Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: ‘Feyenoord heeft vervanger van vertrekkende Karsdorp al binnen’

Laatste update:

Feyenoord heeft zich officieel gemeld bij Fiorentina voor Kevin Diks. Dat schrijft het Algemeen Dagblad zaterdagmiddag. Volgens de krant is Fiorentina bereid om de rechtsback op huurbasis te laten gaan. Feyenoord zou 'meteen' een optie tot koop hebben bedongen tijdens de onderhandelingen met de Serie A-club. Volgens Voetbal International naderen beide clubs een akkoord.

De interesse in Diks is een reactie op het naderende vertrek van Rick Karsdorp naar AS Roma. Die transfer is op enkele details na al afgerond, meldt het Algemeen Dagblad op basis van ingewijden bij Feyenoord. Bart Nieuwkoop is de enige echte rechtsback die Feyenoord achter de hand heeft als vervanger en dus is technisch directeur Martin van Geel van mening dat er iemand bij moet. Diks werd het afgelopen halfjaar door Fiorentina verhuurd aan zijn ex-werkgever Vitesse.

Eerder op de zaterdag meldde De Telegraaf dat Giovanni Troupée in De Kuip in beeld is als opvolger van Karsdorp. De jongste debutant ooit van FC Utrecht staat tot medio 2021 onder contract in de Domstad. Bovendien heeft Feyenoord een oogje op ploeggenoot Sofyan Amrabat, die eventueel ook als rechtsback uit de voeten kan. Voorlopig lijken Feyenoord en Utrecht echter ver uit elkaar te liggen in de onderhandelingen omtrent Amrabat.

Update 27 juni 09.40 uur - 'Feyenoord heeft vervanger van vertrekkende Karsdorp al binnen'
De transfer van Rick Karsdorp naar AS Roma lijkt dinsdag rond te komen. De vervanger van Karsdorp is al op weg naar De Kuip, zo meldt het Algemeen Dagblad. Kevin Diks arriveert op korte termijn bij Feyenoord en wordt naar alle waarschijnlijkheid gehuurd van Fiorentina. In De Kuip moet Diks de concurrentie aangaan met Bart Nieuwkoop.

Kevin Diks is een goede opvolger van Rick Karsdorp

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leerdam had voor keur boven diks.
Wat moet feyenoord hier meeedan

24 juni 2017 om 15:12

Uit laten vechten met Nieuwkoop achterin. Was in het seizoen hiervoor wel een van de betere rechtsbacks van de Eredivisie, en Nieuwkoop heeft ook al bewezen een waardige vervanger te zijn. Interessant wie de rechtsback gaat worden komend seizoen.

27 juni 2017 om 10:38

Leerdam heeft vlak voor de zomerstop zn kruisband gescheurd. Feyenoord heeft direct na de zomerstop iemand nodig die er staat.

27 juni 2017 om 12:47

En voor Fiorentina had Diks de voorkeur boven Leerdam. Dus wat is het punt? Leerdam of Diks, het is een kwestie van smaak en verwachtingen.

Ik snap opties tot koop nooit bij verhurende clubs. Als hij het goed doet wil je hem niet verkopen en als hij het slecht doet komt hij weer terug bij je.

24 juni 2017 om 15:19

Optie tot koop geeft de hurende club waarschijnlijk een extra motief om de desbetreffende spelen te huren. Als een speler alleen wordt overgebracht om te huren leiden clubs liever eigen spelers op.

24 juni 2017 om 15:38

Op zich heb je gelijk, maar het kan ook voorkomen dat een speler veel speelt bij de club waaraan hij is verhuurd, de club bereid is het bedrag dat vooraf was afgesproken te betalen maar dat het niet kan voldoen aan de salariseisen van de speler. Dan heb je als de verhurende club een speler die wel veel heeft gespeeld terug. Je ziet ook best vaak dat een ander team vervolgens zo'n speler oppikt.

Ik denk bijvoorbeeld dat Willem II Schuurman 34 wedstrijden had laten spelen afgelopen seizoen als ze een goede optie tot koop hadden op hem, maar nu was er voor Willem II minder noodzaak om hem op te stellen.

24 juni 2017 om 15:40

Zie het maar als een uitgestelde koopovereenkomst. Fiorentina wil van hem af, anders deden ze dit niet.

24 juni 2017 om 16:17

Snap dat ze dit alleen doen als ze echt van hem af willen maar er kan veel veranderen in een seizoen. Voor hetzelfde geld zitten Karsdorp, Tete, VD Wiel en Veltman zodadelijk in het buitenland op de bank blinkt Diks uit en wordt hij International. Dan baal je als verhurende club dat je geen onderhandelingspositie meer hebt.

Wat Del Piero zegt kan natuurlijk ook maar dan denk ik dat de transferwindow nog lang is en ze ook kunnen wachten op een club die wel alleen wil huren.

24 juni 2017 om 20:32

Als verhuren zonder optie, optie 1 is, verhuren met optie tot koop optie 2 is en niet verhuren optie 3.

Zou ik tot half augustus optie 1 proberen en daarna optie 2.

Niet lafjes halverwege juni voor zekerheid kiezen met optie 2.

27 juni 2017 om 10:52

Kan ook te maken hebben met de financiële situatie van de hurende clubs. Dat ze een speler willen kopen, maar momenteel het geld gewoon nog niet kunnen ophoesten. Dan is een huur met optie tot koop natuurlijk ook een optie. Feyenoord krijgt natuurlijk het geld voor deelname aan Champions league nog uitgekeerd, en tot het dat heeft is het gezien hun financieel herstel niet verstandig nu al een paar miljoen (want ik neem toch aan dat dat het bedrag zal zijn) neer te tellen. Dus ik snap dit soort constructies wel. Misschien wil Fiorentina sowieso wel van hem af.

Niet echt een typische Feyenoord aankoop. Is vooral een sierlijke speler geen beuker. Wel mooi om te zien dat Feyenoord dit soort spelers weet aan te trekken. Genoeg potentie in die jongen.

24 juni 2017 om 15:27

Ja omdat ze hem huren van Fiotentina.

24 juni 2017 om 16:11

Dan bewtwijfel ik of je Diks wel hebt zien spelen bij Vitesse voor Fiorentina hem overkocht. Verdedigend juist heel sterk en mannelijk. Aanvallend en voorzetten kunnen beter, maar kun je ook heel simpel oplossen door Basacikoglu rechts voorin neer te zetten. Prima aankoop van Feyenoord. Eigenlijk tegenovergestelde van Karsdorp, die juist weer aanvallend beter was dan verdedigend.

Diks huren vind ik een prima optie. Hij is minder goed dan Nieuwkoop, maar heeft zeker potentie en is een prima back up als Nieuwkoop geblesseerd/geschorst is. Bovendien een goede concurrent, waardoor het Nieuwkoop scherp houdt. Net als dat Nieuwkoop Karsdorp scherp hield.

27 juni 2017 om 09:56

Nja weet niet of Nieuwkoop beter is. Vind dat Nieuwkoop het uitstekensd heeft gedaan, maar dat deed Diks op het begin ook. Afgelopen halfjaar was Diks echt dramatisch. Krijg hij de vorm van voor zijn overstap naat Fiorentina, dan kan het een basisspeler worden. De vorm van afgelopen seizoen , staat Nieuwkoop in de basis.

Koop gewoon troupée, wanneer we Karsdorp verkopen kunnen we hem financieel gezien gemakkelijk overnemen voor 4/5 miljoen en hebben we weer een rechtsback voor de komende 3 jaar met eventuele winst. Ja ik weet dat Elia hem zoek speelde in de thuiswedstrijd maar ik heb dit seizoen vaak naar Utrecht gekeken en die jongen zorgde voor enorm veel dreiging, dat is precies wat we met Karsdorp ook hadden want laten we eerlijk zijn, Karsdorp is verdedigend gezien echt geen topper. Troupée en geen diks a.u.b

24 juni 2017 om 16:59

Troupée is meer een risico, komt echt net kijken, bij Diks weet je al meer wat je eraan hebt. Vind het een goed ventje, dat wel. Misschien na nog een jaartje Utrecht.

24 juni 2017 om 17:07

Elia speelde troupée zoek ja. Maar in de Galgenwaard zat Elia in de broekzak van troupée. Het kan vriezen en het kan dooien. Denk dat gio gewoon bij ons blijft

Man man man, wat een scoutingsbeleid hebben wij soms. Hoop dat ik er naast zit. Had liever Troupée zien komen.

24 juni 2017 om 15:43

Het is de werkwijze van Van Geel. Die haalt als hij wat te besteden heeft altijd meer kwantiteit dan kwaliteit. Gelukkig voor Feyenoord heeft hij jaarlijks ook een enorm positieve verrassing.

24 juni 2017 om 15:58

We hebben een geweldig aankoopbeleid, we worden landskampioen terwijl we het minste geld hebben uitgegeven. Met spelers als vd Heijden, Botteghin en Jones heb je ineens een kampioensdefensie, we mogen blij zijn dat onze TD potentie ziet in spelers waar anderen dat niet of minder zien. Diks is een veel betere optie dan Troupée, goedkoper, meer ervaring (in het buitenland wonen, waar Troupée vermoedelijk nog thuis woont speelt ook mee) en we huren hem. Als Nieuwkoop inderdaad zo goed is als hij afgelopen seizoen liet zien en dat niveau constant vasthoudt dan speelt Diks hem niet uit de basis en hebben we een goedkope backup. Is Diks wel beter dan trekken we hem aan, hebben we de rechtsbackpositie voor weinig opgelost. Halen we Troupée dan betalen we miljoenen voor een speler die mogelijk op de bank beland, we hebben met Bilal en Tapia gezien dat we dat niet moeten doen. En speelt Troupée wel dan schrijven we Nieuwkoop af, die is namelijk door een jongere speler voorbijgestreefd. Roepen om Troupée ipv Diks is een mooi voorbeeld van opportunisme, vorig jaar rond deze tijd zou Diks een betere optie zijn geweest dan Troupée nu is, en hij zal voetballen echt niet verleerd zijn in een jaartje.

24 juni 2017 om 17:04

3,5 voor Vejinovic, 3,5 voor Bilal, 2,5 voor Tapia, 1,5 voor Gustafsson en 2 voor Kramer is anders 13 miljoen uitgegeven aan miskopen. Van Geel met geld heeft overal bewezen miskopen binnen te halen. Hij is erg creatief met weinig geld, maar dit kampioenschap was wel een incident.

24 juni 2017 om 17:17

Je geeft nooit geld uit aan miskopen, het blijkt pas later dat spelers niet brengen wat je ervan verwachtte. En wat maakt een speler een miskoop? Want sommige spelers zijn niet goed genoeg, maar even zo vaak ziet een trainer het niet in ze zitten, kunnen ze slecht wennen aan nieuwe omgeving of hebben ze een betere speler op hun plek die zich ineens razendsnel ontwikkelt. Dat kan je een TD aanrekenen, maar dan verwacht je misschien dat het een waarzegger is.

Ik weet niet hoe jij reageerde op spelers als Bottegin, vd Heijden en Jones, maar het is zo simpel om Van Geel de miskopen in de schoenen te schuiven. Bovendien moet van bovengenoemde Tapia, Gustafson en Bilal nog maar blijken of het echt missers waren. Kramer voor 2 miljoen was gewoon prima aankoop, die heeft gewoon voldaan, ook dit seizoen als pinchhitter. Sterker, was dat zijn enige rol geweest dan had ik 2 miljoen nog niet eens te veel gevonden. Alleen Vejinovic lijkt echt een miskoop te zijn geweest en kunnen we wat mij betreft afschrijven op dit moment. Maar ja, ik was helemaal voor zijn komst, tov Clasie dacht ik dat er nog meer voetbal in het elftal zou komen. En zo is het elke keer, de spelers die nu als miskoop worden weggezet werden bij hun entree helemaal niet zo negatief ontvangen. En het gezeik op Botteghin en vd Heijden is verstomd. Dat is makkelijk praten natuurlijk, zo heb je als supporter altijd gelijk en doet de TD het altijd slecht.

27 juni 2017 om 11:40

Jones is gekomen omdat Vermeer veblesseerd raakte en hij de enige optie was op dat moment. Toevalstreffer dus. Wel eentje ie je het kampioenschap heeft gebracht overigens.

27 juni 2017 om 13:45

De enige optie? Er zijn rond deze tijd enorm veel keepers beschikbaar hoor, juist die positie is niet al te moeilijk in te vullen in de zomer. Keepers die tweede of derde keuze zijn, keepers die verhuurd mogen worden, keepers die een jaartje topclub ook wel zien zitten. Want vrijwel elke club heeft er vier of vijf onder contract staan, terwijl je er zelden meer gebruikt dan 2, en dikwijls zelfs maar 1.

Ik denk dat Jones gewoon goed bekeken is en geanalyseerd en dat ze op basis daarvan voor hem hebben gekozen. Het is populair om Feyenoord toevalstreffers toe te schrijven (pelle, Guidetti, Ryo en nu dus Jones) maar toeval bestaat niet. Andere spelers worden toch ook als miskoop omschreven, of zijn dat ineens pechgevallen?

24 juni 2017 om 16:07

Wat heeft iedereen toch met het scoutingsbeleid? Tuurlijk zien we allemaal wel graag een topper als Jorgensen die uit het niets gehaald wordt. Maar ook van gescoute spelers weet je lang niet of ze goed genoeg zijn en kunnen aanhaken. Genoeg voorbeelden voor Feyenoord de laatste jaren.

En dan zie ik liever een Diks gehuurd worden die het dan een jaar mag uitvechten met Nieuwkoop en (voorlopig) nog niks kost dan een Troupée waar we dan de volle pond voor moeten betalen en door zijn transfersom ook per sé de basis in moet. Nieuwkoop is al een waardig vervanger en wellicht verrast Diks wel. En alsof Troupee zo lekker gescout is.

Is die Nieuwkoop echt zo goed dat hij Karsdorp probleemloos kan vervangen? Veel minuten heeft hij tot nu toe niet gemaakt om opeens zo'n groot gat te vullen. Vergeet ook niet dat er Cl gespeeld wordt.

24 juni 2017 om 16:01

Zonder Karsdorp tekort te doen, hij had hele goeie wedstrijden en hele slechte wedstrijden en Nieuwkoop lijkt een stuk constanter en de wedstrijden die hij speelde ook tegen Ajax bijvoorbeeld kwam die probleemloos mee.

Je verliest wat snelheid met het vertrek van Karsdorp maar Nieuwkoop heeft een wat mindere drang naar voren dus dan compenseert elkaar redelijk.

24 juni 2017 om 16:17

Heel feyenoord werd scheel getikt in de Arena, hoe kom je erbij dat Nieuwkoop probleemloos mee kon draaien? De resterende wedstrijden waren dan wel stukke beter, maar daar is die wedstrijd niet een goed voorbeeld van. Ik ben dan wel van mening dat Nieuwkoop de eerste man moet zijn aankomend seizoen, wie ze er dan ook bij gaan halen. De jeugd verdient ook een kans.

27 juni 2017 om 10:30

Tegen Ajax was Nieuwkoop echt compleet ruk. Net zoals tegen PEC Zwolle.

Nee, ook Nieuwkoop zal echt nog een stuk constanter moeten worden om vaste RB bij Feyenoord te worden.

24 juni 2017 om 16:11

We moeten inderdaad nog maar zien hoe hij het over een heel seizoen gaat doen, maar ben ervan overtuigd dat Nieuwkoop een waardig vervanger is. Maakte altijd veel indruk bij zijn wisselbeurten en het aantal basisplaatsen dat hij had. Heeft een goede drive, is lekker fel en is zowel aanvallend als verdedigend meer dan prima. Als hij dalijk lekker veel achter elkaar kan spelen zal het alleen maar beter worden, lijkt me.

24 juni 2017 om 16:17

Natuurlijk is Nieuwkoop net even een slagje minder, in ieder geval qua snelheid en ervaring (met vd Beek voor Klaassen lever je in eerste instantie ook in), maar kan wel uitgroeien tot een prima back voor Feyenoord. Net als Karsdorp meer middenvelder dan verdediger.

24 juni 2017 om 17:01

Hij gaat meer scoren dan Karsdorp

Oprecht ik zou een ter Avest of Troupee wel eens bij Feyenoord of Ajax willen zien. Die 2 hebben de toekomst

27 juni 2017 om 10:15

Diks heeft met zijn 20 jaar ook de toekomst. Nu krijgt hij itt Vitesse een hele voorbereiding om ritme op te doen en weer op niveau te komen zoals voor zijn transfer naar Fiorentina.

Ik snap niet helemaal waar de negativiteit tegenover Diks vandaan komt, en het overdreven ophemelen van Troupee. Diks is echt niet minder getalenteerd, stond op z'n 17e in het eerste en heeft (negatieve) ervaring opgedaan in Italië. Was, en is, in principe nog steeds een van de betere jonge backs van Nederland. Ik denk niet dat Troupee per se beter is, maar we zullen het mee gaan maken.

24 juni 2017 om 17:02

Uit een interview met de Nos: "op dit moment ben ik vooral blij dat ik minuten kan maken, het maakt me niet uit op welke positie dat is."

"de toekomst moet het uitwijzen. Ik focus me nu iets meer op de rechtsbackpositie en ik denk dat dat voor de toekomst een goede positie zal zijn."

24 juni 2017 om 17:19

Heeft ook hier op deze site gestaan, klik maar op de naam Nieuwkoop (‘dat is toevallig, iedere middenvelder wordt een rechtsback bij Feyenoord’) of (‘moet niet zo zijn dat ik de perfecte twaalfde man bij Feyenoord word’ )
Lees meer op www.voetbalzone.nl

Vond diks voordat jij vertrok een prima rechtsback. In Italië niet vooruit gegaan. Was tweede seizoenshelft bij vitesse geen schim van de speler die jaar ervoor vertrok.
Onzeker, slecht in duels en waardeloze voorzetten .
Had geluk dat keerdam geblesseerd raakte. Ook kreeg jij veel gele kaarten.
Denk dat Nieuwkoop een beterende back is op dit moment. Zou diks lkkr in Italië laten

Sinds wanneer kan Sofyan Amrabat als rechtsback uit de voeten als ik vragen mag?

Dan zal Nieuwkoop wel de nieuwe rechtsback worden.

Kevin heeft een slecht halfjaar gedraaid bij ons. Was absoluut niet meer de back voordat hij vertrok naar Fiorentina. Misschien dat een complete voorbereiding bij Feyenoord hem goed zal doen, want de potentie heeft ie.

27 juni 2017 om 09:58

hij krijgt de tijd om aan te sluiten op het niveau, komt hij uiteindelijk in het hele seizoen tekort dan neemt Feyenoord hem niet over.

eigenlijk een ideale situatie, want talent heeft hij wel

De transferwindow is pas net open, dus er kan nog veel gebeuren. Maar zoals het er nu uit ziet gaat Feyenoord er erg hard op achteruit.

Elia vs. Boetius is een flinke achteruitgang: Boetius is misschien wel talentvol, maar Elia is op dit moment gewoon beter, dus op het eerste oog een achteruitgang.
Karsdorp vs. Diks of Nieuwkoop: Karsdorp was gewoon 1 van de betere spelers van Feyenoord.
Kuyt weg is een mega aderlating, vooral op het gebied van teamspirit.
Berghuis ontbreekt, mits je die kan overnemen (al verwacht ik dat dit te duur gaat worden).
En in mijn ogen word hij onderschat: Kramer. Niet goed genoeg voor de basis, maar als pinchhitter zo belangrijk. Loopt het voetballend niet? Breng hem in en je kan wat forceren, zoals Feyenoord tegen Utrecht en NEC deed. Noem 1 haalbare pinchhitter die, als 2e spits, naar Feyenoord wilt en dit beter beheerst dan Kramer? Ik ken ze niet.

Nogmaals de zomer duurt nog lang, maar als Feyenoord niet diep in de buidel gaat tasten voor directe versterkingen dan word het een lastig seizoen verwacht ik.

27 juni 2017 om 10:07

Kwalitatief gezien gaan wij er eerste instantie op achteruit maar ik hoop met het geld van Karsdorp + salarispost wat vrij is gekomen dat wij juist in de breedte er weer op vooruit gaan. Een amrabat als back-up zou ik fantastisch vinden itt Vejinovic.

Nog een verdediger halen lijkt me ook noodzaak als je ziet dat Dammers zelfs in de Europa League speelde en Nelom ongetwijfeld zal vertrekken.

Dit is perfect. Miljoenen betalen voor troupee lijkt me onverstandig als hij als backup gaat dienen. Nieuwkoop moet onze nr 1 worden. Voldoen nieuwkoop en diks niet, kun je volgend jaar alsnkg troupee halen. Boetius vind ik ook een prima aankoop, maar dan misschien vooral in de breedte. Ik wil graag nog berghuis vast gelegd zien worden, een extra buitenspeler, een extra middenvelder amrabat of ayoub, en een backup lb.
Hahn is al weg geloof ik, hansson wklt weg enals vermewr ook gaat moet er dus een transfervrije keeper gehaald worden.
Nelom of Woudenberg of beide slijten, en een vervanger halen. Als kongolo vertrekt, slechts 1 laten gaan en een basiswaardige vervanger halen.
Vejinovic verkopen, gustafsson verhuren. Tapia kan er nog wel uitkomen. Toornstra moet blijven, en ik zou ook graag de guzman zien, kost weinig, hebben we eindelijk iemand met een goede vrije trap.
Jones
Niewkoop eric vdheijden kongolo
Karim vilhena
Toornstra
Berghuis nicolai aankoop
Met als bank vermeer, diks, van beek, amrabat, de guzman, tapia, boetius en andere is dat prima!

Ik was best onder de indruk van Nieuwkoop. Hoop dat hij de voorkeur krijgt boven Diks.

Hoe staat het met Ter Avest? Wanneer ik een wedstrijdje van Twente meepak valt hij me vaak positief op. Staat hij vast op de RB positie? Transfersom zal toch niet te hoog moeten liggen gezien de financiële situatie van de Tukkers.

27 juni 2017 om 12:10

Is wel een beetje de ondergewaardeerde back van Nederland idd (als je dat afzet tegen een Diks of Haps), vind em ook erg goed en heeft een contract tm 2018.

Ik ben nooit fan geweest van Diks. Een jonge speler met talent, maar ging al snel naast zijn schoenen lopen. Ook komt hij van een verhuurperiode terug alsof hij de grote man is. Een half jaar niks laten zien in Italie en ook nog eens zeer zwak terug gekomen. Maar misschien een prima bankzitter voor Feyenoord.

Jammer. Ik had hem liever nog een seizoen bij ons gezien. Hij was afgelopen half jaar niet super, maar ik denk dat dat vooral aan het ontbreken van ritme en vertrouwen lag. Ik vond hem voor z'n transfer toch wel een van de betere backs in Nederland.

Het spandoek krijgen ze er iig niet bij

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren