Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: KNVB stelt onderzoek in naar spreekkoren tijdens PSV-AZ

Laatste update:
/

Scheidsrechter Björn Kuipers was gedurende PSV - AZ (3-2) geruime tijd de gebeten hond bij het publiek in Eindhoven. Een deel van de PSV-aanhang was het niet eens met enkele beslissingen van de arbiter, die onder meer geel gaf aan Kevin Strootman, Zakaria Labyad, Jeremain Lens en Ola Toivonen. Kuipers deed niets met de spreekkoren aan zijn adres.

De stadionspeaker in Eindhoven maande de boze fans tot kalmte en na afloop kwam ook Phillip Cocu aan het woord over hun gedrag. “Dat is gewoon niet netjes. Er kan best onvrede zijn, dat kun je op verschillende manieren uiten. Ik denk niet dat we ons daartoe moeten verlagen. Dat hoort niet”, sprak de trainer van PSV zijn afkeer uit van de spreekkoren.

Strootman en Toivonen zijn door hun gele kaarten geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd van PSV, volgende week zondag thuis tegen NEC. De Nederlander en Zweed stonden allebei op scherp voorafgaand aan de zege op AZ. Bij de verliezer van zaterdag kreeg alleen Etiënne Reijnen geel voorgehouden door scheidsrechter Kuipers.

Update 16 april 11:59 uur - Kuipers meldt spreekkoren PSV-fans bij KNVB
De kwetsende spreekkoren die een deel van de PSV-aanhang zaterdagavond ten gehore bracht richting Björn Kuipers krijgen wellicht een staartje. NRC Handelsblad maakt bekend dat de scheidsrechter bij de KNVB melding heeft gemaakt van de spreekkoren. Die start een onderzoek en zal mogelijk een fikse boete aan PSV uitdelen. Trainer Phillip Cocu sprak al afkeurend over het gedrag van een deel van de fans. "Ik denk niet dat we ons daartoe moeten verlagen. Dat hoort niet", zei hij.

Update 19 april 14:54 uur - KNVB stelt onderzoek in naar spreekkoren tijdens PSV-AZ
De aanklager betaald voetbal van de KNVB stelt een onderzoek in naar de kwetsende spreekkoren die een deel van de PSV-aanhang recent ten gehore bracht tegen AZ. In die wedstrijd moest arbiter Björn Kuipers het ontgelden, mede doordat hij geel gaf aan Kevin Strootman, Zakaria Labyad, Jeremain Lens en Ola Toivonen.

De scheidsrechter deed in de wedstrijd zelf niets met de spreekkoren, maar maakte er nadien wel melding van bij de KNVB. Die kondigt nu aan dat de aanklager een onderzoek in gang zet naar de gebeurtenissen. Op basis van het meldingsformulier van de clubs en Kuipers' rapport heeft hij betaald voetbal schriftelijke vragen gesteld aan PSV. De club heeft tot 2 mei de tijd hierop te reageren.

Björn Kuipers floot een ... wedstrijd

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vond het schrijnend, vooral omdat het zo lang door ging. Ik ging me eraan storen. Aan het begin van de tweede helft ging het direct weer door, terwijl de muziek net harder was gezet in de rust aldus de commentator. Vreselijk irritant, je hoorde of 'kom op Psv' of 'kuipers kuipers .....'

Beide zijn geweldig origineel..

15 april 2012 om 00:14

Het is natuurlijk niet netjes, maar Kuipers maakte wel een aantal zeer discutabele beslissingen vandaag.

En dan loopt het al niet zo best met de ploeg, en als er dan 1 "gek" begint heeft die er zo 100 mee.

15 april 2012 om 00:21

Vertel jij maar eens welke 'zeer discutabele beslissingen' Kuipers heeft genomen?

Kuipers floot nagenoeg een perfecte wedstrijd. Die overtreding op Hutchinson had die zwaarder moeten bestraffen, maar voor de rest was er niet veel op aan te merken.

15 april 2012 om 00:25

Overtreding van Moisander (met gestrekt been) net buiten de 16 waar die niet voor fluit.

En verder al die kleine overtredingen die allemaal in het voordeel uitvielen van Az..

15 april 2012 om 00:31

Heb je de hele wedstrijd gezien of de samenvatting? In dat laatste geval, kijk de volledige wedstrijd eens zonder geluid (zonder commentator met name).

15 april 2012 om 00:36

Die 100 zijn dan net zo gek, vind ik. De spreekkoren zijn niet eens terzajdoend, maar alleen maar bedoeld om te kwetsen. Als Scheidsrechter ga je dan volgens mij juist tegen de club fluiten. Een schande voor de club. Ik hoop dat de knvb hier een fikse boete voor geeft.

15 april 2012 om 00:36

Ik heb de hele wedstrijd gezien, en na die commentators luister ik nooit... want daar komt 9 van de 10x BS uit. Onze vriend was ook wel erg makkelijk met kaarten aan het strooien.

15 april 2012 om 00:41

@jeffrey
Die overtreding van Moisander benoem ik toch net? Dat was tegen Hutchinson.
Voor de rest had Kuipers prima gefloten.

@rectificatie
Ik heb de wedstrijd live gezien en zelfs tijdens de wedstrijd vond ik de supporters zwaar overdrijven.

Een voorbeeld: Strootman maakt een harde overtreding op Maher, 100% terechte gele kaart, vervolgens gaat hij tegen Kuipers schreeuwen.
Door dit soort activiteiten gaan mensen zoals jij denken dat Kuipers slecht fluit terwijl daar in feite absoluut geen sprake van is.

15 april 2012 om 00:44

@luissimo

Was nog ff in gedachte wat andere overtredingen aan het terughalen, en toen ik begon met typen stond die overtreding van Moisander er nog niet bij in jou post.

15 april 2012 om 00:45

je bedoeld al die kleine dingetjes waar psv te makkelijk ging liggen. Ze konden gewoon doorvoetballen, maar door frustratie probeerden ze elke keer weer een vrije trap te krijgen. (eind 1ste helft)
Terecht dat kuipers liet doorspelen, zoals het hoort bij een topwedstrijd

15 april 2012 om 00:51

@nkuinder

Dan had die Mertens ook door moeten laten gaan toen die 2 man aftroefde, maar dat floot die dan wel weer af.

15 april 2012 om 06:47

ik ben niet zo een moraalridder en weet dat dit in stadions gebeurd. maar voor de PSV fans, successupporters in optima forma, sinds mensenheugenis famous for not travelling en gebrek aan creativiteit rest op dit moment maar 1 correcte omschrijving:

gefrustreerd tot het bot.

15 april 2012 om 07:41

Sorry hoor, maar gisteren floot Kuipers (ik ga er vanuit dat het onbewust was) echt in het nadeel van Psv. Als er echt miniscule overtredingen op Azers werden gemaakt dan was het meteen een overtreding en andersom ging het gewoon door. Kuipers had de wedstrijd iets beter gefloten als hij wanneer hij twijfelde één of twee keer iets naar de kant van PSV had laten vallen.

Overigens vind ik het nog sterker dat PSV heeft gewonnen met een scheidsrechter die wel duidelijk mee werkte met AZ dan Psv. Ze hebben geknokt tot de laatste seconde en daarmee de winst verdiend.

AZ speelde verdedigend sterk, maar om heel eerlijk te zijn gaf PSV ook niet bijster veel weg, op de dramatische fouten van Dereijck na. PSV creerde daarentegen wel veel meer dan AZ. De voorsprong van AZ was op het moment dat Beerens zijn doelpunt inschoot 100% terecht, maar dat waren zoongeveer de enige twee kansen die AZ had gekregen.

Al met al vind ik de zege van PSV 100% terecht!

15 april 2012 om 08:04

"als er echt miniscule overtredingen op Azers werden gemaakt dan was het meteen een overtreding en andersom ging het gewoon door."

Misschien was dat wel omdat de overtredingen op Az'ers wel echte overtredingen waren en andersom typische gevalletjes van aanstelleritus van Psv'ers, want man man wat kunnen die janken zeg als ze zich laten vallen en niks mee krijgen. Een gelijkspel zou terecht geweest zijn, maar dat neemt niet weg dat ik blij was met de overwinning van PSV

15 april 2012 om 10:48

Wat een onzinnig voorstel! Heb jij de gehele wedstrijd met geluid uit gekeken, heb je teruggespoeld en nog een keer gekeken maar dan met geluid aan? Pas dan kun je oordelen.
OT, PSV-AZ: ik heb geen voorkeur maar kreeg het idee dat de PSV'ers zich ff flink lieten gaan. Strootman kreeg terecht geel. Hij kan dan wel zeiken dat het zn 1e overtreding is, maar dat is niet relevant

15 april 2012 om 10:48

jij hebt volgens mij totaal geen benul wat de voetbalregels zijn. Kuipers floot namelijk prima, en de spelers van PSV reageerde zich af op AZ omdat ze weer eens/alweer een slechte wedstrijd speelden.

En dat publiek is/gedroeg zich schandalig, een topclub onwaardig.

En dat kleine gedeelte valt wel mee, want op eredisielive maakten die paar mensen dan wel heel veel lawaai.

15 april 2012 om 10:48

Zwaarder moeten bestraffen? Hij bestrafte het helemaal niet... Ik weet zo niet of het in het penalty gebied was, maar het leek er wel op. En het was zeker een gele kaart (gestrekt been op de enkel).

15 april 2012 om 13:58

Achja Manodedios we hadden ook geen enkele andere reactie van je verwacht...

Volgens mij zaten we vorige week met een hoop supporters in de Kuip om ons Psv te steunen in de bekerfinale. Zit het Psv-stadion sinds mensenheugenis altijd vol (wat beker- en El-wedstrijden daargelaten). En tja wat is creativiteit, wordt die maatstaf door jou bepaald of door wie?

Uiteraard is het verre van netjes wat er gebeurde met de spreekkoren richting Kuipers gisterenavond, ik distantieer me daar volledig van. Ondanks het feit dat de beste man wel erg veel in het voordeel van AZ floot en enkele zeer discutabele beslissingen nam...

16 april 2012 om 12:15

laat maar...

16 april 2012 om 12:19

@luissimo,
Je moet niet je quote aanpassen en dan gaan vertellen dat je die overtreding op Hutchinson benoemd hebt want die stond er net nog niet.
Je quotes aanpassen om je gelijk te halen is een beetje kinderachtig, vind je zelf ook niet?

16 april 2012 om 12:28

Elke andere uitwedstrijd komen ze met 1 a 2 bussen. Geweldig support!

16 april 2012 om 12:39

@djogs020: maar 100 ''lampekappen'' (??) maken minder lawaai dan 1 amsterdamse pitbull ...

16 april 2012 om 12:57

Ik vond ook dat hij meer voor az was dan voor psv, maar dan heeft men nog niet het recht om die spreekkoren te doen. Vooral achter je club blijven staan, dat helpt ook meer.

16 april 2012 om 14:27

Zielig hoor vz. Een ajacied mag wel provoceren maar andersom mag het niet. Noem je site dan ajaxzone dan weten wij ook waar we aan toe zijn.

16 april 2012 om 17:50

Helemaal correct. Het gedrag van Strootman na die gele kaart deugt voor geen meter. Allemaal frustratie omdat de titel vervliegt. Begrijpelijk maar niet goed te praten. Hij mag van geluk spreken dat hij geen rood krijgt hiervoor.

19 april 2012 om 19:11

psvv ers die klagen over arbitrage
jaar en dag is dat koop verenigingetje da heand boven het hoofd gehouden door de heren scheidsrechters en nu ze het spel het spel laten blijkt dat mertens toivonen en strootman akelig door de mand vallen.

nog niet zo lang geleden werd blommetje onheus bejegend door 1 van die falende trainers die psv rijk is daar waar je frank de boer het hele seizoen nooit hoorde klagen over arbitrage ( heeft ajax al genoeg punten gekost anders waren ze nu al lang kampioen) en of blesure´s.

lachwekkend jullie

15 april 2012 om 00:30

In de rust was de muziek niet harder gezet, toen was er een 'kratje van het latje' wedstrijd tussen supporters die voor de wedstrijd een shirtje hadden opgevangen, begeleid door muziek. Dat de commentator daar zijn eigen draai aan geeft (diezelfde commentator die een sliding met een bijna gestrekt been vooruit, zonder de bal te raken, de tegenstander rakend, betwist 'omdat de scheidsrechter er goed voor staat'?) betekent niet dat het waar is. Pas later in de tweede helft werd er in het stadion omgeroepen dat de spreekkoren moesten stoppen.

Typerend dat door een samenvatting van de NOS half Nederland van mening is dat het wekelijks in verschillende stadions ten gehore gebrachte lied over de moeder van de scheidsrechter ineens absoluut ontoelaatbaar is. Kuipers floot simpelweg een beroerde wedstrijd. Het begon bij de niet gegeven strafschop, maar gedurende het hele duel werd er voor vergelijkbare overtredingen aan beide kanten verschillend beslist. Nota bene binnen een paar minuten na de overtreding op Hutchinson wordt een vergelijkbaar geval andersom, op de rand van de zestien van AZ, afgefloten vanwege een overtreding.

Dat de spelers van PSV daarvan compleet uit hun spel raakten en AZ de mogelijkheid gaven daarvan te profiteren geeft aan waar het probleem van PSV zit. Elke tegenslag, in dit geval een overduidelijke strafschop die ontnomen wordt, kan niet verwerkt worden en leidt tot slordig spel.

Het commentaar van Cocu is uiteraard politiek correct, en omdat het meer reacties uitlokt wordt dat ook door Voetbalzone als titel van dit artikel gekozen. Dat doet weinig af aan het feit dat de enige scheidsrechter die Nederland mag vertegenwoordigen op het EK vandaag gewoon een dramatische prestatie heeft afgeleverd. Het publiek heeft niet heel veel andere mogelijkheden om dat duidelijk te maken dan liederen aan te heffen, of die nou netjes zijn of niet.

15 april 2012 om 00:39

Ik heb de hele wedstrijd gezien en afgezien van de penalty, die hij inderdaad had moeten geven, floot Kuipers een degelijke wedstrijd, waarin hij van beide kanten hard spel toeliet, maar gemeen spel niet. De kaarten waren terecht, deze spreekkoren niet (nooit).

15 april 2012 om 06:19

het valt mij op dat Leo driessen vaak klaagt over muziek die hard staat. serieus daar klaagt hij vaak over. hij wordt oud en moet zsm stoppen , ik baal elke keer als hij er zit. PSV moet niet janken, scheids was zo partijdig niet.

15 april 2012 om 06:29

Je bent een half uur bezig geweest met het typen van stuk en je dacht niet een keer, wat een complete bullshit heb ik hier opgeschreven?

Iemands moeder voor uitschelden voor hoer is inderdaad de normaalste zaak van de wereld. En voor het publiek (met het iq van een visstick) zijn er inderdaad geen andere mogelijkheden.

Wees blij, je hebt gewonnen! Maar leg je erbij neer dat je dit jaar geen kampioen wordt en ga je niet afreageren op anderen. De scheids floot namelijk gewoon een goede pot.

15 april 2012 om 10:07

Stel modelburgers hier, erg hoor.. Zijn moeder zou een hoer zijn. Denk dat Kuipers vannacht niet heeft kunnen slapen.

Zolang er geen ziektes e.d. bijkomen hoort dit er op z'n tijd gewoon bij, of zitten hier nu alleen koorknaapjes en mensen van de bond tegen het vloeken?

Voetbal is emotie, zowel positief als negatief.

16 april 2012 om 12:47

Psv-gomes........en ik is klein. erg zielig hoor.

on topic: Het komt er op neer dat er een groep van mening is dat de scheidsrechter fouten heeft gemaakt.........ja en. Zelfs als dat zo is. Je wilt me toch niet vertellen dat er altijd alleen maar in het nadeel van PSV wordt gefloten.....

Wat betreft het zingen...ik zat niet in het stadion en heb inmiddels wel geleerd dat de TV geluiden niet altijd representatief zijn. Hoe erg (of juist niet) het was kan ik dus niet beoordelen. Dat laat ik dan ook graag over aan de Knvb over Die zijn immers onpartijdig. Voor dat er nu PSV supporters gaan roepen dat de Knvb altijd in hun nadeel beslist ....jullie zijn groter dan jullie denken en hebben echt geen eierdopje op jullie kop.

16 april 2012 om 17:54

psv gomes, je gedraagt je als een Calimero. Dit gescheld richting Kuipers ging heel lang door en kan gewoon niet. Terecht dat psv daarover wordt aangesproken door de knvb

En strootman maakt een nare overtreding en krijgt terecht geel. Hij mag van geluk spreken dat hij voor zijn commentaar opd eleiding direct daarop niet nogmaals geel krijgt en kan vertrekken.

15 april 2012 om 12:04

Wat een neppubliek heeft PSV zeg.

Na de 1-0 waren ze stil, na 1-1 gingen ze ook niet achter ploeg staan en na de 1-2 gingen ze de scheidsrechter zoeken.

Steun je club in goede en in slechte tijden, in goede en mindere wedstrijden, maar dat gebeurd volgens mij alleen hier in Rotterdam!

Kan me zo storen aan supporters die alleen bij succes ietsjes harder schreeuwen, je had ze moeten zien juichen en dat zijn je supporters, wijnaldum zal de kuip wel missen.

Az voetbalde goed en verdiende wel een punt, het verdiende niet om te verliezen.

15 april 2012 om 13:53

Ach joh! stel je niet zo aan, met je "nep publiek'! Je zal jezelf bedoelen!

Je hoeft je er niet aan te storen, maar je wilt je er graag aan storen! Het gebeurd in elke stadion, maar het is weer eens Psv, dus grijp je maar weer eens je kans. Nepperd!

15 april 2012 om 16:24

Het was een topper, maar niemand die de ploeg aanmoedigt, te triest voor woorden. Nee ik wil me er niet aan storen, ik zie liever een publiek die helemaal tekeer gast en de ploeg die in een dip zit naar voren schreeuwt of tenminste aanmoedigt. Maar dat kennen jullie natuurlijk alleen in goede tijden!

Ik hoopte dat PSV gelijk zou spelen, gunstig voor Feyenoord, maar ze hebben weliswaar onterecht gewonnen, maar toen konden ze het nog net opbrengen om te zingen hoor, poeh poeh...

16 april 2012 om 12:30

Ik kan me nog wel herinneren dat er bij de kuip genoeg dingen op te noemen zijn die zeker niet door de beugel ik noem het bestormen van het maasgebouw.. Idioten.

Geef mij maar die spreekhoren daar wordt tenminste geen grof-geweld gebruikt;

16 april 2012 om 12:53

@chafa: jaa het Feyenoord publiek is zo fantastisch...kom op zeg. Jullie zijn echt niet roomser dan de paus. Cabral zal zich de aanmoedigingen van het publiek nog wel herinneren.

Feit is dat elk publiek zich zo af en toe wel eens van de mindere kant laat zien.
Of de lijn nu overschreden is? ik weet het niet. We moeten afwachten wat de Knvb hier van vindt.

16 april 2012 om 18:03

@chafa : Je hebt volkomen gelijk!
Ik ben enkele maanden terug als Ajacied op uitnodiging bij de thuiswedstrijd van psv tegen Groningen geweest (ja, ik ben diep gezonken.......). Wat mij opviel:
Het stadion zit vol met mensen die antisupporter zijn. Psv won met ruime cijfers en is geen moment in gevaar geweest. Toch vonden heel veel mensen het nodig om spelers vrijwel de hele wedstrijd af te zeiken. En dan heb ik het niet over een klein deel van het publiek, maar een heleboel mensen aan de lang zijde, werkelijk belachelijk!

Er zitten daar heel veel mensen verblind door allerlei frustraties en met een IQ kleiner van hun schoenmaat

16 april 2012 om 18:57

Hahaha mindgame.....daar voor hoef ik niet eens in een stadion te zitten van Psv, het was op de tv al te zien en te horen.
Het is zo dat elke club wel eens tegen de ploeg keert of ze juist fanatiek aanmoedigt, maar tegen Az, waar de ploeg de steun verdiend, lieten ze zich helemaal niet horen, triest, het eind van de competitie nadert en juist in een topper vond ik dit het saaiste publiek ooit.

Ik heb ook niks met jou publiek hoor, sorry dat ik 't zeg, maar dat vind ik ook een bioscooppubliek op vak 410 en nu een deel verhuisd is naar de F-side na om meer sfeer te creëren is er meestal ook weinig sfeer, maar dat is niet erg, want dat weten we, Feyenoord heeft een fanatiek en soms agressief publiek en de rest de relschoppers pakken alles aan als 't slecht gaat om maar de politie uit te dagen, keur ik af, maar in een topper moet je er als publiek toch achter staan, tenzij je wordt weggespeeld door je concurrent en als club niks te vertellen hebt, zoals in de jaren 90 Ajax het fanatieke publiek van Feyenoord altijd stil kreeg, ajax onder louis van gaal, dan kan ik dat begrijpen.

16 april 2012 om 12:20

Hieronder wordt het ook al genoemd maar die overtreding op Hutchinson (ik hoop dat ik het goed schrijf anders excuss) was ook wel een gele waard + vrije trap. Maar om inderdaad zo door te gaan op de scheids is wel heel erg vreemd.

PSV fans: Ik ben benieuwd welke liedjes er nou gezongen worden in het stadion want ik hoor inderdaad alleen maar: kom op Psv! enz.. Terwijl je (en dan noem ik alleen ff de top ploegen) bij Feyenoord, Ajax, Twente toch verschillende liederen hoort. Zo lijkt het in die stadions veel gezelliger. Ik zal het ongetwijfeld mis hebben maar leg het dan ff uit

Bij AZ en Heerenveen hoor je trouwens ook niet veel muziek/ trommels of ietsdergelijks. Alleen bij AZ die irritante rammelaars. Wie verzorgt die dingen???

16 april 2012 om 12:40

Bij PSV is wel degelijk een trommel aanwezig, maar ik moet eerlijk bekennen dat de sfeer dit seizoen niet top is. Vaak alleen maar negatief. Er bestaan trouwens ook wel veel meer liedjes dan alleen die je hoort, alleen dit jaar klinken ze niet al te vaak.. Geen idee hoe het komt, misschien door de mindere prestaties maar juist dan zouden we er met z'n alleen achter moeten staan! De beste sfeer dit jaar heb ik geproefd in de Kuip bij de bekerfinale, maar daar waren vooral veel niet seizoenkaarhouders die voor de sfeer zorgde..

16 april 2012 om 12:55

@020jeroen020
jij bent ook een lachwekkend figuur zeg
bij Twente zingen ze heel de wedstrijd come on Twente Enschede(lekker origineel) en bij Ajax komen ze niet verder dan spreekkoren richting het publiek van de tegenstander en het uitfluiten van de eigen spelers als het even niet loopt.
Dan stap je heel makkelijk over de overtreding van Moisander heen door te zeggen geel en een vtije trap. Nee dat was donkerrood en dan stond AZ met 10 man in de 18e minuut

16 april 2012 om 13:33

In ieder geval nog nooit een bezoekje aan de Grolsch Veste gebracht of een wedstrijd van Twente met geluid bekeken, ehvtje.
Wat een inhoudloze post.
En als we het toch over overtredingen hebben; als er bij Psv wat minder theater zou zijn gemaakt in het afgelopen seizoen, dan zouden scheidsrechters misschien wat meer geneigd zijn om voor dat soort overtredingen ook echt rood te trekken. Wie kaatst.....

16 april 2012 om 13:50

Jij bent lachwekkend denk ik vriend. Twente word in Brabant FC Trommel genoemd. Omdat ze ontzettend veel lawaai maken. Liederen over welkom in de hel van Enschede enz.. Zelfs ik als Ajax fan weet dat.

Beelden nooit gezien van de beker finale van Twente - Ajax? Het stadion ontplofte!

Bij Ajax heb je vak 410 en de Fside. Je hoort continu 90 minuten lang liederen zoals: 3de ster lied, waar komen joden toch vandaan enz..

PSV hoor je alleen maar: KOM OP PSV enz.. Dus ik vraag gewoonnetjes: hebben jullie niet meer liedjes of hoe komt dat?

Jij nu wel snappen?

16 april 2012 om 15:59

Slaat nergens op wat je zegt psv heeft helemaal geen theater gebruikt dit seizoen kan me wel herinnern dat ze enorm genaaid zijn door Blom in Enschede met Strootman en dat zijn de supporters nog niet vergeten daarom dat ze erg geprikkeld zijn bij beslissingen van Blom, en een scheidsrechter moet elke wedstrijd zo objectief mogelijk fluiten dus die wie kaatst.... op het einde slaat nergens op

16 april 2012 om 16:04

Psv is dit seizoen niet heel erg luidruchtig tijdens de wedstrijden maar ik kan je wel zeggen dat ze echt genoeg liedjes hebben bijvoorbeeld: OOH Fritje Phillips Luci Nilies..... oh Eindhoven is wondervol..... klap your hands for the..... psv zit in mijn hart hoohoo... boeree boeree.... en nog veel meer.....

16 april 2012 om 18:09

ehvtje. Kom je wel eens in de Arena? Het lijkt er niet op, want je hebt geen idee wat er daadwerkelijk allemaal gezongen wordt bij Ajax.
Maar zelfs als het minder zou zijn, is dat altijd beter dan het structureel afzeiken van eigen spelers zoals bij psv gemeengoed is.

19 april 2012 om 16:32

Het probleem op de 'sfeertribune' van PSV is, dat op oost vooral veel oude seizoenskaarthouders zitten. Er staan 100'en jongeren te popelen om een vaste plek op oost te krijgen en om PSV naar een overwinning te schreeuwen, maar deze jongens krijgen de kans niet. Deze gasten gaan bijvoorbeeld wel naar een bekerfinale, en in die wedstrijd was de sfeer meer dan goed!

19 april 2012 om 17:12

Gelukkig een normale reactie. Was het nou echt zo erg wat ik schreef? Ik vind het bij PSV minder over komen dan bij Feyenoord, Ajax en Twente maar ik kan het gewoon mis hebben. Het kan liggen aan het stadion, aan de opstelling van de microfoons of iets dergelijks.

Hopelijk laat PSV wat meer jeugd toe bij jullie zodat er meer sfeer komt. Er is niks zo mooi als een stadion vol zingende en dansende supporters.

Ik bedoelde het niet kwaad alleen zitten er een paar hier zo ontzettend gefrustreerd te zijn dat ze alles wat een Ajacied zegt meteen in het onredelijke wordt getrokken. Met als toppunt die waardeloze reactie van debestepsv. En dat moet een vader zijn.. pff laat me niet lachen..

16 april 2012 om 12:37

@ wyzyndebeste.......

elke ajacied die hier een mening over heeft moet zijn vieze gore grote smoel houden, want wat zongen jullie ook alweer toen Tyton op de grond lag tegen jullie??????

tjonge,tjonge.....wat een stelletje calimero's zijn jullie zeg!!!!

16 april 2012 om 13:08

geef deze man is lekker een ban. want dit commentaar kan gewoon niet.

16 april 2012 om 13:09

Zo zo debestepsv. Tijdje geleden dat jullie de beste waren. Zit het je zo hoog ?. Wat een knappe reactie. Je kan echt trots zijn op jezelf, dat je hele bevolkingsgroepen beledigd. Wie is hier nou een calimero. Ik zal me niet verlagen aan jou nivo, maar ach ach ach wat een trieste reactie. S6 met het wederom verloren seizoen (misschien volgend jaar maar 60 miljoen overheidsgeld investeren)

16 april 2012 om 13:51

hahaha vriend, wat zongen jullie toen Boilesen op het veld lag (die tot op heden nog steeds geblesseerd is)? triest figuur! Hopelijk wordt je gebant voor je leven!

16 april 2012 om 14:45

hey jeroen, wie is hier nu de grootste nerd?
'laat Maar Liggen DIE IS Toch AL Dood'............. Wie is er hier nu triest?

en dan klagen over psv fans die een keer de scheids aanvallen?

Supporters die elkaar afmaken...... hoe hypocriet kun je zijn.....
wordt echt eens tijd dat jullie je grote neus eens eerst in jullie eigen boezem steken voordat jullie het over een ander mogen oordelen!!

19 april 2012 om 19:17

wat een triest figuur ben je toch

Altijd zo stoer roepen dat ze zulke lieve fans zijn die niks fouts doen. En dan dit. Knuppeltjes.
Als het nog terecht was, is het prima natuurlijk om de scheids onder te k***en, maar nu was het wel een beetje lachwekkend, Kuipers had niks misdaan.

15 april 2012 om 00:13

jaa zekker wel hij floot aleen voor az , ze haden al rood moeten krijgen hoor dat liet hij door gaan kom op man .

15 april 2012 om 00:18

''als het nog terecht was, is het prima natuurlijk om de scheids onder te k***en''

Dus je vind dat als een scheidsrechter zijn dag niet heeft, dat je dat zulke belachelijke spreekwoorden mag gaan gebruiken, die helemaal niks met voetbal meer te maken hebben? Een scheidsrechter is ook maar een mens, die maken ook fouten.

15 april 2012 om 00:21

fouten maken mag , maar aleen fouten in het voordeel van az , toeval of toch niet? ik denk dat hij toch voor az was ,

15 april 2012 om 00:30

Klopt Puyol241, en wie fouten maakt moet op de blaren zitten.

Schelden terwijl hij niks misdaan heeft, dat vind ik dan wat minder.

15 april 2012 om 00:39

Ook ik kan kwaad worden als de scheidsrechter (in mijn geval) ajax benadeeld, maar dan ga ik toch niet zulke dingen roepen? (zal niet herhalen wat er werd geroepen.) Dit soort dingen heeft gewoon niets meer met voetbal te maken. Je ongenoegen laten blijken kan ook anders dan 'je moeder is...'

Hoop dat de KNVB hier gewoon streng tegen optreed. De PSV supporters hebben geluk gehad dat Kuijpers de wedstrijd niet heeft gestaakt.

16 april 2012 om 12:18

Ik vind schelden überhaupt een teken van verbale onkunde een fatsoenlijke discussie te voeren. Ik kan me nog periodes herinneren dat Ajax wat vaker dan gemiddeld aan de verkeerde kant van de fluit zat en toen wist iedereen hier te melden, dat iedere club over een heel seizoen even vaak wordt benadeeld en bevoordeeld en dat kan je aan het eind van de rit tegen elkaar wegstrepen. Maar kennelijk gaat die rationele gedachte bij velen slechts op indien het niet hun eigen club betreft. Nu zit het PSV een wedstrijdje tegen terwijl de kans om kampioen te worden reeds minimaal was geworden door hun eigen gekloot en gaan we Kuipers de huid vol schelden? Uiterst zwakke vertoning.

16 april 2012 om 14:23

Jup, hun gedrag komt niet alleen voort uit de wedstrijd zelf maar het hele seizoen heeft voor psv niet zo'n fijne smaak door hun eigen zwakke prestaties. Die bekerwinst van ze is leuk en aardig maar als ze een paar dagen later de titel verspelen tegen rkc komen oude ergernissen weer naar boven, en schreeuwen een paar honderd volwassen mannen dat de moeder van de scheids een hoer is. Zucht.

Begrijpelijk wat Cocu zegt, maar zolang een scheidsrechter consequent is zul je het publiek ook niet horen. Moisander raakt Hutchinson met gestrekt been en de noppen vooruit. Raakt de bal ook niet. Geen vrije trap én geen kaart. Vervolgens deelt hij aan Psv'ers kaarten uit alsof het niks is. Dat irriteert.

15 april 2012 om 00:16

Dat was inderdaad een donkerrode kaart

15 april 2012 om 00:44

Dan was die van Strootman tegen Twente ook donkerrood...

15 april 2012 om 01:29

dat was het toch ook, hij kreeg rood en 2 wedstrijden schorsing. moisander had precies hetzelfde moeten krijgen.

15 april 2012 om 01:52

ziekte
Deze van Moisander was 'studs up' dat was die van Strootman duidelijk niet.

Ik vond het trouwens ook geen rood. Hutch kon niet meer bij de bal maar het inkomen van Moisander was wel zodanig dat een vrije trap en geel zeker op z'n plaats waren.

15 april 2012 om 00:17

Dat kan inderdaad irriteren maar of je het wilt of niet behoor je de beslissingen van de scheids gewoon te accepteren, het kan dan niet in voordeel gaan van PSV maar alsof het iéts helpt om zulke dingen te roepen vanaf de publiek. De schorsing kan sowieso nog plaatsvinden na het terugzien van de beelden. De scheidsrechter was vandaag inderdaad niet consequent zoals jij al zei, specsavers bezoeken voordat je naar het EK gaat ?

15 april 2012 om 00:37

Klopt, het werkt waarschijnlijk alleen maar tegen je. Ik ergerde me ook aan het publiek. 5 minuten de scheids aanpakken kan nog, maar ze gingen veel te lang door. Dat is hij niet waard.

15 april 2012 om 00:21

Je hebt gelijk. Moisander verdiende een kaart, maar om te zeggen dat hij aan psv kaarten geeft alsof het niets is, ben ik niet met je eens. Waren alle terechte kaarten. Daar valt niets op af te dingen. Strootman voelt zich ook al een grote jongen. Zie hem rageren na de gele kaart. Overdreven! Hij moet het gewoon accepteren. Door zijn reactie fokt hij het publiek ook op.

15 april 2012 om 00:36

@red sox: Als je het eerste half uur bijna alles toelaat en vervolgens besluit volgens de regels te fluiten dan creëer je als scheids verwarring en onbegrip. Want het voelt toch een beetje als onrecht, ook al zijn de gele kaarten terecht.

15 april 2012 om 08:04

Ik vond het prima dat Kuipers veel liet doorgaan... hij trok alleen op een moment aan de rem en bijna alleen bij de PSV spelers en daar ging het mij (en neem ik aan de rest van het publiek om). Hij floot alsof AZ geen overtredingen maakte... wat ze wel deden. Mertens werd op een gegeven moment ook twee keer op bijzonder onregelementaire wijze naar de grond gehaald en nu stond hij op en ging hij door en werd hij weer naar de grond gehaald.... ik snap dat Mertens gaat liggen hij krijgt toch niets meer mee ook al zou het terecht zijn.

15 april 2012 om 08:18

dat moment waar jij het overhebt met Mertens werd Mertens eerst naar de grond gewerkt maar kan hij opstaan en heeft hij de bal nog, voordeel dus. Vervolgens loopt hij als een dolle hond tegen die AZ verdediger op...

16 april 2012 om 14:03

Die van Toivonen was ook onterecht, Esteban naaide hem die gewoon aan en natuurlijk trapt kuipers er dan (graag) in.

19 april 2012 om 16:38

@gimmert

En dus is het vervolgens geen voordeel meer. Moeilijk hé?

Noujah , Fans willen gewoon perfect voetbal zien van hun team en niet altijd kan je daaraan voldoen maarjah uiteindelijk hebben ze gewonnen.

Cocu is een gentleman en een persoonlijkheid en schaamt zich hier vreselijk voor.

Het publiek heeft daar nog minder veerkracht als het PSV elfta! Het liep al een zondebok te zoeken voor een dreigend puntverlies. De spelers hebben nu tenminste ruggegraat getoond en zich teruggevochten naar een winstpartij.

Daarnaast wordt het ook eens tijd voor iets origineels; kuipers kuiper ga maar naar het ISS of maak er maar wat van, maar dit is kansloos

15 april 2012 om 00:50

De spelers hadden woensdag iets moeten presteren.
Als de spelers de supporters keer op keer in steek laten kun je van de supporters ook niet alles meer verwachten.

15 april 2012 om 05:15

Precies, ik zat er alleen vandaag voor de club! de spelers mochten van mij part echt allemaal een ziekte krijgen...

15 april 2012 om 08:28

ja de spelers hadden woensdag meer moeten presteren maar is dat een rede om op zaterdag je ploeg niet meer aan te moedigen?

15 april 2012 om 13:28

Als het de zoveelste keer is dat de spelers de supporters in de steek laten, kan ik me voorstellen dat de supporters de spelers niet meer uit volle borst aanmoedigen ja.

16 april 2012 om 12:11

Jij geeft hier echt het schrijnende contrast aan tussen echte en neppe supporters. Wat jij 'in de steek laten' vind, is bij Feyenoord de voorgaande jaren constant gebeurd. En de kuip bleef vol zitten.. zo hoort dat..

Maar de Psvers vinden het volledig terecht om niks meer te gaan steunen, maar de spelers juist tegen te gaan werken... lekker logica gast! haha

16 april 2012 om 14:29

Ik als 'neppe supporter' was aanwezig in het stadion bij Rkc, en ik zat gewoon in het stadion tijdens de wedstrijd tegen AZ dus ik weet niet precies wat je punt is?

En de supporters werken de spelers helemaal niet tegen, Kuipers werd uitgefloten de spelers niet hoor.

Bovendien zijn de situaties van PSV en Feyenoord helemaal niet met elkaar te vergelijken.
Feyenoord had geen geld en moest het met alleen maar onervaren jeugdspelers doen, dat kan het zijn dat je een minder seizoen hebt ja.
PSV koopt voor miljoenen in maar de spelers leveren gewoon geen strijd en inzet.
Dat zijn 2 totaaal verschillende dingen.

Ik kan echt niet snappen hoe je een hele goede bekerfinale speelt vol met strijd iedereen ging ervoor en dan vervolgens kanloos verliest bij RKC en dan afgelopen zaterdag wel weer strijd toont en tot het laatst door kan gaan en AZ verslaat.
Dat heeft niks met kwaliteit te maken hoor maar gewoon met de instelling.

15 april 2012 om 08:06

Man ook ik schaam me voor spreekkoren.... die kunnen gewoon niet. Maar ik begrijp dat de supporters ontevreden waren over Kuipers, want dat was ik ook. Dit is alleen niet de manier om het te uiten.

Alleen met zijn alle cynisch lachen op de tribune is een beetje moeilijk... zou wel de gaafste manier zijn om het te uiten...

Toch wel verbazingwekkend wat een publiek daar in Eindhoven zit. Ik hoor ze de ploeg maar op 1 manier aanmoedigen. (als ze dat al doen) Kom op Psv, Kom op PSV ofzoiets. Zo weinig variatie in het gezang, niets ludieks, niets orgineels, nooit een mooie Tifoactie. Ze zitten als dode vogels op hun stoeltjes. Waardeloos.

15 april 2012 om 01:54

Je maakt je wel onsterfelijk belachelijk hiermee. Vanavond was er nog een spandoekenactie van oost. Je zult je ook eens goed informeren voordat je wat post....

15 april 2012 om 02:05

Whaha kerel, iedereen weet dat het stadion van PSV voor driekwart gevuld is met bioscooppubliek en t overige kwart is te stom om meer tekst te onthouden dan Boeren, boeren of komop Psv. Lachwekkend voor zon grote club

15 april 2012 om 05:07

Precies hetzelfde bij jou club de enige ploeg met echte supporters heeft Feyenoord

15 april 2012 om 08:20

@dennispsv je moet niet eens in gaan op dat soort onzinnige opmerkingen. Op dit front is er niet met Ajacieden of Feyenoorders te praten, want voor hun ben je pas goede supporters als er nagenoeg elke wedstrijden spreekkoren zijn, je zonder shirt en met je rug naar het veld simpele tekstjes probeert te zingen en achteraf knal bezopen opzoek gaat naar de supporters van het andere team en er probeert mee te vechten. Wanneer dat niet lukt dan met elkaar.

Nee, doe mij maar het soms te stille en kritische PSV publiek, dan hoef ik me IIG niet als een idioot te gedragen.

15 april 2012 om 12:31

Kom eens langs in de arena zou ik zeggen. De sfeer is sinds een jaar of twee top. Raad je aan om vanmiddag eredivisielive te kijken en te letten op het publiek dan merk je wel dat het in niks lijkt op dat klapvee bij jullie

15 april 2012 om 14:00

Dat dit werkelijk een discussie is! waar maken jullie je druk om? Wie de mooiste liedjes heeft? Wie er meer decibelen creeren? Of wie het verst kan tuffen?

Man man, ga iets nuttigs doen!

Natuurlijk is het mooi als heel het stadion kolkt. Maar als dat niet zo is, Who gives a ....! Supporter blijf je toch wel! En het is echt niet zo dramatisch als jullie schetsen.

15 april 2012 om 17:30

He jochie...die sfeer was bij jullie 7 jaar om te janken toen jullie geen prijs meer pakte dus ga nou niet zo populair lopen doen hier.
Je hoorde alleen maar gefluit in de arena en met een achterstand was de arena al half leeg.

16 april 2012 om 13:19

Merijnafca
De sfeer is sinds een jaar of twee top

Ajax speeld laatste 2 jaar weer goed. Dus die hoor je ook alleen maar wanneer het goed draait.
Kijk naar feyenoord daar kwamen nog bijna 50 000 man toen ze zowat voor degradatie moesten vechten.
EN over psv het is schandalig wat er gebeurde. Maar wel opvallend dat hij tijdens de wedstrijd er niets van zei en nu achteraf klacht in dient.

Wel opvallend, waar Hutchinson vandaag van achter op de enkel wordt getrapt met gestrekt been (wat penal en rood had moeten zijn) hoor je er amper iemand over. Maar als Toivonen iets doet wat ook maar in de buurt komt is de wereld twee dagen te klein......selectiviteit....

15 april 2012 om 00:26

Ik hoop het niet, maar zal dat niet komen doordat Toivonen een beetje een ''naam'' heeft gekregen door de media?

15 april 2012 om 00:31

Door de media nog wel? Al die geintjes heeft ie toch echt zelf uitgehaald.

15 april 2012 om 00:34

Klopt, maar als dat niet zo uitgebreid besproken was door "de snor & co" was het de helft van de kijkers waarschijnlijk niet opgevallen. Zelfde met de oneliners van Mcclaren overigens.

15 april 2012 om 00:49

Alles wat Toivonen doet wordt onder een vergrootglas bekeken.

15 april 2012 om 08:58

Ik vond die gele kaart van Toivonen trouwens niet terecht, de eventuele overtreding was in elk geval niet zo wat het leek. Ola loopt idd door, maar gaat met zijn voet zeker richting de bal. De keeper van AZ maakt daarna een ongeloofelijk theater en doet alsof hij aan het hoofd geraakt wordt. Gewoon matennaaierij dus (heeft Ola natuurlijk wel een beetje verdient, maar het feit is er wel)

15 april 2012 om 02:11

Zet jij die PSV bril eens af en je zal zien dat deze sliding in helemaal niks lijkt op de actie van meneer toivonen. Toivonen gaat, daar is iedereen het over eens, bewust op de enkel van Overtoom staan terwijl de bal twee meter ver weg is en hij net met dat been wil afzetten. Hoe kan je dat in godsnaam vergelijken met wat moisander deed? Die raakte hutchinson weliswaar behoorlijk, maar had wel degelijk de intentie de bal te spelen. Hou aub op met dat calimero gedrag over dat toivonen te hard aangepakt word, iedereen buiten eindhoven is het er namelijk over eens dat hij de grootste smeerlap op de Nederlandse velden is.

15 april 2012 om 05:12

Over die van Overtoom ben ik het met je eens! dat was gewoon een smerige overtreding... Maar de meeste dingen worden zo overdreven door die snor... Ik vind het ook zo hatelijk als iedereen het steeds met hem eens is.

15 april 2012 om 09:28

Toivonen de grootste smeerlap op de Nederlandse velden?
Dat is dan pas sinds Suarez vertrokken is. Bovendien vergeet je Guyon Fernandez.

Kuipers had de wedstrijd moeten staken en niet door laten spelen, belachelijk publiek daaro in Eindhoven. Het hele seizoen nog niet gehoord om hun club te supporten maar als een scheids rechter een foute beslissing maakt hoor je ze allemaal. 2-3 thuis wedstrijden zonder publiek lijkt mij terecht en hoop ook dat de Knvb een onderzoek start naar dit wangedrag.

15 april 2012 om 00:31

Lachwekkend ben jij zeg. Als je de match gezien had zag je dat er grotendeels gewoon een terechte reactie kwam van het publiek. Oke, het is niet geheel netjes van het publiek. Maar moeten we het gedrag van zo'n scheids dan zomaar accepteren? Het is toch compleet van de zotte dat in 2012 een scheids zoveel fouten en onterechte beslissingen kan en mag maken zonder dat daar een straf tegenover staat!

15 april 2012 om 00:47

Dit lied hoor je in elk stadion wel een keer per seizoen hoor.

15 april 2012 om 14:09

ik denk dat iemand anders eens zijn bek moet houden Om zo onterecht heel het Psv publiek te noemen.

Zijn ook een beetje succes supporters geworden na de laatste jaren en als de spelers dan opnieuw falen moeten ze toch iets hebben om zich af te reageren, das logisch, maar wel triest.

15 april 2012 om 00:44

Gelul x2. Na RKC hoorde je toch niemand erover? Heb geen psver gehoord over de scheids of dat het lucky of onverdiend was dat RKC won. Kuipers was drama vandaag, wat een deel van de psv supporters uitkraamde hoeft van mij niet overigens, maar drama was ie zeker.

15 april 2012 om 00:47

nee het was uit, dus daar waren niet veel supporters, maar hier staan ze achter tegen az en bij een paar normale beslissingen van de scheidsrechter gelijk kwetsende spreekkoren, hoe gefrusteerd kun je zijn

Floot een hele beroerde wedstrijd.
Had zeker meer gele kaarten moeten geven aan AZ zijde, de kaarten van PSV waren wel terecht trouwens.
Maar elk contact van PSV werd direct afgefloten echt onzin, als Lens zijn lichaam erin zette werd er direct afgefloten maar als iemand in zijn nek springt doet hij niks.
En die overtreding van Moisander was helemaal belachelijk was gewoon een donkerrode kaart.
Maar ik weet nu al dat daar weer niet over gesproken wordt bij Studio Voetbal, alleen de overtredingen van Toivonen worden breed uitgemeten.

Ik denk niet hij voorlopig een uitnodiging van de Uefa hoeft te verwachten, ik hou ook echt mijn hart vast als hij naar het EK gaat.

Het is allemaal een grote hypocriete zooi zeg. In Amsterdam kwam Strootman weg en had hij al lang moeten geschorst worden, de ene keer zit het je tegen de andere keer zit het met je mee. Ik vind Kuipers een goede scheidsrechter. Karma krijgt die nepsupporters nog wel zeg, hoe laag kan je vallen dat je meer passie toont om de scheidsrechter uit te schelden dan je team te helpen!

het wordt echt nog spannend...ajax wordt kampioen, het gaat nu om Cl-plek 2! Ik zie Feyenoord (heerenveen - Az - Ado) en Twente ( Ajax - Heerenveen) afhaken ivm. het programma. PSV kan wel eens in de gelukkige hoek komen te zitten. Het zal gaan tussen AZ en Psv! Hadden we RKC uit maar gewonnen!

15 april 2012 om 01:04

Dan moeten ze eerst uitwedstrijden gaan winnen, en dat hebben ze in 2012 nog niet gedaan.

Ik vond het spreekkoor van de vorige wedstrijd een stuk mooier haha.
Toen werd er 'blom is anders geaard ooh Blom is anders geaard gezongen'

Ik ben PSV supporter en moet zeggen dat Kuipers zeer constant floot, en niet in de slechte zin, het waren gewoon overtredingen deels uit frustratie, kan begrijpen dat hij als een zeur overkwam maar de meeste beslissingen waren terecht, dat het hele publiek Kuipers zijn moeder uit gaat schelden zegt meer iets over het gemiddelde IQ van mijn mede supporters helaas, maar mijn Amsterdamse vrienden moeten nu niet heilig doen want dit gebeurd wel vaker in andere stadions inclusief de Arena.

16 april 2012 om 14:28

Absoluut, mensen moet niet telkens spreken over 'de ajax supporters' of 'de psv supporters'. In bijna elk stadion in Nederland is er een kleine groep boos kijkende mannen die aan komt zetten met 'moederiseenhoer' gezang als ze denken dat de scheids ze dwars zit. Ik heb zelf overigens niet zo'n positief beeld van het psv publiek maar in dit geval is het een minderheid die het geheel een slechte naam bezorgt.

Dat wisten we over het psv publiek,als het even tegen zit altijd een hoop frustratie en gescheld,als het maar even goed goed gaat roepen ze wij zijn beter dan Ajax wij zijn de voetbalhoofdstad??

En dan noemen ze Ajacieden successupporters en arrogant,terwijl ze dat in beide gevallen de lijst aanvoeren in nederland,hypocriet vind ik dat,oordeel altijd eerst over jezelf

Een moralistische opmerking, die zich op geen enkel punt met de werkelijkheid verhield. PSV heeft veel te weinig karakter in de groep. Van de nummer 1 t/m 11 liepen ze allemaal te mekkeren op Kuipers. Of dat kwam doordat het publiek het ook op de arbiter had voorzien of dat het publiek door het verontwaardigde gedrag van de spelers werd geinspireerd weet ik niet, maar Cocu moet niet doen alsof het publiek alleen zich vandaag laag gedragen heeft. Sowieso de beoogde sterkhouder Dries Mertens mag wel wat mentale training ondergaan. Zijn schwalbes en aanstellerij zijn ergernis nummer 1 als je PSV ziet spelen... PSV mag zijn handen dichtknijpen met dit resultaat, want het mekkerende elftal dat wekelijks in alle uitgaven aangeeft strijdbaar voor de tweede plek te gaan spelen laat geen enkele progressie zien!

16 april 2012 om 14:35

Eindelijk iemand met een verstandige reactie. Mijn complimenten.
Het mentale probleem zit bij PSV al een tijdje in de ploeg. Anders kan ik het ook niet verklaren waarom PSV al 3/4 jaar in het zicht van de haven de prijzen uit handen geeft. Ze missen de spelers met persoonlijkheid. Mertens is dat niet. Die moet gewoon zijn eigen wedstrijd spelen. Toivonen is te druk bezig met zichzelf een middenvelder te vinden terwijl hij dat niet is. Hierdoor werkt hij zichzelf tegen, Strootman kan het niet alleen en is nog te jong en Bouma had al lang moeten stoppen met voetballen. Voor PSV is het goed als van Bommel terug komt. Hij kan dan samen met Strootman de boel scherp houden. En dan hebben de supporters van de andere clubs weer een nieuwe zondebok. Want, van Bommel is net als Suarez. Een klassespeler als hij in jouw team zit maar, een irritante bloedzuiger als je er tegen moet voetballen....

Cocu kan zich beter opwinden over hoe zijn elftal speelt !

15 april 2012 om 01:23

Cocu wond zich er niet over op.
De commentator bleef er over door vragen.

Terecht; dit sloeg nergens op en ging veel te lang door.

Kuipers floot niet slechter dan de spelers op het veld speelden. De ergernis ontstond vanaf het moment dat Kuipers de overtreding van Moisander over het hoofd zag. Vanaf toen kon hij niets meer goed doen in de ogen van het publiek.

Kuipers floot gewoon goed. Misschien een geel kaartje teveel en de overtreding van Moisander op Hutchinson verkeerd gezien maar voor de rest moet PSV ook niet overdreven. Het publiek was gewoon boos dat PSV zo goed begon aan de wedstrijd en het leek alsof ze dit wedstrijdje makkelijk zouden winnen maar uiteindelijk totaal gedomineerd werd door AZ.

Cocu en zijn ploeg fokken heel het publiek op met hun gedrag van vandaag. Ze hadden absoluut een punt met die overtreding op Hutchinson, maar verder vond ik de scheids uitstekend fluiten.

Het publiek reageert gewoon op de reacties van de spelers. De twee beste voorbeelden waren de gele kaarten van Strootman en Labyad. Terechter konden ze niet zijn, maar toch vonden beide heren het nodig om met veel misbaar naar de scheidsrechter te gaan.

Cocu doet hier een goede uitspraak, maar ik vind dat hij ook heel kritisch naar het gedrag van zijn team en zichzelf moet kijken.

Was inderdaad een grote ergenis. Ik vind Kuipers af en toe ook wel is wat warrig fluiten, vooral de wedstrijd bij Barca was die wel erg op de hand van Barcelona. Maar dat is niet gek, want veel scheidsrechters trappen in de schwalbes van Barcelona.

Echter was die vandaag echt heel goed aan het fluiten. Die man verdiende een staande ovatie, al zijn beslissingen waren goed!

15 april 2012 om 01:49

Zware overtreding (met gestrekt been) van Moisander op Hutchinson vergeten, dat zwaar rood was?

Gestrekt been, bal niet geraakt, na 18 minuten rood voor AZ ( Moisander ), waardoor er een aanvaller af zou zijn gegaan, waardoor AZ dus nooit 2x had gescoord?

Klopt, 'al zijn beslissingen waren goed'!

15 april 2012 om 02:13

Gaan we nu zeuren over rode kaarten voor tegenstanders, jullie mogen blij zijn dat strootman en toivonen het seizoensslot nog mee mogen maken na die misselijkmakende uit frustratie voortkomende doodschoppen tegen Eriksen en overtoom

16 april 2012 om 12:28

Merijnafca: ik vind dit dus zó makkelijk counteren! "je mag niet klagen over de scheids, want jullie hebben ook twee keer geluk gehad." Het zijn twee totaal losstaande dingen die hélemaal niets met elkaar te maken hebben. Deze overtreding was gewoon rood, klaar.

En om toch nog even door te gaan op je laatste opmerking: dat waren inderdaad rode kaarten, nu je zin?

Cocu heeft gelijk. Het gezeur op de sscheidsrechters loopt de spuigaten uit. Ga toch lekker voetballen en heb plezier in het veld. Ik kom niet naar het stadion om een stel dwazen te zien. Het stukje plezier en vermaak is allang niet meer. Voetbal is entertainment. Maar de lol gaat er door randzaken als dit soms er wel af.

Ah jo aan de ene kant snap ik dat publiek wel. Vorige jaar heeft Kuipers ook wat verkeerde keuzes gemaakt in de wedstrijd Feyenoord-psv, waardoor het de kampioenschap en de 2e plek heeft gekost. Tsja en dit jaar had het zomaar precies hetzelfde kunnen aflopen, vandaar waarschijnelijk de reacties.

Maar op een paar acties na heeft Kuipers niet zo slecht gefloten. Helaas worden bepaalde actie onder een vergrootglas gelegd door zijn verleden met Psv. ik geef hem ook een 5,5 als cijfer.

Als Kuipers gewoon rood geeft aan Moisander, na 18 minuten ging-ie met gestrekt been in op Hutchinson, dan waren deze spreekkoren niet aan de orde geweest. Sterker nog, Kuipers vond dit niet eens een overtreding! Schande!

Vervolgens deelde hij o.a. Strootman en Toivonen wél een gele kaart uit, voor véél mindere vergrijpen, waardoor beiden geschorst zijn voor volgende week.

Mag 't publiek hier dan geen reactie op geven?

Kuipers floot vrijwel de gehele wedstrijd in 't voordeel van AZ, floot warrig en dus inconsequent.

Ongelofelijk dat-ie Barca - Milan mocht fluiten.

Helaas, Bjorn, maar aan de winnende goal van Matavz, 4 seconden voor tijd, kon je nix doen....

PSV heeft vanavond van 12 man gewonnen!

Jammer Bjorn, je missie is níet geslaagd!

15 april 2012 om 04:06

Denk je nou echt dat Kuipers expres voor AZ heeft gefloten vanavond?
PSV heeft gewoon van 11 man gewonnen vanavond, Kuipers floot niet voor PSV en niet voor AZ. Hij zag ook dat de spelers van PSV te snel gingen liggen. Hij kan er soms ook naast zitten het is nog altijd een mens.

En de 12e man van PSV was nergens te bekennen. Afreageren op de scheids ging veel te lang door, maar dat is naast Boere, en Komop PSV het enige wat gezongen kan worden. Gefeliciteerd met de winst.

Ik ben ook allerminst tevreden over sommige delen van het publiek vanavond. Omdat Kuipers op een niet nette manier werd bejegend maar ook omdat het bij de eerste beste twijfeling van Hutch bij een ingooi alweer begon te fluiten tegen het eigen team.

Ik keur de spreekkoren zoals vanavond tegen Kuipers af, laat dat duidelijk zijn. Echter dat het nu pas weer onder de aandacht komt omdat Frank Snoeks het erover heeft is jammer. Bijna elke week is dit spreekkoor, met wekelijks een andere naam, wel te horen.

Als Kuipers net zo consequent was geweest als bij Barca - Milan had hij de wedstrijd tijdelijk moeten staken. Maar ja, dat was het probleem vanavond, Kuipers was niet consequent.

En Snoeks, tja, goed dat hij dit onder de aandacht brengt maar ik krijg, na het zien van de live wedstrijd in vergelijking met die van de samenvatting bij de Nos, dat zijn verontwaardiging toch een kleurtje heeft.

Dat PSV het laatste deel van het seizoen niet lekker draait en punten laat liggen is duidelijk. Vanavond een keertje niet. Maar als ze op een 1-2 achterstand komen in eigen huis moet het publiek zich op iemand afreageren. Dat doen ze niet op hun verwende spelers maar ze gaan maar een groot gedeelte van de wedstrijd tegen de scheidsrechter lopen ouwehoeren die in mijn ogen vrij weinig verkeerd deed.

Ik vond dat de spelers van PSV vaak veel te snel gingen liggen, daarnaast kon Kuipers ook fluiten voor een penalty omdat Derijck een handsbal maakte, dat doet die ook niet. Tuurlijk kon die ook vaak voor PSV fluiten, maar om alles op een scheidsrechter af te reageren is te makkelijk.

Ik denk dat het PSV publiek zich vanavond te veel heeft laten kennen en steeds minder gerespecteerd gaat worden door andere clubs. Om in een topwedstrijd niet als 12e man achter het team gaat staan en daarnaast voor een groot gedeelte Kuipers je moeder is een hoer te roepen laat je je eigen teveel kennen. Sorry maar mijn respect voor PSV is erg gedaalt.

Goed om te lezen dat zowel de feyenoord en ajax supporters het zo met ekaar eens zijn.
Nee want die supporters zijn altijd zo lief voor de scheidsrechters,en er zullen daar ook nooit spreekkoren zijn tegen de de man in het zwart. Nee jullie zijn een voorbeeld hoe supporters zich moet gedragen

15 april 2012 om 04:18

Nee niemand zegt dat de supporters van Ajax en Feyenoord een voorbeeld zijn voor hoe supporters zich moeten gedragen.

De Kuip zat vorig jaar toen het slecht ging altijd vol, niemand liet het team in de steek ook al wisten ze dat het moeilijk zou worden. Nee jij hoort het Feyenoord publiek zeker niet te beoordelen die staan hun mannetje en gaan niet zo laag als PSV ging vanavond.

Dat geld hetzelfde voor Ajax, die zingen de laatste tijd 90 minuten lang vol voor Ajax. Niet alleen het laatste gedeelte van het seizoen maar ook zeker daarvoor toen we nog 10 punten achter de nummer 1 stonden.

Maar als jij het PSV publiek op dit moment een voorbeeld vind dan mag jij dat vinden. Dan zou het een dooie boel worden in alle stadions van Nederland.

16 april 2012 om 12:37

de kuip vorig jaar altijd vol ?
zelfs Feyenoord - Ajax kregen ze vorig jaar niet uitverkocht

Moeilijk he,begrijpend lezen.
Waar stel ik dat ik het PSV publiek een voorbeeld vindt.
En je dwaalt af waarover deze topic gaat,maar ik help je ff op weg.het gaat over de spreekkoren richting de scheidsrechter,en niet of het pubiek trouw of minder trouw zijn aan hun club. Leer eerst eens begrijpend lezen ,voordat je andere beschuldigt ,en als je dat kan dan praten we weer verder..

15 april 2012 om 04:52

Je zegt zelf: Nee jullie zijn een voorbeeld hoe supporters zich moet gedragen.

Ik heb inderdaad nooit Ajax of Feyenoord supporters nooit zolang door horen gaan tegen een scheidsrechter. Is dit wel goed?

16 april 2012 om 12:31

Dus zegt hij dan dat hij Psv-supporters een voorbeeld vind?

Twee domme blondines zitten te praten en de een maakt een domme opmerking. De ander zegt vervolgens dat dat dom is, waarna blondine 1 weer zegt 'nee, jij bent lekker slim'. Zegt ze dan dan ze zelf slim is?

16 april 2012 om 20:13

Hij zegt dat andere supporters een voorbeeld zijn van hoe supporters zich moeten gedragen. Hij heeft helemaal gelijk dus wat ik hiervoor zei slaat inderdaad nergens op. Verkeerd gelezen was ook best laat.

Cocu mag zich over zijn dramateam is druk gaan maken... Die spelers verdienen het gewoon niet om voetballer te zijn... En dan druk maken over spreekkoren tegenover een uitfluiter...

15 april 2012 om 06:00

Cocu moet zich inderdaad even druk maken over feit dat dat PSV publiek zich voor de zoveelste keer misdraagd dit seizoen. Puur als Ajax fan hoopte ik dat PSV zou winnen en was ook eerlijk gezegd in dit duel voor Psv. Desondanks vond ik dat Kuipers gewoon heel goed floot en eerder in het nadeel van AZ dan in het nadeel van Psv. Ik vind het ook zielig dat die fans zich dan tegen een scheidsrechter keren als alles een beetje tegen zit. Je zegt: ''die spelers verdienen het gewoon niet om voetballer te zijn''. Dat kan wel zo zijn, maar dat verwaande publiek verdient dit seizoen absoluut een 5e plaats met Psv.

Die kaarten die Kuipers gaf waren gewoon harstikke terecht. Het is gewoon belachelijk hoe opgefokt en gefrustreerd de spelers en aanhang van PSV de gehele wedstrijd ogen. Mooi voorbeeld is dan bijvoorbeeld Toivonen die duidelijk een duw in de rug van een Az-verdediger geeft en vervolgens gaat zeuren als de scheidsrechter daar voor fluit.. Maar goed, zo leren we ook weer de ware aard van enkele PSV spelers kennen, al waren er vooral in het geval van Strootman en Toivonen natuurlijk al sterke aanwijzingen dat zij als mens écht zo in elkaar zitten.

15 april 2012 om 08:23

Als da pisovertredinkje van Strootman terecht geel was volgens jouw dan neem ik aan dat je ook vind dat Moisander rood had moeten hebben voor aanslag op Hutchinson waar zelfs niet eens voor gefloten word wat een blinde die Kuipers,ongelooflijk.

Ach... Er werd eindelijk gezongen door die jongens. Dat vind ik in principe al een vooruitgang. Dat het dan over de scheidsrechter gaat is eigenlijk irrelevant. Gezang is vrij uniek in Eindhoven dus dat soort momenten moet je koesteren.

15 april 2012 om 15:05

Daarom laten we er met zijn allen van genieten!

19 april 2012 om 16:34

Haha, goede reactie. De sfeer is inderdaad ver te zoeken in het Philips stadion. Uit bij PSV is eigenlijk gewoon spelen in een leeg stadion. Vele clubs hebben tenminste nog een klein groepje die de sfeer maken. PSV heeft hockeypuliek!

Beste Cocu, je spelers waren net zo opgefokt als het publiek. Sterker nog, ik ben van mening dat door hun gedrag het publiek nog meer rede zag om zich te misdragen. Vooral de hele eerste helft stond in het teken van het wangedrag op het veld. Strootman, Mertens, Toivonen en de rest. Of als een gek naar Kuipers rennen, wilde handgebaren maken, en schwalbes zo dat het publiek nog meer het gevoel kregen dat ze genaaid werden. Het toonde mij aan dat psv extreem onder druk staat en dat ze gisteren ook een lekker dosis geluk hadden (bijvoorbeeld eerste doelpunt na blunder Esteban). Aangezien deze ploeg zo instabiel is geef ik Feyenoord en zelfs nog az meer kans op de tweede plek.

Publiek werd ook lekker opgefokt door de spelers van hun eigen club. Godsamme wat zit daar een frustratie bij die gasten zeg. Een Strootman, een Toivonen, meneer Labyad, als er tegen ze wordt gefloten hoe ze gewoon volledig uit hun plaat gaan tegen de scheids. Op een gegeven moment gaat dat toch tegen je werken. En dat constante vallen en dan smekend kijken of er een vrije trap is verdiend, gatver. Ga gewoon doen waar jullie goed in zijn en ga voetballen. De scheids heeft misschien paar kleine foutjes gemaakt maar verder liet ie zich niet afleiden door dat gemauw en gemekker van de juffertjes. Gewoon doorvoetballen. Misschien toch een hoop geleerd in die topwedstrijd van 1,5 week terug. Publiek drama, gewoon die lampies dikke vette boete geven als Knvb zijnde. Als je hem als arbiter niet wilt staken (wat volgens mij wel de nwe regels waren) dan als Knvb keihard straffen met zo een hoge boete dat ze geen speler meer kunnen kopen. Gewoon volgend seizoen daar lekker de jeugd inpassen, jongens die wel willen voetballen met dat shirt aan.

De fans moeten dit natuurlijk niet doen, maar ik denk dat de oorzaak op het veld ligt. Toivonen kan met zijn gedrag toch nooit de club als aanvoerder vertegenwoordigen? Zelf regelmatig gemeen en geniepig en ondertussen verbaasd, beledigd en gefrustreerd bij elke beslissing.
Ook Strootman heeft hier een grote rol in. Waar heeft hij steeds last van? Hij komt zo ongelooflijk gefrustreerd over. Hij is altijd boos, staat altijd met een opgefokte kop te roepen naar de scheidsrechter of een tegenstander. Gisteren ook.. Een flinke schop uitdelen en dan zo uit je dak gaan!
Als die twee denken dat ze op zo'n manier een leider zijn voor hun team dan heb je het mis. En dan is het voor Cocu de hoogste tijd om ze een lesje leiderschap te geven. Laat ze wat oude beelden van hemzelf zien. De rust die hij uitstraalde, da hoort bij een leider. Niet dit opgefokte gedoe van deze twee heertjes..

15 april 2012 om 08:54

ik krijg bij strootman steeds meer het idee dat ie probeert de kleine minderheden in de stadions te imiteren.......zo boos mogelijk kijken met een doorgesnoven kop en overal helemaal gestoord op reageren.
zo heel af en toe ga ik wel eens bij sparta kijken en toen vond strootman veel 'normaler' reageren op wat er om hem heen gebeurde.

15 april 2012 om 09:02

Die boze blik is eenvoudig, zeker met zijn zware wenkbrouwen. Maar ik ben het met je eens dat hij bij Sparta normaler reageerde. Maar misschien dat dit ook te maken heeft met de druk? Bij Sparta kwam hij uit de eigen jeugd. Bij PSV kwam hij bij een topclub binnen als international, voor veel geld. De club moet kampioen worden en hij werd door velen als leider aangewezen. Hierdoor moet hij volgens mij een houding forceren en in combinatie met druk en tegenvallende prestaties, krijg je dan denk ik dit soort frustratie..

15 april 2012 om 09:12

ik denk dat gefrustreerd nog het best gekozen woord is op dit moment.
hij staat onder druk door het verwachtingspatroon wat er gecreërd is rond zijn persoontje en het elftal.

Belachelijk hoe de psv fans weer reageren, oh wat waren ze blij toen de 1 0 viel, toen waren er twijfelende beslissingen van kuipers,toen maakte het niet uit, toen kwamen de goals van az 1 2 en toen was kuipers de gebeten hond haha laat me niet lachen scheld je spelers voorrot, want juist die moeten het doen en juist de helft wat er bij jullie voetbalt is profvoetbal onwaardig.

iedereen vind het publiek van zijn eigen ploeg het beste ,sfeervolste enz,ik krijg het idee dat het tegenwoordig fans got talent of singing with the fans of zoiets is.ik bedoel te zeggen elk publiek zingt,springt en spandoekt zoals ze het doen en dat wil niet zeggen dat het ene publiek beter als het andere is alleen anders bijv bij az met zijn irritante klappertjes van karton is dat sfeer ,nee dacht het niet,en het o zo trouwe ajax publiek de laatste jaren ook dit seizoen nog,al 20 minuten voor tijd weglopen als het niet goed gaat of je trainer uitschelden voor pannekoek of de keeper van de tegen partij voor zijn ..... schoppen en ga zo maar doorhet enige publiek wat voor sfeer en angst zorgt in eigen stadion is feyenoord maar ook daar lopen een groot stel mongolen bij.kuipers floot gewoon warrig en slecht en elk thuispubliek had op deze scheidsrechter gereageert dus nou niet schijnheilig doen dat dit in de kuip,grolsch veste of bv de arena niet zou gebeuren.overal op de wereld gebeurt dit kijk eens voor de lol een topper in bv argetinieniet dat ik het goedkeur maar je moet wel alles in perspectief zien.

15 april 2012 om 10:59

Kuipers floot goed, PSV speelde warrig en onsamenhangend en reageerde dat af op AZ en het publiek, die boeren dus, pikkken dat op als zijnde het startsignaal om zich te misdragen.

K*tboeren in Eindhoeren ... hoven.

Wat zijn we toch een stel hypocrieten hier. Dit soort gezang is natuurlijk niet goed te praten, maar doe alstublieft niet zo alsof dit enkel in Eindhoven voorkomt.

Wekelijks hebben we te maken met dit soort shit. Diverse ziektes vliegen in de diverse stadions over en weer en moet hier de reacties eens lezen, alsof het enkel in Eindhoven het geval is.

15 april 2012 om 09:20

Gebeurd overal, maar bij psv valt 't op op omdat het de laatste weken zo akelig stil is in het stadion. Spreekkoren en fluitconcerten zijn daar de laatste weken meer te horen dan supportersliederen.

15 april 2012 om 13:31

De laatste weken?
In de Kuip werd het Heracles publiek helemaal overeschreeuwt door het PSV publiek.

Psv publiek is normaal net publiek; het je moeder is een h**r, waar elk normaal mens afstand vanneemt, hoort thuis bij de clubs in de randstad, daar hebben ze geen manieren.
Bij Psv hoort dit gedrag niet thuis!! Psv is een nette club.

Jammer dat de scheids de wedstrijd niet onderbroken, heeft, mijn zegen had hij.

16 april 2012 om 12:48

bij geen 1 club hoort zoiets "thuis"

hypocriet mannetje

De frustratie bij zowel de spelers als het publiek was duidelijk merkbaar gisteravond. Grotendeels door (alweer) het mislopen van het kampioenschap ondanks de investeringen. 1 twijfelachtige beslissing van kuipers was voldoende om deze frustraties de vrije loop te laten.

Volgend jaar van bommel en een Nederlandse centrale verdediger halen, en de puzzelstukjes vallen in elkaar!!

Psv heeft haar eigen vakkie 410 nodig.
Sfeertje is doods en kil en de tribunes zijn kaal.

Misschien moet Psv met de broodnodige wrok naar de kampioenswedstrijd van Ajax kijken en de sfeer in het stadion en vooral hoe ons publiek de tegenstander intimideerde.

15 april 2012 om 14:58

De tribunes zijn kaal? Kom je er ooit? Sinds mensenheugenis zit het Philipsstadion altijd vol! Wellicht enkele beker- en El-wedstrijden daar gelaten...

15 april 2012 om 20:29

Ik zie nauwelijks vlaggen of andere tifo acties in het Phillips stadion. Dat hypocriete 'nette club gedoe' is haar praktische waarde ontstegen.
Tijd voor iets anders!

Sfeer bij PSV is ver te zoeken, of je hebt het over spreekkoren en gefluit.
Hun ( sfeer ) is elke wedstrijd 5 seconden te horen en dan roepen ze: Boeren, boeren.
Geen wonder dat PSV zo slecht presteert, zo moeten elke thuis wedstrijd zonder thuis voordeel spelen.

Stel moraalridders hier zijn er weer als de kippen bij om iets slecht over psv te zeggen. Ik bedoel dit gebeurd in ieder stadion, maar dan ook echt bij iedereen. Zeg niet dat het goed is maar iedereen heeft een paar van deze jongens die dit gaan roepen op de tribune zitten. Kuipers floot zwaar tegen psv, de overtreding op hutchinson, overtredingen op psv spelers die overduidelijk waren maar waar kuipers tegen de spelers riep op staan niet aanstellen en gewoon kleine dingen in voordeel van az. Als je heel de wedstrijd hebt gezien begon je je daar gewoon aan te irriteren.

Cocu moet niet zeuren over het gedrag van enkele toeschouwers. Het is niet goed te praten wat er geroepen wordt, laat ik daar duidelijk in zijn, maar ook de heren trainers langs de kant gaan soms als een stelletje gekken tekeer naar met name de 4e man. Wat hij allemaal niet te horen krijgt.......als je constant als trainers naar die man zit te roepen, dan geeft je toch geen goed voorbeeld! Met dat gedrag geef je het publiek toch een vrijbrief om van alles te roepen!

Trainers maar ook spelers zijn zich niet van bewust dat ze een voorbeeld rol hebben, voor jonge spelers maar ook voor je publiek. Argessief gedrag op en rond het veld leidt tot reactie vanuit het publiek. Clubs nemen daar onvoldoende stelling tegen, ik moet de eerste club zien die zijn speler schorst omdat hij zich in het veld heeft misdragen. Toivonen bijvoorbeeld had door PSV al lang eens langs de kant gezet moeten worden. In de finale Willie Overtoom een doorschop geven, daar had Cocu, als hij een kerel is, tegen moeten optreden.

Dus mijnheer Cocu, kijk eerst eens naar uw eigen gedrag en dat van uw spelers. treed daar tegen op en laat vervolgens aan het publiek zien dat u onbehoorlijk gedrag niet accepteerd. Pas dan kunt u het publiek aanspreken.

Ach man alle kaarten die gegeven waren aan PSV waren terecht, ze roepen het over zichzelf af om bij elk klein incidentje meteen te gaan janken met 11 man, en Driesje vooraan met zijn laffe schwalbes de hele tijd. En dan nu allemaal gaan klagen dat het niet eerlijk allemaal is dat Strootman en Toivonen nu geschorst zijn. Vergeten wordt voor het gemak dat beide allang geschorst hadden moeten worden voor overtredingen op Eriksen en Overtoom. Hypocriet gedoe, zwijnen hem dusdanig vaak dit seizoen en nu ineens is Kuipers de gebeten hond, lachwekkend en het riekt naar pure irritatie dat ze wederom geen kampioen worden.

Wat een gefrustreerde piepers daar in Einhoven, bijna alle beslissingen van de scheids waren terecht.
Alleen matchwinner lens had er met een tweede gele al vanaf gemogen, was puur natrappen naar een AZ speler. Het is dat die jongen niet zo overdreven valt, en gaat lopen vragen naar een kaart bij de scheids. Dit had gewoon rood moeten zijn en dan waren de 2 doelpunten voor psv ook niet meer gevallen. Lens was gisteren duidelijk de moter voor psv, en hier dus helaas ook niet helemaal zuiver.

Spreekkoren zijn nooit goed, als je het doet doe dan iets ludieks. Echter ik heb nu 11 jaar een seizoenskaart bij PSV elke thuiswedstrijd vd partij samen met mijn vrouw. IN de 11 jaar tijd heb ik nog nooit meegemaakt dat een scheidsrechter dusdanig werd bejegend en dit gedurende lange tijd. Er was wel eens een kortstondig momentje maar dit nog nooit..

Ik heh deze wedstrijd gekeken in het stadion met een AZ supporter achter mij die tijdens en na afloop van de wedstrijd aangaf dat Kuipers erg in het voordeel van AZ floot.
De overtreding Op Hutchinson was direct rood geen discussie over mogelijk, je ziet de voet van de speler van AZ over de bal heen gaan en hem vol met zijn noppen op het scheenbeen van Hutchinson planten gevaarlijk inkomen met het risico om de tegenstander te blesseren lijkt me dan.
Veel kleine overtredingen door Psv-ers werden bestraft kleine van AZ niet..
Willems gaat er in de 2e helft vandoor en word gewoonweg onderuit geschopt (zat niet in de samenvatting) Kuipers laat ook hier weer doorspelen en geeft aan dat er niets aan de hand is bal was al weg en Willems word gewoon onderuit geschopt en dat is niets???? Kuipers floot discutabel AZ kon overtredingen maken en er gebeurde niets PSV werd bij het minste of geringste afgefloten.

Nogmaals ik heb dit nog nooit meegemaakt, mogelijk dat Kuipers een (grote) oorzaak was dat het nu wel gebeurde?
Overtreding Strootman was geel Labyad kon hem ook krijgen echter als de overtreding op Hutchhinson niets was dan waren dit er ook geen......

15 april 2012 om 14:12

Zo was de algemene teneur van het fluiten van Kuipers inderdaad... Erg discutabel te noemen! De man heeft het helaas zelf in de hand gewerkt dat het publiek zo tegen hem keerde, alleen de manier waarop had 100% anders gemoeten!

Natuurlijk is dit niet netjes naar de scheidsrechter toe, maar als je als scheids zo slecht fluit dan moet je op de een of andere manier wel duidelijk maken dat dit niet zo kan.

Wel hoop ik dat de Knvb hiervoor een boete geeft om zodoende te laten weten dat dit niet verder kan.

Dit hoort zeker niet. Maar dit gebeurt gewoon bij elke club. Feyenoord, Ajax, AZ, Psv, Heerenveen enz.

Dit is natuurlijk niet goed te praten maar het is natuurlijk lang zo erg niet als het veld op rennen om de keeper van de tegenpartij een rotschop te verkopen.
Of wat te denken om te proberen een ijzeren staaf in de nek van de keeper proberen te leggen.
Wat ik probeer te zeggen is dat er hier zijn die wel heel erg de moraalridder uit proberen te hangen.
Kuipers haalde gisteren de woede van de fans op de hals door de zware tackle van moisander over het hoofd te zien en vervolgens 90 minuten lang alle kleine dingen in het voordeel van az te fluiten.
Als toivonen dezelfde overtreding had gemaakt waren er hier weer 3 -4 topics aan gewijd en een kleine 1000 haatreacties gespouwd met daarin alles wat lelijk is .
Voor alle haters: niet roomser zijn dan de paus aub , ook bij jullie gebeuren er "dingen" die het daglicht niet kunnen verdragen.

15 april 2012 om 14:08

Had je reactie nog niet gelezen, maar het komt in grote lijnen overeen met wat ik een paar reacties hieronder heb gezet... Maar de kern van je betoog is hetzelfde.

Het is weer makkelijk proberen te scoren voor sommige andere supporters!

Ze konden beter die jongens die geel kregen uitfluiten zij benadelen hun club, strootman die er elk duel weer raar inglijdt en dan de vermoordde onschuld spelen dat moet ons land straks gaan vertegenwoordigen. die kerel heeft een air in zijn kont gekregen niet normaal! hoop echt dat Bertje hem met het EK zo vaak mogelijk erbuiten laat want we hebben wel betere spelers voor die positie.

Het is verre van netjes wat er gebeurde met de spreekkoren richting Kuipers gisterenavond, ik distantieer me daar volledig van. Ondanks het feit dat de beste man wel erg veel in het voordeel van AZ floot en enkele zeer discutabele beslissingen nam...

Echter stoort het me wel enigzins als ik hier reacties lees uit een bepaalde hoek met toch wel een ernstig hoog moraalridder gehalte. Foei Psv dat gebeurt bij ons nooit zoiets!
Om vervolgens weer eens heerlijk hun gal te kunnen spuwen over de club en de Psv-supporters in het algemeen. En daarna weer proberen hun heerlijke stereotype beeld neer te zetten en vooroordelen over saai publiek, geen creatieviteit etc... Wie bepaald die maatstaf?

Voor een ieder: zo af en toe gebeurt het in ieder stadion wel eens dat supporters op een verkeerde manier hun onvrede uiten. Ja ook bij Ajax, Feyenoord en de 15 overige clubs uit de eredivisie.

16 april 2012 om 12:19

De enige mensen die zijn beslissingen discutabel vonden, dat zijn de Psv-ers zelf. Zou het dan toch niet een beetje zo zijn dat het toch wel aan PSV zelf ligt?

Hoorde ik net bij Groningen niet hetzelfde als gisterenavond in Eindhoven? Dus ja helaas gebeurt het overal... Kijken of er nog moraalridders zijn die nu ook reageren zoals ze dat maar wat graag bij Psv deden.

En ja ook bij Groningen is het een absoluut foute reactie overigens!

Tja, absoluut niet goed te praten wat de Psv-aanhang riep naar Kuipers. Wel jammer dat veel voorstanders van andere clubs op basis van de belachelijk gekleurde en incomplete samenvatting (inclusief commentaar) gaan doen alsof ze alles van de wedstrijd mee hebben gekregen. Ik heb driekwart van alle Psv-kansen gemist, terwijl alle aanvallende intenties van AZ aan bod zijn geweest. Nogal krom.

Verder wordt het echt tijd dat er meer sfeervakken bij PSV bij elkaar worden gebracht. Kijk wat voor verschil in sfeer het bij Ajax heeft veroorzaakt.
In de bekerfinale en zelfs in veel uitwedstrijden hebben de Psv-fans de boventoon - ik ben ervan overtuigd dat dit in de thuiswedstrijden ook mogelijk is bij een nieuwe indeling, waarin sfeervak Oost behouden blijft maar aan de andere kant en ook op plekken in het midden van het stadion aparte sfeertibunes komen.
Tijd dat de voorzitters van de supportersverenigingen een dergelijk idee gezamelijk aan Sanders voor gaan leggen!

Natuurlijk heeft Cocu weer gelijk. Maar ja, het zal wel aan dovemans oren zijn gericht en de Knvb zal ongetwijfeld niet tot sancties ri PSV overgaan. Voorts wordt het onacceptabele gedrag van het publiek ook wel gevoed door spelers zoals Strootman en bovenal Toivonen. Cocu zou er goed aan doen om het bestuur van PSV Toivonen eens tot de orde te roepen. Maar dit blijkt al vele, vele, vele maanden een tevergeefs beroep vanuit de pers en de voetballiefhebbers te zijn.

Dat zal wel een boete zijn, dat kan PSV wel gebruiken in deze tijd Not.

16 april 2012 om 12:08

nu vraag ik me af, is een boete geven , of een wedstrijd zonder publiek beter voor Psv??.. hoevele bedraagt de boete en hoeveel cash zal psv mislopen zonder publiek?

16 april 2012 om 12:20

Ok als jou buurman volgende wedstrijd iets tegen de scheids schreeuwt, mag jij de wedstrijd erop niet komen ok?
beetje kansloze reactie van je....
De Knvb moet hier gewoon een boetee geven en daarme basta, maar nu moeten ze wel consequent blijven en dit overal gaan doen waar langer spreekkoren te horen zijn.

16 april 2012 om 12:26

Nou, als het hele stadion dingen roepen, vind ik het meer terecht dat ze een wedstrijd zonder publiek moeten spelen dan dat als er een m*** het veld op komt rennen, want dat is een idividu.

16 april 2012 om 12:35

hele stadion is ook weer overdreven, ik was er ook bij maar ik keur dit soort dingen af, maar ook ik moet geweigerd worden als het aan jou ligt, omdat er een aantal malloten die zich supporters noemen en zich meer met de scheids bezig houden als met het spel?
ik was het ook niet eens met de straf waar jij het over hebt, doordat zo iets heeft kunnen gebeuren moeten ze de club straffen en niet de supporters...
als de club dit dan op de supporter(s) wil verhalen is hun eigen goed recht.

Niet meer dan terecht aangezien het maar niet op hielt. Een boete zal alleen niet veel helpen, supporters roepen alles in hun emotie. Zo werkt het gewoon.

Er moet natuurlijk een signaal vanuit de Knvb worden gegeven, een forse boete volstaat! Kreeg echt plaatsvervangende schaamte van die PSV supporters.. één keer ok.. maar de hele tijd ook bij juist gefloten overtredingen.. schandalig

mooi dat er een boete word uitgedeeld, helaas los je hier het probleem niet mee op! of je moet de boete verhalen op de supporters maar dat zal wel niet in goede aarde vallen

16 april 2012 om 12:10

En is niet te doen omdat je denk ik nooit kan achter halen wie er allemaal zongen.

16 april 2012 om 12:15

daar heb je ook gelijk in

Hopelijk een wedstrijdje zonder publiek, zal toch niets uitmaken...je hoort ze nooit en als je ze hoort is het kom op Psv. Lekker een bandje laten draaien.

16 april 2012 om 12:10

laten ze maar kinderen van 12 of jonger met begeleiding er naar toe sturen, daar hoor je tenminste nog wat van

16 april 2012 om 12:18

Komt gewoon omdat daar iedereen door elkaar zit. We hebben niet echt een sfeer vak. Daarom ga ik ook liever naar uitwedstrijden. Maar ook daar komen helaas ook mensen naar toe die niet voor de sfeer komen.

16 april 2012 om 12:58

Haha wedstrijd zonder publiek? Moet jij nodig zeggen met je Feyenoord plaatje. Daar zijn ook zovaak spreekkoren..
Als je hiervoor wedstrijden zonder publiek gaat laten spelen zal voortaan de helft van de eredivisie wedstrijden zonder publiek gespeeld gaan worden.

het was echt dood in dat stadion.
ik heb de wedstrijd volledig gezien en aangezien ik niet heel erg veel kijk van psv verbaasde me het wel een beetje.
het enige wat ze konden is kuipers beledigen en verder was het gewoon 10x niks in het stadion.
heel af en toe werd er eens iets ingezet maar het was zo lam, zo zacht dat het meteen maar weer stopte.
ik zie dat t0mmy_psv daar wel iets zinnigs over te zeggen heeft.

naja en verder was het natuurlijk diep triest hè, het welbekende spreekkoor wordt regelmatig gebruikt maar ik heb het niet vaak zo langdurig gehoord en echt bij iedere beslissing was het raak.

16 april 2012 om 12:16

Dat is altijd bij de thuis wedstrijden van Psv. Daar komen helaas ook veel ouwe ballen naar toe die er niet voor de sfeer komen. Daarom ga ik ook altijd naar uitwedstrijden. Daar is veel meer sfeer dan bij de thuis wedstrijden van Psv.

Tis echt belachelijk dat een scheids tegenwoordig geenenkel foutje meer mag maken. Meteen moet zn moeder dan weer uitgescholden worden. Dit is echt te triest voor woorden. Een scheids is ook een mens en mensen maken fouten. Je kan kwaad zijn maar di gedrag is gewoon om je voor te schamen!! Het ergste is nog dat die mensen die de moeder van een ander uitschelden zelf als een doorgedraaide gek reageren als je hetzelfde over hun eigen moeder zegt.

16 april 2012 om 12:23

Als het bij één fout was gebleven, zoals de NOS deed geloven was het niet zo erg.. Maar Kuipers floot zo inconsequent! Hij liet hard spel toe van AZ, waar op zich niks mis mee is, maar bij PSV deed hij dat niet.. Alle eerste overtredingen bij PSV waren direct geel, op zich waren de kaarten terecht maar niet als je bedenkt dat hij bij AZ bij dezelfde soort overtredingen niet floot..

De spreekkoren horen daarentegen niet, maar dat zou ook bij jouw club zo gegaan zijn.. Als zelfs Cocu boos wordt kun je wel bedenken dat de scheids meer dan één fout maakte!

Ik keur het gedrag van de PSV fans niet goed, laat dat vast staan, maar dat Kuipers nu gaat liggen jammeren omdat hij werd uitgefloten? Als hij de spreekkoren storend vond, had hij de wedstrijd gewoon stil moeten leggen. Dan zijn de supporters stil en kan de wedstrijd daarna doorgaan. Op die manier behoedt je de club nog voor een boete.
Kuipers hoeft van mij niet meer in het Philips Stadion te komen. Dit is niet de eerste keer dat hij PSV er aan naait.

16 april 2012 om 12:33

Als de beste man de wedstrijd had stil gelegd was het ook niet goed.....

Beetje jammer dat je eventuele sancties door het wangedrag van de supporters nu ook nog eens in de schoenen van de scheidsrechter probeert te schuiven.

Kuipers naait niets en floot gewoon goed. Jullie spelers moeten eens stoppen met janken en zeiken tegen de scheids bij iedere beslissing. Ze moeten gewoon voetballen.
Zoals strootman tekeer gaat steeds, hij verdient daar gewoon eens een kaart voor, kan hij meteen gaan douchen, compleet belachelijk hoe sommige spelers van psv uit hun dak kunnen gaan tegen de scheids.

16 april 2012 om 14:27

als je de wedstrijd stil legt zitten hier ook zeer zeker consequenties aan voor de club

De supporters reageerden zich af op de scheids terwijl de scheids geen discutabele fouten heeft gemaakt alleen kleine foutjes en dat heb je in elke wedstrijd met elke scheids! De supporters moeten achter het team gaan staan en niet tegen het team of tegen de scheids. En de psv'ers mogen meer inzet tonen en meer beleving eraan toevoegen!

Meer dan terecht, staak je de wedstrijd krijgen de 'supporters' hun zin, en komen ze lachend thuis in hun woonwagen en vertellen ze de hele familie wat voor stoers ze nu weer gedaan hebben. Keihard aanpakken dit. Het kwam ook niet 1 keer voor, maar de hele wedstrijd.

Vond Kuipers ook dramatisch fluiten, maar het zou terecht zijn als PSV hiervoor beboet wordt. Wat ik ook erg jammer vind is dat het gezang richting Kuipers het enige was was wat eigenlijk in het stadion te horen was. In zo'n topwedstrijd tegen AZ heeft PSV de steun van het publiek nodig, maar die waren, tot de 93ste minuut, alleen maar bezig met Kuipers.

Krijgen we dan ook een onderzoek naar Kuipers en zijn consequent foutieve fluiten? Tuurlijk niet, de scheids doet volgens de Knvb ooit iets fout. Natuurlijj was het niet netjes van de PSV fans, maar scheidsrechters die fout na fout make moeten ook eens worden aangepakt!

Kuipers floot op basis van de overtredingen van PSV een uitstekende wedstrijd. De gele kaarten waren allemaal terecht en ik denk ook niet dat er Psv'ers zijn die hier problemen mee hadden. Het grote probleem is echter dat je dan wel concequent moet fluiten. Een voorbeeld: Hutchinson zet een combinatie op en loopt de 16 in. Daar (of erbuiten) wordt hij met gestrekt been aangevallen door Moisander, iets waar eigenlijk gewoon een rode kaart voor gegeven moet worden. Dit laat hij echter doorgaan, waar luttele seconden later een duel ontstaat tussen Toivonen en Reijnen. Toivonen brengt Reijnen licht uit balans en Kuipers fluit nu resoluut voor een overtreding van Toivonen. Dit was niet het enige moment, want zo waren er nog veel meer situaties te vinden in het veld. Deze werden niet belicht in de (overigens schandálig samengestelde) samenvatting, waardoor de intentie gewekt werd dat PSV de scheidsrechter uit het niets en voor niets uit zat te schelden. Tweede helft, zelfde verhaal. Er wordt een overtreding door AZ gemaakt waar niet voor wordt gefloten. Even later maakt PSV een overtreding en krijgt het een kaart (toivonen, en eerlijk is eerlijk: deze was onterecht), wat wel uitgezonden wordt, inclusief de daaropvolgende spreekkoren.

En terecht. En mooi dat ie de wedstrijd niet stil legde. Want op sommige momenten was het meer in het voordeel van PSV als ie het stil had gelegd. En zulk gedrag moet je natuurlijk niet belonen.

Maar wat me opvalt.. de ene wedstrijd wordt wel stilgelegd en de andere niet. Het ene spreekkoor wordt wel gemeld en het andere niet. Op zich gaat het wel om de scheidsrechter, of hij zich gekwetst voelt of niet. Maar het hoort gewoon niet. Dus zouden ze ieder spreekkoor moeten bestraffen.
Ik zat woensdag in het stadion van AZ en daar hoorde ik beide harde kernen ook behoorlijk tekeer gaan tegen de scheidsrechter. Om je voor te schamen. Maar daar werd dan weer niks aan gedaan.

16 april 2012 om 12:23

Een uur lang spreekkoren is zeker normaal bij jou. Schiet toch op man het PSV publiek mag zich schamen.

Volgens mij heb je nog nooit een wedstrijd in de Arena gezien want het is al heel lang geleden dat ze bij Ajax zulke spreekkoren hebben laten horen.

16 april 2012 om 12:27

Ik wil jou wel is zien, als joun moeder continu wordt uitgescholden!
Er zijn genoeg scheidsrechters die meteen de wedstrijd gaan laten stoppen, maar hij ging gewoon door dus dat vond ik wel goed van hem. Een zware boete mag PSV wat mij betreft wel krijgen. Niet meteen Ajax erbij halen, het gaat nu over PSV niet over Ajax. PSV altijd de pineut? dat dacht ik niet!. Scheidsrechters zijn ook mensen, die mogen ook wel fouten maken, maar wat mij betreft was die van toivonen gewoon terecht en die andere 2 kunnen misschien wel ietje te snel gegeven zijn, maar das pech, dan moet je niet de moeder van kuypers uitschelden.

16 april 2012 om 13:40

Toppunt van een Calimero dacht ik zo. Psv supporters hebben zich van hun slechte kant laten horen. Heeft in dit verhaal totaal niks met Ajax te maken. Als we het dan toch om de een of andere reden moeten spiegelen aan Ajax, Ajax publiek krijgt ook regelmatig kritiek te horen over hun gedrag en Vertonghen werd gestraft voor zijn daden.

16 april 2012 om 14:24

vertonghen heeft toch 2 wedstrijden schorsing hiervoor gehad? dus hoezo mag vertongen dat doen?

16 april 2012 om 14:30

Vertonghen werd geschorst nadat hij dat had geroepen, maar ik begijp uit jouw woorden dat dat hetzelfde is als het goedkeuren van een actie?

Weekje Jupiler League voor deze man. Floot waardeloos.

Hij floot heel vaak in het voordeel van AZ. Ik zat in het stadion en kon niet alles goed zien maar het begon na een tijdje hard te irriteren. Ik doe niet mee aan dit soort gezang, mede omdat ik zijn moeder ook niet ken maar dat geheel terzijde. Jammer dat het moet, nu benadeel je de club met een fikse boete. Helaas gingen de fans door ook nadat het bestuur via de speaker heeft gevraagd te stoppen. Je kunt beter je team supporten door middel van aanmoedigen in plaats van dit geklooi!

Vorige thuiswedstrijd was het trouwens ''''het zelfde liedje''''... Blom was anders geaard! Dat ging ook de hele wedstrijd door, in het begin was het grappig maar na een tijdje moet je gewoon stoppen als supporter zijnde.

Kunnen ze dan ook ergens melden dat Kuipers dramatisch floot dan?

Nee dat kan in nederland blijkbaar niet de beste man floot zeer slecht want geeft door heel de mediaaandacht voor Toivonen hem maar een gele kaart voor een overtreding van Niks en een tackle van Moisander met gestrekt been laat hij voor wat het is!

Bjorn Kuijpers is ongeschikt voor dit soort wedstrijden!

16 april 2012 om 12:22

Klopt helemaal. Hij lijkt gewoon niet met de druk om te kunnen gaan en komt erg bevooroordeeld over. Ben benieuwd wat hij had gedaan als dat gestrekte been van Nesta was geweest en Messi het slachtoffer! Dan had ie wel weer gefloten, de held!

16 april 2012 om 12:25

Inderdaad die penalty had ie ook makkelijk gegeven toen. Volgens mij durfde die bij deze wedstrijd geen penalty te geven en zat het nog in zijn hoofd van de wedstrijd Barca - Milan.

Ik spreek dit niet goed, maar Kuipers floot wel waardeloos zeg.

Even iets anders; tijdens ADO - Ajax was regelmatig een luchtalarm van WO II te horen. Hier wordt zeker weer niets aan gedaan??? Hoezo meten met twee maten...

16 april 2012 om 12:29

Zover ik weet zijn er na afloop van die wedstrijd diverse stadionverboden uitgedeeld, ook naar aanleiding van het gooien van voorwerpen richting de Ajacieden.

Nou, dan ben ik benieuwd of Janssen die bij Groningen floot ook de spreekkoren gaat melden bij de Knvb.

en waarom komt er dan geen onerzoek naar de overtrading van moisander. Maar wel terecht dat psv een boete krijgt voor de spreekkoren

16 april 2012 om 13:02

Dit vraag je je af. Maar je hebt je vast nooit afgevraagd waarom Toivonen niet voor 6 wedstrijden geschorst is voor zijn belachelijke overtreding in de bekerfinale t.o.v. Overtoom. Typisch gevalletje van selectieve verontwaardiging.

On: Kuipers floot een behoorlijke wedstrijd en de kaarten waren gewoon allemaal terecht.

16 april 2012 om 13:16

Omdat de scheids dat al beoordeeld heeft met geel. Dus de knvb kan er niks meer tegen doen. Bij de overtreding van moisander is niet geflote dus kan nog door de knvb worden veroordeeld.

Overigens vond ik Kuipers uitstekend fluiten. Hij liet lekker weer alles doorgaan, zoals hij vroeger ook deed, toen ik hem nog tipte als beste scheidsrechter van het land.
Wel moet ik zeggen dat ie Moisander een kaart kon geven. Hij kwam met gestrekt been in. Voor zover ik het kon zien ging ie wel voor de bal, maar goed.. de bal stuitte ineens raar op geloof ik.
Maar verder floot ie toch prima? Die spelers van PSV klagen heel erg gauw bij de scheids. Bij ieder wissewasje vliegen ze op de scheids af alsof er brand is. En dan ook nog om kaarten vragen...

16 april 2012 om 19:46

Heb jij de samenvatting gezien of de gehele wedstrijd? "hij liet lekker weer alles doorgaan." Aan de kant van Az wel ja, maar ieder klein duwtje van Psv floot hij meteen af. Ook had hij het spel van Az meerdere keren stil moeten leggen en Moisander iig geel en misschien zelfs wel rood moeten geven en ook Maher verdiende een gele kaart voor het vloeren van Willems op volle snelheid. Ik heb nog nooit iemand zo selectief zien fluiten.

16 april 2012 om 19:52

Ja, ik heb de hele wedstrijd gezien. En ik vond gewoon dat de spelers van PSV zich behoorlijk aan het aanstellen waren. Bij ieder contact keken ze naar de scheids. En als ze dan niks kregen, was het publiek ook al gelijk verontwaardigd. En daardoor ging het publiek zich ook steeds meer tegen Kuipers keren, terwijl ik hem helemaal niet slecht vond fluiten. Ik was het dan ook helemaal eens met de commentator, die objectief kon blijven, ondanks de supporters die steeds geirriteerder raken, terwijl de 'overtredingen' nog steeds niks voorstelden.

Kuipers vindt het niet erg als iedereen hem geweldig vindt (zoals na Barca), dan komt ie overal in de uitzending, geeft ie interviews en alles, maar als hij een keer duidelijk slecht heeft gefloten gaat ie een klacht indienen wegens de spreekkoren in plaats van het bij zichzelf te zoeken. Beetje hypocriet, als je het mij vraagt.

16 april 2012 om 12:53

Duidelijk slecht gefloten? Ik vond hem anders prima fluiten, aardig consequent. Alleen had hij op moeten treden tegen Moisander, had een vrije trap moeten zijn (volgens mij buiten 16) en een kaart! Verder floot hij goed in mijn ogen...

Heel goed, aanpakken die handel! Dit heeft toch niets met voetbal te maken! En dan niet aankomen met emotie en passie, en het heetst van de strijd...

Dit KAN gewoon niet.

De supporters van PSV waren natuurlijk boos dat Kuipers niet floot voor gevaarlijk inkomen bij de 3-2. Of ze waren boos dat Toivonen überhaupt mee mocht doen na die bekerfinale. Ik begrijp ze volledig...

Terecht..
De support van die 'supporters' was weer massaal afwezig en men richtte zich alleen maar op Kuipers in negatieve zin.
Volgende keer zouden ze misschien eens achter hun eigen club moeten staan, blijkt toch dat dat erg lastig is in Eindhoven.

Valt mij op dat Kuipers in (sommige) wedstrijden laat voetballen. Dan fluit hij bijna niet en laat heel veel toe. Prima. Maar dan ineens gaat er een knop om en fluit hij voor alles incl. kaarten.
En wat dan ook opvalt, is dat die juist bij één ploeg terecht komen.

Jammer dat hij niet 90 minuten hetzelfde fluit, want hij fluit verder goed.
En zoals ik al schreef, komt dit regelmatig voor. Dit brengt bij spelers en supporters veel verwarring.

Hij geeft vaker snel kaarten, zoals bij Barca - Milaan, daar was hij in de tweede helft ook met kaarten aan het strooien. Als je dat van te voren weet, hoef je ook niet zulke overtredingen te maken, je weet dat hij er snel geel voor geeft.
Over de supporters, dat is gewoon slecht en puur omdat het niet ging zoals het hoort te gaan bij Psv. En dan win je, en dan is de scheidsrechter weer top. Het ligt niet aan de scheids jongens, ook al ben ik een groot fan van Psv, je moet achter de ploeg staan voor de 2e plaats, hele wedstrijd lang.

Gewoon terecht. Oké Kuipers floot een paar kleine dingen dubieus, maar door het slechte spel van PSV wilde ze overal een vrije trap voor omdat ze het voetballend niet konden oplossen. Wanneer richten de supporters zich nou eens tot Brands??? Die is mede verantwoordelijk voor het aankoopbeleid. Hij heeft deze spelers ook aangetrokken en geen aandacht gegeven aan de verdediging.

Bij balverlies zijn er een paar spelers van PSV die geen poot uitsteken. Daar moet het publiek boos op worden. Niet een zondebok van buitenaf zoeken. Beetje zielig gedrag.

Zoals ik al vaker heb verkondigd via dit forum is PSV een onfatsoenlijke club aan het worden. Waar ze in het verleden over het algemeen (als enige van de top drie in ieder geval) zich presenteerden als een nette club met dito beleidsvoering is het nu aan het verworden tot een ordinaire club met onfatsoenlijke beleidsvorming en het meeste onsportieve elftal van de gehele eredivisie. Om over de supporters nog maar niet te zwijgen.

Ik als Feyenoord supporter besef me terdege dat wij ook niet alleen maar goed nieuws zijn als het gaat om supporters dan wel onsportieve acties op het veld (hierbij denkende aan het over de rand spelen van Guidetti). Ik wil dan ook niet alleen maar met het vingertje naar PSV wijzen.

Het is alleen een voldongen feit dat PSV in alle rangen en standen verworden is tot een asociale club met de heer Toivonen voorop. Wat een ontzettend onsportieve speler is dit hij naait iedereen kaarten aan als het even kan, om nog maar te zwijgen van de ultiem geniepige en smerige overtredingen die hij iedere week maakt. Mertens, Strootman, Pieters en Labyad blinken iedere week ook uit in onsportiviteit. Wat is er toch in hemelsnaam aan de hand met deze ooit zo fatsoenlijke club? Kan iemand hier aan de noodrem gaan trekken.

Overigens niet alleen maar slecht nieuws over Psv. Ik vond het klasse dat Philip Cocu voor de camera's een standpunt innam tegen de supporters. Veel trainers doen op deze momenten net of hun neus bloed en alsof ze het allemaal niet gehoord hebben wat er van de tribune wordt geroepen. Misschien gloort er toch hoop aan de horizon met Cocu aan het roer!
Waar vroeger PSV op sympathie kon rekenen bij andere clubs is dit nu toch echt 180 graden gedraaid en zie je dat de aversie jegens deze club overal in Nederland steeds groter wordt. Eeuwig zonde!

16 april 2012 om 12:59

Ik ben wel benieuwd (zonder sarcasme of zonder je aan te vallen op je mening) wat je dan precies bedoelt. Wat bedoel je met onfatsoenlijke beleidsvorming? De gemeentedeal weer? Of gaat het om het aantrekken van jonge talenten?

Wat betreft de supporters ben ik het eens. (nog) een paar magere jaren zou goed zijn voor de sfeer. Al die fluiters eruit en echte fans overhouden. Overigens zie je dat bij FC Twente bijvoorbeeld ook ontstaan. Successupporters is een chronische ziekte die bij succes komt.

Wat betreft Toivonen hoeven we niet in discussie te gaan, maar ik ben wel benieuwd wat Strootman, Labyad en zeker Pieters dan doen. En dan gewoon concrete voorbeelden. Wanneer naaide pieters zijn tegenstander een kaart aan?

En ach, er werd geroepen dat Kuipers z'n moeder een hoer was. Dat was het. Niet netjes, maar kom op zeg.. Voetbal moet wel een mannensport blijven. Als je per se netjes gedrag wil zien ga je maar hockey of bij paardendressuur kijken. Daarbij vind ik het te simpel om een hele club daarop af te rekenen. Wie liep er laatste uitwedstrijd tegen de graafschap te rellen?

16 april 2012 om 13:16

Robje,

Zoals je in mijn stukje kan lezen;

"ik als Feyenoord supporter besef me terdege dat wij ook niet alleen maar goed nieuws zijn als het gaat om supporters"

Dus rellen keur ook zeker af!

Echter zou ik rep ik met geen woord over een naai actie van Pieters en heb hier ook geen concreet voorbeeld van daar had ik het namelijk over onze grote vriend Ola. Ik heb het over de onsportiviteit en de agressiviteit van deze spelers concrete voorbeelden zijn er legio. Pieters jegens scheidsrechter tegen FC Twente (de 2-6).

16 april 2012 om 13:34

Wat wil je ermee zeggen dan? Omdat een deel van de fans Kuipers zijn moeder een keer uitscheld (...) heeft PSV onfatsoenlijke supporters? Het is ook maar net wat de media willen oppikken. PSV fans hebben geld ingezameld voor Bibi en er hingen doeken voor haar tijdens FC Twente - Psv, nergens iets van gelezen. Er wordt wat gezongen over de moeder van kuipers en PSV heeft onfatsoenlijke supporters.

''mertens, Strootman, Pieters en Labyad blinken iedere week ook uit in onsportiviteit.''

Dus als Pieters boos naar de scheidsrechter loopt is het onsportiviteit en agressief gedrag? Ik ga dit weekend scherp opletten, benieuwd of er één club is die volgens die norm niet onsportief is.

Ik zie hieronder dat je argumenten waarom PSV onfatsoenlijk beleid vormt. Overigens juicht ook de belastingbetaler het toe want het levert de gemeente geld op

1) Sinds de winterstop is er een dalende lijn. Geen uitwedstrijd gewonnen na de winterstop en het was wekelijks slapper. Groningen uit als beste voorbeeld, dat ging echt he-le-maal nergens over.

2) Eens. Maar als dat het is..

3) Zeg je terwijl hierboven een stuk staat waarin cocu het afkeurt. Als ze nou de boel afbreken, maar moet Sanders nu gaan roepen dat we niks over de moeder van Kuipers mogen zingen?

16 april 2012 om 14:51

ribje, blijkbaar vind jij het dus heel normaal dat je dan maar de scheidsrechter uit gaat lopen schelden door een "groep(je)" supporters. Terwijl de man geen eens slecht fluit. Zie de opgefokte reacties van de spelers bij iedere beslissing van de scheidsrechter, je kon duidelijk merken dat dit oversloeg naar het publiek.
Dit is dus het punt wat brolin bedoelt.

Zoals bij feyenoord guidetti flink tekeer kan gaan tegen de arbitrage, ook dit keur ik af...

16 april 2012 om 13:16

@brolin Ben het met je eens. Met name sinds de komst van Sanders is het fatsoen bij PSV ver te zoeken.

16 april 2012 om 13:28

Onfatsoenlijk beleid? Heb ik het totaal niet over de gemeente deal. Dit is vanuit PSV namelijk een werelddeal geweest als Feyenoord zo'n deal zou kunnen opzetten met de gemeente Rotterdam zou ik dit als supporter alleen maar toejuichen maar als belastingbetaler niet. Die deal stinkt aan alle kanten maar nogmaals dat is niet de directe verantwoordelijkheid van PSV maar van de gemeente Eindhoven. Dus dit bedoel ik totaal niet!

Wat ik wel afkeur is:

1. Het ontslag van Rutten was een absolutie wanhoopsdaad geboren uit opportunisme. Iets waar een dagelijkse leiding boven zou moeten staan.
2. Niemand van leiding (sanders,brands) keurt het gedrag van Toivonen af.
3. Niemand van de leiding keurt het gedrag van de supporters af.

En nogmaals het is niet zo dat Feyenoord dé modelclub van Nederland is maar dat wisten we al een tijdje. Ik constateer alleen dit bij Psv.

16 april 2012 om 13:46

@ Brolin
Wat een lachwekkende en zwaar overdreven reacties.

Het ontslag van Rutten is zeer begrijpelijk en heeft niets met onfatsoen te maken. Of het helpt is iets anders, maar het is aan de leiding om zoiets te beslissen. Dat het jammer is voor Rutten doet er niet toe, het clubbelang staat voorop. Wat betreft Toivonen, ik denk dat daar intern wel over gesproken is, maar de leiding vindt het kennelijk niet nodig om Toivonen openbaar neer te halen. Heeft ook geen zin denk ik. Gedrag van de supporters is door Cocu al afgekeurd.

Meest onsportieve team is eerder nog Feyenoord met Guidetti en Fernandez. Toivonen heeft zich dit seizoen enkele keren niet netjes gedragen, maar doordat dit in de media belachelijk groot wordt uitgemeten denken veel mensen waaronder jij dat hij zich elke week misdraagt. Dat je Mertens, Strootman, Labyad en Pieters onsportief noemt slaat nergens op. Je stelt dat ze iedere week uitblinken in onsportiviteit, maar dan kun je elke club/ploeg wel onsportief noemen, want de gemiddelde voetballer is geen engeltje.

Feyenoord heeft in het verleden veel meer problemen veroorzaakt, totaal niet te vergelijken met Psv. Je ziet dingen die er niet zijn.

Kuipers had geen melding hoeven maken, en de Knvb hoeft niets te onderzoeken.... Iedereen heeft dit kunnen horen.....

Die start een onderzoek en zal mogelijk een fikse boete aan PSV uitdelen. Trainer Phillip Cocu sprak al afkeurend over het gedrag van een deel van de fans.

Een onderzoek instellen? Ik heb het geluid van mijn tv uitgezet tijdens de wedstrijd, omdat er niets anders te horen was dan het door de Psv-supporters vermeende beroep van de moeder van de scheidsrechter. Verder geeft Cocu het ook al toe. De vraag is misschien hoeveel supporters er meededen? Nee, echt als je daar nog een onderzoek naar moet instellen, dan heb je verder niks te doen.

Dat ze zich bij PSV tegenwoordig al druk maken over enkele kleine beslissingen van de scheidsrechter geeft het diepe gedaalde niveau al aan. In de kampioensjaren hoorde je ze er nooit over en maakten ze zich er niet echt druk om. Typerend voor de club.

Nu wordt het natuurlijk wel onderzocht. Worden de spreekkoren van Groningen ook onderzocht?
En bij onder andere Feyenoord zijn ook vaak zat spreekkoren, maar ik heb het idee dat daar nooit onderzoek naar is of mis ik dat?

16 april 2012 om 12:57

Pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet!

Eerst bij jezelf blijven, ook in andere wedstrijden moeten spreekkoren worden aangepakt, dat zal ook wel gebeuren!

Kritiek bij jezelf houden, dit gedrag moet je afkeuren!

16 april 2012 om 13:03

Kom op man, wat was er nou aan de hand.. Als er nou met ziektes gescholden wordt of dat er racistisch/discriminerend wordt gezongen vind ik wat anders..

Dit 'spreekkoor' horen we vrijwel wekelijks wel ergens, big deal. Net alsof Kuipers daarvan wakker ligt. Hoop moreel correcte modelburgers hier, kom op. Het is voetbal, daar hoort af en toe vijandigheid bij.

16 april 2012 om 13:06

Kuipers gaf de kaarten ook wel erg makkelijk vond ik en zijn fluiten in eerdere wedstrijden van PSV zal misschien ook wel voor een deel meespelen.
En de supporters hadden op deze manier iemand gevonden om het wederom matige spel van PSV af te reageren.

16 april 2012 om 13:13

@robje1913:
Bedankt, jij bewijst waarom het een probleem is, mensen gaan dit gedrag gewoon goed praten! Omdat we het wekelijks horen moet het maar kunnen, de man zijn moeder word massaal uitgemaakt voor hoer!

Als ik jou op straat tegen kom en zeg dat je moeder een hoer is dan ben ik benieuwd hoe je reageerd, ik denk boos en me misschien wel op mijn bek slaat! Dat is dan zeker een hele natuurlijke reactie?

Ik ben geen modelburger maar erger me aan spreekkoren, die zijn hersenloos en alleen maar kudde dieren! Gezonde rivaliteit is goed, orginele liederen! Maar steun je ploeg...

16 april 2012 om 13:41

Als je het zo schetst wel ja, maar je moet het wel in de context van een voetbalwedstrijd zien. Ajax fans zingen ook over superjoden, terwijl de meeste waarschijnlijk atheïst zijn. Ado fans zongen 'wij gaan op jodenjacht", maar neem aan dat er weinig zijn die echt joden achterna willen..

Als je als scheidsrechter niet meer tegen 'je moeder is een hoer' kunt tijdens een voetbalwedstrijd moet je een ander beroep zoeken. Dat is heel wat anders als wanneer ik hem op donderdagmiddag op stratumseind kapot ga schelden.

Het verschil van situatie en context maakt voor mij dat ik vind dat het geen ramp vind. Ziektes en discrimineren gaat mij een stap te ver, maar dit..

Denk dat Kuipers er gemiddeld genomen meer last van heeft wanneer Johan Derksen of Jan mulder roept dat hij slecht fluit als van een paar duizend fans die dit zingen.

16 april 2012 om 13:06

Het klopt dat het in alle gevallen onderzocht moet worden, maar dat verandert er toch niets aan dat dit niet goed te praten valt?
Als jij door rood rijdt en daar geen boete voor krijgt is dat mazzel, als ik vervolgens ook door rood rijd en wel een boete krijg, is dat gewoon terecht. Dan kan ik daar wel moeilijk over gaan doen, maar dat heeft toch geen nut? Gewoon accepteren, omdat het terecht is en verder niets. Dan moet ik jou die mazzel gewoon gunnen.

Ik ben het met je eens dat er wel eens 1 lijn getrokken moet worden bij de Knvb. Nu weet niemand waar ze aan toe zijn, maar eigenlijk zijn de regels wel weer duidelijk. De ene keer wordt je club er alleen wél door gedupeerd, maar de andere keer niet. Als het publiek zich gewoon goed opstelt weet je zeker dat het geen consequenties heeft, dus dat lijkt me de beste optie...

Gewoon drie punten in mindering geven, dat zal ze leren die stoute supporters.

zonder gekheid, als die Kuipers er last van had dan had hij de wedstrijd stil moeten leggen. PSV nu een boete geven helpt geen reet en houdt geen supporter tegen om het volgende keer weer te doen

Het is gewoon jammer dat uitgerekend het "sfeervak" hier debet aan was. Helaas had de rest van het stadion niet de power of samenwerking om er vol over heen te gaan. In vakken om mij heen werd het wel geprobeerd maar het zogenaamde sfeervak was echt te zielig voor woorden. Ik heb me kapot geërgerd aan ze. Ipv de scheidsrechter aan te vallen hadden ze bij 1-2 de longen uit hun lijf moeten schreeuwen om het team aan te moedigen.

Om nu meteen zwaar te straffen vind ik wat overdreven maar een waarschuwing met evt gevolgen is wel op zijn plaats. Misschien sfeervak maar wedstrijdje sluiten...

16 april 2012 om 13:09

Onmogelijk om het sfeervak een wedstrijdje te sluiten... Als PSV ''meteen'' zwaar wordt gestraft is het overdreven volgens jou. Ik vind van niet, het is trouwens ook niet meteen want ik weet niet of je de wedstrijd PSV - VVV herinnerd? Heel de wedstrijd werd er gezongen dat Blom anders geaard was.. Het is dat Blom geen klacht in dient maar de supporters roepen het gewoon zelf over hun af.. Het is idd zonde want op het moment dat je ploeg 1-2 achter komt te staan moet je het team juist gaan steunen!

16 april 2012 om 13:22

Feyenoord moest tegen Genk voor de EL ook een keer de Noordzijde leeg houden. Al kwam dat dan niet door het uitschelden van een arbiter.

16 april 2012 om 14:55

Bij elke club heb je dit soort zang. Het heeft niks met voetbal te maken. Enige verschil is dat het bij PSV veel langer duurde dan normaal. Daarom zeg ik dat zware sancties een beetje overdreven zijn. Of is de rest van Nederland nu opeens heilig? Hou toch op.

Die kuipers moet gewoon niet zo zeuren spreekkoren horen nou eenmaal bij voetbalbr

Wordt de wanprestatie van Kuipers ook gelijk onderzocht?

Als we een boete krijgen is het misschien wel een goed idee om bij de Knvb voor te stellen om niks te betalen, maar een wedstrijd alleen kinderen tot 12 jaar toe te laten met hun begeleiders. En misschien dat homo's ook wel een keer een voetbalwedstrijd mee willen maken?
Dat zou toch een fantastisch initiatief zijn en op deze manier kan het ook opgelost worden ipv altijd maar te straffen!

16 april 2012 om 13:27

Als je hiermee naar Ajax refereert, Ajax heeft wel een boete betaald. Daarnaast lijkt me een wedstrijd zonder publiek / alleen met kinderen een goede straf voor deze idiote supporters.

16 april 2012 om 13:32

Dus doordat een aantal supporters de scheids belachelijk hebben gemaakt mogen alle supporters van PSV thuis blijven? Wat een onzin.
Daarbij vraag ik me af ? Homo's? Ik neem aan dat die bij iedere wedstrijd gewoon aanwezig mogen zijn, dat ze dat zelf niet doen is niemands fout..

16 april 2012 om 13:51

Je kan niet echt alleen de supporters eruit halen die de scheids belachelijk maakte.

16 april 2012 om 14:15

ik neem aan dat je het hierbij hebt over Ajax-az?
Dan heb je het niet goed begrepen denk ik. De straf die ajax hiervoor heeft gehad is een Geldboete en een Voorwaardelijk Duel zonder publiek. Dus niet een wedstrijd zonder publiek maar een Voorwaardelijk!!!! duel. Dus als nog iets dergelijks gebeurt dan moet ajax een duel zonder publiek spelen.

Vervolgens diende de wedstrijd Ajax-az nog beslist te worden. Hierin heeft de Knvb besloten dat de wedstrijd ongeldig werd verklaard en dus opnieuw gespeeld diende te worden.
In de ogen van de Knvb kon dit duel echter niet met publiek gespeeld worden omdat dit voor een dergelijke sfeer dat de wedstrijd niet veilig gespeeld zou kunnen worden.
Dit is dus geen Straf maar een Maatregel om de wedstrijd normaal te kunnen laten verlopen.
Spelen in een dergelijk spookstadion geeft echter een sfeer die voor geen van beide partijen voordelig is waardoor Ajax, in navolging van turks voorbeeld, bij de bond en AZ aangegeven dat ze graag wel kinderen wilde toelaten. Dit is na overleg met AZ en de Knvb goedgekeurd Waardoor er dus voor een andere Maatregel is gekozen om een probleem op te lossen en niet zoals jij blijkbaar begrepen hebt een Straf ongedaan gemaakt.

Wat ik wel opvallend vind is dat eigenlijk niemand kijkt naar de historie tussen Kuipers en Psv. De reactie van het publiek had lang niet alleen met de wedstrijd van zaterdag te maken, maar ook met de wedstrijd van vorig seizoen waar hij Orlando Engelaar in een cruciale wedstrijd in een cruciale fase van het seizoen een onterechte rode kaart gaf. Eergisteren ontstond eenzelfde situatie. Dan kan ik me de frustratie goed voorstellen als Kuipers verzuimt om Moisander na die schandalige tackle met rood naar de kant te sturen en vervolgens zeer inconsequent en warrig begint te fluiten.

Toch moet ook de Psv-aanhang naar zichzelf kijken. Er heerst een enorme teleurstelling nu het kampioenschap opnieuw niet gehaald kan worden, maar dat betekent niet dat het seizoen al helemaal mislukt is. Het is nog steeds reëel dat de tweede plaats gehaald kan worden en de voorronde Champions League is voor PSV misschien wel noodzakelijk om te halen. Dan moet je daar als 12e man ook achter gaan staan en vooral de aandacht leggen op wat jouw ploeg nog kan halen. En tja, de sfeer in Eindhoven is al zo verschrikkelijk vaak besproken, lijkt me vrij zinloos om dat steeds weer onder de aandacht te brengen.

En nu maakt Kuipertje er natuurlijk wel melding van...
Telkens als Lurling naar Kuipers gaat om de spreekkoren over zijn moeder en ziektes zegt meneertje Kuipers altijd ''niet zeuren,voetballen'',maar nu hebben ze wat over hem gezongen en maakt meneer er melding van,val mee dat hij de wedstrijd nog niet stil legde...

Spreekkoren horen niet,maar scheidsrechters maken nooit melding van toeschouwers tegen spelers,alleen als het tegen hen zelf is gericht volgt de melding.

16 april 2012 om 14:08

groot gelijk.. voetballers moeten de spreekkoren maar accepteren terwijl de scheidsrechters bij het minste al iets melding ervan kunnen maken. Ik vind niet dat psv gestraft moet worden, gewoon een waarschuwing of voorwaardelijk iets.. het was namelijk niet echt Massaal maar een kleinere groep die dingen over Kuipers zongen.

ik vind dat de spelers van psv ook het goede voorbeeld moeten geven, ik heb hun ook niet anders zien doen dan zitten te janken op kuipers

Dit is natuurlijk niet de fout van Kuipers als er zoiets over jullie moeder wordt geroepen zouden jullie er ook graag wat van zeggen. Echter vraag ik mij wel af wat de Knvb hier mee moet gaan doen, nou ja wat ze moeten doen is natuurlijk duidelijk :straffen. Maar de vraag is als wij PSV hier straffen waar gaan we de grens dan leggen, het is nu aan de Knvb om een lijn te trekken. Anders krijg je natuurlijk het geroep van in Amsterdam doen ze het ook endergelijke (amsterdam is gewoon een voorbeeld)

Ik ben ook van mening dat het meer zin zou hebben wanneer niet de stadion speaker maar Cocu zelf een microfoon krijgt toegerijkt van de 4e man of van iemand anders en hij het zou zeggen, Cocu geeft hier namelijk zelf aan dat het hem stoort natuurlijk snap ik dat dit niet lekker is voor Cocu midden in de wedstrijd maar het is een voorbeeld, want het publiek waaronder ik ook heeft veel meer waardering voor Cocu en zal ook meer begrip hebben voor wat hij zegt, dan de stadionspeaker waarvan niemand hem op straat zou herkennen.

16 april 2012 om 14:30

Terecht punt over waar dan de grens ligt van wel en niet straffen. Voor mij persoonlijk lag deze bij het feit dat het Psv-publiek ook bij aanvang van de 2e helft gewoon vrolijk doorging voordat er ook maar een bal getrapt was of sprake van enige 'aanleiding' (in hoeverre je iets uberhaupt een aanleiding mag noemen...)

Overigens vind ik dat men zich ook wat meer bewust mag zijn tussen de wisselwerking spelers en publiek. Door opgefokte spelers raakt het publiek opgefokt en vice versa. Daar heb ik Cocu geen seconde over gehoord....

Ik keur spreekkoren niet goed. Hier mag ook tegen opgetreden worden.

Ik heb het idee dat Kuipers baalt dat de wedstrijd door PSV gewonnen is. Nu wil hij toch zijn gram halen. Wat is die vent ongeschikt voor dit niveau. Vorig jaar gaf hij Engelaar ook al een onterecht rode kaart op een cruciaal moment. Ik heb de wedstrijd Barca - Milan ook gekeken. Heb me kapot geschaamd tussen de Italianen in Turijn (ook in Turijn zijn Milan supporters).

Ach het is natuurlijk niet goed te praten, dat begrijp ik ook wel. Maar slaan we hier met z'n alle niet een beetje door?

PSV zou zijn fatsoen kwijt zijn, de supporters zijn asociaal, spelers misdragen zich, PSV ontslaat zo maar zijn trainer. En dat is allemaal sinds Sanders er is!

Van alle gevallen zijn voldoende vergelijkbare (en ergere) gevallen naar voren te halen. Daar is het uiteraard niet mee goed te praten, maar dat geeft wel aan dat men hier wel erg sellectief is met reageren.

16 april 2012 om 15:08

Je weet toch onderhand hoe het werkt op dit soort forums?
De ajaxieden liggen 9 van de 10 keer te trollen en reacties uit te lokken. Er zijn zeker objectieve ajaxieden, maar het merendeel schreewt moord en brand als er iets te halen valt. Andersom is het precies hetzelfde. Valt me overigens wel op dat er veel Ajaxieden op PSV forums reageren en andersom nauwelijks. Maar goed zonder onze Amsterdammers valt er ook weinig te discussieren en heeft een Forum geen bestaansrecht.

Het zou toch wel raar zijn als PSV hier een boete voor krijgt.
Spreekkoren van dit bedenkelijk niveau zijn nooit goed, maar ik denk dat de PSV supporters juist een zeer goede naam hebben. O.a. omdat ze dit soort dingen vrijwel nooit doen.

Sterker nog: heel wat mensen hier op VZ kunnen er maar geen genoeg van krijgen om het PSV publiek weg te zetten als bioscoop publiek, bejaard, saai, enz enz. Ook daar kun je dus uit halen dat het allemaal wel meevalt bij de onzen.

Doe het maar af met een soort "denk om uw goede reputatie" waarschuwing.

Verder ben ik het ook wel eens met de schrijvers hier die het opvalt dat als het een voetballer betreft de scheids door wil spelen, maar als hij aan de beurt is de wedstrijd wordt gestaakt of dat er achteraf alsnog melding van wordt gemaakt.

Maar goed, graag geen spreekkoren van dit bedenkelijk niveau. Niet bij de onzen, ook niet bij de andere clubs.

19 april 2012 om 08:00

@f010r: Werkelijk waar het meest belachelijke wat ik ooit heb gelezen!
Dat jij het er niet mee eens bent dat PSV publiek qua gedrag er goed op staat of dit niet wilt zien, betekent nog niet dat het waar is natuurlijk.
Noem behalve de sneue spreekkoren van afgelopen weekend nog eens wat voorbeelden dan? Volgens mij moeten we dan alweer terug naar de tijd dat Gerets in zijn eentje 1000 man moest tegen houden die het veld op wilden stormen. (maart 2001, Kaiserslautern meen ik)
Het is sowieso al opmerkelijk dat een feyenoord fan zich hier druk om maakt .... spreekkkoortjes zijn daar niet geheel en al onbekend naar wij dachten.

19 april 2012 om 15:31

dat je dat hier nog iets durft neer te zetten over het gedrag van andere supporters.....

Bij welk stadion en tegenover welke supporters stond de ME en politie met getrokken wapens?????

Supporters zoals jij? Om uit te kotsen zo erg!!

@maykel24 Ik ben het met je eens dat kon niet, maar veel mensen hebben het hier ook over het feit dat Kuipers goed floot, maar dit doet er toch niet toe al fluit Kuipers de slechtste partij in tijde, dat is nog geen rede om spreekkoren uit de doos te halen.(niet voor jou bedoeld)

Maar ik bedoelde meer met een grens een duidelijke lijn van wie aangeeft wanneer het genoeg is, als je straffen gaat uitdelen omdat het na de rust weer direct begon trek je nog geen lijn ik denk dat het beter zou zijn als je gewoon zegt zodra de stadionspeaker het heeft afgekeurd/gezegd heeft dat het moet stoppen. Wanneer er dan door wordt gegaan:straffen.

Dan kan de Knvb zelf bellen naar PSV als ze het genoeg vinden, dan weten de PSV fans dat het nu het laatste was en dan kunnen de intiligente fans de domme aanspreken, want je club een boete aansmeren, dan ben je geen fan!br

Ik vind dat als je scheidsrechter wordt dat je hier tegen moet kunnen. Ik ben niet voor spreekkoren en ik zeg dit nu ook niet omdat ik PSV support maar je kan er op wachten dat dit gebeurt.

Gewoon relativeren, het wordt geroepen in de emotie en dan krijg je dat. Als je om zulk soort dingen gaat janken moet je maar wat anders gaan doen.

@legendarisch

Dit is iets wat je erbij moet nemen, scheidsrechters hebben het liever ook niet, ik weet dat dit minder vaak voor komt en misschien een overdreven vergelijking is:

Een man die een sierraadwinkel opent kan ook overvallen worden, betekend dit dan dat hij dit moet accepteren: Nee natuurlijk niet.

Weer een record van PSV erbij - ditmaal voor het recordlang uitfluiten van Kuipers.
Het houdt ook niet op he .
Maar nu zijn het een keertje niet de elf op het veld die verantwoordelijk zijn voor weer een nieuw negatief record .

Hopelijk vindt het publiek voortaan ludiekere manieren om hun ongenoegen te uiten.
Misschien iemand verkleed als een scheidsrechter op de tribune zetten die een clownsmuts opzet en heel overdreven gek gaat dansen als de scheids een fout maakt ?

Waar Twente, Feyenoord en nog veel meer clubs boetes hebben gekregen van meestal 10.000 euro vind ik het hier ook op zijn plaats.

PSV is inderdaad een club waarvan het publiek zich altijd voorbeeldig gedraagd, maar de Knvb akn niet inconsequent handelen ten opzcihte van de andere clubs.

Daarbij vond ik Kuipers ook in het voordeel van AZ fluiten. AZ maakte vorige week tegen Twente een doelpunt wat afgekeurd moest worden en Kuipers floot dit weekend bij ieder klein duwtje af..... De scheidsrechters moeten op één lijn gaan zitten.

Echter neemt het niet weg dat het publiek deze spreekkoren niet massaal mag gaan zingen en dit moet beboet worden.

ik ben als rasechte psv'er absoluut niet te spreken over de prestaties van de heer kuipers...
het was daadwerkelijk een drama!!
de samenvatting was weer geniaal in elkaar gestoken door de media, die waren inderdaad allemaal in het voordeel van de scheids, maar de rest van de wedstrijd waren allemaal discutabele foute beslissingen van die enschedese rothond.
wat mij opvalt is dat de objectieve ajaxieden, feyenoorders, twenteboys echt wel aangeven dat kuipers nietin het voordeel van psv floot maar enkel alleen tegen psv!
en ook cocu kan wel mooi afgeven met zijn commentaar, heb er nog op gelet maar cocu ging ook geen handje schudden met kuipers....
kuipers is een psv hater net als blommetje, dat is mij nu onderhand wel duidelijk.
datzelfde gold toch ook voor vink bij ajax?
zijn de supporters die hier zo dramatisch doen dat alweer vergeten, toen ging alles wat ajax heet toch ook tekeer tegen vink?
daar was ook geen twijfel over mogelijk, vink had destijds gewoon tot 3x toe ajax benadeeld!
maar wat mij wel wat lijkt is een forum op te starten met objectieve leden, vz lijkt wel een kleuterschool aan het worden met allemaal meejankende poepluiers.

Waarom krijgt Kuipers een 7 van Vi?
Waar zijn Jan Mulder, Johan Derksen en René van der Gijp nou?
Hij had diepdonkerrood moeten trekken voor de overtreding van Moisander op Hutchinson.
Niks tegen Moisander; hij zal het zo kwaad niet bedoeld hebben.
Maar zijn overtreding was veel gevaarlijker dan (bijvoorbeeld) die van de keeper van Heerenveen tegen Ajax vorige week. Die vloerde zijn tegenstander alleen maar, terwijl Moisander het been van Hutchinson gebroken zou hebben als die laatste niet weggedoken was.
Stel dat Toivonen dezelfde overtreding gemaakt had ....
Kijk, dat bedoel ik.

16 april 2012 om 17:11

Waar kun jij zien dat hij een 7 heeft gekregen?

2 Weken geleden las ik in de VI ook al hoe ze hem in bescherming namen, terwijl die belachelijk slecht floot in het voordeel van Barca. Het viel mij ook op dat ze hem ook bij de samenvattingen in bescherming namen terwijl je in de herhaling duidelijk zag dat het een overtreding was, die overige fouten van Kuipers hebben ze niet laten zien. Misschien wel een afspraak tussen de Knvb en de media???:

mense hier moete nie zo zeuren over t andere publiek en lekker met je eige clubbie bezighouden.

en kuipers floot zo slecht nog niet op de eigenlijk rode kaart van moisander na dan.
en dat de supporters dan iets over kuijpers zingen is hun pakkie aan,elke club heeft supporters die wel een keer over de schreef gaan .

dus lekker de knvb late oplosse en op na de volgende competitie ronden


Beste Kidred
http://www.vi.nl/nieuws/219430/gozubuyuk-blijft-on...
Daar staat het cijfer (7) van VI voor Björn Kuipers.
Ik heb nergens bij VI ook maar de geringste kritiek op Kuipers kunnen lezen, ondanks die onbestrafte levensgevaarlijke overtreding van Moisander op Hutchingson. Ook bij Studio Voetbal niks gehoord.
Benieuwd hoe zwijgzaam René en Johan vanavond zullen zijn.
I

Hij floot naar mijn mening goed. Enkele keren zat hij er misschien naast, bijvoorbeeld bij het incident van Hutchinson. Het is erg onvolwassen om zo tegen een scheidsrechter te zingen, maar aan de andere kant moet hij zich niet aanstellen. Dit gebeurt te vaak om er iets mee te doen, het is niet goed te spreken wat het publiek deed, dat is één ding wat zeker is.

Hij kan het melden, maar of ze er wat mee doen is de vraag maar. Als het hem zo stoorde had hij de wedstrijd toen het gaande was moeten stilleggen. Nu is het te laat en heb je er niks aan. Neemt niet weg dat het stijlloos is van mensen om zoiets te zingen/roepen. Maar wat kan hem het schelen. Zijn toch vaak de minder begaafden onder ons die dit soort gedrag vertonen en daar kan je het beste boven staan. Los daarvan mag iedereen een mening hebben over zijn fluiten, maar dat kan je ook op een andere manier vertonen. Kuipers floot niet heel slecht, maar in mijn ogen was hij meer in het voordeel van AZ als voor PSV aan het fluiten. Maar goed dat is puur mijn mening als neutrale toeschouwer.

Kevinho,
Ik lees zojuist in een krant dat scheidsrechters die bevoegdheid niet meer hebben, om een wedstrijd stil te leggen.
Diezelfde krant (nrc Handelsblad) komt trouwens met een verhaal van maar liefst drie (!) bladzijden over Kuipers en de spreekkoren. Prima en uitstekend, maar geef dan ook eerlijk toe dat Kuipers een Kolossale Blunder heeft begaan bij de (onbedoelde) moordaanslag van Moisander op Hutchingson. Nu komt het parmantige mannetje ermee weg dat hij (naar eigen zeggen) een vrije trap had moeten geven. De redacteur (koen Greven) heeft het zelfs over een buiteling van Hutchinson over het been van Moisander. Dan heb je echt niet goed naar de beelden gekeken. Of je bent partijdig. Een van beide..

Ik hoopte ook dat PSV winnen van AZ, maar door het gedrag van spelers van PSV nemen ze het publiek mee, dus ik neem het de spelers kwalijker dan de supporters. De overtreding van Moisander had die gewoon rood moeten geven, maar tot dat moment gingen ze over alles zeuren. Zelfs over een ingooi wat duidelijk een ingooi is voor AZ. Je mag dan zeggen dat het voor jou is, maar zodra de scheids (ook nog eens) terecht voor de andere partij geeft, wind je dan niet meer zo op. Ik denk zelfs dat Kuipers geen rood wou geven voor AZ, want dan zegt iedereen weer: Door het publiek heeft de scheids rood gegeven, en dan loont het zelfs. Ik ben zelf ajacied, en ben niet voor psv dus, maar het publiek is normaal best wel sociaal, dus daarom was het misschien nog erger dan het daadwerkelijk is. Een boete helpt natuurlijk niet veel, en een straf ook niet, want dan moet je van Ajax tot Vitesse en van FC Utrecht tot Feyenoord bestraffen. Alleen Rkc, Heerenveen en VVV niet (misschien vergeet ik nog wel een paar clubs). Maar de spelers moeten inmiddels weten dat er altijd een paar niet zo sociale mensen in het publiek zitten, dus geeft ze ook geen reden om dat te gaan doen. Want het was soms wel heel schrijnend. Ik keek net trouwens vrouwenvoetbal op eurosport. 2 ellebogen (per ongeluk) in het gezicht ( van allebei kant 1x in 5 minuten). Ze bleven gewoon staan, voelde aan hun lip, maar bleven beiden partijen gewoon door voetballen. Zo zie je het ook in de amateurs, waarom kan dit niet meer in de eredivisie? Ik weet dat het om geld gaat, maar weten de voetballers nog wel waarom ze op voetbal gingen? (en dan doel ik op een gemiddelde nederlander, geen zuid-amerikaan of afrikaan - hebben meestal verplichtingen aan hun hele familie, dus daar gaat het om geld en dus winst).

Wat mag je nu verwachten van de supporters van Strootman en vooral Toivonen? Deze spelers kunnen zich in het veld al niet gedragen en dan krijg je natuurlijk ook weer spreekkoren van groepjes Psv- supporters die menen alles in hun eigen stadion te mogen doen en roepen. Juist tegen een scheidsrechter die prima floot.

Knvb zorg voor de juiste strafmaatregelen. PSV komt er te vaak goed vanaf.

19 april 2012 om 15:00

Wat bedoel je, PSV komt er te vaak goed vanaf? Ik zou wel graag wat voorbeelden willen zien als je dit soort opmerkingen maakt!

19 april 2012 om 15:40

Hoeveel wil je er :s?!
youtube /watch?v=tvmw4vfsoha

19 april 2012 om 15:19

@dennis Law
Waar slaat dit op? Op welke situaties doel je in hemelsnaam?

Gewoon zeer terecht hoor, zal wel een boete worden of iets dergelijks, maar ik wil nog wel even iets kwijt wedstrijd tussen ADO - Ajax (jody werdt bekogeld door aanstekers en jagermaster flesjes ofzo iets, racistische luiden, luchtalarm voor de joden daar heeft Knvb niks meer mee gedaan omdat ado al een stadionverbodje had opgeld slaat toch nergens op? Ze willen nu Heereveen - Ajax onderzoeken wegens die kleine brandje in uitvak? Ze hebben alleen hun eigen daarmee gehad verders niemand anders. Zo belanchelijk lijkt wel dat de topclubs steeds meer genaaid worden en Racisten en joden luchmacht geluiden allemaal wel toegestaan is in Nederland velden. Zeer vreemd.

19 april 2012 om 15:15

Op zich mee eens, maar het 'probleem' van het joden dat je ook ter sprake brengt moeten ze bij de bron aanpakken en dat is Ajax.....

19 april 2012 om 16:50

Maar volgens mijn is jode roepen wel anders dan joden aan het gas, k*** joden. Luchaanval geluiden maken veel verschil 'hé

19 april 2012 om 21:50

Mee eens, maar zoals ik al zei; als je er wat aan wil doen dan moet je het bij de bron aanpakken. Je kan niet het ene wegmoffelen onder de noemer geuzennaam en het ander als anti-semitisme of racistisch benoemen want dan meet je met twee maten.

Het zou de knvb sieren als ze ook eens de hand in eigen boezem zouden steken en zeggen dat een scheidsrechter gewoon niet goed heeft gefloten en aantoonbaar fouten heeft gemaakt.
Spreekkoren zijn niet goed te praten maar zo nu en dan wel te verklaren.

19 april 2012 om 15:20

inderdaad, dat zal ze sieren.. maar niet voor deze wedstrijd want zoveel deed de scheids niet fout.. naja in de ogen van mensen zonder gekleurde bril natuurlijk!

19 april 2012 om 15:21

De scheids floot gewoon goed die wedstrijd ;, sterker nog PSV kwam her en der goed weg dankzij de scheidsrechter.

19 april 2012 om 15:34

hij had aan beide kanten rood kunnen geven, en 1 penalty, verder gaf hij een overtreding op mertens aan, terwijl het duidelijk andersom was en zo veel meer van dat soort kleine dingetjes, verder sloeg de gele kaart op toivonen nergens op, hij raakt hem niet eens.

Jammer gaat PSV weer geld kosten door deze "zogenaamde" supporters.
Ga liever nog extra achter je ploeg staan en als je de scheidsrechter belachelijk wil maken doe dit met cynisch applaus of iets dergelijks, in ieder geval geen spreekkoren.

Het werd es tijd, niet normaal wat daar gebeurde!

19 april 2012 om 15:32

Ja. want dat gebeurt nooit bij ajax, feyenoord, utrecht, rkc, az, twente...... etc. etc. ? Het gebeurt overal, die vent floot een baggere wedstrijd.

misschien ook eens kijken na de uitlokkende factor nl dhr B Kuipers
deze arrogante man moet ons ook nog vertegenwoordigen op Ek
denk een wedstrijd dan naar huis
nee ik kom niet uit eindhoven maar nijmegen
en deze malloot heeft nec ook meerdere malen genaaid

19 april 2012 om 16:58

Als je het dan toch over uitlokkende factoren hebt dan wordt het misschien eens tijd om het gedrag van de eigen selectie eens onder de loep te nemen, In deze wedstrijd was het overduidelijk dat hetgeen op het veld gebeurde oversloeg op de tribune en vice versa.
Als je halve selectie bij iedere beslissing moord en brand begint te schreeuwen richting de scheids is het niet zo vreemd dat het eigen publiek op een gegeven moment gaat denken dat de sscheids wel heel erg slecht zal moeten zijn.
Andersom kan uiteraard ook het geval zijn, door het constante gejoel van het publiek werden de Psv-spelers nogal opgefokt.

Overigens is deze malloot de enige die naar het EK gaat, meerdere mooie Europese wedstrijden heeft gefloten en momenteel ook genoemd wordt als mogelijke arbiter in Munchen tijdens de finale. Hij zal dus toch wel iets kunnen...

2 punten in mindering :D

nee gekheid, dat zal niet gebeuren... maar of je nou vond dat de scheids het goed of slecht deed (ik vond het allemaal wel meevallen) ... ik heb het nog nooit meegemaakt dat het 60 minuten lang achter elkaar door ging! 60 minuten speeltijd iig... weet niet of ze in de rust nog doorgezongen hebben.. in dat geval 75!

En het ging eigenlijk maar om 1 overtreding op rand 16.. nou als dat al nodig vind om 60 minuten lang te beledigen... misschien moeten jullie dan eens naar je eigen spelers kijken die om de haverklap balverlies lijden of niet omschakelen?? Ik hoor namelijk ook niet 90 minuten lang .. toivonen toivonen ..... ...... ...... ..... ......

Dat mensen het functioneren van Kuipers verbinden aan het al dan niet toleren van spreekkoren, dat is de wereld op z'n kop. Er zijn er ook nog die continu blijven terugblikken op de rode kaart die Engelaar kreeg, waanzin.

Spreekkoren zijn onder geen beding goed te keuren. Arbitrage is mensenwerk, evenals de voetballers op het voetbalveld. Fouten zijn menselijk. Wie dit niet kan accepteren en daar niet mee kan omgaan moet voor de televisie blijven zitten en niet in het stadion scheidsrechters/grensrechters/spelers of wie dan ook onheus bejegenen. Laat er geen misverstand over bestaan dat er gedurende de wedstrijd wel 5 tot 6 keer een spreekkoor is geweest waarvan de inhoud gewoon onwenselijk is.

Wat wel een groot probleem is hoe je als club je hiertegen kan wapenen. De Knvb deelt sancties uit die vaak een geldboete inhoudt maar daarmee is het probleem niet opgelost. Dat de verantwoording bij de club wordt neergelegd is oke, maar de straf moet reeel blijven.

Beste Messino (#326),

Je zou helemaal gelijk hebben als de wereld niet werkelijk op zijn kop stond.
Dat wil zeggen: het zijn niet alleen de voetbalsupporters maar ook de journalisten en zogenaamde analytici die de spreekkoren en het functioneren van Kuipers koppelen.
Wanneer die tweede groep gewoon zou zeggen dat spreekkoren ontoelaatbaar zijn, dan zouden ze gewoon gelijk hebben.
In plaats daarvan komen ze stoken en provoceren door te roepen dat Kuipers goed floot. Dat deed hij niet. Een overduidelijke vrije trap rand 16 rode kaart over het hoofd zien is een smet op de wedstrijd. Dat durven bijvoorbeeld Nrc, Volkskrant en Studio Voetbal en VI (site) niet te noemen. Terwijl ze iedere week moord en brand schreeuwen over schan-da-li-ge overtredingen. Kijk Messino, dit was er zo een (zonder boze opzet).
Overigens is het geval wel een beetje ironisch. Het kwaad straft zichzelf. Kuipers kwam vooraf al opgefokt het veld in met de vaste bedoeling om die zeikerds en duikelaars van PSV eens een lesje te leren. Anders kun je die blunder en die inconsequent gegeven vrije trappen niet verklaren. Volkomen menselijk en begrijpelijk, maar laten die journalisten niet gaan liegen. Derig jaar geleden ko je dit de lezers nog wijs maken, nu (in de tijd van Eredivisie live enz.) niet meer.

19 april 2012 om 16:19

Zie nr. #363

19 april 2012 om 22:52

Beste Strijp,

Ik ben het met je eens dat de media een belangrijke rol speelt in de beeldvorming. Ik ben het alleen niet eens met het feit dat de media nog eens zou stoken en provoceren dat Kuipers goed floot. Welk belang zou hierin mee moeten spelen dan om dit zo uit te spelen?

Verder vind ik het erg suggestief om te beweren dat Kuipers het veld op zou zijn gekomen met de intentie om de zeikerds en duikelaars van PSV een lesje te leren.

Over het algemeen beoordeeld was de leiding van Kuipers in orde maar had hij op bepaalde momenten wel anders moeten handelen, zoals een rode kaart die Moisander zeker had moeten hebben. Wat we ons echter wel eens vergeten is dat wij alles op televisie terug kunnen zien, we kunnen zelfs herhalingen blijven afspelen als het zou moeten. Een scheidsrechter in het veld moet op momenten de juiste beslissingen maken en dat in een fractie van een seconde, zonder verdere hulpmiddelen. Enkel de eigen waarneming.

Ik durf de weddenschap aan dat het optreden van Kuipers het resultaat niet negatief heeft beïnvloed. De twee belangrijkste parameters voor de uitslag zijn namelijk de ploegen zelf die op het veld staan.

dat gedrag van spelers als Toivonen slaat over op het publiek. Het publiek valt niks kwalijk te nemen, de spelers wel. Toivonen geeft het slechte voorbeeld en dit leidt tot de neergang van Psv. Vroeger was het publiek zo mild altijd en de spelers klaagde gewonnen. Spelers als Toivonen maken de club PSV kapot qua resultaten en qua symphatie!

19 april 2012 om 17:07

En jij maakt jezelf gek!!!!

Waar slaat dat nou op man.. Als hij maar 1 overtreding wordt gemaakt door hem komen alle Toivonen-haters op deze site om te zeggen wat voor vervelde man het is.. het is wel makkelijk om Dersen na te praten vind je niet?

Ik ben zeer benieuwd over welk moment jij hebt tijdens Psv-az. Heb je uberhaubt wel de hele westrijd gezien.. De enige die als een idioot reageerde was strootman..

19 april 2012 om 17:11

Derksen heeft helemaal gelijk. Ook voordat Derksen zich over hem uitliet ergerde ik me al dood aan die Toivonen. De vedette spelen, maar eigenlijk een hele matige voetballer zijn. Wat een irritante gozer!

Ik heb het niet alleen over de wedstrijd Psv-az, maar over PSV over het algemeen. Dat gedrag wat Toivonen dit seizoen en vorig seizoen liet zien heeft een slechte invloed op de rest van de selectie en op het publiek. Ik maak me er niet zo druk om, want zolang die slappe, irritante Toivonen speelt bij Psv, heeft mijn clubbie elk jaar een concurrent minder.

Toch wel grappig dat PSV fans Toivonen PSV waardig vinden terwijl die gewoon het imago en het spel naar beneden haalt!

19 april 2012 om 17:22

Dus jij vind dat een aanvallende middenvelder niks presteert als hij 16 maal scoort ja klopt zeer matig het hadden er 20 moeten zijn;

De media blaast alles zo erg op.. Ik noem even die bekerfinale hij scoort op mooie wijzen maar nee zijn overtreding wordt 3keer herhaald en zijn goal geen 1 keer..

Hij is juist diegene die keihard werkt en Strootman en Wijnaldum die zakken vaak door het ijs maar let niemand op .. Doe je Toivonen-haat bril af en wees realistisch.

Het viel te verwachten dat er een onderzoek zou komen, al helemaal als je beseft dat Kuipers in het wedstrijdrapport melding maakte van de spreekkoren, die echt serieus lang en met korte afwisseling bijna de rest van de wedstrijd duurden.

Het was dermate lang dat ik me er ook aan begon te ergeren en ik eigenlijk verbaasd was, dat Kuipers de wedstrijd niet even staakte.

Misschien moeten we voor volgend jaar en de jaren daarna naar een situatie, dat wanneer overduidelijk een bijna geheel stadion spreekkoren aanheft, die zwaar beledigend zijn voor hetzij de scheidsrechter, hetzij een speler van de tegenstander, dat er dan een sanctie komt van 1 a 2 punten per keer. Ik ben dan echt benieuwd hoe lang of het aanheffen van beledigende spreekkoren dan nog doorgaat als je daaarmee dan uiteindelijk je eigen team benadeeld daar waar het de algemene rangschikking aangaat...
Als het je club te veel punten gaat kosten is het denk ik heel snel afgelopen.....

Het gat hierboven om een paar beslissingen die ter discussie gesteld worden door de supporters. Ter discussie stellen is okay, maar beledigende spreekkoren aanheffen is dat niet.

Elke keer als je dan begint met.... jamaar, hij floot niet..... dan ben je al bezig om er begrip voor te hebben dat het aanheffen van spreekkoren logisch is. En dat is het niet.

Gewoon voor volgend seizoen de regels aanscherpen, dat wanneer een stadion beledigende en denigrerende spreekkoren aanheft (zeker als deze langere tijd aanhouden), dat dit dan consequentie's heeft wbt bijvoorbeeld behaalde punten. Dat je dan 1 of 2 punten in mindering gebracht kan krijgen als die spreekkoren alle fatsoensnormen te buiten gaan en bijvoorbeeld over een hele wedstrijd gemeten méér dan 20-30 minuten opgeteld hebben aangehouden. Ik vraag me af hoe lang het dan nog gaat gebeuren dat aanheffen van spreekkoren als het uiteindelijk je club teveel punten kost èn dus mogelijk ook prijzen kost aan het eind van het seizoen....

Ik ben er zeker voorstander van om dit soort dingen te bestraffen maar uit eindelijk draait dat weer uit op een boete, en daar gaan de supporters niks van leren. Alsof zij ermee zitten dat de club een boete krijgt, dan zegt men; ik betaal al genoeg aan de club.

Eigenlijk moet zo'n scheids gewoon de wedstrijd stil leggen, zoals de regel gewoon is. En als men dan door gaat dan is het afgelopen en als de club daardoor punten misloopt leren ze het wel hoor. Die scheidsrechters mogen best is ballen tonen bij dit soort dingen. Net zoals toen bij Ado - Ajax....

Het kan ook niet , maar het zou ook wel eens goed zijn als er een onderzoek komt naar de wan prestatie van de scheidsrechter .
Het is wel een voorbeeld hoe het in Nederland gaat onderzoek de gevolgen en niet de oorzaak. Gister zag je Web ( scheidsrechter ) weer in de wedstrijd van Chelsea Barcelona 3jr geleden toen werd er onderzoek gedaan naar de uitspraken van Drogba terwijl iedereen kan zien dat dr scheidsrechter enorme fouten maakten. Helaas is de scheidsrechter een onderdeel van de dictatuur die Knvb , Uefa en Fifa heet !!!!!!

19 april 2012 om 19:10

Die scheids van 3 jaar geleden was een Noor

19 april 2012 om 19:34

Ohh ok het idee blijft hetzelfde

Ik vindt dat spreekkoren nooit goed te praten zijn en dit soort dingen zeker bestraft moeten worden. Al met al zal PSV hier wel een voorwaardelijke bote voor gaan krijgen, wat ik niet terecht vindt overigens. Een beetje sfeerverhogende fakkels op de tribunes levert je een wedstrijd zonder publiek op(zie Nac) en de scheidsrechter voor alles en nog wat uit maken levert je een voorwaardelijke boete op? De moeders van de heren scheidsrechter hebben blijkbaar allemaal hetzelfde beroep?

Het is wel triest dat PSV de scheidsrechter nodig heeft om te winnen. Het is tekenend voor de situatie waar de club in zit.

tis wel jammer dat er nu wel vragen worden gesteld, maar als de moeder van 1 van de spelers wordt bezongen, mag dat blijkbaar wel.
Wat is een scheidsrechter dan meer dan 1 van de spelers?

19 april 2012 om 19:39

Beledigende spreekkoren mogen nooit.

" kuipers je moeder is een hoer" werd er gezongen .
Zo knvb is weer klaar met haar diepgravend onderzoek.
Of zouden ze columbo toch nog dieper willen laten graven.
Geef gewoon die boete want daar draait het toch op uit en maak jezelf niet belachelijk door een "onderzoek"?? in te stellen.

Op camera beelden is heel duidelijk te zien wie aan het zingen waren, dus het is heel simpel, gewoon een stadionverbod geven.

Enige tijd geleden de spelersbus aangehouden en nu deze kwetsende spreekkoren, de PSV aanhang begint aardig in de negativiteit te komen.
Ondanks dat het een feit is dat een klein groepje het voor de rest verpest zijn we dit gedrag van de PSV aanhang ( voor zover ze supporters zijn) niet gewend.

als je het er niet mee eens ben laat je dat toch ff weten xd niet zo dus ;p

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren