Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Theo Janssen neemt Vitesse één ding kwalijk: ‘Heb ik ook gezegd’

Laatste update:

Theo Janssen heeft teleurgesteld gereageerd op zijn gedwongen vertrek bij de hoofdmacht van Vitesse. Na het afscheid van Phillip Cocu was er ook voor de oud-middenvelder geen plek meer in de technische staf. Een hard gelag voor Janssen, maar geen reden om zijn grote liefde de rug toe te keren.

"Een breuk is nooit leuk", vertelt Janssen in gesprek met de Gelderlander. "En deze al helemaal niet. Ik had uiteraard andere verwachtingen. Maar de prestaties waren niet goed. Dat heeft dan consequenties. Dat is inherent aan topsport. Dit is ook leerzaam."

Vitesse heeft met Edward Sturing een andere clubman aangesteld om het roer tijdelijk over te nemen. Sturing kiest voor Tim Cornelisse en Nicky Hofs als zijn assistenten. "Ik hoop dat er nu echt nieuwe energie komt in het elftal. Dat Vitesse weer omhoog klimt. We hebben nu ieders steun keihard nodig", zegt Janssen.

Het steekt Janssen dat hij zijn vertrek via de media moest vernemen. "Dat het allemaal zo lang duurde. Dat wij als coaches van niets wisten, terwijl de Gelderlander het nieuws bracht. Knap achterhaald, maar de communicatie naar ons toe had beter moeten zijn."

"Er heerste tot maandagmiddag onzekerheid en onduidelijkheid. Daar was niemand bij gebaat. Dat heb ik ook gezegd." Technisch directeur Benjamin Schmedes heeft erkend dat er zaken niet goed zijn gegaan en is van mening dat de interne communicatie beter had gemoeten.

"Ik hoop echt dat ze punten pakken en Vitesse behouden voor de Eredivisie", wenst Janssen zijn opvolgers succes. "Ik ken Edward al sinds mijn zestiende, ik ken Nicky al dertig jaar. De club staat er beroerd voor. Er is door de leiding een keuze gemaakt. Die accepteer ik. Ik ben niet groter dan de club. Ik ben onderdeel van deze club."

Toekomst
Wat Janssen nu gaat doen, weet hij nog niet. "Ik ben in gesprek met de technisch directeur. Ik moet even alles laten bezinken, maar dan wil ik weer snel aan de slag. We stippelen zo een koers uit voor de toekomst. En dat betreft de langere termijn. Langer dan dit seizoen. Dat vind ik mooi."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die zal er niet om wakker liggen en veel vaker weer gaan aansluiten bij een praatprogramma. Verder geen idee of hij binnenkort bij andere clubs in de belangstelling komt om als assistent te werken?

22 november 2023 om 13:39

Jeugd ook altijd nog een optie he. Trekt de deur iig niet definitief dicht, wat hem siert als clubman!

22 november 2023 om 13:51

Twente heeft hem in het verleden een paar keer benaderd, toen vond Jansen de tijd nog niet rijp, nu zijn bij Twente alle poppetjes al ingevuld, maar wie weet benaderen ze hem nog een keer, dacht dat zijn contract na dit seizoen is afgelopen, wat mij betreft meer dan welkom 🙂

22 november 2023 om 13:55

Lees de tekst, laatste alinea.

Ik ben echt fan van Theo, hopelijk kan hij zo snel mogelijk weer aan de slag bij Vitesse. Hij is open en eerlijk over de club en hun handelen, maar ook kritisch naar zichzelf. Het lijkt me sterk dat hij ooit eindverantwoordelijke zal worden bij een club als Vitesse, maar als cultuurbewaker heb je aan Janssen een toppertje!

22 november 2023 om 13:51

Als Vitesse nog bestaat na dit seizoen.

22 november 2023 om 13:59

@yoericfc - Alles valt of staat bij de transparantie van die eventuele eigenaar. Als die z'n geldstromen niet goed genoeg kan aantonen, houdt het op en heeft Vitesse een immens probleem. Op zichzelf is er momenteel niet eens draagvlak voor de Eredivisie, laat staan de KKD. Er moet een eigenaar komen die flink wil bijspringen, anders is Vitesse voor het einde van volgend seizoen failliet.

22 november 2023 om 14:05

@sirius, ik hoop heel erg dat dat vooral niet gebeurt. Ik heb een zwak voor Vitesse, door spelers zoals Janssen, en zou het echt een enorm verlies voor de Eredivisie en het Nederlands voetbal vinden als zo'n club zou verdwijnen.

22 november 2023 om 14:11

Vitesse mag wel even op de blaren zitten nadat duidelijk is geworden wat daar achter de schermen heeft afgespeeld. Die club was gewoon van ome Roman, misschien komt daar jouw zwak vandaan?

22 november 2023 om 14:43

@yoericfc - Ik gun het vooral de supporters niet. Die verdienen meer dan een club die zo aftakelt, maar als ik kijk hoe FC Twente gestraft is door het gedoe met Doyen destijds (overigens volledig terecht), is Vitesse er wel erg goed vanaf gekomen, terwijl gebleken is dat Abramovich er gewoon aan de knoppen draaide. Het is voor die supporters te hopen dat de KNVB daar niet meer achteraan gaat, want dan kun je geheid punten in mindering verwachten. Echter denk ik niet dat het zover komt.

Wel heeft het geen zin om Vitesse in leven te houden als het bestuur daar niet een enorme tik op de vingers krijgt. Er moet echt veel gaan veranderen in die bestuurskamers, want dat Vitesse na injecties van een totaal van 165 miljoen euro nog steeds niet zelfvoorzienend is, is wel schandalig te noemen. Dat geld is opgegaan aan korte termijn oplossingen, zoals spelers en het dichten van gaten. Dat moet echt totaal anders. Ik heb hetzelfde meegemaakt bij FC Twente. Je moet als club geen geld uitgeven dat je niet intrinsiek kan ophoesten. Je wilt niet afhankelijk zijn van externe partijen. Dat gaat altijd een keer flink mis.

22 november 2023 om 15:14

@consy, het helpt natuurlijk wel mee dat het een tijdje interessant was voor Chelsea supporters om Vitesse wat beter te volgen ja. Ik ben wel eens bij trainingen geweest toen Mason Mount daar net rondliep en ik heb hem voor het eerst live zien scoren in een wedstrijd tegen Sparta.

22 november 2023 om 15:16

@sirius, ik vind het ook vooral lullig voor de supporters van Vitesse. Natuurlijk moet er van alles gebeuren bij die club, want het is een ongelofelijke klerezooi en dat is het al zo lang als ik me kan herinneren.

Hopelijk is er iemand die de club kan redden en ze in rustiger vaarwater weet te sturen. Op termijn zal alles anders moeten daar! Een ander stadion, ander beleid en wellicht gewoon een hele andere organisatie.

22 november 2023 om 15:56

@yoericfc - Ik ben bang dat het daar al te laat voor is. Een nieuw stadion is alleen mogelijk als Vitesse de zaken financieel op orde heeft, want geen bank gaat die club geld lenen. Gemeente Arnhem houdt al een tijdje liever wat afstand en investeerders zijn logischerwijs ook niet happig om er nu in te stappen. Daarnaast is de kans klein dat dat stadion dan in Arnhem gebouwd kan worden, aangezien de gemeente er vast niet om staat te springen om twee stadions in of rond de stad te hebben, waarvan er 1 dan nauwelijks gebruikt zal gaan worden. Vitesse heeft zichzelf gewoon in een heel lastige positie gemanoeuvreerd.

22 november 2023 om 22:21

Vitesse supporter hier en bedankt, heren. Veel waarheid ook, pijnlijk. Qua draagvlak is het er wel maar bestuurstechnisch is het al jaren niet top. Grote plannen uit het recente verleden en dat stadion wat eigenlijk helemaal niet past, ongelukkige combinatie. Huidige situatie is zuur maar zat er wel aan te komen, kan niet altijd goed blijven gaan op de manier dat 'we' het deden.

"technisch directeur Benjamin Schmedes heeft erkend dat er zaken niet goed zijn gegaan en is van mening dat de interne communicatie beter had gemoeten."

Nou ja, als je niet eens weet dat je eerst je stafleden in moet lichten bij verplaatsingen en/of veranderingen, dan ben je wel compleet wereldvreemd. Het is sowieso opmerkelijk hoe vaak dit gebeurt in de voetballerij.

22 november 2023 om 14:04

Ik kan me herinneren dat Nagelsmann ook via de media moest horen dat hij ontslagen was of zou worden door Bayern. Dan hebben we het al over een op en top professionele club als Bayern Munchen! Ongelofelijk...

Ik moet zeggen dat dit een reactie met klasse is.
Hij had uit teleurstelling om zich heen kunnen gaan slaan, maar hij doet dit heel netjes en heeft blijkbaar echt een hart voor Vitesse. Heel netjes.

Eat een heerlijke open en eerlijke gozer. Maar niet meer dan een analist. Of ga werken met probleemjongeren. Deze likable guy heeft helaas niet de competenties om echt iets toe tr voegen. Maar veel mensen herkennen zich in hem daardoor krijgt hij veel kansen.

22 november 2023 om 14:50

Maar hoe weet jij dat hij geen competenties heeft?

Kom lekker naar Eagles! Hebben ze vast wel een mooie functie voor je.

Kom lekker naar Twente jonge.
Werk met de jeugd tot over een jaar of 2 á 3 dat Oosting een andere stap wil maken. Dan kun je mooi als assistent van ten Hag de selectie op scherp zetten. Is het reëel? Misschien, het is in elk geval wel bekent dat ten Hag graag een keer Twente trainer wil worden. Natuurlijk is hij nou de grote meneer, maar die ambitie is niet weg.

23 november 2023 om 16:34

Het kan nog wel meer dan een decennium duren voordat Ten Hag FC Twente overweegt. Bovendien denk ik dat Janssen bij Vitesse blijft als hij daar jeugdtrainer kan worden. Die komt denk ik alleen naar FC Twente als hij een rol als assistent in het eerste aangeboden krijgt. Dat zie ik momenteel niet gebeuren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren