Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Valdano zaagt aan stoelpoten Mourinho: 'Real coachen is relatief eenvoudig'

Laatste update:
/

Jorge Valdano loopt alvast vooruit op het vertrek van José Mourinho bij Real Madrid. De voormalig sportief directeur, die in 2011 vertrok bij de Koninklijke vanwege een conflict met de Portugese oefenmeester, vindt dat de club terug moet naar de basis. “Dat is het beste in tijden van verwarring en tegenspoed”, meent de Argentijn. Hij stelt voor om de club zo ver mogelijk te ‘verspaansen’.

Valdano wijst naar de basketballtak van Real Madrid, die enige tijd terug besloot om de ingrediënten dicht bij huis te halen. “Het gaat om de essentie. Spaanse spelers, een Spaanse coach. Het was een gok bij de basketballers, maar dat heeft goed uitgepakt. In het voetbal kun je hetzelfde doen. Je hebt geen superman nodig om een ploeg te coachen die al professioneel is van zichzelf. Dat is namelijk relatief eenvoudig.”

Over de kwestie wie de taken van Mourinho zou moeten overnemen, heeft Valdano ook al nagedacht. Volgens de voormalig Argentijns international is Paco Herrera, onlangs ontslagen door Celta de Vigo, of Paco Jémez, succesvol werkzaam bij Rayo Vallecano, een goede optie. “Iedere Spaanse coach die goed werk levert bij zijn club”, aldus Valdano.

Ben jij het wel of niet eens met de ideeën van Jorge Valdano?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eens. Mourinho is een geweldige coach, al moet je ook kijken naar wat voor selecties hij heeft gehad.. Porto had dat jaar een geweldige selectie, en wat te denken van Chelsea en Inter. Kijk naar Barcelona. Iedereen vindt Guardiola geweldig, maar Villanova, en daarna Roura doen het eigenlijk net zo goed. En eerder Rijkaard dan, gefaald bij Sparta, geweldig gepresteerd bij Barca.. Het is gewoon de selectie die het moet doen, en de coach is iemand die het een beetje in het gareel moet houden, plus z'n taken moet uitvoeren. Een coach maakt een elftal geen kampioen, in mijn ogen. Dat doet de selectie volgens mij gewoon nog zelf. Mourinho zou een Heerenveen toch ook geen kampioen maken? Kom op nou, de mensen die denken dat Mourinho (en andere coaches) een soort magiers zijn, zijn een beetje de weg kwijt. Twente had hij waarschijnlijk net zo saai laten spelen als Steve. En wat te denken van Chelsea, dat Villas Boas voor 15 miljoen (?) haalt en hem vervolgens na een half jaar weg stuurt.. Te lachwekkend voor woorden. De voetbalwereld draait nogal door wat coaches betreft.

22 februari 2013 om 14:26

Je hebt niks aan geweldige selecties als ze niet kunnen voetballen als een team. Dat is een taak van de coach. Ze laten voetballen met elkaar en voor elkaar.

22 februari 2013 om 14:26

Je bedoeld dat elk team na het vertrek van mourinho beter ging presteren en goed om kon gaan met de nieuwe coach.? Bij porto hadden spelers het moeite nadat mourinho wegging.

Bij chelsea kwamen ze met een coach grant terecht, die ze niet zo serieus namen als mourinho.

Bij inter werd het een chaos toen mourinho inter verliet en andere coaches kwamen.

Ze gaven allemaal niet het mourinho gevoel. Dus een team coachen is niet al te makkelijk. Wanneer je een team hebt met allemaal sterren, moet je als coach ermee kunnen omgaan. En dat kan alleen mourinho op dit moment.

Guardiola heeft het dan wel goed gedaan bij barcelona, maar het zijn allemaal goede spelers, die zich zelf niet als sterren zien. guardiola moest ze alleen een goed gevoel geven. Maar jij weet dat guardiola niet met sterren om kan gaan.

Vaak is het de selectie die belangrijker is, maar met mourinho komt er iets extras dan een ander coach.

22 februari 2013 om 14:38

Porto won toch de europa league daarna?

22 februari 2013 om 15:03

Ja, pas na 7 jaar.

In die 7 jaar ging er wel heel wat mis met porto. Vooral, 2004-2005, 2de in de competitie. in het seizoen 2005-2006 speelde ze een slecht cl groepsfase. In die 2 jaar ging er nog al wat mis met porto. De laatste jaren gaat het wat beter.

22 februari 2013 om 15:09

Onzin dit;

Porto is na Mourinho leeggekocht maar won ondanks dat gewoon doodleuk nog even de Europa League. Porto heeft altijd teams die meedoen om de allerhoogste prijzen, vergis je niet.

Dan Chelsea: bij Chelsea stond er al een heel aardig elftal dat netaan begon prijzen te winnen. Mourinho heeft er bovendien nog eens 300 miljoen tegenaan mogen gooien, was ondanks dat niet in staat om de Cl te winnen daar waar Grant met hetzelfde materiaal wel de finale haalde. En RDM hem met hetzelfde materiaal zelfs won. De prestaties van Mourinho waren dus helemaal niet zo bijzonder.

Inter won de 3 jaar voor Mourinho al alles wat los en vast zat in Italie. Mancini (ja Mancini) had een errug goed elftal neergezet. Inter was al jaren veruit het beste italiaanse elftal dus dat Mourinho er prijzen pakte was nou niet echt verassend.

En bij Real Madrid heeft hij al tijden veruit de beste selectie (ja beter dan die van Barcelona) op aarde onder zijn hoede. En als je dan kijkt naar de prijzen.. muah. Niet bijzonder, imo slecht zelfs.

Nee.. wat mij betreft is Mourinho overrated. Ja het is een goede trainer/coach maar niet zo speciaal als hijzelf en zijn fans doen geloven. Iedereen kan met een Ferrari een race tegen een Fiat Panda winnen. En dat Mourinho elke keer een Ferrari uitkiest maakt het prijzen winnen een stuk makkelijker heh.

22 februari 2013 om 15:22

Ja, weet ik, maar kun jij gewoon echt niet lezen???

Ze wonnen pas de europa league na 7 jaar na het vetrek van mourinho.

Leeggekocht?? Ze hadden spelers als quaresma, lopez etc.

Mancini heeft met inter niet echt veel gepresteerd. Jep, ze werden kampioen, maar dat wordt je altijd met een speler als ibrahimovic. clubs als juve, ac milan moesten weer proberen hun weg terug te vinden in de serie a na het omkoopschandaal.

22 februari 2013 om 16:09

Neymarjr11

Leg dan uit waarom nu Real Madrid niet draait???
Als hij zo geweldig is.

Dit jaar lijkt zelfs een draama jaar zijn voor Real en Mourinho. Als men M. Utd en Barcelona niet verslaat is het echt drama jaar. Helemaal voor Mourinho die zo een grote slectie tot zijn beschikking heeft.

22 februari 2013 om 16:49

Guadalajara, je neemt me de woorden uit de mond! Enkel de prestatie bij Leiria in de Portugese Liga is wat mij betreft een prestatie waarbij hij toch wel degelijk veel invloed heeft gehad op het succes van de ploeg. FC Porto had al jaren een fenomenale selectie, bij Chelsea mocht hij honderden miljoenen uitgeven om een goede ploeg te vormen en pakte nog steeds geen Champions League, bij Internazionale stond al een geweldig team en bij Real Madrid heeft hij de beste selectie ter wereld. Ik moet overigens wel zeggen dat het team van Mancini al behoorlijk was verouderd toen Mourinho de Champions League met ze pakte, dat vind ik wel een prestatie van formaat. Mijn grootste twee kritiekpunten op het beleid van Mourinho zijn de volgende; hij heeft nooit een club aan de top weten te houden á la Sir Alex Ferguson of Josep Guardiola. Dat met alle aspecten van dien; nauwelijks jeugdbeleid, enkel vertrouwen geven aan degenen die hem 'gehoorzamen' en vertrekken op het moment dat succes is geboekt. Daarnaast heeft hij eigenlijk maar één trucje wat hij bij elke club toepast; countervoetbal en tegen een sterke tegenstander de beste speler van de tegenstander opvangen in het vierkant achterin.

22 februari 2013 om 14:28

Klopt niet wat je zegt.
Dit Barca is veel minder dan het Barca van Pep.
In grote wedstrijden kun je zien dat ze minder zijn.

22 februari 2013 om 14:30

Achteraf praten is wel makkelijk ja.. Ik neem enkel Porto als voorbeeld.
Porto had een goede selectie, maar het was een verassing dat ze de CL hebben gewonnen. Als het een verassing is, dan betekent het, dat de coach een belangrijke rol speelde in het behalen van de titel.

Nadat Mourinho vertrok, was Inter ver afgezakt en dit met dezelfde selectie, stel je voor. Dit is dus het verschil. Je kan een goede selectie hebben, maar je moet het team ook goed laten spelen.

Wat betreft Guardiola..
Guardiola is een Genius. Dankzij Guardiola doet Villanova het nu naar behoren. Villanova heeft bijna niks veranderd.. Dankzij Guardiola heeft men het over (een van) het beste team van de football history.

Ik quote Laudrup (imo een van de beste coaches/spelers van de wereld en hopelijk de toekomstige coach van Madrid (of Ancelotti)): "i think to win a title as a manager, and I already tried it, it is bigger than to win it as a player," Laudrup said. "as a player, you're just a player, you just have to think about what you're doing within a team.

"but as a manager you have to build up a team and you have to arrive there and to win it. So for me it gives much more as a manager than as a player.

22 februari 2013 om 16:58

Eigenlijk wilde ik niet op je reageren, maar gezien het feit dat je blijkbaar veel medestanders hebt met je subjectieve mening doe ik het toch. Laat ik beginnen met FC Porto; het was inderdaad een verrassing dat hij met die club de Champions League won, maar heb je ook gekeken naar de manier waarop? Een bijna verdacht makkelijke loting en een aantal arbitrale dwalingen, dat neem je dan weer niet mee in je analyse.

Dan vervolg ik met Internazionale; een erg knappe prestatie, dat heb ik altijd gezegd. Maar is het werkelijk zo verrassend dat een team vol dertigers na het winnen van de Champions League als een soort 'laatste kunstje' en het vertrekt van Mourinho minder goed gaat spelen? Dacht 't niet!

Natuurlijk kan ik moeilijk in discussie gaan over Guardiola, maar ik vind ook dat je Tito tekort doet met deze uitspraken. Kijk bijvoorbeeld naar het verschil tussen het Barça onder Tito en het Barça onder Jordi Roura. Veel meer verliespunten, veel slechter spel en veel meer doelpunten tegen.

En natuurlijk Laudrup, in mijn ogen ook een fantastische manager en hopelijk niet de opvolger van Mourinho in Madrid, met prachtige uitspraken waarmee hij de spijker op z'n kop slaat. Ik ben überhaupt wel gecharmeerd van voormalig topvoetballers die nu in de trainerswereld succesvol zijn; Antonio Conte, Josep Guardiola en zo ook Laudrup.

22 februari 2013 om 17:37

Maak niet uit hoor, jou reacties zijn altijd welcome...

On:
Misschien vind je het niet leuk om te horen dat Mourinho gewoon weg een van de beste coaches ter wereld is. Leer gewoon ermee leven zou ik zeggen. We kunnen discussiëren over zijn ideeën/tactieken etc etc, maar over zijn behaalde prijzen?
Jij probeert hem alleen maar naar de grond te halen door bij elke gewonnen prijs "vraagtekens" te plaatsen.

Volgens jou won hij 2x de CL puur door arbitrale dwalingen, geluk met de loting etc etc. Hij komt naar Madrid en breekt het aantal (doel)punten record. Verslaat het beste team uit de football history in Camp nou. Wat is nu je excuus? Of ja, Real had de scheidsrechter mee ofniet? Het lag natuurlijk niet aan het feit dat Barca slecht was in uitwedstrijden... Nee, natuurlijk niet..

Jij komt mij toch niet vertellen dat het niet verdiend was?
Barca won de CL na vele arbitrale dwalingen... Dat was verdacht.. en wat nu?
Was het ook geluk toen Mourinho de EL won een jaar daarvoor (2003)?

Weer On-topic:

Jij zegt: "maar is het werkelijk zo verrassend dat een team vol dertigers na het winnen van de Champions League als een soort 'laatste kunstje' en het vertrekt van Mourinho minder goed gaat spelen? Dacht 't niet!"

Geen ene topcoach zal zomaar naar een club verkassen, aldus zonder een reden of strategie/plan.
Een coach kijkt met wat voor materiaal etc etc hij te werk gaat.
Mourinho zag een topselectie, de juiste leeftijd etc etc en zag een openingetje om prijzen te winnen. Je hebt een heleboel coaches die dat gewoon weg niet kunnen. Bayern bijvoorbeeld heeft een goede selectie met een goed gem leeftijd, maar ze kunnen het nog steeds niet winnen. Mssn hebben ze het geluk van Mourinho nodig dan?

Guardiola wist meteen dat hij Messi als valse spits moest laten spelen. Hij zag een openingetje en greep het met beide handen. Voordat hij de a selectie tot zijn beschikking kreeg, wist hij al wat en hoe hij zou gaan spelen en met welke materialen hij te maken zou krijgen.

(een van) de beste coach(es) allertijden Ferguson: “It is bold to play that way; it is bold for a new manager in Di Matteo to do that, even if it helps that they have the confidence from winning the Champions League".

“but I wouldn’t say they are the strongest Chelsea team I’ve seen. If you go back to Jose Mourinho’s time they were really very formidable.

“they were very difficult to play against – that period of Didier Drogba, John Terry when he was younger, and Frank Lampard, who scored 30 goals one season from midfield. He’ll never get that again.

“they were a really powerful team – and ruthless.”

Tenminste heb ik de "decency to pay credit when credit is due" (sorry, ik kan het niet vertalen in Nl). Iets wat jij niet kan. Ik heb het over Guardiola trouwens.

22 februari 2013 om 21:49

Laat ik beginnen door te zeggen dat ik niet bij elke behaalde prijs van José Mourinho vraagtekens zet, bijvoorbeeld bij de winst in de Uefa Cup en het kampioenschap met Chelsea en Internazionale doe ik dat absoluut niet. Vooral de manier waarop hij kampioen werd in Engeland was erg indrukwekkend, dat moet ik hem meegeven. Maar als ik altijd als ik kritiek lever op José Mourinho alle positieve punten op moet noemen, gaat dat me een beetje te ver.

Daarnaast zeg ik nergens dat het behalen van die prijzen een makkelijke loting en arbitrale dwalingen als enige oorzaak hebben, hij heeft daarnaast wel een manier gevonden om prijzen te pakken. Maar in mijn visie hoort een 'beste trainer ter wereld' niet enkel prijzen te pakken, maar ook een toekomst kunnen creëren bij een club en het team aan de top te houden. Het is dan ook niet zo dat ik enkel kritiek heb op de manier van behalen van prijzen, het is vooral de werkwijze van Mourinho waar ik kritiek op heb. Maar aangezien je in je eerste reactie begint met het aanhalen van FC Porto, reageer ik daarop.

Verder zijn deze citaten natuurlijk leuk om te lezen, dat waardeer ik wel!

22 februari 2013 om 14:42

Het Barça van Tito heeft zich nog nooit echt laten zien in toppers zoals het Barça van Pep deed en het Barça van Roura is al helemaal dramatisch. Onder Roura krijgen ze het amper voor elkaar om de helft van de wedstrijden te winnen.

22 februari 2013 om 14:42

Geef mij dan de oorzaak van het succes verhaal Fank de Boer bij Ajax!? Hij kwam, regisseerde en won (met enkele uitzonderingen).

22 februari 2013 om 14:51

De topclubs lieten punten liggen en Ajax niet dat beter voetbalde

22 februari 2013 om 15:12

Inter had echt niet zo'n topteam hoor. Mourinho heeft dat team echt wel gesmeed. Mourinho heeft vooral spelers nodig die zeer gedisciplineerd zijn, a la Cambiasso, Zanetti, Makelélé en Essien. Spelers die zijn tactisch plan goed volgen en goed zijn in het verdedigen. In het Spaanse voetbal vindt je dit minder. De spelers hebben daar toch altijd wel meer de drang om naar voren te gaan en een extra kapbeweging en dergelijke te doen. Ik ben echt een grote fan van Mourinho, maar Real is gewoon niet de juiste club voor hem.

22 februari 2013 om 15:21

De coach is bij jouw wel heel onbelangrijk, want het zit hem volgens jou in de selectie.. Genoeg kwaliteit in de selectie? Dan zou iedere trainer een makkie hebben?

Het zit hem erin dat alle poppetjes op de goede plaats staan. Kijk naar Utrecht. Niemand had rekening gehouden met Utrecht als subtopper dit seizoen, maar Wouters zet de poppetjes goed neer en het loopt. Doordat de trainer alles zo goed heeft neergezet presteren spelers als Bulthuis, Kali, van der Hoorn en Oar. Die zijn ineens aan de grotere clubs uit de competitie gelinkt.

Zijn die spelers dan plots allemaal beter geworden of heeft de trainer het zo neergezet dat de kwaliteiten van spelers optimaal gebruikt worden in dit team en gebreken van spelers opgevangen worden door het team?

Het is natuurlijk makkelijker om coach te van een groep goede spelers, maar dat brengt weer andere problemen met zich mee. Vaak weten goede voetballers van zichzelf dat ze goed kunnen voetballen, terwijl ze wel soms op de bank plaats moeten nemen. Denk aan Gomez en Robben bij Bayern Munchen.

Het is makkelijk om te zeggen dat het aan de kwaliteit in de selectie ligt, maar een trainer maakt zeker een verschil.

22 februari 2013 om 18:03

Een reactie is nooit erg sterk wanneer deze zo eenzijdig is.

Je noemt voorbeelden van trainers die presteren met goede selecties (terecht, daar behaalt de club inderdaad min of meer de prestaties die je van dat spelersmateriaal mag verwachten), maar je hebt ook trainers die presteren met slechte selecties en trainers die falen met fantastisch materiaal. Wat dacht je van Mancini? Die man heeft op doelsaldo een titel gewonnen met de duurste selectie ter wereld en verder, buiten die FA cup, constant gefaald met zijn sterren. Wenger presteert bijna even goed terwijl hij een groepje waardeloze pudding tarzan's onder zijn hoede heeft. Klopp won tweemaal op rij de Bundesliga terwijl Bayern een sterkere selectie had, op papier dan. Guardiola begon met een waardeloos elftal en maakte er een ongekende machine van. Frank de Boer maakte Ajax eindelijk weer kampioen terwijl het materiaal er op papier juist op achteruit was gegaan. Koeman brengt ineens het vuur in het troosteloze Feyenoord en Psv heeft al jaren het beste materiaal van de Eredivisie en slaagt er niet in om er fatsoenlijk mee te presteren. Zo zijn er talloze voorbeelden van clubs waar de rol van de trainer dusdanig groot is dat de prestaties ervan afhankelijk zijn.

Met spelers heb je kwaliteit maar die kwaliteit moet wel worden benut en daar moet de coach voor zorgen.

Hij heeft hier gewoon groot gelijk. Voor madrid is nu toch de beste optie om een trainer te nemen die het land zelf begrijpt en hier ook is opgegroeid. Mourinho veroorzaakt al vanaf dag 1 een slechte sfeer bij de club als in het land zelf. De status van de koninklijke is hierdoor erg gedaald..

22 februari 2013 om 14:29

Had jij het niet beter gevonden dat bayern een trainer had moeten nemen, die zelf duits is en het land begrijpt?

Tuurlijk mag die zich zelf wel bewijzen. Bedoel, ik zeg het maar.

22 februari 2013 om 16:02

Maar je weet dat je met pep iemand binnen haalt die bij bayern past. Dat kun je niet van Mou niet zeggen. Die mag alleen blijven omdat ze zo wanhopig opzoek naar die CL. Anders hadden ze hem allang weggeschopt.

Kortom: elke trainer die Paco heet is welkom.

Ontopic: Franse media meldden dat Ancelotti de opvolger zou worden van Mourinho als die vertrekt(wat toch wel zo goed als zeker is), Ik weet niet of Ancelotti een goede opvolger zou zijn, maar ik zie Ancelotti nou niet echt zo mooi voetbal spelen als Mourinho dat doet met Real.

22 februari 2013 om 14:31

Ancelotti speelde wel met chelsea in z'n eerste seizoen mooi aanvallend voetbal, veel doelpunten. Ook het seizoen daarna leek het de beste chelsea te worden, totdat drogba, lampard allemaal met blessures kampten, terwijl zij toen veel doelpunten maakten.

22 februari 2013 om 14:51

ontopic? Het topic is 'madrid moet verspaansen'. Wat hebben de meldingen van Franse media hier mee te maken?

22 februari 2013 om 15:29

Dat Real mogelijk niet luistert naar de mening van Valdano.

22 februari 2013 om 17:03

Mourinho heeft nooit aanvallend voetbal gebracht.
Hij heeft geleund op de uitmuntende kwaliteiten van enkele aanvallende spelers.
Met elk semi-belangrijke wedstrijd knalt hij er een overschot aan defensieve spelers tegenaan.

22 februari 2013 om 17:35

Toch vind ik Real mooier voetballen dan Barcelona, dus dan laat Mourinho toch mooi voetbal zien als jij vindt dat hij nooit aanvallend voetbal gebracht heeft.

22 februari 2013 om 17:51

Hij heeft het dan ook niet over mooi voetbal. Dat is namelijk nogal subjectief en iets wat je nooit als feit op een forum kunt poneren.

Edit: Ik zie nu dat je het zelf over mooi voetbal had. Ik weet niet of we de mening van Almogaver moeten beoordelen als een kanttekening of tegenovergestelde mening, ik lees enkel een oordeel over of het aanvallend is.

On:

Iedere club heeft eigen uitdagingen en ik denk dat het nergens makkelijk is. Bij Madrid heb je het beste materiaal maar is er enorme druk. Bovendien trekt de club graag bepaalde persoonlijkheden aan en ik kan me voorstellen dat het moeilijk is om daarmee te werken. Bij een middenmoter zul je minder last hebben van druk van buitenaf en vervelende types in de kleedkamer maar moet je het met minder materiaal doen.

Je kunt een coach het best beoordelen naargelang de reële doelstellingen die passen bij het materiaal en het tijdsbestek dat hij hiervoor krijgt. Daarom vind ik dat coaches als Klopp, Villas Boas, Conte en Pellegrini worden onderschat. Ze hebben dan niet de druk die Mourinho, Guardiola, Ferguson en de coach van Chelsea hebben (ik noem geen vaste naam want voor hetzelfde geld is er alweer een nieuwe op het moment dat ik deze reactie heb geplaatst), maar presteren met het team wat je ervan mag verwachten of zelfs meer. Mourinho en Mancini hebben met veel druk en ego's te maken maar hebben tot op heden niet met hun huidige teams laten zien wat je mag verwachten van zoveel kwaliteit. Althans, voor zover ik dat als buitenstaander kan inschatten. Guardiola heeft het uitstekend gedaan want laten we niet vergeten dat hij een puinhoop voorgeschoteld kreeg toen hij in 2008 startte en dat hij vanaf zijn eerste seizoen heel Europa domineerde met de ploeg (die het jaar ervoor niets voorstelde). Ferguson en Wenger zijn gevallen apart. Ik denk dat Ferguson altijd laat zien wat ervan United verwacht mag worden en bij Wenger is het moeilijk in te schatten. Ze werken met lange termijn verwachtingen/projecten die tussendoor veel koerswijzigingen moeten toelaten door verkopen, blessures en spelers die niet constant kunnen presteren. In dat laatste heeft de coach overigens wel een rol lijkt me.

Bij Madrid heeft Mourinho het in mijn ogen niet goed gedaan. Hij heeft niet kunnen voorkomen dat het team dieptepunten heeft meegemaakt, heeft schade toegebracht aan het imago, heeft het team nog niet echt constant in een soepel systeem laten spelen (behalve de bijna foutloze counter) en heeft vooralsnog weinig gewonnen. De druk is moeilijk te beoordelen en ik weet ook niet precies hoe het binnen de selectie zit.

je kan zeggen wat je wil! maar Mourinho heb wel op meerdere plekken gepresteerd dat maakt hem goeie trainer! het wordt nu wel tijd real te verlaten en een andere club te gaan zoeken! real heb te wijnig spaanse spelers...

Cliché maar waar, een trainer is niet meer dan een soort van office/peoples manager en volledig afhankelijk van het materiaal. Tel daarbij op dat hij ook nog eens een blackcard ter beschikking heeft als het gaat om transfers. Kan ook weinig spelers op noemen die hij aantoonbaar beter gemaakt heeft.

22 februari 2013 om 15:16

Ja, maar een trainer is nog wel de gene die het systeem bepaald en verteld wat de spelers moeten doen, hoe hard ze moeten werken en wie er opgesteld staat.

22 februari 2013 om 18:07

Daarom staan Madrid en City bovenaan en ramde Chelsea zich zonder problemen door de groepsfase heen, evenals City. Oh nee.

Natuurlijk is een trainer afhankelijk van het materiaal en de financiële mogelijkheden, daar moet hij het immers mee doen. Maar zijn rol is ook weer niet zo klein, hij heeft wel degelijk invloed in de mentale gesteldheid van de selectie, de tactiek, de fysieke gesteldheid, de ontwikkeling van de spelers en hiermee uiteindelijk de prestaties.

Het is algemeen bekend dat Marca, die zowat alles bepaald in Madrid Mourinho graag ziet vertrekken. En wat betreft dat het trainen van Madrid simpel is, slaat noch kant noch wal. Natuurlijk heeft hij een sterrenen ensamble ter beschikking wat helpt, maar de druk die er op een club als Madrid staat kan een trainer of speler aan parten spelen. Dit is een onderdeel van het vak wat men niet mag onderschatten.

Marca beweert overigens ook nog eens dat onder Mourinho, Madrid de slechtse imago ooit heeft. Of dat waar is of niet mogen de kenners zelf beoordelen.

Mourinho heeft nu eenmaal bewezen overal prijzen te pakken waar hij aan de bak gaat. De treble winnen met Inter, welke coach zou dat bijvoorbeeld anno 2013 kunnen doen ? Hij is een motivator en spelers hebben 9 op de 10 keer alleen maar positieve dingen over hem te zeggen. Dat bestuursleden hem op den duur uitkotsen komt door zijn karakter en i do what i want attitude.

22 februari 2013 om 14:37

Ik had het al voorspeld dat Marca het Mourinho veel moeilijker zou maken, toen hij een journalist van Marca heeft aangeklaagd.

Ik vond het toen niet zo slim van Mourinho. Marca kan gewoon de druk laten toenemen op Mourinho en Madrid.

22 februari 2013 om 14:48

Marca is ook zeer populair in Madrid.ze werken al jaren samen met Madrid en ze staan nu pal achter de echte Madridista's die Mourinho buiten willen.en met echte bedoel ik de gene die de club supporteren.en niet die genen die er alleen maar zitten voor Mourinho.

22 februari 2013 om 14:57

Vooral Mourinho wordt vaak 'aangevallen' door Marca, maar dit brengt ook extra druk mee voor Real.

Er was wel al kritiek van Marca riching Mourinho. Maar sinds Mourinho een journalist van Marca aangeklaagd heeft, liet Marca de remmen los en gingen ze nog meer bashen op Mourinho.

Natuurlijk had Mourinho de volste recht om de journalist aan te klagen, maar ik vond het gewoon niet zo slim.

22 februari 2013 om 17:56

Ik denk dat Marca nog altijd het beste met Madrid voor heeft hoor. Ze willen Mourinho gewoon zo snel mogelijk weg hebben en creëren daarom onrust. Zodra hij weg is zal het tij weer keren en heeft de krant gewoon weer witte letters.

22 februari 2013 om 14:50

Real Madrid heeft in zeer lange tijd en ik denk zelf gewoon in het algemeen,nog nooit zo een slecht imago gehad.mourinho heeft echt het imago van Real Madrid bespot.dat zal ik hem nooit vergeven.en dat is al een grote redenen voor mij waarom hij kan vertrekken.

Eens met Valdano. Ook moet er een grote schoonmaak binnen de club komen. Sowieso een nieuwe presi en een nieuwe trainer. Een president en een trainer voor de lange termijn die zich zal richten op de jeugd. Want als Mourinho vertrekt zal de jeugd nog vrij weinig kansen krijgen. Van de volgens mij laatste 10 jaar is Mourinho juist de coach die het meeste de jeugd minuten laat maken. Het ligt niet aan Mourinho maar juist aan het hele beleid. Er moet een voorzitter komen die zich op de jeugd gaat richten en niet op grote aankopen.

Geen grote aankopen zoals Modric die in feite voor de bank wordt gehaald. Gewoon een jeugdspelers als Álex naar het eerste halen. Dat zal ook goed voor zijn ontwikkeling zijn aangezien die nu al vrij lang stil staat.

Maar een nieuwe presi wordt denk ik moeilijk. Na dit seizoen zijn er weer verkiezingen maar ik heb geen idee wie de strijd zal aan gaan met Pérez en gaat winnen. Pérez lijkt weer met grote namen te komen zoals Bale en Silva. Maar er moet nu gewoon op de jeugd worden gericht. Wel zijn er geruchten dat Pérez meer Spaanse spelers gaat halen. Isco, Mata (silva) en ook Valero worden genoemd.

Ik zou graag een president en trainer willen die zich gaat richten op de jeugd. Als trainer zou ik graag Toril of Míchel willen zien. Beide kennen de club goed en zullen zich meer op de jeugd gaan richten. Het zou erg jammer zijn als spelers als Jesé, Morata, José Rodríguez, de Tomás en Benavente bij andere clubs furore maken. Maar wie president moet worden zou ik niet weten. Ieder geval iemand die zich zal richten op de jeugd.

22 februari 2013 om 14:52

Mooi om te zien hoe je precies verteld wat ik denk, geweldig. Het wordt tijd dat Real Madrid weer koninklijk wordt en het een groots aanzien krijgt, ik ben onderhand wel klaar met dat ge-bash van de trainer iedere keer, de sfeer is gewoon niet te rammen geloof ik, zonde.

22 februari 2013 om 16:18

Sluit me er helemaal bij aan. Ik vind het echter belangrijker dat het team wat Spaanser word dan dat er een team staat vol jeugd. Dat er een paar jeugdspelers in de basis staan is leuk, maar dat komt met de tijd. Er moet een trainer komen die de tijd krijgt om hier een goed voetballend elftal van te maken. Wie dat is weet ik ook niet. De druk is wel enorm.

Ik ben eigenlijk wel voorstander van het aanblijven van Pérez, mits hij zijn beleid aanpast over de galactico's. Financieel heeft hij het wel echt heel goed gedaan namelijk. Ik zie graag eens een opstelling zoals deze:

edit; weggevallen zie ik.

Casillas
Carvajal - Varane - Ramos - Marcelo
Khedira - Jose Rodriguez
Isco - Özil - Jese
Benzema

22 februari 2013 om 16:45

Ik vind ook dat er meer Spaanse spelers moeten zijn hoor. Maar als je je meer op de jeugd richt gebeurt dit ook. Zoals je in de opstelling ziet heb je dan al drie Spaanse spelers die ook uit de jeugd komen. Het hoeft van mij ook niet dat er bijvoorbeeld z'n 8 spelers uit eigen jeugd komen zoals bij Barcelona (al zou dat wel prachtig zijn). Ik wil gewoon dat er meer jeugd doorbreekt. Maar dit zal alleen gebeuren als het jeugdbeleid wordt veranderd.

Daarom denk ik ook dat het beter is dat er een andere president komt. Ik zie Pérez echt niet ineens van zijn Galatico beleid afstappen en zich op de jeugd gaan richten. Als we willen dat de jeugd echt kansen gaat krijgen en gaan doorbreken moet er een president komen die zich echt op de jeugd gaat richten. Mourinho is niet het grootste probleem maar dat is Pérez.

Hij heeft het financieel geweldig gedaan maar ik wil nu echt een president en trainer die zich op de jeugd gaan richten. Zeker nu dat er geweldige talenten zijn en aankomen. Ik bedoel, de jeugd krijgt er ook genoeg van dat ze weinig kansen krijgen. Zie een Jesé, zoiets zou nooit gebeurt zijn als er een voorzitter en trainer was die zich op de jeugd richtte.

Als dat de opstelling was over een paar jaar zou ik al erg blij zijn. Vier spelers uit de eigen jeugd die basis speler zijn en zes Spaanse spelers. Al gaat die opstelling natuurlijk nooit gebeuren ben ik bang.

Als Madid supporter moet ik zeggen dat Barcelona het perfecte voorbeeld is.barca heeft eigenlijk ook een gok gewaagd met alleen maar eigen speler.en kijk waar ze nu staan.meest gestoorde team ooit.teveel internationale dikke nekken zal altijd tot problemen lijden.ik hoop echt dat na dit seizoen serieuze dingen gaan veranderen in Madrid.maar met een idioot als Perez weet je maar nooit.ik lees wel dat Perez een plan heeft liggen voor meer Spaanse spelers.onze club moet terug rebooten.dat is enigste manier om dit slecht imago weg te werken.en de enigste manier om terug naar grote successen te gaan.kopen en kopen en kopen gelijk één of andere zot heeft ons niets,maar dan ook niets anders dan last bezorgd.ik zeg natuurlijk niet dat er vanaf niet meer moet gekocht worden.er zullen altijd wel gekochte spelers zijn.maar hoe dat we het de afgelopen jaren hebben gedaan is het ook niet goed.volgend seizoen kan er veel veranderen in Madrid.en ik hoop het met volle hart Het liesft zou ik gewoon willen dat Perez ook vertrekt.het is tenslotte zijn "fameus" project dat kompleet mislukt is.hala Madrid

22 februari 2013 om 15:12

Perez een idioot, en zijn project is compleet mislukt? Volgens mij onderschat jij een beetje wat voor kunsten meneer Florentino Perez heeft uitgehaald en wat voor succes hij behaald heeft op sportief en financieel gebied. Ik ben het met je eens dat er iets moet veranderen, en misschien is het beter voor het voetbal dat Perez niet opnieuw herkozen wordt, maar het is volgens mij pas goed fout gegaan toen Mourinho kwam en direct alle macht op zich nam. Niet alleen was hij de nieuwe trainer en gooide hij het systeem op zijn kop, ook in het bestuur zat er geen lijn meer in en kickte hij clubheld Valdano uit de club..

22 februari 2013 om 15:45

Perez heeft financieel zeer veel gedaan.en dat kan niemand hem afnemen.maar voetballend heeft hij in mijn ogen gefaald.en ja natuurlijk is Mourinho hier zowat de grootste schuldige.maar ja het is Perez die hem eerder had moeten ontslaan.perez had hem in 2010 op straat moeten zetten

22 februari 2013 om 15:52

In 2010? Mourinho kwam in het seizoen 10/11.. Perez probeert in deze situatie ook zijn eigen haggie te redden en wilt zichzelf bewijzen. Ik vind dat hij het redelijk goed gedaan heeft, behalve dat hij Mourinho niet alle functies had moeten geven.

22 februari 2013 om 18:12

Op sportief gebied kun je toch moeilijk tevreden zijn. Daar begon de ellende al met het ontslag van Pellegrini en heeft hij het vervolgens constant nagelaten om deze fout te herstellen door Mourinho er meteen uit te schoppen toen hij een grote mond kreeg. Resultaat na vier jaar presidentsschap? Slecht voetbal, een slecht imago, een Copa, een titel, een Supercopa en wellicht nog een Copa en Champions League.

De zakenman heeft het bedrijf real Madrid weer prima gerund en de voetbalclub real Madrid richting de gruzelementen gestuurd. Althans, als je het in het perspectief van het geboden materiaal plaatst.

Hachje redden is leuk en aardig maar drie jaar lang met je domme kop Mourinho aan het roer laten is gewoon hilarisch.

22 februari 2013 om 18:31

Enkel bij Real Madrid heeft Mourinho 'gefaald'. Of naja "falen" is een verkeerde woordkeuze, want hij won ons de Spaanse titel na 3 teleurstellende seizoenen. Maar in mijn ogen moeten we instaat zijn om meer dan 1 landstitel en Copa del Rey te winnen.
Aan de andere kant, we moeten het opnemen tegen Barcelona en dat is niet niks. Soms moet je je gewoon conformeren met een 2e plek als je tegenstander gewoon beter was (dit heb ik geleerd van de grootste voetballers ooit), zonder dat het je ambitie's verstoord.
Maar dit is iets wat de menigte Madridistas niet willen horen.
Het is een gevoelige onderwerp.

Een voorbeeld: Als Messi niet bestond dan zou Ronaldo (bijna) alle individuele prijzen winnen. Hetzelfde geldt mssn voor Madrid eigenlijk (ja ook al we telkens falen op Europese bodem, maar jullie snappen wat ik bedoel).

Ik lees overal reacties van Madridistas op deze site die niet tevreden zijn. We hebben zeker recht tot klagen, want dat is een recht die we hebben gekregen ever since wij degene zijn die tickets/jersey etc etc moeten kopen, maar om er zoo makkelijk erover te denken?

Op dit moment zijn we gewoon te obsessed. En dit heeft enkel met het succes van Barca te maken. We waren altijd de club van Spanje, maar nu is het toch wel Real en Barca, zeker de laatste paar jaren.

Ik ben er trouwens helemaal niet mee bezig met een vertrek van Florentino Perez. Deze man is een Señor, een van de weinigen binnen het Madrileense bestuur die weet wat Real Madrid vertegenwoordigt. Wat Real stands for.

Hij wou ons de beste coach ter wereld bezorgen (toentertijd was hij de beste coach), maar het is een beetje verkeerd uitgepakt. Is het zijn schuld "to try to make us happy"? (hij kan ons nog steeds de "la decima" bezorgen trouwens). Maar com'on guys..

Bovendien heeft hij de grootse plannen met ons. Bijvoorbeeld het verwerven van nog meer fans door Real Madrid Resort Island te laten bouwen in Dubai (zonder maar 1 euro cent van Real Madrid geld uit te geven). Dit doet hij voor het welzijn van onze club. Vergeet dat niet.

What I'm saying is, we moeten gewoon niet in paniek raken. We moeten als een eenheid achter onze clubje staan als het moet en niet van alles lopen schreeuwen. We gaan nu echt hele interessante weken/maanden/jaren tegemoet.

Zegt iemand van de andere kant van de oceaan... Ze spreken misschien dezelfde taal, maar dat wilt niets zeggen. Dan heeft Mourinho meer recht van spreken want die is afkomstig van het land dat grenst tegen Spanje.

Kom op Real moest helemaal opnieuw opgebouwd worden. Dit is niet makkelijk met zulke sterretjes en hoge arrogantie. Snap niet hoe hij dit kan zeggen. Als hij het zo goed weet waarom gaat hij dan niet coachen ?

Allemaal leuk en aardig maar probeer maar waardige Spaanse vervangers te vinden voor Marcello, Coentrao, Pepe, Modric, Ozil, Kaka, Cr7, Benzema, Higuain en Di Maria.
Vraag mij ook af of de merchandise inkomsten net zo groot zullen zijn als deze spelers worden vervangen door Spaanse spelers. Dat zijn allemaal dingen die meespelen met het oog op financial fairplay.

Aan de andere kant zou verkoop van deze spelers een hoop opleveren, kunnen ze de schuld verder aflossen maar op het ook direct effect heeft op het sportieve vlak......weet zeker van niet. Als Real zijnde moet je elk jaar meedoen om het kampioenschap en met een dergelijke wisseling duurt het weer een tijd voordat het team is ingespeelt en zich kan meten met Barca (die zijn al veel verder op dat gebied)
Weet ook niet of een trainer bij Real daar de tijd voor krijgt.

edit; typfout

22 februari 2013 om 15:49

Of de trainer tijd krijgt, ligt natuurlijk aan het bestuur, en daar is waar het fout gaat. Zoiets gaat niet fout aan het einde van de toren, maar aan het begin. Er wordt enorm veel verwacht van Real Madrid, de druk om te presteren is hartstikke groot. Ook bij Barcelona worden spelers aangekocht, het is gewoon niet te doen om het zonder aankopen te doen, maar het kan tenminste beperkt worden tot de echt nodige aankopen. Spelers zoals Modric en Coentrao zijn totaal overbodig, een jeugdspeler kan deze plaats ook prima innemen.

22 februari 2013 om 16:22

Het eerste wat je zegt ben ik het mee eens en het laatste wat je zegt ben ik het gedeeltelijk mee eens.

Real koopt idd vaak onnodig in. Modric vond ik ook onnodig. Coentrao daar in tegen kon ik weer wel goed begrijpen. Je moet op alle posities dubbel bezet zijn. Coentrao en Marcello zijn beide dezelfde soort voetballers met zo goed als gelijkwaardige kwaliteiten. Mourinho heeft (noodgedwongen door blessures van Marcello en Coentrao) gespeeld met Nacho. Opzich een groot talent maar je ziet wel dat hij kwaliteit te kort komt op dit niveau. Aan de andere kant moet je ook ervaring op kunnen doen en niet gelijk in het diepe worden gegooid want als dat niet goed gaat is het meestal gelijk een behoorlijke tegenslag in de carriere va zo een jeugdspeler.

Als je daarintegen Morata ziet, die mag af en toe invallen, kan wennen aan het niveau en je ziet ook gelijk dat hij het niveau beter aan kan dan bv Nacho.

Mourinho is gehaald om op korte termijn prijzen te pakken en dan werk je dergelijke aankopen in de hand. Je moet immers direct presteren op meerdere niveau's.

22 februari 2013 om 16:43

Coentrao had niet gehaald hoeven worden als er eerder was begonnen met het brengen van Carvajal en Nacho. Het is logisch dat Nacho niet gelijk de sterren van de hemels speelt, alles is nieuw voor hem, maar hij had al eerder langzaam gebracht moeten worden, zodat een aankoop als Coentrao verkomen kan worden. Het zelfde geldt voor Carvajal, die overigens komende zomer weer terug komt.

Perez was gewoon hooploos en wou prijzen winnen. Hij had totaal niet aan gedacht hoe het zou zijn met Mourinho in Madrid. Het enige wat hij voorzich zag is een prijs winnen en Barcelona af stoppen.

Ik denk dat de groot fout die er gemaakt is, Pellegrinie weg sturen. Hij was echt de juiste man voor Madrid.
Ik denk dat Madrid nu een van de beste clubs was onder Pellegrinie. Helemaal als je fans en cultuur van je eisen om mooie voetbal te spelen.

Het is de imago helemaal verkloot en Mourinho heeft daar gewoon schijt aan.
Het enige wat telt voor Mourinho is zijn CV en Naam.
Mourinho zelfs heeft spijt dat hij naar Madrid is gegaan. Hij heeft juist zijn CV en zijn naam verkloot.
Als hij dit jaar geen CL wint dan heeft hij echt gefaald als trainer van zo een grote club.

23 februari 2013 om 01:41

Mourinho heeft er nu ook titels in Spanje bij, dus zijn palmares is wat dikker geworden.
En wat betreft mooi voetbal, vorig jaar heb ik ontzettend genoten van Real Madrid. Altijd spektakel, het grootste aantal goals ooit in La Liga, veel actie, bij balbezit constant op zoek naar de goal van de tegenstander zonder veel omwegen. Ik heb in heel mijn leven niet zo genoten van een ploeg als van Real Madrid anno 2011-12.

Dit jaar is het een stuk minder, omdat de vorm van de spelers ook een stuk minder is. De intentie is vaak dezelfde, het lukt gewoon minder vaak. Maar als je dan weer zo'n matchen ziet als tegen City of bijvoorbeeld de eerste helften tegen Man Utd en Barcelona, dan geniet je weer.

Dat heb ik bij het spel van Barcelona veel minder. Maar dat is smaak, vele anderen genieten daar dan wel weer ontzettend van.

En ten laatste: trainer van Madrid is momenteel geen cadeau. Je moet constant wedijveren met de beste ploeg van het laatste decennium, zowel in La Liga als in de Copa Del Rey, en soms ook in de Champions League. Je kunt geen enkele competitie winnen, zonder beter te zijn dan de beste ploeg ter wereld, maar Mourinho is er 2 jaar na elkaar in de geslaagd: één keer de beker, één keer de competitie. Het derde jaar is nog niet ten einde en er zijn nog twee prijzen te verdelen (gezien de competitie nu al ongrijpbaar is).

Valdano heeft misschien gelijk maar ik wil spelers als Marcelo, Khedira, Özil, Di Maria, Ronaldo enz niet weg hebben bij Real. Meer Spaanse spelers mag wel maar niet ten koste van de huidige team, bijv een Carvajal terug halen Jese naar eerste promoveren enz.

Oneens. Een geweldig team coachen is niet eenvoudig. Je moet ze als team laten kunnen voetballen. ManCity heeft bijvoorbeeld ook goede spelers maar ze voetballen gewoon niet goed als ploeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren