Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Gijp: ‘Hij is waanzinnig, maar Ronaldo was nog vier keer zo goed’

Laatste update:

De ogen van René van der Gijp en Wim Kieft waren woensdagavond bij de wedstrijd tussen Manchester United en Paris Saint-Germain (1-3) voornamelijk gericht op Neymar en Kylian Mbappé. De twee sterren van de Franse grootmacht krijgen lovende kritieken van de analisten van SBS 6.

Van der Gijp zei al in de rust dat hij 'een beetje te doen heeft met Moise Kean', de spits van Paris Saint-Germain. "Dan speelt links van je Neymar en rechts van je Mbappé", grinnikt Van der Gijp. "Dan kun jij er opeens niet zo heel veel van. Dat is niet goed voor je vertrouwen." Ook Kieft is onder de indruk van de twee steraanvallers van PSG. "Je gaat zitten kijken voor die twee. Bij momenten zie je wel dingen die heel bijzonder zijn."

Van der Gijp: 'Die dikke Ronaldo was vier keer zo goed als Mbappé'

"Ik vind die Neymar echt zo geweldig", vervolgt Kieft. "Die heeft zo'n geweldige techniek, uit stand loopt hij je gewoon zo voorbij." Ook over Mbappé zijn Kieft en Van der Gijp erg positief. De Franse aanvaller is qua speelstijl een beetje vergelijkbaar met de Braziliaanse oud-spits Ronaldo. "Hij is waanzinnig snel", zegt Kieft over Mbappé. "Wij maken vaak de vergelijking, maar die 'dikke' Ronaldo had ook zo'n weergaloze techniek in de kleine ruimte. Dat heeft hij wat minder, maar hij is ook geweldig." Van der Gijp voegt toe: "Die Ronaldo was nog vier keer zo goed, maar Mbappé is ook waanzinnig."

Tot slot wordt een moment uit het einde van de wedstrijd uitgelicht. Mbappé zet daarin een razendsnelle counter in van eigen helft en loopt onder meer Harry Maguire van Manchester United eruit. De Fransman mikt de bal vanbinnen de zestien voorlangs en negeert de meegelopen Neymar in die aanval. "Hij had die bal ook aan Neymar kunnen geven, zou hij die wel gezien hebben?", vraagt Kieft, waarna Van der Gijp zegt: "Nee, maar dan kun je het hem ook niet kwalijk nemen. Ik denk ook niet dat er veel spitsen zijn die nog gaan kijken (voor ploeggenoten, red.), als je op snelheid ligt en je bent zo dicht bij de keeper."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

PSG heeft met Neymar, Mbappe en Di Maria eigenlijk de beste aanval ter wereld voor handen imo. ik kan iig geen indrukwekkender trio noemen. wie weet pakken ze dit jaar wel de CL want samen met Bayern is het voor mij wel een van de topfavorieten. Liverpool normaliter ook maar die hebben wel erg veel blessures

3 december 2020 om 00:08

Salah, Mane, Firminho? Sane, Gnabry, Lewandowski?

3 december 2020 om 00:12

Het kwartet Dembele, Lord Braithwaite, Messi en Griezmann gaat ook steeds beter lopen. En dan is Fati nog geblesseerd en heb je Coutinho ook achter de hand.

3 december 2020 om 00:13

bayern Sane Lewandoski Gnabry
Liverpool Mane Jota Salah
Dortmund Reus Haaland Sancho
Juventus Ronaldo Morata Dybala
Inter Lukaku Martinez
Atletico Felix Saurez
Barcelona Fati Griezman Messi
Real Hazard Benzema Rodrygo
in potentie allemaal geweldige voorhoedes het ligt aan de vorm wie de beste is, ik vind wel dat
PSG voorin een van de beste is zeker omdat ze ook nog Icardi hebben

3 december 2020 om 00:14

Haps , Linssen , Berghuis? Zal misschien wel een Feyenoord bril op hebben maar zelfs zonder bril scheelt het niet veel.

3 december 2020 om 09:37

Ja die Linssen zou ik wel eens willen zien naast Messi, die ontlopen elkaar niet veel inderdaad.

3 december 2020 om 12:30

Wat lengte betreft ontlopen ze elkaar inderdaad niet zoveel

3 december 2020 om 12:50

Leuk al die namen, maar geen beter trio op weten te noemen dan MBappe, Neymar en Di Maria heeft ook te maken met het feit dat lang niet elke ploeg met drie aanvallers speelt.

Ik denk dat neymar de potentie had om zichzelf naast de grootste ooit te scharen. Hij is op het voetbalveld echter de mentaliteit van een tiener/puber niet ontgroeit. Doet zichzelf veel te kort op dit gebied, waardoor het volledig potentieel er ook niet uit komt. Van de huidige voetballers vind ik na messi neymar het meest getalenteerd. Mbappe was wel dik egoïstische door die bal niet aan neymar te geven, een enorme kans verprutst.

3 december 2020 om 00:11

Dat dacht ik eerst ook, maar kijk hoe geweldig Wan-Bissaka de passlijn naar Neymar er steeds uit haalt. Op een gegeven moment moest Mbappe wel zelf gaan.

3 december 2020 om 00:13

Maar hij had hem daarvoor allang kunnen geven. In de eindfase werd de pass mogelijkheid inderdaad goed afgedekt.

3 december 2020 om 00:17

kon Mbappe niet zijn 100e goal maken? dan snap ik wel dat hij voor eigen succes ging

3 december 2020 om 00:47

Zou kunnen, hij heeft wel al een jaar geen goal meer gemaakt in de CL. Dat zou ook een reden kunnen zijn.

3 december 2020 om 00:23

De stap naar psg heeft ook niet geholpen. Moeilijk om een van de grootste ooit te worden als je in frankrijk speelt. Bij barca was dat toch eerder gebeurd.

3 december 2020 om 00:25

Waarom zou dat niet kunnen in frankrijk,Als hij psg 3 cl had geleverd,zou hij gewoon tot de beste ooit behoren...qua talent is hij dat zeker voor mij,na messi het grootste talent van zijn generatie,maar zal hem nooit boven ronaldo kunnen plaatsen ondanks dat ik liever naar neymar kijk..

3 december 2020 om 00:48

Ik zei dat het moeilijk wordt. Had gekund maar dan idd puur op cl niveau. Goede prestaties in de ligue 1 vallen niet op. Toch een flinke stap achteruit qua prestige vergeleken met barca. Psg heeft ook een te weinig gebalanceerd elftal om dat (realistisch gezien) te kunnen halen in de CL.

3 december 2020 om 00:50

Pele Ronaldo Ronaldinho 3 Brazilianen die beter waren dan Neymar en dan heb je eventueel nog Romario en Garrincha

3 december 2020 om 01:23

Romario heeft sowieso meer gepresteerd dan Neymar en Brazilie in 94’ toch wel wereldkampioen gemaakt (hij was de absolute vedette). Garrincha is de grondlegger van het type spel dat Ronaldinho en Neymar spelen: fabelachtige dribbels, een uitmuntende techniek en super lichtvoetig. Garrincha zie ik als de Braziliaanse Maradona in meerdere opzichten. Die was buiten het veld ook controversieel om het zo te benoemen. In mijn ogen de beste Braziliaanse voetballer ooit. Maar je vergeet nog een grote naam: Zico! Neymar zal meer in het rijtje komen met spelers als Rivaldo en Kaká. Ik vind dat geen schande, maar Neymar heeft altijd de potentie gehad om wel in het andere rijtje te komen. Wellicht als hij Brazilie hoogstpersoonlijk naar de eerste WK titel sinds 2002 kan leiden, maar ga er maar niet vanuit. Overigens was die derde goal vandaag wel echt bizar. Dolt 3 man op zijn eigen helft op techniek van een buitenspeler, bewaard het overzicht en geeft de opening als een nummer 10 en positioneert zich zodanig dat hij hem alleen binnen hoeft te tikken als een nummer 9. Doet Messi dit dan komen we superlatieven te kort...

3 december 2020 om 03:34

Zico Socrates Pele Ronaldo Romario Jairzinho Rivelio waren beter dan Neymar alleen dat kan je dit niet zeggen tegen de huidige generatie die alleen Neymar hebben zien spelen

3 december 2020 om 03:51

voor mij is Garrincha de beste Braziliaan ooit beter dan Pele maar de Argentijn Maradona is de beste speler ooit ben je het hier mee eens?

3 december 2020 om 06:10

Zucht, ik haal Messi erbij om mijn punt te maken. In het kader van hoge bomen... Romario was in '94 de grote man, maar dat is nou een voorbeeld waarom het kansloos iemand te eren puur om het winnen van een WK. Want als Brazilië de penalties slechter had genomen dan Italië, dan was Brazilië een titel armer geweest en Romario dus ook. In '98 en 2002 haalde Brazilie ook de finale, had dus gewoon een hele sterke generatie, los van Romario. Hoe goed de man ook was, dus.

3 december 2020 om 08:40

Omdat er minder aandacht voor de competitie in frankrijk is dan voor england of spanje. Het is denk ik heeel erg lang geleden dat iemand die in frankrijk speelde de ballon dor won.

3 december 2020 om 10:23

Als of Ronaldinho bij Brazilie zo geweldig heeft gepresteerd. Heel leuk die vergelijking met Pele en Garrincha maar die hadden ook een elftal vol topspelers en speelden een eeuwigheid geleden. Veel minder tegenstand dan hedendaags. Kaka was geweldig, Rivaldo idem maar die waren echt niet beter dan Neymar. Zelfs bij Ronaldinho betwijfe ik dat. Ik vind Neymar in topvorm ook gewoon de beste van de wereld. R9 is inderdaad andere categorie. Dat was onnatuurlijk wat hij liet zien. Beste speler ooit op zijn piek (97-99).

3 december 2020 om 10:34

Neymar in het rijtje met KAKA?

Dan wordt KAKA hier toch wel ondergewaardeerd.

Het niveau dat Kaka has bij Milan was onwerkelijk.
Dat niveau heb ik Neymar nog niet zien aantikken voor een x aantal seizoenen achter elkaar.

3 december 2020 om 11:33

Ronaldinho heeft met brazilie een WK copa en confed cup gewonnen en in alle toernooien een belangrijk rol gespeeld. Dus ja, ronaldinho was wel geweldig voor braziliaans elftal. Die vrije trap goal tegen england doet niemand hem na.

3 december 2020 om 12:28

Toch waren Ronaldo, Rivaldo en R. Carlos veel beslissnder dat WK. Terwijl Neymar het toch met veel mindere spelers moest doen op het WK.

3 december 2020 om 12:29

Kaka mislukte ook volledig bij Real en in zijn tijd waren R9, Dinho en Zidane net over hun tol heen.

3 december 2020 om 13:34

Je veranderd nu wat je zegt. Je zei “alsof ronaldinho bij brazilie Zo geweldig heeft gepresteerd”. En je zegt nu “niet zo beslissend als ronaldo en rivaldo” dat zijn twee totaal verschillende dingen.

3 december 2020 om 13:34

Je veranderd nu wat je zegt. Je zei “alsof ronaldinho bij brazilie Zo geweldig heeft gepresteerd”. En je zegt nu “niet zo beslissend als ronaldo en rivaldo” dat zijn twee totaal verschillende dingen.

3 december 2020 om 13:43

Hij had op het WK in 2006 moeten schitteren toen faalde die hopeloos samen met Kaka trouwens. Voor Brazilie heeft Neymar beter gepresteerd dan Ronaldinho en Kaka.

3 december 2020 om 18:24

Ja, hij was niet goed in het Wk van 2006 en je zegt nu voor de 2e keer iets anders dan wat je eerst zei. Een minder toernooi en je conclusie is dat een wk winnaar niet zo geweldig heeft gespeeld voor zijn land. Dit is belachelijk, ik kap er mee.

Ik vind Mbappé eerder te vergelijken met Thierry Henry dan Il Fenomeno. De techniek van Il Fenomeno heeft Mbappé bij lange na niet. Echt wel die snelheid, korte kappen en venijnige pegel waardoor hij mij meer aan Henry doet denken (die overigens ook een geweldenaar was). Maar er is een verschil tussen absolute wereldtop en de buitencategorie. Mbappé is absolute wereldtop vergeleken met Il Fenomeno. Edit: ik weet dat Kieft een groot fan is van Cristiano maar om Il Fenomeno de dikke Ronaldo te noemen is respectloos. Er is maar 1 echte Ronaldo en dat is en blijft Luis Nazario de Lima !

3 december 2020 om 03:35

Ronaldo en Ronaldo zijn gelijk Ronaldo9 had een betere dribbel en passeer actie. maar beiden waren snel Ronaldo7 is 2 benig Fysiek sterk en kan geweldig koppen en in zijn Man U tijd had hij een van de beste vrijetrappen ooit

3 december 2020 om 07:45

Goed verhaal, maar nee, je hoeft alleen maar na elkaar een wedstrijd van beiden te kijken en het is duidelijk dat hij zoveel meer kon met een bal. Je spreekt je naam ook een beetje tegen door te zeggen dat ze gelijk waren hé..

3 december 2020 om 07:49

Hij kon zoveel meer met een bal maar heeft bij lange na niet de mentaliteit en de carriere van CR7.. qua voetballer is dus CR7 gewoon vele maten groter dan R9..

3 december 2020 om 08:18

Tuurlijk is cr7 grotere voetballer. Maar beter als voetballer dan R9? Pff dacht het niet..

3 december 2020 om 09:09

Nee dit is wat mij betreft een denkfout. De carrière van cr7 is vele malen groter. Qua voetballer was Ronaldo getalenteerder en daarme groter..... Al zou hij alleen maar op pleintjes hebben getrapt.Een carrière zegt niets over hoe goed iemand kan voetballen, wel hoe succesvol hij ermee is geweest.

3 december 2020 om 09:22

R9 is weer zo een voorbeeld van iemand die z’n land hoogstpersoonlijk het WK heeft bezorgd. Jammer van 98’ dat hij zichzelf niet was ook dat toernooi vond ik hem tot de finale fenomenaal. Zijn blessures hebben hem parten gespeeld, maar overal waar hij speelde was hij de man. Zowel qua spel als doelpunten maken. De meest complete en ook beste nummer 9 ooit imo. Als hij blessurevrij was geweest.....

3 december 2020 om 09:34

Dat is jouw mening.. voor mij gaat het om het totaalplaatje: talent, mentaliteit, consistentie, fysiek, carrière etc. Dus als je meer talent hebt dan ben je een grotere voetballer? Dus een Stengs is een grotere voetballer dan Dirk Kuyt omdat hij meer talent heeft? En dat als als als daar kopen we al helemaal niks voor. Kwaliteiten van R9 staan natuurlijk buiten kijf en hij was een van mijn favoriete spelers.. maar voetbal is nou eenmaal meer dan talent..

3 december 2020 om 10:23

Je hebt het over R9 en dan over zijn mentaliteit.
Te lezen aan je " mening" ken je de ins en outs niet eens.

Het was niet de mentaliteit van R9 dat hem parten speelde, maar vooral zijn zware blessures.

Volgens mij als je na zulke zware blessures je telkens weet terug te knokken zit het met je mentaliteit wel goed.

Het was dus meer zijn fysiek gesteldheid dan zijn mentaliteit.
Ik zal als tip mee geven om zijn docu is een keer te bekijken.
Kijken hoe je dan over zijn mentaliteit praat.

Je wilt niet weten wat R9 had gewonnen zonder zijn BLESSURES.

3 december 2020 om 10:26

Wat een onzin met vergelijking tussen Stengs en Kuijt. R9 heeft elke defensie aan gorden gespeeld. Alleen helaas nooit enorm lang op topniveau gespeeld zoals Cristiano en Leo tegenwoordig. Cristiano is alleen een betere kopper en doelpuntenmaker. Voor de rest legt die het af tegen R9. Die gozer stond op het veld als of die uit het laboratorium kwam aldus Buffon.

3 december 2020 om 10:32

die zijn helemaal niet gelijk. Ronaldo kan veel meer met de bal dan cristiano. Zo goed als ronaldo op zijn best is, zo goed is cristiano niet. Ik ben wel van mening dat ronaldo een betere carriere heeft gehad. Veel meer prijzen en records aan scherven geschoten en ook veel langer. Ongekend lang eigenlijk. Ik kan mij niet spelers herinneren die een niveau zo lang volhouden.

3 december 2020 om 10:29

Dit zeg ik dus ook al een hele tijd Garrincha10! Mbappé is echt super vergelijkbaar met Thierry Henry qua speelstijl. Zelfs de manier waarop hij rent en zijn fysieke bouw is heel erg vergelijkbaar met Henry (rent als een gazelle en heeft lange benen/passen, net zoals Henry). De techniek van Il Fenomeno hebben sowieso erg weinig spelers natuurlijk.

Moet wel zeggen dat het ook een andere soort techniek is. Wat Mbappé en Henry hadden is natuurlijk die absolute snelheid, maar ook absolute controle tijdens die snelheid. Dat is ook een vorm van techniek. R9 had natuurlijk ook meer de dribbeltechniek en in de kleine ruimte ook geweldig, buiten het op snelheid ook kunnen. Daarom staat hij ook hoger wat betreft talent en kwaliteit natuurlijk!

Ik snap vele anderen overigens nooit zo als ze zeggen dat Mbappé alleen maar zijn snelheid heeft.. Dat is namelijk totaal niet waar. Dat had Henry ook niet. Het is een compleet plaatje, waarbij zijn snelheid c.q. versnelling de ''unieke'' factor is. Die wordt dus gecombineerd met andere factoren. Wat Henry ook had. Die versnelling komt in alles naar voren, maar dat wordt gecombineerd met subliem balgevoel, techniek en afwerking.

3 december 2020 om 11:15

Ze zijn inderdaad vergelijkbaar en ik vind Mbappe ook de ‘natuurlijke’ opvolger van Henry. Maar Henry in zijn prime was toch van het beste dat ik ooit gezien heb, al ben ik wel niet 100% subjectief wat dat betreft😉

3 december 2020 om 11:17

Mee eens hoor. Het is niet fair Mbappe te vergelijken met Ronaldo. Ik zie wel overeenkomsten met Henry. Beiden top waarbij Mbappe meer heeft aan zijn snelheid en balgevoel. Dat is toch een dodelijk wapen. Henry was technisch en in voetbalintelligentie superieur aan Mbappe. Naar mijn mening ook nog wel één of twee treetjes groter qua voetballer. Ik verwacht niet Mbappe dat niveau kan aantikken.

3 december 2020 om 12:32

Ik vond Henry toch een stuk eleganter aan de bal dan Mbappe.

3 december 2020 om 13:42

Absoluut! Ook in de kleine ruimte liet Henry het zien. Mbappe heeft vaak veel ruimte nodig en ook dan heeft hij overzicht niet altijd op orde. Maar goed, wat dat betreft is hij nog jong..Ik zit net een filmpje van Henry te kijken en dan realiseer je je wel dat een Mbappe goed kan worden..maar niet zo goed als Henry ooit was :-D

3 december 2020 om 11:24

Er is inderdaad maar één Ronaldo, en dat is Cristiano, die werkelijk die "dikke" Ronaldo in alles kapot heeft geschoten.

3 december 2020 om 11:46

Haha Cristiano zou over zijn eigen voeten struikelen als hij zou proberen wat Ronaldo op een vierkante meter kon. Laat staan op volle sprint.

3 december 2020 om 12:34

Dikke Ronaldo heeft een level bereikt in zijn piek tijd waar zelfs Pele en Maradona u tegen zeggen. Zonder blessures hadden we nu geen discussie meer gehad wie de goat zal zijn. Bovendien de beste WK speler die ik ooit gezien heb. Ongekend hoog niveau in ‘98 en ‘02.

3 december 2020 om 13:12

98’ was hij qua spel nog beter dan 02’. In 96-99 zat hij echt in zijn prime. Maar ben het niet met je eens zonder blessures zou hij waarschijnlijk met Maradona bepalen wie de Goat is. En de beste wk speler ooit blijft Maradona 86’. Maar dat is mijn mening.

3 december 2020 om 13:44

Maradona liet het 1 WK performance zien, R9 2.

Op hun leeftijd, was de magere Ronaldo ook veel beter en vooral constanter dan deze 2.

Ronaldo 1,die braziliaan was inderdaad beter dan Mbappe en Neymar.
Ik denk dat Haaland wel zijn nivo gaat halen.

Vergelijken heeft geen nut op die leeftijd. Dat kan je pas weten als ze 25-27 zijn, dan zie je pas echt hoe goed ze zijn. Mbappe is een geweldenaar, en moet op een dag echt naar de Premier League of La Liga. Dat is super belangrijk voor zijn ontwikkeling.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren