Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van den Heuvel weet waarom Quincy Promes zo snel mogelijk naar Nederland wil

Laatste update:

Quincy Promes zal hoogstwaarschijnlijk zonder tegenstribbelen gaan meewerken aan uitlevering aan Nederland, zo vermoedt John van den Heuvel. De misdaadverslaggever vertelt in een video-item van De Telegraaf daags na de aanhouding van de Spartak Moskou-aanvaller in Dubai dat de omstandigheden voor hem zullen verslechteren als hij niet meewerkt.

De arrestatie van woensdag is gekoppeld aan een uitleveringsverzoek van Nederland, waar Promes een lange gevangenisstraf uit moet zitten wegens betrokkenheid bij cocaïnehandel en het neersteken van een familielid.

Wanneer Promes aankomt in Nederland, is vooralsnog onbekend. De aanvaller kan namelijk nog wel bezwaar maken tegen zijn uitlevering. Zijn huisarrest in Dubai werd woensdag onmiddellijk omgezet in verblijf in de gevangenis.

“Het hangt van één belangrijk punt af wanneer Promes naar Nederland komt”, vertelt Van den Heuvel. “Het ligt er gewoon aan hoe Promes er zelf in staat. Als hij zich niet verzet tegen uitlevering, dan kan het heel snel gaan.”

“Maar als hij zich verzet, dan zal er een procedure volgen in Dubai. Dan zal een rechter in Dubai zich over het uitleveringsverzoek van Nederland moeten buigen. Nederland zal dan meer informatie moeten geven over de reden van het uitleveringsverzoek, al vormt dat geen probleem.”

“Daarna oordeelt de rechter pas of het uitleveringsverzoek kan worden gehonoreerd”, vervolgt de misdaadjournalist. “Dat hele proces zou dan nog weken of maanden kunnen duren. Ondertussen zal hij wel in de gevangenis in Dubai moeten blijven.”

“Hij zit in een huis van bewaring. Uitleveringsdetentie. Het is niet comfortabel om daar te zitten. Promes is gewend aan vijfsterrenluxe, en die luxe is er niet in de gevangenis in de Verenigde Arabische Emiraten. Ik denk dat hij daar niet lang zal willen zitten en dat hij zich niet zal willen verzetten tegen uitlevering”, aldus Van den Heuvel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat hij maar lang mag zitten, met zijn rare praktijken.

14 maart 2024 om 17:45

John Vdh Geloof je dat zelf dat hij zich niet zal verzetten, wanneer hij meewerkt draait hij zeker 8 jr gevangenis in, Hij hoopt dat die russen gewoon om het westen en NLD dwars te zitten hem komen helpen (en vrijkopen oid in ruil voor wat andere zaken. Die gaat echt niet meewerken,.

14 maart 2024 om 18:04

wat "wint" rusland hiermee eventueel? ze hebben dan een veroordeelde crimineel weten te bevrijden, uit handen van nederland.
hij is op een leeftijd dat het qua voetbal niet beter wordt.
maar stel je voor dat rusland/oekraine vrede krijgen binnenkort, en de russische clubs mogen weer europees spelen. Dan kunnen ze promes nergens mee naar toe nemen omdat hij een voortvluchtige crimineel is. Dat spartak zit nu ook gewoon met zo'n promes in de maag, ik denk liever dat ze hem kwijt zijn.

14 maart 2024 om 18:21

@OREELY Dit gaat natuurlijk al lang niet meer over voetbal. Wat Rusland te winnen heeft is een diplomatieke overwinning op Nederland. Laten zien dat ze meer macht hebben dan het westen, en dat ze grotere invloed hebben op landen in het Midden Oosten dan Nederland/het westen. Alsof het die Russen iets uitmaakt wat Promes hier wel of niet uitgevreten heeft. Zolang hij het daar niet doet zullen ze het wel prima vinden.

14 maart 2024 om 18:42

@oreely Vergeet niet dat Promes in het proces zit om een Rus te worden. Als ze hem terug weten te halen naar Rusland, is het een signaal naar hun burgers van "wij laten onze landgenoten niet in de steek". Dus een fantastisch propagandamiddel.

14 maart 2024 om 19:41

Jaa slaat echt nergens op. Ook die titel, ik dacht die heeft inside informatie ofzo maar hij heeft gewoon een vermoeden gebaseerd op wat hij weet over het gevangeniswezen van de VAE. Dikke clickbait weer.

14 maart 2024 om 20:11

Wat maak je Promes groot.. Rusland die Promes inzet om een middelvinger naar het Westen te maken..

14 maart 2024 om 20:18

@FCG95, je krijgt dat paspoort tegenwoordig bij een pakje boter. Zeker in voormalige Sovjet-staten.

15 maart 2024 om 07:50

Sta plaats. Leg dat eens uit hoe je dat kan doen dan. Ik heb het nog niet gezien in de supermarkten. Of is dit een beetje interessant doen.

15 maart 2024 om 10:52

Mensen, neem gezegdes nou toch niet zo letterlijk...

15 maart 2024 om 12:05

Volgens mij houden die Russen promes lekker aan het lijntje hoor met dat staatsburgerschap. Die weten ook wel dat als hij geen voetballer meer is dat ze niks aan hem hebben, dat hij als voetballer eigenlijk ook nergens meer heen kan zonder uitgeleverd te worden aan Nederland. Die gaan ook echt niet dan zomaar een drugsdealer een paspoort geven. Hij heeft alleen als voetballer nog een voordeel voor Rusland daarna mag hij opdonderen, brood en spelen hou het volk tevreden.

15 maart 2024 om 15:26

Promes is voor Rusland helemaal niet dermate interessant. Ze zullen misschien dwars gaan liggen, maar gaan daar echt niet alles op alles voor zetten.

15 maart 2024 om 21:24

Mag hopen dat hij rus wordt. Kan hij gelijk het leger in

Maar een uitzicht op 7,5 jaar in de Nederlandse Hotels ziet hij wel zitten?

14 maart 2024 om 17:27

Achja kerel, je kan beter in Nederland zitten waar je de taal spreekt. Dan in Dubai lijkt me... 😬

14 maart 2024 om 17:32

Ik heb nooit echt het idee gekregen dat Promes de Nederlandse taal spreekt, maar de accomodaties in de Nederland zullen we een heel stukje beter zijn dan in Dubai.

14 maart 2024 om 17:37

Absoluut, maar 1-2 maanden in relatie tot 7,5 jaar.
Je zou verwachten dat hij de gok neemt om vervolgens naar het paradijselijke Rusland te ontkomen.

14 maart 2024 om 18:06

Emilio man man, wat een opmerking.🤣 Haha, maar inderdaad de accommodaties en vooral het regime is gewoon beter in Nederland.

14 maart 2024 om 18:08

NJfromVOL goed punt, maar denk dat jouw eigen verdiende lot tegemoet kan gaan! Als vluchteling leven is ook niet lekker, ondanks je in weelde leeft. Benieuwd of Spartak alle kosten op Promes zal verhalen.

15 maart 2024 om 11:20

Tja, hoe zou de opmerking: Oei, oei, oei, die heeft jouw pa niet he?! in het Arabisch klinken?

Los van of het in Dubai dan niet zo prettig verblijven is. Een straf uitzitten in Nederland en je kan daarna weer je zaakjes bestieren. Uiteindelijk zal hij waarschijnlijk slechts 2/3de van de straf hoeven uit te zitten. Een kleine 5 jaren.

14 maart 2024 om 19:08

Ook niet, maar hij zal hoe dan ook uitgeleverd worden. Zou je voorafgaand aan 7,5 jaar bajes in NL liever wel of niet 3 maanden in VAE brommen?

15 maart 2024 om 20:51

Ik denk dat hij die 3 maanden mee mag tellen dus die zouden van zijn Nederlandse straf af gaan.

Je hebt altijd kans dat je Advocaat iets vind waardoor ze je niet uitleveren.
En het is natuurlijk niet alleem maar 3 maanden die hij verliest, hij had de komende jaren in Rusland misschien ook nog wel 10 miljoen bij elkaar kunnen spelen. Zelfs als hij daarna de bak in had gemoeten is het toch lekker om te hebben als je er weer uit komt.

Nou ja, dan kan hij straks wel gaan rappen over hoe zwaar hij het in gevangenis heeft (gehad). Dan hoeft hij niet meer te doen alsof we allemaal jaloers zijn op zijn familieverhoudingen of zijn enorme vermogen (waar hij zelf zo gelukkig mee was dat hij een criminele carrière ernaast begon) ...

De wereld ligt aan je voeten en dan verpest je het voor jezelf. Zoveel jongens met de droom die hij leefde. Dan ben je gewoon echt heel dom.

Vergeet even te vermelden dat Promes de Nederlandse gevangenis waarschijnlijk een nog grotere hel zal vinden doordat iedereen hem hier kent en er vast wel mede-gedetineerden hem het leven zuur willen maken.
Hij zal wel protest aantekenen, elke kans aangrijpen om weer terug naar zijn luizenleventje in Rusland te gaan en over een half jaar weer opgepakt te worden in Dubai omdat hij weer te dom om te poepen is.

14 maart 2024 om 17:38

Valt denk ik wel mee hoor. Tenzij je bekend bent als snitch of voor geweld tegen vrouwen/kinderen is het prima vertoeven in de gevangenis (voor gevangenisbegrippen, het blijft kut) als je rijk bent.

15 maart 2024 om 02:27

Kans is groter dat Promes nieuwe contacten in de bajes ontmoet waar hij andere zaken mee zou kunnen doen/aansturen. In dt wereldje kom je altijd wel nieuwe contacten/strategieën tegen (helemaal als je geld als water hebt om te investeren) om vervolgens daarmee weer op vrije voeten te komen 😉

Kunnen we geen tifo voor hem maken voor wanneer hij op Schipvol arriveert?

Maar John, Promes is vijfsterren luxe gewend en zal niet lang in uitleveringsdetentie in Dubai willen zitten, als hij meewerkt en terugkeert naar Nederland krijgt hij wel een vijfsterrenresort in de Nederlandse gevangenis begrijp ik?

14 maart 2024 om 17:48

Als je de Nederlandse gevangenis afzet tegen de rest van de wereld dan komt het wel in de buurt van een vijfsterrenresort.

14 maart 2024 om 17:55

Dat dan weer wel inderdaad en de kwaliteit van de catering zal niet heel veel slechter zijn dan de culinaire kwaliteiten van mijn ex de "keukenprinses".

15 maart 2024 om 15:30

Tja, een doorsnee gevangene hier kost niet voor niets zo'n 250 euro per dag. Het is eigenlijk schandalig hoe 'luxe' de gevangenissen hier zijn. Het zegt al genoeg dat mensen tegenwoordig liever wat weken tot een paar maanden gaan zitten dan dat ze bepaalde schulden af gaan lossen om dat te voorkomen.

Ik verbaas me er nog steeds over hoe dom die kerel eigenlijk is door vanuit het voor hem veilige Rusland naar Dubai te gaan en daar nog domme dingen gaat doen ook

14 maart 2024 om 17:37

Hij bevestigt daarmee alleen maar dat hij het IQ van een poffertje heeft.

15 maart 2024 om 13:54

Ja dat wist ik ...maar hij is oprecht echt nog dommer dan ik dacht en ik schatte hem al in als compleet achterlijk. Geen idee hoe je de overtreffende trap van compleet achterlijk noemt...maar vanaf nu kunnen we daar gewoon een nieuw woord voor in de dikke van Dale zetten: Promes

15 maart 2024 om 15:31

Tja, die heeft waarschijnlijk even op internet nagezocht of Nederland een uitleveringsverdrag met SA had. Zou me niets verbazen als hij af is gegaan op artikelen uit 2010 of iets dergelijks.

Alsof in de bak in Nederland in de buurt komt van een 5 sterren verblijf. Wat een raar verhaal van die van de Heuvel.

15 maart 2024 om 02:34

Het regime, de accommodaties en de faciliteiten zijn in Nederland ruim voldoende hoor. Daarbij komt ook nog eens dat zijn bezoekers waarschijnlijk meerendeels in Nederland wonen wat regelmatig bezoek (kinderen bijvoorbeeld) ook gewoon mogelijk maakt.

Ik lees hier dat Promes dom is dat hij meegegaan is naar Dubai. Maar als hij daar geen ongeluk veroorzaakt had en weggereden was, dan liep hij nu vrij rond in Rusland. Dat we een uitleveringsverdrag hebben betekent niet dat het sowieso gebeurt. Maar dat Promes zich ook daar van z'n slechtste kant laat zien zorgt ervoor dat Dubai prima mee wil werken hieraan.

Ik ben vooral benieuwd wat Spartak gaat doen met deze situatie. Of hij nu moet brommen in NL of in de VAE, dit zal toch zeker wel tot een einde contract komen? En dan zal Rusland ook niet meer de hand boven het hoofd houden, die hebben dan geen belangen meer.

Had wel een leuke golddiggervrouw.. vraag me af hoe dat daar nu mee zit.. over en uit probably..

15 maart 2024 om 20:54

Ik hoop voor hem dat ze niet nog rond loopt met zijn credit card...

Ik denk dat John helemaal gelijk heeft want die vijf sterren luxe die hij gewend is krijgt hij hier in Nederland natuurlijk wel...dus kom op Promes...snel naar Nederland.

Altijd al een goede Adviseur gevonden die John

met goed gedrag is die binnen 3 jaar alweer vrij

15 maart 2024 om 13:38

Denk je dit echt of verspreid je nu bewust onjuistheden omdat het in je wereldbeeld past? 7.5 jaar is minimaal 5.5 jaar zitten, en geen dag minder. Dat is dus bijna tweemaal zolang als jouw hilarische 'binnen 3 jaar vrij' claim...

15 maart 2024 om 14:18

''bij me wereldbeeld past"? wat is mijn wereldbeeld dan?

15 maart 2024 om 14:50

Dus je denkt het echt? Dat is eigenlijk nog zieliger. 5.5 jaar zit hij sowieso vast.

15 maart 2024 om 15:36

Dat is al sinds 2021 niet meer zo. Volgens mij kunnen gevangenen maximaal 2 jaar eerder vrijkomen tegenwoordig. In het geval van Promes zal hij dus minimaal 5,5 jaar moeten zitten, mits hij zich goed zou gedragen.

15 maart 2024 om 15:56

Promes' grootschalige drugshandel is natuurlijk moreel verwerpelijk, verdient deze straf volledig. Maar mensen vergeten nog wel eens dat 5.5 jaar samenwonen met een andere man in een hok van 6 bij 2 toch allesbehalve een pretje is. Want alleen levensdelicten, verslaafden, psychische problemen en kopstukken gaan op enkel-cel, de rest gaat verplicht op MPC anders gedwongen iso totdat gedetineerde meewerkt aan plaatsing MPC. 5.5 jaar geen privacy is niet niks. Moet er niet aan denken

16 maart 2024 om 10:35

Oh, mee eens hoor. Toch stellen gevangenissen hier in Nederland in relatieve zin dermate weinig voor dat meer dan genoeg mensen zelfs liever wat weken gaan brommen dan dat ze hun schulden betalen. Dat zegt wel alles over hoe de gevangenissen hier zijn. Dat zou eigenlijk geen overweging mogen zijn.

Als hij maar echt gestraft kan worden...snotjong met veel teveel geld

Volgens mij moet Ajax nu dan ook een deel van de transfersom terugbetalen aan spartak, dit ivm het onderzoek wat destijds al liep.
En heeft Ajax toen met promes afgesproken dat mocht het zo ver komen dat promes dat bedrag moest betalen.
Die gozer heeft dan echt geen cent meer over een paar jaar.

15 maart 2024 om 15:38

Daar zullen vast haken en ogen aan zitten, aangezien Promes wel gewoon een deel van zijn contract uitgediend heeft. Hij speelt inmiddels alweer 3 jaar in Rusland en heeft nog een contract tot 2025. Als er dus al een bedrag open zou staan, zou Ajax (of Promes) hooguit 1,5 jaar terug moeten betalen. Dat lijkt me ook het meest logische.

In Nederland zal hij ook niet 7.5 jaar zitten want als hij 1/3 op heb zitten kan hij zo’n traject ingaan dat hij vervroegd vrij mag komen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren