Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: FC Twente en hoofdsponsor alsnog akkoord: 'Blij met deze afronding'

Laatste update:
/

FC Twente zit in de hoek waar de klappen vallen en heeft nu ook problemen met zijn hoofdsponsor. XXImo maakte vorige week donderdag bekend te stoppen bij Twente en ook niet door te gaan als subsponsor. Het bedrijf heeft nu ook laten weten dat het de laatste termijn van de sponsorovereenkomst voorlopig niet zal betalen, omdat Twente zich niet aan de afspraken zou houden.

Wat er precies aan de hand is, is niet bekend, maar de verhouding tussen Twente en XXImo is flink verstoord. De hoofdsponsor zal in de laatste twee thuiswedstrijden van dit seizoen ook geen gasten meer meenemen naar de Grolsch Veste. "De lol is er wel af", zegt directeur Patrick Bunnik van de leverancier van mobiliteitskaarten tegen TC Tubantia.

XXImo is tot op heden zelf financieel ook geen groot succes en had in december al aangekondigd dat het wilde stoppen als hoofdsponsor. Vorige week kwam de officiële mededeling en volgens critici probeerde het bedrijf door de ellende bij Twente onder betaling uit te komen. XXImo is immers verliesgevend en de aandeelhouders hebben geld moeten bijstorten, maar volgens directeur Bunnik speelt dat geen rol.

Update 14 april 15.20 uur - FC Twente en hoofdsponsor alsnog akkoord: 'Blij met deze afronding'
FC Twente en scheidend hoofdsponsor XXImo zijn het alsnog eens geworden over de afwikkeling van het sponsorcontract. Er zou onenigheid hebben bestaan tussen beide partijen, maar middels een officieel bericht brengt de club naar buiten dat de situatie opgelost is. "XXImo heeft ons de afgelopen twee jaar als hoofdsponsor gesteund, en we zijn blij met deze voor beide partijen goede afronding", aldus voorzitter Aldo van der Laan.

Directeur Patrick Bunnink van XXImo zegt het te betreuren dat er vorige week onrust is ontstaan, nadat het bedrijf officieel aankondigde te gaan stoppen als geldschieter. "Wij hopen van harte dat FC Twente in staat is om de moeilijke situatie waarin de club verkeert, om te buigen. Nu we duidelijke onderlinge afspraken hebben kunnen maken, kan XXImo zich weer volledig richten op de nationale en internationale uitbreiding van zijn activiteiten."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit zal dan wel geen toeval zijn dat zulke partijen met elkaar in zee gaan

14 april 2015 om 10:08

Die Xximo heeft overigens al genoeg negatieve publiciteit opgelopen. Ik denk dat wij als consument daar niet zoveel aan hebben, maar als ik de keuze had zou ik al niet met ze in zee gaan. Ik vind het ook wel zwak dat ze Twente (terecht) laten vallen bij de eerste beste kans die zich voordoet. Ik snap het wel waarom ze het doen, maar maak dan in ieder geval nog even het seizoen af. Ze hebben schijnbaar alleen een verborgen agenda, het gaat bij hunzelf ook niet goed en ze hebben ook boven hun stand geleefd door uberhaupt te beginnen met het sponsoren van een voetbalclub. Gevalletje soort zoekt soort...

14 april 2015 om 10:31

Je vindt het zwak dat ze Twente terecht laten vallen. Dat lijkt me wat dubbel of niet?!

14 april 2015 om 11:11

Ja, het is terecht dat ze niet door willen met Twente gezien hun activiteiten. Maar een beetje een vent blijft gewoon staan en accepteert zijn verlies. Je gaat niet als een wijf bij de eerste beste tegenslag huilie huilie doen en snel weglopen toch?

Hun tweede agenda heeft er gewoon voor gezorgd dat het hun ook wel goed uitkomt om het einde van de deal groots aan te kondigen. Je bespaart geld (wat ze hard nodig hebben blijkt achteraf) en je komt ook nog eens gratis op de voorpagina van alle kranten. Had in ieder geval het seizoen even afgemaakt in plaats van bewust in de spotlight te gaan staan. Als een maat van je een keer iets flikt, laat je hem dan ook direct vallen of steek je een helpende hand toe?

14 april 2015 om 11:17

Je verwoord het goed. Ik kan mij hier volledig bij aansluiten.

14 april 2015 om 15:42

Verklaar je nader

Ze krijgen nu wel eindelijk exposure. Ook negatieve nieuws draagt bij aan de naamsbekendheid.

14 april 2015 om 11:07

Denk jij dat er iemand op zulk nieuws zit te wachten? Negatieve publiciteit is altijd slecht, en deze al helemaal. Zeker als er nu dit soort verbanden wordt gelegd.
Voor zo'n bedrijf is reputatie twintig keer belangrijker dan (negatieve) naamsbekendheid.

14 april 2015 om 11:16

There's no such thing as bad publicity. Dit hele verhaal waait weer over, maar die naam Xximo vergeten we nooit weer. Je onderschat de waarde van naamsbekendheid.

14 april 2015 om 11:53

Dat is er dus wel. Negatieve publiciteit blijft publiciteit, dat klopt. Maar dat is zeker niet in het voordeel van het bedrijf. Zeker als het het bedrijf nu financieel er niet goed voor staat. Xximo is afhankelijk van zakelijke klanten, en als die zakelijke klanten vervolgens lezen dat het bedrijf verlies draait en allemaal andere dingen die nu naar boven komen, dan zijn ze wel tot 2x toe zo huiverig om in zee te gaan met Xximo. Immers je gaat niet zomaar met bedrijven in zee die financieel verlies aan het draaien zijn en dus elk moment zomaar de stekker eruit kunnen trekken.

14 april 2015 om 14:19

Mocht dit bedrijf falliet gaan, dan is het niet om deze reden. Dan is het gewoon omdat ze hun zaakjes niet goed op orde hebben. Mochten ze het 'overleven' dan zal het bedrijf hier alleen maar sterker van worden. Als je bijvoorbeeld de DSB Bank van Dirk Scheringa neemt, hij geeft de schuld van zijn fallisement nog altijd aan de media. Daar is niets van waar natuurlijk. Dat mag je geen slechte publiciteit noemen, maar dat is gewoon mismanagement.

Die hebben zelf zeker dezelfde problemen..

Misselijk bedrijf , willen gewoon er onderuit komen om dat ze zelf niet aanhunnverplichtingen kunnen voldoen waarschijnlijk. Rot voor Twente

14 april 2015 om 10:07

Haha wat een aannames. Iemand veroordelen terwijl je er het fijne niet van weet. Chapeau.

14 april 2015 om 11:18

Ach ja, dat is dezelfde aanname die wij doen dat Vitesse de speelbal is van Chelsea. En dat ze altijd in een leeg stadion spelen. Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Wel vind ik het zwak van Xximo dat ze Twente bij de eerste beste kans laten vallen omdat het ze zelf goed uitkomt.

14 april 2015 om 16:03

@ypuh, dat is niet zwak. Dat is gewoon hoe multinationals hun zaken doen.

14 april 2015 om 13:04

Misselijke club, willen gewoon er onderuit komen omdat ze zelf niet aan hun verplichtingen kunnen voldoen. Rot voor de gemeente Arnhem...

Xximo werd sponsor in betere tijden, nu Twente alleen maar negatief in het nieuws komt en er ineens contracten zijn ondertekend zonder dat iemand hier weet van heeft dan snap ik best dat ze zich bij Xximo eventjes achter de oren krabben.

Ken het contract niet. Maar als je al in december opzegt, en het nu voor doet komen alsof het door de huidige problemen komt ven je vrij triest bezig.
En mogelijk is dit gewoon gevalletje contractbreuk, maar ken het contract dus niet...

14 april 2015 om 08:03

In december waren de huidige problemen ook al bekend. Jaarverslag werd maanden eerder ingetrokken, ze zitten in categorie 1, etc etc etc.

Als in het contract bepaalde doelen staan en als die niet worden behaald, dan kan het zomaar zijn dat ze niet moeten betalen.

Even afwachten, tot we meer weten natuurlijk.

Maar ik vind wel de manier van hun exit beneden alles. Da's een gebrek aan klasse.

Zeggen dat Twente slecht voor het imago van het bedrijf is, en dat daarom het contract niet wordt verlengt. En nu blijkt dat ze zelf geen geld hebben om aan het contract te voldoen.
Nee dit is reclame. Wel met modder naar anderen gooien maar zelf niet betalen.

Nog ff en FC Twente gaat de geschiedenisboek in!

14 april 2015 om 07:53

@ermantoroglu

Ja zeker daar staan we al prominent in, en word nog leuker als Dik Wessels geld in twente gaat investeren, onze eigen Bouwgigant (sheik )met een eigen vermogen van 2.1 miljard

14 april 2015 om 08:07

Ik hoorde dat hij 35 miljoen in Twente wou pompen. Maar dan moet wel Schreuder en Van der Laan zelf opstappen. Dat zie ik nog niet zo snel gebeuren.

14 april 2015 om 08:18

Poeh, geloof dat soort dingen allemaal nog niet zo snel. En aan het infuus liggen bij een persoon als Wessels is denk ik ook niet ideaal. Maar het dilemma zou wel groot zijn dan zeg. Met name voor van der laan, die zich met hand en tand zal verzetten gezien zijn kapitaal dat in de club zit en waarover hij dan de controle verliest. Volgens geruchten zou dit bedrag inmiddels zelfs 15 miljoen bedragen.

14 april 2015 om 08:44

een bouwgigant en een sjeik zit een heeeeeeeeeeeeeeeeeeeel groot verschil tussen

iemand met geld die zn geld in een voetbalclub pompt is gen sjeik...

sjeik: is de titel die in de Arabische, of breder gesproken in de islamitische, wereld gegeven wordt aan een man die aanzien heeft of heeft verworven als leider, zowel op geestelijk als op wereldlijk gebied.

Ook is een wessels alleen maar iemand die geld mag storten zodat twetne het geld aan iemand anders verschuldigt is dan de huidige en ex-voorzitter, op voetbalgebied heet wessels geen enkele ervaring

ook hebben munsterman en v/d laan niet vor niets geprobeerd om fc twetne samen over te nemen toen ze aan zagen komen dat dit zou gebeuren

en de veste, als jij anders direct f je bron geeft waar je gehoord hebt dat wessels ff 35 miljoen in het bodemloze gat fc twetne wilt gooien

en als die wessels al de boel afkoopt, dan wordt twetne het reclameclubje van wessels en weet je meteen dat het voetbal niets meer van belang is, als het maar god gaat me de bankrekening van wessels...

14 april 2015 om 09:27

Vooral niet omdat Van der Laan zelf inmiddels al enkele miljoenen in Twente heeft gestoken. Anders was het al einde oefening geweest.

14 april 2015 om 11:18

Dan verkoopt Twente eerste de grond en het stadion. aan Enschede en vervolgens 70% van het FBK stadion aan Hengelo verpatsen.

14 april 2015 om 11:57

Van Volker Wessels?
Doen die ook geen spooronderhoud?
Zo ja laat hem dan eerst daar maar in investeren... en dan met name de aansluitingen op schiphol.

14 april 2015 om 12:07

Ik denk dat wanneer de NS hem daartoe opdracht geeft, dat hij dat onderhoud best wil doen. Maar voor niets gaat uiteraard de zon op.
Mijn garage zegt immers ook niet tegen mij: he Jansen, zal ik jouw auto even lekker onder handen nemen?

14 april 2015 om 12:16

@fctexpert en Deveste:

Met 35 miljoen euro kunnen ze de huidige financiële problemen wel oplossen toch? Waar kan ik meer informatie vinden over dit gerucht?

Van der Laan zal ook niet zomaar opstappen denk ik? Die man heeft ook een redelijk fortuin in Twente gestoken.

14 april 2015 om 13:46

@ falcao

"met name voor van der laan, die zich met hand en tand zal verzetten gezien zijn kapitaal dat in de club zit en waarover hij dan de controle verliest."

Dat hangt er vanaf, als er overeengekomen is dat al dat geld in de vorm van een lening aan de club is verstrekt en dat op papier, audio of video opnamen staat kan hij gewoon zijn geld eisen van FC Twente.

14 april 2015 om 13:47

@ Vierdag

Verkopen aan de gemeente lijkt mij geen goed idee sinds Europa zo dicht op voetbal clubs zitten die deals met overheden sluiten omdat ze ernstig in de problemen zitten.

14 april 2015 om 16:00

Waarom mag een gemeente geen stadion hebben, bouwen, kopen, of een belang daarin hebben ? Dan kan de eredivisie de deuren wel sluiten op PSV en Twente na.
Gewoon een normale prijs voor het stadion om het voor een normale prijs te verhuren.
De Veste zal geen probleem zijn maar het FBK stadion wil niemand. Einde atletiek in Hengelo terwijl ze het deze zomer nog gered hadden voor de atletiek bond.

Xximo dreigt failliet te gaan. December 2014 hebben ze het contract al opgezegd. Xximo word overeind gehouden door geld van de stichting Doen ( postcode loterij ). Xximo had beter normaal kunnen afronden, deze imago schade is groter dan die 3 ton.

Rare stunt van dat bedrijf.
Weigeren te betalen , ja dat is een goed signaal.
Bij een conflict leveren ze dus niet meer dat zullen hun klanten leuk vinden.

14 april 2015 om 08:37

Ik lees hier en daar dan Xximo zelf ook financiële problemen heeft, het getuigt van weinig klasse oom op deze manier steeds naar buiten te komen. Maar goed, ik had ook niet anders verwacht van een organisatie waarvan de naam van het bedrijf lijkt op 18+ website.

Was dit al niet voorspeld? Ik denk dat de sponsor nu een beetje een gemeen spelletje speelt. En gebruik maakt van de situatie om zelf ook het vege lijf te redden...

Wat een grap XXIMMO, eerst zelf klagen en nu het zelf doen. Smerige bedrijfje, getuigd van weinig klasse.

14 april 2015 om 08:49

geef ze groot gelijk

twetne heeft jarenlang keihard gelogen tegen hun hoofdsponsor

de hoofdsponsor heeft mede daardoor minder kunnen verdienen aan het sponsoren van twetne dan verwacht, verder blijft de ellende voortduren bij twetne, dus geef een bedrijf dat er zelf financieel slecht voor staat groot gelijk om er alles aan te doen om twetne niet te betalen

en de welbekende munstermaniaguys hier schreeuwen natuurlijk direct moord en brand, maar vergeten dat twetne bv groothandels etc niet betaald terwijl ze wel gewoon blijven bestellen

als andere bedrijven twetne niet te hand boven het hoofd zouden houden was de ellende daar al stukken groter...

14 april 2015 om 09:42

De berichtgeving van afgelopen brengt alleen maar negatieve publiciteit voor het bedrijf mee, omdat ze de beslissing al in december hebben genomen. Niet echt slim voor een bedrijf die betrouwbaarheid moet uitstralen.

14 april 2015 om 11:35

Jaren lang?
Het bedrijf Xximo wil naamsbekendheid. Die kans heeft Twente hun geboden.
Nu is het zeker de schuld van Feyenoord dat via Fortis een banken crisis is ontstaan ?
Twente heeft schulden, dat is wat anders als niet betalen. Als er bedrijven zijn die Twente een hand boven het hoofd houden zullen die daar wel een reden voor hebben.

Loze aannames, meer niet... Geen winst voor het nette Xximo en verder schimmige bedrijven rond Twente.

Proficiat

Sorry eerste keer dat ik wat plaats via de telefoon Ik denk inderdaad dat xximmo zo goedkoop onder het contract wil uitkomen Als je een probleem hebt met Twente los je dat onderling op.Bovendien steun je als sponsor de club en xximmo doet nu precies het omgekeerde . ik denk dat ze hun gezicht helemaal niet meer in de veste durven te laten zien

Xximo staat ook op de rand van de afgrond, anders zet je je naam niet zo te grabbel.

14 april 2015 om 09:02

Staat ook in de tekst he, aandeelhouders hebben geld moeten bijstorten omdat het bedrijf verliesgevend is.

Ik vind het belachelijk dat FC Twente maar 6 pnt in mindering heeft gekregen. Dit is toch veel te weinig?

Dan zou je bijna clubs met een goed financieel beleid er 6 bij moeten geven. Ik vind als je er een potje van maakt dan minimaal 20 pnt in mindering, zodat je directe concurrenten daar dus profijt van hebben en jij (de club) dus niet.

Dit geeft een vrij brief aan andere clubs; O jongens lenen wat er te lenen valt, ver boven je stand leven, als het niet lukt kost het maar 6 pnt.....

FC Twente mooie club, maar lekker opnieuw beginnen in de Jupiler League.

14 april 2015 om 08:35

Waarom zeg je niks van andere clubs zoals nac? En eerder feyenoord en psv?

Beetje zielig om je zo te uiten dat je zelf nog een kans hebt om in de eredivisie te blijven

14 april 2015 om 09:07

Het puntaftrek komt toch voort uit het feit dat het financiele plan om er weer bovenop te komen blijkbaar niet deugde? Niet uit de grootte van de schulden volgens mij, anders had Feyenoord 5 jaar geleden ook wel aftrek gehad.

14 april 2015 om 09:48

Idd, Twente heeft een onrealistisch plan opgezet waar niet aan gehouden kon worden. Hierdoor was de puntaftrek er, niet omdat de schuld x miljoen was. Twente mocht het zelfs over een veel langere periode uitstrijken, maar was (weer eens) overambitieus.

14 april 2015 om 13:17

O nee, wij gaan naar de Jupiler League hoor, maak je geen zorgen.

Maar FC Twente heeft er zo'n enorme zooi van gemaakt, dat is eerder in nederland nog niet voorgekomen. Ik vind dat de Knvb daar hard tegen moet optreden.

14 april 2015 om 08:37

Echt die punten mag je hebben, die boeien echt totaal niet op dit moment.
Wij hebben wel wat anders aan ons hoofd. En dan ga jij, als fan van Dordrecht? klagen over punten...

14 april 2015 om 08:54

doordat jouw clubbie jarenlang geld hect uitgegeven dat er niet is hebben ze hun selectie dus veel sterker kunnen maken dan clubs die wel verantwoord bezig waren, waaronder dordt

en ja ik zou veel liever dordt komend seizoen op een eerlijke manier in de eredivisie zien ipv zon bende liegende bedriegende provincialen met het calimerocomplex en als ze een keertje winnen zijn ze daar nog arroganter dan in a'dam

en de punten zijn van zeer groot belang in een competitie anders zou de stand niet bijgehouden worden...

maar die liegende fraudeurs zouden ze wat mij betreft id direct hun licentie in mogen nemen, als ze zo graag verder willen kunnen ze dan ergens in de 6e klasse amateurs opnieuw beginnen zonder schulden...

14 april 2015 om 09:17

Je weet dat Dort ook in Dat 1 zit hoop ik?

14 april 2015 om 09:42

Haha topreactie @ Amsterdammer

Sommige mensen hier wensen andere clubs de afgrond in om er zelf beter van te worden.
Hij wil gewoon niet inzien dat Dordrecht Jupiler League materiaal is en vergeet voor het gemak maar even dat ze er zelf financieel ook niet echt lekker voor staan....

14 april 2015 om 10:36

@reeel: je kennis is behoorlijk verouderd. De 6e klasse bestaat niet meer in het amateurvoetbal.

14 april 2015 om 13:20

FC Dordrecht zit in 1 door bureaucratie van de Knvb, paar dagen geleden is al gezegd door de Knvb dat ze in juni weer in cat 2 zitten.

FC Dordt heeft het beleid er gaat niet meer uit dan er binnenkomt.

Zou een voorbeeld moeten zijn voor de andere clubs.

14 april 2015 om 10:32

Wat hadden ze in 2011 met de puntaftrek bij Dordrecht moeten doen dan?
Geheel opdoeken?

In de Jupiler League maakt het niet meer uit wanneer je met -20 eindigt, dus daar is de straf al helemaal niets waard.

14 april 2015 om 13:23

Puntenaftrek kwam omdat FC dordrecht €2000 teveel had begroot bij de drank omzet.

Lachen he! Klasse justitie heet dat.

Was een aftrek van 1 punt.

14 april 2015 om 13:26

Keihard straffen!

Puntenaftrek bij Twente was omdat ze de begroting niet over een langere periode hadden uitgesmeerd (maar wel hadden mogen doen).

14 april 2015 om 18:46

In de jupilerleague beginnen? Nee hoor, dat gaat Dordrecht doen

Ha ha eerst ons arrogant noemen en dan zeggen dat mensen uit Twente rovincialen zijn. Klinkt mij toch ook een beetje arrogant in de oren. Tja en als we elke club moesten laten degraderen die problemen hebben gekend hielden we maar weinig club over in de eredivisie.en erzullen best wat arrogante Twente supporters zij maar ik denk dat 95 % toch redelijk met de voetjes op de grond is blijven staan (en nu helemaal. Maar ik kan me enigzins wel vinden in je verhaal. Het is natuurlijk een grote schande dat dit heeft kunnen gebeuren.twentemoet als de donder haar financieen weer op orde krijgen.die spelers hadden inderdaad vorig jaar nooit gekocht mogen worden.aan de andere kant als je Twente failliet laat gaan of terugzet verlies je wel een club met een grote aanhang enz.maar ik kan me wel voorstellen dat club s die degradatievoetbal spelen dit niet eerlijk vinden

14 april 2015 om 12:06

Mwa vind provincialen niet echt grove ofzo.
Het is gewoon dat mensen buiten de grote steden / randstad vallen.(randstad is trouwens flink groot, en genoeg dorpen die onder de randstad vallen).
Als iemand het denigrerend bedoeld moet ik altijd lachen, mensen die dat roepen hebben zelf niks bijgedragen aan de groei van hun stad, dat hebben mensen in het verleden gedaan.

14 april 2015 om 12:10

Inderdaad.. provinciaal is ook geen scheldwoord en zou ook niet denigrerend gezien moeten worden. Ik ben blij een provinciaal te zijn. Sterker nog: in de randstad zou ik nooit kunnen aarden.

14 april 2015 om 12:44

Sterker nog, er wordt hier vaak net zo denigrerend gedaan over de randstad als andersom.

Typisch een reactie van een bedrijf dat overduidelijk zelf in de hoek zit waar de klappen vallen. En de penibele situatie waarin FC Twente op dit moment zit, gebruikt om onder aangegane verplichtingen uit te komen. Blijkbaar zijn de door Xximo uitgedokterde mobiliteitsoplossingen niet aangeslagen bij bedrijven en zakelijke rijders. Dat kan, maar zeg dat dan gewoon. Hopelijk slaagt de leiding van FC Twente er snel in een krachtige en wel betrouwbare hoofd- en shirtsponsor te vinden.

Wat me opvalt is dat iedereen een mening klaar heeft over de beslissing van dit bedrijf. Als het waar is dat er afspraken niet nagekomen worden dan geef ik ze groot gelijk.

Alleen de timing lijkt er bij mij op dat ze gebruik willen maken van de chaos om per direct de stekker eruit te trekken. Verder vind ik het niet chique om eerst mee te liften op het succes om nu als een dief in de nacht te vertrekken.

Ik las op internet dat deze sponsor nog nooit winst heeft gemaakt, het lijkt er dus op dat men een te grote broek heeft aangetrokken met de sponsoring van een club van het kaliber FC Twente. Ach what's new in voetballand waar oppertunisme regeert en gezond verstand vaak ver te zoeken is.

Xximo dacht er even goedkoop mee weg te komen. Twente zat toch al in de hoek waar de klappen vallen, dan kon men met een kul reden ook wel er tussenuit glippen.

Uiteindelijk blijkt het een match made in heaven. Waarschijnlijk zijn beide bedrijven met de beste bedoelingen dit aangegaan en hebben ze enorm gefaald. Xximo onderschatte echter de krachten rondom de club Twente, die laten dit soort onzin niet zomaar over zich heenkomen. Twente komt er wel weer bovenop, of Xximo op zoveel sympathie kan rekenen weet ik niet....

Ben het niet helemaal met je eens.in de Tubantia staat dat een Email van Twente de oorzaak is en Twente zegt van niets te weten.ook wordt er gezegd dat Twente had beloofd dat er een electrisch oplaadpunt zou komen waar de directeur van Xximmo zijn electrische auto kon opladen en dat die er niet is gekomen. Tja daar is die wel wel een beetje laat mee Twente moet nog 2 keer thuis
Dat Twente financieel zwaar in de problemen zit heeft niets te maken met verplichtingen van Twente tov Xximmo. Daar heeft Twente vlgns mij netjes aan voldaan (reclame enz)mocht Xximmo daar ander over denken moeten ze ook aangeven waar Twente in gebreke is gebleven. Kijk hun contract hadden ze in december al opgezegd .toen zijn ze echter niet met een verklaring gekomen waarom ze ermee stopten.
Toen de mallaise bij Twente bekend werdt waren ze er als de kippen bij om dat te gebruiken om hun gezicht te redden. Wat hadden ze in december dan als reden moeten geven.dan hadden ze toe moeten geven dat hun bedrijf niet echt geweldig ging.dus dat ze er mee stoppen snap ik best maar om nu zo Twente na te trappen vindt in getuigen van weinig klasse. Je wordt toch ook sponsor omdat je een bepaalde club wilt steunen en Xximmo doet nu precies het omgekeerde.
Eigenlijk vindt ik dat t hele bestuur moet aftreden omdat ze allen schuld hebben aan deze situatie.
Echter Van der Beld hoort niet bij t oude bestuur en je kunt hem moeilijk aanrekenen wat anderen veroorzaakt hebben

Lekker is dat. Wat een ongelooflijke k** sponsor.
Al aangeven in december dat ze niet door gaan als hoofdsponsor omdat het bij hun zelf slecht gaat vervolgens als al het slechte nieuws over Twente naar buiten komt zelf ook maar even on aangekondigd een bericht geven in het nieuws dat hun het ook meteen opzeggen..

Vervolgens ook nog niet alles volledig betalen?
En waarom? Omdat er geen extra elektrische oplaad stations zijn op de parkeer plaats?

Hoop voor Twente dat de geruchten die rond gaan werkelijk worden.
Dat de heer Wessels 35mil wil investeren in Twente.

14 april 2015 om 12:00

Zien we tenminste toch nog iets terug van al die ,,onderzoeksmiljoenen'' die Wessels heeft opgestreken aan subsidies voor dat vliegveld. Is dit een verkapte ,,overheidssteun''. Alles wat geld kost heeft Wessels een hekel aan, maar goed, hoop het voor Twente en de supporters dat het waar is, maar ga er maar niet vanuit.

14 april 2015 om 12:15

Tja overheidssteun?
Gemeente en provincie wilden vliegveld graag behouden , kun je ook Schiphol mee ontlasten.
Het ligt er kant en klaar.

Nee onze overheden gaan nu het Duitse ! Weeze AirPort helpen en vliegveld Twente ligt er voor niks meer bij word niks mee gedaan.

Deze mensen willen tenminste nog geld en werkgelegenheid in NL steken , Den Haag geeft het aan Duitsland .

14 april 2015 om 12:51

Ik dacht dat het een pretpark moest worden

Wessels heeft inderdaad een hekel aan dingen wat geld kost, ik ben er bijna zeker van dat bijna iedereen dat is. Maar als fan van een club kun je toch rare dingen doen.

14 april 2015 om 14:31

Onzin! Veel geld ingestoken, niet haalbaar en op voorhand verliesgevend. Dus.... mooi pretpark van maken. Er is al genoeg geld aan verkwanseld en opgeslokt door Wessels. Dat kan beter gebruikt worden voor echte werkgelegenheid. Maar volgens mij heeft dit er niets mee te maken.
Wessels gaat alleen sponsor worden als hij kan berekenen dat het wat oplevert. Die kans lijkt me de komende tijd klein. Als hij wil helpen, laat hem dan de hypotheek over nemen van dat stadion en de eerste 5 jaar Twente ontlasten van rente en aflossing? Dat is helpen. Maar gaat echt niet gebeuren. Niet supporter genoeg!

Zo. Een domme zet. Ze moeten zich schamen . Er zijn een hele boel mensen die er bij Twente niks aan kunnen doen en lijden.

"de lol is er wel vanaf"?! Dat klinkt wel heel professioneel!

Die hoofdsponsor moet zich schamen. Die roept eerst dat de uitstraling van zijn bedrijf ,,betrouwbaarheid'' is en laat nu (waarschijnlijk heeft hij ergens een clausule gevonden) om Twente niet te betalen, maar nog wel even er alles aan doet om de publiciteit te zoeken. Ik begrijp dat hij zijn contract heeft opgezegd. Als bedrijf wil je je niet associëren met een voetbalclub die er een financiële puinhoop van maakt. Maar je laatste termijn niet betalen. Dikke onvoldoende voor dit gast!

Opmerkelijk hoeveel mensen blind vertrouwen op teksten uit het kamp bij Twente die niks anders hebben gedaan de laatste jaren als mooie verhalen verzinnen.

Knakker van Xximo verteld bij de NOS dat ze in December hebben laten weten het huidige contract niet te willen verlengen (betekend niet direct dat ze wouden stoppen als sponsor) en vd Laan roept wat en mensen geloven allemaal vd Laan?

Tja het zal hoor maar laatste wat ik geloof is wat ze uitkramen bij Twente op dit moment.

14 april 2015 om 13:04

Van der Laan en Van den Belt houden zich behoorlijk afzijdig over dit Xximo verhaal, en willen de schade beperken door zich niet uit te spreken. Feit is dat Xximo vóór het uitkomen van de leugens al heeft aangegeven niet door te willen gaan als hoofdsponsor, en dat ze er in een roerige week bij Twente eens natrappen om zo te proberen een laatste betalingsverplichting te ontlopen.

De reden volgens Xximo?
"de lol is er wel af"

14 april 2015 om 13:32

Zoals ik zei, die gozer van Xximo vertelde bij de NOS direct na dat het bekend werd dat ze gingen stoppen dat ze in December al hadden aangegeven aan Twente dat ze tegen de huidige condities niet wouden verlengen en de optie die ze hadden voor nog een jaar vanaf zagen. En nu definitief stopten omdat het herstel plan wat Twente aan Xximo had gepresnteerd destijds nu achteraf dus niet klopte.

vd Laan zei bij de persconferentie een dag later dat Xximo in December al had gezegt dat ze niet verder wilden als sponsor. Dat is heel wat anders en iedereen loopt met het verhaal van vd Laan mee, wat opmerkelijk is gezien wat er bij Twente allemaal gebeurt is.

Jij neemt aan dat Xximo liegt, maar waar over dan en hoezo? Tuurlijk probeerd Xximo nu een manier te vinden om er onderuit te komen, zou ik ook doen als ik voorgelogen word met een mooi verhaal dat maanden later voor geen kant klopt en dan op een persconferentie nog een trap krijgen ook van iemand die je voor de gek heeft gehouden.

14 april 2015 om 16:03

Die kerel van XXimo verklaart zelf ook dat ze in december al schriftelijk hadden aangegeven het contract te willen beëindigen. Waarom dan niet meteen naar de buitenwereld? Waarom uitgerekend in de week dat Twente ale shit die je je maar kunt bedenken over zich heen krijgt?
En die vleestorpedo van XXimo noemt Twente onbetrouwbaar, maar zelf dit flikken? Een flink brok hypocrisie is die man...

14 april 2015 om 16:17

Er viel niks te beeindigen want het contract liep af, Xximo had een optie om het te verlengen en zag daar tegen de huidige condities van af.

Dat is nogmaals heel wat anders en waarom niet meteen naar de buitenwereld? Waarom zou je dat doen? Mischien wilden ze wel een gesprek voeren over een nieuw contract,twente heeft hun een herstel plan geprestenteerd waarvan nu duidelijk is dat er geen hout van klopt.

Je lult lekker makkelijk maar denk je niet als jij als hoofdsponsor van iets bent waar allemaal rotzooi maar buiten komt dat je zelf geen statement moet maken? Het is jou geld waar ze gekke dingen mee doen.

Xximo heeft niks onbetrouwbaar gedaan, ik zou zeggen noem me iets onbetrouwbaars dat ze hebben gedaan maargoed zal er geen reactie op krijgen want je kan niks noemen namenlijk.ze hebben helemaal niks geflikt....

Twente heeft zijn hoofdsponsor voorgelogen met mooie verhalen en geeft dan een trap na in een persconferentie terwijl Xximo publiekelijk een dag ervoor al heeft laten weten hoe het zit.

Geloof en kies jij de kant maar lekker die gasten van Twente die alles besodemieterd hebben met mooie verhalen maar als ik iemand moet kiezen in dit verhaal kies ik voor Xximo die nog niks hebben gezegt of gedaan waar je je vraagtekens bij kan zetten. Ik zie vd Laan nog zitten met Munsterman en onzin verhalen uit brengen over die zaakjes op Cyprus.

Lachwekkend, werkelijkwaar dit.

14 april 2015 om 16:27

Je maakt je er wel weg druk over he? Ben jij toevallig die vleestorpedo?
Dat ze opzeggen (niet verlengen zoals jij het noemt) is ook logisch. Echter het moment is zeer slecht gekozen en totaal onnodig...
Ik ben in ieder geval blij dat ze hebben opgezegd (lees niet verlengd)! Een onbetrouwbare partner kan Twente op dit moment nissen als kiespijn, ze zijn al druk genoeg met zichzelf...

14 april 2015 om 17:11

Nee hoor, heb wel betere dingen waar ik me druk om zou moet maken maar het is gewoon vermakelijk hoe mensen hun meningen basseren op wat ze zelf willen lezen en vooral een discussie aangaan met hun.

Bijvoorbeeld dit, je zegt 2 maal dat opzeggen, ze hebben niks opgezegt want er viel niks op te zeggen. Het is ook wat he

Onbetrouwbare partner? Wat is er onbetrouwbaar aan wat Xximo heeft gedaan? Nogmaals jij zegt totaal onnodig het moment van bekend maken? Ok wanneer doe je dat dan?

Nogmaals vraag ik om een voorbeeld, je mag proberen er een te verzinnen en verder met je eigen domheid te koop te lopen. Het is verdomd vermakelijk.

14 april 2015 om 17:41

Leuk hoor dat je mij beticht dat ik mijn mening basseer op iets dat ik wil lezen, terwijl je zelf niks anders doet!
Jij gelooft die vleestorpedo, ik geloof de mensen van Twente.
Wanneer je zoiets bekend maakt? In ieder geval niet 4 maand later nadat je al hebt laten weten niet te willen verlengen. En zeker niet als de club op dat moment al in de hoek zit waar de klappen vallen, lekkere "partner" ben je dan... En komt ze verdomd goed uit, want dat XXmo draait momenteel ook dik verlies, dus mooi dat ze dit aan willen grijpen om er eerder onderuit te kunnen!
Nogmaals, dat ze niet verlengen begrijp ik ( zei ik zojuist al, zal wel iets te maken hebben dat je alleen leest wat je zelf wilt :-) ), alleen het moment is achterbaks, hadden ze ook 4 maand eerder of na het seizoen kunnen doen.
Wij gaan het toch nooit eens worden, dus mijn domheid en ik wensen je veel succes met je promotie campagne voor XXmo!

Hahahahaa zelfs hun hoofdsponsor leeft op te grote voet. Mooie combi is dat

14 april 2015 om 15:38

Daar kun je om lachen maar persoonlijk gaat me dat iets te ver. Dat ik het Twente niet gun is natuurlijk duidelijk, maar hebben ze wel aan zichzelf te wijten. Wat betreft de 'lieve' sponsor, ondanks de vreemde uitlatingen in de pers gun ik hun personeel ook geen faillissement. Heb persoonlijk bij een groot bedrijf gewerkt dat 2 jaar terug ook op de fles ging, echt geen pretje en dat gun je niemand lijkt me. Maar ach, zolang jij er om kunt lachen haalt toch iemand z'n plezier er uit.

Ze zullen die drie ton wel doormidden hakken. Aan lange procedures met een onzekere uitkomst hebben beide partijen niets. Xximo lijkt niet sterk en twente heeft leergeld betaald met het verhaal Grolsch.

14 april 2015 om 16:08

Als Xximo al een kale kip blijkt te zijn valt er weinig voor Twente te plukken.
Ach, deze ellende kon er nog wel bij, een hoofd sponsor die het geld niet heeft.

Was het een goed gesprek of is de sponsor alsnog met die laatste 300.000 over de brug gekomen?
Ik kan het niet uit het artikel halen.

Xximo is geschrokken van de kracht van Twente.
meer schade voor Xximo dan voor Twente,daarom water bij de wijn en terug naar Brabant!

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren