Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Ajax wilde me niet terug. Daarna kochten ze Blind voor 20 miljoen, een klap’

Laatste update:

Als het aan Gregory van der Wiel had gelegen, was hij in 2018 teruggekeerd bij Ajax. Dat vertelt hij in de podcast Football is Life. De voormalig verdediger probeerde na zijn vertrek bij het Italiaanse Cagliari een terugkeer bij Ajax te bewerkstelligen, maar de Amsterdamse club besloot niet opnieuw in zee te gaan met de inmiddels 35-jarige Van der Wiel.

“Toen ik bij Cagliari wegging, heb ik gekeken om terug te komen bij Ajax. Ik was namelijk gratis op te halen, maar ze wilden mij niet hebben”, begint Van der Wiel. Ajax had op dat moment met Joël Veltman, Noussair Mazraoui en Rasmus Kristensen al drie rechtsbacks in de selectie. “En een paar weken later kochten ze Daley Blind voor twintig miljoen. Toen dacht ik ook wel: mij hoeven jullie gratis niet, maar Daley wel voor twintig miljoen. Het is klap, na klap, na klap en ze doen allemaal wat met je.”

Vervolgens kwam Van der Wiel, die tussen 2007 en 2012 in actie kwam voor Ajax, terecht bij het Canadese Toronto FC. Daar vertrok hij begin 2019, waardoor de back opnieuw op zoek moest naar een club. Die hoopte hij te vinden in de Verenigde Staten, en dus klopte hij aan bij Atlanta United. “Die wilden mij niet hebben. Ik wilde met mijn gezin in Los Angeles wonen, dus ik heb de twee clubs daar benaderd, maar die wilden mij ook niet hebben. Toen heb ik aangeboden om gratis te komen spelen, maar dat veranderde niks. Dat terwijl ik in mijn ogen misschien wel de beste rechtsback van die competitie was.”

In de zomer van 2019 maakte Van der Wiel bekend te stoppen als profvoetballer, om een jaar later terug te komen op die beslissing: hij ging meetrainen bij RKC Waalwijk. “Daar heb ik twee weken succesvol getraind”, blikt hij terug. “Toen kreeg ik bijna een paniekaanval op het veld, omdat mijn hartslag te hoog werd. Toen heb ik wel beseft dat het zo niet ging. Ik heb daarna nog vier maanden elke dag met een fysio gewerkt om heel langzaam mijn lichaam weer te laten wennen aan de belasting. Dat ging succesvol.” Toch ging het niet veel later opnieuw mis, waardoor Van der Wiel besloot een punt achter zijn carrière te zetten. “Ik heb mezelf toen verteld: hoe graag ik het ook wil, mijn lichaam en geest laten dit niet meer toe.”

Had Ajax Gregory van der Wiel moeten terughalen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gelukkig maar @ ajax, Gregory vd Wiel was na PSG al onofficieel gestopt. Alleen hij wist het zelf nog niet..

19 mei 2023 om 18:29

Beetje flauw of niet? Als je wat over hem hebt gelezen weet je dat hij nogal kampt(e) met mentale problemen!

19 mei 2023 om 18:42

Hopelijk gaat het mentaal nu veel beter met hem. Toen hij die tattoo op zijn nek liet zetten was het al duidelijk dat er iets scheelde met hem. Heeft toch een mooie carrière gehad en veel kunnen reizen.

19 mei 2023 om 22:37

Sneu voor die jongen, maar daar heeft Ajax uiteraard geen boodschap aan. Het gaat uiteindelijk om het resultaat. Ze zouden hem wel een mogelijkheid hebben kunnen bieden om uit dat dal te raken in een vertrouwde omgeving, al vraag ik me af of zijn mentale gesteldheid op dat moment bij Ajax bekend was.

19 mei 2023 om 23:43

Dat laatste dus. Vd Wiel had bij PSG centen geharkt, speelde bij Cagliari bedenkelijk en hing buiten het veld vooral het modelletje van Balr uit. Had niet echt de uitstraling dat hij er mentaal slecht aan toe was, enkel hoogmoedswaanzin. Jammer, vond het rond zijn debuut een geweldige back.

20 mei 2023 om 07:54

Modelletje? Volgens mij is hij medeoprichter van dat merk. Je doet hem hiermee tekort. On: Ajax had 3 rechtsachters en geen (kwalitatieve) linksachter(s). Dus hebben ze niks aan een gratis rechtsachter maar betalen ze wel grof voor een linksachter. Ik hoop dat hij dat ook beseft. Maar wellicht beschreef hij z’n gevoelens van toen, toen hij mentaal in heel zwaar weer zat. Dat is mij niet duidelijk want in de media worden zaken geknipt, verknipt, gehusseld en ver-/gedraaid.

20 mei 2023 om 22:52

Het is alom bekend dat Demy de Zeeuw het echte brein achter Balr is. Vd Wiel en Elia waren vooral investeerders en verantwoordelijk voor promotie. Overigens nooit de hype rond dat merk begrepen, maar dat terzijde.

Kan hij nog steeds mede oprichter zijn en dat is helemaal prima en goed gedaan, misschien was dat ook wel de reden dat hij minder op voetbal gericht was. Hij had flinke potentie, maar moest op dat moment weg bij nota bene Cagliari.. ondertussen wel druk in de media met kleding. Dat noem ik een modelletje ja.

Veltman en Nouz waren op dat moment stabiel. Kristensen een vd Wiel min, maar daar voeg je geen vd Wiel voor toe. Hij had dan op dat moment maar naar een AZ, Twente oid moeten gaan om zich weer in de kijker te spelen. In plaats vertrok hij naar de MLS met alle respect.

Hij geeft zelf de goede reden al: ze hadden Veltman, Mazraoui en Kristensen al rondlopen. Blind is linksbenig en speelde LCV, LB en CVM. VD Wiel alleen rechtsback

19 mei 2023 om 18:32

Hij denkt van ik ben een kind van de club er is vast wel een plekje vrij. Hij weet natuurlijk ook heel goed dat Blind op een heel ander positie speelt en een compleet ander soort speler.
Hij geeft toch aan dat het gewoon klap na klap was voor hem en dat is dus emotie en niet rationeel nadenken.

Als je zijn CV ziet is het wel apart om geweigerd te worden bij die 3 clubs in Amerika want dat niveau is minder dan onze eredivisie, en als ze je gratis niet eens moeten dan zou het denk ik eerder een vooroordeel kunnen zijn over de persoon van der Wiel.

Prima back in zijn tijd maar teveel bezig met zijn privé bedrijven en dan lijdt je carrière daar ook onder uiteindelijk. Goede zet van Ajax natuurlijk en het zegt ook wel wat dat de Amerikaanse clubs je zelfs gratis niet eens een kans willen geven.

19 mei 2023 om 18:28

Pfff zag deze man jaren rondlopen bij Real, Barca, Man U, Juve etc.

Had echt potentie, alleen niet juiste instelling.

19 mei 2023 om 18:59

Aan zijn instelling heeft het zeker niet gelegen. Dat is een aanname vanwege zijn flashy uiterlijk. Gregory is voor een voetballer best slim. Blessures en teleurstellingen hebben hem eerder de das omgedaan.

20 mei 2023 om 09:59

Instelling? Weer populistisch gelul. Wanneer is zijn instelling ooit slecht geweest? Nooit heeft een trainer iets anders gezegd dan dat hij gedisciplineerd was en hard werkte.

Hij zegt het zelf al want Ajax had inderdaad een heleboel opties met Mazraoui, Kristensen en ook Veltman. En met name Mazraoui groeide dat zijn seizoen uit tot een hele goeie speler. Ook Veltman had op het einde van het seizoen nog zijn enorme meerwaarde. Denk niet dat Van der Wiel toen meer mee kon met het Ajax van 18/19 gezien zijn tijd bij Cagliari. Ook een beetje vreemd om op de komst van Daley Blind te bashen terwijl hij gewoon meer dan 100 wedstrijden heeft gespeeld voor United. Beetje rare vergelijking.

Maar ja blijft jammer dat Van der Wiel toch niet zijn potentie had kunnen waarmaken. Hij had op een gegeven moment een basisplek bij PSG alleen kon dat helaas niet door trekken.



"Mij wilde ze niet gratis, maar Daley Blind wel voor 20 miljoen." Tja dan vergelijk je een speler die in 4 jaar tijd 141 wedstrijden voor Manchester United heeft gespeeld met een speler die tot 5 wedstrijden kwam bij Cagliari. Kan je misschien wel meer talent hebben gehad, maar toen zat je carriere aardig in de slop terwijl Blind een uitstekende 12de man voor United was op meerdere posities.

haha wat een droevig verhaal joh, deze man moet een spiegel kopen.
ik snap dat mentaal het allemaal heel zwaar is geweest voor deze jongen... maar zet even de feiten op een rij dan kom je er wel achter waarom ze jou niet nodig hadden.

en die aankoop blind is toch appels en peren vergelijken man...

19 mei 2023 om 18:55

Tsja ook voetballers kunnen het zwaar hebben en last krijgen van depressies door teleurstellingen. Ik ben hem na zijn transfer naar PSG in de zomer een keer tegengekomen bij mij in de buurt. Hele vriendelijke jongen en had destijds echt een stappenplan. Het feit dat hij als voetballer alle tijd nam om met mij rustig te babbelen over voetbal waardeerde ik enorm. Triest dat het uiteindelijk niet allemaal gelopen is zoals hij in zn hoofd had. Dom was hij namelijk zeker niet.

19 mei 2023 om 19:03

@OREELYJa da’s inderdaad grappig om iemand met mentale problemen uit te lachen….Wat zijn dan de feiten dat die Amerikaanse ploegen hem niet wilden?De vergelijking met Blind slaat inderdaad nergens op.

Wat een grap dit zeg. VD Wiel was veel een veel lager niveau en op zijn positie had Ajax al 3 opties. Als Ajax op LB en LCV ook 3 opties had gehad, beter of vergelijkbaar dan Blind, dan hadden ze daar ook geen 20 miljoen aan uitgegeven. Hij heeft veel centen verdient, maar dat heeft niet bijgedragen aan zijn zelfreflectie zeg. En hij dacht het toen, maar schijnbaar zit het het hem vandaag de dag nog steeds zo dwars dat hij dit nu, jaren later nog moet benoemen.

19 mei 2023 om 19:28

Of je kent de context van deze uitspraak niet, of je hebt een hele vreemde definitie van zelfreflectie.

De enige centrale verdediger die beter bleek als back, hopelijk stopt Ajax eens met dat domme experiment, dat kost je alleen maar spelers op de lange termijn.

Van der Wiel was echt een topspeler rond 2012, had ook gewoon naar Bayern moeten gaan. Zijn piek was vrij kort, logisch dat Ajax hem niet meer wilde in 2018. Daarom heb ik altijd wel respect voor Blind, die was in de kracht van z'n leven toen ie terugkwam en maakte z'n woorden waar.

Wat heeft die 20 miljoen voor Blind te maken met zijn transfervrije status? Dat er wel geld was voor zijn salaris? Er waren al 3 rechtsbacks. Ze wilden hem gewoon niet, om welke reden dan ook. Het feit dat de clubs in de VS hem niet wilden zegt ook genoeg. Wel echt respect voor zijn openheid over zijn mentale welzijn, dat is echt een voorbeeldrol die hij hier weer pakt.

Het ontbreekt hem zo te lezen helaas nog steeds aan een realistisch zelfbeeld.

Niettemin had ik m gewoon gehaald en geholpen om carrière weer op goede spoor te zetten. Maar goed, tis allemaal keihard

20 mei 2023 om 09:54

Wat een onzin zeg. Dan zou Mazraoui niet doorgebroken zijn, omdat je een oud speler wilt helpen. Dan zouden de prestaties van Ajax minder zijn geweest in die mooie jaren.

Dat is helemaal niet keihard. Dit is topsport, de prestaties staan op de eerste plaats. Je gaat een elftal niet minder maken alleen maar om een oud speler te helpen.

Is toch niet heel raar Greg? Je zal niet voor een euro gekomen zijn qua salaris en dit telt ook mee in de financiën van een club.
Als ze al 3 RB's hebben, zou je wel een idioot zijn om vervolgens nog 500k per jaar aan een vd Wiel te gaan betalen (als het niet meer zou zijn)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren