Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Vaart noemt aspect waar Ajax ‘veel bedrevener’ in is dan Feyenoord

Laatste update:

Rafael van der Vaart heeft er alle vertrouwen in dat Ajax komende zondag weer koploper van de Eredivisie is. Volgens de oud-middenvelder van de Amsterdammers is verliezen van aartsrivaal Feyenoord geen optie. "Het wordt 3-0, want ze mogen niet verliezen. Als dat wel gebeurt, dan is het beslist. Zeker als je naar het programma kijkt van beide teams", aldus Van der Vaart in gesprek met Ajax Life.

De 109-voudig Oranje-international geeft toe dat Feyenoord een sterk team heeft en dat Ajax moet oppassen voor de counter. “Ajax wordt vaak geklopt op de counter en Feyenoord is daar heel sterk in.” Aan de bal vindt Van der Vaart de Rotterdammers slechts ‘oké’. “Ajax is daar veel meer bedreven in. Spelers als Dusan Tadic en Steven Bergwijn raken in vorm, met Kudus erbij als absolute uitblinker denk ik dat dat Ajax een overwinning gaat boeken."

Ook kan het publiek in de Johan Cruijff ArenA een grote rol van betekenis spelen in de Klassieker van komend weekend, meent Van der Vaart. “De steun van het publiek helpt altijd. Dat moet je echt niet onderschatten. Ik denk dat Ajax thuis tegen Feyenoord een Europese sfeer moet creëren. Alsof het een ouderwetse Champions League-avond betreft. Dit zijn wel de wedstrijden waar het om gaat, waarin het moet gebeuren. Dan moeten de supporters er volle bak achterstaan”, aldus de oud-speler van onder meer Real Madrid en Tottenham Hotspur.

Van der Vaart is in het interview met het supportersblad tevens lovend over kersverse Ajax-trainer John Heitinga. "Ik had eigenlijk nooit verwacht dat hij zo snel de trainer van het eerste van Ajax zou worden, maar ik denk dat hij het momenteel heel goed doet. Ik vind dat hij enorm is gegroeid in zijn rol. Hij komt goed en duidelijk over in zijn interviews en durft in te grijpen met tijdige wissels. Ik ben tevreden”, sluit de veertigjarige analist af.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik verwacht ook een driepunter voor ons, Ajax ligt Feyenoord gewoon niet. Net als PSV ons weer niet lekker ligt qua speelstijl. Met in het achterhoofd dat zelfs tegen het slechtste Ajax dat ik ooit gezien heb, Feyenoord niet in de Kuip kon winnen, lijkt de Arena me zeker een brug te ver. Bij een nederlaag is het wel gedaan ook.

16 maart 2023 om 14:10

Prima verwoord. In januari kregen ze het ook niet voor elkaar toen ze veel beter in vorm staken dan Ajax destijds. Lijkt er op de een of andere manier niet in te zitten bij Feyenoord tegen Ajax

16 maart 2023 om 14:24

En zo zie je maar dat sommige dingen in voetbal ook helemaal niets betekenen. Liverpool speelt een uiterst belabberd seizoen. Manchester United draait toch een behoorlijk seizoen. En wat was daar onlangs nog de uitslag?

16 maart 2023 om 14:25

Dit geld voor mij helaas ook.
Ik zie Feyenoord helaas niet winnen in Amsterdam.
Verleden zegt helaas voldoende. Ik hoop maar op een gelijkspel.
Ajax kan ook een week toewerken naar zondag wij maar 2 dagen. Gaan we vanavond niet door dan is zondag helemaal kansloos. Gaan we vanavond door dan zit er wel een goede sfeer.
Echter 2 dagen rust is gewoon kort.
Fysiek klaar voor maar het wordt allemaal wat miner zuiver.
Ingecalculeerde verliespunten

16 maart 2023 om 14:36

Bliek

Laten we daarom hopen op een verlenging vanavond. Slijtage slag dat beslist wordt door Feyenoord met penalties. Lekker naar de volgende ronde. Sporting uitgeschakeld wat goed nieuws is voor Nl
Vervolgens zondag verliezen van Ajax.

Dan is denk ik iedereen blij. Feyenoord supporters, volgers Nederlands voetbal en Ajacieden.

Duim je mee?

16 maart 2023 om 14:44

Bliek met al het respect maar jij was voorafgaand aan vorig seizoen ook behoorlijk pessimistisch en toen haalde jullie ook de conference League finale en verder een prima seizoen met de lijn omhoog qua spel. Ik zie Feyenoord zondag minimaal een punt halen in de Arena, vorig jaar ook al heel dichtbij onder Slot en op een oneerlijke manier verloren. Tijd voor revanche. Ook ben ik van mening dat een goed Europees resultaat doorwerkt naar het competitie ipv dat het louter energie kost.

16 maart 2023 om 16:18

Pieter dat klopt en in principe is dat niet gek als je elk jaar opnieuw moet bouwen.
We hadden toen een nieuwe trainer nieuwe stijl qua voetbal dus ik zei idd plaats 3 tot 5 hoogst haalbaar.
Zat er niet ver naast. Als je toen keek hoe we begonnen en de conf leuague inkwamen is dat niet heel gek om pessimistisch te zijn.

Daarnaast de cijfers tegen ajax zeggen wel voldoende toch om pessiimistisch te zijn haha

16 maart 2023 om 16:25

Aan de andere kant kan een prachtige overwinning vanavond ook werken als doping op Feyenoord zondag. Ik hoop dat jullie Shaktar totaal de vernieling inspelen, mij boeit een eventuele verlenging niet want ik vind dat Ajax op eigen kracht zondag er een goede pot van moet maken. En dat dan de beste moge winnen.

16 maart 2023 om 17:33

Myvision in hoop het ook allemaal wat je zegt. Maar nogmaals 1 we pakken bijna nooit punten bij jullie.
2 met maar 2 dagen rust wordt de kans nog kleiner..
alle punten die we kunnen pakken zijn voor mij bonus

17 maart 2023 om 07:52

Wat was er vorig jaar dan oneerlijk? Dat je een grabbelkeeper had? Ajax was vorig jaar beter dan Feyenoord, het was een wonder dat de bal er steeds niet in wilde maar uiteindelijk was het een verdiende overwinning. Snap het vertrouwen bij sommige Feyenoorders ook niet, Ajax was een drama in januari en dat Feyenoord daar thuis dan alsnog niet van weet te winnen zegt al genoeg. Ik verwacht ook 3-0 of 3-1.

17 maart 2023 om 09:13

Jizzzy
nu heb ik zelf weinig vertrouwen hoor en dat heeft er echt niet mee te maken dat ik Ajax nu zo goed vind.
Heeft er meer mee te maken dat we bijna altijd zonder punten weggaan..
Maar je vergelijkt januari bij ajax dat sommige toen niet in vorm waren en Feyenoord is nu niet anders dan toen ?

16 maart 2023 om 14:26

Ik vind allereerst dat Raffie een keer zn grote mond moet houden. Die heeft de Feyenoord selectie al meer opgejut dan Slot ooit voor mekaar kan krijgen...
En On Topic: ik als Ajacied ben helemaal niet gerust. Ten eerste: resultaten uit het verleden... er komt altijd een keer een dag dat 'we hebben het zo makkelijk tegen Feyenoord in de arena" niet opgaat. Dit is het moment dat dat kan gebeuren. Een Zwak Ajax dat zelfs tegen de slechtste clubs het spel niet kan maken. Verdediging die geen voorzetten van de flanken kan verdedigen. Hoe scoort Feyenoord ook alweer vaak?
Dit Feyenoord is gewoon een veel beter team met echte spirit dan dit Ajax. Die krijgen er tegen een flut heerenveen nog 2 makkelijk tegen. Bovendien zijn ze dit seizoen. in elke topwedstrijd slecht geweest. Iets waar zelfs de Frank de Boer teams juist extra sterk in waren. Nu niet.
En nog iets. Een gelijkspel lacht Feyenoord zich ook de ballen uit hun broek. Dus ajax moet winnen. Ik zou niet zon grote mond hebben dit keer.

16 maart 2023 om 14:34

Hahah ik snap je wel maar ik blijf een 'grote' mond houden. Ik heb volle vertrouwen in 3 punten en mocht Feyenoord toch winnen bij ons ben ik de eerste om op VZ de Feyenoorders te feliciteren, maak je daar maar niet druk om. Rivaliteit is alleen maar mooi, plek 2 is het doel na zo'n rampzalige serie onder Schreuder. Ajax en Feyenoord in de CL zou schitterend zijn, kan ik 2 dagen CL kijken ipv slechts 1.

16 maart 2023 om 14:41

ajaxf1: begrijp mij ook niet verkeerd. Ik wil ontzettend graag winnen en ik hou van een beetje branie, daarom ben ik juist fan van ajx.
Maar dat gelul van dikzak raffie overal, is nergens op gebaseerd. En werkt ons alleen maar tegen want geloof me dat ide kop van m in die kleedkamer hangt met zn uitspraken. Als ooit een elftal niet de Ajax spirit van boven zichzelf uitstijgen heeft, dan is het dit dure los zand elftal van dit seizoen...denk Napoli, Denk tegen Psv...

16 maart 2023 om 14:46

Het is inderdaad vooral hopen op bevliegingen van Tadic, Kudus & Bergwijn. Qua teamspel zijn we nog niet heel denderend maar zo super is Feyenoord natuurlijk ook niet. Ze zijn stabiel, hebben een uitstekende verdediging maar van de aanval ben ik niet zo onder de indruk.

16 maart 2023 om 14:58

@ajaxf1 bijna mee eens. Ik wil toch de kanttekening maken dat vooral de Arena is die Feyenoord niet ligt. Laatste keer gelijk was in 2015 en laatste keer verloren was 2005. Echter kunnen er tijdens de Klassieker in de Kuip gekke dingen gebeuren, kijkende naar de 6-2 in 2019 en de 4-2 in 2012. Ook vorig jaar in de Kuip 1-1. Afijn, de bal is rond en alles kan gebeuren zullen we maar zeggen dan. Ik heb er zin in!

16 maart 2023 om 16:43

Eigenlijk is het bij mij altijd 100% Ajax wint , hoe goed Feyenoord ook is.
Maar door alle reacties van de Ajacieden heb ik er gek genoeg veel vertrouwen in dat Ajax gaat verliezen.

Ik weet dat van der Vaart wat simpel kan zijn in zn onderbouwingen maar 'Het wordt 3-0 want ze mogen niet verliezen' klinkt wel als een dronken supporter.

16 maart 2023 om 14:49

Wat dacht je van “ajax wordt vaak geklopt op de counter en Feyenoord is daar heel sterk in.”

Sinds wanneer is Feyenoord hier heel sterk in? Ik heb dit seizoen nog weinig flitsende counteraanvallen gezien hoor?

16 maart 2023 om 15:52

Het wordt geen 3-0 maar 4-0 en puur en alleen omdat Ajax thuis speelt met Zwakkelie als arbiter en tegen een moegestreden Feyenoord dat donderdags er voor nog na strafschoppen is uitgeschakeld door Shaktar. Heeft vrij weinig te maken met de ontegenzeglijk fantastische capaciteiten die Ajax denkt te hebben. Feyenoord heeft vooral moeite met kansen benutten en krijgt daar regelmatig ook extra tijd voor, maar niet in de Arena.

Ze mogen niet verliezen dus het wordt 3-0. Hier spreekt een supporter haha.

16 maart 2023 om 14:08

Haha idd. Maar hier moet Johnny wel echt op hameren. Als ze deze verliezen kan je de rest net zo goed schriftelijk afdoen want dan ben je echt klaar voor dit seizoen. Het is alles of niets.

16 maart 2023 om 14:14

Ajax heeft bij een verlies tegen Feyenoord alles nog om voor te spelen hoor. Via de voorronde de CL halen kan gewoon, is ons de laatste 2x gelukt.

"aldus Van der Vaart in gesprek met Ajax Life."

Dat bepaald ook gelijk de toon van de rest van het artikel. Alsof van der Vaart in gesprek met Ajax Life gaat aangeven dat hij denkt dat Feyenoord gaat winnen.

16 maart 2023 om 14:34

Dit zelfde verhaal deed hij pas bij Studio Nos.
Tis gewoon een echte ajacied en dat komt bij deze wedstrijden pf naar deze wedstrijden toe meer naar boven.
Uiteraard prima maar serieus kan je hem hier dan niet nemen

16 maart 2023 om 14:41

Mwah ben ik niet met je eens. Heb je Jan Boskamp ooit horen zeggen dat Ajax gaat winnen? En die neem ik echt wel serieus. Terwijl hij ook totaal niet objectief is betreft Feyenoord

16 maart 2023 om 14:57

@MessiBazoer: Dan heb je niet goed opgelet. Jan Boskamp zal echt niet zeggen dat Feyenoord even met 3-0 wint, al helemaal niet als ze onder de zelfde omstandigheden zouden verkeren als waar Ajax nu in verkeerd. Die is echt wel wat behoudender. Er zijn überhaupt weinig Feyenoord supporters die uit zullen spreken dat ze we wel even met zulke cijfers zullen winnen van Ajax, ondanks het feit dat ze een beter seizoen draaien dan Ajax voor zover. De meeste zijn realistisch en weten dat het altijd lastig voetballen is tegen Ajax en dat dit een wedstrijd op zich is. Ik hoop op de winst of een gelijkspel, maar gezien de historie zal dat lastig worden. Feyenoords speelde vorig jaar voor het eerst sinds jaren in de Arena weer een hele goede wedstrijd, maar verloren toch op de valreep. Als ze zich niet gek laten maken door de bravoure zoals een van de Vaart hebben ze de meeste kans op een goed resultaat.

16 maart 2023 om 15:02

@Preditor, Gaat niet om of iemand arrogant of behoudener is in zijn uitspraken. Bliek zegt dat je het niet serieus kan nemen omdat Van der Vaart een Ajacied is. Dan kan je elke mening van een Ajacied of Feyenoorder ook wel afwimpelen met ‘ja maar jij kijkt door een gekleurde bril dus jou nemen we niet serieus’..

16 maart 2023 om 16:15

Messi ik heb dit interview bij de nos gezien en hij praat hier puur vanuit zijn ajax hart zonder nromale onderbouwing.
Alleen de teksten ajax heeft betere spelers. Klopt misschien maar die hebben ze het hele seizoen al.
Van der vaart is meestal vrij reeel in zijn gesprekke alleen zodra feyenoord tegen ajax moet dan wordt het wat minder en dat is toch prima maar daarom neem ik hem niet serieus nee

16 maart 2023 om 16:17

MessiBazoer: Volgens mij doelt Blik op de uitspraak 3-0, want dat zei hij namelijk bij NOS sport ook al. Ook al ben je supporter/ aanhanger van een bepaalde club, kun je nog wel realistische uitspraken doen, al zeg ik niet dat 3-0 onmogelijk is, het blijft namelijk voetbal, het balletje kan raar rollen. Ik heb Boskamp in het verleden vaak genoeg horen zeggen dat hij het spel of de spelers van Ajax beter vond dan van Feyenoord. Andersom kan je dat van de Vaart niet zeggen, dat verkrijgt hij gewoon niet over zijn lippen. Daar zit het verschil.

Ik vind Feyenoord verdedigend gewoon sterker. Ajax heeft iets meer flair en kwaliteit aan de bal voorin maar Feyenoord is daarentegen mentaal weer sterker dit seizoen. Spelers als Hancko, Geertruida, Wieffer en Hartman worden toch nog een beetje onderschat denk ik. Ik voorspel dat Ajax zondag wint maar Feyenoord alsnog kampioen wordt.

Bedrevener in arrogantie ja. We gaan het zien, druk ligt bij Ajax. Feyenoord krijgt vanavond een boost door de kwarfinale van de EL te halen.

Ik als Ajacied vindt dat Rafael een toontje lager moet zingen. Feyenoord zit als team veel beter in elkaar dan Ajax. De trainer is véél beter, bij Ajax zit meer individuele kwaliteit, maar voetbal is een teamsport.

16 maart 2023 om 15:03

Mwah,laten we het alleen voorin op meer individuele kwaliteit houden?
Het middenveld ontloopt elkaar niet en de verdediging van Feyenoord is individueel beter dan die van Ajax.

16 maart 2023 om 16:52

Jullie hebben miss inderdaad een hoger gemiddelde achterin, en Hancko is erg goed, maar Timber is natuurlijk beter dan alles wat bij jullie in de verdediging rondloopt. Maar je hebt een punt, Rensch, Bassey en Wijndal leveren dit seizoen minder dan Geertruida, Hartman en Hancko.

16 maart 2023 om 18:18

Feyenoord heb meer opties achterin bij een wissel worden ze niet zwakker Ajax wel

16 maart 2023 om 15:20

@Tursten: Er word door een hoeveelheid aantal personen steeds geroepen dat Ajax individueel meer kwaliteit heeft, maar daar ben ik het helemaal niet mee eens en dat verschilt echt per positie. Papegaaien noem ik dat, want het is ook echt helemaal nergens op gebaseerd. De hele achterhoede ( met Geertruida op rechts ipv Petersen) Feyenoord heeft meer kwaliteit dan Ajax. Het middenveld gaat redelijk gelijk op. De voorhoede van Ajax ben ik het met je eens. Giminez ben ik dan wel weer een groot fan van, want dat is in mijn ogen een topspits in wording.

Het veldspel begint iets beter te worden. Ajax heeft de meest technicsche aanvallers maar over het algemeen zou ik het veldspel van Feyenoord dit seizoen toch beter noemen. Ik zie een trend dat iedereen Feyenoord in de underdog postitie manouvreert maar ik denk dat Feyenoord toch echt een streepje voor staat qua consistentie en teamgeest. Op papier heeft Ajax de betere voorhoede en Feyenoord overwegen de betere defensie en middenveld. Hoe je het ook keert, we gaan het zien!

Vd vaart is weer op zn praatstoel hoor haha. Ben ook een ajacied maar 3-0...kom op man, gaat echt niet zo makkelijk.

16 maart 2023 om 14:28

Nou ik ben een Feyenoorder maar 3 0 zou mij niet verbazen hoor. Zelfs een Feyenoord in topvorm (en dat zijn ze nu absoluut niet) wordt vaak weggeblazen in de Arena.

Ik vermoed als Feyenoord vanavond wint in de EL, dan gaan de spelers 'vliegen'. Dan gaan ze minstens een gelijkspel eruit trekken. Sowieso vermoed ik een gelijkspel as zondag..

Ik hoop ook op een Champion's league avond voor Ajax. Met name dan 1 uit dit seizoen. Ik zie dat overigens niet gebeuren en hoop vooral niet op een afstraffing.

16 maart 2023 om 16:59

Dan hoop ik op Ajax - Rangers, want dan heb ik er vertrouwen in dat de 3 punten in Amsterdam blijven.

Ajax speelt thuis bijna altijd dramatisch dus een 3-0 is helemaal niet realistisch. Zo een Ottomaanse strijder als Kocku speelt dat middenveld van Ajax helemaal kapot. Zelfs Zuid-Amerikaanse grinta kan daar niet bij helpen. Balletje-terug Alvarez, Taylor de verstopper, Berghuis die nooit op het middenveld te vinden is en mijn favoriet Davy Klaassen de ballenwachter, zullen het erg zwaar krijgen.

Volgens mij heeft onze grote vriend Rafael weer een slok op. Althans, zo komt hij altijd over op televisie als hij iets zegt. Het mag allemaal blijkbaar. Het was vroeger wel een topspeler, in mijn herinnering.

Zeg me dat je geen Feyenoord kijkt, zonder te zeggen dat je geen Feyenoord kijkt. Ik kan mij niet herinneren dat Feyenoord scoorde uit een counter. Het gehele seizoen kijk ik elke week dezelfde wedstrijd, maar met een andere tegenstander:

- binnen tien minuten op 0-1 achterstand
- Hele eerste helft domineren tegen 11 man in de zestien van de tegenstander
- Geen grote kansen voor beide ploegen
- Tweede helft zetten we het recht met een late goal
- Nul counters

Opvallende trend aan het worden, met analisten die Feyenoord analyseren maar totaal misplaatste conclusies trekken. Afgelopen week al de opmerking van van Basten over Geertruida, welke zijn slechtste wedstrijden speelde op de 6-positie.

Hoop dat het een leuke pot gaat worden.
Hoop wel op 1 ding en is dat de scheidsrechter zich niet laat beïnvloeden en goede keuzes maakt in een kolkende Kuip want je ziet dat wel eens speelt, opzich begrijp ik dat wel, heeft veel indruk bij een scheids.

16 maart 2023 om 15:46

Het is alleen in de Arena.

16 maart 2023 om 18:23

Daarom hoopt mitch dat ook. Zou toch sneu zijn voor al die fans en de scheids als ze naar het verkeerde stadion gaan.

Wat lult deze van De Vaart allemaal? Feyenoord is sterk op de counter? Wat? Feyenoord speelt juist vol op de aanval, en krijgt juist counters om de oren. Zelfde als tegen Ajax thuis, ook toen was Feyenoord veel aanvallender, maar was vooral Ajax gevaarlijk op de counter, dat zal zondag weer het geval zijn schat ik zo.

Het is vooral jammer dat Feyenoord en AZ vanavond spelen en zondag uit tegen respectievelijk ajax en Twente spelen.

Feyenoord mag zondag 90% balbezit hebben, ons scheel tikken, kans na kans creëren mits wij na het eindsignaal maar de 3 punten hebben. Bij geen winst van Ajax, is Feyenoord imo landskampioen.

Ik word zo misselijk van die ajax supporters met feyenoord won niet van het slechtste ajax dat ik ooit heb gezien .. om hun eigen zielige kut prestaties te verantwoorden … pleur een eind op met die arrogantie …. Grappig nog wel dat die mensen niet door hebben dat ze zo misselijk makend zijn

Counteraanvallen? Feyenoord heeft ongeveer tegen iedere tegenstander minimaal 60 procent de bal, ook tegen Ajax thuis was dit. Hoe komt hij daarbij?

Als Feyenoord net zo voetbalt als de 1e helft tegen Shakhtar dan heeft Ajax een probleem!

Raf geen 3-0 maar 4-1 is mijn voorspelling.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren