Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Wöber slaagt voor keuring en tekent spoedig bij Ajax

Laatste update:

Ajax zag vorige week Davinson Sánchez naar Tottenham Hotspur vertrekken en de Amsterdammers lijken de vervanger van de Colombiaan zo goed als binnen te hebben. Nadat Oostenrijkse media eerder al melding maakten van een naderend akkoord tussen de Amsterdammers en Rapid Wien, meldt Voetbal International maandagmiddag dat Maximilian Wöber zo goed als binnen is.

Ajax en Rapid hebben naar verluidt een akkoord bereikt over een transfersom van 7,5 miljoen euro en Wöber wordt dinsdag of woensdag in Amsterdam verwacht voor de medische keuring. Dat is overigens niet de eerste keer dat de negentienjarige stopper in de Johan Cruijff ArenA zal zijn: hij werd drie maanden geleden al rondgeleid door Marc Overmars, maar zag toen af van een overgang.

Ajax lijkt nu wel beet te hebben bij de verdediger die vorig seizoen zijn doorbraak beleefde en elf wedstrijden speelde in de Oostenrijkse Bundesliga. Wöber wordt de tweede defensieve versterking voor de Amsterdammers: eerder werd Luis Manuel Orejuela al overgenomen van Deportivo Cali.

Update 23 augustus 07.24 uur - Wöber slaagt voor keuring en tekent spoedig bij Ajax
Maximilian Wöber heeft de medische keuring bij Ajax zonder kleerscheuren doorstaan, zo meldt De Telegraaf. De negentienjarige centrale verdediger gaat een contract voor vier seizoenen tekenen en Rapid Wien ontvangt naar verluidt 7,5 miljoen voor Wöber.

Een goede aanwinst voor Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Ben benieuwd.... weet niet of een 19jarige jongen met plus minus 25 profpotjes in de benen voor de stabiliteit kan zorgen die we nodig hebben.

21 augustus 2017 om 16:56

Tja, Sanchez was ook pas net 20 toen hij bij Ajax aankwam en die had ook nog niet bijzonder veel ervaring. Toegegeven, hij heeft wel de finale van de Copa gespeeld, maar toch. Ik laat me graag verrassen door deze jongen.

21 augustus 2017 om 17:02

Mee eens, laat me ook graag verassen door deze jongen.
Sta ook zeker niet negatief in deze transfer maar, deze jongen is pas 19 dus we mogen niet meteen van hem verwachten dat hij foutloos speelt, de vraag is nu dus, kunnen we dat nu wel gebruiken?

21 augustus 2017 om 17:18

Veel Duitste Bundesliga clubs zaten ook achter hem aan en wordt in Oostenrijk bestempeld als hét verdedigende talent. Zegt natuurlijk nog steeds niet veel, maar het moet wel iemand zijn met talent en kwaliteit. Ik kijk er naar uit!

21 augustus 2017 om 20:02

Sanchez is als een volwassen kerel binnengekomen. Wober is een knaap die net om de hoek komt kijken. Ik ga er van uit dat de 4 volwassen versterkingen, van een hogere categorie dan Larsson, binnen een paar dagen worden gepresenteerd. Al is dit wel een beetje het tegengestelde van voorgaande jaren. Toen was Overmars de kluts kwijt en werd er niet voldoende aangekocht. Ik ben razend benieuwd naar de verrassingen van Marc. Dat is andere koek dan die Martin van Geel. Die koopt alleen maar tweedehands, toch??

21 augustus 2017 om 22:29

Hoe kom je erbij dat er 4 volwassen versterkingen bij komen? Dat zal zeker niet gebeuren. Persoonlijk denk ik dat er nog twee komen, waaronder een LB.

Ken de speler niet, maar hoor overal dat het een prima aanwinst is. Mogen we er nu 1 afstrepen of is deze nog voor de toekomst? 10 dagen nog voor een versterking die er direct staat..

21 augustus 2017 om 17:21

Zou toch wel lekker zijn als er nog een defensieve middenvelder komt en een buitenspeler met een voorzet. Ik zou Ayoub trouwens wel toejuichen. Buitenspeler vind ik lastig, maar zou een bakje geld uitgeven voor een echte kanjer, Pavon of Malcom. Al zullen die allebei wel erg lastig te halen zijn en duur zijn zo aan het eind van de transferperiode.

21 augustus 2017 om 18:06

Ja ayoub zou zeker niet slecht zijn als 4de of 5de middenvelder.

21 augustus 2017 om 18:33

Pavon gaat richting de 20 miljoen, die is niet haalbaar. Ajax had eerder moeten handelen met Lozano.

21 augustus 2017 om 19:01

denk dat Lozano sws naar PSV was gezien gezien de Mexicaanse connectie daar

21 augustus 2017 om 19:20

Ayoub zit de Jong in de weg of Schone moet verkocht worden. Ajax moet echt zorgen dat ze een aanvallende linksback halen, Dijks kan echt niet. Dat ze daar niemand voor kunnen vinden al anderhalf jaar lang is echt vreemd. Ervaren middenvelder een type Klaassen en buitenspeler met rendement maken Ajax weer compleet.

22 augustus 2017 om 07:57

Waarom niet viergever lb en dijks cv?

23 augustus 2017 om 08:50

Omdat Dijks continu verkeerd opgesteld staat wanneer hij op de psotitie van CV speelt. Kijk nu al eens hoe vaak hij moet draaien wanneer hij alleen de binnenkant af met dekken en tegenstanders moet dwingen niet binnendoor te komen. Laat staan dat de tegenstander mag gaan kiezen welke kant om Dijks heen.

Dijks heeft inzet, zal niet mokken, heeft goede rushes per wedstrijd alleen verdedigend kan er behoorlijk wat bijgeschaafd worden. Die moet gewoon richting premiership, nie lullen maar rennen en de bal inleveren.

Toch bijzonder. Eerder vandaag lees ik het recordbedrag van Samba Sam, Ajax geeft het tussen neus en lippen door ook even uit.

Toch geeft Feyenoord deze transferperiode buitenproportioneel uit voor de club. Twee keer zo veel als Ajax, als we Wober erbij rekenen. Terwijl Ajax volgens mij wel weer twee keer zoveel als Feyenoord heeft binnengekregen door uitgaande transfers.

21 augustus 2017 om 16:48

Feyenoord lijkt de CL serieus te willen nemen en zich echt te willen versterken om op drie fronten mee te strijden (landstitel, beker en in de CL gewoon zo ver mogelijk komen, want ook overwinteren levert volgens mij al 5m extra op, en anders doorstromen naar EL en daar ver komen). Nou had Feyenoord met het verkopen van Karsdorp, Kongolo, Elia en het wegvallen van Kuyt ook wel wat gaten te vullen.

21 augustus 2017 om 16:54

En doordat ajax de CL niet bereikte hoefde Feyenoord de tvpot ook niet te verdelen met Ajax, daar halen ze nu deze linksbuiten voor.

21 augustus 2017 om 16:59

Toch is het riskant om zoveel (dure) spelers te halen. Stel Feyenoord doet het niet goed dit seizoen en eindigt als 3e of 4e. Dan zitten ze volgend jaar met een beperkter budget met veel van deze dure spelers in de maag. Let wel, ze zullen ook een aardig salaris ontvangen. Feyenoord heeft wel eens eerder zo'n periode gehad waarin het veel Nederlandse spelers haalde (2007/2008) en we weten hoe dat is afgelopen.

21 augustus 2017 om 17:02

En eerlijkheid gebied te zeggen, bij Ajax stroomt er momenteel meer talent door uit de jeugd die gaten op kunnen vullen. Feyenoord moet die halen. En ben niet ontevreden met de manier waarop ze dat doen.

21 augustus 2017 om 17:03

@reuser5

Als je goed gelezen had wist je dat Feyenoord slechts 2 miljoen euro extra krijgt doordat ze de TV pot niet met Ajax hoeven te verdelen. Hoe je er dan bij komt dat Sam Larsson van circa 7 miljoen van deze 2 miljoen euro is gekocht is mij een raadsel.

@buitenspelgoal

Je gelooft toch niet serieus dat Feyenoord ook maar een aannemelijke kans heeft te overwinteren in de CL? Dan moet je een zeer gunstige loting hebben en het geluk dat een team uit pot 1 of 2 een hele zware vormcrisis heeft gedurende diverse maanden. Maar normaal gesproken tref je 3x een tegenstander die beter is, waarvan uit pot 1 en 2 een tegenstander die meerdere klasse beter is.

Als Feyenoord 3de gaat worden dan hebben ze waarschijnlijk al een prestatie van formaat moeten leveren. Het meest voor de hand ligt een scenario als PSV vorig jaar, waarbij slechts een paar punten gepakt worden en ze uiteindelijk op plek 4 eindigen.

21 augustus 2017 om 17:03

Maar er zijn ook veel grootverdieners weggevallen H.J. Cruijff

21 augustus 2017 om 17:09

Hahaha, H.j. Cruijff, heb je onder een steen gelegen? Alles wat Feyenoord deze periode heeft uitgegeven is alleen al betaald met de uitgaande transfers.. Dan moeten ze nog het geld van de CL krijgen (ongeveer 20 mliljoen).. In 07/08 is er met geld gegokt wat ze eigenlijk niet hadden, dat is nu totaal niet het geval. Feyenoord is financieel helemaal weer stabiel en gezond!

21 augustus 2017 om 17:09

Klopt helemaal jongens.

Ik geef eigenlijk alleen de feiten aan, we zullen pas na het seizoen weten wie het verstandigste is/was.

Dat Feyenoord de CL aardig serieus neemt, valt te prijzen. Ik hoop nog steeds dat ze qua naam nog RvP binnenhalen, dan heb je toch iemand van internationale allure in de CL.

21 augustus 2017 om 17:12

@adzevedo

Het lukte PSV ook. Kans is klein, maar het kan, en anders is voor plek 3 gaan ook perfect acceptabel, omdat je dan na de winter nog gewoon Europees voetbal speelt. Hoe dan ook is het het dus waard om die CL serieus te nemen, ook al zul je in nagenoeg elke wedstrijd de underdog zijn. Daarnaast zal het ook een principekwestie zijn- je speelt voor het eerst in jaren weer eens CL, maak er dan het best van.

21 augustus 2017 om 17:33

@buitenspelgoal

PSV zat in pot 1 dankzij een reglementswijziging, als PSV net als Ajax de jaren ervoor in pot 3 had gezeten was overwintering zeer onwaarschijnlijk geweest. Kortom : het argument dat PSV het deed gaat in dit geval niet op, aangezien Feyenoord in pot 4 en doodleuk een pot kan krijgen met Real Madrid, Borussia Dortmund en Liverpool.

Ik zeg trouwens niet dat Feyenoord Europees spelen niet serieus moet nemen of zich niet moet versterken. In tegendeel, Feyenoord lijkt het prima te hebben gedaan op de transfermarkt en dat mag gerust benoemd worden. Alleen moet je wel realistisch blijven, de kansen voor Feyenoord op zelfs plek 3 zijn relatief beperkt. Een gunstige loting en de vorm van de tegenstander is waarschijnlijk crucialer als de vorm van Feyenoord zelf. Zelfs als ze boven zichzelf uit stijgen dan zullen ze in veel gevallen gewoon kansloos zijn.

Ik denk dat je de vruchten van het transferbeleid vooral nationaal mag verwachten. Als ik naar Ajax en PSV kijk kan ik toch niet anders concluderen dat ze het minder op de transfermarkt hebben gedaan, terwijl Feyenoord zeker in de breedte veel sterker is geworden. Dat was juist een minpunt van de ploeg van vorig seizoen.

21 augustus 2017 om 17:51

@santinofr
Je weet toch wel dat van alle binnenkomende bedragen ook nog de diverse partijen betaald moeten worden, zoals opleidingsvergoeding, fee voor de zaakwaarnemers, enz? Er komt dus minder binnen dan de genoemde bedragen, bovendien worden deze bedragen vaak in termijnen betaald.

21 augustus 2017 om 18:22

In termijnen werd er niet betaald, wel bonussen bovenop de 28m die ze al kregen voor kongolo en karsdorp. Daarbij komt dat Feyenoord ieder jaar (zonder CL of EL inkomsten) zwarte cijfers schrijft, dus al het extra's is beschikbaar om te investeren. Al die doemdenkers hier kunnen wel erg overdrijven, gewoon een goede transferperiode voor Feyenoord.

21 augustus 2017 om 18:37

Ik zou niet weten waarom dat niet zou kunnen als je nergens in gelooft dan kun je het beter schriftelijk afdoen , hou toch op Feyenoord is thuis sterk en als ze daar de punten pakken waarom zouden ze dan geen tweede kunnen worden in de poule , ik hoop het want dat geeft weer wat aanzien voor Nederland , altijd gelijk dat negatieve en betere ploeg hoeft niet altijd te winnen hoor ik hoop dat Feyenoord overwinterd en zijn al zoveel ploegen uit .

21 augustus 2017 om 19:34

@SantinoFR
Nogmaals, ik weet heus wel dat het Feyenoord financieel voor de wind gaat momenteel. Ik hoop echter dat je begrijpt dat het "transferpotje" niet een losse geldrekening betreft. Wat ik bedoel is, niet elke cent die is binnengekomen kan je ook weer aan transfers uitgeven. Verder kost een speler contracteren vaak meer dan wat er wordt vermeld in de media (tekensom speler, commissie zaakwaarnemer). Ook zal Feyenoord wel aanpassingen maken in de begroting (meer geld voor jeugdopleiding etc.). Dus je kan wel lacherig doen en de transferuitgaven van Feyenoord bagatelliseren, feit is dat ze veel uitgeven en ook voornamelijk aan wat oudere spelers (met een hoger salaris dus). Ik zeg niet dat het exact dezelfde situatie is als destijds, maar het blijft riskant.

21 augustus 2017 om 20:07

Ik ben inderdaad wel benieuwd naar die extra bedragen die jij hier benoemt. Maakt Ajax die bedragen bekend als beursgenoteerd bedrijf?

21 augustus 2017 om 22:13

Dit vind ik een onzin. De afgelopen jaren zijn Ajax en PSV steevast 3e en een enkele keer 2e in de CL geworden. Alleen vorig jaar werd een Nederlandse club in 5-6 jaar 4e en dat was met de nodige pech. Had Guardado die penalty gescoord tegen Atletico had het er weer heel anders uitgezien.

21 augustus 2017 om 22:35

@Buitenspelgoal, met alle respect voor de inzet en strijd die Feyenoord kan leveren, zie ik ze geen tweede worden. Sterker nog, ik denk dat als je er geld op zou zetten dat ze tweede worden, je heel veel geld zou verdienen. Dat laat onverlet dat ik wel hoop dat ze het zullen halen. Ik hoop dat altijd voor elke Nederlandse club die Europees speelt.

22 augustus 2017 om 10:08

@ Fcrrr,

Ik heb even voor je gegoogled, op 7 april is hier op VZ een artikel geplaatst waarin stond dat Ajax het afgelopen jaar 7,5 miljoen euro aan zaakwaarnemers heeft betaald. Deze cijfers zijn vast ook ergens terug te vinden in de jaarcijfers van Ajax, maar ik ben geen econoom dus ik durf daar niet zoveel over te zeggen.

23 augustus 2017 om 08:29

@hj

Stond in datzelfde artikel ook niet dat Feyeboord ergens rond de 1 mln zat?

Dat zal nu met de binnenkomende transfers wel oplopen, maar het lijken me geen onoverkomelijke bedragen

23 augustus 2017 om 09:06

@santinofr jij denkt dat het FM is ofzo,dat een club moeiteloos alle transfer inkomsten ook weer uit kan geven aan aankopen????! Weleens gehoord van salaris posten??!

Feyenoord is gezond,ja. Maar 1 tegenvallend seizoen en geen uitgaande transfers en ze kunnen direct een stuk minder op de transfermarkt, het is nog geen Ajax met een eigen vermogen van plus 100milj.

21 augustus 2017 om 17:08

Ik ben voor Ajax en dacht voor de zomer dat Feyenoord het zwaar zou gaan krijgen qua selectie, maar ze hebben het juist prima gedaan tot nu toe. De selectie vorig jaar was juist te smal, dat ze het daarmee het hele seizoen hebben volgehouden was eigenlijk een mirakel. Nu doen ze het beter in mijn ogen. Ik zou er als ik hun was nog een degelijke middenvelder bij halen, maar echt makkelijk zal dat niet worden, want een basisplaats kan je niet bieden.

Ajax is nu pas de selectie aan het vullen. Beter laat dan nooit, maar laat zijn ze zeker. Ook Ajax moet nog een middenvelder, wat mij betreft harder nodig dan Feyenoord.

21 augustus 2017 om 17:12

Volgens mij lag Huntelaar al 1 juni 2017 vast, Van Leer en Lamprou waren er ook al vroeg in het seizoen. Klaassen is opgevangen door Vd Beek. Alleen verdedigend zijn ze laat begonnen knopen door te hakken, misschien ook omdat Sanchez relatief laat wegging. Aan de andere kant was Ajax met Wober al wel in mei al bezig.

23 augustus 2017 om 08:40

Klopt, lijkt me wel te verantwoorden met het Champions League voetbal van dit jaar. Ze kunnen potentieel verlies toch over 3 jaar afschrijven met de FFP regels.

Die Overmars is werkelijk waar niet wijs!!! Komt hij weer met een 19 jarig broekkie!!

De afgelopen jaren heeft al duidelijk gemaakt dat Overmars te jonge selecties heeft samengesteld. En we weten van jonge talenten dat die wisselvallig presteren. Iets wat funest kan zijn als je kampioen wilt worden. Overmars leert dus weer niet van zijn fouten en gezien zijn eerdere interview van vandaag lijkt hij ook niet te weten wat voor beleid hij wel moet voeren.

Weg dus met deze man!!!

21 augustus 2017 om 17:00

@ Rodadegrote,

Sánchez was vorig jaar toch ook pas 20-jaar toen hij naar Ajax kwam? Maar Sánchez speelde zeer volwassen en was echt een topaanwinst voor Ajax. Ik zeg niet dat deze Wöber Sánchez al evenaren, want dat moeten we nog maar afwachten, maar Sánchez was ook een 'broekie' toen hij binnenkwam, ook al zag hij er qua uiterlijk niet uit als een 'broekie'.

21 augustus 2017 om 17:07

@rochester.
Heb je gelijk in maar hoevaak zie je een speler zo volwassen als Sanchez.
Dit is bijna uniek, maar misschien kan het goed uitpakken

21 augustus 2017 om 17:07

Zelfs met Sanchez erbij werd Ajax geen kampioen. En de kans is zeer klein dat dit een tweede Sanchez is dus kan je wel nagaan dat Overmars hier weer geen goede zaken doet voor Ajax. Hij had gewoon Sanchez moeten behouden!

21 augustus 2017 om 17:11

ik ben t vaak met je eens. maar om te beginnen, soms heb je idd een voltreffer met de goedkopere jonge spelers. ten tweede, sanchez heeft tot op zekere hoogte wel degelijk iets meer bewezen dan deze wober. echter, ik ben niet iemand die bijvoorbaat al iemand afschrijft. dus wober zal bij mij iig de tijd krijgen zichzelf te bewijzen.

22 augustus 2017 om 13:10

Maar spelers in de categorie 20 jaar, ervaren en talentvol. Of 25 en daadwerkelijk een toevoeging voor de selectie zijn ontzettend lastig te halen. Overmars haalde spelers als Zimling, Heitinga, Westermann. Kei en keihard door de mand gevallen. De spelers waar jij om vraagt kunnen vele malen meer verdienen en in betere competities spelen, waar tevens geen kunstgras zit. Nee, heel soms is er geluk, zoals met Sanchez. Ook spelers als Milik, Onana, Younes zijn gewoon goed gehaalt. Als je verwacht dat een beursgenoteerde Nederlandse ploeg even fifa17 stijl aankopen kan doen, heb je het flink mis.

21 augustus 2017 om 17:00

Ken jij deze speler?

Misschien moet je je grieven even in de koelkast zetten totdat we hem hebben zien spelen. Sommige spelers zijn qua leeftijd niet wat je zou willen, maar spelen als een volwassene...

21 augustus 2017 om 17:08

maar gast. sluit je ogen aub ook niet dat overmars en co maar vooral rvc schijt hebben aan sportieve prestatie. bij iedere aankoop wordt meer gedacht, deze speler gaat in de toekomst geld opbrengen. fijn en al. maar soms moet je ook durven te denken :"met deze speler wordt onze kans vergroot DIT jaar kampioen te worden".

21 augustus 2017 om 17:21

@everybodyblind

Je schrijft: "maar gast. sluit je ogen aub ook niet dat overmars en co maar vooral rvc schijt hebben aan sportieve prestatie. bij iedere aankoop wordt meer gedacht, deze speler gaat in de toekomst geld opbrengen. fijn en al. maar soms moet je ook durven te denken :"met deze speler wordt onze kans vergroot DIT jaar kampioen te worden"".

Kortzichtige reactie omdat de begroting zonder CL en uitgaande transfers hooguit kostendekkend is. Ajax speelt al jaren geen CL en volgend jaar moet ook de kampioen voorronden spelen, waardoor deelname verder weg is dan ooit. Als de selectie versterkt moet worden, moet dat derhalve worden bekostigd uit de opbrengsten van uitgaande transfers. Dus is het niet alleen logisch dat er bij de aankoop van een speler ook naar het financiele plaatje wordt gekeken, maar ook strikt noodzakelijk omdat de winst daar vandaan moet komen.

21 augustus 2017 om 17:37

kortzichtig? nee, vooral als zij zelf hard lopen te bleren dat zij aansluiting willen mer de europese (sub)top. hopen zij dan met jonge jongens dit te bereiken? hun uitspraken gaan niet parallel met hun daden. en daarbij zeg ik, of ik bedoelde meer dat ze wel wat vaker dat mogen doen, risico nemen. vooral dus als zij de eerder genoemde uitspraken doen.

22 augustus 2017 om 09:39

@everybodyblind

Nee, juist niet. Voor nu wil ik waken dat we een weliswaar jonge speler gelijk afbranden voordat we hem hebben zien spelen, maar ben het wel degelijk helemaal eens met je verdere gedachten.

21 augustus 2017 om 17:05

ik zeg t werkelijk al jaren. fijn hoor dat hij redelijk kan verkopen. maar uiteindelijk is zijn hoofdtaak een selectie samenstellen die goed genoeg zou moeten zijn om te strijden voor de prijzen. hier in faalt hij al jaar in jaar uit. wij zijn nog geen enkele keer kampioen geworden met de selectie die volledig door hem is samengesteld. sterker nog, geen enkele prijs. elke zomer zelfde verhaal. hij anticipeert niet goed genoeg of hij overschat de selectie.

21 augustus 2017 om 17:34

Sorry maar dit vind ik echt onzin. Je kunt het moeilijk de schuld van Overmars noemen dat Ajax het weggeeft tegen De Graafschap. En je kunt het hem ook moeilijk kwalijk nemen dat Ajax onder Bosz moest wennen en in het begin wedstrijden en punten verspeelde. Ja, hij had Ziyech eerder kunnen halen en wellicht had Ajax dan CL gespeeld. Maar zelfs Bosz hoefde Ziyech in eerste instantie niet. Overmars kan er ook niet altijd wat aan doen dat spelers niet komen. Ajax kan prima 20 miljoen betalen voor een speler. Maar zo een speler, die zoveel waard is, gaat niet voor 1 tot 2 miljoen in de eredivisie voetballen. En het is nu eenmaal een keuze dat je dan liever voor jonge gasten gaat dan voor oudere spelers.

21 augustus 2017 om 17:45

ik zal je wat vertellen, zonder ziyech had ajax een kansloze jaar gehad. volgens de cijfers van opta had ziyech 2x zoveel kansen gecreerd dan de nummer 2 op de lijst. reken uit hoe belangrijk ziyech was vorig jaar. door dat paniekaankoop(toegegeven door van der sar in t programma tafel van kees) werd alles gemaskeerd. de hoge pieten achtten ziyech niet nodig he...uhu...dit jaar ook weer. nu al.2 goals en 1 assist.

21 augustus 2017 om 18:08

Klopt, maar ik zeg toch ook nergens dat Ziyech een slechte aankoop was? Ajax (mede door sturing van Bosz) ging voor een buitenspeler. Bailey. Die zou echter komen als de CL gehaald werd, maar dat lukte niet doordat de spelers niets van het spel van Bosz snapten. Vervolgens bedachten ze dat een creatieve middenvelder toch handiger was en haalden ze Ziyech. Er zou dus sowieso een topper bijkomen, alleen was het de vraag wanneer en wie. Maar Ziyech stond dus eigenlijk niet op de lijst om te komen. Simpelweg omdat de trainer hem niet hoefde. Moet Overmars hem dan door de strot duwen terwijl je al te veel middenvelders had?

21 augustus 2017 om 18:18

ik zeg ook nergens dat je dat beweerde. ik probeer juist mijn punt te bekrachtigen. overmars en iedereen had t verkeerd gezien. de kwaliteit van die selectie overschat. en ja hij is verantwoordelijk, ook al had hij al 8 middenvelders. dus hij heeft t daarvoor met zijn 8 mf verkeerd ingeschat. verkeerd samengesteld. hij is de td, dus hij had maar een aantal spelers moeten lozen vroeg in t seizoen. maar nee, ze bleven volharden we hebben niemand meer nodig, want dit want dat. vervolgens toch maar ziyech halen, resultsten vielen tegen en de achterban begon te morren. waar ga ik hier in verkeerd?? misschien moet ik maar stoppen met voetbal volgen.

21 augustus 2017 om 17:05

Wat een gedoe telkens weer over een te jonge selectie... Vorig seizoen werden we nipt 2de en haalde we de finale van de Europa League met een ongeveer even jonge selectie. Het hoort ook gewoon bij Ajax, jonge spelers kansen geven en opleiden.

21 augustus 2017 om 17:08

Rodadegrote,

Zo te zien wil jij zeker niet veel leren, is al meerdere malen aangegeven dat de 19 jarige Wöber de opvolger is van de toen 20 jarige Sanchez.

We moeten natuurlijk nog even afwachten hoeveel aanpassingstijd hij nodig heeft, vroeger hadden we een 16 jarige jongen die was ook heel volwassen voor zijn leeftijd( Seedorf) en ook hebben we een jonkie gehad die gelijk aan alle ervaren spelers ging vertellen hoe ze moesten voetballen.( heette geloof ik Johan Cruijff)

Wat goed is komt snel en soms is een speler die heel rustig gebracht wordt ook uitstekend, of te wel iedereen is anders.

21 augustus 2017 om 17:13

De meeste jonkies die Ajax van andere clubs haalt moeten anders eerst nog een tijd wennen in een jeugd elftal. Die staan er dus niet direct of presteren wisselvallig.

21 augustus 2017 om 17:20

Bijna alle jonkies moeten wennen, behalve Sanchez en ik denk dat dat ook gaat gelden voor Danilo.

Danilo zou zo maar eens snel de selectie kunnen versterken als Dolberg verkocht wordt.

21 augustus 2017 om 17:34

Dus als je kampioen wilt worden moet je geen jonkies halen tenzij het spelers zijn van de categorie Sanchez.

21 augustus 2017 om 18:08

je kan allicht proberen om een jonkie te halen, waarvan jij ziet dat de klasse er vanaf druipt en hopen dat hij dat ook snel klaar staat om het eerste te versterken.

Het woord "kampioen" heb ik niet in de mond genomen, maar zou het wel graag worden.

Een speler die waarschijnlijk er ook direct zou staan naar mijn mening is Carlos Cuesta, maar mogelijk is Ajax wat voorzichtiger geworden gezien de perikelen met het gevolg van Sanchez.

Denk dat PSV hier een mooie slag zou kunnen slaan.

21 augustus 2017 om 19:44

@ Roda haalt hij dadelijk een ervaren cvm die het allemaal neerzet en blijkt hij het fantastisch gedaan te hebben.... Dat een speler 19 is zegt mij niet zoveel. We wisselen de ene jonge verdediger in voor de andere die net voor 40 mil is verkocht. Ik denk dat overmars heel duidelijk voor ogen heeft wat hij wilt, de rest wil er niet in meegaan.

23 augustus 2017 om 13:25

Grappig deze conclusie. 1. Overmars heeft voor zijn uitgaven nog steeds goedkeuring van de RvB nodig, Overmars als kop van jut is niet eerlijk en zeker niet terecht. 2 Sanchez was vorig jaar ook zo'n broekkie die gewoon begonnen is bij Jong Ajax.

Weer een kind dat een paar wedstrijden op het hoogste niveau achter de rug heeft. Overmars gaf zelf aan overbetaald te hebben voor Neres die in ieder geval nog in Brazilie speelde die paar wedstrijden. Deze Wober speelt 11 wedstrijden in de Oostenrijke Bundesliga tegen St. Polten, Altach en Wolfsberg... 7,5 miljoen. Dan kan je beter van Aken halen bij Heerenveen. Die is langer, Ajax verleden ,kent de NL competitie, ook linksbenig, NL sprekend, 23 en kost nog niet eens de helft.

Wat de lijn JC inhield was dat er alleen spelers gekocht worden die direct een toegevogede waarde hebben en dat de talenten door de jeugdopleiding moeten komen. Nou snap ik ook wel dat sinds Jonk weggestuurd is omdat hij wel vast hield aan dat plan, er geen talenten meer ontwikkeld worden en Overmars steeds driftiger op zoek gaat naar aanvulling op de falende jeugdopleiding, maar toch zou Ajax niet moeten scouten in die leeftijdsgroep.

21 augustus 2017 om 17:38

Wat heeft de falende jeugdopleiding met deze aankoop te maken? Want volgens mij is juist de lichting die nu doorkomt de lichting waar Jonk zo trots op is. De lichtingen die minder zouden zijn, zijn de lichtingen tot 15 of 16 jaar bijvoorbeeld. En dan is het apart om te concluderen dat Overmars voor die mislukte(?) lichtingen aankopen doet voor het eerste. Het klopt dat Ajax steeds minder Nederlanders in de jeugd heeft lopen. Maar dat heeft toch niets te maken met de aankoop van een 19-jarige in plaats van een 25-jarige die het vertrek van Sanchez op moet vangen?

21 augustus 2017 om 20:13

@piranha

De JC lijn is springlevend, alleen als er geen talent is op die positie wordt er gekocht, zelfs nu Ajax record verkoop achter record verkoop aan elkaar rijgt krijgt nog steeds de Jong, Eiting en Zeefuik de ruimte en kans. Volgens mij waren er afgelopen weekend 7 van de 11 in de basis uit de opleiding en dat terwijl we veel toptalenten verliezen aan engelse clubs, neem Mensah van Man Utd.

Ook na Jonk is de opleiding springlevend en wordt er volop in geïnvesteerd, maar men zoekt ook naar de juiste balans om ook te presteren met het eerste. Jonk sloeg in veel opzichten door en wou geen compromissen, terwijl dat alleen in een sprookjeswereld kan.

En Van Aken? Hahaha, restwaarde is ook een stuk lager he? Je had vorig jaar ook wel St. Juste in plaats van Sanchez kunnen halen, maar dan had je zeker geen 35 miljoen winst gedraaid en tegelijkertijd een goede CV gehad. Van Aken heeft geen snelheid, Wöber schijnt dat wel te hebben en dat hebben we nodig met ruimte in onze rug.

Ik denk dat deze speler echt wel een toevoeging zal gaan zijn voor Ajax, vergeet niet dat ze hem 3 maanden geleden ook al op de korrel hadden, en zich nu opnieuw melden met een hoger bod. Dat betekent toch dat ze iets in hem zien, en leeftijd is maar een getal. Sanchez was ook 19/20 toen hij naar Ajax kwam, en die was binnen 4 weken volgends de meeste al de beste verdediger van de Eredivisie.

Ik hoop dan wel dat er nog wat meer bij komt, en het niet bij Wober blijft.

21 augustus 2017 om 17:11

Sanchez had wel wat meer ervaring dan dit broekie. Maar ervaring zegt niet alles.

29% stemt ja, het is een goeie aanwinst, kom op zeg, niemand heeft die gozer zien spelen.. 19 jaar, nog niet eens 50 potjes in het profvoetbal gespeeld.. Ik moet het allemaal nog maar zien, dacht dat ajax behoefte had aan ervaring, niet aan nog een broekie?

Larsson niet goed genoeg, maar wober wel hoor. Wordt echt een topper, die Wober.

21 augustus 2017 om 17:32

Ja onbegrijpelijke uitspraak geweest weer. En in het interview van vandaag blijkt zelfs dat hij niet eens weet wat voor beleid hij eigenlijk moet voeren.

21 augustus 2017 om 18:07

Roda als je dat uit het interview haalt heb je met het geluid uit geluisterd denk ik..

22 augustus 2017 om 14:10

@geniaal

Nog geniaal ook. Larsson weg had heerenveen rekening mee gehouden en vonden ze niet zo erg. Johnson weg was absoluut niet de bedoeling.

Zelfde wat ik nu hoor met dat geroep dat Larson bij Ajax zo in de basis had gestaan. Dat verwacht ik dus totaal niet. Ik heb wel van meer subtopspelers gehoord dat ze bij Ajax zo in de basis zouden staan en dat viel vaak genoeg vies tegen.

Overmars was duidelijk niet goed genoeg. Blijkbaar vinden ze deze Wober wel goed genoeg. Nou dan hebben ze toch meer vertrouwen in.

Laten we eerst maar even afwachten voordat we de vlag uithangen of halfstok hangen wat betreft deze Wober. Ik denk dat de meeste van ons deze jongen nooit hebben zien spelen, dus moeilijk een oordeel over hem kunnen hebben. Er is aanzienlijk voor de betaald, dus het betekend dat je wel het nodige mag verwachten van zijn capaciteit en potentie. Maar voordat die jongen zonder 1 minuut te spelen al is afgekraakt of gemaakt lijkt me bijzonder twijfelachtig.

21 augustus 2017 om 17:53

Natuurlijk moet hij de kans krijgen maar zeg nu zelf: een verdediging met een 18 jarige De Ligt en een 19 jarige Wober zal waarschijnlijk vragen zijn om problemen en om wisselvallige prestaties.
Je verdiend er misschien lof mee dat je weer met een hele jonge selectie gaat spelen maar daar win je geen prijzen mee.

21 augustus 2017 om 18:26

Roda

Alsjeblieft, denk ff na. Wie zegt nou weer dat de ligt en deze wober de basis gaan vormen? Het kan ook zijn dat hij een extra optie is voor dit seizoen en beoogde basis voor een volgend seizoen bijv. Op dit moment heeft Ajax best veel opties in de verdediging, misschien op linksback geen geweldenaar, maar genoeg opties.

21 augustus 2017 om 18:32

Op zichzelf zegt leeftijd niet zo heel veel, Sanchez was vorig seizoen ook pas net 20 jaar, deze jongen is 19,5. Na een paar wedstrijden had niemand het over de leeftijd van Sanchez. Fouten die spelers maken hebben weinig te maken met hun leeftijd, eerder met spelinzicht en handelingssnelheid. Nou kan ervaring zorgen voor een verbetering, maar het is totaal geen garantie.

We hebben trouwens geen enkele zekerheid of De Ligt en Wober samen het centrale duo vormen. Hij kan ook linksback spelen, en dan vormen Viergever en De Ligt het centrale duo. Of het kan zijn dat Orjuela een basisplek krijgt en dat Veltman in het centrum komt te staan met Wober. Of dat Veltman en Viegever het centrale duo gaan vormen, met Wober en Orjuela als backs. Niemand heeft die Oostenrijker en Colombiaan zien spelen, en aangezien de voornaamste zwakte op de backposities ligt zou het zomaar kunnen dat de puzzel daar opelost gaat worden.

21 augustus 2017 om 20:16

Daarom heb je ook nog Viergever (28 jaar) en Veltman (25 jaar) die deze twee geweldig aanvullen. Vorig jaar hadden we ook een jonge verdediging en presteerden we top, nee geen prijzen, maar wel een groot puntenaantal met goed voetbal, dan is het geen schande om 2de te worden, zeker met een EL finale op zak.

21 augustus 2017 om 21:30

Als Wober linksback gaat spelen is het helemaal raar dat ze Riedewald niet hebben behouden. Die is tenminste opgevoed met Ajax voetbal terwijl Wober zich nog moet aanpassen.

21 augustus 2017 om 21:32

Kans op weer een finale plek EL is vrijwel 0 procent. Als Ajax dan weer tweede wordt in de competitie heeft Overmars weer gefaald met zijn aankoopbeleid.

21 augustus 2017 om 22:47

Hoezo gefaald? Ik heb vorig seizoen bij vlagen weergaloos voetbal gezien en niemand had in het begin een cent ervoor gegeven dat Ajax in de finale zou komen. Voor mij en voor veel echte supporters was vorig jaar geen gefaald jaar!

21 augustus 2017 om 23:10

Wat betreft EL niet maar wat betreft de competitie wel.

Ik had gehoopt op een Moisander/Oleguer/Escudé achtige aankoop. Een betrouwbare, redelijk ervaren prof. Nu hebben we er weer een "supertalent" bij dat waarschijnlijk eerst een jaar moet wennen aan het ajax systeem....

21 augustus 2017 om 20:15

Allemaal spelers die niet qua type zouden passen, Ajax heeft met Sanchez vooral snelheid achterin ingeleverd en dat kan Wöber opvangen, de spelers die jij noemt hebben dat niet en daarnaast nul restwaarde. Je hebt met Viergever al een dergelijke speler in huis en hoeft er niet twee van te hebben in mijn ogen.

Goede aanwinst! Straks lekker Viergever op links, Wöber en de Ligt centraal en Orejuela op rechts, Veltman lekker op de bank en Huntelaar aanvoerder.

21 augustus 2017 om 21:33

Veel te jong zo'n centraal duo! 18 en 19 jaar! Dat is vragen om problemen.

21 augustus 2017 om 22:11

Je kan ook Wöber links zetten en Viergever Links centraal, maar ik zou het gewoon gaan proberen. Denk dat deze jongen, ondanks zijn leeftijd ons wel eens kan gaan verrassen. Soort van geluk bij een ongeluk dat Sanchez verkocht is, want anders was hij niet gekomen. Hij wilde speeltijd en dat kon eerst niet gegarandeerd worden, nu blijkbaar wel, na het vertrek van Davinson, dus mijn gevoel zegt dat hij die speeltijd centraal gaat krijgen.

23 augustus 2017 om 08:00

Vertonghen en Alderweireld waren toentertijd ook 19 en 21 ofzo toen ze bij Ajax doorbraken als centraal duo. Die deden het toch ook niet slecht..

23 augustus 2017 om 12:35

Ja maar als je dan kijkt naar Isimat en Schwaab, of een Bottgehin en een Jan Arie. Uiteindelijk zijn de traditionele clubs allemaal zwak achterin, er wel van uitgaan dat Jan Arie en Bottgehin nooit meer zon seizoen gaan draaien als vorig jaar.

Zou Ajax niet gewoon Benoit Tremoulinas moeten halen? Heeft geen club een boot aan ervaring in de Champions League vaak de Europa League gewonnen en niet te oud dat hij bij het vel moet, maar 31 gewoon een ervaren snelle back die vele malen beter is dan Dijks.
Hoor goede dingen over Wober!

Ik heb een familielid in Oostenrijk wonen en die volgt de competitie al jaren op de voet, en daar spreken ze vol lof over deze jonge, en is overduidelijk een aanwinst voor Ajax.

Denk dus ook dat hij voor de basis is gehaald. Ben benieuwd naar deze jonge!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren