Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Unnerstall spreekt voorkeur uit voor Oranje-doelman: ‘Hij doet het uitstekend’

Laatste update:

Als het aan FC Twente-goalie Lars Unnerstall ligt, verdedigt Mark Flekken op het WK in Qatar het doel van het Nederlands elftal. Mede dankzij uitstekende optredens van de 29-jarige doelman staat SC Freiburg momenteel op een knappe derde plaats in de Bundesliga. Unnerstall heeft in een interview met Voetbal International lovende woorden over voor zijn collega.

Niet alleen in de Bundesliga gaat het Freiburg voor de wind, want ook in Europa presteren de Duitsers naar behoren. Freiburg leed pas één keer puntenverlies en is zodoende verzekerd van winst in Groep G van de Europa League. Zaterdag werd er met 0-2 gewonnen op bezoek bij hekkensluiter Schalke 04. Voor Flekken was het alweer zijn zevende clean sheet van het Bundesliga-seizoen.

Unnerstall heeft Flekken in Duitsland ook aan het werk gezien en is onder de indruk van doelman. De sluitpost van FC Twente weet wel wie hij op zou stellen op het WK in Qatar als hij Louis van Gaal was. “Ik zou voor Mark Flekken gaan. Hij doet het echt uitstekend bij Freiburg. Speelt nu Europees, doet het ook op dat niveau goed. Hij is de Nederlandse doelman die de meeste wedstrijden achter elkaar op hoog niveau heeft gepresteerd. Hij zit in het goede ritme”, aldus Unnerstall.

Unnerstall vindt Flekken vooral voetballend ‘erg sterk’. “Maar ik denk dat Louis van Gaal dat ook graag wil zien. Niet iedereen in Nederland krijgt volgens mij mee wat Flekken in Duitsland laat zien, maar ik wel. Hij doet het al jaren goed.” De uitstekende prestaties van de doelman vielen bondscoach Van Gaal wel op. De keuzeheer van Oranje liet Flekken in maart van dit jaar debuteren tegen Denemarken (4-2 winst). Flekken behoort tot de 39 namen die de bondscoach opnam in zijn voorselectie voor het eindtoernooi. Ook Remko Pasveer, Jasper Cillessen, Justin Bijlow en Andries Noppert maken nog kans.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Lijkt me prima eerste keus. Meteen af van het gezeur rond Cillessen en Pasveer

31 oktober 2022 om 12:20

Hahaha ja dat is in elk geval waar ;-)

31 oktober 2022 om 13:01

Bijlow keept de laatste weken weer beter dan Cillessen en Pasveer

31 oktober 2022 om 13:18

Het gezeurd rond, en het gezeur van Cillessen zijn we van af.

Zet Flekken op doel bij PSV of Ajax en de discussie over wie er zou keepen op het WK bestond niet. Duidelijk de beste keus.

31 oktober 2022 om 12:36

Dus Pasveer gaat keepen op het WK?

31 oktober 2022 om 12:39

Precies dit. Mensen hebben vaak een voorkeur voor de bekendere keepers die in Nederland spelen. Maar de meesten zien niet dat Flekken nu voor het tweede jaar op rij heel stabiel keept. En wat hem het meest onderscheid van de anderen is dat hij voetballend het beste is. Als een Pasveer onder druk wordt gezet schiet hij de bal altijd maar blind naar voren.

31 oktober 2022 om 13:05

Zet Cillissen op doel bij PSV of Ajax en de discussie had ook niet bestaan.

Overigens wel met je eens dat Flekken (en wat mij betreft ook Cillissen) in ieder geval een streep voor heeft op Pasveer. Bijlow blijf ik altijd lastig vinden, je ziet het talent en kunde maar blijf het toch ook weer wisselvallig vinden. Bijlow in zijn vormpiek en zonder blessure zou wellicht de beste optie nog zijn, maar qua stabiliteit kom je dan toch weer eerder uit bij wat mij betreft Cillissen. Waarbij Flekken dan weer wel een zeer matig indruk achterliet de keren dat hij daadwerkelijk mocht keepen in Oranje...

31 oktober 2022 om 13:30

Precies dat laatste is volgens mij wat er aan de hand is. De meeste mensen kijken geen Bundesliga en dus zien ze Flekken te weinig en op het moment dat hij wel in het NLs mocht keepen was hij niet bijster goed en ging het alleen maar erover dat hij zo goed kan voetballen (ipv keepen). Hij heeft het toen echt niet goed gedaan.

31 oktober 2022 om 14:23

Hoe kom je erbij dat cillese stabiel is? Jasper heeft aangetoond geen consistent niveau te kunnen aanhouden, met z'n matige ups (6.5) en diepe dalen (2.0). Flekken, bijlow zijn in alles een betere keeper. Ze hebben alleen geen wk meegemaakt. Maar ervaring heb je niks aan als iemand niet over het juiste talent bezit.

31 oktober 2022 om 13:58

Denk dat Flekken net als Krul bij Ajax door het ijs zou zakken

31 oktober 2022 om 18:04

Daarnaast moet je nog meenemen dat Freiburg het de laatste tijd uitstekend doet. Vorig jaar werden ze 6e, nu staan ze 3e. Flekken is op dit moment de enige Nederlandse keeper die wekelijks op een hoog niveau presteert.

Ik vind het ook bizar dat Bizot nergens wordt genoemd. Is ook eerste keeper in een topcompetitie, doet het bij Brest ook heel goed. Die zou toch altijd boven een Pasveer of Cilessen in de rangorde moeten staan. Maarja, Bizot heeft ook nooit voor een Nederlandse topclub gespeeld..

31 oktober 2022 om 19:50

Dan was de kritiek nog meer aangezwengeld. Freiburg / Flekken is een gouden huwelijk. In Nederland (bij Ajax/ Feyenoord althans) zou hij ook absoluut niet passen qua persoonlijkheid. Het leven is de grensstreek is nou eenmaal totaal niet te vergelijken met leven in de randstad.

Ik denk dat hij individueel zeker de beste doelman is die Oranje momenteel heeft, maar hij heeft te weinig speelminuten gehad om echt aan het team te wennen.

31 oktober 2022 om 12:25

Ach aan het team wennen is ook wel overschat. Hij moet gewoon de ballen tegenhouden en meer niet.

Hij heeft geloof ik 4 duels gekeept, en alle vier de wedstrijden niet echt overtuigend naar mijn mening. Ik moet zeggen dat ik de wedstrijden in Duitsland niet zie, dus daar kan ik hem niet op beoordelen.

31 oktober 2022 om 13:57

Que? Mark Flekken keept al 1.5 jaar iedere wedstrijd voor Freiburg, zowel in de competitie als Europees. En dat doet 'ie sterk ook. Als Ajax hem gehaald had deze zomer was er niet eens een discussie geweest over wie de keeper van Oranje werd. Ventje staat echt goed te keepen. Denk dat de meeste mensen hem alleen maar herinneren van die mega blunder met zijn bidon 2-3 jaar geleden.

Wat mij betreft wordt het gewoon cillessen snap het gezever over die jongen niet zo. Oh hij komt niet sympathiek over oh hij is een naar ventje

31 oktober 2022 om 12:45

Oh hij speelt bij een degradatiekandidaat

31 oktober 2022 om 13:26

Ja haha wat een grap dat we uberhaupt denken aan een keeper van nec. Dan sta je echt goed voorschut op een wk

31 oktober 2022 om 14:31

*In de Eredivisie, niet eens in een top4 competitie.

Daar gaan we weer……pfffff
Het is toch wel een heel groot ding aan het worden hè, die hele keepersdiscussie?
Hou er eens mee op joh!

31 oktober 2022 om 16:09

Als het allemaal zo duidelijk is, wie moet er dan volgens jou op keep staan?

Hij heeft in zijn interlands totaal niet overtuigd in Oranje. Kwam zo onzeker over en was in voorzetten ook nog is heel kwetsbaar. Zie hem niet vaak in de Bundesliga maar in Oranje is het tot nu toe niks. Ik weet niet of dat handig zal zijn op een WK. Want elk foutje kan gewoon fataal zijn op zo'n Wk...

31 oktober 2022 om 13:59

Nee dus dan maar de keeper van degradatie-kandidaat NEC meenemen naar het WK? Mag 'ie nog zoveel ervaring hebben, maar Cillessen maakt ook alles behalve een sterke indruk daar.

31 oktober 2022 om 14:16

Cillessen heeft altijd een solide indruk gemaakt in Oranje. Dus weet niet welke wedstrijden jij kijkt hoor. En daarnaast doet die het bij NEC gewoon prima.

31 oktober 2022 om 14:25

Lekker, nec vergelijken met mbappe die op t hoogste podium op je komt afstormen. Cillese heeft geen solide indruk achtergelaten, maar bij gebrek aan beter gekeept. Zijn prestaties zijn matig, hij pakt nooit punten voor je. Zo'n keeper, met een 6.5 als uitschieter en regelmatig fouten, gaat ons niet helpen naar de titel. Flekken en bijlow hebben wel stabiliteit en talent

31 oktober 2022 om 16:09

Haha bochherief net of je met bijlow en flekken wel wk word . Ik lach me eigen kapot als Jasper keept op t wk en de beslissende pingel stopt kijken of al die azijn zeikers hier dan niet gaan juichen

31 oktober 2022 om 16:43

Wat is dat toch met die Bijlow mensen? Ja talentvol, maar toch totaal niet stabiel en ook eentje met veel pijntjes. We hebben vier redelijk gelijkwardige keepers nu. Vind dat je niet kunt die moet zeker weten kiezen, of die is echt beter

Tot een paar weken geleden had ik meteen Pasveer gezegd, maar die laat het nu ook niet echt zien (wellicht ook te maken met de gatenkaas voor hem).

Uiteindelijk is het WK het eind toernooi en daar kies je dan toch (zoals in dit geval wanneer er geen keeper bovenuit steekt) snel voor ervaring. Dat kan dan zijn Pasveer (obv spelen om kampioenschap, maar nu niet goed in vorm), Flekken (top bundesliga, Europes voetbal, maar weinig indruk gemaakt in zijn gespeelde interlands, Cillessen (veel ervaring, maar al een tijd niet meer op niveau gespeeld en lijkt toch een soort van amateurtoneel te spelen) of Bijlow (niet stabiel genoeg en snel geblesseerd, nog niet laten zien dat je op hem kunt bouwen, wel goed gedaan in NL elftal

Ik geef het je te doen, maar Louis zal straks wel weer met een hele logische Louis verklaring komen
).

Het is wel kiezen tussen de lamme, de blinde, de zwakke en de onervaren middelmaat...wat een zwakke keepers hebben we nu zeg

Flekken is absoluut de beste doelman. Pasveer en Bijlow zijn uit vorm en Cillessen keept op een veel lager niveau in vergelijking met Flekken.

Helemaal eens met Unnerstall. Exact om die redenen vind ik dat Flekken het ook verdiend om eerste keus te staan onder de lat.

31 oktober 2022 om 13:10

Vind ik niet, vooral omdat Flekken door de mand viel toen hij de kans kreeg in Oranje. Hoe kun je daar dan nog vertrouwen in hebben?

31 oktober 2022 om 14:01

Netzoals Matthijs de Ligt in zn eerste paar wedstrijden door de mand viel en nóg heel vaak cruciale fouten maakt in het Nederlands Elftal? Moet je mensen daar dan maar op af blijven schrijven of gaan we inzien dat zulke spelers ook kunnen groeien des te vaker ze op een hoog niveau spelen, zoals Flekken nu al een lange tijd doet.

31 oktober 2022 om 14:51

Met dat verschil dat De Ligt toen nog piepjong was en Flekken alweer 29 jaar is.

31 oktober 2022 om 15:18

Klopt en met ook nog eens dat verschil dat wanneer een keeper een fout maakt…… Lekker Bijlow ( komt weer steeds beter in vorm) of Cilessen opstellen en neem Flekken dan maar mee als noodgeval. Was echt vrij zwak in de wedstrijden van het Ned.elftal. Niet doen dus.

31 oktober 2022 om 19:54

Dus als iemand 3 wedstrijden speelt, in een compleet nieuwe omgeving, dan schrijf je hem af? Vreemd hoor.
Deze jongen heeft nooit (serieus) in Nederland gespeeld, is 50% NL en minimaal 50% Duitser (daar heeft hij het spelletje beoefend..) Heeft te weinig vertrouwen gekregen van Van Gaal.

Unnerstall heeft wel Duitse jeugdinterlands gespeeld, maar nooit zijn interland debuut gemaakt voor het eerste. Ik zou zeggen: geef die man een paspoort joh en neem hem mee. Is ook al wat jaartjes in Nederland zo onderhand.

31 oktober 2022 om 13:34

Haha als het zo makkelijk was zeg. Dat zou geniaal zijn, maar ik herinner me nog hoe lang men bezig is geweest met Kalou om versneld genaturaliseerd te worden en wat een ophef dat gaf

31 oktober 2022 om 13:45

Martijn R dat kan niet aangezien hij niet meer in Nederland woont, en dan zou hij een x aantal jaren in Nederland moeten wonen. Mogelijkheid is onderzocht. Hij woont nu net over de grens in Ibbenburen, ook een van de redenen waarom hij voor Fc Twente koos.

31 oktober 2022 om 14:42

Vullen we gewoon op het aanvraagformulier Ypenburg in in plaats van Ibbenburen. In het belang van het Nederlands voetbal zal dat wel goed moeten komen.

1 november 2022 om 10:00

:D ik ben voor met die koekenbakkers die we nu als optie in de goal hebben. Alhoewel ik nog steeds voor Bijlow zou pleiten, ondanks zijn mindere vorm/blessuregevoeligheid

Eens met Unnerstall, Flekken moet het doel verdedigen. Pasveer laat toch teveel foutjes zien, ook al was hij een tijdje best top. Bijlow goede keeper maar laat het gewoon nu niet zien. Cilessen heeft zijn tijd gehad, speelt niet meer op het juiste niveau. Blijft weinig over, dan zeg ik ook Flekken doet het prima in een sterke competitie, laat Europees zich zien....de beste man op dit moment.

Laten we die vraag vooral aan Unnerstall stellen... Wat heeft die nou weer met de discussie te maken? Volgende is de keeper van Excelsior die vind dat het Bijlow moet zijn?

31 oktober 2022 om 14:03

Omdat Unnerstall: 1. De best presterende keeper is van de Eredivisie met de minste goals tegen.

2. Hij Duits is en in duitsland woont en dus de Bundesliga op de voet volgt.

Ben wel benieuwd of de keeper van Excelsior er ook iets over weet te vertellen.

31 oktober 2022 om 14:07

Stadsgenoot van Bijlow... Gelukkig kan je het Duitse voetbal en de ontwikkelingen van Flekken ook alleen maar volgen als je in Duitsland woont

31 oktober 2022 om 14:07

van Gassel is wel goed in vorm hoor dit seizoen. Misschien moeten we daar eens naar kijken haha.

Ze zijn allemaal van dezelfde kwaliteit (helaas). Niemand springt er bovenuit. Wordt weer eens tijd voor een topkeeper in Oranje, zonder topkeeper wordt het heel moeilijk een toernooi te winnen.

Nu zie ik Freiburg nooit voetballen, maar zie wel ontzettend vaak een clean-sheet voorbij komen voor Flekken.

In de wedstrijden bij NL dat ik hem zag, overtuigde hij echter niet. Het restant wat we hebben is ook alles behalve wereldtopm

Ik zou zeggen neem ze in deze volgorde mee: 1. Cillessen, 2. Bijlow, 3. Flekken 4. Krul. Ik denk dat Louis Tim gewoon meeneemt ongeacht dat hij niet bij de Penaltytest aanwezig was. Krul moet gewoon mee voor de penalty's vind ik. Iedereen kent het verhaal, dat geeft toch enorm vertrouwen voor die ploeg als je weet dat Tim het al eerder heeft gedaan.

31 oktober 2022 om 16:28

Terwijl uit statistieken blijkt dat Kenneth Vermeer de penaltykiller van Nederland is. Tim heeft dan het mentale aspect voor.

Flekken staat echt heel degelijk te keepen bij Freiburg. Van origine is Freiburg een middenmoter in Duitsland, maar de laatste jaren is deze club echt aan een opmars bezig. Hier speelt Flekken echt wel een bijzonder belangrijke rol in. Is dan op dit moment veruit de beste NL keeper die beschikbaar is. Probleem is echter het feit dat er een gigantisch verschil in Mentaliteit zit. Deze jongen is opgegroeid in een( overigens prachtige) grensstreek. De dorpse/ boerse mentaliteit strookt echter totaal niet met de Nederlandse mentaliteit van (met name) boven de rivieren. Het verschil is in alles dusdanig groot dat ik ook niet verwacht dat Flekken een belangrijke rol gaat spelen. Helaas, want in potentie op dit moment de nummer 1. Lekker in Duitsland blijven keepen Mark.

1 november 2022 om 08:35

Groesbeek en Twente kan je toch ook niet echt omschrijven als dezelfde mentaliteit als de Randstad lijkt me, dus dat lijkt me geen reden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren