Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Wiel op weg naar PSG: 'Een prachtige club'

Laatste update:

De belangstelling voor Gregory van der Wiel is in de slotfase van de zomerse transfermarkt flink toegenomen. De meest opvallende clubs die aanklopten voor de 24-jarige rechtsback van Ajax zijn Internazionale, AC Milan, Napoli en Paris Saint-Germain, zo claimt De Telegraaf.

/

De geïnteresseerde clubs hopen dat Van der Wiel een jaar voor het aflopen van zijn contract een ’koopje’ wordt. Alleen als Ajax de prijs laat zakken, willen ze toehappen. "Er komt meer en meer interesse en die begint serieuze vormen aan te nemen", is Ajax-directeur voetbalzaken Marc Overmars evenwel hoopvol.

De kans is groot dat Van der Wiel vlak voor het verstrijken van de transferdeadline Ajax verruilt voor PSG. De rechtsback is in verregaande onderhandeling met de Franse club, zo bericht de Volkskrant. Van der Wiel noemt Paris Saint-Germain ‘een prachtige club’. “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Bij Ajax heb ik fantastische tijden beleefd, maar het was tijd om een stap te maken.”

Het contract van de Oranje-international loopt over een jaar af. Eerder zag hij transfers naar Bayern München en Valencia in het water vallen. De afgelopen weken werd Van der Wiel met tal van clubs in verband gebracht, maar om uiteenlopende redenen werd de interesse nimmer concreet.

Vertrekt Gregory van der Wiel vandaag bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als ik zou mogen kiezen dan zou ik als ik van de wiel was naar psg gaan

31 augustus 2012 om 09:31

PSG met Thiago Silva, Alex, Sakho en Maxwell in de verdediging, zou voor van der Wiel prettiger zijn. Ik bedoel, met zo'n verdediging moet het wel heerlijk zijn om met hun samen te mogen werken. Mischien doet hij de transfer ook vanwege Zlatan Ibrahimovic. De stad Parijs is sowieso 1 van die redenen, weet ik wel zeker

Hoe dan ook, hij verdient deze transfer. Een speler als Ricardo van Rhijn, hebben we in hem als de nieuwe rechtsback van Ajax.

31 augustus 2012 om 09:48

Hij wil daarheen omdat hij dat blijkbaar een mooie club vindt niet omdat Zlatan daar speelt.

31 augustus 2012 om 10:05

Ooit aan gedacht dat PSG ook wel een lekker salaris voor hem klaar heeft liggen?

31 augustus 2012 om 10:52

Weer een speler van Raiola die man blijft goed bezig.

31 augustus 2012 om 12:56

Ik wacht op de update die VZ straks gaat maken. Het is namelijk al officieel. Vertrekt naar PSG voor 6 miljoen.

PSG heeft de toekomst, daar moet hij heen!!

31 augustus 2012 om 09:36

Misschien schuilt daar ook het gevaar... hij kan daar ook zo op de bank belanden omdat die méér spelers hebben die op zijn positie uit de voeten kunnen!

31 augustus 2012 om 12:36

Ja, maar als je bang bent voor conccurentie kon hij beter van Ajax naar De graafschap oid. Elke profvoetballer moet denken dat hijzelf beter is dan een ander. Als dat niet het geval is, pas dan doe je een stap terug.

31 augustus 2012 om 10:43

Bah Heineken...

Het lijkt me een goede stap als hij zich door ontwikkelt, maar dat is juist het probleem bij een club als Psg. Daar willen ze snel resultaten en als Greg niet presteert, dan wordt de volgende rechtsback opgetrommeld.

31 augustus 2012 om 12:56

Lijkt erop dat hij er ook heen gaat. Franse kranten berichten al over een akkoord. 6 miljoen Euro.

Hopen dat ie naar Inter gaat om Maicon te vervangen mocht die weggaan. Napoli speelt vaak ik een 3-4-3 systeem wat ik weet en AC Milan heeft al een jonge rechtsback (abate). Mocht het even niet lopen bij PSG kopen ze zo weer een nieuwe, dus Inter is de beste optie. IMO

PSG of acmilan dan maar he. Mar denk wel dat hij op de bank zal beginnen en zich zal moeten bewijzen in de training of als hij invalt

31 augustus 2012 om 10:46

Hij zal sowieso moeten groeien als speler, waar hij de laatste paar jaar een beetje heeft stil gestaan. Ik denk wel dat dit het beste voor hem is, en ook voor het Nederlandse elftal, want een vd Wiel die in vorm is en nog wat kan groeien door een sterkere competitie, is zeker een vaste waarde voor het Nederlandse elftal de komende jaren denk ik.

En hoort Arsenal niet in dat rijtje ?

Daar zou hij beter passen. Net onder de internationale en Engelse top !

31 augustus 2012 om 08:58

Ik hoop niet dat hij naar Arsenal komt; daar is hij niet goed genoeg voor. Bovendien zou hij dan tweede viool spelen achter Bacary Sagna, lijkt me sterk dat Van der Wiel dat wil.

Dit niveau kan hij totaal niet aan, prutser 1e klas.

31 augustus 2012 om 09:22

Deze reactie bewijst dat je hem nooit hebt zien voetballen JIJ bent hier de Prutser 1e klas.

31 augustus 2012 om 12:17

Ik denk ook dat hij het niveau niet aankan. Een prutser is hij evenwel niet. Hij heeft kwaliteiten maar laat die nooit zien. Zijn beste wedstrijden heeft hij ruim 2 jaar geleden gespeeld, daarna is het allemaal maar heel matigjes geweest. Hij is bij Ajax niet voor niets ingehaald door Van Rhijn.
Oh, en ik heb hem wel zien spelen

31 augustus 2012 om 12:41

Ingehaald is een groot woord. Ajax supporters zien graag Nieuwe talenten. Je kan niet zeggen dat Van Rhijn beter is dan Vdw. Er is niet eens 1 wedstrijd vna Van Rhijn geweest waar hij echt Goed heeft gespeeld. Hij kan het niveau aan, maar voor de rest is hij nog niet de speler die VdW is. Hij werd helemaal weggespeeld door Mertens. Niet eens door een C. Ronaldo, maar een Mertens!!! Een Mertens die totaal uit vorm was en die nu beter in zijn spel is gekomen Dankzij Van Rhijn. Hij heeft best de potentie om beter te worden van Vdw, maar dat is hij nu nog zeker niet. Alleen omdat hij een nieuw talentje is zijn alle Ajax supporters helemaal weg van hem en behandelen ze VdW als zak stront

Ben benieuwd om welk bedrag het gaat....

31 augustus 2012 om 08:12

Op nu.nl stond een bedrag van 5 miljoen

31 augustus 2012 om 12:57

6 miljoen incl. bonussen.

Gun hem een mooie stap! heeft lang en veel gespeeld bij Ajax en hoewel er wat te zeggen is voor t beleid zou t gewoon zonde zijn als hij op de bank terecht zou komen. ook zou t zonde zijn als van rhijn. op de bank komt, dus is dit de beste oplossing voor alle partijen. voor van der wiel. lijkt psg me een mooie club, veel kans op speeltijd en spelen met ibra, wie wil dat nou niet!!

Mooie stap voor hem, denk dat die het niveau zeker wel aankan, de laatste weken vond ik hem weer een stuk beter spelen. Een nieuwe omgeving zal hem goed doen, ben wel benieuwd wat Ajax nog voor hem vangt.

Sinds er een miljardair aan de macht is en er dus een gigantisch salaris wordt betaald is PSG opeens "een prachtige club". Ik zou als ik hem was voor Milan gaan maar denk eigenlijk dat hij voor de absolute top veel te kort komt. Zoals hij zegt "ik was toe aan een nieuwe uitdaging" kun je opmaken dat het al rond is. Heeft leuk gespeeld maar is de laatste jaren toch stukken minder geworden, snap eerlijk gezegd al die interesse niet.

31 augustus 2012 om 08:36

Helemaal mee eens. Zoals ik had verwacht kiest ook v.d Wiel voor het geld inplaats van z'n voetbalcarriere. Het ophemelen van de Parijse club is lachwekkend juist omdat ze niet in een topcompetitie spelen. Hoe dan ook weet ik niet of v.d Wiel in Parijs wel een 'ster' gaat worden, maar goed we zullen wel zien.

31 augustus 2012 om 09:02

Paris Saint Germain was al een mooie club voordat er een miljardair aan de macht kwam.

Het argument dat PSG niet in een top competitie zit maakt het niet geen mooie club. Of zijn Ajax, PSV, Feyenoord of welke NL club je ook support geen mooie clubs?

Greg zegt niet dat PSG zijn droomclub is, dat zou raar zijn. Dat hij het een mooie club en een uitdaging vind daar is niks geks aan.

Nu gaat hij via Frankrijk een stapje omhoog, want dat is het. En daarna misschien weer een stapje. Kans is groter dat hij daar speeltijd krijgt dan in een zogenaamde top competitie. Verstandige keus voor een mooie club met kans op veel speeltijd, ontwikkeling en prijzen.

Jammer dat er meteen weer gezeurd word dat hij het voor het geld doet. Bij die andere clubs zou hij ook fors verdienen.

Ik wens Greg veel succes, bij PSG of Ajax of bij welke club dan ook. En hopelijk vind hij z'n oude vorm en kan hij ook in Oranje weer gaan vlammen.

heel mooi. vd wiel de transfer die hij wilde, ajax toch paar miljoen rijker en van rhijn kan nu lekker doorgroeien als rechtsback bij ajax en spoedig ook NL elftal aangezien hij in potentie beter is dan greg, momenteel beter speelt dan greg en komende tijd meer gaat spelen dan greg. Win-win-win dus.

Nou DAT zal wel Lastig worden voor van der Wiel. Milaan en Parijs hmm beide een mode stad waar hij verder de mooiboy kan uithangen. Hij kan beter naar Napoli gaan minder afleidingv oor die jongen ;

On.

Ik zou als ik hem was naar Napoli of Inter gaan. AC Milan raakt te veel kwijt en hebben ook Abate daar.
PSG kopen als het niet lekker gaat in de winterstop nog een nieuwe vervangende speler.

Inter doet als het goed is Maicon weg dus veel speeltijd.

En Napoli heeft ook al Maggio, maar die kan eventueel als half gaan spelen

Nou, ik zie hem daar Jallet dus echt niet uit de basis spelen. Jallet is aanvoerder en legt week in week uit goede wedstrijden op de mat. Van der Wiel komt tekort voor het niveau wat PSG wil nastreven en zal dus op de bank belanden.

Hij is nog steeds een goede speler en ik ben er van overtuigd dat hij een hoger niveau aan kan, dat zeker. Hij heeft goed gespeeld voor Ajax, en we moeten hem zeker bedanken voor mooie tijden, maar van Rhijn staat klaar en hij doet moeilijk over zijn contract, tja dan moet hij nu wegwezen, paar miljoen zal er wel worden uitgehaald denk ik.

Mooie transfer voor van der Wiel.
De komende jaren zal PSG doorgroeien naar een kandidaat om de Champions League te winnen.
De komende zomers zullen er weer bakken met geld uit worden gegeven om het team te blijven versterken, kan je hier je basis plek verdedigen behoor je tot de grote...

We hebben dan toch zeker een vervanger nodig voor van der Wiel? Anders hebben we aan de rechterkant van de verdediging alleen Van Rhijn en Alderweireld. Ligeon en Veltman zijn nog niet goed genoeg om hen voor lange tijd te vervangen mocht een van de twee zwaar geblesseerd raken.

Mooie stap voor hem, had niets liever gezien dan dat hij nu nog een transfer zou maken. Van Rhijn staat klaar om zijn plek over te nemen. VdW is overigens aardig in vorm dus die red het wel bij Psg.

Dat zou nog een fraaie stap zijn. Ben ervan overtuigd dat als VDW een stap omhoog doet en in een andere omgeving komt hij zeker stappen gaat maken. Is goed voor het Nederlands elftal. En lees hier bedragen van 15 miljoen, dat vind ik nog best wat als je kijkt wat hij de afgelopen twee jaar nog heeft gepresteerd. Al vind ik hem de eerste wedstrijden van dit seizoen wel weer aardig.

In Parijs lekker de bank warm houden. Gewoon een backje, niets apart. Heeft laatste jaar weinig gepresteerd.

ik zou dit niet doen als ik hem was.
Hij heeft voor de rechtsback positie Jallet voor zich. DIe is capitain van PSg en hij speelt voor het franse elftal. Ancelotti vindt dat hij een geweldige speler is en een van de beste.
Naar PSG komen om op de bank te zitten. Aangezien de franse competitie niet zo gezien wordt als je op de bank komt verdwijn je uit beeld.

Hoop dat hij ernaartoe gaat
En zo is ook er plek voor van rhijn
Want als je vd wiel houdt dan loopt hij volgend seizoen gratis de deur uit en dat moeten we natuurlijk niet hebben !

Prima, met van rhijn hebben we een waardige opvolger.

Een nieuwe uitdaging, terwijl hij 1,5 niks of nauwelijks wat heeft laten zien. Het feit dat Overmars hoopvol is over een eventuele verkoop van van der Wiel zegt ook wel iets natuurlijk. Ze zijn maar wat blij als ze van hem af zijn?

Dit zou de beste oplossing zjin voor VD Wiel en Ajax. Hij gaat niet bijtekenen en dus zal er nu gecasht moeten worden. Ik hoop dat ze er nog een goede transfersom voor ontvangen. De vervanger staat gelukkig al klaar. Nu nog een jong talent laten doorstromen of kopen om uiteindelijk van Rhijn te gaan vervangen.

Als die transfer doorgaat, heeft Van der Wiel een toptransfer te pakken. PSG is al 2 jaar aan het bouwen van een topploeg en die gaan de komende tijd echt oogsten.

Velen zijn kritisch op Van der Wiel, maar het blijkt eens te meer, dat de echte topclubs wel de kwaliteiten in hem zien. En terecht denk ik, want hij is één van de betere rechtsbacks van Europa, alleen dat nonchalante zou er uit moeten !!

Mooie club voor van der Wiel! Hopen dat we vandaag Sulejmani en van der Wiel nog kunnen verkopen! En dan Cuco Martina ophalen bij Rkc als stand in van Rhijn.

31 augustus 2012 om 15:47

Haha, Cuco Martina? Hou eens op! Een reserveback moet je niet kopen. Gewoon opvullen met wat Ajax heeft lopen: Ligeon bijvoorbeeld. Als het moet zou Alderweireld rb kunnen.

Het wordt nu wel gatenkaas achterin bij Ajax stel dat van Rhijn zwaar geblesseerd raakt heb je echt een probleem op de rechtsback positie.
Beetje jammer als je tegen Ronaldo speelt met een a junior!

31 augustus 2012 om 13:03

Nee want dan zou Alderweireld naar rechtsback schuiven denk ik en hebben we Moisander en Denswil achterin centraal. Denswil lijkt me inderdaad een betere optie in de verdediging tegen Madrid dan Ligeon voorlopig.

31 augustus 2012 om 13:10

Sorry maar de gemiddelde volger van de Eredivisie kan aan die voornamen niet eens een achternaam koppelen. Kan je nagaan wat voor een indruk je maakt als je op het spelers formulier staat in de CL. Ajax zal zich moeten bewapenen tegen deze tegenstanders en niet verzwakken!

31 augustus 2012 om 13:16

Denswil is geen onbekende. Was de beste verdediger in de mini CL en scoorde ook in de finale.

31 augustus 2012 om 18:50

Dus tegenwoordig is elk Ajax talent een geweldige talent is gewoon afwachten met die jongen en als die echt zo goed was of wordt is Moisander gewoon geldverspilling!

31 augustus 2012 om 19:44

Moisander is geen geldverspilling want Denswil is pas 18. Hij kan een hoop van Moisander en als Alderweireld vertrekt kunnen ze misschien zelfs samen achterin aangezien Moisander tweebenig is.

Nou de Franse competitie mag dan niet bekend of goed zijn maar de wedstrijden zijn ook goed bezocht en als je L'om tegen PSG krijgt nou heksenketel in het stadion.

Ik ben benieuwd hoeveel Ajax krijgt voor vd Wiel. Ik hoop op een mooi bedrag. Jammer dat hij weggaat, Maar goed hij was al een behoorlijke tijd niet gemotiveerd meer om voor Ajax te spelen. Een nieuwe stap voor hem in zijn carriere. Hopelijk kan hij het waar maken.

En dat is 1, nu Sulejmani nog weer 2,5-3mln aan salaris bespaard en nog een paar miljoen cashen aan transfersommen. En nou slagvaardig nog wat fatsoenlijks terughalen misschien! Of verkoop je je complete a-selectie zonder iets terug te halen?
Wat worden de backups dan bij ongeveer zo'n opstelling?

Vermeer
van Rhijn
Alderweireld
Moisander
Dijks/Blind
Schone
Poulsen
Eriksen
Sana
Siem/Sigi
Boerrigter
31 augustus 2012 om 14:33

Goeie opstelling!! alleen linksback moet gewoon Dijks en als Boilesen weer fit is Boilesen op die positie

Ik vernam dat ook Napoli interesse heeft, zo ja kan hij het beste daarheen, minder concurentie en je speeld daar ook om de prijzen!

31 augustus 2012 om 11:13

Napoli speelt volgens mij met 3 verdedigers. Greg past beter in een systeem met 4 verdedigers zodat die meer naar voren kan

31 augustus 2012 om 14:33

Ah okee, dat wist ik niet, dacht dat Napoli in het 4-3-3 systeem speelde, dankje!

Het maakt mij totaal niet uit naar welke club hij gaat, het enige wat mij als supporter nog boeit is dat hij dan wel voor een goed bedrag wordt verkocht (5 miljoen ?).

31 augustus 2012 om 13:02

6 miljoen incl. bonussen. Ik ben blij met Overmars, hopelijk straks ook Sulejmani verkocht.

Tja als je nu nog de keuze had tussen Inter, AC Milan, Napoli en PSG dan is die keuze denk ik nu makkelijker gemaakt als een aantal jaar geleden. Inter en Milan stellen niet zoveel meer voor en Napoli ga je ook niet naartoe als je echt om prijzen mee wilt doen. Verstandigste is dus naar PSG gaan. Leuk elftal en kunnen hoge ogen gaan gooien dit seizoen ondanks de wat matige resultaten van afgelopen weken. Ik hoop in ieder geval wel dat Van der Wiel voor een leuk bedrag nog weggaat voor Ajax en niet voor een lullig bedrag als 4 miljoen o.i.d.

Als ik Overmars was zou ik niet zo hoopvol zijn om hem te verkopen, maar zou ik hopen dat hij bij zou tekenen. Ajax wordt het lachtertje van de CL op deze manier. Slecht voor het ned voetbal dus.

31 augustus 2012 om 10:41

Denk jij dat ze met Van der Wiel erbij wel potten gaan breken dan? Zo'n toegevoegde waarde is hij niet.

31 augustus 2012 om 12:58

Ajax kan het geld goed gebruiken en met van Rhijn hebben we gewoon een Nederlands international als vervanger klaar staan dus zo erg is het niet als hij vertrekt en ik gun deze transfer hem van harte. Het is toch mooi dat een Nederlander bij het vermogende PSG zit?

Alsof hij Frans international Sakho er even uit gaat spelen. Deze autist gaat gewoon door met bankzitten in Parijs. Hij mag niks kosten, dat zegt alles, omdat ie puur voor de bank gekocht wordt.

Hij moet gewoon ergens in de subtop van Engeland, Duitsland of Spanje gaan spelen. Als die hem willen. Want ik zou voor geen goud willen hebben. Ambitieloos, overschat, stagnerend en tekort komend, zo typeer je hem het beste.

31 augustus 2012 om 11:24

Ik proef enige frustratie in je post, Audilambo. Ken jij Gregory van der Wiel persoonlijk? Ambitieloos? Autist? Waar baseer je dat op? Op luttele berichtgeving in de media na het desastreus verlopen EK, waarna iedereen een oorzaak wilde hebben voor de teloorgang van het Nederlands elftal? Of heb je zijn moeder gesproken?

Van der Wiel heeft echt wel kwaliteiten. Technisch zeer vaardig, aanvallend sterk, verdedigend kan hij nog het een en ander leren maar dat zal goedkomen als je op de training tegenover Lavezzi/lucas staat i.p.v. Ebecilio en Özbiliz. Ik denk dat hij al eerder de stap had moeten maken, en als hij 'm nu maakt, dat hij nog een enorme groei door gaat maken en best wel kan eindigen in de Europese top.

31 augustus 2012 om 12:59

Audi ze spelen allebei op een andere positie.

31 augustus 2012 om 17:51

Sakho speelt bij PSG momenteel rechtsback, Maxwell op links.

31 augustus 2012 om 18:22

Nee Audi, Jallet is rechtsback.

Het gerucht gaat dat mocht vander wiel niet naar psg gaan. Dat psg haar intresse verlegt naar manolev. Want raiola is de zaakwaarnemer van zowel vander wiel als manolev.

31 augustus 2012 om 10:41

5 miljoen voor Mano en anders niet

Het lijkt mij dat ze niet meer dan 3 miljoen voor hem gaan vangen. Hij heeft nog maar een contract van een jaar en presteerd bovendien ook niet zo geweldig.

31 augustus 2012 om 13:01

Dan heb je pech want het is bedrag is 2x zo hoog als dat jij dacht.

31 augustus 2012 om 13:56

Nou dan zou ik hem gelijk persoonlijk webrengen als ik van Ajax was.

Zou toch weer bizar lucky ajax zijn hoor .. De meest teleurstellende speler van de afgelopen 2 jaar nog voor geld aan een topclub kunnen verkopen? Petje af als het lukt! Totaal geen idee wat hen bezield als het waar is trouwens maar goed die gasten weten sowieso niet echt waar ze mee bezig zijn volgens mij.

31 augustus 2012 om 13:01

PSG weet heel goed waar het mee bezig is. Vergeet niet dat Thiago Silva en anderen nog niet bij PSG zaten toen ze gelijk speelden. ik denk dat ze hele hoge ogen gaan gooien ook in CL.

31 augustus 2012 om 16:41

Dat ze succes zullen gaan hebben lijkt me duidelijk .. Net als city .. Maar daaraan de conclusie verbinden dat ze weten waar ze mee bezig zijn zou belachelijk zijn. Ik ben een vz-bezoeker en ik weet zeker dat ik hetzelfde zou kunnen bereiken met dergelijk(wan)beleid ..

Wat een stumperd ben je ook van der wiel, eerst vond je jezelf alleen goed genoeg voor barcelona?
En nu omdat PSG even 2 á 3 aankopen heeft gedaan is dat de club? als Ibrahimovic en Thiago Silva daar niet zouden voetballen was jij nooit gegaan (y).

he.ja daaaaag.
Van de Wiel tussen de miljoenen van Psg??

Oke, leuk voor hem en voor Ajax die er nog een mooi bedrag aan over zal houden, maar kom op he.
Van de Wiel heeft echt de mazzel dat hij de naam van Ajax met zich mee draagd, want met het niveau wat hij de laatste 2 jaar laat zien zou hij echt niet opgevallen zijn bij een club als bijvoorbeeld Vitesse, Twente of Heerenveen.

Ik hoop dat het lukt voor Ajax, buiten de financien kunnen ze van Rhijn de kans geven, die is nu al minstens zo goed.

Edit: lees net Ajax accepteert bod van zes miljoen euro.
Nou dat is dan een mooie deal !

Van der Wiel naar PSG hahaha wat een lachertje. Mag hopen dat hij zijn oude niveau weer haalt, want zijn niveau op het EK en het afgelopen seizoen van Ajax was echt dramatisch. Gun hem de transfer wel, maar heb er een hard hoofd in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren