Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Basten krijgt moeilijke vraag voorgelegd: ‘Van Basten, Ronaldo, Haaland...?’

Laatste update:

Marco van Basten denkt dat Erling Braut Haaland de beste spits van zijn generatie kan worden. Dat meldt de analist bij het programma Rondo van Ziggo Sport. Wanneer presentator Wytse van der Goot de namen van Van Basten zelf en de Braziliaanse Ronaldo noemt als beste spitsen van hun generaties, stelt hij de vraag of Haaland in dat rijtje terecht zou kunnen komen. Van Basten reageert daarop bevestigend.

"Heeft hij de potentie om de allerbeste spits van deze eeuw, van deze generatie te worden?", vraagt Van der Goot aan de drievoudig Ballon d'Or-winnaar. "Zeer zeker ja. Hij kan op alle manieren scoren. Hij is technisch goed, sterk, kan goed koppen, heeft een goed schot en is snel. Dus ja, alle elementen heeft hij wel." Haaland kent een fenomenaal debuutseizoen in de Premier League. De Noor, die deze zomer overkwam van Borussia Dortmund, maakte liefst veertien doelpunten in zijn eerste acht wedstrijden voor Manchester City op het hoogste Engelse niveau. Zondag maakte Haaland een hattrick tegen het Manchester United van Erik ten Hag in een wedstrijd die uiteindelijk in 6-3 voor the Citizens zou eindigen.

Van Basten vraagt zich wel af hoe goed Haaland later zal blijken te worden. "Dat heeft ook te maken met hoe lang hij fit en gemotiveerd blijft, bij welke clubs hij gaat spelen, et cetera." Youri Mulder, een van de andere analisten aan tafel, zegt gekscherend dat Noorwegen over vier jaar wereldkampioen wordt. "Als ze nog negen goede spelers opleiden", haakt Van der Goot in. "Ze hebben (Martin, red.) Ødegaard, maar als ik Noorwegen was, zou ik alleen maar goede verdedigers opleiden en het helemaal dichttimmeren", is Mulder lovend over de twee Noorse Premier League-spelers. Ødegaard speelt sinds januari 2021 voor huidig koploper Arsenal.

Van Basten zegt het bijzonder te vinden dat Haaland wederom een hattrick wist te produceren. "En nu tegen Manchester United nota bene, dat is wel echt bijzonder. Dat heeft nog nooit iemand gedaan", doelt de oud-spits van onder meer Ajax en AC Milan op het geringe aantal duels (acht) dat de Noor nodig had om tot drie hattricks te komen. De nummers twee en drie op de lijst van spelers die de minste wedstrijden in de Premier League nodig hadden om tot drie hattricks te komen, Michael Owen en Ruud van Nistelrooij, hadden daar respectievelijk 48 en 59 wedstrijden voor nodig. "We weten allemaal hoe moeilijk het is om in de Premier League te scoren, laat staan hattricks te maken. Dat vond ik wel het moment van het weekend."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Laat me niet lachen, Haaland is een hele goede speler, maar niet eens de beste van deze generatie. Laat staan beter dan El Fenomeno. Wanneer hij aan de bal was dan kwam er constant dreiging van af. Het voetbal is heel erg veranderd tegenwoordig maar toch was Ronaldo9 veel meer dan een klinische afmaker.

3 oktober 2022 om 22:02

Welke spits is er dan beter volgens jou? Haaland schiet de cijfers van Ronaldo 9 aan alle kanten aan flarden. Haaland is in zijn huidige vorm de beste spits, en misschien wel speler ter wereld.

3 oktober 2022 om 22:07

Haaland kan een betere afmaker worden.
R9 kon alles. Die man was 1 met de bal.
Gewoon genieten van Haaland wat die op dit moment laat zien, maar zelfs dan komt hij niet in de buurt van R9.

3 oktober 2022 om 22:08

Haaland maakt veel doelpunten. Als je puur naar statistieken kijkt dan zijn er heel veel legendes. Hoe Ronaldo de bal met minimale snelheid langs de keeper rolde was gewoon van een ander niveau. Het was meer dan een afmaker. Hij moest dubbel gedekt worden zodat er weer ruimte kwam voor anderen om op te staan. Ieder z’n mening verder.

3 oktober 2022 om 22:14

Ik snap en weet dat R9 meer met de bal kon, maar van Basten heeft het hier over de beste spits. Een spits moet doelpunten maken, en dat doet Haaland beter dan elke speler ooit in zijn eerste 100 wedstrijden op het hoogste niveau in Europa met 103 doelpunten. Op twee staat Romario met 90 en daarna komt R9 pas met 86 goals. Dat R9 een bal op minimale snelheid langs een keeper rolt of 1 is met de bal maakt hem geen betere spits. Haaland staat ook altijd dubbel gedekt, en creëert zo ook veel ruimte voor de andere spelers bij City.

3 oktober 2022 om 22:20

Als de beste spits wordt je natuurlijk ook pas gezien als je grote prijzen wint. Haaland zal dan toch een paar keer de CL moeten winnen daarvoor, want met Noorwegen ga je geen EK of WK winnen

3 oktober 2022 om 23:04

@etihad

Zelden zoveel onzin gelezen. Een spits is meer dan alleen doelpunten kunnen maken. R9 kon zo 3 a 4 man passeren en speelde ook nooit bij de absolute top op het begin. PSV, Barca en Inter speelde allemaal in de Uefa Cup. Topspelers speelde toen veel meer verdeeld ook bij de subtop. Tegenwoordig wordt City met haar B team nog kampioen. En overigens had de Serie A ook veel betere verdedigers dan de PL nu heeft. Maldini, Desailly, Nesta, Cannavaro, Thuram, Stam, Constacurta, Cafu en Zanetti o.a.

3 oktober 2022 om 23:05

R9 heeft hoogste gemiddelde goals en assists op grote eindtoernooien (de enige man die topscorer en beste speler werd op een WK, Copa America en Confederations Cup).

4 oktober 2022 om 00:01

Toen speelde ze toch ook tegen heel wat mindere goden en amateur laden. Dat kun je niet vergelijken met hier

4 oktober 2022 om 00:07

DerKaiser123 en dit is de reden waarom het voetbal tegenwoordig zo arm is qua skills. Het gaat nu puur om statistieken. Goals/assists per match. Hoe een speler dan ook scoort. Die Haaland is net komen kijken en zal eerst paar keer zich moeten metten met de allerbeste op de hoogste podium: CL, WK en EK. De pl stelt tegenwoordig weinig voor. Ronaldo9, op een zeer jonge leeftijd, heeft zich bewezen tegen de allerbeste verdedigers ooit: serie A in de jaren 90. Daar kunnen zelfs 10 goals tegen dit manchester United niet aan typen.

4 oktober 2022 om 01:32

Laten we niet vergeten dat Haaland ook in de CL en voor Noorwegen ongeveer 1-op-1 loopt. Je hebt het erover dat de PL tegenwoordig weinig voorstelt, maar tegenwoordig zijn de ruimtes toch echt nog kleiner, gaat het spelletje nog sneller en moet je nog beter zijn om daarin echt te kunnen uifblinken. Ronaldo is duidelijk de betere voetballer als je Haaland met hem gaat vergelijken. Puur als doelpunten maker is het een andere discussie.

4 oktober 2022 om 09:44

Waarom nou weer “zelden zoveel onzin gelezen”? Dit is gewoon een normale duscussie. Er komt hier 1000x vaker en meer onzin voorbij.

R9 kon meer met een bal. Daar is iedereen het over eens. Maar R9 scoorde geen goals zoals die tweede tegen United. Ze zijn anders. Haaland scoort ook bij Noorwegen en bij RB bizar veel. En bij Dortmund. Laten we niet doen alsof Dortmund nu beter is dan PSV of Barcelona toen

4 oktober 2022 om 09:49

Haaland scoorde ook voor RB en voor Dortmund en Noorwegen extreem veel. Hij komt niet net kijken maar laat het al jaren zijn. Wereldkampioen gaat hij nooit worden. Maar hij speelt net in de PL, breed gezien als de sterkste competitie. En laat het direct zien.

4 oktober 2022 om 12:02

Haaland heeft op 22-jarige leeftijd reeds 193 goals gemaakt (172 club en 21 land). Dat zijn gestoorde stats en tonen aan dat hij een exceptionele spits is.

Kan hij beter voetballen dan R9/messi of CR7? Tuurlijk niet maar voorlopig wijst alles erop dat hij makkelijker kan scoren.

Zo een Gerd Muller kon ook niet voetballen (zogezegd) maar scoorde er ook wel op los. Haaland is ook zo een type.

4 oktober 2022 om 13:02



Bedenk ook even dat er veel meer superteams zijn dan vroeger. Niveau was meer genivelleerd, en je kwam moeilijker aan je 30 goals. en je kwam met je club niet zo maar de CL in , want minder deelnemers . R9 heeft veel uefa cup gespeeld om die reden.

3 oktober 2022 om 22:03

Deze gozer is nu al de beste spits ter wereld. Met alle respect voor Lewa en Benzema maar die kunnen nooit de doelpunten gemiddelden halen van Haaland. Puur doelpunt gericht is hij dus de beste op dit moment. 3 hattricks waardoor het 14 doelpunten in 8 wedstrijden zijn. Als die dit vasthoudt wordt het echt een flink record. Past perfect bij City zoals de meesten al voorspeld hadden.

Haaland heeft 127 doelpunten op zijn 22ste en Messi en Ronaldo niet meer dan 50. Haaland doe je dus echt tekort.

3 oktober 2022 om 22:07

Gek heey Messi en Ronaldo waren toen buitenspelers en Ronaldo was in begin sierlijk frivole buitenspelers die elke back het leven zuur maakte, pas later werd hij een goalgetter erbij.

3 oktober 2022 om 22:09

Dat maakt niet uit. Ze zijn nooit echte spitsen geweest maar hebben altijd meer gescoord dan de rest. Bijna altijd meer dan de echte spitsen. Elk jaar zijn ze beoordeeld op rendement terwijl ze nooit een spits waren. Dat doet er dus minder toe.

3 oktober 2022 om 22:30

Aqua1, hij werd niet goalgetter erbij. De tol van goalgetter worden was dat dat sierlijke en frivole eraf ging en in mijn ogen werd het veel minder leuk om te zien. Effectiever, maar veel minder leuk.

4 oktober 2022 om 01:34

@arsenal ik denk dat Benzema inderdaad minder klinisch is dan Haaland, maar voetballend meer toevoegt aan de ploeg. Lewandowski is ook echt geweldig en is qua doelpunten maken in zijn prime tijd ook geweldig. Haaland is wel zeker beter in de omschakeling

4 oktober 2022 om 05:59

Het is net hoe je het bekijkt idd. Benzema en Lewa zijn in het totale plaatje beter. Maar een spits moet doelpunten maken. En dan komen ze niet in de buurt van de gemiddeldes van Haaland.

4 oktober 2022 om 12:06

@arsenal: en dan kwam Messi meer in de spits te staan en scoorde hij 628 goals in 666 wedstrijden

Akkoord dat Haaland vandaag beter stats heeft (speelt ook niet als buitenspeler zoals Messi en CR7 destijds op die leeftijd) en heeft bovendien misschien de helft van zijn goals in Noorwegen en Oostenrijk kunnen maken (waar het toch makkelijker scoren is voor een speler met zijn kwaliteiten).

Maar dat Haaland een fenomeen is, dat staat vast. En ik geloof ook dat hij uiteindelijk meer goals kan gaan maken dan Messi en CR7. Hij is pas 22 en heeft al 193 goals gemaakt...

3 oktober 2022 om 22:03

Niemand zegt ook dat hij beter is dan R9. De vraag is of Haaland de beste speler kan worden. En eerlijk is eerlijk, hij heeft alles wat een killerspits nodig heeft.

3 oktober 2022 om 22:08

Technisch is hij wel minder dan R9 en van Basten natuurlijk. Haaland is meer atletisch en sterk, maar zal zeker wel de beste van de wereld worden komende jaren.

3 oktober 2022 om 22:09

De echte Ronaldo heb ik heel hoog zitten. Maar dit gaat over potentie hè, die heeft Haaland. Is net pas 22 geworden. Als Van Basten je goed vindt dan ben je een topper.

3 oktober 2022 om 22:03

Als je er elke wedstrijd 3 inlegt, dan ben je echt wel de beste spits van je generatie. Als je dan ook nog assists gaat leveren staat er gewoon geen maat meer op.

Het zal tussen Haaland en Mbappé gaan, maar als Haaland zo gedreven blijft gaat hij die strijd winnen.

3 oktober 2022 om 22:04

Wie van zijn generatie gaat een betere spits worden?

3 oktober 2022 om 22:22

Mbappe kan dat natuurlijk ook worden. Momenteel neig ik ook naar Haaland, maar Mbappe is natuurlijk ook een fenomeen en vond ik als tiener persoonlijk beter. Daarnaast heeft Mbappe natuurlijk heel erg geluk met zijn nationaliteit. Die kan zomaar eens 2 of 3 keer wereldkampioen gaan worden. Dat telt natuurlijk ook heel erg mee al kan je Haaland niks kwalijk nemen met Noorwegen. Als Mbappe ooit de boeken in wil gaan als de grootste dan moet hij natuurlijk wel een keer naar Barcelona/Madrid of de PL en daar alles aan gort schieten. Als Haaland dit straks 10 jaar doet in de PL en La Liga en Mbappe lekker in Frankrijk blijft dan gaat het geen discussie worden (tenzij hij PSG naar 4 CL titels schiet natuurlijk).

3 oktober 2022 om 22:33

Mbappé zie ik toch niet echt als zuivere spits eerlijk gezegd. Die staat gewoon regelmatig op de flanken en zelfs als is hij spits dan wijkt hij ook continu uit.

3 oktober 2022 om 23:06

Dat deed R9 toch ook? Die zakte zich ook uit.

3 oktober 2022 om 23:11

Mbappé zakt niet echt uit, die wijkt uit. En eigenlijk is die ook gewoon beter als flankspeler dan als enkele spits.

3 oktober 2022 om 23:14

Kunnen we niet beter spreken over een betere afmaker? Spits os best breed. Een Benzema is in vele facetten (balbehandeling, link up play, creatiefer, technischer etc.) tig keer beter dan Haaland.

3 oktober 2022 om 23:56

Echt dezelfde generatie zijn die twee niet natuurlijk.

4 oktober 2022 om 13:04

Die is daar zelfs mee begonnen.

3 oktober 2022 om 22:08

Begrijpend lezen is vrij moeilijk blijkbaar. De vraag was of hij in dat rijtje kan komen, of hij de potentie heeft.

3 oktober 2022 om 22:24

Sinds wanneer behoren die tot dezelfde generatie?

3 oktober 2022 om 22:34

El Fenomeno is toch niet meer van deze generatie. Hij voetbalt al ruim tien jaar niet meer. Hij hoort bij de categorie tot begin 2000.

Die statistiek van die hattricks is gewoon zuivere waanzin. Het is überhaupt niet normaal met wat je tegenwoordig allemaal rond de oren geslagen kan worden in verband met Haaland. Van meer goals dan Messi en Ronaldo samen op 22 jarige leeftijd tot 132 goals in zijn laatste 127 clubwedstrijden.

3 oktober 2022 om 22:20

Ik heb vernomen dat Haaland dit seizoen in zijn eentje meer heeft gescoord dan 69 clubs uit de Europese top 5 competities. Daarnaast is zijn doelpuntengemiddelde echt van ongekend niveau, zeker omdat hij veel wedstrijden (maar) 70 minuten speelt en daarna vaak gewisseld wordt.

3 oktober 2022 om 22:50

Veel wedstrijden zelfs, 1x in de 68e minuut en 1x 74e minuut gewisseld.

3 oktober 2022 om 23:12

@SCIREA Wat een flutonderzoeker ben je dan ook als je betweterig wil overkomen, maar de feiten niet kent. West ham - 77min, Bournemouth -73min, Nothingham - 68min en Sevilla 69min. Tegenover 6x 90min, dan is dat procentueel veel ja.

3 oktober 2022 om 23:21

Dat is bijna alweer een hele wedstrijd minder idd. Maar goed het is belangrijker om hem fit te houden dan 20min extra te laten spelen in een wedstrijd die al gewonnen is. Vaak gaan verdedigers dan ook uit frustratie harder in een duel

Mbappe was vorig seizoen degene waarvan ik dacht, die gaat aankomende jaren regeren maar Haaland doet dat dit seizoen verdwijnen. Wellicht komt daar volgend jaar weer een andere bij om maar aan te geven dat het snel kan veranderen. Tijd zal het leren. Ronaldo en Messi waren het in hun tijd, er komen altijd weer opvolgers.

Het enige wat hij niet echt heeft is zelf iets creëren..

3 oktober 2022 om 22:21

Eens. Het is alsof Ibrahimovic iets van zn techniek heeft ingeleverd voor extra power, snelheid en doelpunteninstinct.

3 oktober 2022 om 22:29

Niet eens een gekke vergelijking,ik vond zlatan killer instinct ook best wel tegenvallen om eerlijk te zijn

3 oktober 2022 om 22:53

Ibrahimovic heeft in 945 wedstrijden 571 goals gemaakt. Dat is echt maar weinig spitsen gegeven. Killerinstinct zou ik het dus wel noemen. Hij is een grote sterke aanvaller met meer techniek en minder explosiviteit. Beiden zijn atletisch en geen geweldige koppers en hebben een keihard maar goed schot.

4 oktober 2022 om 07:23

Verschil is alleen dat Zlatan het nooit in de CL heeft laten zien tegen de aller sterkste tegenstanders. Heeft nooit de CL gewonnen. Toch wel een flinke min tav Ronaldo en Messi dat beide ploegen naar de CL heeft gedirigeerd.

4 oktober 2022 om 09:39

Verschil is wel dat CR en Messi een betere team om zich heen hadden dan Zlatan.

3 oktober 2022 om 22:29

Hoe bedoel he? Gisteren twee asisten.

3 oktober 2022 om 22:52

Niet creëren haha, hij creëert kansen wat eigenlijk helemaal geen kansen zijn.

Als hij fit blijft word die met 2 vingers in de neus topscorer laatste 2 seizoenen bij Dortmund kampte die toch met wat kleine blessures wat hem 2 of 3 weken steeds aan de kant hielden.
Maar op dit moment is die niet te stoppen. Ik vind Manchester City als geheel niet zo goed als pak weg 2 seizoenen geleden krijgen iets vaker goals om hun oren. De verdediging vind ik dan ook de enige zwakke plek bij City op dit moment anders had je ze al de titel kunnen geven want scorend kunnen ze met Haland iedere wedstrijd er wel 3 inleggen.
Kijk aan de ene kant wel erg uit naar de wedstrijd tegen Arsenal aan de andere kant vrees ik hem ook wel kan goed dat we daar enorm om onze oren krijgen door dit monster.
Maar als iemand hem op dit moment kan afstoppen is het Saliba die maakt echt een enorm goede indruk en gezien de eerste 8 wedstrijden vind ik hem misschien wel de beste verdediger dan wel top 3 op dit moment.

3 oktober 2022 om 22:19

Besef even dat die na 8 wedstrijden nog maar 8 goals nodig heeft om de topschutters van vorig seizoen te evenaren. Aan dit gemiddelde heeft hij het gebroken binnen 5 wedstrijden.

4 oktober 2022 om 10:12

2 jaar geleden verdedigde City beter, maar scoorde City niet zo makkelijk als nu. Vorig jaar was waarschijnlijk beter met 93 punten. Maar ook de zeizoenen van 100 en 98 punten waren geweldig natuurlijk met Fernandinho-David Silva-De Bruyne en Aguero in de spits.

Het zogenaamde fenomeen R9 mag de veters van deze Noorse Viking niet eens strikken. R9 mag dromen dat hij net zo goed was als Haaland op 22-jarige leeftijd. Daarnaast laat Haaland het zien in de zwaarste competitie ter wereld en speelt hij is een tijdperk met een ongekend aantal wedstrijden.

3 oktober 2022 om 22:30

Ik hoop dat je sarcastisch bent maar voor het geval je dat niet bent dan moet je misschien even vergelijken welke prijzen R9 heeft gepakt op 22 jarige leeftijd. Dat is zelfs messi en r7 niet gelukt.

3 oktober 2022 om 22:31

Je was nog niet eens geboren toen Ronaldo speelde op 22 jarige leeftijd. Kun je helemaal niet beoordelen.

3 oktober 2022 om 22:43

Ik ben ouder dan je denkt en ik heb hem zeker wel zien spelen. Daarnaast wordt er aangegeven dat r9 de veters niet mag strikken van haaland. Dat is natuurlijk onzin als je weet wat r9 heeft bereikt op die leeftijd. Toen was hij al de beste speler van de wereld.

4 oktober 2022 om 04:24

Ik reageerde op volgasvoetbal wrsma. Weet niet waarom het bij jou terecht komt. Verder ben ik het met je eens.

4 oktober 2022 om 14:11

Oh haha ok. Dan heb ik niks gezegd. Haaland is sowieso een monster maar we moeten eerst afwachten of hij in het rijtje Suarez of Ibrahimovic terecht kan komen. Hij heeft wel die potentie.

4 oktober 2022 om 20:30

Ik denk het wel hoor. Hij doet toch iets unieks. Dat past wel in dat rijtje. Maar om hem nu te vergelijken met Ronaldo terwijl iemand Ronaldo helemaal niet heeft zien spelen vind ik belachelijk. Ik heb gezien hoe een hele jonge Ronaldo ons de nek omdraaide in het stadion. Ook dat was ongekend.

4 oktober 2022 om 09:16

R9 is natuurlijk een legende. Maar dat kan deze Haaland ook worden. Vind dat er altijd iets te veel naar nostalgie word gekeken.

4 oktober 2022 om 13:07

Dit is sarcastisch hè? R9 had al een gouden bal en 2 x fifa world player (de belangrijkste prijs is in die tijd ,niet gouden bal)

jent het qua aanleg misschien wel over het grootste talent ooit, als we spelers en trainers mogen geloven .

Aapt het computerspel de werkelijkheid na of andersom? Het gaat bijna onnatuurlijk makkelijk bij Haaland. En dat in de PL waar menigeen van denkt dat er een ander spel gespeeld wordt.



Gruwelijke speler maar een speler die echt van ballen moet worden voorzien. Wanneer je zijn toevoer afsluit schakel je hem gewoon uit. Wel echt de beste spits van dit moment misschien wel die ik ooit heb gezien. Wel vet dat hij een tussenstap heeft gemaakt bij Dortmund en daar heeft kunnen groeien na Rbsz. Tof hoe hij is opgekomen.

4 oktober 2022 om 00:13

Is Haaland een betere spits dan Lewandowski?

4 oktober 2022 om 09:07

Ik vind hem een grotere predator! Lewa is een meer stijlvolle spits en ik denk dat Haaland beter is. Maar beide top en Lewa is gewoon mega sympathiek.

Haaland is gewoon Adriano van PES6!

4 oktober 2022 om 06:01

Dat was ook een beest toendertijd he! Je brengt weer oude herinneringen boven

4 oktober 2022 om 07:13

Nondeju wat was die goed! Die schoot echt bizar hard. Classic ook hoe de commentator zijn naam uitsprak.

Het valt mij telkens weer op bij Rondo dat als de Top 3 belabberd heeft gespeeld het afgelopen weekend dat ze het dan helemaal niet over de eredivisie praten zeker niet op de week van Europese voetbal, Er viel toch genoeg te melden heel Vreemd... 🤔

Open deur intrappen ? Wie is er beter van zijn leeftijd in de spits ? Zal zomaar de beste kunnen zijn met 14 uit 8 in Engeland. Scherp gezien zeg, hoe kom je er op ?

Beste spits van dit moment. Man wat zou het heerlijk zijn als deze gast over 2 jaar bij Real komt voetballen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren