Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wayne Rooney na periode van minder dan drie maanden ontslagen

Laatste update:

Wayne Rooney is ontslagen als trainer van Birmingham City, zo heeft de club bekendgemaakt via de officiële kanalen. De tegenvallende resultaten zijn de reden van het ontslag. De ploeg uit Birmingham boekte onder leiding van het Engels voetbalicoon slechts twee overwinningen in vijftien wedstrijden.

Rooney nam op 11 oktober 2023 het roer over bij Birmingham van de ontslagen manager John Eustace, maar kreeg de ploeg uit de Championship geenszins aan de praat. Toen Rooney begon stond Birmingham nog zesde, met achttien punten uit elf wedstrijden.

Nu staat de ploeg twintigste (van de 24 deelnemers) en dreigt degradatie. Rooney won slechts twee van de vijftien wedstrijden waarin hij aan het roer stond. Het verschil met de degradatiestreep bedraagt nog slechts zes punten.

De 38-jarige Rooney werd aangesteld als nieuwe manager van Birmingham met een contract voor drieënhalf jaar en bij zijn veelbesproken aanstelling beloofde hij de club om te promoveren naar de Premier League.

"Ik heb een duidelijke manier waarop ik wil dat het team speelt en mijn trainersstaf en ik zullen hard werken om die te implementeren," zei Rooney bij zijn presentatie in oktober. "We zullen hier een winnende cultuur creëren met een identiteit die de fans op de been brengt."

De fans van Birmingham waren echter al langere tijd klaar met Rooney. De ploeg van de oud-topaanvaller ging op nieuwjaarsdag kansloos onderuit tegen Leeds United (3-0), tot afgrijzen van de meegereisde uitfans. "Wayne Rooney, get out of our club", klonk het op Elland Road.

Rooney stond eerder negentien maanden aan het roer bij Derby County, maar was niet in staat om hun degradatie naar de League One in 2022 te voorkomen na een aftrek van 21 punten en de verdere onrust die heerste binnen de club. Daarvoor was Rooney manager bij het Amerikaanse D.C. United.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vond zijn aanstelling ook opmerkelijk, gezien de vorige coach ging het eigenlijk best goed. Wayne Rooney heeft op trainingsvak nog niks gepresteerd behalve bij Derby County.

Toen Birmingham Eustace ontsloeg stonden ze 6e, nu staan ze 20e. Misschien moet het bestuur zichzelf ook maar ontslaan na zo’n belachelijke beslissing.

2 januari 2024 om 12:16

Tja Amerikanen(waaronder Tom Brady) hebben het nu voor het zeggen bij Birmingham en dat blijkt toch bij veel voetbalclubs geen garantie voor succes. Toch wel zonde dit voor Birmingham. Zie ze graag weer eens terugkeren naar de PL en weer in de Second City derby zien uitkomen tegen Aston Villa

2 januari 2024 om 12:36

Inderdaad bij de meeste clubs werkt dit niet. Uitzondering is Wrexham die staan nu in de league 2 weer op een promotieplek dus daar gaat het wel goed.

Van plek zes naar twintig: Rooney heeft het nog lang uit mogen houden als manager van Birmingham.

Overigens het zoveelste bewijs dat een voormalig topvoetballer geen topmanager is.

net zoals lampard en gerrard toch wel een behoorlijk matige staat van dienst bij diverse clubs.
zijn allemaal nog vrij jong natuurlijk, maar heb ook nog niet iets gezien wat hoop geeft dat ze echt goede trainers worden. Maarja, ze hebben hun naam en spelers carriere mee.. toch mooi dat ze op basis daarvan gewoon baantjes krijgen

2 januari 2024 om 12:21

Ik denk wel dat we het allemaal een beetje in perspectief moeten zetten. Ze zijn relatief onervaren en hebben vaak de meest lastige jobs in het land aangenomen. Ik denk echter wel dat ze allemaal hun eigen hoogtepuntjes hebben die door ieder coach echt gevierd zouden worden.

Trainer zijn is een ervaringsvak dus het zal uiteindelijk met meer tijd in principe beter moeten gaan lopen.

2 januari 2024 om 13:19

Ik merk dat niet bij trainers zoals Iraola, Nagelsmann, Arteta en Xabi Alonso dat een goede trainer wat ouder moet zijn.
Gerrard, Lampard en Rooney zijn geen goede trainers. De enige Engelse goede trainer vind ik Howe.

2 januari 2024 om 14:05

Het zijn van een goede trainer vergt ook tijd en geduld van de club. Wat mij betreft is jullie Arteta ook verre van een topper, maar hij zit wel bij een club waar ze hem een carte blanche gegeven hebben en hem door dik en dun gesteund hebben. Ik zou willen dat meer managers dat geduld mogen ervaren, uiteindelijk denk ik dat dat betere managers oplevert.

2 januari 2024 om 14:08

Aan de andere kant. Is het ook niet gewoon lastig, als topvoetballer zijn ze gewend met de beste op het veld te staan en alles pp een dusdanig niveau te doen.

Als je dat dan ook eist bij Birmingham, dan gaat dat gewoon niet.

Dat had van Basten destijds ook bij Heerenveen.

2 januari 2024 om 14:35

Ik kan me alleen maar voorstellen hoe lastig dat is als op en top professional. Kijk naar Van Nistelrooy bij PSV, hij begreep niet dat mensen niet de volle 100% gaven op de training. Je leest veel over het verschil in intensiteit op de trainingen de laatste tijd, 15 jaar geleden werd er in Engeland getraind alsof er een wedstrijd gespeeld werd. Het ging hard tegen hard. Dat is nu niet meer zo. Nu traint men om naar een wedstrijd toe te leven, misschien levert dat verschil in intensiteit tussen trainingen en wedstrijden ook wel weer extra blessures op?

Ik vind wel dat een goede trainer dat stukje van “ik deed zelf altijd zus of zo” van zich af moet kunnen zetten. Volgens mij is het niet alleen in het voetbal zo dat je effectiever bent als leider als je niet constant bezig bent met hoe jij het zelf gedaan zou hebben. Maar ook dat is een stukje leren en ontdekken. Voor sommige mensen is dat makkelijker dan voor anderen!

2 januari 2024 om 15:29

Arteta won in zijn eerste zes maanden de FA cup. Hij bewees meteen zijn waarde. Dat het daarna stroever ging kwam misschien door zijn onervarenheid maar hij bewees de eigenaar het bestuur dat een goede manager was. Arsenal doet niet aan liefdadigheid.

2 januari 2024 om 15:37

Je hebt inderdaad ook het nodige geluk nodig, dat bewijst de winst van de FA Cup in 2020 natuurlijk helemaal. Maar zelfs toen het “wat stroever” ging is Arsenal achter hem blijven staan, dat is mooi van de club en je ziet dat het ze misschien op de lange termijn een titel op kan leveren!

Dat is precies mijn punt. Ik geloof er heilig in dat heel wat ex-toppers met een aardige kijk op tactieken een goede manager kan zijn. Maar dan moet de club wel het vertrouwen hebben om de manager te laten zitten.

2 januari 2024 om 15:55

Nodige geluk? Chelsea verslaan in de finale en City in de halve finale met 2-0 was geen geluk.
Arsenal zag enorme potentie in Arteta en heeft hem daarom zelfs een ander titel gegeven. Hij kwam bij Arsenal binnen als head coach en werd later first team manager.
Je lult een beetje te veel om alsnog gelijk te krijgen. Nogmaals Arsenal doet niet aan liefdadigheid.
Je gelooft toch niet in je eigen woorden dat Arsenal een beginnende trainer zonder reden veel tijd geeft? Emery ging al na 18 maanden weg. Je argumenten kloppen niet.

2 januari 2024 om 16:02

Misschien een kentering in het beleid? Ik zeg niet dat het liefdadigheid is maar juist beleid dat een jonge trainer met potentie de kans krijgt om te struikelen en die potentie te ontwikkelen.

En ja, het nodige geluk. Het was helemaal terecht dat je in die finale staat, maar je mag Taylor en de matige kwaliteit van de hamstrings van Pulisic bedanken dat je die prijs gewonnen hebt.

2 januari 2024 om 16:12

Ben wel met je eens bij de eerste alinea. Arsenal geeft trainers wat tijd bij Arteta dat klopt. Maar het bestuur en de eigenaren hebben hem meer tijd gegeven omdat hij vroeg liet zien dat een prijs kan winnen. Daarnaast is hij assistent van Guardiola geworden omdat Pep ook enorme potentie in hem zag. Het was geen leertraject.
Pulisic moest eerst nog wel scoren maar was blij dat hij niet verder kon rennen met de bal. Misschien een beetje geluk maar de tactieken van Arteta om zo ver te komen heeft Arsenal wel geholpen. City werd defensief uitgespeeld terwijl Arsenal helemaal niet kon verdedigen des tijds.

2 januari 2024 om 16:24

Volgens mij staat de hele organisatie bij Arsenal nu A. als een huis en B. is het weer enorm innovatief, dat moet voor Arteta ook heerlijk werken zijn!

Ik heb 2 weken geleden een stukje gelezen op VI Pro over hoe jullie scouting werkt en hoe wedstrijden geanalyseerd worden, dat was erg interessant! Ik weet niet in hoeverre het “revolutionair” of uniek is in Engeland om het zo te doen, maar ik vind het wel heel goed van Arsenal hoe ze dat doen. Zo houd je in ere wat Arsenal en Wenger ooit zo speciaal maakte: vernieuwen en niet bang zijn voor verandering!

2 januari 2024 om 16:55

Dankjewel Yoeri. Ik ga dat stukje opzoeken, heb dat zelf niet gelezen. Arteta houd ervan om drones te gebruiken en de scouting waar Arsenal meewerkt is de scoutingsbureau Statsdna geloof ik, dat ooit werd gekocht door Wenger.. Wenger hield al heel vroeg van stats maar kon dat niet vertalen in zijn laatste jaren.

Het was dan ook een idioot moment om de vorige manager te ontslaan en het was een rare keuze om voor Rooney te gaan. Jammer maar helaas voor Birmingham, het heeft niet gewerkt..

Oliedomme keuze van zowel Birmingham als Rooney. Zijn voorganger deed het helemaal niet zo slecht. Nu hebben beide partijen schade gelopen.

Het was natuurlijk al een zotte beslissing van het bestuur om de vorige manager de laan uit te sturen. Die stond op een keurige 6e plaats en was de hoogste notering sinds tijden. Omdat het Amerikaanse bestuur een manager wilde hebben met een internationale statuur van naam, nou tel uit je winst. Van grote kans op promotie naar grote kans op degradatie in 3 maanden tijd.

Sommige hebben grootse carrieres gehad van de Engelse voetballers maar het trainerschap lukt bij de Engelse niet.
Ik weet zo ver ook even geen trainer van Engelse afkomst die grote dingen heeft gedaan bij clubs.
Vooral deze oud spelers denken overal maar aan de slag te kunnen maar mislukken overal.

2 januari 2024 om 13:44

Sommige oud voetballers rollen gelijk het trainersvak in en doen het goed, anderen hebben er baat bij als ze eerst ergens als assistent te beginnen (en weer anderen kunnen beter analist worden en geen trainer).

Zijn er nou echt mensen die hadden gedacht dat Wayne Rooney een goede trainer zou zijn? Leuk dat ie geweldig kon voetballen hoor, maar als je naar hem luistert kan je toch alleen maar lachen (of huilen). Ga toch gewoon lekker van je oneindige geld genieten en bier drinken jongen.

Tja goeie spelers waren Gerrard, Lampard en ook deze Rooney. Maar als coaches bakken ze er helemaal niks van. Birmingham ging van de 6e plaats naar de 20e! Dat is heel dramatisch gedaan door Rooney. Dit soort beginnende trainers moeten maar eerst gewoon wat jaren aan de slag als assistent voordat ze weer hoofdcoach willen worden. Eerst maar is jaren de kneep van het vak leren. Niet iedereen is een Zidane of Alonso die wel gelijk aan kunnen haken.

Tja, gevalletje heitinga. Hele mooie carrière gehad(nog stuk beter dan heitinga), maar volgens mij gewoon veel te dom als hoofdtrainer.
Specifieke assistent zou prima gaan, maar als hoofdtrainer komt er zoveel meer bij kijken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren