Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse voert gesprekken met ‘ideale man’ na vertrek van Phillip Cocu

Laatste update:

Vitesse wil de eerste seizoenshelft afmaken met Edward Sturing, zo meldt Omroep Gelderland. De Arnhemmers zagen trainer Phillip Cocu vorige week zaterdag wegens teleurstellende resultaten opstappen. Sturing, het huidige hoofd opleidingen bij Vitesse, moet de club als interim-trainer in rustig vaarwater brengen met sportieve prestaties. Na de winterstop denkt Vitesse aan een externe oplossing.

Cocu besloot na het verloren thuisduel met sc Heerenveen (1-3) op te stappen. Hij verlangde geen afkoopsom en nam ook in stijl afscheid van zijn spelers en stafleden. Technisch directeur Benjamin Schmedes boog zich vervolgens over een constructie waarmee Vitesse zo snel mogelijk de weg omhoog kan vinden.

Met slechts 8 punten uit de eerste 12 duels is Vitesse momenteel hekkensluiter van de Eredivisie. Schmedes voerde deze week gesprekken met Theo Janssen, Chris van der Weerden en Nicky Hofs. De ervaren Sturing wordt echter gezien als de ideale man om de komende vier weken tijdelijk de honneurs waar te nemen bij de hoofdmacht.

Sturing reageerde woensdagmiddag op de huidige situatie. Toen had hij naar eigen zeggen nog geen contact gehad met Schmedes. Dat gebeurde dus wel op donderdag. "Ik vermoed dat ze nog wel bij me terechtkomen', sprak Sturing toen. “Ik wil helpen daar waar het goed is voor de club. Iedereen moet in deze zware tijd zijn verantwoordelijkheid nemen.”

Als de zestigjarige Sturing, die als enige in het bezit is van het hoogste trainersdiploma bij Vitesse, de uitdaging aanneemt, ligt het voor de hand dat Theo Janssen en Chris van der Weerden in hun huidige rol actief blijven en Sturing gaan ondersteunen op het veld.

De verwachting is dat er uiterlijk zondag duidelijkheid komt over een eventuele tijdelijke aanstelling van Sturing. Na de winterstop overweegt de clubleiding om een nieuwe trainer aan te trekken. Sturing was al vier keer eerder interim-trainer van Vitesse en was in deze functie ook enkele keren succesvol.

De Arnhemmers spelen tot de winterstop nog competitiewedstrijden tegen Ajax (uit), Fortuna Sittard (uit), Heracles Almelo (thuis) en Almere City FC (uit), terwijl ze sc Heerenveen in de tweede ronde van de beker op bezoek krijgen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit staat toch gewoon in de statuten bij Vitesse: trainer eruit, Sturing bellen.

Wel mooi, echte Vitessenaar en een sympathieke vent. Hopelijk kan hij het tij keren.

Ik snap dat geen geld hebben etc...
Maar ik geloof nooit dat Ed Sturing Theo Jansen en Nicky Hofs het beter gaan doen dan Cocu.
Sterker nog volgens mij kreeg Theo heel veel ruimte van Cocu.
Ik luisterde de podcast FCA afkicken hierover de overname etc. Vitesse fans corrigeer me gerust als ik fout zit oprecht.
De KNVB doet veel dingen fout maar ikzelf vind dat ze onderzoeken naar overnames altijd uiterst secuur doen. Echter, duurt het wel erg lang maar met een Amerikaan die niet helemaal meewerkt is dat nou eenmaal het lot. De KNVB doet dit om witwassen en gezondheid voor clubs. Is Vitesse als de overname per defenitie gewoon verloren?
Hoe groot achtej de vitesse fans dat de overname goedkomt? Wat wel heel scheef is hoe kan het dat je bezig bent met overname maar wel alvast geld inpompen

17 november 2023 om 10:19

Nou ben ik geen voorstander van de overname, maar om het uiterst secuur te noemen wat de KNVB doet vind ik wat ver gaan. Het onderzoek duurt nu al dik een jaar en er is vrijwel geen berichtgeving vanuit de KNVB. Terwijl de club, als ik af ga op wat wél naar buiten komt, zowat op omvallen staat. Enkele dagen geleden reageerde een Vitesse supporter op dit forum dat de commisie die de overname onderzoekt slechts eens in de drie maanden samenkomt. Sorry maar als dat echt zo is, ben je als KNVB medeverantwoordelijk voor de teloorgang van Vitesse. Niet dat zij het jarenlange wanbeleid van Vitesse bepaalden, want daar zijn ze toch echt zelf debet aan, maar als ze adequaat zouden handelenen (wat je taak is als bond), was hun veel ellende bespaard gebleven.

17 november 2023 om 12:54

Die licentiecommissie komt inderdaad weinig samen, want dat zijn vrijwilligers. Dat kan je toch niet serieus nemen? Dat is (blijkbaar) zo'n belangrijke, bepalende commissie, dan moet je het als KNVB zijnde ook zo behandelen. Verder werkt de KNVB mede daarom heel traag.
Door de oorlog in Oekraïne ligt de situatie met een voormalig Russische eigenaar natuurlijk ook nog eens gevoelig, wat het allemaal niet makkelijker heeft gemaakt.

Wat ik begrijp vanuit Vitesse (ze geven regelmatig een 'weekupdate', waarin ze voor zover mogelijk openheid van zaken geven) werkt het in de VS ook nog eens anders vwb jaarrekeningen etc (als iemand hier meer verstand van heeft: corrigeer me), wat het beoordelen ook nog eens lastig maakt omdat dit in Nederland erg streng is (in tegenstelling tot bijv. België en Engeland, waar The Common Group al zit).

Vitesse (lees: vorige bestuurders) hebben denk ik wel echt (niet strafbare, wel domme) fouten gemaakt, maar ik heb het idee dat dit nu zeker niet het geval is. Er komen veel, heel veel aannames in de media naar buiten, maar hiervan wordt weinig echt hard gemaakt (bijv. over een vermoedelijke rol van Abramovic). Daarentegen moet je ook maar geloven wat Vitesse naar buiten brengt, maarja, daar heb je als supporter dan maar vertrouwen in natuurlijk haha.
Het is gewoon een k-situatie waar we in zitten. We kunnen ons niet roeren op de transfermarkt, wat nu mede resulteert in een dramatisch seizoen. Als we degraderen zie ik het heel somber in, zeker met zo'n stadion. Aan de andere kant, als Jordania 13 jaar geleden niet was gekomen, was het waarschijnlijk ook snel over geweest. We houden maar vertrouwen.

17 november 2023 om 12:56

Het vervelende in deze overname is dat de berichtgevingen enorm tegenstrijdig zijn. De Telegraaf publiceert enkel berichten waaruit je kan concluderen dat de club op omvallen staat, terwijl Vitesse in een wekelijkse update iedere keer benadrukt dat zij verwachten dat het goed komt. Zo hebben ze gisteren een vervroegde update geplaatst om de berichtgeving in de Telegraaf te weerleggen. De reden dat het onderzoek van Integris langer duurt is dat ze zoekende zijn naar jaarrekeningen in het verlengde van Nederlandse jaarrekeningen, waar Parry gezien zijn Amerikaanse bedrijven niet aan kan voldoen. Zo hebben ze extra stukken, belastingaangiften etc in moeten dienen. Vitesse benadrukt daarbij, in tegenstelling tot de Telegraaf, dat Parry volledige medewerking en toegang tot alle documenten geeft.

Zoals gezegd, tegenstrijdige berichten. Voor de supporters geven berichten vanuit Vitesse wat rust, aan de andere kant is er pas echt rust als de overname eindelijk rond is. Waarbij de KNVB uiteraard niet vrijuit gaat, zeker in de beginfase hebben ze echt grove fouten gemaakt in mijn ogen

17 november 2023 om 13:57

Je zou bij Vitesse maar de boekhouding moeten doen. Moet je wel weten wat je allemaal aan het doen bent en hoe de regels gelden. Wat een gezeur allemaal zeg hahah

Weet iemand of die Edward Sturing een eigen huis heeft? Of woont die man permanent in zo'n "in case of an emergency, break glass" doos op het kantoor van de TD van Vitesse?

Sturing is een clubman en die redt Vitesse regelmatig.
Denk alleen dat Vitesse op dit moment niet de juiste selectie heeft om het tij te doen keren. Hoop niet dat de supporters hem dat gaan aanrekenen!
Maar goed, heel erg veel is er nou ook weer niet aan de hand. Ze staan maar 3 puntjes onder mijn NEC twee keer winnen en Vitesse staat weer in het linker rijtje.
Misschien kan Sturing de spelers kan motiveren om het snot voor hun ogen te werken en op inzet stappen te maken.
Helaas is het voor Vitesse niet alleen lastig op het veld. De echte problemen spelen buiten het veld af!

Hopelijk kan hij wel Sturing aan het elftal geven...

De bank bestaat uit jeugdspelers en middelmaat, maar met Room, van Ginkel, Hendriks, Meulensteen, Manhoef, Tielemans, Isimat en straks Propper heb je toch echt wel een selectie waar een trainer meer uit moet kunnen halen dan plek 18.

Man van de club, dat is mooi, maar waarvoor doe jet nog als Vitesse zijnde. Je zou haast gaan hopen dat een partij als Red Bull in wil stappen, want het zinkende schip in Arnhem wordt steeds sneller werkelijkheid. Het is gewoon uitstellen om het uitstellen en tegelijkertijd weer miljoenenschulden opbouwen. Als Vitesse degradeert, dan zie ik het echt niet goedkomen. Er komen al weinig fans, maar denk dat het dan nog verder af kan gaan nemen.

Met Red Bull ben je dan wel je clubnaam kwijt zogezegd, maar je hebt zekerheid over het voortbestaan van de club, kansen op Europees voetbal worden groter, etc. Want op de huidige manier zie ik het gewoon niet goedkomen in Arnhem.

Ik hoop voor Sturing dat hij Vitesse kan behoeden van degradatie, maar daarna moet er binnen nu en een paar jaar echt iets gaan veranderen binnen het bestuur. Want anders wordt dit nog een lange lijdensweg.

Ik zou wensen dat iedereen die negatief reageert ook de updates op de website van Vitesse leest. Die zijn gewoon voor iedereen te lezen. Maar voor velen is zijn de rampscenario's van De Telegraaf of De Gelderlander natuurlijk spannender. Ik ben maar een gewone supporter en heb ook mijn twijfels over het beleid van de afgelopen jaren, eigenlijk al sinds de periode Karel Aalbers, en hoop toch dat het goed komt. Ik heb al eerder gezegd dat de traagheid van de KNVB zeer frustrerend is, zeker ook voor ongeveer trouwe15000 supporters. In de update van Vitesse staat gelukkig dat er ook wordt gewerkt aan een plan B, mocht de overname toch niet worden goedgekeurd.

Had Sturing nou niet juist aangegeven het alleen te doen voor meerdere seizoenen om aan iets te kunnen bouwen, en niet als interim?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren