Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

United luistert tournee op met zege op Barcelona

Laatste update:

Manchester United heeft zichzelf een oppepper gegeven richting het nieuwe seizoen. Louis van Gaal en zijn spelers rekenden tijdens de tournee al af met bescheiden tegenstanders, maar wonnen nu knap van grootmacht Barcelona. Wayne Rooney kopte the Red Devils vroeg naar 0-1 en Jesse Lingard tekende als invaller voor de 0-2. In de slotfase scoorden beide teams nog eenmaal (1-3). Memphis Depay deed een uur mee bij de Engelsen en was gretig, terwijl bij Barcelona blikvangers Neymar en Lionel Messi ontbraken. Luis Suárez was er wel en raakte twee keer de paal: in totaal trof Barcelona zelfs driemaal het aluminium.

/

Van Gaal begon voor het eerst in de voorbereiding met David de Gea tussen de palen. De veelbesproken Spaanse doelman werd tot nu toe vervangen door Sam Johnstone, maar mocht zich nu laten zien tegen zijn landgenoten. Hij zag hoe Rooney al na zeven minuten voor de 0-1 zorgde in het Levi’s Stadium in Santa Clara. De Engelsman, die als het goed is een rol centraal voorin gaat vervullen dit seizoen, stond precies op de goede plek en kopte binnen uit een hoekschop van Ashley Young vanaf de linkerkant.

De eerste echte kans van de wedstrijd was kort tevoren nog voor Barcelona geweest. Suárez had in minuut vier al de buitenkant van de paal geraakt met een vrije schop en daarmee een eerste waarschuwing afgegeven. Nadat Rooney had toegeslagen ging de winnaar van de Champions League op jacht naar de gelijkmaker, maar het bleef redelijk in balans. Marc-André ter Stegen redde op een schot van Young, Andrés Iniesta probeerde het een keer en had bijna een assist in huis op Jordi Alba en Suárez trof kort voor rust een tweede maal de paal.

Aan het begin van de tweede helft toonde Memphis Depay zijn gretigheid. De dure zomeraankoop, die tegen San Jose Earthquakes zijn eerste (officieuze) doelpunt noteerde voor zijn nieuwe club, brak door en hield de bal goed bij zich, maar moest bij het schot zijn meerdere erkennen in Ter Stegen. Aan de overkant stichtte Ivan Rakitic gevaar met een vrije schop, die de lat scheerde en maar net over ging. Luis Enrique zag het allemaal aan en deed een paar omzettingen, maar reden voor verontrusting had de trainer niet.

Van Gaal keek intussen vast en zeker ook naar Pedro Rodríguez, in wie hij het ziet zitten en die een assist dacht te geven op Suárez. De Uruguayaan maakte het ook af, maar zijn goal werd geannuleerd wegens buitenspel. Kort daarop zorgde Van Gaal voor een bijzonder moment door de complete (!) opstelling om te gooien en elf nieuwe namen erin te zetten, met nog een half uur te spelen. De trainer had de voorbije weken al aangekondigd hoe lang hij iedereen wilde laten voetballen en hield woord, maar opvallend was het wel. Een van de nieuwkomers breidde vrijwel meteen de voorsprong uit.

Tyler Blackett zette laag voor richting de vrijstaande Jesse Lingard en die maakte het meteen af met binnenkant voet: 0-2. Barcelona gaf de strijd nog niet op en raakte nog eens de paal, maar dit keer niet via Suárez maar via Munir El Haddadi. Later werd Rakitic nog een tweede keer gevaarlijk. In blessuretijd viel aan beide kanten nog een goal: eerst werd het 1-2 door een mooie volley van Rafinha en snel daarna 1-3 door Adnan Januzaj. Barcelona komt nog twee keer in actie gedurende de International Champions Cup: over drie dagen in Maryland tegen Chelsea en op 2 augustus nog tegen Fiorentina, maar dan in Florence.

Manchester United kan intussen met vertrouwen verder werken richting het seizoen 2015/16. De Engelsen begonnen op 17 juli met een zege op Club América (0-1) en wonnen daarna van San Jose Earthquakes (1-3). De wedstrijd tegen Barcelona was nummer drie en volgende week woensdag sluit United de tournee door de Verenigde Staten af. De club neemt het dan in Chicago op tegen Frans kampioen Paris Saint-Germain, dat hard bezig is Ángel Di María in te lijven. Hij zal een dezer dagen worden overgenomen van Manchester United.

Denk jij dat Manchester United nog versterking nodig heeft?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geweldige wedstrijd! Ander Herrera is puur genot om naar te kijken en leuke acties van Januzaj gezien.

26 juli 2015 om 00:06

Ik weet trouwens niet wie bij VZ verantwoordelijk is voor dit stukje maar Memphis deed geen 90min mee zoals dat in de tekst staan aangegeven, het hele elftal werd in de 63ste en 64ste minuut naar de kant gehaald voor 11 nieuwe spelers.

26 juli 2015 om 00:19

Jij bent dan wel snel tevreden, want ik vond 't echt een saaie wedstrijd. United goed georganiseerd en Barca kon er moeilijk doorheen komen met deze spelers en aanvallend United ook niet best, ondanks wat leuke kansjes.

26 juli 2015 om 00:35

Je moet op voorhand ook geen CL finale wedstrijd verwachten puur op naam.. het is inmiddels bekend dat LVG gewoon al zijn spelers gebruikt en je niet altijd met dezelde topspelers op het veld staat.

26 juli 2015 om 08:16

Dat verwacht ik zeker ook niet, maar je zag gewoon dat het een oefenwedstrijd was en het was ook niet hoogstaand. Barca was beter en heeft ook kansjes gehad, maar United effectiever. Dat was het verhaal en meer ook niet.

Verder leuk om te noemen dat Halilovic echt een grote gaat worden. Hij is jong en onbevangen, maar als er meer structuur is z'n spel komt dan wordt het echt een genot om naar die gast te kijken!

26 juli 2015 om 00:26

Heb de wedstrijd helaas niet kunnen zien maar ik heb gelezen dat barca veruit de betere ploeg was en dat united geluk had dat het beter met de kansen omging. Klopt dit?

26 juli 2015 om 00:28

Valt wel mee barca was voetbalend beter maar united speelde haar kansen wel veel beter uit.

26 juli 2015 om 00:36

Ik zou niet zeggen veruit de betere, leuk dat getik heen en weer maar als het niks oplevert dan houdt t op. Aan de kant van united leuke dingen gezien van de jongelingen.

26 juli 2015 om 00:42

Leuk dat getik he, zie je ook gelijk hoe moeilijk United het heeft en vaak nog in de problemen ook komt. Nee deze Man U fans mogen hun handen dichtknijpen als Van Gaal deze selectie zo maakt dat ze strijden om het kampioenschap.

26 juli 2015 om 00:57

Noem t moeilijk, maar je scoort pas in de 90ste minuut zowat.

26 juli 2015 om 01:08

RVP- met messi,neymar,mascerano was man u kansloos geweest dus je moet niet al te blij doen

26 juli 2015 om 01:36

Leuk man, wist niet dat internethelden tot zo laat op mochten blijven?

26 juli 2015 om 01:42

Niet? Jij bent anders dan ook zelf wakker om iedereen van repliek te dienen die utd minder vond dan Barca. Je zou het toch moeten weten..

26 juli 2015 om 02:49

Kansloos om zo te reageren, als je zo subjectief bent reageer dan niet

26 juli 2015 om 03:43

Ja, en United met Schweinsteiger, Di Maria en de komende gaande versterkingen was weer niet kansloos geweest. Er wordt net gedaan alsof United diens sterkste opstelling had.

Houdt er maar gewoon rekening mee dat United mee gaat doen in de CL, en dat het een opmars zal zijn van vele jaren. Er treed een nieuw tijdperk aan in de PL.

26 juli 2015 om 05:23

Beetje op je pikkie getrapt? Niemand is volledig kansloos tijdens een voetbwedstrijd. Met Messi en Neymar zou United het zeker veel lastiger hebben gehad, maar om te zeggen dat ze kansloos zijn. Alstublieft zeg...

26 juli 2015 om 11:12

Haha wat een grappenmaker ben je ook! Alsof united met het sterkste elftal speelde. Nee, deze reactie slaat nergens op.

26 juli 2015 om 01:21

Fantastisch dat ik deze wedstrijd live heb kunnen meemaken in Levi's Stadium. Heerlijk dat Amerikaanse gevoel tijdens een topaffiche!

26 juli 2015 om 03:00

Mooi! Ik ben blij dat je hebt genoten. Maar wat moeten wij met deze informatie. Je hebt toch nog wel ergens een doodgebloede whatsapp chat-groep. Dump het daar lekker. En dan ook nog eens een reply plaatsen om het bericht zo hoog mogelijk op de pagina te krijgen. Doei!

26 juli 2015 om 03:20

Lange dag gehad?

26 juli 2015 om 04:49

Wij hoeven jouw zeikstralerij ook niet te lezen op voetbalzone...

26 juli 2015 om 05:11

Je kan hem minstens even vragen hoe de sfeer daar was en of het daar echt een spektakel is. Hij deelt een mooie voetbalervaring met andere voetballiefhebbers op deze site.

Wat dacht je? Dat je even een populair stukje aan het typen was en de duimpjes al binnen zag stromen? Wees een beetje lief voor elkaar

26 juli 2015 om 05:30

De ambiance was echt heel anders. Dat moet je gewoon echt eens meemaken, zeker als er grote teams vanuit Europa komen om te spelen.

Deed Depay 90 minuten mee?

26 juli 2015 om 00:03

Nee 62 net als de rest

26 juli 2015 om 00:04

ongeveer 60 minuten, daarna werd de complete XI gewisseld.

26 juli 2015 om 00:04

Nee maar iets 55.

Er kwam gelijk meer voetbal in het team met Wilson, Lingard, Januzaj, Pereira en Herrera. Hopelijk krijgen deze jongens meer kansen van van Gaal. Young, Depay en Rooney vielen wat tegen.

26 juli 2015 om 00:12

Heel de eerste 60 min vielen tegen. Daarna kwam er idd veel en veel meer elan in de ploeg. Al die jonkies willen natuurlijk wat bewijzen. Ik hoop echt dat Pereira, Lingard en Januzaj wat meer minuten krijgen dit jaar. Zelf zie ik het liefst deze 11.

Met Wilson, Januzaj, Lingard en Pereira achter de hand voor de voorste 4. Ipv Schneiderlin kan Schweinsteiger spelen en Blind ipv Carrick. Rojo dan als back-up van Jones en Valencia voor Darmian.

Ik vind het echt wel een sterk elftal waarbij je veel creativiteit kan inbrengen vanaf de bank

De Gea
Darmian
Smalling
Jones
Shaw
Carrick
Schneiderlin
Mata
Herrera
Depay
Rooney
26 juli 2015 om 00:21

Alleen Depay is nog een twijfelgeval. Op basis van zijn transferprijs verdient hij een basisplaats. Hij zal nog veel meer zijn best moeten doen op het veld. Technisch toch matig en maakt vaak nog de verkeerde keuzes.

26 juli 2015 om 00:30

Ik zou Rojo i.p.v. Jones zetten, Young i.p.v. Depay en misschien Schweinsteiger er in, maar dat wordt even afwachten hoe die zich aan past aan de Pl.

En ik verwacht, als di Maria vertrekt, wel nog een nieuwe winger, want Mata op de flank is Mata niet.

26 juli 2015 om 11:24

Hopelijk Pedro, was ook goed vandaag. Maar moet niet te veel kosten vind ik.

26 juli 2015 om 00:36

Ben ik nou de enige die Manchester tegen vond vallen? Ik had wel meer verwacht van een team dat met veel van hun basisspelers speelde tegen een team dat juist zonder een groot deel van hun basis aantrad. Vrijwel elke bal diep van Manchester was gelijk weer voor Barca. Ze konden niet echt iets creëren. Ik vond Depay en Blind niet echt sterk spelen. Depay had veel balverlies en geen van zijn acties lukten. Blind(en Jones) vond ik ook niet sterk centraal achterin. Suarez kon vaak gemakkelijk wegdraaien en direct gevaarlijk worden.

26 juli 2015 om 11:27

Blind was juist prima maar is alweer pispaal geworden. Verder moet het team nog gellen wat niet erg is maar het duurt wel lang met LVG op eens. Barca verspilde ook veel diepteballen. Hadden hooguit een actie in de hoek maar in het strafschop gebied was het erg slecht.

26 juli 2015 om 03:40

Komt ook omdat Barcelona moe gespeeld was, en dat daarna gewisseld werd met mindere spelers. Maar eigenlijk bouwden ze na de wissels bijna niet meer op, wel goede counters.

Waarom speelde Schweinsteiger niet?

26 juli 2015 om 00:05

Licht geblesseerd.

26 juli 2015 om 00:15

Lamp vervangen

26 juli 2015 om 00:20

Lich't was gwn goed mensen wordt een beetje laat sorry haha.

26 juli 2015 om 00:23

Hahah kan gebeuren, bedankt voor de info

26 juli 2015 om 00:25

Je maakt een grapje neem ik aan?

26 juli 2015 om 00:28

Licht was gewoon goed hoor...

26 juli 2015 om 00:29

Waaaw, ik weet niet wat er met jullie aan de hand is , maar maar als iemand licht geblesseerd is dan schrijf je dat idd met ch en niet met een g. Ze laten je wel heel makkelijk twijfelen

26 juli 2015 om 00:31

Sorry was een grapje. Licht geblesseerd was correct.

26 juli 2015 om 00:31

Word beetje telaat voor mij sorry gwn licht.

26 juli 2015 om 02:26

Hij was geblesseerd, lichtelijk had ik begrepen.

Leuke wedstrijd. Bartra lol, hoe hij telkens wordt gedold haha. Bij Barca was Rakitic de beste, vond bij United Darmian een goede helft spelen.

26 juli 2015 om 00:51

Idd rakitic deed bijna alles

Wat een commentaar woh zo saai en zei allenamen verkeerd. De wedstrijd was wel leuk openeer united was heel efficiënt en heeft wel verdiend gewonnen. Al heeft barca de nodige kansen om zeep geholpen.

Depay heeft duidelijk nog heel veel te leren, misschien beter om hem als reservespeler rustig te brengen.

26 juli 2015 om 00:06

Vind ik ook. Technisch toch matig en mist ook voetbalintelligentie. Wel fysiek sterk en goede looplijnen.

26 juli 2015 om 05:13

Beetje snelle conclusie niet?. Ga er maar vanuit dat de zenuwen ook een aantal automatismen wegnemen.

26 juli 2015 om 08:29

Memphis komt er wel, moest zich bij PSV ook eerst vechten voor een basisplek. Goede mentaliteit en talent/kwaliteit genoeg.

26 juli 2015 om 09:40

Vind dit ook een beetje de schuld van Van Gaal. Depay kan een geweldige speler zijn door zijn diepgang en scorend vermogen. Een spelmaker is het echter niet in mijn ogen, bij PSV was zijn aanname en handelingssnelheid aal matig, laat staan op dit niveau. Erg raar dat hij dan als schaduwspits wordt opgesteld ipv linksbuiten.

"memphis Depay deed negentig minuten mee bij de Engelsen en was gretig"

??? Depay werd ook gewisseld in de 62ste minuut, Dus geen 90 minuten gespeeld.

Leuk om te lezen dat depay redelijk mee draait in de oefenwedstrijden. Hopelijk ontwikkeld hij zich sterk bij man.united en wordt hij een waardige opvolger voor arjen robben met het oog gericht naar de toekomst.

26 juli 2015 om 00:28

Nou zo sterk speelde Memphis niet, vaak balverlies en 2e helft was hij wel ietsjes beter.

26 juli 2015 om 01:04

Als je het moet lezen van Voetbalzone maar niet zelf kijkt denk je inderdaad dat hij goed speelde. Maar dat was niet zo. Hij
Moet rustig gebracht worden.

26 juli 2015 om 01:13

Voetbalzone schetst nogal een verkeerd beeld.

Tevreden over het wedstrijd. Er werd continue druk gezet, helaas was effectiviteit de baas vandaag. Echt super gespeeld, zelfs het B team. Daarnaast, Adriano was vandaag verschrikkelijk. Veruit de slechtste aan de kant van Barcelona. Als rechtsback bij Adriano was ik nooit tevreden, persoonlijk heb ik hem liever op links dan op rechts.

Hoe sterk zijn de verhalen van Adriano naar Italie?

26 juli 2015 om 00:07

Heel sterk zo wat al bevesitgt door douglas ploeg genoot die hem letter heeft geschreven op insta.

26 juli 2015 om 00:28

Nou dan lees jij de verhalen niet goed gozer, want hij bedankt hem voor alle steun en hulp die hij van Adriano gekregen heeft.

26 juli 2015 om 00:41

Volgens mij wenste hij hem al vast geluk en bedankte hij hem ?

Bijzonder moment als je elf man wisselt? Voetbalzone kijkt zeker nooit oefenwedstrijden. Dat gebeurt zo vaak. Bijna bij elke club wel.

Depay werd rond de 60ste minuut gewisseld toch volgens mij??

Wel leuke wedstrijd, vond Memphis niet echt goed in de wedstrijd zitten. Bij het begin was het vooral Rooney die gezocht werd en hij overgeslagen, wel paar keer een leuke actie. Maar denk als Di Maria weg gaat dat hij sowieso wel een basisplek heeft

Goed gevoetbald, helaas wat pech gehad in de afronding, met 3x de paal.. Ziet er wel goed uit als de gehele selectie dadelijk weer op orde is.

26 juli 2015 om 00:14

Goed was het niet, Barca was wel voetballend beter. Typische oefenwedstrijd waar in het ook 5-5 of 7-5 voor Barca had kunnen zijn

26 juli 2015 om 01:46

Alves voor de zwakke adriano en marcherano voor de zwakke vermealen/bartra en je verdediging staat al heeel anders. Over Messi en Neymar hoef ik niet veel te zeggen. Middenveld was wel goed vandaag.

26 juli 2015 om 11:18

United speelde niet met rojo, di maria, schweinsteiger. Zo kunnen we nog even doorgaan. Als als als

29 juli 2015 om 02:01

Tja want di maria was o zo goed afgelopen seizoen..? rojo is nu ook niet wat je zegt een van de beste backs die er rond loopt. en Schweini was een beest bij Bayern maar ik wil hem eerst wel eens bij United zijn voordat ik daar over ga oordelen. Fijna dag nog.

Versterking in de verdediging is nodig.

Barca deed het de eerste helft redelijk, maar werd in de 2e helft overgelopen. Maar dat was wel te verwachten als je met een B-team speelt.

Een teleurstellend resultaat, maar absoluut een interessante wedstrijd voor Barcelona. Neem bijvoorbeeld de concurrentiestrijd tussen Munir en Sandro, het experiment van Sergi Roberto op de rechtsbackpositie en de kans voor Alen Halilovic om zich te bewijzen in het eerste elftal. Laat ik één speler eruit pikken; Sergi Roberto, wat speelde die jongen als rechtsback fe-no-me-naal! Was in mijn ogen de beste speler aan de kant van Barcelona en zou als hij zo blijft spelen zomaar een serieuze concurrent zijn voor Dani Alves. De strijd tussen Munir en Sandro is nog onbeslist, konden beiden weinig bewijzen in deze wedstrijd hoewel de eerste door z’n werklust misschien wat meer indruk heeft gemaakt. Ivan Rakitic was zoals vaker weer eens geweldig, maar dat is eigenlijk geen verrassing meer. Al met al een teleurstellend resultaat, Manchester United was duidelijk al verder in de voorbereiding en was gelukkig voor het doel. Een corner die slecht verdedigd werd door Adriano, die volgens mij al met z’n hoofd in Rome zit, en het laatste doelpunt waarbij de concentratie gewoon weg was zijn gewoon onnodig. Dat Barcelona dan zelf het niet afmaakt en zelfs drie keer de paal raakt zegt dat genoeg. Een interessante vriendschappelijke wedstrijd die z’n nut absoluut heeft gehad, al is het onbegrijpelijk dat een simpele voetballer als Gumbau een kans krijgt ten faveure van één van de grootste talenten ter wereld Sergi Samper.

Overigens wel één punt van irritatie. Kan iemand tegen Vermaelen zeggen dat hij eens moet kappen met die nutteloze lange ballen die de backs van de tegenstander met gemak kunnen onderscheppen? Heb me kapot zitten ergeren door het constante balverlies door dit soort belachelijke passes. Hoewel ze de helft van de keren keurig aankomen heb je dan een vleugelaanvaller in z'n eentje tegenover drie verdedigers staan waardoor balverlies bijna onvermijdelijk is.

26 juli 2015 om 00:18

Compleet mee eens.

Dan uit United oogpunt is het heelijk om te zien hoe de jonkies zich willen bewijzen. Ook wij beschikken over jeugdig talent Pereira, Wilson, Januzaj en Lingard gewoon heelijk om naar te kijken. Herrera viel ook goed in en voor de rest heb ik niet veel op aan te merken.

Ik vind het echt heerlijk om te zien hoe dat korte combinatie spel van Barca soms kansen oplevert. Aan de andere kant kan ik ook genieten van mijn club wat met veel snelheid in de omschakeling speelt en vooral na de wissels veel gevaarlijker werd. Je ziet toch dat het allemaal niet zo scherp is en vooral vertrouwen en conditie kweken is. Volgens mij is dat voor beide teams gelukt.

26 juli 2015 om 12:24

Natuurlijk ook de verdienste van Van Gaal; jonge talenten krijgen absoluut kansen, mits ze precies doen wat Van Gaal van ze wil zien. Overigens weet ik niet of het een compleet betrouwbaar beeld gaf hoe sterk de talenten van United speelden, het complete elftal werd immers gewisseld tegenover een moegestreden Barcelona. Toen Enrique besloot te wisselen zag je weer dat de intensiteit van de wedstrijd weer een boost kreeg.

Ondanks dat ik persoonlijk niets met United heb was het voetbal wel weer verfrissend om te zien, dat was ook wel nodig na de matige periode onder Moyes. Wat veel wordt vergeten is dat deze vriendschappelijke wedstrijden vooral bedoeld zijn om tactisch bepaalde zaken uit te proberen en natuurlijk vertrouwen en conditie te kweken. Dat is absoluut gelukt, al had ik graag Samper nog tegen United willen zien spelen. Buiten Busquets en Thiago nooit een jong talent gezien die een wedstrijd op zijn leeftijd volledig kan controleren. Uiteindelijk een wedstrijd gezien die net zo makkelijk in 4-4 had kunnen eindigen, maar United was duidelijk gelukkiger in de afwerking. Als Neymar en Messi terug zijn zal dat wel weer veranderen.

26 juli 2015 om 00:29

Ik heb niet gezien met welke opstelling Barcelona is begonnen, maar ik was echt verbaasd toen ik Sergi Roberto telkens als rechtsback zag. Ik dacht juist dat hij werd opgesteld op de plek van Rakitic, dus was een beetje verward toen ik ook Rakitic op de rechterflank zag spelen. Nu pas kom ik er achter dat S. Roberto dus wel echt als rechtsback heeft gespeeld. En hij deed het idd goed. Hopelijk is hij de 2de na Dani Alves. Alleen wat te doen wanneer Aleix Vidal mag spelen?

26 juli 2015 om 12:27

Sergi Roberto startte ook niet als rechtsback, daar begon Adriano in de basis. Pas na de rust, toen Rakitic erin kwam voor Adriano, werd hij als rechtsback gebruikt. Tot aan de winterstop is Aleix Vidal inderdaad niet speelgerechtigd en heeft Enrique alleen de beschikking over Alves en Douglas op die positie. Lijkt me niet meer dan logisch dat Roberto na deze prestatie daar een kans krijgt. Als Vidal weer mag spelen zal het een interessante situatie worden, laten we eerst maar eens afwachten of deze tactische zet niet een toevalstreffer is. Hij zal zich meerdere wedstrijden moeten bewijzen voor er conclusies getrokken kunnen worden.

Bam goeie pot weer van de jonkies. Hopen dat dit vgaal overtuigt dat we niemand meer nodig hebben en we dimaria niet missen.

Hopen dat lingard nu ook het seizoen een keer sterk begint. Adnan deed het verassend goed als spits, heb hem daar liever op de pos van depay en dan depay weer vertrouwd op de flanken.

26 juli 2015 om 00:30

Di Maria is zo goed als weg helaas ;

Mooi United gewonnen tegen Barca met 1-3 geweldig,barca lijdt haar eerste verliespartij van het nieuwe seizoen daarvan kan ik als Real fan genieten. United wordt weer de oude lijkt het,jammer dat Di Maria is vertrokken maar verder heel mooi ingekocht met name Schneiderlin

26 juli 2015 om 00:24

kom op he, vorig jaar wonnen ze elke oefenpot... zegt geen ene moer dit

26 juli 2015 om 00:26

Vorig seizoen wonnen ze ook 3-1 van Real Madrid (toen waren ze veel zwakker dan nu) en een maand later verliezen ze doodleuk 4-0 van MK Dons dus vriendschappelijke wedstrijden zeggen precies 0,0 over het verloop van het komende seizoen

26 juli 2015 om 00:29

Grappig Real heeft de eerste wedstrijd al verloren.

26 juli 2015 om 00:34

Zelfs van een verliezende Barca valt er te genieten. Helaas kan dat niet over Real gezegd worden.

Depay deed geen 90 minuten mee hoor VZ. Werd samen met nog heel wat spelers gewisseld de 2e helft

26 juli 2015 om 00:28

Darbij wil ik nog zeggen dat darmian mij positief opviel. Ook vind ik dat Depay duidelijk wat onwennig speelt op deze positie. Elke keer loopt hij direct weer keurig naar zijn 10 positie, wat ik juist niet bij Depay vind passen. Hopen dat hij ook nog uitgeprobeerd word op de flanken, waar hij me veel sterker lijkt.

Blind zat wel een paar keer flink mis zeg, het is niet te hopen dat van Gaal hem vaker daar zet want dan mogen de united supporters hun hart 90 minuten vast houden.
Al is het Blind persoonlijk niet echt aan te rekenen, op de linksback positie heeft hij het verdedigend vaak al moeilijk, laat staan als cv.

Ook grappig om altijd dezelfde mensen negatieve dingen te zien zeggen over Depay.

Ontopic: Vond de wedstrijd best wel leuk voor een oefenpot. Barcelona was ongelukkig in de afwerking en met name Suarez, maar wat een speler is hij zeg! Ook Rakitic en Rafinha waren geweldig!! Hoop dat die Rafinha kansen gaat krijgen.

Leuke wedstrijd, vooral de 2e helft.toen zat er veel meer snelheid in de ploeg. Allemaal technusch snelle spelers voorin.

Vind wel dat United veel moeite heeft als de tegenstander vol druk zet. Dan leidt dat te vaak tot balverlies. De handelingssnelheid is dan te traag bij ern aantal spelers.

Depay heeft nog een lange weg te gaan. Zijn handelingen moeten echt 3 nivo.s sneller.

En we hebben ook nog een sterke verdediger nodig. Maar dat was al bekend. Ggmu

Heb de wedstrijd helaas niet kunnen zien maar ik heb gelezen dat barca veruit de betere ploeg was en dat united geluk had dat het beter met de kansen omging. Klopt dit?

26 juli 2015 om 00:30

Jaa klopt ongeveer wel ja

26 juli 2015 om 00:33

@zizou,

Nee, dat klopt niet helemaal. Barca speelde zijn spelletje en United zakte grote delen van de wedstrijd terug op eigen helft, maar daar bleef het dan ook bij. Beide ploegen kregen evenveel kansen. Barcelona werd vooral gevaarlijk door fouten van (met name) Carrick, die zat te klungelen op het middenveld.

Barca was enkel in de eerste 10 minuten de veel betere ploeg.

26 juli 2015 om 01:50

Ooh en udt scoort niet uit een fout aan de kant van Barca? Doe je bril af man. Slaat nergens op wat je zegt. Adriano maakt een fout bij de 1-0 toch laat je dat bewust achterwege. Je hele argument slaat dan ook nergens op.

26 juli 2015 om 11:01

Nee, hoor Rooney kan gewoon beter springen dan Adriaan.

26 juli 2015 om 00:48

Barca had iets van 65% balbezit. Raakte 3 keer de paal. Hebben kansen zat gehad. Aan de andere kant kreeg UTD ook kansen.

Beetje typisch Barca. Rond tikken totdat er een gaatje komt. Maar UTD stond verdedigend meestal goed.

Gelijkspel was misschien logischer geweest. Maar kansen moet je er wel inschieten

Man u speelde goed maar in een echte wedstrijd winnen ze nooit

26 juli 2015 om 02:00

Uiteraard, onmogelijk, zal nooit gebeuren.

Een vermakelijke wedstrijd om te kijken. United oogde de eerste minuten wat nerveus, maar groeide steeds meer in de wedstrijd. Ondertussen had Barca al een paar kansen gehad.
Carrick maakte gedurende de eerste helft een hele slechte indruk. Hij gaf verkeerde passes en bracht Schneiderlin meer dan eens in verlegenheid met een ziekenhuisbal.
Rooney had het moeilijk alleen voorin, Depay liet enkele goede dingen zien, dat geldt ook voor Mata. Darmian was voor mij de man van de eerste helft. Greep een aantal keer goed in en bracht ook aanvallend veel.

Het valt op dat United dit gehele toernooi beter speelt in de tweede helft. Niet gek, want er komen dan veel technisch begaafdere spelers het veld op. Herrera? Man, die gast is zó goed en belangrijk voor de controle op het middenveld! Hij is absoluut mijn favoriete speler bij United.
Maar ook Januzaj, Lingard, Valencia en Pereira (groot talent in mijn ogen) zijn voetballend heel goed.
Is trouwens iemand opgevallen hoe goed de passing van Blackett wel niet is? Verdedigend moet hij echt veel en veel sterker worden, maar hij vindt zijn ploeggenoten zo makkelijk. Vandaag had hij ook een hele goede assist.
Ook mooi dat Fellaini aan de basis stond van de 2-0. Van begin tot eind een hele mooie aanval was dat.

Die goal van Rafinha mocht er trouwens ook wezen. Ik vind het geen topspeler (en in mijn ogen zal hij dat ook nooit worden), maar hij laat af en toe mooie dingen zien. Mooi dat Januzaj meteen wat terugdoet.

Ik ben benieuwd hoe de selectie er binnenkort uit gaat zien. Waarschijnlijk gaat Di Maria weg en komt er nog een snelle aanvaller. Geen ramp, want ik denk dat Di Maria ondanks zijn geweldige start niet geschikt is voor de Bpl. Zou Pedro dan komen? Ik hoop zelf op een speler als Reus.
Ook voor de verdediging is een versterking gewenst. Ik mis daar een echte krachtpatser.
Het middenveld is overigens uitstekend bezet.
Maar goed, wie er ook komt en gaat, Van Gaal moet echt het komend seizoen gebruik gaan maken van Lingard en Pereira. Dat kunnen hele goede spelers worden.

Wat was de basis opstelling van United?

Geweldige wedstrijd maar was alleen maar een oefenwedstrijd

Ik moet wel zeggen dat ik teleurgesteld ben op rooney heeft echt geen 1 goede wedstrijd gespeeld op deze tour misschien is het een betere idee om een goede spits te halen
zodat die scherp kan blijven.

Interessante oefen wedstrijd heb hier wel kunnen zien dat depay toch flink te kort komt op dit niveau.
Al met al leuke wedstrijd die uiteindelijk niet veel te zeggen heeft voor het verloop van het seizoen voor beidde clubs. En zodra msn weer terug bij elkaar is zullen wel wat meer kansen af worden gemaakt.

26 juli 2015 om 01:59

Ze zijn erg te spreken over Memphis in Engeland, maar gelukkig heb je het zelf beter gezien.

26 juli 2015 om 02:15

Was niet me bedoeling om je kwaad te maken maar als jij de wedstrijd gezien had, had je misschien niet zo gereageerd. Ze zijn erg te spreken over hem maar hebben nog niks van hem gezien en geloof me de mening van mensen is nu vooral gebaseerd op zijn transfer prijs en de media die hem overdreven opgehypd heeft. Ik geef alleen mijn mening en er zullen ook wel mensen in Engeland zijn die het met mij eens zijn.

26 juli 2015 om 03:32

Ik ben niet kwaad, maar ik vind het zo'n dooddoener, en ook nog eens niet waar. Ik heb Memphis een paar keer de Barcelona-spelers op techniek zien uitkappen, ik heb geen andere speler dat zien doen bij Manchester. Dus tekort komen vind ik al vreemd, maar flink tekort absurd.

Die jongen is net drie wedstrijden bij het team, speelt op een andere plek, heeft al gescoord, en krijgt weinig de bal gespeeld, maar toch is hij beslissend en durft hij zijn acties te maken. Natuurlijk maakt hij wat foutjes, maar dat zag ik elke speler wel doen, hij heeft alles om een wereldster te worden.

Mogen turan en vidal niet spelen in dit soort wedstrijden?

Barca bakt er weinig van zonder Messi

26 juli 2015 om 02:27

Inderdaad, zonder hem zullen ze waarschijnlijk degraderen.

Ik ben heel benieuwd hoe adnan het gaat doen in de spits.hij is snel,goed schot en is fysiek sterker geworden.doet me denken aan rvp die eerst ook een flank speler was

Man united supporters be like, wij hebben barcelona verslagen, geef ons maar de treble haha. Dit was gwn de A kern van man united tegen de B kern van Barcelona, en toch had united het moeilijk.

26 juli 2015 om 03:37

A-kern? Ze speelden over twee helften met verschillende spelers, United heeft nog niet een wedstrijd gespeeld met alle toppers in het elftal tegelijkertijd. Daarnaast deed Di Maria en Schweinsteiger niet mee.

En United-B heeft twee keer gescoord, 1 keer tegen het zogenaamde Barcelona B.

Lingard wil ik wel wat vaker in actie zien, wat is ie snel!

1 woord: oefenwedstrijd

Waarom zet Van Gaal Young niet gewoon op rechts (is tenslotte tweebenig. Depay op links (komt hij veel beter uit de verf dan achter de spits. En Mata achter Rooney. Begrijp er maar weinig van. Probeer het op zijn minst even uit. Mata en Depay staan nu niet op hun oorspronkelijke positie en ik vind dat het op deze manier niet goed werkt.

26 juli 2015 om 11:44

vind het met name vreemd van mata. dat is echt zo'n wereldspeler op 10, terwijl hij op rechts op zn best een aardige speler is.

Het is maar een oefenwedstrijd, maar zonder Messi is Barca gelijk stukken minder.
Ik wil dit seizoen in een CL wedstrijd van Barca, Messi wel eens niet zien spelen en dan tegen een sterke tegenstander, krijgen ze het dan erg lastig.

Maar United is goed bezig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren