Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Na Wayne Rooney moet volgende Engelse legende vrezen voor trainersbaan’

Laatste update:

Steven Gerrard zit nu al op de schopstoel bij Al-Ettifaq, meldt The Guardian donderdag. De Engelse kwaliteitskrant schrijft dat de 43-jarige oefenmeester uit Liverpool enkel nog wordt beschermd door zijn status in het internationale topvoetbal. Gerrard, die in juli bij Al-Ettifaq tekende, ligt in de Saudi Pro League nog tot medio 2025 vast.

Al-Ettifaq maakte afgelopen zomer vol trots de komst van Gerrard bekend. Het Liverpool-icoon vond na een mislukt dienstverband bij Aston Villa een nieuw en zeer lucratief avontuur in Saudi-Arabië.

Bij zijn nieuwe werkgever slaagt Gerrard er nog niet in om het op de rit te krijgen. Tot dusver stond hij tijdens 21 officiële wedstrijden voor de groep. Zeven keer wist Al-Ettifaq te winnen, zeven duels eindigden in een gelijkspel en zeven wedstrijden gingen verloren. Al-Ettifaq staat op een teleurstellende achtste plaats in de Saudi Pro League.

Tot dusver werd Gerrard gespaard door de clubleiding van Al-Ettifaq, maar in Engeland verwacht men dat de Saudi’s komende maand actie gaan ondernemen. De competitie ligt in januari stil vanwege de Azië Cup, waardoor het mogelijk tijd is voor een reorganisatie bij Al-Ettifaq.

Dat Gerrard er niet in slaagt om meer overwinningen te boeken, is enigszins verrassend te noemen. De voormalig topmiddenvelder kreeg afgelopen zomer alle middelen om zijn selectie te versterken. Daardoor wist Gerrard een aantal grote namen naar de Saudi Pro League te halen.

Zo tekenden onder meer Jordan Henderson, Georginio Wijnaldum, Demarai Gray, Moussa Dembélé en Jack Hendry bij Al-Ettifaq. De Saudische club gaf in totaal minstens 36 miljoen euro uit aan alle inkomende transfers.

Mogelijk wordt Gerrard dus verantwoordelijk gehouden voor de teleurstellende resultaten. De Engelsman begon bij Rangers nog uitstekend aan zijn trainerscarrière, die vervolgens behoorlijk in het slop is geraakt. Gerrard moet nu hopen dat hij langer de tijd krijgt in Dammam.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is ook helemaal geen bijzondere trainer gebleken, zoals Lampard en Ole. Oh wat een lof werd ze toegewuifd toen ze begonnen en oh wat was er veel kritiek op Arteta. En oh wat staat het er nu anders voor.

4 januari 2024 om 13:27

Arteta is nou ook niet bepaald een toptrainer. Leuk dat je lang mee doet voor de titel maar uiteindelijk niets gewonnen. Dit jaar precies het zelfde ik vind zijn keuzes heel vaag. Gerrard wel een goede trainer gevonden bij Rangers en in het begin bij aston villa.

4 januari 2024 om 13:39

Onder Arteta won Arsenal een FA Cup (en dat is, zolang Arsenal hem niet wint althans;-), nog altijd een hoofdprijs) en bracht hij Arsenal, na een herstructurering, terug naar de top van de PL.

Het is nu eenmaal niet simpel kampioen te worden in de PL. Klopp lukte het in 7 jaar ook 'maar' 1 keer bijvoorbeeld.

4 januari 2024 om 13:50

En Gerrard is kampioen geworden met een Rangers, dat niet zolang geleden nog gepromoveerd was en duidelijk minder was dan Celtic. Is toch een stuk knapper dan wat Arteta laat zien bij Arsenal. Villa was ook wel een logische stap, maar helaas voor hem is het geen succes geworden. Alleen naar SA vertrekken was oliedom van hem.

4 januari 2024 om 15:08

Bizar dat een Arsenal fan dit zegt. Arteta geen toptrainer
Dan heb je kaas van gegeten als je dit meent.

4 januari 2024 om 15:10

Nu gaan we de Schotse league waar buiten Celtic en Rangers alleen opvulling rondloopt hoger aanslaan dan de PL waar er 4-6 teams strijden om de titel, alleen maar om het functioneren van Arteta naar beneden te halen?

Ik heb nu alles wel gezien.

Gerrard kwam in de PL bij een team dat meer kwaliteiten heeft dan Rangers en kon er weinig mee beginnen tegen de grotere clubs, maar laten we doen alsof hij echt iets neergezet heeft, lol.

4 januari 2024 om 15:10

Lol. Kampioen worden met Rangers is een stuk knapper dan wat Arteta de afgelopen 1,5 seizoen laat zien bij Arsenal? Volledig mee oneens hoor.

Rangers vs Celtic is al lichtjaren lang een strijd om het kampioenschap man...

Arteta heeft van Arsenal gewoon weer een top 4 team gemaakt, die nu nog wat breedte mist om echt te kunnen strijden met vooral Liverpool en Man City, de kanonnen van de BPL momenteel.

Als je alleen al kijkt hoe een Emery het beter doet dan Gerrard, schandalig eigenlijk.

Ik zeg niet dat Arteta een toptrainer is, want ik heb genoeg op hem aan te merken hoor (zelfs als Arsenal fan een heleboel zelfs), maar hij is echt een beduidend betere trainer dan Ole, Gerrard en al helemaal beter dan Lampard.

Rooney is het ook niet gebleken tot heden.

Enige voordeel voor Gerrard nu: hij ligt nog een tijdje vast, dus krijgt vast een mooi zakcentje nog mee.

Is toch ook armoe als je als beginnend trainer naar een land als Saudië Arabië gaat. Dan vergooi je je kansen in het echte voetbal in Europa in mijn ogen ook.

4 januari 2024 om 15:51

Voordeel voor Arteta is dat hij echt veel tijd heeft gekregen. De arsenalfans op dit forum heb ik in zijn eerste jaren ook wel wat minder positief zien reageren.

4 januari 2024 om 16:50

Voor het gemak wel even weg laten dat Rangers voor Gerrard twee jaar lang derde werd en dat op gepaste afstand van Celtic. Onder Gerrard begonnen ze weer om de titel te strijden en werden ze ongeslagen kampioen. Maar volgens Arsenal fans knapper wanneer Arteta de titel weggeeft na een comfortabele voorsprong en in vier jaar tijd maar een FA Cup als hoofdprijs heeft.

5 januari 2024 om 09:18

Aze, ook dat doet niet eens ter zake... Schotse league is een two horse race en dat weet iedereen. Het enige dat Gerrard moest doen was het team weer laten strijden en met de kwaliteiten van de selectie kon het dan minimaal een tweede plaats worden. Ik wil de prestatie van Gerrard niet naar beneden praten, maar ik weet wel zeker dat als je Arteta en Gerrard om zou wisselen Arteta ook kampioen zou worden in Schotland en Gerrard niet eens top 4 zou halen in Engeland....dat is ook we gebleken met Aston Villa.

Maar ik waardeer de moeite die er gedaan wordt om te doen alsof Arteta een coach van niets is, terwijl als mensen hun anti-gevoel voor Arsenal of Arteta los laten ze dat zelf ook wel inzien.

Het argumente FA Cup is echt hilarisch en totaal nietszeggend, helemaal ivm de titel in Schotland, juist omdat er daar maar 2 teams om de competitie strijden. Maar goed, sommige mensen op dit forum kan je nooit overtuigen.

En zo kan ik het ook wel ja.. Eerst zeggen dat Arteta niet zo speciaal is om daarna kritiek te hebben op de titel uit handen geven. Lekker blijven zoeken, dan vind je altijd wel iets om te zeuren.

5 januari 2024 om 09:20

Die tijd heeft hij gewoon zelf verdiend.

4 januari 2024 om 13:31

Wat staat het er anders voor? Volgens mij loopt Arteta al iets langer mee dan Gerrard

4 januari 2024 om 13:43

Gerrard begon in juni 2018 bij Rangers als hoofdtrainer en Arteta begon in december 2019 bij Arsenal dus nee..

4 januari 2024 om 15:11

Arteta draait mee in de top van de PL en Gerrard wordt wellicht buiten geschopt in een nothing-league, Lampard zit zonder werk....wat staat er anders voor vraagt ie

4 januari 2024 om 13:36

Ole deed het, in retrospect, toch best OK bij United? En deed het daarvoor bij Molde ook gewoon prima dus die wil ik best nog wat respijt geven. Hij spendeerde evenveel als Ten Hag maar deed het sportief beter.

Lampard en Gerrard vallen inderdaad tegen tot op heden. Zeker van Gerrard had ik, na zijn periode bij Rangers, heel wat meer verwacht.

4 januari 2024 om 14:48

Ole heeft niets neergezet bij United. De spelersgroep was misschien iets hechter, maar niemand werd beter en er zat nul structurele verandering in. Maarja, de rot zit ook wel diep bij United.

4 januari 2024 om 15:12

Tsja. Ik zie in Ole geen hele goede trainer. Ook niet tactisch vernuft om een tegenpartij tijdens de wedstrijd alsnog te breken.

Deed het wellicht beter dan Ten Hag qua punten, maar dat zal het dan ook zijn.

United is een slangenkuil gebleken voor trainers. Idem dito voor Chelsea...

Het is ook niet lastig om zo'n legend als SAF op te volgen hoor. Velen hebben het al geprobeerd en hebben ''gefaald''...

Wenger opvolgen duurde ook een tijdje hoor. Emery was het ook niet bij Arsenal, doet het nu goed bij Villa.

Misschien zijn sommige mensen gewoon niet gemaakt om trainer te zijn bij een topteam, maar beter bij de Sevilla's / Valencia /aston Villa's (emery als voorbeeld).

"de voormalig topmiddenvelder kreeg afgelopen zomer alle middelen om zijn selectie te versterken. Daardoor wist Gerrard een aantal grote namen naar de Saudi Pro League te halen.

Zo tekenden onder meer Jordan Henderson, Georginio Wijnaldum, Demarai Gray, Moussa Dembélé en Jack Hendry bij Al-Ettifaq."

Op papier uiteraard mooie namen... in realiteit vedetten op retour die er enkel en alleen voor het geld zitten (henderson, Wijnaldum, Dembele) of ,at best subtoppers, zoals Hendry & Gray. Of hoe het sportieve beleid van deze clubs brengt wat je er kan van verwachten: weinig tot niets.

Tja Engelse legendes in het voetbal zoals Lampard, Rooney en nu deze Gerrard bakken er niet veel van. Denk beter dat ze een tijdje assistent bij een toptrainer kunnen zijn om is jarenlang te kijken. Want wat ze nu doen helpt helemaal niks. Dan kan je beter een stap terug doen en er straks 2 vooruit te gaan.

4 januari 2024 om 18:50

Ze hebben ook nauwelijks tactisch onderricht gehad in hun opleiding. Wel in de top maar toen werd het ze voorgeschoteld. Als ze tactisch allemaal top waren (of in ieder geval een paar) dan hadden ze met Engeland wel wat gewonnen met die generatie.

Hoe heeft hij ook de keuze kunnen maken om naar die club te vertrekken? Het was een project wat gedoemd is te mislukken!

Als je het over de hele linie neemt, dan bedoel ik de hele generatie van Gerrard, dan lijken die gasten voor geen seconde echt na te denken of er wat te halen valt bij de club waar ze voor tekenen en kijken ze veel te vaak met een roze bril. Ze beginnen vaak goed, maar dan gaat het grandioos mis. Gerrard en Rangers was een prima combinatie, waarom vertrek je dan als relatief onervaren manager naar Villa? Een club waar het enorm lastig is om succesvol te zijn, zelfs als je al wat ervaring hebt! Emery is een ervaren winnaar, een hele goede trainer, en hem lukt het wel! Lampard had een fantastische start bij Derby en koos ervoor om in te gaan op een aanbieding van “zijn” club, waar de organisatie verrot was en je er bij het minste of geringste uitgedonderd wordt. Sterker nog, hij koos er daarna voor om naar Everton te gaan waar voor hem Ancelotti en Benitez ook de “potentie” van de club niet konden benutten.. Rooney werd alom geprezen voor zijn werk bij Derby en koos daarna ook verkeerd met als dieptepunt om te gaan werken voor een club die net overgenomen is door Amerikanen zonder enig verstand van voetbal?!

Wat verwachten die gasten? Uiteindelijk is Carrick het verstandigst gebleken. Lekker aan de weg timmeren bij Middlesbrough na jarenlange kennisvergaring bij United in een technische staf.

Mensen zijn hier erg kritisch op Gerrard, maar ook op Lampard bijvoorbeeld. Ik vind dat niet helemaal terecht. Lampard heeft wel degelijk iets bijzonders neergezet bij Chelsea en Gerrard kan wel degelijk onder betere omstandigheden iets presteren bij een club. Het was best bijzonder dat ie met Rangers hun terugkeer als Schotse topclub verwezenlijkte en met Villa was het ook niet slecht altijd. Jammer dat ze nu zo uitgerangeerd zijn allebei en dat mensen zo negatief doen.

4 januari 2024 om 15:13

Meer een reactie op de fanboys die vooraf riepen dat dit toptrainers zouden worden ipv gewoon eens goed kijken wat ze op de mat leggen en hoe ze hun speelstijl zouden ontwikkelen en managementskills toe zouden passen.

En voor mij ook zeker dat diezelfde boys riepen dat beiden het beter zouden doen dan Arteta, terwijl ik het omgekeerde beweerde en daar heel hard om uitgelachen werd.

4 januari 2024 om 22:44

Ik ben ook liefhebber van Arteta (wij zijn ook allebei Arsenal-fans) maar Arteta heeft ook zeer slechte resultaten gehad en heeft veel, veel meer tijd gehad dan Lampard bij Chelsea of Gerrard bij Villa. Ik ben het dan wel weer met je eens dat als mensen overdreven deden over de potentie van die twee het mooi is om ze nul op het rekest te zien krijgen

5 januari 2024 om 09:22

Ik vind dat hij die tijd verdiend heeft, hij heeft de club volledig uit het slop getrokken want als we door waren gegaan zoals het ging hadden we nu nog steeds niet meegedaan om te bovenste plekken.

En nu doen die mensen die Arteta zo hard bekritiseerden (wat soms terecht was) net alsof het een coach van niks is omdat ie de titel uit handen heeft gegeven....zo kan iedereen wel lekker blijven zeiken natuurlijk.

Ik denk dat de kwaliteit van spelers niet zo veel zegt. Als speler heb je daar toch ook geen motivatie meer om dat stukje extra te geven, wat jij bij een Europese club met supporters en historie en de kans op degradatie of internationaal voetbal wel hebt. Het zijn veredelde vriendenteams die in de zandbak ver weg spelen.

Toch fijn dat daar de competitie still ligt tijdens de Africa cup ? En niet iedere top voetballers is ook een top trainer voorbeelden te over

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren