Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Vaart: ‘Ik zat te denken: hij is eigenlijk de enige man in vorm'

Laatste update:

Nathan Aké kijkt met gemengde gevoelens terug op het gewonnen EK-kwalificatieduel met Gibraltar (3-0). De linksback van dienst was verantwoordelijk voor twee van de drie treffers en dat leidde tot tevredenheid, al had hij gehoopt als team een nog grotere zege te boeken. Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk zijn in ieder geval onder de indruk van Aké, die in de ogen van de analytici ‘de enige man in vorm’ is.

“Het was een avond zoals we die hadden verwacht”, vertelt Aké voor de camera van de NOS. “We hadden veel de bal en we creëerden veel kansen, maar jammer genoeg hebben we niet heel veel goals gemaakt. Op een andere dag zit het misschien wel weer mee. Je wil gewoon zoveel mogelijk goals maken. Toch blijft het altijd een lastig verhaal als je tegen tien man in de zestien speelt. We gaan richting de zomer weer verder bouwen aan dit Oranje.”

Aké was zowel voor de 2-0 als voor de 3-0 verantwoordelijk. Stiekem hoopte de verdediger van Manchester City zijn eerste hattrick ooit te maken, maar een derde treffer bleef uit. “Het is niet veel vaker gebeurd dat ik twee goals maakte, haha. Waar de spitsen stonden was het erg druk, dus daarom denk ik dat de verdedigers iets meer ruimte kregen. Ik ben uiteraard erg blij met mijn goals. Op een gegeven moment dacht ik: het zou wel mooi zijn, de eerste hattrick in mijn carrière. Het mocht helaas niet zo zijn”, besluit Aké.

“Ik zat te denken, hè: hij is eigenlijk de enige die echt in vorm is”, reageert Van der Vaart na het beluisteren van het interview van Aké. “Ik las ook ergens dat hij misschien wat brutaler moet worden. Maar nee, dit is zijn karakter. Kijk wat hij bereikt! Het is geen toeval dat hij twee doelpunten maakt.” Van Hooijdonk sluit zich aan bij zijn collega. “Helemaal mee eens, we zitten op een lijn. We hebben tijdens het WK gezien dat het echt een stille kracht is. Het is een bescheiden jongen en tijdens het WK is hij opgewaardeerd. Hij trekt die geweldige lijn eigenlijk gewoon door”, aldus de analist.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Enorm onderschatte speler ook. Manchester City is misschien wel het beste team ter wereld en hij draait daar gewoon goed mee. Met Dumfries, De Ligt, Van Dijk en Ake heb je wel een belachelijk goede defensie. Zet De Jong, Koopmeiners en Simons ervoor en je middenveld is ook heel behoorlijk. Dan heb je Gakpo op links en daarna stokt het...

27 maart 2023 om 23:41

Blijf Dumfries toch wat overschat vinden. Met name op voetballend gebied. Het is vaak opportunistisch en gebaseerd op toeval. Goede drive naar voren, maar enorm matig aan de bal. Benieuwd of Frimpong of Geertruida hem er de komende periode uit kunnen spelen

28 maart 2023 om 00:01

Die Frimpong zou je toch een keer moeten proberen. Zet belachelijke statistieken neer in de Bundesliga en schijnt een van de meest getalenteerde backs te zijn die er nu is. Volgens mij hadden Manchester United, Chelsea en Barca al interesse getoond. Snap niet waarom hij er niet bij zit.

28 maart 2023 om 10:09

Als Frimpong bij Feyenoord, PSV of Ajax speelde zat hij erbij. Het is geen geheim meer dat spelers in de Eredivisie top3 voorrang krijgen, terwijl de competitie zo slecht is.

28 maart 2023 om 11:49

Geertruida is denk ik vooral een optie tegen sterke ploegen. Frimpong zie ik graag als vaste rechtsback met Dumfries erachter. Je levert verdedigend wel in, maar je mist voorin aardig wat kwaliteit en dat kan een jongen als Frimpong compenseren.

27 maart 2023 om 23:42

Malen lijkt ook in vorm te komen. Maar eens. Dan staat er een behoorlijke basis. Bijlow of Flekken op goal. Niet groots, maar ook prima. Depay, Malen en Gakpo voorin. En er staat echt een leuk team. Helaas wel met Koeman aan het roer.

28 maart 2023 om 06:14

Ja malen verbaast mij. Mijn opstelling momenteel zou zijn:
Flekken
Ake, van Dijk, de ligt, frimpong (niemand snapt waarom hij er niet bij zit en als er afgelopen wedstrijden zagen, Koeman zelf ook niet)
Koopmeiners, de Jong, Simons,
Gakpo, Dallinga en malen.

Depay heeft een hoge staat van dienst en is natuurlijk vaste waarde, maar Jezus, die speelde afgelopen wedstrijden wel echt schandalig. Als hij zn dag heeft is het een prachtige voetballer, maar het lijkt alsof hij steeds minder vaak zn dag heeft. Dan ga ik nadenken over wie je in godsnaam neer moet zetten in de spits... Dan denk ik dat je verder komt met een speler in vorm, dan met een naam die leuke cijfers neerzet met een penalty hier en een goal tegen de Gibraltars daar.

En wat betreft doelman, die strijd moeten flekken, Bijlow en Verbruggen uitvechten. Verbruggen is natuurlijk relatief nieuw, maar daag ze maar lekker uit.

28 maart 2023 om 08:10

Dallinga is ook een erg leuke optie inderdaad. Niet eens aan gedacht. Ik snap (helaas) dat Depay niet wordt geslachtofferd, maar Dallinga moet minimaal mee.

27 maart 2023 om 23:42

Aub geen Koopmeiners die vindt ik zo matig tot slecht in het Nederlands elftal.
Snap dat Koeman niet een Schouten eens probeert.

27 maart 2023 om 23:45

Koopmeiners heeft wel duidelijk aangetoond te kunnen voetballen. Vanavond was hij perfect geweest. Het nadeel is dat hij en Frenkie hetzelfde spel enigszins spelen. In ieder geval vanaf dezelfde positie. Frankie krijgt, geheel logisch, de voorkeur dan. Zodoende speelt Koopmeiners nooit op zijn positie. Vandaag had hij zich kunnen onderscheiden. Maar helaas.

Het is te hopen dat Gravenbergh zich nog ergens ontwikkelen gaat. En anders inderdaad Schouten of nog steeds: Stijntje Spierings!

27 maart 2023 om 23:57

Dat kan maar in het Nederlands elftal als hij speelt is het altijd matig tot slecht en dan is het voor mij doorschakelen naar een andere.

27 maart 2023 om 23:58

Omdat hij dan dus niet op zijn positie speelt. Ik snap de twijfel dan ook wel hoor. Alleen zonde dat je één van je beste middenvelders niet kan gebruiken

28 maart 2023 om 08:25

At suarez 7
Geen slecht team op zich wat je schetst. Maareh koopmeiners komt nog niet echt uit de verf in dit ned elftal. Van dijk zou ik vervangen. En bij gebrek aan beter memphis dan maar in de spits.

28 maart 2023 om 19:08

Frimpong gaat verder komen dan Dumfries. Malacia heeft in zijn linkerteen meer talent dan hele lichaam van Blind momenteel. Kluivert is al beter dan Berghuis, Noa Lang heeft meer talent dan Depay. Ik zie gewoon en grote shifting. Spelers moeten worden geslachtofferd nu, hoe pijnlijk.

Oranje speelde veel te veel naar voren. Daardoor stonden er constant 4 spelers stil in de 16 van de tegenstander. Dat is makkelijk verdedigen, want alles is zo statisch als wat.

Als je tegen zo'n tegenstander speelt, moet je zorgen voor beweging, positiewisselingen en dynamiek. En iemand die kan koppel als spits, maar dat kan Weghorst niet (ook al is ie lang).

Vechten voor elke meter kunnen die gasten uit Gibraltar wel. maar voetballen kunnen ze totaal niet.

Waarom dan niet met Depay als uitzakkende spits spelen en Malen en Gakpo op de flanken. Xavi op 10. Dan kun je veel van positie wisselen. Berghuis en Wieffer op t middenveld. Dumfries op rechts en Blind (jaja) op links. Dan heb je 1 back voor de vroege voorzet. En Dumfries voor de kopgoals en rampeneren in de 16.

27 maart 2023 om 23:39

Kijk, hier ben ik het dan weer wel helemaal met je eens. Ik vraag me alleen af of een Koeman dat spel in z'n elftal gaat krijgen. Aan een Ten Hag zouden we meer hebben als bondscoach.

27 maart 2023 om 23:44

Ik vraag me dat af. Ten Hag (en Slot ook) hebben volgens mij aardig wat tijd nodig om alle facetten van hun spel te trainen aan een team. Dan is 1 keer in de 3 maanden 4 keer trainen niet genoeg. Dit is dan ook gelijk de reden dat ik interlandvoetbal niet meer zo interessant vind.

Ben wel benieuwd of en hoe Ten Hag zijn speelwijze zou kunnen vertalen naar een nationaal elftal.

27 maart 2023 om 23:51

Ook daar heb je gelijk in. Het zou fijn zijn als de spelers dat type voetbal al bij de clubs gewend zouden zijn. Dat is ook de reden waarom Nederland vaak goed is als onze topclubs dat ook zijn. Nu hebben 'we' te weinig spelers in de basis van Oranje die floreren bij Feyenoord en ook AZ. Dat komt vooral ook omdat de betere spelers daar vaak geen Nederlanders zijn. Op zo'n Wieffers na die dan vandaag dat ook direct laat zien makkelijk mee te komen dan wel zelfs een van de betere te zijn.

Was natuurlijk op het WK al meer dan prima. De enige speler van dit elftal die gewend is op echt wereldtopniveau te spelen waarschijnlijk, dus zijn ondergrens ligt niet zo laag.

28 maart 2023 om 10:30

De enige speler die een voldoende heeft gescoord tijdens het wk

Ake vond ik ook als enige goed spelen. Het is bizar dat een verdediger de beste aanvaller is van Oranje. Dan klopt er iets niet.

En wat mij betreft ligt het aan feit dat Koeman kiest voor 4-3-3, terwijl Oranje geen vleugelaanvallers heeft. Niemand gaat diep. Allemaal komen ze in de bal en maakten de 16 metergebied van Gibraltar nog voller.

Er is een reden waarom Louis van Gaal 3-5-2 is gaan spelen, terwijl hij in zijn DNA aanvallend voetbal heeft. Hij zag dat Oranje daar de spelers niet voor heeft. Louis van Gaal die slechts 4 interlands van de 63 verloren heeft, zal het toch wel beter weten.

27 maart 2023 om 23:42

Wil ik nog bij noteren dat Van Gaal in die 3-5-2 aanvallend veel verzorgder wist te voetballen dan Koeman nu en ik denk zelfs dan Koeman periode 1 op wat mooie uitschieters na. Want ook toen was het tegen de kleintjes al erbarmelijk.

28 maart 2023 om 00:06

Mwah, Van Gaal gaf aan dat zijn dna veranderd was. Die is een pure resultaatcoach geworden.

28 maart 2023 om 00:19

Misschien meer resultaat gericht ja, maar nog steeds van de discipline. Koeman is zo'n type Hiddink, pappen en nat houden, moet je geluk hebben dat je gogme en voetballend inzicht in je elftal hebt want door de coach wordt dat niet gebracht.

28 maart 2023 om 11:53

Ik vind dit wel te selectief. Van Gaal heeft nauwelijks een fatsoenlijk speelschema gehad. Ik denk dat we een gigantisch probleem hadden gehad als Van Gaal het schema van Koeman in z'n eerste periode had. We wisten toch allemaal wel dat Frenkie de Jong onmisbaar is voor Oranje?

Bovendien verandert er betreft de aanval niets met een 5-3-2 opstelling. Het zorgt alleen maar voor nog meer verwarring en nog minder diepte. Gibraltar gaat er niet ineens uitkomen omdat er dan maar twee 'echte' aanvallers lopen.

Ake doet het geweldig, toch typerend voor het huidige oranje dat hij de man in vorm is en ook nog eens doelpunten moet maken.. Wat zijn de rest van het team toch een stelletje amateurs..

Is dit een verkapte, vermomde manier van zeggen dat hij Wieffer niet goed genoeg vind? Die heeft ook niet veel verkeerd gedaan en is ook in vorm.

28 maart 2023 om 11:53

Ik denk dat hij doelt op de 'grotere' jongens. Daarin heeft hij wel een punt.

29 maart 2023 om 21:20

Ik moet wel echt m’n best doen om dat er uit te halen. De grote jongens….
Hij geeft nadrukkelijk credits aan Ake en zijn vorm, maar ik kan er dus nog een noemen. En die zou een analist ook kunnen benoemen

Tegen de sterkere tegenstanders kan hij prima als linksback, toekomstig zie ik hem wel meer als centrale verdediger als vervanger voor van Dijk. Tegen teams al Gibraltar zou je voor de meer aanvallende backs kunnen gaan, tenzij het ineens een standaard voor Aké gaat worden om te scoren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren