Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het is eigenlijk bizar hoeveel voetballers betaald krijgen en hoe ze dan leven’

Laatste update:

Voetbalzone bezocht onlangs het voetgolf-event van Life After Football. Verslaggever Jelle Kusters sprak met onder anderen Regi Blinker, Royston Drenthe, Urby Emanuelson en Gregory van der Wiel. Laatstgenoemde zette in 2019 een punt achter zijn carrière en gebruikt de tijd die hij nu heeft onder meer om zichzelf te leren kennen en een nieuw doel te vinden in het leven.

Van der Wiel probeerde het nadat hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing nog even bij RKC Waalwijk, maar zette daar een punt achter nadat hij merkte dat hij met mentale problemen kampte. De mentale gezondheid van de oud-Ajacied is nu gelukkig wat beter. “Ik sport nu in de gym: lekker krachttraining. Ik padel ook veel, dat vind ik super leuk. Mijn dagen staan in het teken van heel gezond leven. Ik deal natuurlijk nog steeds met mezelf en met mijn mentale gezondheid. Ik ben daar nog niet uit, maar het gaat wel de betere kant op.”

“Daardoor doe ik eigenlijk alles om me beter te voelen en wat goed is voor mijn lichaam en geest”, vervolgt de oud-verdediger. “Of ik dat tijdens mijn carrière te weinig heb gedaan? Nou, vrijwel niet eigenlijk. Als ik tijdens mijn carrière had geleefd zoals ik nu leef, dan weet ik niet hoeveel beter ik nog kon zijn. Hoe ik nu leef en wat ik nu toepas, dat ken ik pas sinds één of twee jaar. Het is eigenlijk bizar dat je tijdens je carrière zoveel betaald krijgt en zo hoog speelt, maar hoe die sporters soms leven... Ieder z’n ding natuurlijk. Het gaat om presteren en als je presteert dan presteer je. Voor mezelf, als ik tijdens mijn carrière allemaal wist wat ik nu weet qua voeding en slaap, bijvoorbeeld... Ik meet mijn slaap en mediteer ook.”

“Het is voor mij nu vooral mezelf leren kennen, een nieuw doel vinden in het leven en meer tijd hebben voor mijn dochters. Wat mijn doel nu is? Ik heb het eerlijk gezegd nog niet gevonden”, zegt Van der Wiel eerlijk. “Ik ben nog steeds zoekende, het is niet zo makkelijk. Het is voor mij nu een kwestie van rust nemen, zowel fysiek als mentaal. Als je maar gaat forceren en blijft zoeken naar het volgende wat je gaat doen... Dat is wat ik had gedaan toen ik net gestopt was. Nu geniet ik van waar ik nu ben en samen met mijn kinderen zijn. Dan komt er vanzelf wel iets op mijn pad.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

misschien wat nederlands talige boeken lezen zodat je niet meer kansloos engelse woorden in je zinnen hoef te gebruiken...purpose = doel.

6 april 2023 om 16:06

Kansloze reactie. Wat maakt een Engelse woord uit, wat is daar kansloos aan? Moeilijk he iemand in zijn waarde laten.

6 april 2023 om 20:04

Taalverloedering. Zou tof zijn als een journalistiek medium schrijvers heeft die van taal houden. Dit leest toch awkward man.

7 april 2023 om 07:06

Inderdaad. Spot on Migi.

7 april 2023 om 08:12

innit mate? oké te ver.

7 april 2023 om 13:56

En dan zelf awkward gebruiken

7 april 2023 om 15:27

Haha exactement!

7 april 2023 om 15:30

Stop de verEngelsing van onze taal!

7 april 2023 om 16:21

@venlo27 Een Engels woord hier en daar kan wel, maar een grammaticale fout zoals ''een Engelse woord'' gaat er iig bij mij niet in. (Ter verduidelijking: voor een het-woord met ''een'', altijd de -e eraf halen -- een mooi moment, een snel doelpunt (niet ''mooie'' en niet ''snelle''

7 april 2023 om 16:42

Hahaha....Hoe ironisch!🤣😂🤣

6 april 2023 om 17:26

Oreely? Wat kleinzerig zeg.. Als je het over de media hebt zeg ik oké, dat zijn journalisten die de taal waarin ze werken machtig moeten zijn. Geïnterviewden mogen toch wel gewoon lekker zichzelf zijn? Deze gozer heeft de helft van zijn carrière in het buitenland gevoetbald, bovendien is Engels hier in de top ook de voertaal. Zelf lees ik veel Nederlandse boeken, maar heb ik ook veel internationale vrienden, waardoor ook ik soms sneller op het Engelse woord kom dan op het Nederlandse. Verschrikkelijk hè? Een goede purpose voor jou: proberen niet zo snel te oordelen.

6 april 2023 om 17:37

Neem anders een Nederlandse nickname (sorry, bijnaam natuurlijk) als je toch het voorbeeld wil nemen?

6 april 2023 om 20:12

Helemaal mee eens! Het wekt echt irritatie bij mij op wanneer people Engelse woorden usen om stoer over te komen

6 april 2023 om 23:05

Zegt iemand die geen hoofdletters gebruikt en meerdere taalfouten maakt. Maak je toch niet druk.

7 april 2023 om 06:59

Oreely, volkomen terechte opmerking. Dat semi populaire gedoe met het gebruik van engelse woorden is taalverloedering inderdaad. Nu daar nog even aan werken vd Wiel en dan kom je weer terug onder de mensen.

7 april 2023 om 07:55

Snap je punt, maar je opmerking over zijn taalvaardigheid zit me niet lekker. Greg zat op VWO volgens mij. Die zal wel eens een nederlandstalige (schrijf je aan elkaar trouwens) boek hebben gelezen.

7 april 2023 om 16:25



@bereta Jij maakt trouwens ook weer de meest gemaakte fout tegenwoordig. Het moet zijn: een Nederlandstalig boek (zonder -e, dus niet: ''nederlandstalige'', want boek is een onzijdig woord.

7 april 2023 om 15:09

Nederlandstalige is één woord trouwens.

7 april 2023 om 15:28

Na meer dan 13 jaar in het buitenland te hebben gewoond kan ik mij hier niet bij aansluiten. Soms ben ik even het Nederlandse woord kwijt. Vergeet geen woorden, maar kan er soms gewoon niet opkomen. Dan gooi ik automatisch een Engels woord in mijn Nederlandse zin.

7 april 2023 om 15:51

Totaal niet erg. Maar dan moet je ze nog niet in Nederlandstalige artikels gaan gebruiken?

Heeft toch een prima carriere gehad? Zelfs nog een tijdje bij PSG in de basis gestaan en ook in Oranje gespeeld

6 april 2023 om 22:01

Ik denk dat je de insteek en bedoeling van dit verhaal niet goed door hebt.

Ik vind het haast knap hoe vaak jullie stukken misleidende koppen bevatten. Nu ook weer.. Je leest de titel, en verwacht een heel verhaal van vd Wiel over, financiën, inkomsten/uitgaven dat soort dingen.. Maar nee hoor.. T gaat voornamelijk over vd Wiel zijn mentale toestand, en hoe goed ie nou wel niet voor zichzelf zorgt. Kop dan iets als: vd Wiel concludeert achteraf; "geen optimale levensstijl als voetballer". Iets in die trant. Maar dit overkomt jullie wel vaker, en da's op zich geen ramp, maar als je er echt moeite mee hebt... Vraag mij dan gewoon joh. Ik acht mijzelf zeer capabel om n handje te helpen

6 april 2023 om 22:02

Godsamme ja. Ik was echt benieuwd naar allerlei details en ook hoe andere voetballers dan leefden. Op die laatste vraag ook 0 antwoord helaas. 2 minuten van mijn leven zijn weg.

Natuurlijk krijgen voetballers veel geld. Er zijn miljarden mensen op de wereld die voetballen en als jij dan zo goed bent dat je boven 99% van die mensen uitsteekt mag je daar best voor beloond worden

6 april 2023 om 18:19



Alleen de meeste worden over betaald en ook niet profvoetbal waardig.. neem nou zo n Beugelsdijk..grappige kerel maar echt goed voetballen?..de gemiddelde amateur voetballer bakt er meer van..

6 april 2023 om 20:08

Het probleem is niet dat goede voetballers veel geld krijgen, absoluut niet. Het echte probleem is: A. Jonge voetballers krijgen al veel te veel geld en B. De betere voetballers krijgen schandalig veel te veel geld.
Mannetjes van 18-19 die al tussen de 500.000 en een miljoen per jaar (of veel meer) verdienen. Sneller kun je een mens niet verpesten dan met geld en 'status'.

Dit vind ik nou een goede toevoeging aan de voetbalcultuur. Mannen die durven te twijfelen aan zichzelf, die hun horizon verbreden. Respect! Mooi ook dat ze als voorbeeldfiguren kwetsbaarheid laten zien.

Toch bizar hoe hij dit zegt, want ik was in de veronderstelling dat voetballers hedendaags juist wel veel weten over hun eigen voeding en mentale toestand. Dat wordt toch al jarenlang gemeten bij de meeste clubs, ook toen Gregory nog voetbalde? Daarnaast is het ook een stukje investering in jezelf, dan zal hij ook nooit die behoefte hebben gevoeld dat bij te houden. Wat toch gek is voor iemand die bij zo'n grote club als PSG heeft gespeeld met hele grote sterren.

Die gasten kunnen hun tranen drogen met 1000 euro biljetten. Ze hebben alle vrijheid om lekker te doen wat ze willen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren