Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Wiel: 'Ik kan echt een heel goede rechtsback worden'

Laatste update:

Gregory van der Wiel zit in dubio. Zondag kan hij zich met Paris Saint-Germain tot kampioen van Frankrijk laten kronen, maar zijn eigen rol daarin in dat succes is beperkt. De 25-jarige ex-Ajacied geeft in het Algemeen Dagblad toe dat hij meer had verwacht van zijn eerste jaar in het buitenland. Hij twijfelt dan ook over een langer verblijf.

/

Buiten het voetbal heeft Van der Wiel het echter uitstekend naar zijn zin in de Franse hoofdstad. “De stad is geweldig, de club fantastisch, maar ik wil wel meer spelen”, geeft hij aan. “Ik kan echt een heel goede rechtsback worden, maar dan heb ik wel vertrouwen en meer speeltijd nodig. De laatste tijd gaat het goed. Na een halfjaar speel ik eindelijk weer eens écht lekker. Dan wil je dat ook laten zien.”

Coach Carlo Ancelotti geeft in de meeste gevallen de voorkeur aan Christophe Jallet en Van der Wiel wil weten of dat komend seizoen zal veranderen. “Ik hoor deze zomer graag wat de plannen met mij zijn. Ben benieuwd wat de trainer gaat doen. In goed overleg gaan we dan bepalen hoe mijn toekomst eruit ziet”, geeft hij aan.

Gregory van der Wiel moet ... blijven bij PSG

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
4 mei 2013 om 13:19

Wie zal er dan de rechtsback worden op het WK van 2014?

van Rhijn, Janmaat, van der Wiel???

4 mei 2013 om 13:23

Ik blijf erbij dat Van der Wiel de onbetwiste rechtsback van het Nederlands Elftal kan worden. Ik vind het vreemd dat hij nu onder Van Rhijn en Janmaat is gezakt in de pikorde van Van Gaal. Van der Wiel is naar mijn inzien nog altijd een klasse beter!

4 mei 2013 om 13:33

Ik heb bijna alle wedstrijden van feyenoord gezien maar ik kan me niet een wedstrijd herinneren dat Janmaat zoek werd gespeeld door een linksbuiten. Zowel verdedigend als aanvallend speelde Janmaat dit jaar klasse. Janmaat heeft dit natuurlijk alleen nog niet op het hoogste niveau bewezen.
Van der Wiel is denk ik uit de picture bij oranje omdat hij samen met van Bommel heel slecht lag bij zijn collega's op het afgelopen ek.

4 mei 2013 om 14:23

Van der Wiel heeft anders wel een Wk-finale gespeeld. Janmaat heeft internationaal nog geen ene reet gepresteerd. Heb niks tegen Janmaat hoor maar wel na blijven denken aub.

4 mei 2013 om 17:56

Vind ik gregory meer de status van een baas hebben. PSG is een topclub, die status heeft feyenoord heeft en zal feyenoord nooit hebben.

4 mei 2013 om 20:53

al zou van der wiel onbetwist basisspeler zijn bij psg, dan nog denk ik dat de voorkeur van louis van gaal naar van rhijn of janmaat zal gaan.

ik heb een vermoeden dat louis van gaal straks in brazilie gaat spelen met een jong team vol met eredivisiespelers, aangevuld met een paar sterren als van persie en robben.

dat heeft namelijk de volgende voordelen voor van gaal:
- al die jonge spelersw die nog in de eredivisie spelen nemen nog relatief gemakkelijk dingen van hem aan. ze zijn wat bang voor hem en dat is goed.
ook is het voor die spelers gemakkelijker om in dienst van het team te spelen omdat ze nog minder een attitude hebben.
- in de eredivisie zijn de spelers gewend om volgens de hollandse school te spelen. spelers die in het buitenland voetballen hebben misschien meer ervaring maar spelen vaak bij hun teams in andere systemen waarbij andere dingen van ze wordt verwacht.
- de druk is minder groot, want er wordt dan minder verwacht. ook vanuit nederland.
- bij successen is het promotie van de eredivisie.
- bij successen kan van gaal nog meer credits opstrijken

5 mei 2013 om 09:26

vind ik niet. we moeten het beste team hebben.

4 mei 2013 om 13:25

@codec

Ik vind van niet. Hij draaide een uitstekend WK en heeft mij toen echt verbaasd maar ik zag na het WK bij zowel Ajax als PSG dat niet meer terug. Als hij maar niet aan spelen toekomt dan zal van Gaal hem niet meenemen want die wil alleen spelers die allemaal spelen. Hij moet nu gewoon een stapje terug doen en proberen zijn niveau van het WK te halen want dan is hij een interessant doelwit voor topclubs. Hij is nog 25 hij heeft nog tijd om zich weer te herpakken!

4 mei 2013 om 14:53

Ik hield anders altijd mijn hart vast tijdens het WK als er een aanval kwam over die flank, want Van der Wiel kon weinig uitrichten. Hij was in de Eredivisie in aanvallend opzicht een prima back, maar verder verdedigend zwak en onrustig. Op internationaal niveau heeft hij ook aanvallend eigenlijk vrijwel nooit iets toegevoegd.

Van Rhijn is een stuk degelijker en stabieler. Legt aanvallend iets minder risico in zijn spel, maar heeft desalniettemin een goede voorzet, is slim en voert zijn taken goed uit. Hij speelt nu bovendien pas anderhalf seizoen (!) in het eerste en kan nog behoorlijke stappen maken. Fysiek en tactisch zal hij alleen maar volwassener worden. Dat gaat goed onder De Boer, dat zag je ook bij Blind. Ze hebben geleerd om aan te vallen, maar doen dat niet zoals Van der Wiel als een kip zonder kop. Verdedigend verzaken ze een stuk minder. In dat opzicht zit ik een stuk rustiger te kijken als Van Rhijn speelt dan het geval was bij Van der Wiel. Ook buiten het veld lijkt die eerstgenoemde een stuk minder kapsones te hebben. Bij Van der Wiel ligt er altijd een mentaliteitsprobleem op de loer, of zich dat nou uit in beschamende Twitter berichten of het feit dat hij meer aandacht lijkt te besteden aan zijn Hiphop leefstijl dan aan zijn vak. Kortom liever Van Rhijn dan Van der Wiel.

Maar Janmaat staat voor mij dan zelfs nog hoger in de pikorde. Die is aanvallend explosief, heeft een conditie van jewelste en voert zijn verdedigende taken met net zo'n grote passie uit. Misschien soms nog wat onrustig. Als Van Rhijn ergens een voordeel heeft t.o.v. Janmaat is dat hij naar mijn idee tactisch iets slimmer en rustiger is. Maar ook daar kunnen stappen in worden gemaakt. Nee, beide spelers zijn Van der Wiel simpelweg voorbij gestreefd. Die knul moet gewoon stappen gaan maken.

4 mei 2013 om 17:23

alves met van der wiel vergelijken kan echt niet hoor.
ik snap ook wel waarom jallet speelt en hij niet. als van der wiel zo goed is als tie denkt dan had ik vaker gespeeld. helaas is dit niet het geval. dan moet je niet zeuren om vertrouwen maar het laten zien op de trainingen. dat doet hij blijkbaak niet anders sta je gewoon basis.
hij heeft verder ook zelf gekozen voor het geld inplaats van speeltijd. dus wat te zeuren heeft tie niet.

VDW heeft zeker de voetballende kwaliteiten, alleen zijn mentaliteit staat daar Volgens mij niet echt naar, wat ik hoor dan iedergeval.
Verder ben ik wel een fan van hem.
Iets werken aan een betere voorzet en hij is in mijn ogen een complete back.

4 mei 2013 om 14:44

Mentaal is hij juist erg sterk. Hij heeft geduldig zijn kansen afgewacht en speelt goed vind ik in de tijd die hij krijgt. Je ziet hoeveel techniek hij heeft en hoe hij een goede tandem vormt met Lucas Moura. Hij straalt rust uit aan de bal en ook in interviews en persconferenties maakt hij een goede indruk.

4 mei 2013 om 13:29

Sagna die op alle fronten te kort komt voor Arsenal? Nee vd wiel is beter, vind hem als hij speelt ook gewoon prima spelen, verdedigend blijft hij redelijk zwak maar aanvallend is hij er goed de laatste tijd.

4 mei 2013 om 22:07

Hahahahahhaha, VDW beter dan Sagna? Ik hoop dat je sarcastisch was..

4 mei 2013 om 13:38

Sagna vind ik echt niet goed, vind Van der Wiel zelfs beter.

Ik vrees voor zijn plek bij oranje. Van Gaal wilde 'm ooit naar Bayern halen, maar de interesse was weg nadat van der Wiel zich had afgemeld (met een lichte hersenschudding als ik me niet vergis) voor oranje, maar wel present was bij een concert van Lil' Wayne. Komt nog is bij dat Janmaat en Van Rhijn wel wekelijks spelen. Zou jammer zijn als hij uit beeld verdwijnt, want sinds Trabelsi was het de beste rechtsback die Ajax gehad heeft. En in vorm hoort hij zeker bij de beste 22 spelers die Nederland heeft.

V/d Wiel speelt de laatste maanden juist steeds vaker, in totaal speelde hij dit seizoen 20 wedstrijden in de Ligue 1 waar van het grootste gedeelte in de basis, Jallet zijn concurrent speelde daar in tegen 24 wedstrijden waarvan de laatste maanden vooral als invaller.br V/d Wiel moest de eerste maanden gewoon wennen aan het Franse voetbal en de cultuur. En daar heeft Ancelotti hem alle tijd voor gegeven, iedereen in Parijs weet ook wel dat erin Gregory veel meer potentie zit dan in Jallet. br Volgend jaar zal hij gewoon vast in de basis staan, daar heb ik alle vertrouwen in.

Van der Wiel moet eerst maar eens Jallet definitief uit de basis te spelen om in aanmerking te komen om één van de beste rechtsbacks te worden in de wereld. Hij heeft zeker wel potentie maar het komt er voorlopig gewoon maar niet uit en daar moet hij nog aan gaan werken.

Jallet is aanvoerder en ze zullen Van Der Wiel alleen inzetten wanneer ze een doelpunt moeten afdwingen denk ik. Want van der wiel voegt aanvallend veel/meer toe.

4 mei 2013 om 16:45

Thiago Silva is gewoon aanvoerder hoor, Jallet was de aanvoerder.

Hij voegt aanvallend veel toe maar zijn verdedigende kwaliteiten zijn middelmatig. Hij is ook nog eens wisselvallig. Als hij zijn verdedigende kwaliteiten verbeterd kan hij uitgroeien tot een hele goede rechtsback.

Als je op je 25ste nog een goede rechtsback kan worden, dan wens ik je veel succes bij het zoeken van een topclub. Rafael bijvoorbeeld, is nog maar 22 jaar, definitieve rechtsback van United en ook nog eens international

4 mei 2013 om 14:13

ja,maar Rafael is nou eenmaal eerder naar het buitenland gegaan en heeft ook tijd gehad om te wennen aan Engeland toen Neville rechtsback speelde. En VdW speelt nu ook steeds meer. En volgend seizoen in mijn ogen de definitieve rechtsback van Psg.

Ik verwacht dat deze man volgend seizoen de rechtback van PSG wordt. Dat zie doordat hij de laatste maanden veel speelt dan in het begin. En(!) misschien nog wel belangrijker: Jallet is zijn aanvoerdersband kwijtgeraakt aan Silva. Dat moet volgens mij wel een teken zijn dat Anceloti VdW meer speeltijd gaat geven volgend seizoen. En zeg nou eerlijk hij speelt nu al meer dan de meeste PSG fans in het begin van het seizoen dachten.

De kans is toch ook aanwezig dat ancelotti vertrekt bij psg? dan krijgt van der wiel misschien wel een kans bij de nieuwe trainer

Veel beter dan janmaat hij moet gewoon vertrekken naar inter milan en basisplaats veroveren.

Als Greg nog gaat werken aan zijn verdedigende kwaliteiten zou hij een complete rechtsback kunnen worden. Deze man is voor mij dan ook de nummer 1 rechtsback in het Nederlands elftal. Jammer dat van Gaal dit (nog) niet ziet, maar als van der Wiel iets meer speelt zal hij vast wel in aanmerking komen voor de rechtsback positie. Volgend jaar is Jallet 31(?) jaar, dan zal van der Wiel zijn plek langzamerhand toch wel gaan innemen. Hopelijk trekt PSG geen nieuwe rechtsback aan, want dan lijkt het uitzichtloos te worden.

Moet hij dat nog worden dan?

Met zn 25 jaar, ek en wk achter de rug en al een buitenlandse transfer op zak?

Dan weet ik niet of dat nog gaat lukken.

Vaak wordt er gezegd dat jonge spelers veel speeltijd nodig hebben. Nou volgens mij als je in de leeftijdsklasse 22-29 komt dan ben je in een periode dat je gewoon altijd moet spelen. Daarom is het ook een domme stap geweest van .v.d.wiel om naar PSG te gaan. Beter had hij voor een goede subtopper in Duitsland/engeland gekozen.

Zelf denk ik niet dat hij de potentie heeft om een hele goede back te worden. Dit heeft er misschien ook mee te maken dat ik heb verdedigend echt heel erg slecht vind. Dit gebrek kan je bij Ajax nog verbergen doordat Ajax haast altijd aanvalt en v.d.wiel gewoon heel goed aanvallend is. Echter in grotere competities en bij grotere clubs moet je als back gewoon kunnen verdedigen.

Op dit moment heb ik geen idee wie de nieuwe rechtsback van Oranje moet worden. Wel weet ik dat de linksback 100% Bütner moet worden. Dit is in mijn ogen nou een echte goede back die alle facetten van back zijnde beheerst.

4 mei 2013 om 21:40

Nou die mening van jou over de linksback ben ik het totaal niet mee eens..
Ten eerste Buttner heeft totaal geen wedstrijdritme meer en ten tweede heb je wel eens naar die ontwikkeling van Blind gekeken? Speelt fantastisch bij zowel Ajax als Oranje. Keus is dan heel makkelijk he.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren