Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Milos Kerkez in de gaten gehouden door meerdere Premier League-clubs

Laatste update:

Milos Kerkez staat in de belangstelling van onder meer Leeds United, Leicester City en Bournemouth, zo meldt Sky Sports. Daarnaast zouden ook Borussia Dortmund, Atlético Madrid en Lazio interesse hebben in de negentienjarige linksback van AZ, die daardoor de clubs voor het uitkiezen lijkt te hebben. Kerkez heeft nog een contract tot medio 2026 in Alkmaar.

De interesse in Kerkez is nog niet concreet, maar volgens Sky Sports monitoren de drie Premier League-clubs de situatie van Kerkez wel. De linksback zelf voelt volgens het Britse medium overigens geen haast om Alkmaar te verlaten, daar AZ nog altijd kans heeft om zich te kwalificeren voor de Champions League. Het team van Pascal Jansen staat momenteel op de vierde plaats in de Eredivisie, met vier punten achterstand op koploper Feyenoord.

Leeds versterkte zich eerder deze week al met voormalig Ajacied Maximilian Wöber, die voor ruim twaalf miljoen euro overkwam van Red Bull Salzburg. Wöber kan net als Kerkez uit de voeten als linksback, maar door zijn jonge leeftijd zou Kerkez aantrekkelijk zijn als extra optie voor Leeds. Ook Bournemouth en Leicester zouden op zoek zijn naar versterkingen voor de linksbackpositie.

Kerkez maakte in januari 2022 voor twee miljoen euro de overstap van AC Milan naar AZ. Sindsdien kwam hij in 31 officiële duels in actie in het eerste elftal, waarin hij goed was voor drie doelpunten en zeven assists. Sky Sports meldt dat in een clausule in het contract van de Hongaar staat vermeld dat Milan de eerste optie heeft om Kerkez over te nemen. Een terugkeer naar San Siro zou de viervoudig international echter niet zien zitten.

Denk jij dat Milos Kerkez aan het einde van deze transferperiode nog bij AZ speelt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als ik Milos zelf moet geloven gaat hij zeker deze transferperiode niet vertrekken.
Hij speelt ook nog maar een paar maanden basis en is uiteraard veel te duur voor clubs om hem nu te halen.
Na dit seizoen is alles mogelijk maar zal Az ook flink gaan cashen gezien zijn contractduur en vlde dus nu al grootse interesse die elkaar zullen gaan uitspelen.

Altijd leuk als er zoveel clubs interesse in je hebben. Dan ben je goed bezig. Maar het is beter voor Kerkez om nog een jaartje te rijpen bij AZ. Talent heeft hij zeker en potentie om veel beter te worden ook.
Gewoon nog even lekker ballen bij AZ en dan later een mooie transfer maken.

Ik hoop voor AZ dat er geen clausule bestaat met een (laag) gelimiteerde transfersom.

Goede linksbacks zijn schaars. AZ heeft hier echt een goudmijntje. Bij PL clubs lekker hoog in de boom gaan zitten gezien hij een veel potentie als een langdurig contract heeft. Ze kunnen in Alkmaar alweer scouten voor zijn vervanging gezien zijn vertrek een kwestie van tijd is. Ik zeg 20-25 miljoen met doorverkoop percentage.

5 januari 2023 om 20:49

Vervanging is er al in de vorm van Mees De Wit.

5 januari 2023 om 21:21

Ik weet niet hoe jij het ziet, maar Mees de Wit is toch niet het niveau wat AZ na moet streven?

6 januari 2023 om 08:49

Inderdaad niet helemaal het gewenste niveau nu, maar hij is wel de vervanger voor op die positie,dus zo bedoel ik het meer.

Vind dit toch wel een hele goede speler. Gezonde agressiviteit waar die ook het elftal in meeneemt, voetballend ook al behoorlijk goed wat alleen maar beter zal worden gezien zijn leeftijd. Hier heeft AZ uitstekende zaken mee gedaan.

Hopelijk blijft hij tot in de zomer bij ons in Alkmaar. Ik denk dat hij verkocht kan worden voor 25-30 miljoen na een goed seizoen. Voor clubs als Leicester en Leeds is dat wisselgeld.

6 januari 2023 om 03:04

Zeker haalbaar, maar dat is voor dat soort clubs zeker geen wisselgeld. Al helemaal niet voor een verdediger uit de ED

Dit is nog eens een toptransfer gebleken van AZ. Voor 2 miljoen bij AC Milan opgepikt. Logischerwijs had hij daar weinig kans, met Theo Hernandez o.a. voor zich.

Maar wat een speler is dit zeg. Ben echt enorm onder de indruk van hem. Goede snelheid, enorme drive naar voren, maar staat defensief ook vaak zijn mannetje.

Goede linksbacks/wingbacks zijn schaars in het hedendaagse voetbal. Ik denk dat Kerkez echt wel hoger mag mikken dan (met alle respect) Leeds, Leicester of Bournemouth. Zelfs Lazio zou ik, als ik hem was, overslaan.

Dortmund en Atletico zijn mooie clubs, maar bij Atletico moet je ook nog maar zien of je speelstijl past. Hij brengt vrij veel aanvallend, terwijl Simeone toch al jaren bekend staat vanwege zijn afbraakvoetbal. Zo'n Lodi kwam daar ook amper aan het spelen toe.

Bij Dortmund zie ik hem alleen spelen, als Guerreiro weg gaat (of Guerreiro moet al centraal op het middenveld willen gaan spelen.

Denk oprecht dat Kerkez, als hij zo doorgaat, na dit jaar voor een miljoen of 20 verkocht kan worden. Het is jammer dat hij bij AZ speelt, want die leveren doorgaans ''wat minder'' op dan spelers van vooral Ajax en Psv.

Als deze Kerkez bij Ajax had gespeeld, was hij 100% voor 25+ miljoen vertrokken. Enorm goede back en nog zo jong!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren