Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Trots FC Groningen krijgt groen licht van Erwin Koeman

Laatste update:

FC Groningen kan komende zondag in De Kuip mogelijk de eerste prijs in de clubgeschiedenis in de wacht slepen. De ploeg van trainer Erwin van de Looi strijdt met PEC Zwolle om de KNVB Beker en hoopt niet, zoals in de finale in 1989, als verliezer van het veld te stappen.

/

Als FC Groningen erin slaagt om beslag te leggen op de nationale beker, dan wordt deze volgens het Dagblad van het Noorden uitgereikt door Erwin Koeman. Enkele weken geleden kwam in het nieuws dat Arjen Robben mogelijk de eventuele trofee aan de noorderlingen zou overhandigen, maar het regionale dagblad verzekert dat Koeman de honneurs zal waarnemen.

Koeman, assistent-trainer van Ronald Koeman bij Southampton, maakte in 1978/79 in het tenue van FC Groningen zijn debuut in het betaald voetbal. Hij kwam in drie verschillende periodes tot 210 duels voor de noorderlingen en werd in 1988 Europees kampioen met het Nederlands elftal.

Update 30 april 11.33 uur - Trots FC Groningen krijgt groen licht van Erwin Koeman
Erwin Koeman is degene die FC Groningen zondag mogelijk de KNVB Beker overhandigt, zo meldt de Groningse club donderdagochtend via de officiële kanalen. “FC Groningen had een aantal prominenten op het oog voor deze ceremoniële uitreiking en is trots dat oud-speler Erwin Koeman bereid is gevonden bij winst de beker uit te reiken aan de aanvoerder”, zo maakt de club in een communiqué bekend.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niet lullig bedoeld, maar Robben zou er nu ook wel de tijd voor hebben denk ik. Erwin Koeman is ook wel mooi maar spreekt de jongere generatie wat minder aan.

Lijkt me prima. Niet zo'n grote naam als zijn broer, maar veel meer een Groningen speler geweest dan zijn broer. Ik zie hem ook nog wel eens hier als trainer eindigen

30 april 2015 om 02:03

John de Wolf zou ook wel een leuke zijn. Naast Feynoorder gewoon ook een echte Groningen speler geweest. Maar Erwin is ook wel mooi. Maar Robben kan toch komen, hij is geblesseerd, dus die moet rustig aan doen lijkt mij. Maar mij maakt het niet uit wie het uitreikt, als Groningen de beker maar wint.

Erwin, Arjen, voor mij part Joop Gall! Als die beker maar overhandigd wordt aan "de trots van het Noorden", wie en geeft is slechts bijzaak! Come on FC..

30 april 2015 om 11:44

De Trots van het Noorden maar dan zonder haakjes! :D Maakt mij komende zondag ook echt niet uit wie de cup uitreikt zolang hij maar naar het hoge noorden gaat!

Ik had gekozen voor Kurt Elshot of Martin Drent

30 april 2015 om 07:40

Martin zou denk ik dan al bezopen en lallend het veld op lopen mocht grunn hem winnen haha

Zelf hoopte ik op Erik Nevland.

Maar Erwin Koeman mag van mij ook.
Zolang de beker maar aan Groningen overhandigd wordt.

30 april 2015 om 08:31

Nevland kan er helaas niet bij zijn zondag. Die kijkt dus via de tv.

Erwin Koeman is prima maar Hennie Meijer was ook leuk geweest omdat hij de enige speler is die tot nu toe heeft gescoord voot Groningen in een bekerfinale

Robben heeft nu wel de tijd.... Maar Erwin Koeman is ook zeker Groningen waardig..

Erwin Koeman is een held. Ben ook trots op het feit dat Groningen twee spelers heeft voortgebracht die er mede voor hebben gezorgd dat Nederlands een Europese titel heeft gewonnen.

Maar uiteindelijk maakt me niet uit wie hem uitdeelt als we hem maar winnen. Heb ontzettend veel zin in zondag!

Jammer had ik liever Ron Jans gezien. Maar goed eerst maar die beker winnen

30 april 2015 om 11:46

Zal Ron Jans het leuk vinden om bij een verlies de beker aan Groningen te geven? Ik denk het niet.

30 april 2015 om 11:52

Ik denk het wel. Hij gaf zelfs aan het te willen doen omdat hij een sportief verliezer is

Het is niet verkeerd bedoeld ofzo hoor. Maar ik denk toch echt dat PEC hem weer gaat pakken aankomende zondag. Maar ik schat Groningen niet kansloos in. Uitslag? Ik denk 2-2 daarna verlenging en penalty's en dan wint PEC Zwolle uiteindelijk.

Wie geeft de prijs als PEC Zwolle wint? 'De Bolle Van Zwolle' Piet Schrijvers misschien?

30 april 2015 om 11:56

Nee, laat maar ik heb het al gelezen. Dries Jans de vader van Ron Jans

30 april 2015 om 12:20

PEC is net als Groningen wisselvallig. Groningen zit in een 'flow', terwijl PEC al een tijde niet meer gewonnen heeft. thuis tegen Willem II voor het laatst geloof ik. Probleem bij beide clubs is dat er hele goede wedstrijden gevolgd worden door hele slechte. Groningen uit bij Willem II was niet best, maar wint daar dan wel ineens met 1-4. De vorm van de dag zal doorslaggevend zijn, maar ik denk dat Groningen echt gebrand is op een overwinning. Nog nooit een prijs gewonnen in de historie (op het kampioenschap in de JL na) en voor het eerst sinds lange tijd weer eens een echte kans en ik hoop dat we hier in het Hoge Noorden een feestje kunnen vieren.

Ron Jans moet Groningen die beker toch wel een beetje gunnen, of niet dan? Groningen heeft nog nooit(?!) een prijs gewonnen in de clubhistorie. Dichterbij zullen ze er waarschijnlijk nooit weer komen. Jans heeft toch ook veel met Groningen, kent er nog veel mensen, en heeft bovendien vorig jaar al de beker en de supercup gewonnen. Al snap ik wel dat je als trainer zo'n prijs zelf wil pakken natuurlijk.

30 april 2015 om 12:15

Haha dat zou wat zijn ja. Van mij mag hij. Heeft toch een klein beetje wat goed te maken na zijn gevoelige overstap naar Heerenveen . Blijft toch iemand die FC Groningen op de kaart gezet heeft.

De meeste namen die hier voorbij komen zijn allemaal maar passanten. In tegenstelling tot echte Groningers zoals Jan van Dijk of Jos Roossien!

30 april 2015 om 12:49

Jan van Dijk is geen Groninger meer, van mij had Martin Drent het mogen doen. Martin is mijn held maar Erwin Koeman kan ik goed mee leven.

Toch een van de weinige die zijn carriere begonnen en beëindigd is bij Groningen en altijd toch wel betrokken is geweest met de club, mischien niet direct maar regelmatig aanwezig was en ook op tripjes ging met de buisness club van Groningen.

Mooiste zou zijn als hij het uit naam van de familie Koeman doet met zijn vader als achterliggende gedachte.

Maargoed waar heben we het over, je moet dat kreng eerst maar is zien te winnen.

Waarom Robben niet zou je zeggen, die heeft nu toch even niets anders te doen.
Hii geeft ook vaak te kennen dat Groningen "zijn" cluppie is.

En met alle respect....erwin Koeman, leuk hoor, maar dan kan je hem net zo goed uit de handen van een Knvb gerelateerd mannetje krijgen.

30 april 2015 om 12:51

Want elk Knvb gerelateerd mannetje heeft een historie en banden met Groningen?

Robben was al gevraagt maar kon niet.

30 april 2015 om 12:56

Nee hoor, maar ik vind Erwin Koeman gewoon niet zo'n sympathiek mannetje om zo'n prijs te mogen uitreiken.

Uiteraard heeft hij natuurlijk wel een band met Groningen en ik snap het ook wel, maar ik snap gewoonweg niet dat Robben het niet doet en dat ze dan als tweede keus Erwin Koeman hebben gevraagd.
Vind dat een vrij kleurloos figuur.

30 april 2015 om 13:21

Nouja na Robben komt Erwin Koeman nou eenmaal als een van de grootste spelers die Groningen heeft voortgebracht en die altijd betrokken is gebleven bij de club.

Ze willen een naam en iemand die verbonden is met de club, nogmaals kom je al snel bij Erwin Komen uit na Robben. Of iemand nou kleurloos is of wat dan ook is niet zo intressant.

Met alle respect voor Erwin Koeman, maar ik had het heel mooi gevonden als Fc Groningen Piet Fransen voor deze ceremoniële uitreiking hadden gevraagd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren