Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Vaart: ‘Een schande dat hij bij PSV speelt en niet bij Ajax’

Laatste update:

Rafael van der Vaart kan niet begrijpen dat Sergiño Dest bij PSV speelt en niet bij Ajax. De linkervleugelverdediger stond afgelopen zomer op een lijstje in Amsterdam, maar koos voor een avontuur in het Philips Stadion. Daar is Dest wekelijks belangrijk.

Dest is dit seizoen een van de belangrijkste schakels bij PSV en liet vrijdag zien de gehele linkerkant te kunnen bestrijken, daar hij veelvuldig als linksbuiten uitkwam doordat Malik Tillman naar binnen trok.

"Dat is wel echt een voltreffer gebleken voor PSV", snijdt presentator Wytse van der Goot het spel van Dest aan in Rondo. "Ajax heeft echt liggen slapen", haakt Khalid Boulahrouz in.

"Als je hem ziet spelen, dan is het toch een schande dat hij bij PSV speelt?", vraagt Van der Vaart zich hardop af. "Dat is echt ongelooflijk. Hij en Noa Lang hadden liever bij Ajax gespeeld. Ze wilden allebei terug. Maar als jij die spelers niet een beetje kietelt, gebeuren dit soort dingen."

Van der Goot slaat daarop aan. "PSV is toch ook een club gebleken waar dit soort spelers prima tot wasdom komen?", aldus de presentator. Van der Vaart: "Voor die jongens is het prima, maar ik kijk even naar Ajax als club. Dat is toch gek?"

Marco van Basten waakt voor te veel optimisme rond Dest. "Ik zie alleen maar beelden van het aanvallen tegen Go Ahead, maar verdedigen is een ander verhaal, hè. We zullen het zien woensdag (tegen Dortmund, red.)."

Dest kwam dit seizoen in 31 officiële wedstrijden in actie namens PSV en was daarin goed voor twee goals en zes assists. De Eindhovenaren huren hem van FC Barcelona, waar Dest naar verluidt een flink salaris opstrijkt.

Het is dan ook de vraag of de international van de Verenigde Staten behouden kan blijven voor de Eindhovenaren. PSV heeft een optie tot koop weten te bedingen, maar hikt dus tegen het salaris aan van Dest.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Denk dat Dest heel bewust voor de CL heeft gekozen, dus dat Ajax geen kans maakte

12 maart 2024 om 08:59

@fr010frdam, en bovendien rendeert hij daar ook vooral geweldig met Bosz. Als hij in dit Ajax had rond gelopen, in de gatenkaas van dit seizoen, was hij zeer waarschijnlijk nog harder afgefakkeld dan Sosa.

Heel veel mensen onderschatten nog enorm hoe cruciaal de trainer, de medespelers, de gekozen tactiek, etc. zijn voor de prestaties van een individuele speler. Voor Dest komt nu bij PSV het perfect samen, waardoor hij zich optimaal kan ontwikkelen tot een sleutelspeler. Daarmee wil ik zijn kwaliteiten niet downplayen, mijn punt is dat je niet zomaar een speler uit een elftal kan nemen, in een ander elftal kan plaatsen en dan kan verwachten dat er hetzelfde uitkomt. Het aantal spelers wat altijd een topniveau haalt ongeacht de tactiek, medespelers, etc. is echt extreem klein.

12 maart 2024 om 09:06

Tja bij dit ajax valt iedereen door de mand en had ook Dest niet het verschil gemaakt. Het is zowel op het veld als organisatorisch constant een grote puinhoop en we hebben enkel matige/beginnende coaches gehad sinds Ten hag weg is.

12 maart 2024 om 09:29



CL en de trainer. Vd Vaart snapt er niets van en brult alles vanuit onderbuik gevoel en emotie. Dest heeft voor de beste stap voor zichzelf gekozen en dat was niet ajax, maar PSV .





12 maart 2024 om 10:01

Stewart lijkt mij ook een hele belangrijke factor.

12 maart 2024 om 10:06

Emoties?
Het klopt gewoon dat Dest en Lang beiden terug wilden keren, maar tot 2 x toe lag Ajax te slapen en overschatte zij echt hun eigen selectie.
Dit zijn jongens van de club. Met wat meer liefde richtig de spelers toe was je echt niet kansloos.een lang flirte openlijk met je. Gaf aan terug te willen naar de ED en wat doet Ajax? Niks!

Maar ja is allemaal achteraf, want Tadic en Bergwijn had je destijds op links en Dest was zogenaamd geen LB terwijl de RB ook slecht bezet was....

Anyways beiden hebben top gekozen door nu @ PSV te ballen.

Makkelijk roepen dit. Ik moet zeggen, ook in een machine als PSV is het knap zo dominant te spelen, dus hij doet het simpelweg uitstekend en boven verwachting. Toch blijf ik er bij dat zeker Dest zijn handen vol had gehad in een stuurloos schip als Ajax waar zelfs clubs in het rechterrijtje dominant kunnen voetballen in de Arena en waar je als back dus constant moet verdedigen en niet zelden in de steek wordt gelaten. Zodra hij zich kan focussen op voetballen is het een geweldige speler, maar dit Ajax mist in vrijwel iedere linie 1 of 2 fatsoenlijke spelers, dat was met een Dest niet zomaar opgelost. Beter dan de KKD garnituur vooral rechtsachter bij Ajax ben je natuurlijk al snel, waardoor hij in ieder geval onbetwist basisspeler was geweest, maar ik denk dat hij deze enorme ontwikkeling niet in Amsterdam gemaakt zou hebben. Perfecte keuze geweest voor hem dus

12 maart 2024 om 08:45

Hij zegt ook ‘dit soort spelers’ dus meervoud. Uiteraard zou Dest in zijn eentje niet het verschil maken in dit Ajax. Maar vdV bedoelt natuurlijk dat er meer van dit soort spelers (hij haalde ook Lang en Ziyech aan) hadden terug moeten komen en dat het dan een ander verhaal zou zijn geweest.

12 maart 2024 om 08:57

Toch vond ik het niet halen van specifiek Dest wel te begrijpen. Was bij Ajax geen hoogvlieger en daarna toch wel behoorlijk mislukt in het buitenland. Dat hij het nu enorm goed doet staat buiten kijf, maar ik denk dat veel Ajacieden vooral hoopte op een andere categorie. Dat je uiteindelijk Rensch het vertrouwen geeft en een backje van Viborg haalt, ja dan had Dest natuurlijk een enorme upgrade geweest. Ook Lang was op dat moment logisch daar je toen nog Tadic en Bergwijn had. Ziyech blijkt achteraf veel geblesseerd en valt al met al vies tegen bij Gala. Ik denk dat vooral Schouten een enorme aanwinst was geweest, die had vanaf het begin die enorme gaten kunnen dichten op het middenveld.

12 maart 2024 om 08:58

Wanneer Ajax Lang en Zyech had terug gehaald hadden die het seizoen grotendeels geblesseerd op de tribune gezeten. Ajax moet gewoon bewust een stapje terug doen, kijken welke oud spelers transfervrij ziin en die halen.

Haal Tete bijvoorbeeld en laat een jeugdspeler achter hem groeien. Neem Riedewald en laat een jeugdspeler achter hem groeien. Haal een toptalent op 10 en een rechtsbuiten. Volgens mij gaat Ajax er op deze manier op alles vooruit. En laat Sutalo eens Engel/nederlands leren.

12 maart 2024 om 09:01

Suc6magnet, Dus VdV zegt eigenlijk dat als ajax meerdere betere spelers zou hebben, dat ze dan beter zouden zijn? En hier zitten wij dan weer over te discusseren. Ik ga koffie zetten...

12 maart 2024 om 09:21

Als iemand op voorhand kritisch naar de inhoud van dit artikel had gekeken, was die koffie van jou al lang doorgelopen.

En Arne Slot hoort bij Ajax. Bovendien spelen PSV en Feyenoord nu ‘Ajax voetbal’.

Alles wat goed is wordt opeens richting de nummer 5 geschreven. Bijzonder.

12 maart 2024 om 08:48

Ach ja. Ik las van de week dat PSV en Feyenoord zelfs Ajax dankbaar moesten zijn dat Ajax nu zo slecht presteert. Want daardoor spelen ze CL en worden hun spelers meer waard. Het wordt steeds gekker hier 😂😂😂.

12 maart 2024 om 08:51

Dat is ook wat kort door de bocht. Dest en Lang zijn beide Ajax spelers en Vdvaart denkt dat zij voor Ajax hadden gekozen als Ajax iets beter hun best had gedaan.

12 maart 2024 om 09:09

Dat denk ik ook wel. Maar beide spelers hebben ook bewust de deur dichtgetrokken bij Ajax. Maar met de juiste aandacht was dat wel gelukt denk ik ja! Als Dest deze lijn doortrekt, is PSV hem gewoon kwijt hoor. Dan wordt het kapitaal voor Barca en doen ze hem an offer he can't refuse..

12 maart 2024 om 10:18

Prima toch, hebben ze een jaar lang relatief goedkoop van hem kunnen profiteren. Heeft hij bijgedragen aan een titel en opnieuw Champion League gehaald. Kunnen ze voor die startpremie weer goede nieuwe back aantrekken.

12 maart 2024 om 10:31

Felix. Je zal een grapje maken denk ik, want het was toch duidelijk dat Lang en Dest en zelfs Peter Bosz liever bij Ajax gingen ballen.. Schouten dat weet ik niet, maar Ajax was vorig jaar nog in alles groter dan PSV(en nog steeds). Alleen meneer Mislintst had z’n eigen spelers. Bosz heeft het zelfs meerdere malen op TV aangeven. Dus ja PSV heeft heel veel geluk dat Ajax niet geleid werd door een Nederlander. De wereld had er voor beide clubs heel anders uit kunnen zien

12 maart 2024 om 15:26

Nielsfleuren,
Ajax zal gezien de historie, prijzenkast en hoofdstedelijke ligging altijd groter blijven dan PSV. Alleen kiezen spelers niet voor de grootte van een club, maar voor perspectief, kans om prijzen te winnen, financiële zaken etc. Dus de vergelijking met hoe groot een club is, is totaal irrelevant als het gaat om waar een speler naar toe wil.

12 maart 2024 om 11:49

Dat is altijd zo. Zodra een speler goed speelt moet deze naar Ajax van de media. Idd zelfde met Slot. Alles werd er aan gedaan door de media om hem naar Ajax te lullen. Gelukkig is dat inmiddels wel een beetje over.

12 maart 2024 om 18:15

Zowel Feyenoord als PSV spelen geen Ajax voetbal.

Kun je nagaan hoe al die spelers nu naar Ajax kijken. Ben benieuwd naar transferwindow voor het volgende seizoen!!! Echt goede spelers zullen nu eerder ergens anders voor kiezen lijkt me, tenzij ze echt met geld gaan smijten met alle risico's van dien.

12 maart 2024 om 09:31

Dus jij denkt dat 1 a 2 slechte seizoenen gelijk het faillisement van een club betekenen? Kijk naar Manchester United, Chelsea. Kijk naar Barcelona. Kijk naar AC Milan, Juventus en ga zo maar door. Allemaal Europese topclubs die een dip hebben gehad of daar zelfs nog in zitten. De ene na de andere grote naam of groot talent komt daar nog steeds naar toe.

Ajax zal zeker e.e.a. moeten wijzigen, maar hopelijk wordt die route direct ingeslagen als Kroes over een paar dagen officieel mag beginnen. Maar ook Ajax komt er weer bovenop. Hoelang dat duurt is de vraag.

12 maart 2024 om 10:42

United, Chelsea en Milan zijn anders toch flink teruggezakt. De echte topspelers gaan daar niet meer naartoe.

goede suggesties weer van vd vaart.
helaas voor ajax deden ze niet mee aan de CL dit jaar, dus was de keuze van dest (en veel andere waarschijnlijk) makkelijker gemaakt. Daarnaast kan zo'n Bosz waarschijnlijk wel een goed plan en idee bij spelers voorleggen en ze daarom over halen. En dan is er nog de factor mislintat, die vooral uit zijn eigen vijver wou vissen (lijkt het).

Al met al dus leuke suggesties, maar bij voorbaat al onhaalbaar.

Dat Dest rendeert bij PSV is volledig te danken aan Bosz. De Dest voor PSV zou net als de rest nu afgefakkeld zijn bij Ajax en nooit op de linkback positie gespeeld hebben waar die zo op uitblinkt.

Laten we ook niet vergeten dat haast genoeg iedereen de komst van Dest bespotte en want hij had tot op heden nou niet bepaald een geweldig indruk achtergelaten. In Amsterdam waren ze maar al te blij dat ze hem met een strik konden afschepen aan Barca. Dus die verontwaardiging achteraf is echt weer iets typisch vd Vaart.

12 maart 2024 om 10:13

Inderdaad, Bosz heeft het goed voor elkaar en heeft bijv. ook geluk dat een schouten echt schot in de roos is gebleken (had zomaar anderom gekund dat bijv van der boomen dat voor ajax was en schouten dramatisch) en dat bijv. een Boscagli weer een heel seizoen fit is. Voor het systeem dat Bosz wil spelen erg belangrijk.
En ja dan kan een speler als Dest floreren en kan psv de beperkingen van Ramalho ook opvangen. Ik denk bijv. dat een sutalo bij psv ook goed zou doen omdat hij dan met een Boscagli, schouten en veerman altijd wel een afspeelmogelijkheid heeft op een paar meter afstand.
In het huidige systeem met Bosz zouden mensen zelf wel eens kunnen gaan denken dat bijv. een gooijer het niveau wel aan zou kunnen.

Ojee, er is weer een speler die bij een andere club goed presteert en meteen heeft Ajax weer liggen slapen.
Wat word ik toch elje keer kotsbeu van zulk soort teksten.
Alsof de hele competitie weer om Ajax draait.

12 maart 2024 om 12:43

Voel je je weer te klein tinus? Feit is dat Dest op het lijstje van Steijn stond, hij oud ajacied is, en open stond voor een terugkeer naar ajax/ed. Alleen mislintat had zn eigen "dramatische" lijstje. Dus ja, in dat opzicht heeft ajax ook liggen slapen, het is namelijk niet zo dat dit zo prachtig gescout is in een land ver weg van psv, in dat geval had ajax wss niet liggen slapen. Als er wederzijdse interesse is maar door het niet happen van de ene partij speelt de speler nu bij de andere partij, kan je toch stellen dat ajax heeft liggen slapen? Vooral als je ziet hoe zowel dest nu presteert als hoe beide backs bij ajax bezet zijn. Al is de kans zeker aanwezig dat dest ook zou ondersneeuwen in dit defensief abysmale ajax

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren