Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van den Brom reageert woest op Van de Looi: ‘Ik vind het belachelijk’

Laatste update:

John van den Brom noemt het ‘schandalig’ dat AZ-aanvoerder Guus Til door bondscoach Erwin van de Looi niet is opgenomen in de selectie van Jong Oranje voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Jong Letland en Jong Oekraïne. Ook de afwezigheid van Thomas Ouwejan in de selectie van Jong Oranje kan Van den Brom niet begrijpen. “Ik ben het er volledig mee oneens en dat heb ik de bondscoach ook laten weten”, aldus Van den Brom, geciteerd door De Telegraaf.

Van den Brom kreeg donderdag van Van de Looi te horen dat Til en Ouwjan niet opgeroepen zouden worden. “Het was geen leuk gesprek, kan ik je vertellen. Ik vind het belachelijk. Die jongens zijn altijd een voorbeeld geweest, dat krijgen we standaard teruggekoppeld. Ze gedragen zich geweldig en trainen altijd maximaal, zoals ze dat ook bij AZ doen. En dan krijg je nu zo het deksel op je neus. Terwijl Guus nota bene aanvoerder van Jong Oranje was. Dat is ook lekker veel waard, blijkt nu.”

Bart Ramselaar krijgt op het middenveld de voorkeur boven Til, terwijl Feyenoord-linksback Tyrell Malacia en Hamburger SV-verdediger Rick van Drongelen worden verkozen boven Ouwejan. “Ook daarin snap ik de logica niet”, vervolgt Van den Brom. “Van Drongelen is helemaal geen linksback. Ramselaar speelt nooit en is ook nog ouder dan Guus.”

Volgens Van den Brom is het voor Til een mentale tik. “Een paar weken geleden zat hij nog bij de voorselectie van het Nederlands elftal en nu zit hij niet eens meer bij Jong Oranje in de selectie, terwijl hij tijdens de voorgaande duels allemaal heeft gespeeld”, aldus de trainer van AZ. “Dat valt niet uit te leggen. Guus was ook not amused. En terecht, vind ik. Ik heb juist het gevoel dat hij sinds een paar weken weer wat lekkerder en beter in zijn vel zit.”

Ben jij het eens met John van den Brom?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tsja.. Ramselaar.. al eerder aangegeven belachelijk heeft geen toekomst in het Nederlandse voetbal (is gewoon te licht) maar staat standaard in Jong Oranje, en nu dus op de plek van Til, die ondanks zijn vorm dip wel een toekomst heeft.. Maar goed

5 oktober 2018 om 13:52

Wat heeft Til dan meer laten zien dan Ramselaar? Ik zie niets in Til waaruit blijkt dat hij meer potentieel heeft dan Ramselaar. Beiden zullen nooit topspelers worden.

5 oktober 2018 om 14:03

Ramselaar heeft dit seizoen nog niks laten zien? Heeft maar 37 minuten in PSV 1 meegedaan (of je moet de beker wedstrijd tegen amateurs mee gaan tellen). Vind de uitverkiezing van Ramselaar gewoon niet logisch, er zal toch vast wel een middenvelder rond lopen die je kan proberen op dit niveau, en anders geef je, nota bene je aanvoerder van de afgelopen wedstrijden, het vertrouwen.

5 oktober 2018 om 14:33

Van der Looi is een buitengewoon matige trainer die dolblij mag zijn dat hij coach mag zijn van Jong Oranje. Onder zijn hoede was Willem 2 keihard gedegradeerd ware het niet dat de club tijdig ingreep. En dan wordt deze matige trainer beloond met deze job? Apart.
Niet logische beslissingen passen volledig bij hem. Het is niet logisch om de spelende aanvoerder van Jong Oranje en AZ, die bij de voorselectie van Oranje zat, ineens helemaal niet meer op te roepen en dan wel een speler op te roepen die amper meer in beeld is bij zijn club en meehobbelt in PSV 2.

5 oktober 2018 om 15:20

Van de Looi heeft in deze ook gelijk. Til zat bij de voor selectie van Oranje. Daar moet hij zich nu ook op richten. De laatste kwalificatie potten doen er niet meer toe. Dan moet je ook gewoon doorselecteren naar spelers die er volgend jaar nog wel bij mogen zijn. Ramselaar zal waarschijnlijk dispensatie speler worden aangezien hij nooit voor Oranje opgeroepen zal worden en Til misschien wel. Ook al is die kans nog niet heel groot aangezien Til heel zwak speelt de laatste weken.

5 oktober 2018 om 16:30

@abe

Ik heb ook grote twijfels bij Van der Looi. Bij Willem 2 was het al niks, en toen zijn "tactiek" uitlekte toen ze in een Rotterdams hotel de voorbespreking hadden gedaan, stonden er alleen maar nikszeggende cliche's op het bord. En vervolgens loopt het bij Jong oranje ook al niet. Ben heel benieuwd of deze man over een jaar nog een baan heeft in het topvoetbal.

5 oktober 2018 om 17:20

Til heeft toekomst in het nederlands elftal (want dat bedoel je volgens mij)???

Houd op zeg, dat zo'n matige, simpeler loper altijd basis staat bij AZ is al heel vreemd.

Til speelt ook gewoon niet goed, jammer dat hij weer zo achterlijk emotioneel reageerd

5 oktober 2018 om 15:25

Ach van den Brom, Til er niet zo zwaar aan.

Het is ook zuur dat zo'n Van der Looi Jongbondscoach is. Hij is geen goede manager. Denkt niet aan het idee van opleiden.

5 oktober 2018 om 14:36

Juist wel aangezien hij een aantal nieuwe jongens oproept die het volgende EK nog wel mogen spelen.

5 oktober 2018 om 16:19

Aangezien kwalificatie voor het EK van volgend jaar niet meer mogelijk is, gaat Van de Looi nu al doorselecteren bij Jong Oranje. De bondscoach wil gaan werken aan een nieuwe ploeg voor de volgende kwalificatiereeks, die over bijna een jaar begint. ,,ik heb jonge jongens geselecteerd die daaraan mee kunnen doen'', zei Van de Looi bij de presentatie van zijn selectie voor de laatste twee EK-kwalificatiewedstrijden, tegen de leeftijdsgenoten van Letland en Oekraïne.

Ik vind dat vd Looi prima mag kiezen voor andere spelers om te kijken wat die kunnen. Het zou alleen diep triest zijn als deze spelers een weekend vrij hebben en Sparta of Twente wel een speler aan jong Oranje moet afstaan terwijl deze een competitiewedstrijd moeten spelen. Ik weet niet wie er wel voor jong oranje uit gaan komen deze keer.

Vanaf wanneer mag je r van uit gaan dat je word opgeroepen?ik ben ook niet gebeld dat ik niet opgeroepen word. Beter je best doen dan, lijkt mij

jammer. maar de coach heeft duidelijk een andere visie waarmee hij voor van til geen plek ziet. dan kun je zo reageren of het accepteren en gewoon verder gaan met je stinkende best doen voor het voetbal. dan komt het vanzelf wel (als je goed genoeg blijkt).

eigenlijk vind ik de reactie van van til ("not amused" erg amusant. betaalt hij het salaris van vd looi ofzo?

5 oktober 2018 om 13:59

Ik snap Til wel, als je eigenlijk verwacht dat je erbij zit en dan opeen niet erbij zit kan best een tegenvaller zijn.

5 oktober 2018 om 14:30

Van voorselectie Oranje en aanvoerder van Jong Oranje en AZ naar geen oproep is ook wel een grote stap natuurlijk. Maar goed, het staat van der Klooi zelf natuurlijk vrij zijn keuzes te maken, al lijkt hij hiermee wel gewoon heel duidelijk afscheid te nemen van Til.

5 oktober 2018 om 14:41

Tja, er is altijd iemand die afvalt. Ook bijvoorbeeld Bacuna zit er niet bij.

Wat ik persoonlijk mis bij Jong Oranje (en ook beetje bij Oranje) is Visie.

Ik vind het verschrikkelijk om te zien hoe de coaches van de Nederlandse elftallen rouleren met spelers, op basis van één korte periode van slechte prestatie. Maar het ergste vindt ik het gebrek aan visie, om aan één speelwijze te werken.

Ik zou graag willen zien dat Jong Oranje er aan werkt om een aanvallende voetbalstijl te hanteren. Hierbij zou ik spelers willen zien die hoog druk zetten. Tevens zie ik graag combinatie voetbal en individuele kwaliteiten. Ik zal een poging doen een mogelijke opstelling toe te voegen. Ik heb een beetje geklungeld met de verdediging, omdat ik die spelers niet goed kan inschatten (en niet goed ken).

Ik wil combinatievoetbal, snelheid, dreiging, potentie, ontwikkeling en niet te vroeg spelers doorsturen naar het eerste van Oranje. Wat vinden jullie van mijn opstelling?

Bijlow
Dumfries
Fosuh mensah
Aké
St juste
Eiting
F. de Jong
Ramselaar
Kluivert
Malen/Lammer
Bergwijn
5 oktober 2018 om 14:18

Opzich een leuke opstelling, Dumfries zit bij het grote oranje, net als Bergwijn. Ook vind ik dat Frenkie, Ramselaar, St Juste en Aké niet meer mee moeten doen, omdat die waarschijnlijk te jong zijn voor een volgend eindtoernooi. Ook vind ik dat Jong oranje in (ongeveer) dezelfde speelwijze moet spelen als het grote Oranje.

5 oktober 2018 om 16:12

Dat lijkt me een hele slechte opstelling. Om te beginnen staat er een niet gerechtigde speler voor jong oranje in de basis, namelijk Ake, hij is te oud voor Jong Oranje. Wat doet St Juste op linksback?

Als al die jongens zoals Dumfries, Fosu Mensah, de Jong, Kluivert en Bergwijn naar Jong moeten, wie staat er dan in het grote Oranje? Weer Ruud Vormer op rechtsbuiten? Van Rhijn en Viergeven in de verdediging?

Allereerst is van de Looi natuurlijk niet de juiste man op de juiste plek, maar ja de Knvb ziet dat anders. Verder vind ik Til dit seizoen nog niet het niveau halen wat hij vorig seizoen wel haalde. Is misschien ook niet gek nu er meer van hem verwacht word. Ook door de transfers van Jakhanbash en Weghorst wordt er meer verwacht van deze nog jonge speler.
Daar en tegen heeft Jong Oranje de laatste tijd weinig fatsoenlijke wedstrijden gespeeld en dan is het misschien eens tijd om andere jongens te proberen. Dan kan van de Brom wel roepen dat hij goed speelt. Maar ja als je met Jong Oranje kansloos bent in een niet zo'n zware poule zegt dat ook iets over de kwaliteiten van Guus Tik. En overigens ook over de kwaliteiten van de rest van de selectie. Of misschien moet ik het een mentaal punt noemen.

Terug vechten is het enige wat telt, je voeten laten spreken. Bij AZ laten zien dat je er wel bij hoort. Maar ja van de Brom isnou eenmaal graag een calimero en doet zichzelf weer eens eer aan door zo te reageren.

Overigens is de keuze voor Ramselaar natuurlijk wel een lachertje. Daar kun je wel iets van vinden.

Wat een onzin allemaal!
Ze gedragen zich goed? Doen het leuk op de training?? Nou en, wat moet Jong Oranje daar mee? Schei uit man!! Op het veld moet je gewoon voerballen, de rest is irrelevant! Ik vind van de Looi een waardeloze trainer, maar hier doet hij niets verkeerd. Behalve het oproepen van Ramselaar dan, want die hoort hier inderdaad niet tussen (maar dat moest waarschijnlijk van Art Langeler).

Gaan clubcoaches nu proberen eigen spelers in nationale teams te praten? Eerst Van Bommel en nu Van de Brom. Een beetje meer respect voor de Knvb coaches mag ook wel. Die hebben eigen afwegingen, zien andere dingen. Als een speler goed genieg is komt hij er wel en heeft die geen kruiwagen nodig. Van Bommel en Van den Brom lijken wel oma's die niet begrijpen waaarom hun oogappeltje niet speelt. Nou daarom niet ouwe wijven.

Guus Til moet lak hebben aan dit selectiebeleid van van der Klooi. Hij moet het bij AZ maar laten zien, dat is zijn werkgever. En als hij daar naar zijn kwaliteiten speelt zal hij een mooie carriã£â¨re tegemoet gaan met wellicht ook nog wel minuten in het grote Oranje.

Verder staat het van der Klooi vrij zijn spelers te kiezen natuurlijk. Maar een niet spelende Ramselaar oproepen is gewoon geen sterke move. Selecteer dan een speler die wel minuten maakt.

Waar bemoeit die gozer zich mee met z'n grote mond. Het kiezen van spelers voor Jong Oranje is een kwestie van de bondscoach van Jong Oranje. Om je daar als clubcoach in de media over uit te laten is dom en oncollegiaal.

Til speelt als weken kut en Ouwejan heeft het niveau sowieso niet.

Maar... Til speelt een volledig jaar sterk en schopt het tot aanvoerder bij AZ en Oranje. Dan ga je toch niet op basis van een aantal weken de selectie wijzigen?

Dat vd Looi er geen reet van kan weten we allemaal maar vd Brom loopt ook te zeiken als een klein kind.

5 oktober 2018 om 15:00

Daarnaast is Vd Brom ook geen geweldige trainer. Seizoen van az vorig seizoen is vooral te wijten aan Jahanbaks en assistent Slot.

5 oktober 2018 om 17:33

Ouwejan speelt de laatste weken juist uitstekend, zit in zijn beste periode tot nu toe. Snap hier ook niets van.

5 oktober 2018 om 18:20

"Dan ga je toch niet op basis van een aantal weken de selectie wijzigen?"

Ja, juist wel dus. Je wilt toch het op dat moment sterkste team hebben? Dat soort vriendjespolitiek moet nou juist stoppen bij de nationale selecties. Uit vorm is uit vorm.

Bovendien geeft van der Looi ook heel duidelijk aan waarom de heren niet geselecteerd zijn, hun vorm heeft er niets mee te maken. Jong Oranje Han zich niet meer plaatsen en hij wil nu verder met jongens die het volgende eindtoernooi speelgerechtigd zijn. Vrij logische redenatie lijkt me. Maar ja.. Vd Brom moet altijd wat te zeiken hebben..

Goed gemanaged van Van den Brom. Ouwejan en Til waren wellicht al getergd doordat ze niet opgeroepen zijn door Van de Looij en nu Van den Brom het publiekelijk ook nog eens voor ze opneemt, zal hun gevoel van onrecht nog meer toenemen.
Ze zullen er waarschijnlijk nog getergder en fanatieker door gaan voetballen, om hun trainer terug te betalen voor de steun en om aan de rest van NL te laten zien dat ze goed genoeg zijn. Positief voor AZ als het zo uitpakt en ook nog eens minder kans dat basisspelers van je bij Jong Oranje geblesseerd raken.

Of het goed is voor de samenwerking tussen AZ en Van de Looij, is de vraag. Maar het is ook de vraag welk belang Az/van den Brom daar aan hechten. Ik denk echt dat Van den Brom dit bewust zo uitspeelt en dat doet 'ie slim.

Tja, Til draait natuurlijk niet echt geweldig, maar om dan als excuus de leeftijd te gebruiken terwijl Ramselaar ouder is...

Til heeft een betere toekomst voor zich dan Ramselaar lijkt mij, het is een belachelijk dat hij niet is uitgenodigd voor Jong Oranje, maar ja, je bent AZ en wordt dan toch anders behandeld dan de topclubs vrees ik.

Guus Til presteert nou ook niet zo heel erg geweldig dit seizoen. Denk dat Ramselaar ook wel wat meer ervaring heeft dan Til. Mag dan wissel zitten bij psv maar traint op hoger niveau en is ook wat verder in zn ontwikkeling.

Met alle respect voor Til, maar die had natuurlijk nooit voor Oranje opgeroepen moet worden, het is een simpele loper, een meevoetballer die niks extra's brengt. Ik begrijp ook totaal niet waarom hij altijd maar basis staat bij AZ, en dat men Van Overeem laat gaan voor zo'n simpele loper.

Maar ja, de kansloze nederlandse trainers zijn ineens na Frank de Boer met zijn Siem de Jong en Klaassen helemaal gek op simpele lopers en zogenaamde diepgang zonder bal. Heel leuk dat laatste, maar laat dat door een speler gedoseerd doen die ook heel goed kan voetballen.

Vreemd dat Til er niet bij zit. Weliswaar niet in topvorm, maar Ramselaar speelt dan weer helemaal niet. Hier heeft Van den Brom gewoon een punt. Til hoort echt wel bij Jong Oranje. Ouwejan vind ik persoonlijk helemaal niks, dus dat je daar kiest voor Malacia en eventueel van Drongelen vind ik lood om oud ijzer.

Ik krijg wel een beetje een calimero gevoel vanuit de jeugd van AZ de laatste tijd, en dan met name vanuit Til.

Laatst al een opmerking dat hij zichzelf niet onder vond doen aan Van de Beek en dat hij zich wel een beetje allerlaatste man tijdens zijn debuut in Oranje voelde. Dacht Guus dat hij hoogstpersoonlijk de Messiah van het Nederlandse voetbal was ofzo?

Ook al opmerkingen dat de jeugd van AZ nooit naar Ajax zou moeten gaan omdat bij AZ ook de jeugd kansen krijgt. Wat misschien wel waar is, maar toch speler je bij Ajax op een groter podium.

En nu moet de trainer weer als een boze papa met de coach praten omdat zijn pupil niet bij de selectie van Oranje B zit? Kom op hoor.

“dat valt niet uit te leggen." aldus de trainer van Az.

Aangezien kwalificatie voor het EK van volgend jaar niet meer mogelijk is, gaat Van de Looi nu al doorselecteren bij Jong Oranje. De bondscoach wil gaan werken aan een nieuwe ploeg voor de volgende kwalificatiereeks, die over bijna een jaar begint. ,,ik heb jonge jongens geselecteerd die daaraan mee kunnen doen'', zei Van de Looi bij de presentatie van zijn selectie voor de laatste twee EK-kwalificatiewedstrijden, tegen de leeftijdsgenoten van Letland en Oekraïne.

Volgens mij een prima uitleg John van den Brom. Dat je het er niet mee eens bent is een ander verhaal, maar de uitleg is vrij helder en nog logisch ook.

Wat een onzin! De bondscoach mag toch zelf bepalen wie hij selecteert, waar bemoeit Van de Brom zich mee

'ze gedragen zich geweldig en trainen altijd maximaal, zoals ze dat ook bij AZ doen.'

Dat is ook precies waar AZ om draait. Goed gedrag, maximaal trainen. Wanneer dringt het eens door in Alkmaar dat die vrijblijvendheid niet loont? Presteren die jongens nu zo fantastisch dan? En heeft AZ met het binnenharkte geld zoveel mooi nieuw spelersmateriaal gehaald waarbinnen die Til en Koopmeijnders een platform krijgen? Van der Brom moet niet zo janken altijd, met zijn gezeur. Laat hem en zijn spelers eens een topwedstrijd winnen.

Overigens belachelijk dat Ramselaar wel geselecteerd is trouwens.

Ik ben benieuwd hoe v.d. Brom het zelf over 10 of 20 jaar ervaart om als bondscoach te worden afgemaakt door al die gekleurde meningen van clubcoaches.

Tuurlijk is het zuur voor Til, maar de realiteit is dat hij een ongelooflijk zwak seizoen draait. Op een goeie manier reageren en zorgen dat je er weer bij komt!

Mooi man een coach die voor zijn spelers gaat. John tiert er op los en doet dat ter bescherming van zijn pupillen... zo hoort het👍👍

Vd brom moet eens een keer niet zo janken.. Er is heel duidelijk aangegeven waarom ze er niet meer bij zitten..
Er wordt nu doorgeselecteerd en voor jongens gekozen die voor het volgende eindtoernooi speelgerechtigd zijn.. Niets raars of belachelijk aan..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren