uniek talent beschikt want in NL hebben we op Stam, Heitinga en Vlaar na de laatste 10/15 jaar geen echte mandekkers van topniveau weten op te leiden..

4 september 2014 om 11:36

Vilhena is uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen en profileert zich steeds meer als een type De Jong. Ben erg benieuwd hoe hij zich ontwikleld, maar ik zie het iig in hem zitten.

4 september 2014 om 11:55

Klopt hij begint er qua fysiek ook steeds meer op te lijken! Beter wordt ie alleen niet precies zoals nigel en behoudt ie wat snelheid.

Ik gun het hem van harte, eindelijk een verdediger die de rust achterin kan bewaren! Kop sterk en ook nog leuk kan voetballen. Nu nog naar een mooie club in Engeland.

4 september 2014 om 08:13

Dat eerste is echt een veronderstelling. Ik hoop dat je gelijk krijgt, maar zolang hij in Schotland speelt met tegenstanders van toch redelijk bedenkelijk niveau heb ik er nog niet heel erg vertrouwen in!

Jammer dat hij niet sporttief kan groeien dit seizoen, dit zou de fifa of uefa moeten stimuleren. Ik hoop ook dat hij in de winter naar een betere competitie gaat, zou goed voor hem zijn.

4 september 2014 om 07:47

De fifa moet stimuleren dat een speler die met goed verstand een lang contract tekent bij een club weg kan op het moment dat hij zich ontwikkeld en van zijn zelf getekende contract af wil?
Raar idee maat

4 september 2014 om 07:58

Haha als dit idee er door komt kun je de Eredivisie helemaal opdoeken. Ik vind het juist goed van Celtic om de topspelers te behouden met een contract langer dan 1 jaar

4 september 2014 om 09:06

@Boelo

De Fifa en de Uefa stimuleren genoeg door drie maanden per jaar (sommige competities zoals in Rusland nog langer) transfers toe te staan. Dit betekent dat je als je echt weg wilt, maximaal vijf maanden aan je club gebonden bent. De club waar je met je volle verstand een meerjarig contract mee bent overeengekomen. (Dit neem ik over van een van de andere reacties, omdat het zo treffend is gezegd.)

Mooi voor deze jongen dat hij tenminste een kans krijgt deze keer. Nu moet hij het waarmaken, ik ben benieuwd naar zijn eerste optreden.

Eindelijk van Dijk bij Oranje, Snap niet dat van Gaal hem niet mee heeft genomen naar het WK hij is toch een super goede verdediger!

van dijk is een beest dat is niet te ontkennen maar hij speelt inderdaad wel pas in Schotland en het is leuk zon cl wedstrijd waar hij goed presteert maar ik wil zien of hij het ook constant lan laten zien zon niveau over het hele seizoen en daarom betreur ik het dat die niet naar Engeland is gegaan dood zonde want daar word je niet getest als verdediger..... hopen dat hij vanavond speelt vinr het een heerlijke speler maar ik hoop dat hij zijn niveau haalt en kan laten zien dat de hype terecht is

Zoet, Afellay, Pieters en Klaassen en net als de drie anderen moest Van Dijk een speech houden, volgens mij zijn dat er toch echt 4

4 september 2014 om 08:13

Haha verkeerd lezen, en daarna hertypen en het wederom fout hebben. Knap hoor! On: hopelijk is hij nu een blijvertje, en staat hij samen op het EK naast Vlaar centraal achterin.

4 september 2014 om 08:49

Begrijpend lezen schijnt erg lastig te zijn. Blijf aub zelfkritisch en onderdruk je drang om VZ om een fout te betrappen wil je.

Hij moet eerst in een serieuze competitie spelen voordat hij echt beoordeeld kan worden. Celtic is Nederlandse subtop.

4 september 2014 om 10:40

Daar ben ik het niet mee eens ik schat celtic echt een stuk hoger in dan Groningen of Heerenveen celtic is wel wat hoger dan Nederlandse subtop

Nogal een overschatte jongen. Ik snapte niet dat al die mensen zo'n kritiek hadden voor het wereldkampioenschap op de spelers uit de Eredivisie want te weinig tegenstand, maar wel dolgraag een van Dijk in het team wilde hebben. Die Schotse competitie is nog lachwekkender dan de Eredivisie, zeker op tactisch en technisch niveau. Maar ja, lachen om de Eredivisie en het gras is altijd groener bij de buren.

Van Dijk is groot en sterk en dan zien mensen al meteen een topverdediger. Jammer dat hij tactisch een stuk minder is dan de 'matige' Eredivisiespelers en dat je geen bal aan hem hoeft te geven met balbezit. Van Dijk zal veel mensen aardig gaan tegenvallen, maar het hypen is gelukt: hoezee hoezee, van Dijk in het Nederlands Elftal!

Ik denk de volgende opstelling op het EK

Cillesen
Van der Wiel
De Vrij
Van Dijk
Blind
Strootman
Sneijder
De Jong
Robben
Van Persie
Depay
4 september 2014 om 11:28

Dat duurt sowieso nog 2 jaar, en dan kan er veel veranderen. BMI (beter dan De Vrij) zit je er niet meer bij zo te zien. Verder is Sneijder wel over. Misschien dat Siem de Jong of Wijnaldum iets is voor die positie. En ik verwacht dat Blind op de positie van Nigel komt te staan.

4 september 2014 om 14:02

Nu ik jouw reactie lees dan begin ik ook te twijfelen....wat voorheen het zorgenkindje was, de verdediging, komen er nu toch wat sterke spelers voor in aanmerking.

Ik denk dat er mooie jaren aankomen wat betreft Oranje. Veel talenten...

Ik maak me nu meer zorgen dat wanneer Van Persie en Robben er mee stoppen. Tot nu toe zie ik alleen Depay doorbreken. Misschien El Ghazi of Kishna nog als ze goed doorontwikkelen bij Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren